Gjenvinning

Tirsdag, 27 Juli, 07:20

Nyheter om Gjenvinning

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 mai 21 kl. 14:14

Batterier til Gjenvinning

De siste ukene har 16.000 fjerdeklassinger over hele landet vært med på Batterijakten og samlet inn 124 tonn brukte batterier til Gjenvinning. Fjerdeklasse ved Karasjok grunnskole var de som samlet inn mest i Finnmark med 720 kilo batterier..

NRK - 18 juni 21 kl. 03:51

Fransk-tysk atom-enighet

Frankrike og Tyskland har inngått en avtale om at tysk atomavfall som er sendt til Gjenvinning i Frankrike, skal sendes tilbake til Tyskland innen 2024. Atomavfallet skal sendes med tog tilbake til Tyskand. Slike transporter har i flere år vært gjenstand for kraftige protester der miljøaktivister blant annet har lenket seg fast til togskinnene..

NRK - 28 april 21 kl. 04:15

Kraftig brann i avfallsanlegg

Det brenner kraftig på området til Indre Østfold Gjenvinning i Mysen. Politiet ber beboere i området lukke vinduene på grunn av røyken. En bygning har brent ned og brannen har spredt seg til en deponihaug for avfall.

Aftenposten - 04 mars 21 kl. 14:19

Går av etter ni år som toppsjef i Norsk Gjenvinning: – Da jeg startet, ville ikke de ansatte si hvor de jobbet

Da han startet, var avfallsbransjen uglesett. På ni år har Erik Osmundsen sett store endringer: – Det som har vært….

E24 - 04 mars 21 kl. 14:19

Går av etter ni år som toppsjef i Norsk Gjenvinning: – Da jeg startet, ville ikke de ansatte si hvor de jobbet

Da han startet, var avfallsbransjen uglesett. På ni år har Erik Osmundsen sett store endringer: – Det som har vært søppel for noen, kaller vi nå ressurser på avveie..

E24 - 19 okt. 20 kl. 06:00

Er Quantafuel Europas neste oljegigant?

Quantafuel blir omfavnet av norske meglerhus. Andre omtaler investorene som en menighet. Er Gjenvinning av plast Norges nye olje?.

P4 - 27 mai 20 kl. 07:59

Farge på lokk går utover Gjenvinning

Svarte lokk på matemballasje gjør at tonnevis av plast ikke går til Gjenvinning. For når slike lokk sendes til Gjenvinning, klarer ikke sorteringsanleggene å identifisere hva det er, og resultatet kan være at det går til brenning. Det opplyser Grønt Punkt, som drifter returordninger for plastemballasje, til Dagsavisen.

Aftenposten - 28 juli 20 kl. 09:16

Norsk Gjenvinning Industri nekter å betale forurensingsbot

Politiet mener 330.000 liter forurenset avløpsvann ble sluppet i sjøen ved Mongstad fra Norsk Gjenvinning Industri. Selskapet tar saken til retten..

P4 - 23 sep. 20 kl. 17:36

Leverte ammunisjon til Gjenvinning

Det ble funnet ammunisjon og noe som ligner en granat på Gjenvinningsstasjonen på Skoppum i Vestfold i ettermiddag. Sør-Øst politidistrikt opplyser at forsvaret blir sendt til stedet for å hente det. Politiet mener det er ufattelig at noen kaster slike ting på Gjenvinningsstasjonen..

NRK - 10 aug. 20 kl. 06:02

Gjenbruk av byggevarer er vrient

Ombruk og Gjenvinning av bygningsmaterialer er en sentral del av EUs klimaplan. Men i Norge er det svært vanskelig å benytte brukt hvis man skal følge reglene, advarer Grønn Byggallianse..

NRK - 27 mai 20 kl. 07:48

Ny plastfarge gir mer Gjenvinning

Snart bytter noen matprodusenter i Norge fargen på engangsplast fra svart, såkalt «carbon black», til andre farger, skriver Dagsavisen. Det gir mer Gjenvinning, fordi noen sorteringsanlegg ikke klarer å identifisere svart plast som ikke reflekterer..

NRK - 28 juli 20 kl. 09:16

Nekter å betale forurensingsbot

Politiet mener 330.000 liter forurenset vann ble sluppet i sjøen ved Mongstad fra Norsk Gjenvinning Industri, som i dag heter IBKA. Politiet har ilagt selskapet en bot, ifølge BT.

E24 - 13 juli 20 kl. 13:29

Vil at hele Norge skal bli bærekraftig: – Næringslivet må ta hovedansvaret

Han gleder seg til å gå på jobb hver dag. For Erik Osmundsen, konsernsjef i Norsk Gjenvinning, er det ingen motsetninger mellom å være miljømessig og økonomisk bærekraftig..

NRK - 16 juni 20 kl. 16:07

Ny brann på Haraldrud

Det brenner på Franzefoss Gjenvinning AS på Haraldrud i Oslo. Brannvesenet har startet slukking av brannen og har kontroll på alle ansatte. Det brant på miljøstasjonen i går, mandag, også..

NRK - 14 juni 20 kl. 12:46

Miljøpriser delt ut

Oslo kommune delte ut sine årlige miljøpriser søndag. Klimabrølet fikk prisen som årets frivillige organisasjon, Norsk Gjenvinning fikk pris som årets grønne selskap og Aslihan Mahmud fikk prisen som årets grønne innbygger..

P4 - 04 mars 20 kl. 11:36

Krever plastendring

Kun en tredel av all plastemballasje blir brukt på nytt. Mens brukt glass, metall og papp går til Gjenvinning, havner mye av plasten rett i søpla. Nå vil Miljødirektoratet stille høyere krav til gjenbruk, skriver Nationen.

E24 - 20 feb. 20 kl. 08:01

Tomra-aksjen bykser etter utbyttehopp

Gjenvinning- og sorteringsselskapet Tomra slapp torsdag resultatene for fjerde kvartal, som er høyere enn det analytikerne hadde ventet i forkant..

NRK - 19 feb. 20 kl. 14:21

Bombegruppa til Norsk Gjenvinning

En container som kan inneholde sprengstoff eller noe ammunisjon har blitt levert til Haraldrud gjenbruksstasjon. Bilder fra stedet viser at de ansatte har blitt evakuert, og politiet bekrefter overfor NRK at bombegruppen skal undersøke containeren..

VG - 10 jan. 20 kl. 17:50

Parkerer elektriske søppelbiler etter batteri-eksplosjon

Fredag morgen eksploderte et startbatteri i en helt ny bil hos Norsk Gjenvinning på Sørlandet. Det ble hverken brann eller skader, men selskapet har nå parkert de nye bilene til årsaken er avklart..

NRK - 29 nov. 19 kl. 10:20

Gasslekkasje i Oslo

Brannvesenet melder om en propanlekkasje på Norsk Gjenvinning i Haraldrudveien. Det er etablert en sikkerhetssone på 300 meter. To røykdykkere er på vei inn..

E24 - 15 okt. 19 kl. 12:45

Gjelstens avfallsselskap får Innovasjon Norge-støtte

Avfallsselskapet NOAH får inntil 10 millioner kroner fra Innovasjon Norge for å jobbe med Gjenvinning av salt fra farlig avfall. Det kan redusere avfallsmengden som må deponeres med 80.000 tonn hvert år, hvis de lykkes..

Dagbladet - 30 aug. 19 kl. 18:20

Innfører forbud mot levering av svarte og fargede søppelsekker

Fra 1. september innfører Norsk Gjenvinning forbud mot levering av svarte og fargede søppelsekker..

P4 - 28 aug. 19 kl. 19:13

Ber om granskning etter dødsras

Sørum kommune krever granskning av kvikkleirskredet på Romerrike i 2016 hvor tre litauiske skogsarbeidere omkom. Det skriver Nettavisen. Kommunen mener det ble utført et ulovlig bakkeplaneringsprosjekt i området hvor raset gikk, og har bedt om svar fra grunneier og Norsk Gjenvinning.

P4 - 16 aug. 19 kl. 05:56

Brenner 2000 tonn plast

Mer enn 2000 tonn med plast fra landbruket blir brent eller kastet hvert år. Selv om landbruket er blant de beste i landet til å resirkulere plast, blir plast tilsvarende 100 millioner bæreposer ikke levert til Gjenvinning. I fjor ble det solgt i underkant av 13.

Dagbladet - 16 juni 19 kl. 19:34

Slik så det ut i Oslos gater

Denne helga har glass- og metallavfall flytet rundt returcontainerne flere steder i Oslo. - Det har vært problemer, innrømmer Norsk Gjenvinning..

Dagbladet - 16 juni 19 kl. 19:34

Slik ser det ut i Oslos gater nå

Denne helga flyter glass- og metallavfall rundt returcontainerne flere steder i Oslo. - Det har vært problemer, innrømmer Norsk Gjenvinning..

NRK - 13 juni 19 kl. 02:14

Brann i et papirlager i Oslo

Nødetatene er natt til torsdag på vei til Haraldrudveien i Oslo i forbindelse med melding om brann i et papirlager, melder politiet på Twitter. Lageret tilhører Norsk Gjenvinning..

NRK - 13 juni 19 kl. 02:14

Brann i en papirkvern i Oslo

Nødetatene jobber natt til torsdag med å slokke en brann i en papirkvern ved Haraldrudveien i Oslo. – Det er ikke meldt om personskader, sier operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt til NRK. Papirkverna tilhører Norsk Gjenvinning..

