Nyheter om Kaspihavet

NRK - 14 feb 24 kl. 07:49

Eksplosjoner har rammet gassrørledning i Iran

Eksplosjoner har rammet en gassrørledning i Iran. Myndighetene mener årsaken er «sabotasje og terrorhandlinger». Det er kommet få detaljer ut om hendelsen så langt.

NRK - 11 dec 23 kl. 22:22

Putin viser fram nye atomubåter

Russlands president Vladimir Putin lovte å styrke landets marine da han mandag var til stede ved innvielsen av to nye atomubåter i Severodvinsk nord i Russland. Ubåtene Krasnojarsk og tsar Alexander III er etter seks år ferdig bygd på verftet i Severodvinsk i Arkhangelsk-regionen. Ytterligere åtte atomubåter er under bygging.

Dagbladet - 27 maj 23 kl. 13:25

Stor økning: - Her sendes våpen

Sporingsdata avslører en betydelig økning i skjult godstransport med russiske og iranske skip over Kaspihavet. Norsk ekspert mener det er åpenbart at iranske våpen snikes inn i Russland denne veien..

NRK - 12 apr 23 kl. 02:04

Russland med test av interkontinental rakett

Russland har prøveskutt en interkontinental ballistisk rakett, opplyser landets forsvarsdepartement. Langdistanseraketten ble skutt opp fra Kapustin Yar-testområdet i Astrakhan-regionen, på bredden til Kaspihavet. Test-stridshodet traff det planlagte målet som var satt opp i Kasakhstan.

NRK - 05 dec 22 kl. 10:54

Over 2500 døde skylt i land ved Kaspihavet

Tallet på døde seler som har blitt funnet sør i Russland ved kysten av Kaspihavet har steget til over 2500, melder Reuters..

NRK - 05 dec 22 kl. 10:54

Over 2500 døde seler skylt i land ved Kaspihavet

Tallet på døde seler som har blitt funnet sør i Russland ved kysten av Kaspihavet har steget til over 2500, melder Reuters. Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til massedøden. Antall sel av denne arten har falt med rundt 90 prosent i løpet av det siste århundret.

NRK - 04 dec 22 kl. 08:09

Hundrevis av død sel skylt i land på russisk kyst

Mellom mellom 650 og 700 døde seler er skylt i land på den russiske kysten av Kaspihavet, verdens største innsjø. Selene ble skylt i land ved havnebyen Makhatsjkala, hovedstaden i den russiske republikken Dagestan. Det opplyser lokale myndigheter.

NRK - 03 aug 22 kl. 00:19

Russiske raketter nær Polens grense

To eksplosjoner tyder på at russiske raketter har slått ned i nærheten av Ukrainas grense til Polen tirsdag kveld. Ifølge administrasjonen i Lviv-provinsen traff en russisk rakett et militæranlegg i Tsjervonohrad-distriktet. Det er ennå ingen opplysninger om skader, skriver guvernør Maksym Kozytskyj på Twitter.

NRK - 19 apr 19 kl. 12:51

Equinor investerer i Aserbajdsjan

Equinor investerer drøyt 50 milliarder kroner i et oljefelt i Kaspihavet i Aserbajdsjan. Myndighetene i Aserbajdsjan har godkjent å forlenge levetiden til oljefeltet. Equinor går sammen med åtte partnere om å bygge ytterligere en plattform på feltet..

NRK - 06 jan 19 kl. 09:21

Iran og Russland med felles øvelse

Iran og Russland planlegger en felles øvelse for landenes marinestyrker. Blant annet skal de øve på redningsaksjoner og å bekjempe pirater i Kaspihavet melder den iranske marinen..

NRK - 12 aug 18 kl. 03:04

Land ved Kaspihavet signerer avtale

Statsoverhodene i de fem landene som grenser til Kaspihavet, deriblant Iran og Russland, signerer søndag en avtale for å få slutt på uenigheter i området, skriver NTB. Avtalen har som har som formål å tilrettelegge for økonomisk vekst..

Hegnar.no - 06 dec 15 kl. 13:55

Sørgedag etter brann på oljeplattform

29 oljearbeidere er fortsatt savnet etter en brann på en oljeplattform i Kaspihavet utenfor Aserbajdsjan. Landets president har erklært søndag som sørgedag..

NRK - 06 dec 15 kl. 12:37

29 oljearbeidere fortsatt savnet

29 oljearbeidere er fortsatt savnet etter en brann på en oljeplattform i Kaspihavet utenfor Aserbajdsjan. Landets president har erklært søndag som sørgedag. – Om de lever eller er døde, vet vi ikke, sier nestformann Khoshbakht Yusifzade i SOCAR..

Hegnar.no - 06 dec 15 kl. 08:43

32 savnet etter brann på oljeplattform

32 oljearbeidere er savnet etter en brann på en oljeplattform i Kaspihavet utenfor Aserbajdsjan fredag..

P4 - 05 dec 15 kl. 19:06

32 savnet etter brann på oljeplattform

32 oljearbeidere er savnet etter en brann på en oljeplattform i Kaspihavet utenfor Aserbajdsjan i går.Over 30 personer er reddet, mens én er bekreftet død. Hele plattformen var i fyr, og værforholdene gjorde redningsoperasjonen vanskelig.

P4 - 05 dec 15 kl. 12:15

32 omkom i brann

32 oljearbeidere omkom i en brann på en oljeplattform i Kaspihavet utenfor Aserbadjan i går, ifølge lederen av en uavhengig komité. 42 mennesker ble evakuert, og hele plattformen var i brann, noe som gjorde redningsarbeidet vanskelig..

E24 - 05 dec 15 kl. 12:21

32 omkom i brann på oljeplattform i Aserbajdsjan

32 oljearbeidere omkom i en brann på en oljeplattform i Kaspihavet utenfor Aserbajdsjan fredag, ifølge lederen av en uavhengig komité..

Aftenposten - 05 dec 15 kl. 11:45

32 omkom i brann på oljeplattform i Aserbajdsjan

32 oljearbeidere omkom i en brann på en oljeplattform i Kaspihavet utenfor Aserbajdsjan fredag, ifølge lederen av en uavhengig komité..

NRK - 05 dec 15 kl. 11:48

32 omkom i brann på oljeplattfporm

32 oljearbeidarar omkom i ein brann på ei oljeplattform i Kaspihavet utanfor Aserbadjan fredag, ifølgje leiaren av ein uavhengig komite..

NRK - 04 dec 15 kl. 21:08

Oljeplattform-brann i Aserbajdsjan

42 arbeidere er evakuert fra en oljeplattform som brenner i Kaspihavet. En arbeider ringte en Reuters-korrespondent tidligere på kvelden og sa at 84 mennersker var innesperret..

NRK - 14 okt 15 kl. 09:42

Vil ikke fly over Iran

Flyselskapet Cathay Pacific har stanset flygninger over Iran og Kaspihavet på grunn av rakettene Russland sender mot opprørere i Syria. Cathay Pacific har fra før av stanset flygninger over Syria, Afghanistan, Irak og Ukraina..

Hegnar.no - 14 okt 15 kl. 09:37

Cathay frykter raketter – vil ikke fly over Iran

Flyselskapet Cathay Pacific har stanset flygninger over Iran og Kaspihavet på grunn av rakettene Russland sender mot opprørere i Syria..

P4 - 08 okt 15 kl. 19:50

Russiske raketter styrtet i Iran

Et antall krysserraketter som er sendt fra russiske skip mot mål i Syria, har styrtet i Iran. Det melder amerikanske kilder i følge CNN. I går skjøt marinefartøy i Kaspihavet kryssraketter mot mål i Syria, mens regimevennlige styrker får luftstøtte av russerne i en større bakkeoffensiv..

NRK - 08 okt 15 kl. 17:33

– Demonstrerer ny militær kapasitet

– Det vi så i går ved at Russland testet nye krysserraketter, er en måte Russland demonstrerer ny militær kapasitet på og viser den i praksis i en kampsone, sier han til NTB etter at russiske fartøy i Kaspihavet skjøt flere kryssere mot mål i Syria..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

RSS

Kontakt

contact@nyhetspressen.com