Kort

Saturday, 01 October, 18:50

Nyheter om Kort

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 26 aug 22 kl. 13:33

Nasjonale ID-Kort blir forsinket

Fortsatt er køen lang for å bestille og få pass. Det skulle vært raskere å få nasjonale ID-Kort. Men selskapet Thales har gjort en feil under produksjonen av Kortene.

NRK - 13 sep 22 kl. 10:29

Rekordår for pass og ID-Kort i Øst politidistrikt

Med kvelds- og helgebemanning og ekstra ansatte har Øst politidistrikt hittil i år behandlet mer enn 187.000 søknader om pass, nødpass og nasjonalt ID-Kort. Til sammenligning var tallet for behandlede søknader hele normalåret 2019 på 108.

Klartale - Igår: 11:57

– Vi vil stenge grensa raskt om det skulle bli nødvendig

– Vi vil stenge grensa raskt om det skulle bli nødvendig. Og endringer kan komme på Kort varsler. Det sier Emilie Enger Mehl i en pressemelding.

Klartale - I førrgår: 12:57

Finland stenger grensene for russiske turister

Den finske regjeringen vil ikke la russere kommer over grensa lenger. Det hjelper ikke om du har turistvisum. Det er nettstedet Svenska Yle som først skriver om saken.

Klartale - 27 sep 22 kl. 14:53

Solbakken håper publikum kan hjelpe

Ståle Solbakken er trener for det norske herrelandslaget. Han får det som han ønsker med utsolgt stadion, flomlys og regn tirsdag. Norge skal spille mot Serbia.

Klartale - 21 sep 22 kl. 09:28

Putin sier han er klar til å bruke atomvåpen

Ledere i Luhansk og Donetsk var først til å si at de ville ha folkeavstemning om å bli en del av Russland. Denne skal skje mellom 23. september og 27.

Klartale - 11 aug 22 kl. 06:00

Ingen garanti for at passproblemene tar slutt i år

Folk har ventet i lange køer for å skaffe seg nye pass det siste halvåret. Flere steder må folk vente i mange måneder for å få bestille seg et pass eller nasjonalt ID-Kort. Og noen steder har alle timene fram til oktober og november vært opptatt.

VG - 26 aug 22 kl. 12:27

Produksjonsfeil på nasjonale ID-Kort – leveringstiden øker

Leverandøren av pass og nasjonale ID-Kort, Thales, har avdekket en feil som kan berøre et helt parti med nasjonale ID-Kort. Leveringstiden øker til 6–7 uker..

NRK - 26 aug 22 kl. 12:18

Produksjonsfeil på nasjonale ID-Kort

Leverandøren av pass og nasjonale ID-Kort, Thales, har avdekket en feil som kan berøre et helt parti med nasjonale ID-Kort. Leveringstiden øker til 6–7 uker. – Dette betyr at leveringstiden øker til seks til sju uker for søknader mottatt fra og med i dag, 26.

VG - 9 timer siden

«Moskva-Marit» er død

NRKs tidligere Moskva-korrespondent Marit Christensen døde natt til fredag på Ullevål sykehus etter Kort tids sykdom..

VG - 9 timer siden

«Moskva-Marit» er død, 73 år gammel

NRKs tidligere Moskva-korrespondent Marit Christensen døde natt til fredag på Ullevål sykehus etter Kort tids sykdom..

VG - 9 timer siden

«Moskva-Marit» er død, 73 år gammel: – Et forbilde

NRKs tidligere Moskva-korrespondent Marit Christensen døde natt til fredag på Ullevål sykehus etter Kort tids sykdom..

Klartale - Igår: 17:45

Kong Charles er nå på engelske mynter

Britiske Royal Mint viste fram de første myntene. På de er selveste kong Charles.Fra rundt desember vil britene kunne se bildet på vekslepengene sine.

NRK - Igår: 15:24

Ambulansepersonell angrepet ved kirke i Trondheim

Klokken 15:09 rykket politiet til Vår Frues kirke i Trondheim etter meldinger om at ambulansepersonell blir angrepet. Etter Kort tid er politiet på plass og har kontroll, skriver politiet på Twitter. Det er ikke meldt om personskade på helsepersonell..

Klartale - Igår: 13:15

Asiatiske byer synker

Flere årsaker skyldes at byene synker.Blant annet blir det flere folk. Og flere samler seg rundt de samme stedene.

Klartale - Igår: 12:35

Tre livvakter fra politiet stanset med våpen på flyplass

Torsdag var tre livvakter fra Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) på vei til Kongo. På N’djili-flyplassen ble de stanset for kontroll.De var der for å gjøre klart for å være livvakt for Espen Barth Eide.

NRK - Igår: 11:58

Politiet ferdig med etterforskningen i Tina-drapet

Sør-Vest politidistrikt har avsluttet etterforskningen mot Karmøy-mannen som er siktet for drapet på Tina Jørgensen i Stavanger. Politiet opplyser at det jobbes med en innstilling til statsadvokaten om saken skal henlegges eller om det skal tas ut tiltale. Tina Jørgensen ble funnet drept 26.

Aftenposten - Igår: 11:04

Regjeringen styrker kontrollen ved grensen til Russland

– Vi vil stenge grensen raskt om det skulle bli nødvendig, og endringer kan komme på Kort varsel, sier justis- og….

NRK - Igår: 10:49

Regjeringen styrker beredskapen og kontrollen på den norsk-russiske grensen

Mobiliseringen i Russland og en mulig utreisenekt for russiske borgere øker risikoen for ulovlig grensepassering på den norsk-russiske grensen utenfor grenseovergangen på Storskog, skriver regjeringen i en pressemelding. Fredag stasjoneres et politihelikopter med sensorer i Finnmark Politidistrikt for å øke kapasiteten til å avdekke eventuelle ulovlige grensepasseringer, melder regjeringen. – Vi vil stenge grensen raskt om det skulle bli nødvendig, og endringer kan komme på Kort varsel.

NRK - Igår: 00:33

Forskar vil ha Heimevernet til å vakte kraftanlegg

Forskar Tor Ivar Strømmen ved Sjøkrigsskulen trur beredskapsnivået i Noreg kan bli heva ytterlegare om Kort tid etter dei mange meldingane om mistenkjelege dronar over kraftanlegg. – Då vil me til dømes sjå at me får sperreområde rundt installasjonar. Eg håpar me får Heimevernet på plass.

Klartale - I førrgår: 16:25

Døde under flukten fra Libanon

Flere tusen palestinere var samlet på en liten fotballbane denne helga. De var samlet for å sørge og for å be for de mange som døde under et forsøk på å flykte fra Libanon. En båt med flyktninger sank ute på Middelhavet, utenfor den syriske kysten 22.

Klartale - I førrgår: 14:45

Flere demonstrerte utenfor ambassaden til Iran

Det har vært demonstrasjoner utenfor ambassaden til Iran i Oslo. Flere skal ha forsøkt å komme seg inn, ifølge politiet. Politiet mener de har kontroll nå.

Klartale - I førrgår: 13:50

Folk er mer bekymret for strømmen enn høye renter

Forrige uke fikk folk beskjed om at styringsrenta blir høyere. Det er Norges Bank som bestemmer når renta skal opp og ikke.Nå setter hun opp renta enda merStyringsrenta er den som styrer norsk økonomi.

Klartale - I førrgår: 13:26

Russland vil satse på turisme på Svalbard

Aleksej Tsjekunkov er leder for Russlands utviklings-departement. Han har snakket med den russiske avisa Rossiyskaya Gazeta. Der sier han at landet vil bruke 1,5 milliarder rubler på Svalbard.

NRK - I førrgår: 11:54

Trekker melding om varslet annektering

Det ble torsdag meldt at de fire russiskokkuperte regionene i Ukraina ville innlemmes i Russland fredag. Dette skulle ha kommet frem i en uttalelse fra Kreml, skrev NTB. Kort tid senere skriver NTB at nyhetsbyrået AP trekker meldingen om at russiskokkuperte regioner innlemmes i Russland fredag..

Klartale - I førrgår: 11:25

Derfor tror Carlsen at Niemann jukser

4. september spilte Magnus Carlsen mot Hans Niemann. Det skjedde under en turnering som heter Sinquefield Cup.

NRK - I førrgår: 10:52

Kvinne siktet for drap i Bærum

En kvinne i 20-årene er pågrepet og siktet av politiet etter at en person ble funnet drept på Gjettum i Bærum natt til torsdag. Kvinnen ble pågrepet Kort tid etter at avdøde ble funnet. – Vi jobber nå med å komme i posisjon for å gjennomføre avhør av kvinnen.

Klartale - I førrgår: 10:51

Regjeringens nettsider er ustabile

Statsministerens kontor vet at nettsidene har vært nede. Det sier de som jobber med kommunikasjon på kontoret til nyhetsbyrået NTB. Men det var kun en Kort periode.

Klartale - I førrgår: 10:05

Professor frykter at enda færre vil bli lærere

– Mange lærere vil nok vurdere andre yrker. Det sier Bjørn Kvalsvik Nicolaysen til nettstedet Khrono. Han er professor ved Universitetet i Stavanger.

NRK - I førrgår: 09:36

Lakseselskapene fortsetter å falle på børsen

Hovedindeksen stiger på Oslo Børs etter åpning, mens oppdrettsselskapene fortsetter fallet fra dagen før. Salmar falt med over 30 prosent onsdag etter nyheten om regjeringens nye skatt for oppdrettsselskaper og kraftselskaper. Også de øvrige lakseselskapene stupte.

Klartale - I førrgår: 08:47

To millioner er uten strøm etter orkan

Natt til onsdag traff en orkan delstaten Florida i USA. Orkanen blir kalt «Ian». I byen Port Charlotte fikk de oppleve uværet.

Aftenposten - I førrgår: 02:00

Kort sagt, fredag 30. september

Samfunnsøkonom Nina Drange svarer 23. september i Aftenposten vår kronikk om ettåringer i barnehage (19. september)..

NRK - I førrgår: 23:16

Vinmonopolansatte opplever fryktkultur

Fler ansatte i Vinmonopolet slår alarm om det de mener dårlige ansettelsesforhold med Korte kontrakter, små deltidsstillinger og det de opplever som en fryktkultur. Vinmonopolet avviser at det er en fryktkultur, men innrømmer at de har mange deltidsansatte. Årsaken til det siste er Kort åpningstid mange steder og sterkt svingende kundetilstrømming, skriver Halvor Bing Lorentzen, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Vinmonopolet, i en e-post til NRK..

Aftenposten - I førrgår: 21:51

Rosenborg sjokkerte Real Madrid, men kom til slutt for Kort

I 47 minutter kunne en real cupbombe være i emning. Men gigantene viste muskler og vant..

NRK - 28 sep 22 kl. 17:16

Raymond Johansen om ny skatt: – Dramatisk for Oslo

– På Kort sikt er dette alvorlig, på lang sikt får dette dramatiske konsekvenser for Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Regjeringens forslag om økt skatt på vannkraft vil ramme Oslo kommune hardt. Nøyaktig hvor mange kroner det er snakk om vil ikke byrådslederen kommentere på nåværende tidspunkt.

NRK - 28 sep 22 kl. 13:59

Russisk avis: Marinestyrker fra Olavsvern sto bak Nord Stream-sabotasje

Britiske marinestyrker fra marinebasen Olavsvern utenfor Tromsø sto bak sabotasjen på Nord Stream-gassledningene, hevder storavisa Moskovskij Kosmolets. – Jeg tror både Norge og Storbritannia kan ha gjort det, hevdet den russiske «militæreksperten» og tidligere marineoffiseren Vladimir Gundarov i avisa ifølge Aftenposten. Allerede Kort tid etter at lekkasjene i rørledningene var kjent i Vesten var statlige og statsnære medier i Russland godt i gang med å spekulere om hvem som sto bak.