NRK - 10 april 19 kl. 14:10

Vil gjenvinne betong

UiT Norges arktiske universitet har fått 14 millioner av Forskningsrådet til forskning på Gjenvinning av betong. Forskningsinstitusjoner og bedrifter skal delta i prosjektet. Sju prosent av verdens totale utslipp av CO2 kommer fra betong..

NRK - 07 april 19 kl. 22:57

Mer kobber i el-avfall enn i gruve

Optimal Gjenvinning av norsk el-avfall kunne gitt mer kobber enn det er i den omstridte gruven hvor det er snakk om å dumpe giftig gruveslam i Repparfjord..

NRK - 26 mars 19 kl. 00:06

Brann ved resirkuleringsanlegg

Det er kraftig røykutvikling ved et resirkuleringsanlegg i Kristiansund. Politiet ber beboere lukke vinduene sine. .

Hegnar.no - 11 des. 18 kl. 09:34

Edgar Haugen kjøpte i Trondheim

Blar opp for Norsk Gjenvinning..

NRK - 30 nov. 18 kl. 05:48

Gjenbruk av datautstyr

Mange kommuner, skoler og bedrifter sparer penger på å kjøpe brukt datautstyr. Årlig blir det solgt tusenvis av brukte datamaskiner. Jack Wroldsen i CHG-Meridian sier det gir miljøgevinst.

Hegnar.no - 22 nov. 18 kl. 11:53

Nordic American Tankers selger to nye skip

Salgskontraktene inneholder bestemmelser for å sikre forsvarlig Gjenvinning av skipene.  .

NRK - 06 juli 18 kl. 05:28

Etterslukking på Øra

Brannvesenet har nå fem mann som utfører etterslukking på søppelanlegget til Østfold Gjenvinning på Øra i Fredrikstad. De opplyser å ha full kontroll og at det er liten fare for spredning..

Dagbladet - 06 juli 18 kl. 01:46

Kraftig brann i Gjenvinningsstasjon i Fredrikstad

Det brenner kraftig inne i et bygg på Østfold Gjenvinning i Fredrikstad. Det er trolig ikke fare for spredning, men røyken siver mot sentrum, sier politiet..

Dagbladet - 06 juli 18 kl. 01:46

Brann i Gjenvinningsstasjon i Fredrikstad slukket

Brannen som oppsto inne i et bygg på Østfold Gjenvinning i Fredrikstad sent torsdag kveld, er slukket. Brannvesenet driver etterslukking..

Aftenposten - 08 mars 18 kl. 09:48

Kraftig brann hos Norsk Gjenvinning Oslo

Det brenner i anlegget til Norsk Gjenvinning i Haraldrudveien i Oslo, melder politiet..

Aftenposten - 08 mars 18 kl. 09:48

Kraftig brann hos Norsk Gjenvinning Oslo: - Lukk vinduene og slå av ventilasjonen, sier brannvesenet

Brannen hos Norsk Gjenvinning i Haraldrudveien er synlig fra store deler av Oslo..

Aftenposten - 08 mars 18 kl. 09:48

Kraftig brann hos Norsk Gjenvinning: Lukk vinduene og slå av ventilasjonen, oppfordrer brannvesenet

Brannrøyken fra Norsk Gjenvinning i Haraldrudveien er synlig fra store deler av Oslo..

Aftenposten - 08 mars 18 kl. 09:48

Kraftig brann hos Norsk Gjenvinning: Lukk vinduene og slå av ventilasjonen, oppfordrer brannvesenet

Brannrøyken fra Norsk Gjenvinning i Haraldrudveien er synlig fra store deler av Oslo. Naboer er evakuert på grunn av kraftig røykutvikling..

Hegnar.no - 08 april 18 kl. 11:40

Håver inn på bygningsavfall

Innsamling av bygningsavfall i sekker er blitt en særdeles lønnsom virksomhet for Isekk. Såpass lønnsom at Norsk Gjenvinning nå har overtatt alle aksjene..

P4 - 09 mars 18 kl. 19:48

Mindre brannskader enn fryktet

Skadene etter storbrannen i et avfallsanlegg i Oslo i går er langt mindre enn fryktet. Det opplyser Norsk Gjenvinning som nå jobber med å få full oversikt over skadene. Brannvesenet er nå ferdig ved avfallsanlegget og sier til NTB at brannen er slukket..

NRK - 09 mars 18 kl. 06:20

Fortsatt brann i avfallsanlegget

Det brenner fortsatt i avfallsanlegget hos Norsk Gjenvinning på Haraldrud. Brannvesenet har jobbet i hele natt med å slukke. Det er brukt maskiner til å dra plast og papir som fremdeles brant ut fra den sammenraste delen av bygget..

Hegnar.no - 08 mars 18 kl. 17:55

To lettere skadd i kraftig brann i Gjenvinningsanlegg i Oslo

To personer ble lettere skadd i en brann i avfallsanlegget til Norsk Gjenvinning i Haraldrudveien i Oslo torsdag. Flere bygninger i nærområdet ble evakuert..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt