Oslo Venstre

Monday, 22 April, 18:45

Nyheter om Oslo Venstre

NRK - 03 feb 24 kl. 16:39

Anna Dåsnes er ny leder i Oslo Venstre

Anna Dåsnes ble lørdag ettermiddag enstemmig valgt til ny leder av Oslo Venstre. Dåsnes er bystyremedlem og fungerende gruppeleder i Venstres bystyregruppe og tar over ledervervet etter Grunde Almeland, som har ledet Oslo Venstre siden 2020, skriver partiet i en pressemelding. – Det er en stor ære å bli valgt til leder av Venstres største og viktigste fylkeslag.

NRK - 28 nov 23 kl. 10:59

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

VG - 28 nov 23 kl. 11:46

Grunde Almeland går av som leder for Oslo Venstre

Grunde Almeland (32) går av som leder for Oslo Venstre, bekrefter han overfor Avisa Oslo..

NRK - 14 sep 23 kl. 20:47

Oslo MDG: Vil innlede samtaler med Venstre og Høyre

– Det er støtte til at vi innleder samtaler med Venstre og Høyre hvor vi undersøker mulighetene for et samarbeid. Det mener jeg vi skylder velgerne for å holde Frp unna makt i Oslo, sier MDGs Sirin Stav til oppmøtt presse. Torsdag kveld har partiet hatt representantskapsmøte i Oslo.

Klartale - 12 sep 23 kl. 14:02

Kjemper om makta i de store byene

Høyre er størst i landet. De fikk flest stemmer. De har gjort det bra i mange kommuner.

NRK - 26 sep 23 kl. 09:18

Venstre bryter med KrF og Frp

Venstre bryter sonderingene med de borgerlige partiene i Oslo. – Avstandene er for store, sier Hallstein Bjercke til Avisa Oslo. Venstre vil nå forhandle om et mindretallsbyråd sammen med Høyre..

VG - 11 sep 23 kl. 21:29

Venstre: Jobber for at Oslo får sentrum-Høyre byråd

Opptellingen av forhåndsstemmene viser at det går mot maktskifte i Oslo. Venstre vil invitere MDG til å danne byråd, uten Frp..

Dagbladet - 11 sep 23 kl. 17:43

- Får ikke drive valgkamp alene

Oslo Venstre «sa seg nødt» til å endre valgkampstrategi i siste innspurt. - Når Ap gjør det, gjør vi det også, sier Venstre. MDG-topp stusser over reaksjonen..

NRK - 20 aug 23 kl. 19:11

MDG vil ha slutt på all cruisetrafikk i Oslo

MDG vil fjerne fasilitetene for cruiseskip i Oslo. Venstre kaller forslaget symbolpolitikk. – Det blir helt slutt på cruiseskip i Oslo dersom MDG vinner valget, og det skal vi gjøre ved å erstatte områdene med for eksempel badeplasser, lekeplasser grøntområder og lignende tiltak som gjør byen bedre å bo i, sier Sirin Stav, miljøbyråd i Oslo og førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) til VG.

NRK - 17 aug 23 kl. 04:28

Flere partier kaller priskutt på månedskort i Oslo for valgkampstunt

Flere partier reagerer kraftig på at byrådet i Oslo setter ned prisen på månedskort fram til fire dager etter valgdagen. – Det fremstår som om de bruker Ruters økonomi som sin egen valgkampkasse. Jeg regner med at folk ikke lar seg lure, sier Oslo Høyres byrådslederkandidat, Eirik Lae Solberg, til Aftenposten.

E24 - 20 aug 23 kl. 19:44

MDG vil ha slutt på all cruisetrafikk i Oslo

MDG vil fjerne fasilitetene for cruiseskip i Oslo. Venstre kaller forslaget symbolpolitikk..

Aftenposten - 06 maj 23 kl. 17:30

«Alle» vil at Oslo skal gjøre noe med denne forfalne utsiktstomten. Siste forslag er å bygge helårsrestaurant.

St. Hanshaugen har hatt midlertidige serveringstilbud i over 80 år. Nå ønsker Oslo Høyre og Oslo Venstre å spikre et….

