NRK > Nyheter

Saturday, 24 February, 12:31

NRK - 28 nov 23 kl. 10:59

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet. – Det er et privilegium og kjempespennende å være leder av Oslo venstre, spesielt denne høsten med forhandlinger og Venstre inn i byrådet. Det har vært kjempegivende.
Les mer på NRK


Les mer om:
Almeland, Oslo Venstre, Avisa Oslo, Oslo, Venstre, Stortinget, Venstres

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avisa, Oslo, Grunde, Almeland, tar, ikke, gjenvalgsom , Oslo, Venstre-leder
NRK - 18 okt 23 kl. 17:42

Almeland: – Fortsatt en del som fremstår uklart.

Grunde Almeland fra Venstre sier svarene fra Huitfeldt gir et tydeligere bilde på at det er forskjeller på hvordan regelverket blir forstått. Onsdag kom Anniken Huitfeldt med svar til Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomite. – For meg og Venstre er det oppsiktsvekkende at Huitfeldt fortsatt ikke selv vet om hun var inhabil i enkeltsaker.

NRK - 01 sep 23 kl. 16:46

Almeland om Støre-brev: Grundig prosess

Venstres Grunde Almeland som er saksordfører for habilitetssakene i kontrollkomiteen på Stortinget, sier han vil gå grundig inn i det 12 sider lange svarbrevet som statsminister Jonas Gahr Støre sendte fredag ettermiddag. Også svarene som nå kommer på løpende bånd fra statsrådene vil det ta noe tid å gjennomgå, sier han – Kontrollkomiteens sak om regjeringens habilitetsbrudd er svært viktig for ivareta befolkningens tillit til at statsråder i Norge ikke kan misbruke sine posisjoner til egen vinning, sier Almeland. Han sier kontrollkomiteen først etter valget skal samles for å diskutere svarene som Støre har gitt.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:55

Venstre støtter SV-krav om redegjørelse fra Solberg

Venstres Grunde Almeland flagger nå støtte til SVs forslag om å be Erna Solberg komme med en skriftlig redegjørelse til Stortinget om aksjesaken. – Min første reaksjon er at dette er et godt forslag, og at det er noe jeg og Venstre vil støtte i komiteen, sier Almeland til NRK. Erna Solberg gir i dag en rekke intervjuer til ulike medier om aksjesaken som involverer hennes mann Sindre Finnes.

VG - 28 nov 23 kl. 11:46

Grunde Almeland går av som leder for Oslo Venstre

Grunde Almeland (32) går av som leder for Oslo Venstre, bekrefter han overfor Avisa Oslo..

NRK - 03 feb 24 kl. 16:39

Anna Dåsnes er ny leder i Oslo Venstre

Anna Dåsnes ble lørdag ettermiddag enstemmig valgt til ny leder av Oslo Venstre. Dåsnes er bystyremedlem og fungerende gruppeleder i Venstres bystyregruppe og tar over ledervervet etter Grunde Almeland, som har ledet Oslo Venstre siden 2020, skriver partiet i en pressemelding. – Det er en stor ære å bli valgt til leder av Venstres største og viktigste fylkeslag.

Klartale - 12 sep 23 kl. 14:02

Kjemper om makta i de store byene

Høyre er størst i landet. De fikk flest stemmer. De har gjort det bra i mange kommuner.

NRK - 17 aug 23 kl. 20:40

Venstre støtter kontrollhøring med Solberg

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vil «så snart som mulig» avgjøre hvem som skal kalles inn til høring om habilitetssakene i regjeringsapparatet og når den skal finne sted. Det sier saksordfører Grunde Almeland i Venstre til NRK. Han legger til at det «forhåpentligvis» vil skje på komiteens neste møte.

NRK - 07 nov 23 kl. 19:19

Almeland: Støre, hvem snakker sant?

Anette Trettebergstuen har gjentatte ganger avvist at hun ble advart om at habilitetspraksisen var i strid med regelverket, noe statsminister Jonas Gahr Støre har påstått. De ulike beskrivelsene ble tatt opp av saksordfører Grunde Almeland (V) under kontrollhøringen på Stortinget. – Hvem snakker sant?

NRK - 30 nov 23 kl. 14:46

Stortinget krever nye svar fra SMK

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har i dag sendt to brev med nye spørsmål knyttet til sommerens mange habilitetsskandaler. Begge brevene handler om journalføring, ifølge saksordfører Grunde Almeland (V). Statsministerens kontor (SMK) må svare på 12 spørsmål.

NRK - 02 feb 24 kl. 13:00

Almeland: – Registrerer at Økokrim ser på saken

– Jeg registrerer at Økokrim ser på saken til Trettebergstuen, sier Venstres Grunde Almeland til NRK. Han leder arbeidet med habilitetssakene i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. I dag ble det kjent at tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) etterforskes av Økokrim.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Ny norsk innendørs-rekord i lengde for kvinner

Ida Andrea Breigan slo den norske innendørsrekorden i lengde under AAC Championships natt til lørdag. Hoppet var på 6.58 meter.

NRK - 45 minutter siden

Brev sendt ut til sykepleiere på Ahus – får ikke kalle seg spesialsykepleier

Rundt 300 av sykepleierne ved sykehuset har fått et brev om at de ikke lenger får kalle seg spesialsykepleier. Det skriver nettstedet sykepleien. – Kort fortalt har Ahus bestemt at mange av våre medlemmer degraderes fra tittel som spesialsykepleier til sykepleier, sier foretakstillitsvalgt for sykepleierne, Berit Langset.

NRK - 45 minutter siden

Zelenskyj: – Vi kommer til å vinne

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Telegram at Ukraina kommer til å vinne krigen mot Russland. – Store mennesker i ett fantastisk land! Jeg er utrolig stolt over alle.

NRK - 1 time siden

Stortinget heiser det ukrainske flagget på toårsdagen for invasjonen

To år etter at den første invasjonskrigen i Europa siden andre verdenskrig brøt ut, heiste Stortinget lørdag det ukrainske flagget for å markere støtte til ukrainerne. Presidentskapet besluttet å gjøre et unntak fra Stortingets flaggreglement, i lys av den spesielle situasjonen, for å markere fortsatt støtte til Ukraina, skriver presidentskapet på Stortingets nettsider. Flaggheisingen fant sted klokka 9 lørdag.

NRK - 1 time siden

To personer tatt i skred i Oppdal

To personer ble tatt i et skred i Storlidalen i området Kråkvasstind i Oppdal. De to personene er gjort rede for og er bare lettere skadet. Det skal ikke være flere som ble tatt i skredet..

NRK - 1 time siden

Trusler og vold i Trondheim

Politiet har rykka ut til en uavklart hendelse i Trondheim sentrum. En person skal være utsatt for trusler og vold der. Politiet er på stedet og har fått kontroll på flere personer.

NRK - 1 time siden

Funn av «meget betydelige mengder» narkotika på danskebåten

Lørdag fremstilles to norske borgere i 20-årene for varetektsfengsling i Hordaland tingrett. De er siktet for særlig grov narkotikaovertredelse. – Det er snakk om innførsel av en meget betydelig mengde av narkotika til Norge, sier politiadvokat Øyvind Røyneberg.

NRK - 1 time siden

Mann kjørt inn i vegg i Ålgård – døde av sykdom

En mann i slutten av 70-årene fikk et akutt sykdomsanfall som gjorde at han rygget inn i en vegg i et parkeringsanlegg i Ålgård. Det opplyser politeit i Sør-Vest. Mannen døde som følge av sykdommen etter at helsepersonell forsøkte å redde ham.

NRK - 1 time siden

Mann i 60-årene døde etter knivstikking i Vardø

En mann i 60- årene døde etter å ha blitt knivstukket i Vardø i går kveld. Mannens ektefelle, en kvinne på samme alder, er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. – Den siktede har gitt en innledende forklaring til politiet, men vi ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gi detaljer på hva siktede har forklart.

NRK - 2 timer siden

Politiet: Ikke sett lastebil mot kjøreretningen i Kristiansand

Politiet fikk lørdag morgen meldinger om en lastebil som kjørte mot kjøreretningen på E39, retning Hannevika i Kristiansand. Kort tid etter meldingene opplyser politiet i Agder at de ikke har sett den aktuelle lastebilen. Det er heller ikke flere som har varslet om det..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com