Innfører

Monday, 16 May, 23:22

Nyheter om Innfører

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 16:13

India stanser hveteeksporten – får kritikk av G7-landene

India Innfører eksportstopp på hvete for å stanse prisstigningen i sitt eget marked. Det er ikke populært hos G7- landene. – Dersom alle Innfører eksportrestriksjoner eller stenger markedene sine, gjør det bare krisen mye verre, sier Tysklands landbruksminister Cem Ozdemir på en pressekonferanse i Stuttgart.

NRK - 28 apr 22 kl. 11:14

Innfører tiltak for å sikre nok pass

Antall pass-søknader i mars i år har økt med 50 prosent sammenliknet med samme tid i 2019. Regner man med nasjonale ID-kort i tillegg, er økningen oppe i 109 prosent, det opplyser politiet i en pressemelding torsdag. Det har tidvis vært lange passkøer i landet, og nå Innfører politiet tiltak for å sikre nok pass og nasjonale ID-kort i tiden fremover.

NRK - 12 maj 22 kl. 18:07

Ber Taliban om å fjerne lover som begrenser kvinners frihet

Utenriksministrene i G7-landene sier at de strenge lovene som Taliban Innfører for kvinner og jenter i Afghanistan, vil føre til at landet isolerer seg ytterligere fra det internasjonale samfunnet. I en felles uttalelse publisert av Frankrike, ber ministrene Taliban om umiddelbart å fjerne restriksjonene som er innført for kvinner og jenter, i respekt for menneskerettighetene. Lørdag innførte Taliban påbud for kvinner om å bære burka i det offentlige rom..

NRK - 24 mar 22 kl. 15:31

Noreg Innfører endå fleire sanksjonar mot Russland

EUs siste sanksjonspakke mot Russland er torsdag innført i norsk rett. Dermed aukar Noreg det økonomiske trykket. – Det er viktig å halde oppe trykket mot Putin og dei som tener mest på og støttar regimet hans, seier utanriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i ei pressemelding.

NRK - 09 maj 22 kl. 04:19

Storbritannia Innfører ytterligere sanksjoner mot Russland og Hviterussland

Storbritannia Innfører nye sanksjoner mot Russland og Hviterussland som følge av Russlands invasjon i Ukraina. Tollsatsene økes for grunnstoffene platina og palladium, og rammer handel for rundt 1,4 milliarder pund. Eksportforbudet vil rette seg mot Russlands fabrikk- og tungindustri, som vil koste rundt 250 millioner pund, ifølge regjeringen.

NRK - 12 maj 22 kl. 09:20

Fjerner momsfritak for elbiler – Innfører tilskuddsordning, erfarer NRK

Regjeringen foreslår å fjerne momsfritaket for alle elbiler fra neste år. Det kommer fram i revidert nasjonalbudsjett, som legges fram i dag, erfarer NRK. I stedet vil regjeringen innføre en tilskuddsordning.

Aftenposten - 28 apr 22 kl. 18:00

Innfører vi en ekstra dyr medisin, må andre poster i helsebudsjettet nedprioriteres

Innfører vi en ekstra dyr medisin, må andre poster i helsebudsjettet nedprioriteres..

VG - 28 apr 22 kl. 11:40

Politiet Innfører passbegrensninger

Politiet Innfører begrensninger i utstedelse av pass og ID-kort i perioden fram til 1. juli. De ber alle uten umiddelbart behov for pass om å vente til høsten..

Aftenposten - 28 apr 22 kl. 11:15

Politiet Innfører passbegrensninger før juli

Politiet Innfører begrensninger i utstedelse av pass og ID-kort i perioden fram til 1. juli..

NRK - 28 apr 22 kl. 06:34

Innfører rubler i Kherson

Fra 1. mai Innfører russerne valutaen rubler i Kherson i Ukraina. Den pro-russiske lederen i den okkuperte byen, Kirill Stremousov, sier til den statskontrollerte russiske avisen Ria at det blir en overgangsperiode på fire månder..

NRK - 08 apr 22 kl. 20:12

Norge Innfører nye sanksjoner mot Hviterussland

De nye sanksjonene kommer som en reaksjon på Hviterusslands rolle og involvering i Russlands invasjon av Ukraina, skriver NTB. – Norge fordømmer det hviterussiske regimets rolle i Russlands aggresjon mot Ukraina. Hviterussland har stilt sitt territorium og luftrom til disposisjon for Russlands aggresjon.

NRK - 30 mar 22 kl. 17:23

Innfører ny flaggdag i Bergen

Bergen bystyret stemte enstemmig for å innføre menneskerettighetsdagens, 10. desember, som ny offisiell flaggdag i Bergen. Fra før i år, innførte Bergen kvenfolkets dag 16.

NRK - 06 apr 22 kl. 16:29

USA Innfører sanksjoner mot Putin og Lavrovs nærmeste

USA vil innføre sanksjoner mot president Vladimir Putin sine barn, og mot utenriksminister Sergej Lavrov sin kone og barn, skriver Reuters. De Innfører og sanksjoner mot de russiske bankene Sberbank og Alfabank..

VG - 02 maj 22 kl. 01:42

Innfører russisk valuta i okkupert by: – Minner om hvem som styrer

Eksperter ser innføringen av den russiske valutaen som del av en plan om å innlemme byen i den russiske sfæren..

NRK - 13 apr 22 kl. 21:24

Russland Innfører sanksjoner

Russland opplyser onsdag at det innføres sanksjoner mot 398 medlemmer av USAs kongress. Sanksjonene kommer som gjengjeldelse for Washingtons straffetiltak overfor Russland, som følge av invasjonen av Ukraina. Russiske myndigheter sier at det kan komme ytterligere sanksjoner.

NRK - 25 mar 22 kl. 02:41

Australia Innfører sanksjoner mot Hviterussland

Australia Innfører sanksjoner mot Hviterusslands president Alexander Lukasjenko og hans familie for å støtte Russlands krig mot Ukraina. Det opplyser Australias utenriksdepartement i en uttalelse fredag, skriver CNN. De Innfører også flere andre sanksjoner som de omtaler som agenter for desinformasjon, deriblant en seniorredaktør fra media Russland Today..

NRK - 29 apr 22 kl. 11:15

Stenger grensa og havnene for russisk transport

Regjeringa følger EU og stenger grensene for russisk varetransport og havnene for russiske skip. Fiskefartøy blir unntatt sanksjonene. Det betyr at to av tre russiske skipsanløp til Norge kan fortsette som før.

E24 - 28 apr 22 kl. 11:17

Politiet Innfører passbegrensninger før juli

Politiet innført begrensninger i utstedelse av pass og ID-kort i perioden fram til 1. juli. De ber alle uten umiddelbart behov for pass om å vente til høsten..

VG - 13 maj 22 kl. 12:22

Storbritannia sanksjonerer Putins ekskone

Storbritannia Innfører nye sanksjoner mot Putins ekskone og hans søskenbarn..

NRK - 12 maj 22 kl. 12:08

NAF: Stortinget må rydde opp i regjeringens elbil-svik

NAF er svært kritisk til ordningen for merverdiavgift på elbiler som lanseres. Regjeringen fjerner momsfritak for elbiler Innfører i stedet tilskuddsordning, og vil at kjøpere skal betale moms for elbiler som koster mer enn 500.000 kroner.

E24 - 11 maj 22 kl. 06:38

Greenpeace og Rederiforbundet ber regjeringen stoppe import av russisk olje

Mens EU diskuterer sanksjoner mot russisk olje og gass, er Norge avventende. Både Greenpeace og Rederiforbundet krever at regjeringen Innfører egne sanksjoner..

NRK - 19 apr 22 kl. 17:07

Canada Innfører sanksjoner mot Putins døtre

Canada skal innføre sanksjoner mot 14 personer i det russisk regimet, inkludert Vladimir Putins to voksne døtre, ifølge en uttalelse fra utenriksdepartementet. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Både USA og Storbritannia kunngjorde sanksjoner mot Putins døtre Katerina Vladimirovna Tikhonova og Maria Vladimirovna Vorontsova tidligere denne måneden, fordi de antas å skjule Putins verdier..

VG - 07 maj 22 kl. 10:34

AFP: Taliban Innfører påbud om burka

Talibans øverste leder beordrer igjen kvinner til å bære heldekkende burka i offentligheten..

VG - 07 maj 22 kl. 10:34

Taliban Innfører påbud om burka

Talibans øverste leder beordrer igjen kvinner til å bære heldekkende burka i offentligheten..