NRK - 28 sep 22 kl. 12:54

USA ber statsborgere forlate Russland umiddelbart

USAs ambassade i Moskva oppfordrer amerikanske borgere som oppholder seg i Russland om å forlate landet umiddelbart i etterkant av mobiliseringsordren. – Russland kan nekte å anerkjenne det amerikanske statsborgerskapet til doble statsborgere, nekte dem adgang til amerikanske konsulærtjenester, hindre at de forlater Russland, og verve doble statsborgere til militærtjeneste, skriver ambassaden i meldingen. De legger til at det i øyeblikket er svært begrensede muligheter for å forlate landet gjennom kommersiell flytrafikk, særlig på Kort varsel.

NRK - 28 sep 22 kl. 09:28

Ukraina ber om mer våpen

I kjølvannet av «folkeavstemningene» i russiskkontrollerte deler av Ukraina, ber myndighetene i Kyiv om en kraftig opptrapping av den militære støtten. Det ventes at Russland i løpet av Kort tid vil annektere områdene der de såkalte avstemningene ble holdt. – Ukraina oppfordrer EU, Nato og G7-landene til å umiddelbart øke presset på Russland, gjennom å innføre harde sanksjoner og øke den militære støtten til Ukraina kraftig, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Kyiv.

Klartale - 28 sep 22 kl. 08:58

Solbakken har fortsatt troen på laget

Tirsdag kveld ble den siste kampen i nasjonsligaen spilt. Norge møtte Serbia. En kamp som Norge måtte vinne, eller få uavgjort, for å vinne gruppa.

NRK - 28 sep 22 kl. 07:31

Amerikansk fly berget på Senja

Et amerikansk Osprey-fartøy som tidligere i år måtte nødlande på Senja, er hentet ut fra naturreservatet der det sto. Arbeidet med å berge fartøyet beskrives som krevende, og så seint som søndag måtte det utsettes på grunn av værforholdene. Tirsdag ble operasjonen fullført.

NRK - 27 sep 22 kl. 20:05

Danmarks statsminister: Bevisste handlinger

Danmarks statsminister sier skadene på gassrørene ikke er uhell. – Det er tale om bevisste handlinger, det er ikke tale om uhell, sier Mette Frederiksen. – Det er observert flere eksplosjoner innen Kort tid på forskjellige rørledninger..

NRK - 27 sep 22 kl. 20:05

Danmarks statsminister: – Bevisste handlinger

Danmarks statsminister sier skadene på gassrørene ikke er uhell. – Det er tale om bevisste handlinger, det er ikke tale om uhell, sier Mette Frederiksen. – Det er observert flere eksplosjoner innen Kort tid på forskjellige rørledninger.

NRK - 27 sep 22 kl. 19:01

Leder for Ski-VM i Trondheim i 2025 trekker seg

Berit Svendsen ønsker ikke å fortsette som sjef for Ski–VM i Trondheim i 2025. Svendsen informerte i helgen styreleder Bård Benum i Ski-VM 2025 om at hun ønsker å fratre sin stilling. Styret er allerede i gang med å finne en ny leder for Ski-VM, som styret håper vil kunne være på plass om Kort tid.

Aftenposten - 27 sep 22 kl. 18:14

Dette vet vi om gasslekkasjene på Nord Stream 1 og 2

Kort tid før lekkasjene i Nord Stream 1 og 2 ble oppdaget, registrerte målestasjoner store undervannseksplosjoner i….

Klartale - 27 sep 22 kl. 16:40

Romskip kjørte rett mot asteroide og traff

Nasa er USA sin egne romfartsorganisasjon. De forsker på romfart og verdensrommet.Natt til tirsdag traff romskipet Dart en asteroide Dimorphos.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com