NHO

Onsdag, 23 September, 12:28

Nyheter om NHO

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 31 aug. 20 kl. 10:38

NHO vil endre norsk arbeidsliv og velferdsstat

NHO vil endre norsk arbeidsliv og velferdsstat. I dag legger NHO frem rapporten Neste trekk, der arbeidsgiverforenignen lanserer et veikart for Norge det neste tiåret. I veikartet tar NHO til orde for kutt i velferdsgoder, flere midlertidige ansettelser og økt privatisering, skriver Børsen..

P4 - 31 aug. 20 kl. 16:32

Støre: – Dårlige forslag fra NHO

– Noen av forslagene fra NHO vil føre til økte forskjeller i Norge. Det sier Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre etter at arbeidsgiverorganisasjonen NHO i dag lanserte rapporten "Neste trekk". For å få en bærekraftig framtid foreslår de blant annet kutt i velferdsgoder, flere midlertidige ansettelser, skattekutt og økt privatisering frem mot 2030..

NRK - 30 aug. 20 kl. 22:51

NHO rapport vil endre arbeidslivet

NHO legger mandag fram rapporten Neste trekk. Der lanserer arbeidsgiverforeningen det de omtaler som et veikart for Norge det neste tiåret. NHO tar til orde for kutt i velferdsgoder, flere midlertidige ansettelser og økt privatisering, skriver Børsen.

P4 - 30 aug. 20 kl. 22:57

NHO-rapport vil endre norsk arbeidsliv og velferdsstat

En ny rapport fra arbeidsgiverorganisasjonen NHO vil endre norsk arbeidsliv og velferdsstat. mandag legger de fram rapporten Neste trekk. I den tar NHO til orde for kutt i velferdsgoder, flere midlertidige ansettelser og økt privatisering, skriver Børsen .

P4 - Igår: 12:50

NHO Reiseliv: - Dette er positivt

Reiselivsbransjen er fornøyd med den nye krisepakken. Tidligere i dag ble det kjent at regjeringen gir inntil en milliard kroner i koronakompensasjon til det kriserammede reiselivet. Pakken innebærer at staten skal dekke faste, uunngåelige kostnader.

E24 - I førrgår: 17:23

Fellesforbundet om NHO-topps uttalelser om streiken: – Ikke bare er det frekt, det er også blank løgn

NHO Transport-sjefen mener fagforbundene satte altfor høye krav i forkant av meglingen. Fellesforbundet mener det både er frekt og løgn å «late som om det er et krav»..

Aftenposten - I førrgår: 17:23

Fellesforbundet om NHO-topps uttalelser om streiken: – Ikke bare er det frekt, det er også blank løgn

NHO Transport-sjefen mener fagforbundene satte altfor høye krav i forkant av meglingen. Fellesforbundet mener det både er frekt og løgn å «late som om det er et krav»..

P4 - 20 sep. 20 kl. 11:42

- Tusenvis frykter for jobbene

Over en tredjedel av alle landets reiselivsselskaper frykter de går konkurs på grunn av koronakrisen. Det viser en ny medlemsundersøkelse fra NHO. Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv kommer nå med klare krav til regjeringen før det er ventet at det i morgen legges frem en krisepakke for bransjen.

P4 - 20 sep. 20 kl. 07:26

NHO: - Umulig

NHO Transport mener det var umulig å imøtekomme kravene. De viser til at koronapandemien legger et hardt press på bransjen nå. - Vi må redde arbeidsplasser og unngå permitteringer og overgang til deltidsstillinger fremfor å betale langt høyere lønn, sier administrerende direktør John Stordrange..

NRK - 20 sep. 20 kl. 04:38

NHO imøtekom ikke kravene

–Arbeidstakerne kom til mekling med svært høye krav som vi ikke kunne imøtekomme. Vi må redde arbeidsplasser og unngå permitteringer og overgang til deltidsstillinger framfor å betale langt høyere lønn, sier John Stordrange i NHO..

