Kongsberg-drapene

Tuesday, 07 December, 21:55

Nyheter om Kongsberg-drapene

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 14 okt 21 kl. 09:00

Dette skjedde i Kongsberg

Klokken 18.13: Politiet får en melding om en hendelse i en Coop-butikk i Kongsberg.Klokken 18.

NRK - 14 okt 21 kl. 17:33

Politimannen skrevet ut av sykehus

Politimannen som ble skadet på Kongsberg i går er nå skrevet ut av sykehuset. Det melder Vestre Viken HF og Kongsberg sykehus i en pressemelding. – En pasient som ble skadet i Kongsberg var innlagt ved Drammen sykehus i Vestre Viken HF.

NRK - 15 okt 21 kl. 19:57

Kronprinsparet besøker Kongsberg

Kronprinsen Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøker søndag Kongsberg, der de skal delta på en minnegudstjeneste etter angrepet onsdag. Det melder NTB. Fredag besøkte den nye statsministeren Jonas Gahr Støre (Ap) og hans justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) Kongsberg.

NRK - 14 okt 21 kl. 17:33

En skadet skrevet ut av sykehus

En av dem som ble skadet på Kongsberg i går er nå skrevet ut av sykehuset. Det melder Vestre Viken HF og Kongsberg sykehus i en pressemelding. – En pasient som ble skadet i Kongsberg var innlagt ved Drammen sykehus i Vestre Viken HF.

Klartale - 14 okt 21 kl. 13:37

Kongsberg-hendelsen fremstår som terror

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) ser på hendelsen som en terrorhandling. Saken blir fortsatt etterforsket og vil gi et nærmere svar på hva som var motivet. Dette skjedde på KongsbergNorge holder trusselnivået normalt.

Klartale - 13 okt 21 kl. 23:27

Solberg: – Jeg forstår at mange er redde

– Vi har i kveld fått meldinger om at en mann har drept flere mennesker i Kongsberg. Vi har også vite høre at mange er skadd, sier statsminister Erna Solberg. Hun hadde pressekonferanse med justisminister Monica Mæland.

Klartale - 13 okt 21 kl. 20:20

Stor politiaksjon på Kongsberg

Onsdag kveld var det en stor politiaksjon på Kongsberg. Politiet forteller at det er en livstruende hendelse i sentrum av Kongsberg. Den pågår fortsatt, sa de til avisa Laagendalsposten.

NRK - 17 okt 21 kl. 19:17

Minnekonsert i Kongsberg

Kongsberg er sterkt preget av det som har skjedd i byen, og i dag ble det holdt en minnekonsert i byen. Kongsberg Kantori skulle egentlig hatt sin årlige høstkonsert søndag, men arrangementet ble gjort om til minnestund med gratis inngang. Oslo kammerakademi og Ensemble Allegria medvirket sammen med Kongsberg Kantori og sopranen Tone Elisabeth Braaten..

NRK - 14 okt 21 kl. 18:28

Støre drar til Kongsberg

Statsminister Jonas Gahr Støre og justisminister Emilie Enger Mehl reiser fredag til Kongsberg for å vise sin støtte. Det skriver Støre selv på sin Facebook-side. – Min første telefonsamtale som statsminister var med ordfører i Kongsberg, Anne Kari Sand.

NRK - 14 okt 21 kl. 09:27

Kongefamilien uttrykker medfølelse

– Vi er forferdet over de tragiske hendelsene på Kongsberg i går kveld, skriver Kongen på vegne av Kongefamilien i et brev til ordføreren i Kongsberg. – Vi føler med de pårørende og skadde i sorgen og fortvilelsen. Og vi tenker på alle berørte i Kongsberg som har opplevd at deres trygge nærmiljø plutselig ble et farlig sted, står det videre.

VG - 01 nov 21 kl. 16:46

Tok farvel etter Kongsberg-tragedien: - Betydde mye for mange

KONGSBERG KIRKE (VG) Familie, venner og Kongsberg-samfunnet tok torsdag farvel med livsglade og samfunnsengasjerte Liv Berit Borge (75)..

NRK - 27 sep 21 kl. 12:27

Falske korona-smser på Kongsberg

Flere innbyggere i Kongsberg har mottatt tekstmelding om at de har fått påvist koronasmitte og må i karantene. Meldingene er falske, opplyser kommunen. I tekstmeldingen står Kongsberg kommune som avsender, men kommunen opplyser på sine nettsider at det ikke er dem som står bak meldingen.

VG - 28 okt 21 kl. 15:01

Kongsberg-offer Hanne Englund bisatt: – Hun var som en stor, varm klem

KONGSBERG KIRKE (VG) Familie, venner og Kongsberg-samfunnet tok i dag farvel med en kreativ, varm og leken mor, søster, datter og venn..

VG - 27 okt 21 kl. 14:35

Totalt 24 fornærmede etter Kongsberg-angrepene

KONGSBERG (VG) 24 personer har status som fornærmet etter angrepet i Kongsberg..

VG - 17 okt 21 kl. 14:57

Justisministeren om Kongsberg-angrepet: – Kunne rammet oss alle

KONGSBERG (VG) Søndag deltok justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) på sørgegudstjeneste etter angrepet i Kongsberg tidligere i uken..