NRK - 05 maj 22 kl. 17:28

Nye sanksjoner mot Hviterussland

Norge Innfører ytterligere sanksjoner mot Hviterussland som en reaksjon på det hviterussiske regimets rolle og involvering i Russlands invasjon av Ukraina, skriver utenriksdepartementet i en pressemelding. Sanksjonene omfatter forbud mot hviterussisk veitransport..

VG - 06 apr 22 kl. 16:43

USA Innfører sanksjoner mot Putins døtre

USA Innfører en rekke nye sanksjoner mot Russland, deriblant familiemedlemmer av president Vladimir Putin og utenriksminister Sergej Lavrov..

VG - 06 apr 22 kl. 16:43

Innfører sanksjoner mot Putins døtre

USA, G7 og EU Innfører en rekke nye sanksjoner mot Russland, deriblant familiemedlemmer av president Vladimir Putin og utenriksminister Sergej Lavrov..

Aftenposten - 06 apr 22 kl. 16:38

USA Innfører sanksjoner mot Putins voksne barn og den russiske utenriksministerens kone

USA Innfører sanksjoner mot Putins voksne barn og den russiske utenriksministerens kone..

NRK - 03 maj 22 kl. 18:41

WTO: Må få fraktet korn ut av Ukraina

Man må finne måter å få fraktet korn ut av Ukraina på for å sikre mattryggheten i verden. Det sier sjefen i Verdens handelsorganisasjon (WTO) Ngozi Okonjo-Iweala. 18 land har informert WTO om at de Innfører restriksjoner på mateksport.

NRK - 01 maj 22 kl. 16:11

Stor pågang etter pass i hele Norge

Etterspørselen etter pass er mellom 40–45 prosent høyere enn vanlig. Det er stor pågang etter pass i hele landet, opplyser Politidirektoratet til ABC Nyheter. 335.

NRK - 24 mar 22 kl. 11:32

Storbritannia Innfører fleire straffetiltak mot russiske selskap

Storbritannia innførte torsdag sanksjonar mot 59 nye russiske firmaa og privatpersonar, inkludert det sikkerheitsselskapet Wagner. Wagner-gruppa har blitt omtalt som «Putins private hær» og har mellom anna russiske leigesoldatar. Blant dei sanksjonerte er stedottera til Russlands utanriksminister Sergej Lavrov.

NRK - 28 apr 22 kl. 00:36

Forbyr luftkjøling under 25 grader i Italia

I Italia Innfører myndighetene en maksgrense på luftkjøleanlegg for å unngå energimangel og skyhøye priser. Fra 1. mai blir det forbudt å sette termostaten lavere enn 25 grader i offentlige bygninger.

NRK - 17 apr 22 kl. 23:25

Starter med pass-system i Mariupol mandag

Russiske styrker stenger inn- og utkjøringer til Mariupol og Innfører et pass-system mandag, skriver CNN. Petro Andriushchenko,som er rådgiver for byens ordfører opplyste, på Telegram at russiske styrker hadde startet med å utstede pass for å kunne reise i den beleirede byen. Han la ut et bilde som skal vise innbyggere som står i kø for å få pass.

E24 - 27 apr 22 kl. 11:13

Utenriksdepartementet Innfører reiseråd for Shanghai

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Shanghai som ikke er strengt nødvendige. Årsaken er nedstengningen og de strenge koronarestriksjonene i byen..

NRK - 26 apr 22 kl. 06:53

Storbritannia fjerner alle avgifter på ukrainske varer

Storbritannia fjerner alle former for avgifter på varer fra Ukraina, og Innfører samtidig forbud mot eksport av enda flere varer til Russland. Avgiftskuttet omfatter blant annet viktige varegrupper som bygg, honning og fjærfekjøtt og skjer som følge av en direkte henvendelse fra Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – Storbritannia fortsetter å gjøre alt i landets makt for å støtte Ukrainas kamp mot (Russlands president Vladimir) Putins brutale og uprovoserte invasjon, står det i en.

NRK - 28 mar 22 kl. 10:21

Gjerdrum-utvalget vil ha ny lov for å hindre naturkatastrofer

Gjerdrum-utvalget mener det ikke er mulig å eliminere all fare for kvikkleireskred, men at risikoen for skred nå er større enn det som kan aksepteres. – All fare for kvikkleireskred kan ikke elimineres, og det er derfor et spørsmål om hvilket risikonivå samfunnet er villig til å akseptere når det gjelder slike skred, står det i den ferske rapporten. Hovedtiltaket utvalget foreslår er at de mener det bør innføres en ny naturskadesikringslov.

