NHO

Friday, 24 March, 10:52

Nyheter om NHO

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 mar 23 kl. 13:07

NHO-topp spår at arbeidere blir lønnstapere i 2023

NHO-sjef Stein Lier-Hansen varsler at arbeidsfolk kan få lavere lønnsvekst også i 2023. Ifølge FriFagbevegelse har NHO-forbundet Norsk Industri gått ut og varslet lønnsvekst på 4,5 i forkant av lønnsforhandlingene. Årets oppgjør mellom LO og NHO starter mandag 27.

NRK - 07 mar 23 kl. 21:05

NHO åpner for kjønnskvotering

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) åpner for første gang for å bruke kjønnskvotering som likestillingstiltak. Det er første gang i arbeidsgiverorganisasjonens historie at de åpner for det, skriver Dagens Næringsliv. NHO støtter regjeringens ønske om å utvide kravet om kjønnsbalanse til å gjelde styrene i alle aksjeselskap over en viss størrelse.

NRK - 08 dec 22 kl. 22:50

NHO presiserer: Var ikke på kundelisten til Støres presserådgiver

NHO presiserer at Jonas Gahr Støre sin nye presserådgiver Kristoffer Thoner ikke hadde NHO på sin kundeliste da han jobbet for konsulentselskapet McKinsey. – Thoner var kun i kontakt med oss i forbindelse med NHOs årskonferanse. Vi er ikke på hans kundeliste, skriver NHOs Nina Kraugerud Ertzaas i en SMS til VG.

E24 - Igår: 17:26

LO, NHO og staten på kraft-turné: – Har veldig dårlig tid

LO, NHO og staten skal kartlegge hvilke kraftprosjekter som kan bygges ut raskt, og skal på turné for å bidra til lokal forståelse for kraftbehovet. – Det er bråstopp, og dette må vi snu, sier NHO-sjefen..

NRK - 16 mar 23 kl. 13:44

Partene i NHO-barnehagestreiken møtes til tvungen mekling

En måned etter at meklingen mellom Fagforbundet og NHO-barnehagene brøt sammen, møtes partene til tvungen mekling hos riksmekleren. – Jeg tenker at vi skal prøve på ordentlig vis, at vi klarer å snakke sammen og forsøke å komme fram til en enighet. Jeg klarer ikke være annet enn optimist, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen i en pressemelding.

NRK - 07 mar 23 kl. 00:11

NHO og Sykepleierforbundet etterlyser investeringer i helseteknologi

NHO og Sykepleierforbunet mener Norge bør investere mer i teknologi for helsesektoren. De mener det kan være en del av løsningene på utfordringene man har i dag både av bemanning og på eldrebølgen. – Befolkningen blir eldre og får mer komplekse helseutfordringer.

Aftenposten - Igår: 17:26

LO, NHO og staten på kraft-turné: – Har veldig dårlig tid

LO, NHO og staten skal kartlegge hvilke kraftprosjekter som kan bygges ut raskt, og skal på turné for å bidra til lokal….

NRK - 17 mar 23 kl. 01:04

Barnehagestreiken er over – partene enige på overtid

Natt til fredag ble det enighet i meklingen mellom Fagforbundet og NHO om en forbedret tjenestepensjon for ansatte i barnehager. – Et viktig skritt på veien mot en fullverdig barnehagepensjon i NHO-barnehagene, sier Fagforbundets forhandlingsleder, Anne Green Nilsen. (NTB).

NRK - 17 mar 23 kl. 00:26

Barnehagemekling på overtid

Meklingen mellom Fagforbundet og NHO-barnehagene fortsetter på overtid hos Riksmekleren. Meklingsfristen gikk ut ved midnatt, men partene sitter fortsatt i samtaler, får NTB opplyst hos Riksmekleren. For en måned siden brøt meklingen mellom Fagforbundet og NHO-barnehagene sammen og streiken var et faktum.

E24 - 09 mar 23 kl. 16:03

NHO om lønnsoppgjøret: Må styrke bedriftenes konkurransekraft

Lønnsoppgjøret må ikke gå utover bedriftenes konkurranseevne eller bidra til ytterligere prisvekst, fastslår NHO i sin posisjon før forhandlingene starter..

NRK - 09 mar 23 kl. 15:56

NHO: – Mellomoppgjøret blir krevende

Bedriftenes lønnsevne må ligge til grunn for lønnsoppgjøret. Det har NHOs representanskap vedtatt i dag. – For å styrke konkurranseevnen og sikre folk jobber å gå til, må bedriftens lønnsevne ligge til grunn for lønnsoppgjøret.

E24 - 09 mar 23 kl. 06:55

Dette skjer i dag: NHO vedtar lønnsstrategi, og hvor mye tjener Braathen?

NHO forbereder seg på lønnsoppgjøret, og Nato skal ta stilling til Sverige og Finlands søknader om å bli med i forsvarssamarbeidet..

Aftenposten - 08 mar 23 kl. 20:11

NHO frykter høyt konfliktnivå rundt vindkraft

NHO-sjef Ole Erik Almlid frykter høyt konfliktnivå rundt kraft- og nettutbygginger etter protestene mot vindkraften….

E24 - 08 mar 23 kl. 20:11

NHO frykter høyt konfliktnivå rundt vindkraft

NHO-sjef Ole Erik Almlid frykter høyt konfliktnivå rundt kraft- og nettutbygginger etter protestene mot vindkraften på Fosen. – Usikkerheten sprer seg, sier han. Sametingspresidenten etterlyser faglig og juridisk bistand til reindriften..

E24 - 07 mar 23 kl. 21:35

NHO åpner for kjønnskvotering

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) åpner for første gang for å bruke kjønnskvotering som likestillingstiltak..

Aftenposten - 07 mar 23 kl. 11:30

NHO: Økonomien går overraskende bra. Lavere gasspris er en av forklaringene.

NHO venter at norsk økonomi vil krympe i 2023 sammenlignet med 2022, men er samtidig mer optimistiske enn….

E24 - 07 mar 23 kl. 11:30

NHO venter sterkere økonomisk vekst enn Vedum

NHO venter at norsk økonomi vil krympe i 2023 sammenlignet med 2022, men er samtidig mer optimistiske enn finansministerens anslag..

Aftenposten - 05 mar 23 kl. 12:30

Nå starter arbeidet med neste års budsjett. Vedum må avklare én ting umiddelbart, mener NHO.

Regjeringen må gjenvinne tilliten hos næringslivet, mener NHO-sjefen. Han advarer regjeringen mot en ny runde med….

NRK - 28 feb 23 kl. 05:42

Enighet mellom NHO Luftfart og Parat

Det ble natt til tirsdag oppnådd enighet i meklingen mellom NHO Luftfart og Parat for redningsmenn i Norsk Luftambulanse AS. Det opplyser Riksmekleren i en pressemelding..

NRK - 28 feb 23 kl. 00:55

Mekling på overtid mellom Parat og NHO Luftfart

Arbeidstakerorganisasjonen Parat og NHO Luftfart mekler om en løsning for Luftambulansen. De har ikke kommet til enighet. Ifølge kommunikasjonssjef i Parat Trygve Bergsland, mekles det på overtid i tolvtiden natt til tirsdag.

NRK - 24 feb 23 kl. 15:11

Det kan bli streik for redningsmannskaper i Norsk Luftambulanse

Arbeidstakerorganisasjonen Parat møter NHO Luftfart til mekling mandag. Om de ikke blir enige, går redningsmannskaper i Norsk Luftambulanse ut i streik. Det var i midten av desember i fjor det ble brudd i forhandlingene mellom redningsmannskapene i Norsk Luftambulanse helikopter og NHO Luftfart.

VG - 22 feb 23 kl. 05:59

NHO-topp slår tilbake: Vil ikke ha skylden for økte matpriser

NHO-toppen ber matbransjen og leverandørene om å slutte å skylde på hverandre. Han mener økte kostnader må gi utslag på prisene – og at regjeringen kunne tatt grep..

E24 - 22 feb 23 kl. 06:10

NHO-topp slår tilbake: Vil ikke ha skylden for økte matpriser

NHO-toppen ber matbransjen og leverandørene om å slutte å skylde på hverandre. Han mener økte kostnader må gi utslag på prisene – og at regjeringen kunne tatt grep..

E24 - 20 feb 23 kl. 10:34

NHO-topp: Du får reallønnsnedgang også i år

I fjor ble du lønnstaper – og ifølge NHO-topp Stein Lier-Hansen i Norsk Industri kan du bli det også i år. Han sier det ligger an til reallønnsnedgang også i år - altså at prisene stiger mer enn lønningene..

VG - 20 feb 23 kl. 10:16

NHO-topp: Du får reallønnsnedgang også i år

I fjor ble du lønnstaper – og ifølge NHO-topp Stein Lier-Hansen i Norsk Industri kan du bli det også i år. Han sier det ligger an til reallønnsnedgang også i år, avhengig av hvordan konkurransekraften til eksportindustrien utvikler seg..

NRK - 19 mar 23 kl. 15:31

Tvungen lønnsnemnd i luftambulansestreiken

Luftambulansestreiken blir avslutta etter at regjeringa brukar tvungen lønnsnemnd for å få slutt på konflikten mellom Parat og NHO Luftfart. Statens helsetilsyn har vurdert at streiken vil føre til fare for liv og helse frå om måndag, skriv regjeringa i ei pressemelding..

Klartale - 17 feb 23 kl. 16:30

Mange tar vinterferien i eget land

Vinterferien står for tur. Tre av ti velger å reise bort i selve vinterferien. Det melder Næringslivets Hoved-organisasjon (NHO) i en pressemelding.

VG - 17 mar 23 kl. 01:47

Barnehagestreiken er over – partene enige på overtid

Natt til fredag ble det enighet i meklingen mellom Fagforbundet og NHO om en forbedret tjenestepensjon for ansatte i barnehager..

NRK - 16 feb 23 kl. 02:27

Streik i ideelle og private barnehager

42 ansatte i ideelle og private barnehager i Trondheim, Drøbak, Oslo, Asker, Stord og Stavanger går torsdag ut i streik. Ifølge Fagforbundet tas det første streikeuttaket ut fra arbeidstidens begynnelse. Meklingen startet onsdag etter brudd i forhandlingene i januar.

Klartale - 15 feb 23 kl. 12:45

I morgen kan det bli streik i flere barnehager

Fra torsdag kan det bli streik i seks private barnehager. Disse er i ulike deler av Norge.Nederst i saken kan du se om det kan bli streik i din barnehage.

E24 - 14 mar 23 kl. 21:02

Reagerer på Virkes billigmat-utspill: – Redd for fakta

NHO Mat og Drikke og DLF stusser over Virkes uttalte bekymring for kjedenes egne merkevarer. Mette Hanekamhaug i DLF mener Virke forsøker å undergrave leverandørenes budskap..

Aftenposten - 14 feb 23 kl. 08:24

Regjeringens mål er 50 prosent eksportvekst. NHO vil ikke ha slikt mål.

Både NHO og regjeringens egne rådgivere tar avstand fra målet om 50 prosent vekst i eksporten innen 2030..

E24 - 14 feb 23 kl. 08:24

NHO: «Det er ikke eksporten vi lever av»

Både NHO og regjeringens egne rådgivere tar avstand fra målet om 50 prosent vekst i eksporten innen 2030. – Det er ikke eksporten vi lever av, sier NHOs sjeføkonom..

VG - 13 feb 23 kl. 18:16

Matkrangel: Sammenligner NHO-sjefen med Marie Antoinette

Mímir Kristjánsson (R) satt kaffen i halsen og Per Vidar Kjølmoen (Ap) holdt på å kjøre av fergelemmen, da de leste NHO-sjefens uttalelser mandag..

VG - 13 feb 23 kl. 18:16

Matkrangel: Sammenligner NHO-sjefen med Marie Antoinette

Mímir Kristjánsson (R) satt kaffen i halsen og Per Vidar Kjølmoen (Ap) holdt på å kjøre av fergelemmen, da de leste NHO-sjefens uttalelser mandag..

E24 - 09 mar 23 kl. 17:48

Almlid vil ta hensyn til restaurantene når han forhandler for industrien

Den økonomiske situasjonen rammer medlemmene hans vidt forskjellig. I lønnsforhandlingene vil NHO-leder Ole Erik Almlid ta hensyn til de som sliter mest..

NRK - 08 dec 22 kl. 20:26

NHO på den hemmelige kundelisten til Støres nye presserådgiver

NHO var på kundelisten til Jonas Gahr Støre sin nye presserådgiver Kristoffer Thoner, da han jobbet for konsulentselskapet McKinsey. Det bekrefter NHOs Nina Kraugerud Ertzaas i en e-post til NRK. – I forbindelse med NHOs årskonferanse 2022 ble det inngått en kontrakt hvor NHO engasjerte McKinsey til å holde et innlegg.

VG - 28 feb 23 kl. 16:52

Parat: Streik i Norsk Luftambulanse fra søndag

Et flertall av medlemmene i Parat har sagt nei til et forhandlingsforslag det var enighet om med NHO..

NRK - 28 feb 23 kl. 16:46

Parat: Streik i Norsk Luftambulanse fra søndag

Meklingsdelegasjonene til Parat og NHO Luftfart ble i natt enige om å sende forhandlingsforslaget på uravstemning. Et flertall av medlemmene, blant redningsmenn i Norsk Luftambulanse helikopter, har sagt nei til det fremlagte forslaget, heter det i en pressemelding..

Aftenposten - 27 feb 23 kl. 11:19

Streik i Luftambulansen vil ramme verdenscupen på Kvitfjell: – Må ha helikopter

Arbeidstakerorganisasjonen Parat og NHO Luftfart mekler om en løsning for Luftambulansen..

VG - 27 feb 23 kl. 10:37

Ikke ny kraft for enhver pris

NHO og LO har slått seg sammen og vil ha store mengder ny kraft koste hva det koste vil. Men vi må velge det som gjør Norge rikere og grønnere..

NRK - 24 feb 23 kl. 11:45

Konkurransetilsynet ber dagligvarekjeder tie om kommende prisøkninger

Uttalelser fra konkurrenter i dagligvarebransjen om mulige prisøkninger kan gi høyere priser, mener Konkurransetilsynet. Konkurransetilsynet har de siste ukene hatt møter med Rema, Coop, Norgesgruppen, Bunnpris, NHO Mat og Drikke, Dagligvareleverandørenes forening (DLF), Orkla og Nortura. – Med den prisveksten vi har sett på dagligvarer den siste tiden, er det særlig viktig å sørge for at konkurransen om dagligvarekundene er så god som mulig.

Klartale - 23 feb 23 kl. 10:53

Ber ministeren om hjelp mot handel i Sverige

Mat er billigere i Sverige enn i Norge. Derfor drar nordmenn til Sverige for å handle. Det har følger for norske butikker.

Klartale - 28 dec 22 kl. 13:15

Unge er bekymret for jobb og økonomi

Det er tøffe tider. Alt blir dyrere, og huslånet koster mer. Personlig økonomi bekymrer ungdom.

E24 - 21 feb 23 kl. 13:20

Disse skal sitte i strømpris-utvalget

Regjeringens strømprisutvalg får representanter fra LO og NHO i tillegg til eksperter fra selskaper som Thema Consulting, Refinitiv, Volue, Hjort og Universitetet i Tromsø..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com