NRK - 16 sep. 20 kl. 11:15

NHO med nytt tilbud til vektere

NHO Service og Handel har sendt Norsk Arbeidsmandsforbund og Parat et skriftlig tilbud etter at de brøt meklingen og gikk til streik. Tilbudet innebærer et tillegg på 2,50 kroner per time på alle dagens grunnlønnssatser..

NRK - 16 sep. 20 kl. 06:40

Streik i vekterbransjen

803 vektere tas ut i streik onsdag etter at det ble brudd i forhandlingene mellom NHO Service og Handel, Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF). Det melder NHO Service og Handel i en pressemelding. NAF tar ut 420, mens Parat tar ut 383 vektere..

P4 - 16 sep. 20 kl. 06:42

803 vektere tas ut i streik

803 vektere blir tatt ut i streik etter brudd i forhandlingene mellom NHO Service og Handel, Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund Administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn, sier det er veldig synd at dette er den første streiken under dette koronalønnsoppgjøret: Norsk Arbeidsmandsforbund sier de opplevde allerede fra starten i de første forhandlingene en motpart som konsekvent avviste alle deres krav..

P4 - 15 sep. 20 kl. 09:45

Reiselivet har tapt over 30 milliarder

Norsk reiseliv har tapt over 30 milliarder kroner på koronakrisen. Det viser en fersk analyse fra NHO. Totalt har antall turister falt med 40 prosent første halvår i år, og nedgangen er naturlig nok størst blant utenlandske turister.

NRK - 07 aug. 20 kl. 05:47

NHO vil ha nye råd om hjemmekontor

NHO ber om at bedriftene får større frihet og ansvar enn i dag til å regulere bruken av hjemmekontor. I stedet for at bedriftene er pålagt å bruke mest mulig hjemmekontor, bør de få styre dette selv, mener direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom..

P4 - 06 aug. 20 kl. 16:14

NHO vil ha færre på hjemmekontor

Det bør legges til rette for at flere bedrifter kan ha folk fysisk på jobb, og færre i hjemmekontor. Det mener NHO. De er innkalt til møte med helseministeren om smitteverntiltak og bruk av munnbind i dag klokken 17.

Aftenposten - 31 aug. 20 kl. 10:13

NHO: Gullalderen er over. Men vi kan skape en ny gullalder.

– Vi trenger rundt 250.000 nye private arbeidsplasser for å opprettholde velferden i 2030, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid og peker på Jan Christian Vestre og hans møbelbedrift som oppskriften på hvordan Norge kan skape en ny gullalder..

E24 - 31 aug. 20 kl. 07:23

NHO-rapport vil endre norsk arbeidsliv og velferdsstat

NHO legger mandag fram rapporten Neste trekk. Der lanserer arbeidsgiverforeningen det de omtaler som et veikart for Norge det neste tiåret..

E24 - 31 aug. 20 kl. 07:23

NHO vil privatisere mer, krympe velferdsstaten og kutte skatt

I rapporten «Neste trekk» legger NHO fram et veikart for framtidas Norge som vil bety store endringer for arbeidsliv og velferdsstat..

NRK - 26 aug. 20 kl. 08:40

Ber om krisemøte

NHO anslår at luftfartsbransjen har tapt 12–13 milliarder så langt i pandemien. Widerøe alene oppgir å ha tapt over 650 millioner siden pandemien brøt ut. NHO Luftfart skal i møte regjeringa i september for å diskutere tiltak..

E24 - 1 time siden

1 av 3 bussjåfører vil ikke anbefale yrket til unge – Det vil ikke Ellen Beate heller

NHO-toppen mener «det ikke er så ille som enkelte skal ha det til», og mener arbeidstakersiden snakker ned yrket til sin fordel under streiken..

VG - 22 timer siden

Bussjåfør: Derfor streikar vi

Skal statusen til bussjåføryrket auke, må lønna opp. Håpar at ikkje heile bussnæringa må ut av drift før NHO skjønar det, skriv bussjåfør Aarflot i dag..

P4 - 20 sep. 20 kl. 09:12

- Ikke annet valg

NHO Transport sier det ikke var mulig å imøtekomme lønnskravene fra fagforbundene. De viser til at koronapandemien har rammet bransjen hardt, og sier det heller er viktig å sikre arbeidsplasser. Men forbundene mener forklaringen ikke holder..

E24 - 20 sep. 20 kl. 06:29

Devold: - Dette må hotellene og restaurantene få for å overleve

Over en tredjedel av landets reiselivsselskaper frykter at de går konkurs. - Mandag kan regjeringen hindre at det skjer, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv..

VG - 20 sep. 20 kl. 05:56

Devold: - Dette må hotellene og restaurantene få for å overleve

Over en tredjedel av landets reiselivsselskaper frykter at de går konkurs. - Mandag kan regjeringen hindre at det skjer, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv..

E24 - 18 sep. 20 kl. 20:06

Sverige vil øke avgiftene på alkohol og tobakk

Svenskene planlegger sine første avgiftsøkninger på alkohol og tobakk på flere år. Men det vil ha liten effekt på grensehandelen, mener NHO..

Aftenposten - 18 sep. 20 kl. 20:06

Sverige vil øke avgiftene på alkohol og tobakk

Svenskene planlegger sine første avgiftsøkninger på alkohol og tobakk på flere år. Men det vil ha liten effekt på grensehandelen, mener NHO..

E24 - 18 sep. 20 kl. 13:00

Ny, dyster NHO-rapport: – Nå blir det verre igjen

Andelen bedrifter som melder om oppsigelser øker fra ni til tolv prosent, etter en måned med smitteoppblomstring og nye corona-innstramminger i Norge..

P4 - 19 aug. 20 kl. 16:55

NHO forventer kompensasjon

NHO Reiseliv forventer at reiselivet får kompensasjon for tapte inntekter på lik linje med det kulturlivet får. Regjeringen opplyste i dag at de setter av 900 millioner kroner til en ordning som skal skape aktivitet i kultursektoren. I likhet med kulturlivet rammer maksgrensen på 200 deltagere reiselivet hardt, da kurs og konferanser er en viktig inntektskilde..

NRK - 19 aug. 20 kl. 14:32

NHO Reiseliv forventer kompensasjon

NHO Reiseliv forventer at reiselivet får kompensasjon for tapte inntekter slik kulturlivet får. De skriver at maksgrensen på 200 deltakere på arrangementer rammer dem og, fordi kurs og konferanser er en viktig inntektskilde, særlig om høsten..

P4 - 19 aug. 20 kl. 07:40

NHO- rapport: - Norge trenger en statlig plan for det grønne skiftet

Norge trenger en statlig plan for det grønne skiftet. Det sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til Klassekampen. Ifølge en ny rapport som de legger frem i dag kan norske bedrifter skape grønn industrieksport for flere titalls milliarder kroner i 2030, men da er det også behov for en offensiv politikk på området..

E24 - 16 sep. 20 kl. 06:49

803 vektere tas ut i streik etter brudd i vektermeklingen

803 vektere tas ut i streik onsdag morgen etter at det ble brudd i forhandlingene mellom NHO Service og Handel, Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF)..

Aftenposten - 16 sep. 20 kl. 06:49

803 vektere tas ut i streik etter brudd i meklingen

803 vektere tas ut i streik onsdag morgen etter at det ble brudd i forhandlingene mellom NHO Service og Handel, Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF)..

E24 - 16 sep. 20 kl. 06:49

803 vektere tas ut i streik etter brudd i meklingen

803 vektere tas ut i streik onsdag morgen etter at det ble brudd i forhandlingene mellom NHO Service og Handel, Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF)..

NRK - 16 sep. 20 kl. 06:40

803 vektere tas ut i streik

803 vektere tas ut i streik etter brudd i meklingen mellom NHO Service og Handel, Parat og NAFID..

