Dmitrij Muratov

Saturday, 23 September, 19:06

Nyheter om Dmitrij Muratov

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 04 sep 23 kl. 17:16

Nobelprisvinner Muratov trekker seg som redaktør

Nobelpris-vinner Dmitrij Muratov trekker seg som sjefredaktør for Novaja Gazeta etter at han sist fredag fikk stempelet «utenlandsk agent» av russiske myndigheter. Det skriver VG. Ifølge Doxa og andre uavhengige russiske medier går han av mens ankesaken pågår.

NRK - 18 sep 23 kl. 18:41

Russland beslaglegger trykkeriene fredsprisvinner Muratov fikk fra norske Amedia

President Vladimir Putin tar tatt beslag i verdiene til nobelprisvinner Dmitrij Muratov, som overtok trykkerivirksomheten til Amedia i Russland. Det russiske justisdepartementet stemplet nylig Muratov som «utenlandsk agent». Som følge trakk han seg midlertidig som redaktør for den uavhengige avisa Novaja Gazeta.

NRK - 01 sep 23 kl. 20:24

Muratov erklært som «utenlandsk agent» av Russland

Fredsprisvinner Dmitrij Muratov erklært som «utenlandsk agent» av Russland..

NRK - 01 sep 23 kl. 20:24

Fredsprisvinner erklært som «utenlandsk agent» av Russland

Russiske myndigheter har erklært fredsprisvinner Dmitrij Muratov som «utenlandsk agent». En lang rekke opposisjonelle i Russland har fått denne merkelappen, som gjør det svært vanskelig å operere i landet. Muratov er sjefredaktør i Novaja Gazeta og vant Nobels fredspris i 2021 sammen med filippinske Maria Ressa.

NRK - 05 apr 22 kl. 13:01

Nobelprisvinner Muratov får Amedias trykkerier i Russland

Amedia overlater alle sine heleide trykkerier i Russland til fredsprisvinner Dmitrij Muratov. Amedias datterselskap har fire heleide trykkerier i landet. – Med det vi nå er vitne til fra myndighetene i Russlands side i Ukraina, er det umulig for Amedia å fortsette driften av trykkerivirksomheten i landet, sier konsernsjef Anders Møller Opdahl i Amedia.

NRK - 07 sep 22 kl. 15:45

Putin kritiserer Nobelkomiteen – antyder at utdelinger har vært politisk motivert

Russlands president Vladimir Putin hevder han er glad for at Dmitrij Muratov fikk Nobels fredspris, men antyder samtidig at beslutningen kan ha vært politisk. – Vi er veldig glad for at en av våre borgere fikk Nobels fredspris, men etter min mening har Nobelkomiteen i stor grad gått bort fra og tonet ned nobelpriser på det humanitære felt, sa Putin da han talte på en økonomisk konferanse i kystbyen Vladivostok onsdag. Den russiske redaktøren Dmitrij Muratov delte i fjor Nobels fredspris med filippinske Maria Ressa.

Klartale - 30 jun 22 kl. 07:00

Maria Ressa nekter å stenge nyhetsside

– Vi stenger ikke ned. Eller, jeg burde ikke ha sagt det. Vi har rett til å anke denne beslutningen.

NRK - 07 apr 22 kl. 19:47

Fredsprisvinner skal ha blitt angripe i Russland

Den russiske fredsprisvinnaren Dmitrij Muratov skal på eit tog i Russland ha blitt angripe av ein ukjent person, skriv avisa sjølv på Twitter. Ifølge Muratov skal dei ha tømt oljemaling med aceton inn i kupeen hans, medan personen ropte «Her er ein for gutta våre». – Augene mine brenn valdsamt, seier Muratov til Novaja Gazeta.

NRK - 17 nov 22 kl. 07:04

Novaya Gazeta blokkert i Russland

Den uavhengige avisa Novaya Gazeta, mellom anna styrt av fredsprisvinnar Dmitrij Muratov, er blokkert i Russland, melder Reuters. Avisa stoppa publiseringa på nett, sosiale medium og papiravisa i mars etter at Russland innførte strenge sensurlover blei innførte. Det russiske organet for tilsyn og overvaking av media Roskomnadzor stengde allereie i sommar tilgang til den europeiske Novaya Gazeta-nettsida.

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

De vant Nobels fredspris

Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratoy får Nobels fredspris for i år. De vinner for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland.Berit Reiss-Andersen kunngjorde prisen fredag.

Aftenposten - 11 okt 22 kl. 20:00

Vi har lansert en plan for å ta tilbake den offentlige samtalen og redde demokratiet

Det skriver fredsprisvinnerne i 2021, Maria Ressa og Dmitrij Muratov..

NRK - 11 okt 22 kl. 11:37

Fredsprisvinner Maria Ressa anker sak til høyesterett

Den filippinske journalisten og fredsprisvinneren Maria Ressa har anket en dom for ærekrenkelser til filippinsk høyesterett. Både Ressa og hennes tidligere kollega Rey Santos Jr risikerer nesten sju års fengsel hvis dommen fra 2020 blir opprettholdt. Ressa har vært en skarp kritiker av landets tidligere president Rodrigo Duterte og hans såkalte krig mot narkotika.

NRK - 08 apr 22 kl. 18:52

Mann arrestert for angrep på Muratov

En mann på 37 år er pågrepet i Russland, mistenkt for å ha stått bak angrepet på fredsprisvinner Dmitrij Muratov torsdag kveld, skriver NTB. Fredsprisvinneren fikk maling kastet i ansiktet da han var på et tog som skulle fra Moskva til Samara. Muratov la fredag selv ut et bilde fra sykehuset.

VG - 06 sep 22 kl. 15:51

Forstemmende nyheter fra Russland

Den uavhengige avisen Novaja Gazeta, som har nobelprisvinner Dmitrij Muratov som sjefredaktør, blir forbudt i Russland. Det er konsekvensen av at en russisk domstol har inndratt avisens utgiverlisens..

NRK - 05 sep 22 kl. 19:35

Huitfeldt bekymret over Novaja Gazeta-nedleggelse

I dag ble den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta fratatt medielisensen av russisk rett. Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier til NRK at hun er dypt bekymret. – Fri presse er forutsetning for fri politisk diskusjon.

NRK - 05 sep 22 kl. 10:33

Novaja Gazeta fratatt lisensen

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta har blitt fratatt lisensen av russisk rett. Avisen blir dermed fratatt retten til å drive i Russland, skriver Reuters. Avisens redaktør Dmitrij Muratov, ble i 2021 tildelt Nobels fredspris..

NRK - 05 sep 22 kl. 10:33

Novaja Gazeta fratas medielisensen

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta har blitt fratatt lisensen av russisk rett. Avisen blir dermed fratatt retten til å drive i Russland, skriver Reuters. Avisens redaktør, Dmitrij Muratov, ble i 2021 tildelt Nobels fredspris..

NRK - 29 jun 22 kl. 01:34

Fredsprisvinner Maria Ressa sier Filippinene stenger nyhetstjenesten hennes

Fredsprisvinner og journalist Maria Ressa sier at regjeringen på Filippinene har beordret stenging av hennes nyhetsnettsted Rappler. Ressa kom med opplysningene i en tale på en mediekonferanse i Honolulu på Hawaii tirsdag, melder nyhetsnettstedet Axios. Ifølge Ressa er ordren om stenging en stadfesting av en tidligere beslutning fra myndighetene om å trekke tilbake nyhetsorganisasjonens firmaattest.

NRK - 07 apr 22 kl. 19:47

Russisk fredsprisvinner skal ha blitt angripe i Russland

Den russiske fredsprisvinnaren Dmitrij Muratov skal på eit tog i Russland ha blitt angripe av ein ukjent person, melder VG. Muratov er ansvarlig redaktør for den uavhengige russiske avisa Novaja Gazeta..

E24 - 20 jun 22 kl. 21:39

Selger fredsprismedalje på auksjon

Fjorårets fredsprisvinner Dmitrij Muratov auksjonerer bort sin medalje til inntekt for Ukrainske flyktninger. Han håper salget er et eksempel til etterfølgelse..

E24 - 20 jun 22 kl. 21:39

Solgte fredsprismedalje for over én milliard kroner

Fjorårets Nobels fredsprisvinner Dmitrij Muratov solgte i natt medaljen for 1,02 milliarder kroner. Alle pengene går til ukrainske flyktninger..

NRK - 09 okt 21 kl. 12:41

Muratov raser mot agent-liste

– Et skamløst forsøk på å kneble uavhengige stemmer, sier Dmitrij Muratov etter at flere russiske journalister ble stemplet som «agenter» av myndighetene. Kort etter at Muratov fredag fikk vite at han får Nobels fredspris, ble ni nye personer ført opp på russiske myndigheters liste over «utenlandske agenter». Minst seks av de nyoppførte jobber for TV- eller radiostasjoner eller andre medier, ifølge BBC.

VG - 30 maj 22 kl. 09:35

Russisk nobelprisvinner: – Propagandaen har vunnet

Den Nobelprisvinnende Novaja Gazeta-redaktøren Dmitrij Muratov mener det pågår en målrettet utslettelse av uavhengige mediene i Russland..

NRK - 18 maj 22 kl. 15:28

Stortingsrepresentanter ber britene ikke utlevere Assange

Åtte stortingsrepresentanter har skrevet brev til Storbritannias innenriksminister Priti Patel og ber henne om ikke å utlevere Julian Assange til USA. Stortingsrepresentantene fra Rødt, SV, MDG og Sp advarer mot følgene en utlevering av WikiLeaks-grunnleggeren kan få for pressefriheten i verden. – Beslutningen du nå er i ferd med å ta på vegne av den britiske regjeringen, er ytterst viktig ikke bare for ditt eget land, men også for Europa og resten av verden, heter det i brevet.

NRK - 09 okt 21 kl. 01:59

Biden hyller fredsprisvinnerne

USAs president Joe Biden gratulerer journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov med fredsprisen og roser dem for arbeidet med å holde maktpersoner ansvarlig. – Ressa og Muratov har lett etter sannheten – utrettelig og fryktløst. De har arbeidet for å holde dem som misbruker makt ansvarlig, avdekke korrupsjon og kreve åpenhet, heter det i en uttalelse.

NRK - 08 okt 21 kl. 11:53

Kreml gratulerer Muratov

Kreml gratulerer redaktør Dmitrij Muratov med Nobels fredspris, skriv AFP. – Vi gratulerer han. Han er talentfull.

Dagbladet - 07 apr 22 kl. 19:43

- Angrepet

Den nobelprisvinnende sjefredaktøren av Novaja Gazeta, Dmitrij Muratov, ble angrepet på et tog i Russland torsdag..

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

Disse fikk Nobels fredspris

Maria Ressa og Dmitrij Muratov får årets Nobels fredspris. Den får de «for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland». Leder av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen, kunngjorde prisen.

Klartale - 28 mar 22 kl. 15:45

Fredspris-vinner stopper publisering i Russland

Avisa Novaja Gazeta stopper all publisering til krigen i Ukraina er over. Den russiske avisa er uavhengig av myndighetene i landet. Redaktør Dmitrij Muratov fikk Nobels fredspris i 2021.

NRK - 28 mar 22 kl. 13:55

Novaja Gazeta suspenderer aktiviteten

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta suspenderer aktiviteten fram til Russland innvasjon av Ukraina er over, skriver Reuters. Avisens redaktør Dmitrij Muratov vant Nobels fredspris i 2021..

NRK - 28 mar 22 kl. 13:55

Novaja Gazeta stanser all publisering

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta suspenderer aktiviteten fram til Russland invasjon av Ukraina er over, skriver Reuters. I mars ble det innført nye lover i Russland som gjør at man kan risikere inntil femten år i fengsel for å «bevisst spre falsk informasjon» om krigen. Avisens redaktør Dmitrij Muratov vant Nobels fredspris i 2021..

NRK - 22 mar 22 kl. 10:57

Russisk fredsprisvinner vil hjelpe ukrainere

Den russiske avisen Novaja Gazeta og deres redaktør, Dmitrij Muratov, vil donere bort Nobels fredspris som redaktøren vant i 2021. Det skriver avisen selv på sine nettsider. Ifølge VG ber de auksjonshus om å ta kontakt for å hjelpe til med å selge Nobelprisen.

Aftenposten - 04 mar 22 kl. 18:19

Russiske Novaja Gazeta sletter innhold grunnet ny medielov

Den russiske avisen Novaja Gazeta, der fredsprisvinner Dmitrij Muratov er redaktør, sletter innhold som følge av ny….

NRK - 04 mar 22 kl. 16:49

Novaja Gazeta kjem ikkje til å skrive om krigen

Den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta kjem ikkje til å publisere innhald som handlar om krigen i Ukraina. Det gjer dei på grunn av sikkerheita til journalistane, melder dei på Twitter. – Militær sensur i Russland har ført til trusselen og straffeforfølging av både journalistar og borgarar som spreier informasjon om fiendtlegheiter som viker frå pressemeldingar frå Forsvarsdepartementet.

NRK - 24 feb 22 kl. 13:02

Fredsprisvinnaren: Vi opplever skam

Den russiske journalisten og fredsprisvinnaren Dmitrij Muratov seier at dei opplever sorg og skam over den russiske invasjonen i Ukraina. Det skriv BBC..

VG - 08 okt 21 kl. 11:03

Nobels fredspris til Maria Ressa og Dmitrij Muratov

Årets fredspris går til Maria Ressa og Dmitrij Muratov for deres undersøkende journalistikk..

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 10:36

Nobels fredspris tildelt Maria Ressa og Dmitrij Muratov

Nobelprisen tildelt journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov..

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 10:36

Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov får Nobels fredspris

Nobelprisen er tildelt journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov..

NRK - 13 okt 21 kl. 18:02

Putin: vil ikkje skjerme Muratov

Russlands president Vladimir Putin åtvarar om at fredsprisvinnaren Dmitrij Muratov ikkje vil bli skjerma dersom han verte stempla som utanlandsk agent. – Om han ikkje bryt russisk lov, og om han ikkje gir ein grunn til å bli erklært som utanlandsk agent, så vil han ikkje bli det heller, seier Putin. Samstundes åtvarar han journalistar som prøvar å gøyme seg bak Nobels fredspris og bruke det som eit skjold for å bryte russisk lov..

VG - 08 okt 21 kl. 17:27

Viktig pris i rett tid

Hvor viktig pressefriheten er ser vi best når kommer under angrep. Dmitrij Muratov og Maria Ressa står i frontlinjen i forsvaret av pressefrihet, under svært krevende forhold. Nobelkomiteen har gjort et svært godt valg når de gir årets fredspris til Ressa og Muratov..

NRK - 08 okt 21 kl. 16:22

Ville gitt prisen til Navalnyj

– Hadde det vore opp til meg, ville fredsprisen gått til Aleksej Navalnyj. Det sa Dmitrij Muratov, som saman med Maria Ressa i dag vann Nobels fredspris. Han avkrefta samtidig at han vil gi frå seg prisen.

Klartale - 08 okt 21 kl. 13:38

En hyllest til en livsfarlig jobb

Maria Ressa fra Filippinene fortsetter med sin undersøkende journalistikk, til tross for trusler og farlige situasjoner. Seks journalister i avisa Novaja Gazeta er drept de siste årene. Likevel slutter ikke sjefredaktør Dmitrij Muratov sitt arbeid med kritisk journalistikk mot blant annet myndighetene i Russland.

NRK - 08 okt 21 kl. 11:48

Novaja Gazeta: – Veldig beæret

– Vi er veldig overrasket. Vi hadde ikke ventet oss denne prisen. Vi er veldig beæret, sier Nadia Ruskienkova i Novaja Gazeta til NRK.

NRK - 21 okt 21 kl. 18:15

Putin gratulerer fredsprisvinner

Russland president Vladimir Putin gratulerer sjefredaktør Dmitrij Muratov i den russiske avisen Novaja Gazeta med Nobels fredspris..

NRK - 11 okt 21 kl. 06:58

Duterte gratulerer fredsprisvinner

Filippinenes president Rodrigo Duterte gratulerer den filipinske journalisten Maria Ressa med Nobels fredspris. Ressa har flere ganger blitt truet av Duterte og har fått overlevert ti arrestordre på to år. Presidentens talsperson Harry Roque sier prisen er en seier for Filippinene og at den viser at pressefriheten er i live i landet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com