NRK - 17 okt 21 kl. 12:15

Tente lys for ofra i Kongsberg

Søndag føremiddag var det sørgegudsteneste i Kongsberg kirke etter angrepet der fem personar blei drepne onsdag. Representantar frå naudetatane i Kongsberg tente lys for kvar enkelt av dei fem drepne. Biskop Jan Otto Myrseth la vekt på at innbyggarane i byen må stå saman og hjelpe kvarandre i den tunge tida.

VG - 17 okt 21 kl. 10:54

Sørgegudstjeneste til minne om ofrene i Kongsberg

KONGSBERG (VG) Søndag formiddag deltar kronprinsparet på en sørgegudstjeneste i Kongsberg kirke. En lang kø av mennesker strømmer til minnegudstjenesten..

VG - 17 okt 21 kl. 10:54

Sørgegudstjeneste til minne om ofrene i Kongsberg: – Vi står sammen i fortvilelsen

KONGSBERG (VG) Søndag formiddag deltar kronprinsparet på en sørgegudstjeneste i Kongsberg kirke. En lang kø av mennesker strømmer til minnegudstjenesten..

NRK - 17 okt 21 kl. 09:16

Sørgegudsteneste i Kongsberg

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit deltek på søndagens sørgegudsteneste etter angrepet på Kongsberg. Også justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) skal delta på gudstenesta, som startar klokka 11 i Kongsberg kirke..

VG - 16 okt 21 kl. 14:04

Disse ble drept på Kongsberg

KONGSBERG (VG) Politiet offentliggjør navnene på de fem som ble drept på Kongsberg onsdag kveld..

VG - 16 okt 21 kl. 14:04

Disse ble drept på Kongsberg

KONGSBERG (VG) Politiet frigir navn av ofrene som ble drept på Kongsberg..

NRK - 16 okt 21 kl. 13:45

Extra Kongsberg opnar igjen måndag

Extra-butikken i Kongsberg opnar igjen måndag, opplyser Coop i ei pressemelding. Butikken har vore stengt sidan onsdag kveld etter at den drapssikta Espen Andersen Bråthen starta angrepa i Kongsberg der. Ingen av dei tilsette som var til stades kom fysisk til skade.

NRK - 15 okt 21 kl. 17:13

Mehl: Sterkt å komme til Kongsberg

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier det er sterkt å komme til Kongsberg, to dager etter angrepet som tok livet av fem personer. Den ferske justisministeren ankom Kongsberg sammen med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) bare én dag etter at de to gikk inn i regjering. – Det er sterkt med tanke på det som har skjedd.

Klartale - 15 okt 21 kl. 13:41

De tre skadde etter Kongsberg-angrepet er skrevet ut fra sykehus

Onsdag kveld var det en stor politiaksjon på Kongsberg. En 37 år gammel mann drepte fem personer. Tre personer ble skadd.

NRK - 15 okt 21 kl. 11:07

Krevjande for Kongsberg

– Det er krevjande for Kongsberg det innbyggjarane står i. Det er ei tragisk hending som vi som samfunn må bere med oss i fleire år. Det er ikkje noko vi blir ferdig med, seier Ordførar i Kongsberg Kari Anne Sand (Sp) på ei pressekonferanse.

NRK - 15 okt 21 kl. 09:52

Sørge-gudsteneste på Kongsberg

Søndag vil det vere ei sørge-gudsteneste i Kongsberg kyrkje til minne om dei omkomne og til trøyst for dei råka etter drapa på Kongsberg. Gudstenesta starta klokka 11 søndag..

NRK - 15 okt 21 kl. 09:52

Sørgegudsteneste på Kongsberg

Søndag vil det vere ei sørgegudsteneste i Kongsberg kyrkje til minne om dei omkomne og til trøyst for dei råka etter drapa på Kongsberg. Gudstenesta starta klokka 11 søndag..

Aftenposten - 14 okt 21 kl. 21:13

34 minutter. Fem liv borte. Her er det vi vet om hva som skjedde i Kongsberg.

KONGSBERG (Aftenposten): 34 minutter. Fem liv borte. Her er det vi vet om hva som skjedde på Kongsberg..

Aftenposten - 14 okt 21 kl. 19:34

Kongsberg sørger: – Det er trist, rart og uvirkelig

KONGSBERG (Aftenposten) Kongsberg sørger. Innbyggerne har i hele dag strømmet til Magasinparken i byen med blomster og….

NRK - 14 okt 21 kl. 18:41

To av offera døydde på sjukehus

Tilsette på Kongsberg sjukehus fortel at to av dei som vart skadde onsdag kveld, døydde etter at dei hadde komme til sjukehuset. Kongsberg sjukehus vart sett i høgaste beredskap då dei onsdag kveld fekk inn dei første meldingane om angrepet og at fleire var skadde. Tre av dei som vart ramma, vart frakta til sjukehuset med så alvorlege skadar at det vart gitt livreddande førstehjelp.

NRK - 14 okt 21 kl. 18:05

Flere samles på torget i Kongsberg

Små og store samlet seg utover torsdag ettermiddag og kveld på torget i Kongsberg. Der ble det lagt ned blomster og tent lys for dem som mistet livet og ble skadet i byen onsdag kveld. Tidligere torsdag ble det kjent at to av ofrene døde etter at de kom til sykehus.

Klartale - 14 okt 21 kl. 15:27

Vil sikre god beredskap etter angrepet

Torsdag ble den nye regjeringen presentert. Foran Slottet talte den nye statsministeren, Jonas Gahr Støre. Han sa at dette er en spesiell dag å overta ansvaret på.

Klartale - 14 okt 21 kl. 10:29

Fire kvinner og én mann drept på Kongsberg

– Til sammen har 22 patruljer arbeidet på saken. Samtidig var andre ressurser på vei, men de rakk ikke fram før pågripelsen. Det sier Ole Bredrup Sæverud.

NRK - 14 okt 21 kl. 09:13

Kongsberg kyrkje held opent

– I dag kjem vi til å opne kyrkja her på Kongsberg for alle som vil komme hit, som treng ein plass å vere, nokon å snakke med, nokon å vere saman med, tenne eit lys eller sitje og vere stille. Det seier sokneprest på Kongsberg, Reidar Aasbø, til NRK. Aasbø er også ein del av kriseteamet, og har jobba med å ta imot og varsle dei nærmaste pårørande.

NRK - 14 okt 21 kl. 01:51

Mann i 30-årene siktet

Det er en mann i 30-årene som er pågrepet og siktet etter at fem personer ble drept og to skadet i Kongsberg sentrum onsdag kveld. Mannen er dansk statsborger, men bosatt på Kongsberg. Han ble fraktet til arresten i Drammen onsdag kveld, opplyser politiet i en pressemelding.

NRK - 13 okt 21 kl. 22:49

Mæland: Jonas Gahr Støre orientert

Påtroppende statminister Jonas Gahr Støre (Ap) er orientert om angrepet på Kongsberg. Det opplyser justisminister Monica Mæland på en pressekonferanse onsdag kveld. – Jeg har i kveld varslet påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om det som har skjedd og meldt til ordføreren i Kongsberg og forsikret meg om at politiet og kommunen har de ressursene de trenger, sa Mæland – Dette er en veldig alvorlig hendelse.

VG - 13 okt 21 kl. 21:19

Nabo om hendelsen i Kongsberg: – Plutselig hørte jeg politiet skrike 

KONGSBERG (VG) Flere er skadet og døde etter en hendelse i Kongsberg onsdag kveld. – Det er skremmende, sier Magnus Tangen, som befant seg like ved..

VG - 13 okt 21 kl. 19:27

PST er varslet: Flere skadede og døde i Kongsberg

KONGSBERG (VG) Flere er skadet og døde etter en hendelse i Kongsberg. PST er varslet, sykehus er i beredskap og kommunen har krisestab..

VG - 13 okt 21 kl. 19:27

Kilder til VG: Minst fire drept i Kongsberg

KONGSBERG (VG) Flere er skadet og drept etter en hendelse i Kongsberg. PST er varslet, sykehus er i beredskap og politiet i Norge er bevæpnet..

NRK - 01 okt 21 kl. 09:18

Storkontrakt til KONGSBERG

Det amerikanske marinekorpset har tildelt KONGSBERG, datterselskapet til Kongsberg Defence & Aerospace i USA, en rammekontrakt med tak på 94 millioner dollar. Selskapet skal levere Remote Weapon System (RWS), en fjerstyrt anti-drone-våpenstasjon, som en del av et nytt bakkebasert luftvernsystem..

VG - 29 okt 21 kl. 18:33

Tok farvel etter Kongsberg-tragedien: – Det finnes ikke ord for sorgen og savnet

FROGNER KIRKE, LIER (VG) Familiekjære, turglade og eventyrlystne Gunnar Erling Sauve (75) ble fredag bisatt i hjembygda Lier. Kongsberg tok farvel med kunstneren Gun Marith Madsen (78). Begge ble drept i Hyttegata..

E24 - 29 okt 21 kl. 16:29

Kongsberg Automotive til topps på negativ børs

Kongsberg Automotive steg mest på Oslo Børs, etter å ha vært i resultatilden..

E24 - 29 okt 21 kl. 12:46

Kongsberg Automotive-salg illustrerer hvor billig aksjen er

Når Kongsberg Automotive selger ut en drøy tredjedel av virksomheten, gjør det aksjen mer robust..

E24 - 29 okt 21 kl. 07:12

Rekordhøy ordreinngang for Kongsberg Gruppen

Kongsberg Gruppen økte både inntekter og marginer, og gikk ut av tredje kvartal med en ordreinngang på over 15 milliarder, løftet av tyske forsvarskontrakter..

E24 - 29 okt 21 kl. 06:44

Kongsberg Automotive rammes av global råvareskvis, selger milliardvirksomhet

Bildelprodusenten Kongsberg Automotive mer enn halverer driftsresultatet som følge av globale flaskehalser og økte råvarepriser. Salg av flere virksomhetsområder skal nå bedre lønnsomheten..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt