NRK > Nyheter

Mandag, 14 Juni, 20:09

NRK - 07 mai 21 kl. 14:14

Batterier til gjenvinning

De siste ukene har 16.000 fjerdeklassinger over hele landet vært med på Batterijakten og samlet inn 124 tonn brukte batterier til gjenvinning. Fjerdeklasse ved Karasjok grunnskole var de som samlet inn mest i Finnmark med 720 kilo batterier..
Les mer på NRK


Les mer om:
Batterijakten, Karasjok, Finnmark

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Batterier, til, gjenvinning
E24 - 16 feb. 21 kl. 06:11

Norsk samarbeidsmodell er superkraften inn i batterier

I Norge har vi alltid bygget ny industri på skuldrene av den som allerede finnes gjennom et tett samarbeid mellom myndigheter, næringsliv og akademia. Slik har vi både skapt trygghet for arbeid, og nye muligheter for vekst og utvikling. Nå har vi muligheten til å gjøre dette igjen.

NRK - 28 april 21 kl. 04:15

Kraftig brann i avfallsanlegg

Det brenner kraftig på området til Indre Østfold gjenvinning i Mysen. Politiet ber beboere i området lukke vinduene på grunn av røyken. En bygning har brent ned og brannen har spredt seg til en deponihaug for avfall.

Aftenposten - 04 mars 21 kl. 14:19

Går av etter ni år som toppsjef i Norsk Gjenvinning: – Da jeg startet, ville ikke de ansatte si hvor de jobbet

Da han startet, var avfallsbransjen uglesett. På ni år har Erik Osmundsen sett store endringer: – Det som har vært….

E24 - 04 mars 21 kl. 14:19

Går av etter ni år som toppsjef i Norsk Gjenvinning: – Da jeg startet, ville ikke de ansatte si hvor de jobbet

Da han startet, var avfallsbransjen uglesett. På ni år har Erik Osmundsen sett store endringer: – Det som har vært søppel for noen, kaller vi nå ressurser på avveie..

E24 - 09 april 21 kl. 07:49

Får Enova-millioner til bulkskip

Statlige Enova gir 26,8 millioner kroner til Hagland Shipping. Rederiet skal bygge to selvlossende bulkfartøy som delvis går på batterier og landstrøm..

E24 - 27 april 21 kl. 08:51

Hydro vurderer å hente penger til hydrogen

Norsk Hydro vurderer å hente kapital til satsinger på hydrogen, vindkraft og solkraft. Det skal også investere 2,5–3 milliarder kroner innen batterier..

E24 - 16 feb. 21 kl. 13:05

Batteriselskapet Beyonder skal bygge ny fabrikk - også de vil trolig til Kalberg

125 millioner er hentet inn for å lage batterier av sagflis - og om tre år skal Forus-selskapet Beyonders nye fabrikk stå klar..

E24 - 30 mars 21 kl. 12:19

Circle K og Glitre kobler batteri til hurtigladere: Vil dempe presset på elnettet

Batterier kan gjøre at hurtigladere for elbil belaster elnettet mindre. Nå skal Circle K og Glitre teste ut et batteri i containerstørrelse på den nye energistasjonen på Kongsbergsporten..

E24 - 07 april 21 kl. 09:03

Så heftig blir batterirevolusjonen

Når prisen på batterier faller utover 2020-tallet kommer en bølge av endringer få klarer å forestille seg..

NRK - 15 april 21 kl. 16:03

Brexit-problemer for Norge

Samtidig som det planlegges å bygge batterifabrikker i Norge har NHO-bedrifter oppdaget en ulempe med brexitavtalen mellom EU og Storbritannia. Elbiler som selges i EU-land og Storbritannia med norske batterier vil bli rammet av en tollsats på 10 prosent fra 2027..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Supermåling:Klart rødgrønt flertall

NRKs supermåling for juni gir totalt 65 representanter til partiene som støtter Erna Solberg som statsminister, og 104 representanter til partiene som ønsker en ny regjering. Det er kamp rundt sperregrensen. I denne ferske målingen kommer Rødt over sperregrensen, mens både MDG, KrF og Venstre havner under.

NRK - 15 minutter siden

Kvinne drept i BLM-demonstrasjon

En kvinne døde og tre andre ble såret da en mann kjørte en bil inn i en gruppe Black Lives Matters-demonstranter i Minneapolis i Minnesota i USA, skriver Vice. Politiet i Minneapolis skriver på Twitter at mannen ble pågrepet og er nå på sykehus. Øyenvitner forteller til Vice at mannen økte farten da han nærmet seg demonstrasjonen, kjørte inn i en bil som sto parkert for å skjerme demonstrantene, og at den bilen traff flere av personene..

NRK - 15 minutter siden

Dnb sikrer kontroll i Sbanken

Dnb skriver i en melding til Oslo Børs at banken kontrollerer 9,9 prosent av aksjene i Sbanken. I tillegg har banken sikret seg forhåndsaksepter, slik at banken nå kontrollerer 90,9 prosent av aksjene. Det er Konkurransetilsynet som avgjør om Dnb får kjøpe Sbanken og skal ta stilling til dette innen 24.

NRK - 1 time siden

Johnson utsetter britisk gjenåpning

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier at neste steg i gjenåpningen blir utsatt i fire uker, til 19. juli. Johnson begrunner det med at deltavarianten sprer seg raskere enn ventet, smittetallene øker kraftig i de verst rammede områdene, og antall innlagte på intensivbehandling øker også.

NRK - 1 time siden

VG: Ligger an til utvidet skjenking

Ifølge VG ligger det an til at byrådet i Oslo vil utvide alkoholserveringen fra klokken 22 til midnatt. Det formelle vedtaket blir først tatt i et byrådsmøte i morgen, skriver avisen. Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen har kalt inn til pressekonferanse om koronatiltakene i hovedstaden i morgen klokken 17..

NRK - 1 time siden

– Godt i rute for gjenåpning

Statsminister Erna Solberg mener Norge ligger godt an for et nytt trinn i gjenåpningen. – Vi ligger godt an på smittetallene, og vi ligger godt an på innleggelser, sier hun til NTB. Solberg tar likevel forbehold om at det kan drøye mer med en gjenåpning av grensene, både på grunn av faren for spredning av deltavarianten og på grunn av forsinkelser i vaksineringen..

NRK - 2 timer siden

Gir 45 millioner til WHO-forskning

På en digital pressekonferanse i ettermiddag annonserte WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus og Norges helseminister Bent Høie en ny arbeidsgruppe som skal forske på effekten av ulike smitteverntiltak. Ifølge Høie skal Norge støtte denne forskningen med 5,4 millioner dollar, tilsvarende rundt 45 millioner kroner. WHO-sjefen takket Norge for den viktige støtten med «tusen takk» på norsk..

NRK - 1 time siden

– 4-5 timers venting på Svinesund

Politiet i Øst politidistrikt opplyser at det også i dag er lange køer ved Svinesund. Ifølge politiet er det 4-5 timers ventetid for å krysse grensen til Norge. «Den største utfordringen er at de som kommer, ikke har registrert innreisen sin,» skriver politiet på Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt