NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 18:53

NRK - 20 jun 22 kl. 03:33

Sju av ti vil ta fjerde vaksinedose

Av dem i Norge som har tatt tre doser med koronavaksine, sier 71 prosent at de vil takke ja til en fjerde dose dersom de får tilbud om det. Interessen for å ta en fjerde dose øker med alderen, kommer det fram i undersøkelsen Norsk koronamonitor, som er gjennomført av Opinion. – Alt tyder på at folk flest vil takke ja til en fjerde vaksinedose dersom myndighetene velger å tilby det, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion. I undersøkelsen for juni svarer 64 prosent at de har tillit til at tempoet på vaksineringen i Norge er effektivt. Dette er 7 prosentpoeng lavere enn i mai og det laveste som er målt så langt i år.
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Norsk, Opinion, Nora Clausen, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sjuav ti , vilta , fjerde, vaksinedose
NRK - 28 maj 22 kl. 07:35

Iran vil gi fjerde vaksinedose til alle

Iranske myndigheter har besluttet å gi alle innbyggere en obligatorisk fjerde dose med koronavaksine. – Alle må i den nærmeste framtid få en fjerde dose slik at vi fortsatt kan holde pandemien under kontroll, sier assisterende helseminister Kamal Heidari. Iran, som til nå har gitt en fjerde vaksinedose til alle over 70 år, håper å oppnå 95 prosent immunitet mot koronaviruset i befolkningen.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 10 apr 22 kl. 10:29

Nakstad: Spørsmål om timing for fjerde dose

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier at det helt sikkert kommer et tilbud om en fjerde vaksinedose mot covid-19 etter hvert. Han sier at FHI vurderer dette fortløpende. Det anbefales allerede en fjerde dose til alle med svekket immunforsvar, men spørsmålet er også timingen.

NRK - 13 aug 22 kl. 09:28

Fleire kvinner enn menn tar tredje vaksinedose

Rundt 1,54 millioner kvinner har hittil tatt tredje vaksinedose mot covid-19 her i Noreg, medan talet er 1,43 millionar for mennene. At over 100.000 fleire kvinner enn menn har valt å ta tredje vaksinedose, er ei utvikling som bekymrar FHI, skriv TV2.

NRK - 29 mar 22 kl. 10:16

Den tyske helseministeren vil anbefale en fjerde vaksinedose

Den tyske helseministeren Karl Lauterbach vil foreslå for EU å anbefale en fjerde vaksinedose for mennesker som er over 60 år. Han pekte på data fra Israel, og sa at en anbefaling var nødvendig for å redusere risikoen for død av en infeksjon..

NRK - 29 jun 22 kl. 11:44

VG: FHI vil anbefale fjerde dose til de over 75 år

FHI har levert nye vaksineanbefalinger til regjeringen, som denne uken vil anbefale en fjerde dose mot coronaviruset, etter det VG kjenner til. De fra 65 år og oppover vil ifølge det VG kjenner til tilbys en fjerde dose fra 1. september.

NRK - 29 mar 22 kl. 18:36

USA opnar for fjerde vaksinedose for eldre

USAs legemiddeltilsyn FDA har godkjent at personar frå 50 år og oppover kan få ein fjerde dose med koronavaksine. Dette skal gi dei mest sårbare i samfunnet ekstra vern i tilfelle det oppstår ei ny koronavirusbølgje. Avgjerda opnar for ein fjerde dose av Pfizer- eller Moderna-vaksine minst fire månader etter tredje dose.

NRK - 22 jun 22 kl. 10:02

Danske medier: Alle over 50 blir tilbudt fjerde vaksinedose

Alle dansker over 50 år blir tilbudt en fjerde dose med koronavaksine fra 1. oktober, erfarer nyhetsbyrået Ritzau og en rekke andre danske medier. Sykehjemsbeboere skal ifølge mediene bli tilbudt en fjerde dose før 1.

NRK - 22 jun 22 kl. 10:02

Alle dansker over 50 blir tilbudt fjerde vaksinedose

Alle dansker over 50 år blir tilbudt en fjerde dose med koronavaksine fra 1. oktober, sier den danske regjeringen. Sykehjemsbeboere skal ifølge en rekke danske medier bli tilbudt en fjerde dose før 1.

Klartale - 20 jun 22 kl. 09:12

Mange sier ja til å bli vaksinert for fjerde gang

Litt flere enn fem av ti har takket ja til å fylle på med en tredje dose med korona-vaksine. Sju av ti i denne gruppa sier at de vil takke ja til en fjerde dose hvis de får tilbud om det.Det er eldre enn unge som sier ja, ifølge Norsk korona-monitor.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 1 time siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 30 minutter siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 2 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 1 time siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 1 time siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.

NRK - 2 timer siden

Fv. 33 stengt etter alvorlig MC-ulykke på Skreia

Lørdag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og lastebil på fylkesveg 33 ved Skreia. Ifølge politiet fremstår det som en alvorlig ulykke med større personskade. Vegen er stengt etter ulykken, og det forventes at den vil bli stengt en tid fremover.

NRK - 2 timer siden

Fv. 33 stengt etter ulykke mellom MC og lastebil på Skreia

Lørdag ettermiddag melder politiet om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og lastebil på fylkesveg 33 ved Skreia. Det er foreløpig ukjent skadeomfang på MC-føreren, melder politiet i Innlandet. Vegen er stengt etter ulykken.

NRK - 2 timer siden

13 drept og 20 såret av selvmordsbombe i Somalia

13 mennesker er drept og 20 er såret etter en selvmordsbombe gikk av i Somalia, ifølge AFP..

NRK - 3 timer siden

MC-ulykke i Frogn

En motorsykkel har kjørt av veien ved Tusse i Frogn kommune, melder både politiet og Vegtrafikksentralen. Det er ukjent skadegrad på sjåføren, som blir frakta til Ullevål sykehus med luftambulanse. Ulykkesstedet er inntil videre sperra for all trafikk..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com