Aftenposten - 16 sep. 20 kl. 06:41

803 vektere tas ut i streik etter brudd i vektermeklingen

803 vektere tas ut i streik onsdag morgen etter at det ble brudd i forhandlingene mellom NHO Service og Handel, Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF)..

E24 - 14 sep. 20 kl. 06:12

Har vi en velfungerende offentlig sektor?

DEBATT: Nylig la NHO frem sitt veikart for fremtidens næringsliv. Klimamål og klimaendringer, økende offentlig forbruk og svekkede eksportinntekter fra olje og gass vil prege norsk politikk fremover..

P4 - 11 sep. 20 kl. 17:52

Ingen lovnader til flyselskapene

SAS, Norwegian og Widerøe fikk ingen lovnader fra regjeringen i dagens krisemøte. Det var heller ikke ventet, men NHO luftfart sier de fikk gitt en beskrivelse av hvor alvorlig situasjonen er for flybransjen, til næringsministeren og samferdselsministeren. Bransjen ønsker en kompensasjon for tiltakene og restriksjonene som er iverksatt under pandemien..

P4 - 11 sep. 20 kl. 14:21

Mange vil fortsette med sprit

Mer enn åtte av ti nordmenn vil at butikker og spisesteder skal fortsette å tilby håndsprit også etter at koronapandemien er over. Det viser en undersøkelse fra Opinion. Kun 12 prosent svarer der at de ikke ønsker det.

NRK - 11 sep. 20 kl. 12:27

Flyselskapene vil ha kontantstøtte

Flyselskapene vil be regjeringen om direkte koronastøtte, slik som resten av næringslivet har fått. og Sjef for bransjeforeningen NHO Luftfart, Torbjørn Lothe, sier til E24 at koronakrisen er i ferd med å bli en krise de ikke kan låne seg ut av..

P4 - 11 sep. 20 kl. 11:47

Vil ha dekket 13 milliarder i tap

Flyselskapene vil ha dekket opp mot 14 milliarder kroner i tapte inntekter fra staten. Nå i dag er ledelsen i SAS, Norwegian og Widerøe, sammen med NHO luftfart, i møte med næringsministeren, samferdselsministeren og finansministeren. Branjsen legger frem flere forslag til hvordan de skal komme seg gjennom koronakrisen, og helst vil de at staten skal kompensere tapte inntekter i år og neste år, melder E24..

Aftenposten - 11 sep. 20 kl. 08:48

Flyselskapene vil be om kontantstøtte

På møtet med regjeringen fredag vil flyselskapene be om direkte kontantstøtte, som resten av næringslivet har fått. – Dette er i ferd med å bli en krise man ikke kan låne seg ut av, sier Torbjørn Lothe i NHO Luftfart..

E24 - 11 sep. 20 kl. 08:48

Norwegian og SAS har fått avgiftskutt og lånegarantier. Nå vil de også ha kontantstøtte.

På møtet med regjeringen fredag vil flyselskapene be om direkte kontantstøtte, som resten av næringslivet har fått. – Dette er i ferd med å bli en krise man ikke kan låne seg ut av, sier Torbjørn Lothe i NHO Luftfart..

E24 - 12 aug. 20 kl. 11:21

NHO: Hjelpen må spisses mot dem som trenger det

NHO-direktør Ole Erik Almlid mener støtteordningene til næringslivet må bli mer «bransjespesifikke» for å sikre hjelp til de som fortsatt trenger den..

E24 - 10 sep. 20 kl. 14:47

Forlenger støtte til å få folk tilbake i jobb: – Usikkerheten gjør at mange holder tilbake

Finansminister Jan Tore Sanner (H) forlenger ordningen med lønnsstøtte til bedrifter som henter permitterte tilbake på jobb, slik at den varer ut hele 2020. – Krisen er ikke over, sier LO og NHO..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt