NHO

Saturday, 03 December, 20:47

Nyheter om NHO

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 nov 22 kl. 16:00

Nordmenn handler i Sverige igjen

Nordmenn brukte 3,3 milliarder kroner i Sverige i tredje kvartal. Tredje kvartal er fra første juli til slutten av september. Det er to milliarder mer enn på samme tid i fjor.

NRK - Igår: 05:30

Streik blant ingeniørene avverget på overtid

Nito og NHO ble enige fem timer på overtid i meklingen natt til fredag, melder NTB. Dermed blir det ikke streik blant norske ingeniører. – I meklingen mellom Nito og NHO vedrørende Nito-overenskomsten, nådde partene – med riksmekler Mats Rulands mellomkomst – fram til en forhandlingsløsning.

NRK - 30 nov 22 kl. 13:56

Mekling i gang mellom Nito og NHO

Riksmekleren satte i gang forhandlinger mellom Nito og NHO klokka 10 onsdag. Om ikke de blir enige, er det snakk om streik som involverer åtte bedrifter. Det er lagt inn plassfratredelse for 123 medlemmer fra tidligst 2.

NRK - 30 nov 22 kl. 10:58

Vedum må svare Stortinget etter LO-refs

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomitè ber finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) avklare om regjeringen har fulgt opp stortingsvedtaket om lønnsstøtte til ansatte i hotell- og restaurantbransjen. Fellesforbundet i LO, NHO Reiseliv og NHO Service og Handel er blant organisasjonene som mener regjeringen har brutt med intensjonene i lønnsstøtteordningen. Stridens kjerne er om bedrifter som under pandemien betalte ut lønn etterskuddsvis til ansatte som de valgte å ikke permittere, har rett til lønnsstøtte eller ikke.

Aftenposten - 29 nov 22 kl. 19:58

NHO-sjefen: – Trenger tøffe, tydelige og kraftfulle ledere

I en urolig og krisepreget verden forventer NHO-sjefen at ledere bretter opp ermene..

E24 - 29 nov 22 kl. 19:58

NHO-sjefen: – Trenger tøffe, tydelige og kraftfulle ledere

I en urolig og krisepreget verden forventer NHO-sjefen at ledere bretter opp ermene..

NRK - 28 nov 22 kl. 21:41

Brot i forhandlingane i barne- og ungdomsvernetenesta

NHO og Parat braut forhandlingane om «536-avtalen» måndag kveld. Avtalen omfattar fleire private omsorgsverksemder, inkludert barnevern, rusomsorg og psykiatri. Kjernen i konflikten handlar om at NHO ikkje vil likestille private og offentlege omsorgsverksemder når det kjem til ulempebetaling.

NRK - 28 sep 22 kl. 09:11

NHO om skattepakken: – Dramatisk

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) mener regjeringens nye skattepakke for kraft- og havbruksnæringene er feil medisin. – Det er dramatisk at regjeringen innfører så store skatteendringer. Det norske bedrifter trenger nå, er forutsigbarhet.

Aftenposten - 22 nov 22 kl. 07:32

LO og NHO frykter for økonomien fremover. Ber regjeringen om nytt lønnsutvalg.

LO frykter økonomisk uro, økt ledighet og lønnsnedgang. Sammen med NHO ber de statsminister Jonas Gahr Støre oppnevne et….

NRK - 18 okt 22 kl. 05:50

Varehandelen sliter, viser NHO-rapport

Rundt halvparten av sjefene i landets varehandel frykter tøffe tider framover. Det viser en fersk kartlegging fra NHO, som frykter oppsigelser og konkurser. Når folk vil bruke mindre penger på varer, må butikker tenke annerledes, sier direktør Anne Cecilie Kaltenborn i NHO Service og handel til NRK..

NRK - Igår: 00:52

Ingeniørene mekler på overtid

Ingeniører som er organisert i NITO mekler på overtid med arbeidsgiversiden i NHO på Riksmeklerens kontor. Dersom partene ikke blir enige om ny lønnsavtale på overtid, kan det bety at 123 ingeniører blir tatt ut i streik fredag morgen. En streik kan ifølge NITO ramme Nexans Norway i Halden, Siemens i Oslo, enkeltmedlemmer i Telenor, Aker Solutions, Aibel, Siemens Trondheim, Siemens Engroshandel og FMC Kongsberg Subsea..