NRK - 06 mar 22 kl. 20:17

Ukraina Innfører eksportlisens

Ukraina Innfører eksportlisenser for landbruksvarer som hvete, mais og solsikkeolje, melder Reuters. Eksportører vil også trenge lisens for å selge egg og fjærkre. Ukraina er blant verdens ledende produsenter og eksportører av korn og vegetabilske oljer, skriver Reuters..

NRK - 04 apr 22 kl. 13:50

Russland Innfører visumrestriksjoner

Russlands president Vladimir Putin signerte mandag et dekret for å innføre visumrestriksjoner for borgere fra land som Moskva anser som "uvennlige", skriver Reuters. Dekretet kommer som svar på sanksjonene mot Russland, og fjerner forenklede visumprosesser for enkelte EU-land, samt Norge, Sveits, Danmark og Island..

NRK - 25 mar 22 kl. 05:27

Etiopia Innfører våpenhvile i Tigray

Etiopia sier at de Innfører humanitær våpenhvile på ubestemt tid i Tigray for at nødhjelp skal kunne komme fram til hundretusener som trues av sult. Siden krigen brøt ut i det nordlige Etiopia i november 2020, har tusener av mennesker dødd, og mange flere er tvunget på flukt etter hvert som konflikten spredte seg fra Tigray til regionene Afar og Amhara. I kunngjøringen fra regjeringen heter det at alt skal gjøres for å sikre at humanitære forsyninger kommer inn, og opprørerne i Tigray oppfordres til å avstå fra krigshandlinger og til å trekke seg ut av okkuperte områder.

NRK - 21 apr 22 kl. 18:35

Storbritannia forbyr import av russisk kaviar

Storbritannia skjerper sanksjonene mot Russland og Innfører importforbud mot blant annet kaviar. I tillegg settes tollen kraftig opp på flere andre varer. Det blir også forbudt å importere sølv, treprodukter og flere andre produkter i høyere prisklasser, skriver nyhetsbyrået Reuters torsdag.

E24 - 20 apr 22 kl. 21:11

Nye sanksjoner rammer kryptoselskap og russisk oligark

USA Innfører sanksjoner mot kryptoselskapet Bitriver, kretsen rundt oligarken Konstantin Malofejev og ytterligere en bank..

NRK - 01 apr 22 kl. 17:12

Japan med nye sanksjoner mot Nord-Korea

Japan Innfører nye sanksjoner mot Nord-Korea etter landets prøveskyting av en ballistisk langdistanserakett for en uke siden. Forrige torsdag testet Nord-Korea for første gang siden 2017 det som ifølge Sør-Korea og USA var en interkontinental ballistisk rakett (ICBM) av typen Hwasong-15. Fra før har Japan innført en handelsboikott mot Nord-Korea, samtidig som nordkoreanske skip nektes å legge til kai.

NRK - 31 mar 22 kl. 10:30

Iran hardt ut mot nye sanksjoner fra USA

Iran kritiserer avgjørelsen fra USA om å innføre nye sanksjoner mot dem, og sier det viser at amerikanerne har en uvilje mot Iran. Det amerikanske finansdepartementet kunngjorde onsdag at de Innfører sanksjoner rettet mot flere personer de anklager for å være involvert i å skaffe forsyninger til Irans program for ballistiske raketter. – Dette trekket er nok et tegn på den amerikanske regjeringens uvilje mot det iranske folket, sier talsperson for det iranske utenriksdepartementet, Saeed Khatibzadeh, i en uttalelse torsdag.

NRK - 16 apr 22 kl. 11:23

Russland gir Boris Johnson innreiseforbud

Russiske myndigheter Innfører sanksjoner mot Storbritannias statsminister Boris Johnson, ved å nekte ham innreise til Russland..

NRK - 14 apr 22 kl. 19:30

Florida Innfører omstridt abortlov

Guvernøren i Florida, republikaneren Ron DeSantis, har undertegnet en kontroversiell lov som med få unntak forbyr abort etter 15. uke. Den nye loven trer i kraft 1.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt