Nora Clausen

Tuesday, 16 July, 12:20

Nyheter om Nora Clausen

Klartale - 13 mar 24 kl. 08:52

Nordmenn er redde for krig

Nordmenn frykter krig. Det viser en ny undersøkelse. Den er fra Opinion.

NRK - 13 mar 24 kl. 06:48

Krigsfrykt preger mange nordmenn

Tre av ti nordmenn (29 prosent) tror det er stor fare for tredje verdenskrig i deres levetid, viser en ny undersøkelse fra Opinion. Samtidig tror 42 prosent av de spurte at det er liten fare, mens 27 prosent sier verken eller. Resten vet ikke.

NRK - 13 mar 24 kl. 03:36

En av tre nordmenn frykter tredje verdenskrig

Tre av ti nordmenn (29 prosent) tror det er stor fare for tredje verdenskrig i deres levetid, viser en ny undersøkelse fra Opinion. Samtidig tror 42 prosent av de spurte at det er liten fare, mens 27 prosent sier verken eller. Resten vet ikke.

NRK - 01 jul 23 kl. 11:19

En av fem tror ikke det er trygt å feire pride

21 prosent av nordmenn har liten tillit til at myndighetene med politiet og PST klarer å sikre en trygg pride-feiring i år. Mens seks av ti tror det er trygt å feire pride, og 20 prosent har ingen formening, viser Opinions samfunnsmonitor. – Flertallet i befolkningen har stor tillit til at myndighetene vil sikre en trygg pride-markering, men samtidig har hver femte liten tillit til dette, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Klartale - 26 sep 22 kl. 09:00

Flere har hjemmekontor nå

I begynnelsen av året var mange på hjemmekontor. Fire av ti satt hjemme og jobbet. I juni var det bare rundt én av ti som hadde hjemmekontor.

NRK - 12 mar 23 kl. 08:52

En av sju sliter med langcovid

Tre år etter at koronapandemien kom til Norge, sliter mange med å bli helt friske. 14 prosent som har vært smittet av viruset, opplever fortsatt ettervirkninger I en ny undersøkelse fra Opinion svarer tre av fire nordmenn at de har vært smittet av korona (74 prosent). 24 prosent sier nei, mens 2 prosent svarer at de ikke vet om de har vært smittet.

NRK - 06 mar 23 kl. 07:11

En av tre er positive til tre kjønn

Saken om et tredje kjønn er under utredning, og resultatet ventes å bli klart i løpet av våren. Da vil regjeringen vurdere å fremme lovforslag om å innføre dette. En fersk undersøkelse fra Opinion viser at 34 prosent er positive, 53 prosent er uenige og 12 prosent vet ikke.

Klartale - 19 dec 22 kl. 08:43

Folk liker å jobbe hjemmefra

Noen må være fysisk på jobb. Mens andre kan fint jobbe hjemmefra. Mer enn fire av ti som kan, har jobbet hjemmefra den siste måneden.

NRK - 20 feb 23 kl. 04:15

En av tre nordmenn tror Ukraina vinner krigen

Nordmenn er ikke overbevist om at Ukraina vil gå seirende ut av krigen mot Russland. Samtidig er det nesten ingen som tror på russisk seier. På spørsmål om hvilket land som til syvende og sist vinner krigen, svarer 35 prosent Ukraina.

Klartale - 11 jan 23 kl. 08:43

Ni av ti nordmenn sparer strøm

Ni av ti nordmenn sparer på strømmen. Det viser en ny undersøkelse fra Opinion. – Omtrent hele befolkningen sparer på strømmen for tiden, sier Nora Clausen.

Klartale - 02 jan 23 kl. 08:25

Du er ikke alene om å være tett i nesa

Mange har vært syke i desember. Nesten fire av ti av befolkningen har vært syke med sykdommer i luftveiene. Det viser en undersøkelse.

Klartale - 29 nov 22 kl. 10:48

Flere sier de vil på julebord

Over halvparten ønsker å dra på julebord. Men 34 prosent sier nei. Det viser tall fra Norsk korona-monitor fra Opinion.

NRK - 28 nov 22 kl. 04:30

Flertall sier de vil på julebord i år

Et flertall på 56 prosent av de spurte sier de vil delta på julebord i år. 34 prosent sier nei. Det viser tall fra Norsk koronamonitor fra Opinion.

NRK - 28 nov 22 kl. 03:39

Flere tror på høyere koronasmitte i vinter

53 prosent av befolkningen i Norge tror flere vil bli smittet av koronaviruset. 15 prosent av disse forventer færre smittede, mens resten tror antallet blir uendret. Det viser tall fra Norsk koronamonitor fra Opinion.

NRK - 26 sep 22 kl. 02:15

Koronaundersøkelse: Flere har hjemmekontor nå

22 prosent av de spurte har hovedsakelig hjemmekontor nå, ifølge Norsk koronamonitor. Det er 10 prosentpoeng flere enn i juni. Gjennom første del av året falt tallet på folk med hjemmekontor jevnt og trutt, fra 42 prosent i januar til 12 prosent i juni.

NRK - 20 jun 22 kl. 06:05

Nordmenn venter ny smitteøkning og er bekymret for økonomien

Kun 7 prosent av befolkningen her i landet tror at den økonomiske situasjonen vil bli bedre den neste måneden. Dette er det laveste siden pandemiåret 2020. – Folk flest er pessimistiske for tiden når det gjelder økonomi, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion, som står bak Norsk koronabarometer.

Klartale - 20 jun 22 kl. 09:12

Mange sier ja til å bli vaksinert for fjerde gang

Litt flere enn fem av ti har takket ja til å fylle på med en tredje dose med korona-vaksine. Sju av ti i denne gruppa sier at de vil takke ja til en fjerde dose hvis de får tilbud om det.Det er eldre enn unge som sier ja, ifølge Norsk korona-monitor.

NRK - 20 jun 22 kl. 03:33

Sju av ti vil ta fjerde vaksinedose

Av dem i Norge som har tatt tre doser med koronavaksine, sier 71 prosent at de vil takke ja til en fjerde dose dersom de får tilbud om det. Interessen for å ta en fjerde dose øker med alderen, kommer det fram i undersøkelsen Norsk koronamonitor, som er gjennomført av Opinion. – Alt tyder på at folk flest vil takke ja til en fjerde vaksinedose dersom myndighetene velger å tilby det, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Klartale - 11 apr 22 kl. 12:06

Nesten alle vil at land skal ha lik tilgang på vaksiner

Nordmenn vil at alle skal ha tilgang på korona-vaksiner. Slik har det vært gjennom hele pandemien. – Nordmenn har støttet dette hele tiden.

Klartale - 28 mar 22 kl. 08:59

Nordmenn er lite villige til å trene etter pandemien

Landets trenings-sentre har åpnet igjen etter at samfunnet stengte ned. Likevel trener ikke folk mer nå enn da det var stengt. I mars sier 70 prosent av de spurte at de har trent inne eller ute den siste uka.

NRK - 23 aug 21 kl. 06:34

Klemming på vei tilbake

Ner enn fire av ti nordmenn sier de har gitt noen en klem den siste uken. Norsk koronamonitor har spurt 25.000 nordmenn gjennom pandemien om de den siste uken har klemt noen utenfor egen husstand.

NRK - 21 aug 21 kl. 18:31

Flere tror viruset er menneskeskapt

WHO mener det er usannsynlig at koronaviruset kommer fra en Wuhan-lab i Kina, men det er likevel stadig flere nordmenn som tror viruset er menneskeskapt. – Det som tidligere ble regnet som konspirasjonsteorier, er nå blitt mer allment akseptert, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion. Gjennom pandemien har Norsk koronamonitor fra Opinion spurt 12.

NRK - 09 jul 21 kl. 03:54

Færre er bekymret for smitte

En av tre nordmenn er bekymret for å bli koronasmittet, ifølge Norsk koronamonitor. Så lav har ikke smittefrykten vært på et år. Dette kommer fram i junitallene i undersøkelsen som Opinion står bak.

NRK - 23 apr 21 kl. 01:42

Færre digitale kulturopplevelser

Digital kulturbruk er nesten halvert i år, sammenlignet med i fjor. Det viser en undersøkelse fra Opinion som gjennom pandemien har spurt over 20.700 nordmenn om deltagelse på digitale kulturopplevelser, og i hvilke grad man betaler for disse.

NRK - 20 feb 21 kl. 07:36

Drikker mindre enn før pandemien

En av fem nordmenn drikker mindre alkohol etter at landet ble rammet av koronapandemien, ifølge markedsanalysebyrået Opinion. – Den nasjonale skjenkestoppen, som opprinnelig ble innført i august, er nok en vesentlig årsak, sier Nora Clausen i Opinion..

NRK - 15 feb 21 kl. 03:25

Dårligere form under koronaen

Mer enn hver tredje nordmann oppgir å ha fått dårligere fysisk form etter utbruddet av koronapandemien. Blant de unge gjelder det annenhver person. Tallene kommer fram i Norsk koronamonitor fra Opinion.

NRK - 11 feb 21 kl. 00:58

Flertall støtter koronatiltak

62 prosent av de spurte sier at tiltakene under koronapandemien ikke er for tøffe, ifølge Norsk koronamonitor fra Opinion. Et solid flertall av de yngre støtter også tiltakene, selv om nettopp de merker byrden mest, sier Nora Clausen i Opinion..

P4 - 02 nov 20 kl. 07:28

Mange har ferie til gode

Én av tre nordmenn har fortsatt feire til gode med to måneder igjen av året. Det kommer i undersøkelsen Norsk koronamonitor. Seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion sier til NTB at mange nordmenn har valgt å utsette deler av sommerferien i håp om bedre muligheter mot slutten av året.

P4 - 23 aug 20 kl. 15:21

Vil vente med breddefotball

Nesten annenhver nordmann mener det er en riktig avgjørelse å vente med å gjenåpne breddefotballen. Det viser Norsk koronamonitor fra Opinion. Regjeringen utsatte tidligere denne å øke maksgrensen for arrangementer fra 200 til 500 deltaker, eller kamper i breddeidretten for voksne.

P4 - 30 maj 20 kl. 10:50

Tror pandemien gir klimaeffekt

To av tre nordmenn tror koronapandemien vil redusere de globale klimautfordringene på kort sikt. Det viser en undersøkelse fra Opinion, melder NTB. Men over halvparten av de spurte mener viruset ikke vil ha en langvarig effekt på klimaet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com