NRK - I førrgår: 18:57

Kan bli ingeniørstreik fra fredag

Det kan bli streik blant 123 medlemmer i Norges ingeniør- og teknologiorganisasjon (Nito) fra fredag. Forbundet er nå i mekling med NHO, og meklingsfristen går ut ved midnatt. Hvis det blir streik, rammer den først hovedsakelig Nexans Norway i Halden og Siemens AS i Oslo.

Aftenposten - 30 nov 22 kl. 15:52

Stine Trygg-Hauger: – Skaff deg en heiagjeng

E24 kårer onsdag Årets ledertalent. NHO-leder Ole Erik Almlid og XXL-sjef Stine Trygg-Hauger er blant de var med….

E24 - 30 nov 22 kl. 15:52

Stine Trygg-Hauger: – Skaff deg en heiagjeng

E24 kårer onsdag Årets ledertalent. NHO-leder Ole Erik Almlid og XXL-sjef Stine Trygg-Hauger er blant de var med på å hedre de unge talentene..

Klartale - 06 sep 22 kl. 06:00

Bor du i Norges beste kommune?

– Vi er strålende fornøyde, sier Tom Henning Slethei til Klar Tale. Han er ordfører i Sola kommune. Den ligger i Rogaland på Vestlandet.

VG - 29 nov 22 kl. 19:32

LO hardt ut mot egen regjering

LO går hardt ut mot egen regjering etter omstridt oljeforslag. – Uheldig, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. – Direkte uansvarlig, sier leder Jørn Eggum i Fellesforbundet.

NRK - 01 nov 22 kl. 10:21

Fare for streik hos dyrleger

38 dyrepleiere og klinikkassistenter i Oslo og Bergen går ut i streik fra torsdag dersom ikke meklingen mellom Fagforbundet og NHO Mat og drikke fører fram. Fagforbundet og NHO Mat og drikke møtes til mekling onsdag etter at Fagforbundets medlemmer sa nei til ny overenskomst for dyrepleiere og klinikkassistenter i uravstemning. Meklingsfristen er ved midnatt, natt til 3.

NRK - 28 okt 22 kl. 10:00

NHO spår at vi vil julehandle for 124 milliarder kroner

NHO Service og handel spår i en ny prognose at nordmenn vil julehandle for 124 milliarder kroner i løpet av november og desember. I prognosen spår organisasjonen at hver nordmann bruker 12.047 kroner totalt i desember.

VG - 22 nov 22 kl. 07:03

Ny rapport om Norges klimagassutslipp: – Varslet katastrofe

Stiftelsen Det Norske Veritas (DNV) legger tirsdag frem en rapport de mener viser at Norge bare kan glemme sine nye klimamål om 55 prosent kutt innen 2030. – Varslet katastrofe, sier NHO..

NRK - 21 nov 22 kl. 12:14

For lite fokus på seksuell trakassering på julebord

En undersøkelse viser at 4 av 10 mener ledelsen har lite eller ingen fokus på seksuell trakassering i forbindelse med jobbens julebord. Undersøkelsen, som er gjennomført av Kantar på vegne av NHO Reiseliv, viser at 9 prosent av befolkningen er blitt utsatt for eller kjenner til andre som er blitt utsatt for seksuell trakassering i forbindelse med julebordet på jobb. Det er en økning fra 4 prosentpoeng i 2019..

NRK - 26 aug 22 kl. 16:16

NHO-sjefen etter LO-kritikken: – Vi har ikke endret syn på lockout

NHO-direktør Ole Erik Almlid sier at deres syn på lockout står fast, etter at NHO-topp Stein Lier-Hansen torsdag sa til VG at streik og lockout må kunne sidestilles. – NHO har ikke endret syn på bruk av lockout, sier Amlid til NRK. Han legger til at lockout er et lovlig virkemiddel, men terskelen for å bruke kampmidler i arbeidslivet skal fortsatt være høy.

Klartale - 19 okt 22 kl. 11:02

Dette er “quiet quitting”

Fenomenet “quiet quitting” har blitt snakket mye om på sosiale medier den siste tiden. Oversatt betyr det å stille slutte i jobben. Men det handler ikke om å slutte i jobben.

NRK - 15 nov 22 kl. 20:02

Tvungen mekling i barnehagekonflikten er i gang

Tirsdag ettermiddag og kveld foregår tvungen mekling i barnehagekonflikten hos Riksmekleren. Riksmekler Mats Wilhelm Ruland opplyser til NRK at det skal holdes et nytt møte klokka 20. Streiken er inne i sin femte uke, og det er lite tegn til bevegelse mellom partene.

E24 - 12 nov 22 kl. 08:54

Mener regjeringens lønnsstøtte bommet fullstendig: – Folk ble lurt

Innretningen for lønnsstøtten gjør at bedriftene får betydelig mindre penger enn de skulle, mener NHO. Uaktuelt å gjøre noe med, mener regjeringen..

NRK - 15 sep 22 kl. 06:25

Ny leder i NHO

I dag er det lederskifte i NHO Arktis. Sigrid Ina Simonsen, fra Norsk olje og gass, blir ny leder fra og med i dag, og tar over for Målfrid Baik. Baik slutter som leder etter 6 år.

NRK - 13 okt 22 kl. 10:19

NHO: Laveste fremtidstro i næringslivet siden 2008

Pessimismen råder i norske bedrifter. Hele 43 prosent av bedriftene tror at situasjonen blir verre det neste halvåret, ifølge NHOs medlemsundersøkelse. Det er en økning på hele 10 prosentpoeng fra september.

Klartale - 14 sep 22 kl. 10:34

Det blir ingen streik i butikkene

Handel og Kontor Norge (HK Norge) har forhandlet for de som jobber. NHO Service og Handel har gjort det samme for bedriftene. De hadde en frist om å bli enige til midnatt til onsdag.

NRK - 06 okt 22 kl. 10:25

NHO: Avgiftsøkninger akkurat når ikke næringslivet trenger det.

Administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon er kritisk til ny arbeidsgiveravgift. Han mener regjeringen kommer med feil medisin. – Det føyer seg i rekken av massive skatte og avgiftsøkninger akkurat når ikke næringslivet trenger det, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid..

NRK - 03 nov 22 kl. 02:11

Ingen streik i dyreklinikker

Det blir ikke streik i dyreklinikkene etter enighet i mekling mellom Fagforbundet og NHO Mat og drikke. Natt til torsdag ble partene enige i om en løsning i tariffoppgjøret for dyrepleiere og klinikkassistenter. Dersom partene ikke hadde blitt enige, ville 38 dyrepleiere og klinikkassistenter i Oslo og Bergen gått ut i streik fra torsdag..

NRK - 02 nov 22 kl. 12:55

IA-avtalen forlenges med to år

Partene i arbeidslivet og regjeringen er enige om å forlenge dagens avtale om et inkluderende arbeidsliv, den såkalte IA-avtalen, med to år. Samtidig er det enighet om å forsterke innsatsen for å redusere sykefravær og frafall i arbeidslivet, skriver regjeringen i en pressemelding. Siden forrige IA-avtale ble inngått for perioden 2019–2022, har norsk arbeidsliv måttet håndtere en pandemi og til tider høy arbeidsledighet.

VG - 01 okt 22 kl. 12:42

Ap-topp: NHO-sjefen har mistet kalkulatoren

Aps parlamentariske leder, Rigmor Aasrud, forsvarer regjeringens 33-milliarders skatteskjerpelse: Hun mener NHO-sjefen har mistet kalkulatoren og at rike lakseoppdrettere har råd til å betale mer skatt..

NRK - 01 okt 22 kl. 04:05

Ingen streik blant flygelederne, ble enige i natt

Meklingen mellom Norsk Flygelederforening og NHO Luftfart førte til enighet på overtid natt til lørdag. Det blir dermed ingen streik. – Det er enighet om et lønnsoppgjør på linje med øvrige oppgjør i år, og flytrafikken vil dermed kunne gå som normalt, opplyser administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til NTB..

NRK - 05 aug 22 kl. 14:26

NHO krever flere vindmøller og ny vannkraft

NHO-sjef Ole Erik Almlid ser fram til mandagens krisemøte med LO og regjeringen om nye strømtiltak til næringslivet. Almlid sier det er viktig med kortsiktige støttetiltak, men at det ikke holder. Han mener nordmenn må forstå at det trengs flere vindparker på land og ny utbygging av vannkraft.

E24 - 30 sep 22 kl. 19:51

NHO frykter investeringstørke i vannkraft: – Forsterker og forlenger kraftkrisen

Selskaper som Lyse, Agder Energi og SKL vil droppe milliardprosjekter i vannkraft etter regjeringens skatteøkninger. – Forferdelig synd, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til E24..

E24 - 28 okt 22 kl. 10:04

NHO venter fall i årets julehandel

Etter to pandemiår med saftig oppsving i julehandelen er det ventet at folk holder igjen litt på lommeboka i år..

Aftenposten - 27 okt 22 kl. 09:09

Strømprisene skiller by og bygd. Julebordsesongen kan bli avgjørende.

Restauranten Spiseriet Mat fikk 42.000 i strømregning forrige måned. NHO frykter at strømprisene kan slå flere….

E24 - 27 okt 22 kl. 09:09

Strømprisene skiller by og bygd. Julebordsesongen kan bli avgjørende.

Restauranten Spiseriet Mat fikk 42.000 i strømregning forrige måned. NHO frykter at strømprisene kan slå flere restauranter konkurs i vinter..

NRK - 25 okt 22 kl. 05:20

Ingen streik blant omsorgsarbeidere i rusfeltet

Nærmere fem timer på overtid ble partene enige, og dermed ble det ikke streik blant omsorgsarbeidere i private habiliterings- og rusomsorgsinstitusjoner. Partene er Fagforbundet og Fellesorganisasjonen og NHO Geneo. Enigheten kom på plass 4.

NRK - 25 okt 22 kl. 01:50

Mekling på overtid for omsorgsarbeidere

Det kan bli streik blant omsorgsarbeidere i private habiliterings- og rusomsorgsinstitusjoner. Natt til tirsdag satt partene i mekling på overtid. Partene er Fagforbundet og Fellesorganisasjonen og NHO Geneo.

Klartale - 24 okt 22 kl. 14:39

Blitt enige om strømstøtte til næringslivet

Partiet SV og regjeringen er enige om strømstøtten for næringslivet. Regjeringspartiene presenterte de i september. Organisasjonene LO og NHO var også med.

NRK - 24 okt 22 kl. 09:01

Omsorgsarbeidere i rusfeltet kan gå ut i streik

Det kan bli streik blant omsorgsarbeidere i private habiliterings- og rusomsorgsinstitusjoner fra tirsdag. Meklingen starter mandag, og fristen er ved midnatt. I første omgang kan 18 ansatte tas ut i streik om meklingen ikke fører fram.

E24 - 25 sep 22 kl. 11:28

NHO-sjefen om skattesignaler fra Ap: − Overrasket

NHO-sjef Ole Erik Almlid etterlyser en debatt om det norske skattesystemet etter at investor og milliardær Kjell Inge Røkke flyttet til Sveits nylig..

VG - 25 sep 22 kl. 10:58

NHO-sjefen om skattesignaler fra Ap: – Overrasket

NHO-sjef Ole Erik Almlid etterlyser en debatt om det norske skattesystemet etter at investor og milliardær Kjell Inge Røkke flyttet til Sveits nylig..

NRK - 26 aug 22 kl. 15:15

VG: LO-sjefen er rasende – krever beklagelse

I en reportasje i VG torsdag varslet Norsk industri-sjef Stein Lier Hansen at arbeidsgiversiden bør bruke lockout i større grad. Han sa at lockout bør bli like legitimt å bruke som streik. Det liker ikke LO-sjefen.

NRK - 21 okt 22 kl. 02:40

Enighet i helikopteroppgjør

Industri Energi og NHO Luftfart ble torsdag kveld enige i forhandlingen om avtalen som dekker rundt 100 ansatte i helikoptertrafikken offshore. For halvannet år siden ble de to partene enige om å lage et nytt lønnssystem for den aktuelle avtalen, og dette er nå på plass, opplyser Industri Energi. –Vi er fornøyd med å ha fått på plass en lønnsmatrise for denne delen av helikopterbransjen, sier fagforbundets forhandlingsleder, Jørn Erik Bøe.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com