Kort

Wednesday, 28 September, 15:37

Nyheter om Kort

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 26 aug 22 kl. 13:33

Nasjonale ID-Kort blir forsinket

Fortsatt er køen lang for å bestille og få pass. Det skulle vært raskere å få nasjonale ID-Kort. Men selskapet Thales har gjort en feil under produksjonen av Kortene.

NRK - 13 sep 22 kl. 10:29

Rekordår for pass og ID-Kort i Øst politidistrikt

Med kvelds- og helgebemanning og ekstra ansatte har Øst politidistrikt hittil i år behandlet mer enn 187.000 søknader om pass, nødpass og nasjonalt ID-Kort. Til sammenligning var tallet for behandlede søknader hele normalåret 2019 på 108.

Klartale - Igår: 14:53

Solbakken håper publikum kan hjelpe

Ståle Solbakken er trener for det norske herrelandslaget. Han får det som han ønsker med utsolgt stadion, flomlys og regn tirsdag. Norge skal spille mot Serbia.

Klartale - 21 sep 22 kl. 09:28

Putin sier han er klar til å bruke atomvåpen

Ledere i Luhansk og Donetsk var først til å si at de ville ha folkeavstemning om å bli en del av Russland. Denne skal skje mellom 23. september og 27.

Klartale - 11 aug 22 kl. 06:00

Ingen garanti for at passproblemene tar slutt i år

Folk har ventet i lange køer for å skaffe seg nye pass det siste halvåret. Flere steder må folk vente i mange måneder for å få bestille seg et pass eller nasjonalt ID-Kort. Og noen steder har alle timene fram til oktober og november vært opptatt.

VG - 26 aug 22 kl. 12:27

Produksjonsfeil på nasjonale ID-Kort – leveringstiden øker

Leverandøren av pass og nasjonale ID-Kort, Thales, har avdekket en feil som kan berøre et helt parti med nasjonale ID-Kort. Leveringstiden øker til 6–7 uker..

NRK - 26 aug 22 kl. 12:18

Produksjonsfeil på nasjonale ID-Kort

Leverandøren av pass og nasjonale ID-Kort, Thales, har avdekket en feil som kan berøre et helt parti med nasjonale ID-Kort. Leveringstiden øker til 6–7 uker. – Dette betyr at leveringstiden øker til seks til sju uker for søknader mottatt fra og med i dag, 26.

NRK - 1 time siden

Russisk avis: Marinestyrker fra Olavsvern sto bak Nord Stream-sabotasje

Britiske marinestyrker fra marinebasen Olavsvern utenfor Tromsø sto bak sabotasjen på Nord Stream-gassledningene, hevder storavisa Moskovskij Kosmolets. – Jeg tror både Norge og Storbritannia kan ha gjort det, hevdet den russiske «militæreksperten» og tidligere marineoffiseren Vladimir Gundarov i avisa ifølge Aftenposten. Allerede Kort tid etter at lekkasjene i rørledningene var kjent i Vesten var statlige og statsnære medier i Russland godt i gang med å spekulere om hvem som sto bak.

NRK - 2 timer siden

USA ber statsborgere forlate Russland umiddelbart

USAs ambassade i Moskva oppfordrer amerikanske borgere som oppholder seg i Russland om å forlate landet umiddelbart i etterkant av mobiliseringsordren. – Russland kan nekte å anerkjenne det amerikanske statsborgerskapet til doble statsborgere, nekte dem adgang til amerikanske konsulærtjenester, hindre at de forlater Russland, og verve doble statsborgere til militærtjeneste, skriver ambassaden i meldingen. De legger til at det i øyeblikket er svært begrensede muligheter for å forlate landet gjennom kommersiell flytrafikk, særlig på Kort varsel.

NRK - 6 timer siden

Ukraina ber om mer våpen

I kjølvannet av «folkeavstemningene» i russiskkontrollerte deler av Ukraina, ber myndighetene i Kyiv om en kraftig opptrapping av den militære støtten. Det ventes at Russland i løpet av Kort tid vil annektere områdene der de såkalte avstemningene ble holdt. – Ukraina oppfordrer EU, Nato og G7-landene til å umiddelbart øke presset på Russland, gjennom å innføre harde sanksjoner og øke den militære støtten til Ukraina kraftig, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Kyiv.

Klartale - 6 timer siden

Solbakken har fortsatt troen på laget

Tirsdag kveld ble den siste kampen i nasjonsligaen spilt. Norge møtte Serbia. En kamp som Norge måtte vinne, eller få uavgjort, for å vinne gruppa.

NRK - 8 timer siden

Amerikansk fly berget på Senja

Et amerikansk Osprey-fartøy som tidligere i år måtte nødlande på Senja, er hentet ut fra naturreservatet der det sto. Arbeidet med å berge fartøyet beskrives som krevende, og så seint som søndag måtte det utsettes på grunn av værforholdene. Tirsdag ble operasjonen fullført.

NRK - 19 timer siden

Danmarks statsminister: Bevisste handlinger

Danmarks statsminister sier skadene på gassrørene ikke er uhell. – Det er tale om bevisste handlinger, det er ikke tale om uhell, sier Mette Frederiksen. – Det er observert flere eksplosjoner innen Kort tid på forskjellige rørledninger..

NRK - 19 timer siden

Danmarks statsminister: – Bevisste handlinger

Danmarks statsminister sier skadene på gassrørene ikke er uhell. – Det er tale om bevisste handlinger, det er ikke tale om uhell, sier Mette Frederiksen. – Det er observert flere eksplosjoner innen Kort tid på forskjellige rørledninger.

NRK - 20 timer siden

Leder for Ski-VM i Trondheim i 2025 trekker seg

Berit Svendsen ønsker ikke å fortsette som sjef for Ski–VM i Trondheim i 2025. Svendsen informerte i helgen styreleder Bård Benum i Ski-VM 2025 om at hun ønsker å fratre sin stilling. Styret er allerede i gang med å finne en ny leder for Ski-VM, som styret håper vil kunne være på plass om Kort tid.

Aftenposten - 21 timer siden

Dette vet vi om gasslekkasjene på Nord Stream 1 og 2

Kort tid før lekkasjene i Nord Stream 1 og 2 ble oppdaget, registrerte målestasjoner store undervannseksplosjoner i….

Klartale - 22 timer siden

Romskip kjørte rett mot asteroide og traff

Nasa er USA sin egne romfartsorganisasjon. De forsker på romfart og verdensrommet.Natt til tirsdag traff romskipet Dart en asteroide Dimorphos.

Klartale - 23 timer siden

– Dette er ingen liten sprekk

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark.Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Klartale - Igår: 14:45

Her flykter de fra Russland

Russere er redde for å bli sendt til krigen. Det har ført at mange rømmer landet. Mange rømmer til Finland, Mongolia, Georgia og Kasakhstan.

Klartale - Igår: 13:38

Dette slaget kan Ruud bli bedre på

2022 har blitt et bra år for Casper Ruud. Han er en av verdens beste tennisspillere.Dette året har han hatt 44 seirer, 16 tap og to Grand Slam-finaler.

NRK - Igår: 13:09

Skal ha slått kvinne på massasjeinstitutt

En 46 år gammel mann er siktet for kroppsskade mot en kvinnelig ansatt på et massasjeinstitutt i går formiddag i Tønsberg. Mannen skal ha slått kvinnen flere ganger i ansiktet. Han ble avvist på instituttet, fordi han var beruset.

Klartale - Igår: 11:12

Mistenker at noen har ødelagt gassrørledninger

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark. Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Klartale - Igår: 08:34

Flere døde etter uvær på Filippinene

Uvær har truffet Filippinene. Natt til tirsdag kom tyfonen Noru. Både Bulacan, Zambales, Bataan og Quezon-provinsen er hardt truffet.

Aftenposten - Igår: 23:00

Kort sagt, tirsdag 27. september

Pengepolitikken. Utvinning av råvarer i Kina. Egg og kolesterol.

NRK - Igår: 21:33

Regjeringen setter ned arbeidsutvalg som skal se på forurensing fra klesindustrien

Regjeringen setter ned et arbeidsutvalg som skal undersøke om klesprodusenter og kleskjeder kan ta mer ansvar for klærne de selger. Miljøbelastningen fra tekstiler er stor og regjeringen ønsker å redusere denne. – Det viktigste for oss er at vi tar tak i det enorme volumet som importeres til landet, brukes i et Kort øyeblikk og så ofte sendes ut av landet og blir til søppel, sier nja Bakken Riise, som sitter i gruppen.

NRK - Igår: 21:33

Arbeidsutvalg som skal se på forurensing fra klesindustrien

Regjeringen setter ned et arbeidsutvalg som skal undersøke om klesprodusenter og kleskjeder kan ta mer ansvar for klærne de selger. Miljøbelastningen fra tekstiler er stor og regjeringen ønsker å redusere denne. – Det viktigste for oss er at vi tar tak i det enorme volumet som importeres til landet, brukes i et Kort øyeblikk og så ofte sendes ut av landet og blir til søppel, sier Anja Bakken Riise, som sitter i gruppen.

NRK - Igår: 17:05

Gasslekkasje nær Nord Stream 2

Det er observert en gasslekkasje sørøst for den danske øya Bornholm i Østersjøen. Lekkasjen er påvist der gassrørledningen Nord Stream 2 går. Mandag ble det meldt om et plutselig fall i trykket i gassrørledningen, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen.

NRK - I førrgår: 11:29

Pendlerboligsakene ferdig etterforsket

Politiet er ferdig med etterforskning av pendlerboligsakene på Stortinget. – Vi tar sikte på å avgi innstilling til statsadvokaten i løpet av Kort tid, skriver politiadvokat Christian Stenberg i Oslo politidistrikt til Vårt Land. Stenberg skriver videre at det er en del å gjennomgå.

Klartale - 01 aug 22 kl. 09:51

Derfor har bilskilt og ID-Kort ført til uro i Kosovo

Fra mandag er det nye regler i Kosovo. Det er flere av disse som den serbiske minoriteten i nord har protestert mot.Serbiske ID-Kort blir ugyldig i Kosovo, slik at folk må skaffe midlertidige IS-Kort fra Kosovo.

NRK - I førrgår: 09:02

Åpent over Haukelifjell

Trafikken går nå gjennom Haukelifjelltunnelen med ledebil. Vegen var stengt i ei Kort perioden på grunn av vegarbeid i tunnelen og snø på omkøyringsvegen. Det betyr at trafikken går som normalt..

Klartale - I førrgår: 08:50

Russisk spesialpoliti hevder mange russere har rømt landet

Forrige uke krevde Vladimir Putin mobilisering. Putin er Russlands president. Det betyr at vanlige folk innenfor en viss alder også blir nødt til å være med i militæret.

Klartale - 07 sep 22 kl. 15:05

Hva skjer ved det ukrainske kraftverket?

Russland angrep nabolandet Ukraina 24. februar. Krigen pågår fortsatt.

E24 - I førrgår: 06:08

Kevin (20) solgte kryptoriggen Kort tid før lønnsomhetskollaps

Kevin Duong fikk solgt mining-riggen rett før kryptovalutaen ethereums historiske oppdatering. Nå er det knapt nok mulig å tjene penger på å utvinne kryptovaluta med skjermKort..

Aftenposten - I førrgår: 23:00

Kort sagt, mandag 26. september

Fraværsgrensen. Norsk narkotikapolitiforening. Ukraina-fond.

Klartale - 25 sep 22 kl. 06:00

Hvem blir Italias nye statsminister?

Søndag er det klart for å velge Italias nye statsminister. Det er klart for valg. Giorgia Meloni er en av kandidatene til å vinne.

Aftenposten - 24 sep 22 kl. 23:00

Kort sagt, torsdag 22. september

Ring 1. Kvitteringsordning. Skole.

Klartale - 05 sep 22 kl. 16:30

Morfydd trodde hun kunne alt om «Ringenes Herre»

«Maktens ringer» er serien som tar for seg historien før «Ringenes Herre». Vi får se hvordan den mektige Sauron ble til. Og hvordan de forskjellige folk kriger mot hverandre.

Klartale - 24 sep 22 kl. 06:00

Mange gleder seg til å se Haaland

Lørdag er det klart for en ny runde med nasjonsligaen. Der skal Norge spille mot Slovenia.Det skjer på hjemmebanen til Slovenia.

Dagbladet - 23 sep 22 kl. 16:08

Sjokkerer med Putin-uttalelser før valget

Tidligere statsminister Silvio Berlusconi har skapt oppsikt og vantro med sine uttalelser om Vladimir Putin Kort tid før søndagens valg i Italia..

NRK - 23 sep 22 kl. 15:20

Berlusconi med kontroversielle Putin-uttalelser før valget i Italia

Tidligere statsminister Silvio Berlusconi har skapt oppsikt og vantro med sine uttalelser om Vladimir Putin Kort tid før søndagens valg i Italia. 85-åringen hevdet i et TV-intervju torsdag kveld at Russlands president ble presset til å invadere Ukraina. – Putin ble presset av det russiske folket, av et parti, av hans ministre til å komme med denne spesielle operasjonen, sa Berlusconi til TV-kanalen Rai.

E24 - 23 sep 22 kl. 14:18

Forvalterens strategi i Aksje-NM: – Satser ikke alt på ett Kort

Den erfarne aksjeforvalteren Leif Eriksrød går for det trygge i aksjekonkurransen, men krydrer porteføljen med to shippingaksjer..

NRK - 04 sep 22 kl. 20:36

Bild: Familie på tre om bord

Ifølge den tyske avisen Bild skal det ha vært en familie på tre og en pilot om bord i flyet som styrtet i Østersjøen. Kort tid etter at flyet tok av skal det ha kommet meldinger om trykkproblemer i kabinen. Kort tid etter det brøt all kontakt, skriver Bild..

NRK - 23 sep 22 kl. 10:10

Dødstallet stiger til 53 etter forlis utenfor Syria

Tallet på omkomne har steget til 53 etter at en båt fra Libanon med migranter kantret utenfor den syriske kysten. Det skal ha vært over 150 mennesker om bord i båten. Torsdag ble det meldt at dødstallet steg fra 15 til 34 i løpet av Kort tid.

Klartale - 23 sep 22 kl. 08:57

Aldri før har Norge hatt flere milliardærer

– Samlet formue for Norges 400 rikeste er nå 1.884 milliarder kroner. Det sier Trygve Hegnar.

Aftenposten - 22 sep 22 kl. 23:00

Kort sagt, fredag 23. september

Sprengte skolebudsjettrammer. Samtidsmusikk. Ettåringer i barnehage.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com