Krever

Wednesday, 01 February, 10:03

Nyheter om Krever

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 12 jan 23 kl. 06:22

Nav-ofre kjemper mot staten

– Det er kaos og rot, sier Rune Halseth oppgitt til Klar Tale. Han er et av ofrene for det som blir kalt Nav-skandalen. En feil som i årevis sendte folk i fengsel for svindel med trygd.

NRK - 26 jan 23 kl. 08:09

Små barn selger nakenbilder – nå Krever Barneombudet tiltak

Barn nede i 8–10 års alderen selger nakenbilder av seg selv. Barneombudet Krever tiltak fra myndighetene. Barneombudet er ofte i samtaler med urolige foreldre.

NRK - 25 jan 23 kl. 10:10

Bistandsadvokaten i Tolga-saken Krever flere hundre tusen i erstatning

Bistandsadvokaten til mannen som ble kidnappet i Tolga i fjor og hans foreldre, Krever at de tiltalte betaler flere hundre tusen kroner i erstatning. Bistandsadvokat Helge Hartz la onsdag ned påstand om at de fire tiltalte samlet må betale mellom 200.000 og 250.

NRK - 23 jan 23 kl. 08:22

LO-topp vil ha makspris på 70 øre

Det er viktig å få på plass en bedre strømstøtteordning, mener LO-topp Jørn Eggum. Han Krever politiske tiltak som kan avlaste situasjonen nordmenn står i. Man må få på plass en bedre strømstøtteordning slik at folk flest klarer å betale regningene sine, Krever Fellesforbundets leder Jørn Eggum.

NRK - 22 jan 23 kl. 17:47

Kongresstopper Krever at USA sender stridsvogner til Ukraina

Flere ledere i den amerikanske Kongressen sier USA må sende stridsvogner til Ukraina utelukkende for å sørge for at Tyskland går med på å sende sine. Uttalelsene kommer på politikkprogrammet «This Week» på ABC. Lederen for utenrikskomiteen i Representantenes hus, republikaneren Michael McCaul, mener at selv én amerikansk Abrams-stridsvogn, eller bare et løfte om det, vil være nok til at andre allierte land tillater seg å sende sine stridsvogner til de ukrainske styrkene.

NRK - 18 jan 23 kl. 23:04

Fagforbundet Krever mer heltid

Fagforbundet mener en NRK-dokumentar som ble sendt onsdag, viser systematiske mangler i eldreomsorgen. Nå Krever de at myndighetene iverksetter tiltak. – Den eneste løsningen på dette, er at flere får hele og faste stillinger, og vi får til en ny oppgavedeling blant ansatte i helsevesenet, sier Fagforbundets leder Mette Nord i en pressemelding.

NRK - 17 jan 23 kl. 10:34

Krever svar om stenging av Bråtejordet skole

Fremskrittspartiet Krever nå svar fra kunnskapsminister Tonje Brenna etter at Bråtejordet skole i Lillestrøm måtte holde stengt to dager forrige uke. Det skriver Romerikes Blad. Himanshu Gulati (Frp) vil ha svar fra kunnskapsministeren i Stortingets spørretime onsdag.

Klartale - 31 dec 22 kl. 06:00

Lover og regler du må følge fra 1. januar

2022 er forbi. 1. januar 2023 endres lover og regler.

NRK - 3 timer siden

Hundretusener går ut i streik i Storbritannia

Opp mot en halv million arbeidere i Storbritannia er ventet å gå ut i streik onsdag i det som kan bli landets største streikedag siden 2011. Det er i hovedsak lærere og togførere som legger ned arbeidet, i tillegg til blant annet grensekontrollører ved flyplasser og havner. Onsdagen vil med det preges av tusenvis av stengte skoler, innstilte togavganger og lange køer i pass- og tollkontrollene, skriver The Guardian.

NRK - 8 timer siden

Fremdeles ikke enige om å framskynde valget

De folkevalgte i kongressen i Peru klarte heller ikke denne gang å bli enige om å framskynde valget i landet, slik president Dina Boluarte har bedt om. Etter en debatt i kongressen som ikke førte fram, ble lovgiverne enige om å utsette avgjørelsen til onsdag. Det skjer etter at de både fredag og mandag avviste Boluartes forespørsel om at valget skal avholdes i 2023.