NRK - 19 jan 23 kl. 15:52

Oslo: Høyre og Venstre vurderer mistillit mot helsebyråden

– Vi må vurdere om Robert Steen er egnet til å ta vare på eldreomsorgen i Oslo, sier Eirik Lae Solberg, gruppeleder for Oslo Høyre. Sammen med Oslo Venstre vurderer de å stille mistillitsforslag mot byråd Robert Steen..

Aftenposten - 20 jan 23 kl. 20:36

Misnøyen med Oslos helsebyråd vokser. Nå vurderer også Oslo Frp og Rødt mistillit.

Allerede før høringen om helsehusene varsler både Oslo Høyre, Oslo Venstre, Rødt Oslo, Folkets parti og Oslo Frp at de….

NRK - 30 nov 22 kl. 23:07

Venstre kritisk til fengsel-deling

Oslo Venstre reagerer kraftig på oppdelingen av Oslo fengsel. Etter planen skal kun varetektsplasser forbli i hovedstaden, mens rundt 170 plasser flyttes til to andre kommuner. Regjeringen vil bygge ut Ilseng fengsel med 96 høysikkerhetsplasser og Ullersmo fengsel med 76 plasser.

Aftenposten - 10 aug 22 kl. 15:00

Mener månedskort er for dyrt. Vil bruke én milliard kroner på å senke prisen til 600 kroner.

Oslo Venstre klinker til i sitt forslag til nytt program: Prisen på månedskort skal kuttes til 600 kroner og fryses..

Aftenposten - 11 apr 22 kl. 14:14

Oslo Venstre legger skylden på Akershus. Nå vil de la Sporveien ta over byggingen av Fornebubanen.

Hva skal man gjøre med Fornebubanen? Det er mysteriet politikerne i Oslo og Viken tar med seg inn i påsken..

NRK - 24 apr 21 kl. 20:24

Venstre vil greia ut om Ullevål

På Venstre sitt landsmøte i dag foreslo Oslo Venstre ei ny utgreiing av bevaring og utbygging av Ullevål sjukehus, før ei eventuell utviding av Rikshospitalet si tomt. Landsmøtet vedtok forslaget..

NRK - 14 nov 20 kl. 12:08

Melby på topp for Oslo Venstre

Venstre-leder Guri Melby er ikke uventet på topp på Oslopartiets liste til stortingsvalget 2021. På plassene etter Melby følger stortingsrepresentant Ola Elvestuen, Oslo Venstre-leder Grunde Almeland, og førsteamanuensis ved UiO, Sofie Høgestøl..

P4 - 09 mar 20 kl. 17:52

Utmeldinger etter Venstre-lederstrid

17 personer har meldt seg ut av Oslo Venstre i direkte protest mot valgkomiteens innstilling der Trine Skei Grande gis ny tillit som partileder. Det bekrefter Oslo Venstre overfor VG. Valgkomiteen vil beholde Grande som partileder, med Sveinung Rotevatn og Abid Raja som partiets nye nestledere.

P4 - 11 mar 20 kl. 22:07

Venstre-topper vil ha Melby som statsråd

Flere Venstre-topper VG har snakket med ønsker seg Guri Melby som ny statsråd i regjeringen. Ifølge topper både i Unge Venstre, Oslo Venstre og Venstrekvinnelaget har Melby særlig markert seg på utdanningsfeltet, og vil være en god erstatter for Trine Skei Grande som i dag kunngjorde at hun gir seg som både leder og kunnskapsminister..

Aftenposten - 05 mar 20 kl. 14:27

Sentrale kilder i Oslo Venstre: Trine Skei Grande bør trekke seg

Flere sentrale kilder i Oslo Venstre mener Trine Skei Grande bør gi seg som Venstre-leder. Nestleder Ola Elvestue åpner for å utfordre Trine Skei Grande om førsteplassen til Stortinget i Oslo..

VG - 11 mar 20 kl. 22:04

Venstre-topper vil ha Guri Melby som statsråd

Guri Melby bør gå inn i regjering når Trine Skei Grande går ut, mener topper både i Unge Venstre, Oslo Venstre og Venstrekvinnelaget..

Aftenposten - 09 mar 20 kl. 18:09

17 har meldt seg ut fra Oslo Venstre i protest

I forrige uke kom Venstres valgkomité med sin innstilling til ny ledertrio i partiet. Nå har 17 personer meldt seg ut av Oslo Venstre i protest..

VG - 09 mar 20 kl. 15:30

17 utmeldt fra Oslo Venstre etter omstridt lederinnstilling

Oslo Venstre har fått flere utmeldelser i direkte protest mot valgkomiteens innstilling der Trine Skei Grande gis ny tillit som partileder..

VG - 05 mar 20 kl. 22:50

Ville vrake Grande – nå leder han komiteen som avgjør hennes stortingsskjebne

Torsdag ettermiddag ba fra Hallstein Bjercke Venstre-leder Trine Skei Grande om å trekke seg. Torsdag kveld ble han valgt til leder av nominasjonskomiteen i Oslo Venstre..

VG - 05 mar 20 kl. 22:50

Vil vrake Grande – nå leder han komiteen som avgjør hennes stortingsskjebne

Torsdag ettermiddag ba Hallstein Bjercke Venstre-leder Trine Skei Grande om å trekke seg. Torsdag kveld ble han valgt til leder av nominasjonskomiteen i Oslo Venstre..

Aftenposten - 05 mar 20 kl. 14:27

Nestleder Ola Elvestuen åpner for å utfordre Trine Skei Grande om stortingsplassen

Flere sentrale kilder i Oslo Venstre mener Trine Skei Grande bør gi seg som Venstre-leder. Nestleder Ola Elvestuen åpner for å utfordre Trine Skei Grande om førsteplassen på fylkeslagets stortingsliste til 21-valget..

Aftenposten - 05 mar 20 kl. 14:27

Valgkomiteen bestemmer seg i kveld: Heller mot at Grande fortsetter som leder

Flere sentrale kilder i Oslo Venstre mener Trine Skei Grande bør gi seg som Venstre-leder. Samtidig åpner nestleder Ola Elvestuen for å utfordre Trine Skei Grande om førsteplassen på fylkeslagets stortingsliste til 2021-valget..

Aftenposten - 05 mar 20 kl. 14:27

Flere medier: Valgkomiteen heller mot at Grande fortsetter som leder

Flere sentrale kilder i Oslo Venstre mener Trine Skei Grande bør gi seg som Venstre-leder. Venstres valgkomite holder pressekonferanse om saken torsdag kveld..

Aftenposten - 11 feb 20 kl. 21:50

Politikerne applauder arkitektenes Filipstad-innspill

Oslo Venstre og Arbeiderpartiet ønsker å innspillene fra MAD arkitekter om Filipstad velkommen. Nå inviteres arkitektkontoret til byutviklingsutvalget..

P4 - 20 okt 19 kl. 14:21

- Oslo V vil beholde Grande

- Oslo Venstre ønsker at Trine Skei Grande skal få fortsette som Venstre-leder. Det skriver VG, som viser til ikke navngitte kilder i partiet. Ved midnatt går fristen ut for å sende innspill til valgkomiteen om hvem som bør sitte i ledelsen i Venstre etter landsmøtet til våren.

P4 - 17 sep 19 kl. 16:17

MDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»

Oslo MDG og Oslo Venstre hadde i dag et flere timer langt møte. – Vi har hatt en god samtale, sier Hallstein Bjercke i Venstre til Dagbladet. I forkant av møtet ville ikke Bjercke avvise at byrådssamarbeid kunne bli tema.

VG - 20 okt 19 kl. 13:54

Kilder til VG: Oslo Venstre vil ikke kaste Trine Skei Grande

Partileder Trine Skei Grandes (50) eget fylkeslag mener hun kan fortsette, ifølge VGs kilder. Men hvis Venstre skal få ny leder, skal Oslo-laget ønske seg Sveinung Rotevatn (32) eller Guri Melby (38)..

VG - 20 okt 19 kl. 13:54

Kilder til VG: Oslo Venstre åpne for å bytte ut Grande

Partileder Trine Skei Grandes (50) eget fylkeslag mener hun kan fortsette, ifølge VGs kilder. Hvis Venstre skal få ny leder, skal Oslo-laget ønske seg Sveinung Rotevatn (32) eller Guri Melby (38)..

Aftenposten - 17 sep 19 kl. 15:52

MDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»

Oslo MDG og Oslo Venstre hadde tirsdag et flere timer langt møte. – Vi har hatt en god samtale, sier Hallstein Bjercke i Venstre til Dagbladet..

Aftenposten - 16 sep 19 kl. 15:58

Venstre svarer på MDGs invitasjon: Åpne for samtaler med MDG i Oslo

Oslo Venstre er åpne for byrådsamtaler med MDG. – Det er grunnlag for tettere samarbeid mellom Miljøpartiet De Grønne og Venstre i Oslo, sier Venstres førstekandidat Hallstein Bjercke til Aftenposten..

Aftenposten - 16 sep 19 kl. 15:58

Venstre svarer på MDGs invitasjon: Åpner for samtaler med MDG i Oslo

Oslo Venstre er åpne for byrådsamtaler med MDG. – Det er grunnlag for tettere samarbeid mellom Miljøpartiet De Grønne og Venstre i Oslo, sier Venstres førstekandidat Hallstein Bjercke til Aftenposten..

NRK - 17 sep 19 kl. 15:43

MDG og V har hatt en «god samtale»

Oslo MDG og Oslo Venstre hadde tirsdag et flere timer langt møte. – Vi har hatt en god samtale, sier Hallstein Bjercke i Venstre til Dagbladet. Invitasjonen til møtet kom etter at Bjercke på valgnatten sa at Venstre ønsket å samarbeide med MDG..

Aftenposten - 03 sep 19 kl. 06:30

Bærum Venstre har et problem i valgkampen. Det heter Oslo Venstre.

Seks dager før valget rykker Venstres førstekandidat i Bærum ut og advarer mot bompenge-politikken til Venstres førstekandidat i Oslo. – Det er en ekstremt dårlig idé, sier Eirik T. Bøe til Aftenposten..

Aftenposten - 26 aug 19 kl. 05:42

Oslo Venstre inviterer byrådet til sjokkøkning av rushtidsavgift

Forskjellen på månedskort og bompenger må økes for at biltrafikken skal gå ned. Oslo Venstre vil sette ned månedskort til 590 kroner og doble prisen for å passere bomstasjonene i rushtiden..

Dagbladet - 26 aug 19 kl. 09:34

Oslo Venstre: Slik skal det bli MYE dyrere å kjøre bil

Venstres Oslo-topp Hallstein Bjercke inviterer MDG til å innføre en skyhøy rushtidsavgift. Alt innenfor avtalen partiet har inngått med Frp..

P4 - 26 aug 19 kl. 06:37

Vil doble bompris i rushtiden

Oslo Venstre vil doble prisen for å passere bomstasjonene i rushtiden. Lokalpartiet mener forskjellen på månedskort og bompenger må økes for at biltrafikken skal gå ned. Så prisen på månedskort foreslås senket med 20 prosent, Venstres førstekandidat i Oslo, Hallstein Bjercke, sier til Aftenposten at regjeringens bompakke gir muligheter for å øke rushtidsavgiften, hvis den settes ned på andre tider av døgnet - og kollektivprisene samtidig senkes..

Aftenposten - 22 jul 19 kl. 23:37

Oslo Venstre om NRK-tomten: – Utbyggingen blir for massiv

– Forslaget har lagt opp til en for massiv utbygging av denne tomten, sier partiets førstekandidat i Oslo, Hallstein Bjercke..

P4 - 11 jun 19 kl. 13:50

- Uheldig med mange avhoppere

- At mange lokalpolitikere hopper av det partiet de stilte til valg på er uheldig. Det sier gruppeleder i Oslo Venstre og stortingsrepresentant Guri Melby. 455 lokalpolitikere har i løpet av siste periode forlatt partiet sitt og blitt uavhengig, viser en kartlegging NRK har gjort.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com