NRK - 10 timer siden

Våpenprodusent tilbyr droner til Ukraina for én dollar

En amerikansk våpenprodusent tilbyr å selge to avanserte droner til Ukraina for én dollar, melder avisen The Wall Street Journal. Dronene er av typen Reaper MQ-9, og blir produsert av General Atomics. De er for tiden ikke i bruk i Ukraina.

Aftenposten - 18 timer siden

Russisk OL-topp: Utøverne må få komme tilbake uten restriksjoner

Lederen av Russlands olympiske komité (ROC) Krever at landet får delta i idretten uten noen former for begrensninger..

VG - 18 timer siden

Russisk OL-topp: Utøverne må få komme tilbake uten restriksjoner

Lederen av Russlands olympiske komité (ROC) Krever at landet får delta i idretten uten noen former for begrensninger..

NRK - Igår: 09:39

Fare for streik i barne- og ungdomsvernetjenesten

Onsdag ved midnatt går fristen ut for å bli enige i meklingen mellom NHO og fagforbundene for ansatte i barne- og ungdomsvernetjenesten. Partene begynte meklingen tirsdag og forhandlingene omfatter ansatte i private bedrifter som yter sosiale tjenester til blant annet virksomheter innenfor barnevern, rus og psykisk helse. Arbeidstakernes organisasjoner, Parat og Delta, Krever likeverdige lønns- og arbeidsvilkår som ansatte med tilsvarende oppgaver og utdanning i offentlig sektor..

VG - Igår: 08:30

Moxnes Krever mer åpenhet om stortings-goder

Tirsdag kommer den endelige rapporten om stortingsrepresentantenes økonomiske ordninger. Rødt ønsker et offentlig register som viser mer av hva stortingsrepresentantene bruker penger på..

Klartale - Igår: 06:00

Politiker skaper problemer for Sverige

Sverige og Finland vil bli en del av Nato. Alle medlemmene av Nato må si ja for at det skal skje.Nato er et forsvars-samarbeid.

NRK - Igår: 04:20

Matministeren går imot et eget dyretilsyn

Landbruks– og matminister Sandra Borch (Sp) vil ikke flytte ansvaret for dyrevelferd til et eget dyretilsyn. Miljøpartiet De Grønne (MDG) Krever at ansvaret for dyrevelferd må flyttes vekk fra Mattilsynet, skriver Nationen. Partiet mener et eget dyretilsyn vil være mer uavhengig.

Aftenposten - Igår: 22:02

Venstre Krever karbonfangst på Melkøya

– Vi kan ikke bare si nei til kraft fra land, for vi er helt avhengig av å kutte utslippene fra Melkøya, sier….

E24 - Igår: 22:02

Venstre Krever karbonfangst på Melkøya

– Vi kan ikke bare si nei til kraft fra land, for vi er helt avhengig av å kutte utslippene fra Melkøya, sier Venstre-representant Ola Elvestuen. Han mener det kun finnes én løsning på saken: karbonfangst og -lagring..

VG - 13 jan 23 kl. 12:13

Krever svar fra Mehl etter terrorvarsel: – Fremstår ganske uforståelig

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) har ikke svart på om hun var orientert om terrortrusselen mot Skandinavia før terrorangrepet i juni. Det Krever Frp og Venstre at hun gjør – og at hun svarer på hvordan informasjonen ble fulgt opp..

NRK - I førrgår: 09:31

30 kvinner har varslet helsemyndighetene over spiralskandalen på Grønland

Grønlandske helsemyndigheter ber kvinner klage om de har vært offer for den mye omtalte spiralskandalen. Allerede har 30 kvinner fulgt oppfordringen. De 30 kvinnene har sendt klage til Landslegeembetet på Grønland over den mye omtalte spiralskandalen, der grønlandske kvinner fikk satt inn prevensjon uten å vite om det.

NRK - I førrgår: 21:56

Israel straffer familien til 21-åring bak synagogeangrep

Israelske styrker står klare til å rive familiehjemmet til palestineren som drepte sju personer ved en synagoge i okkuperte Øst-Jerusalem. – Vi sperret av hjemmet til terroristen som utførte det fryktelige angrepet i Jerusalem, og hjemmet hans vil bli revet, sa statsminister Benjamin Netanyahu i et regjeringsmøte søndag. Israel ødelegger nesten rutinemessig boligene til palestinere som dreper israelere.

Klartale - 12 jan 23 kl. 14:08

Derfor er angrepet i Brasil så alvorlig

Folk stemmer fram hvem som skal styre et land. Og hvem som skal lage landets lover. Også domstolene har makt.

E24 - I førrgår: 15:04

Norsk Industri kaller debatt om atomkraft for «bortkastet»

Norsk Industri Krever mye raskere utbygging av havvind og vind på land i Norge. De kaller debatten om atomkraft for «bortkastet»..

NRK - 12 jan 23 kl. 06:04

Regjeringen Krever svar fra matgigantene

Etter det største prishopp på mat siden 1987, Krever næringsminister Jan Christian Vestre svar fra matvarekjedene. Han vil snakke med hver av de sju matgigantene for å få svar på hvorfor prisene stiger så raskt..

NRK - 28 jan 23 kl. 20:07

SV vil ha krav til antall ansatte som skal jobbe med eldreomsorgen

– Vi Krever at det er nok folk og rett kompetanse. Derfor slår vi nå en bemanningsnorm. Det sier nestleder Kirsti Bergstø (SV) til NRK.

E24 - 10 jan 23 kl. 17:05

Storeier Krever regnskapstall fra Nordic Nanovector

North Energy Krever mer åpenhet fra det kriserammede bioteknologiselskapet Nordic Nanovector..

Aftenposten - 27 jan 23 kl. 19:48

Høyre vil ikke ha Melkøya-saken til Stortinget

Men partiet Krever at regjeringen lager en kraftplan for Nord-Norge hvis den skal si ja til elektrifiseringen av….

E24 - 27 jan 23 kl. 19:48

Høyre vil ikke ha Melkøya-saken til Stortinget

Men partiet Krever at regjeringen lager en kraftplan for Nord-Norge hvis den skal si ja til elektrifiseringen av gassanlegget utenfor Hammerfest. Tirsdag skal oljeministeren svare på et forslag om stortingsbehandling..

VG - 27 jan 23 kl. 19:27

Giske om dagens strømnyhet: Løser ikke det akutte problemet

Trond Giske skryter av regjeringens kraftgrep fredag, men Krever at de snarlig kommer med noe som gjør at folks strømregning blir mindre..

E24 - 10 jan 23 kl. 07:27

Virke Krever makspris på 2 kroner per kWh for strøm

Arbeidsgiverorganisasjonen Virke Krever at bedriftene skal betale maks 2 kroner per kWh for strøm..

Klartale - 27 jan 23 kl. 08:35

Vil brenne en koran hver fredag i protest

Sverige vil inn i forsvars-samarbeidet Nato. Alle Nato-land må si ja, men Tyrkia sier nei. Tyrkia Krever å få tilbake kurdere de mener er terrorister.

NRK - 26 jan 23 kl. 15:12

EU-land presser på for strengere asylpolitikk

EU-kommisjonen er under sterkt press for å minske migrantstrømmen til Europa I dag er EU-landenes justisministre samlet i Stockholm for å diskutere det flere av dem beskriver som en akutt situasjon. Minst 330.000 mennesker krysset i fjor EUs yttergrense på ulovlig vis.

NRK - 26 jan 23 kl. 13:21

Palestinakomiteen Krever handling etter israelsk angrep på Vestbredden

Minst ni personer ble drept og flere titalls skadet under et israelsk raid mot en flyktningleir i Jenin på Vestbredden, hevder palestinske myndigheter i dag. En av de drepte er en eldre kvinne, og det skal ha blitt tåregass inne på et sykehus, ifølge palestinske myndigheter. Israelske styrker bekrefter å ha utført et oppdrag i området, men benekter å ha brukt tåregass.

Aftenposten - 26 jan 23 kl. 09:00

Erdogans uverdige spill

Tyrkia blokkerer Sveriges søknad om Nato-medlemskap. President Recep Tayyip Erdogan Krever at Sverige endrer holdning….

NRK - 26 jan 23 kl. 03:26

Senatorer Krever innsyn i dokumenter funnet hos Trump og Biden

Senatorer fra begge partier i USA sier de bør få tilgang til klassifiserte dokumenter som ble funnet i boligene til Joe Biden, Donald Trump og Mike Pence. – Det er vårt ansvar å sikre at vi, i egenskap av å holde oppsyn med etterretning, kan vite om noen etterretningsopplysninger er blitt kompromittert, sier Senatets etterretningskomités leder, demokraten Mark Warner, og komiteens nestleder, republikaneren Marco Rubio. Senatorer fra begge partiene har reagert med sinne etter et lukket møte med etterretningssjef Avril Haines.

Klartale - 25 jan 23 kl. 12:36

Tyskland sier ja til å sende tanks til Ukraina

Ifølge Steffen Hebestreit er målet å lage to bataljoner med Leopard 2-tanks i Ukraina. Hebestreit er pressesjef for den regjeringen. Hver bataljon kan bestå av 56 tanks, i tillegg til mye annet utstyr og mange soldater.

NRK - 25 jan 23 kl. 11:47

Fagforbundet Krever «storrengjøring» i eldreomsorgen

Den enkelte helsearbeider kan ikke lastes for de kritikkverdige forholdene NRK har avdekket i eldreomsorgen, mener Fagforbundet. Nå ber de om politisk handling. – Dette stikker mye dypere enn den enkelte ansatte.

Aftenposten - 25 jan 23 kl. 08:50

Regjeringens utvalg slår sprekker: Krever at leder trekker seg etter «disiplinering og knebling» av utvalgsmedlem

Medlemmer truer med å trekke seg fra et prestisjefylt regjeringsutvalg..

NRK - 25 jan 23 kl. 07:08

En av fem erstatningskrav etter koronavaksiner knyttet til AstraZeneca

AstraZenecas koronavaksine utgjør kun 1,2 prosent av vaksinedosene i Norge, men hele 19 prosent av sakene der vaksinerte Krever erstatning. Ved utgangen av 2022 hadde Norsk pasientskadeerstatning (NPE) mottatt 990 krav om erstatning knyttet til koronavaksine. 187 av disse sakene, 19 prosent, gjaldt koronavaksinen Vaxzevria fra AstraZeneca, som ble tatt ut av vaksinasjonsprogrammet 10.

NRK - 25 jan 23 kl. 04:40

Mjøs Persen vil ha skriftlig redegjørelse fra Nav-sjefen

Statsråd Marte Mjøs Persen (Ap) Krever en skriftlig redegjørelse fra Nav-direktør Hans Christan Holte om IT-smellen i Nav. Kravet kommer selv om Holte var inne på teppet for å forklare seg tirsdag, skriver Klassekampen. Marte Mjøs Persen ville ha svar fra Holte etter mandagens sak i Klassekampen der det kom fram at Navs interne prognoser så sent som i oktober spådde et samlet tap på 1,74 milliarder kroner for IT-prosjektet Prosjekt 3 (P3).

Klartale - 24 jan 23 kl. 11:15

Afghanske idrettskvinner frykter Talibans hevn

Noura hadde så lyst til å drive med idrett at hun gikk mot sin egen familie. Morens slag og ekle rop fra naboene fikk henne ikke til å slutte. Hun elsker idrett.

NRK - 23 jan 23 kl. 19:35

Seks neshorn skal ha blitt drept av krypskyttere

Seks neshorn skal ha blitt drept av krypskyttere i løpet av de fem siste årene, rapporterer den nepalske nasjonalparken Chitwan. Fredag forrige uke ble to døde neshorn funnet – en mor og en fire måneders gammel kalv. Den nepalske hæren rapporterte at moren manglet hornene sine, skriver The Kathmandu Post.

VG - 23 jan 23 kl. 12:56

LO-topper Krever mer i strømstøtte

LO-topp Jørn Eggum vil ha en makspris på 70 øre på strøm før årets lønnsoppgjør tar til. Også Fagforbundets Mette Nord mener strømstøtteordningen må forbedres..

VG - 23 jan 23 kl. 12:22

ChatGPT-debatten: – Hva mener du, Brenna?

Konklusjonen min står: Statsråd Tonje Brenna og departementet hun leder ikke har forstått hva ChatGPT Krever av dem..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com