Klartale > Nyheter

Monday, 16 May, 23:49

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

De vant Nobels fredspris

Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratoy får Nobels fredspris for i år. De vinner for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland.Berit Reiss-Andersen kunngjorde prisen fredag. Hun er leder av Nobelkomiteen.Maria Ressa laget i 2012 nyhets-nettsiden «Rappler».
Les mer på Klartale


Les mer om:
Maria Ressa, Dmitrij Muratoy, Nobels, Filippinene, Russland, Reiss-Andersen, Nobelkomiteen, Ressa, Duterte, andersen, Nobelprisen, Jonas Gahr Støre, Muratov, Gazeta, Anna Politkovskaja, Peskov, Putins, Floberghagen, Norsk Presseforbund, Dmitrij Muratovs, Den, Nobelkomite, Mor Teresa, Tutu, Luther King, Barack Obama

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: De vant, Nobels, fredspris
Klartale - 08 okt 21 kl. 06:00

Hvem vinner fredsprisen?

Klokka 11 får vi svaret. Da blir det kjent hvem som vinner Nobels fredspris for i år.Nobels fredspris ble delt ut for første gang i 1901.

NRK - 08 okt 21 kl. 11:22

Støre nominerte Ressa

Påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) nominerte journalist Maria Ressa til Nobels fredspris 2021. 27. januar nominerte Støre Reportere uten grenser og Committee to Protect Journalists (CPJ), sammen med den filippinske journalisten Maria Ressa til Nobels fredspris for 2021.

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

Disse fikk Nobels fredspris

Maria Ressa og Dmitrij Muratov får årets Nobels fredspris. Den får de «for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland». Leder av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen, kunngjorde prisen.

Klartale - 08 okt 21 kl. 13:38

En hyllest til en livsfarlig jobb

Maria Ressa fra Filippinene fortsetter med sin undersøkende journalistikk, til tross for trusler og farlige situasjoner. Seks journalister i avisa Novaja Gazeta er drept de siste årene. Likevel slutter ikke sjefredaktør Dmitrij Muratov sitt arbeid med kritisk journalistikk mot blant annet myndighetene i Russland.

VG - 08 okt 21 kl. 08:19

Dette er ekspertenes og bookmakernes fredspris-favoritter

WHO og Greta Thunberg er bookmakernes storfavoritter til å stikke av med Nobels fredspris, men forskere og eksperter tror de har liten sjanse til å stikke av med prisen..

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 10:36

Hvem får Nobels fredspris? Snart får vi svaret.

Hvem vinner årets fredspris? Snart får vi svaret. Se sendingen her..

VG - 08 okt 21 kl. 11:03

Nobels fredspris til Maria Ressa og Dmitrij Muratov

Årets fredspris går til Maria Ressa og Dmitrij Muratov for deres undersøkende journalistikk..

NRK - 11 okt 21 kl. 06:58

Duterte gratulerer fredsprisvinner

Filippinenes president Rodrigo Duterte gratulerer den filipinske journalisten Maria Ressa med Nobels fredspris. Ressa har flere ganger blitt truet av Duterte og har fått overlevert ti arrestordre på to år. Presidentens talsperson Harry Roque sier prisen er en seier for Filippinene og at den viser at pressefriheten er i live i landet.

Klartale - 28 mar 22 kl. 15:45

Fredspris-vinner stopper publisering i Russland

Avisa Novaja Gazeta stopper all publisering til krigen i Ukraina er over. Den russiske avisa er uavhengig av myndighetene i landet. Redaktør Dmitrij Muratov fikk Nobels fredspris i 2021.

NRK - 09 okt 21 kl. 16:43

Håkon Bleken laga nobeldiplomet

Kunstnaren Håkon Bleken (92) står bak utforminga av diplomet som følgjer med årets Nobels fredspris. Diplomet blei avduka på Nobels Fredssenter laurdag. Når Maria Ressa og Dmitrij Muratov mottar nobelprisen i desember, får dei både ein medalje og diplomet.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 6 timer siden

Derfor feirer vi 17. mai

17. mai er Norges nasjonaldag. Dagen feires fordi Norge fikk sin egen grunnlov 17.

Klartale - 8 timer siden

Lover å forsvare Sverige og Finland ved angrep

Sverige og Finland har bestemt seg. De vil bli medlem i forsvar-samarbeidet Nato. Det skjer etter at Russland startet krig med Ukraina.

Klartale - 8 timer siden

Bombetrussel mot fly i Stockholm

Det kom en bombetrussel mot et SAS-fly. Det skulle til Helsingfors i Finland. Flyet og deler av terminal 5 er tømt for folk, ifølge Aftonbladet.

Klartale - 8 timer siden

Staten og bøndene har blitt enige

De har blitt enige om en jordbruksavtale som gir økte inntekts-muligheter. Den er på 10,9 milliarder kroner.Avtalen innebærer at bøndene får full kostnads-dekning i 2022 og 2023.

Klartale - 10 timer siden

Problemer med kortbetaling i hele Norge

– Det virker som det er noe mer sentralt. Flere apotek og dagligvarekjeder opplever det samme, sier Haldor Bing Lorentzen til VG.Han er pressevakt hos Vinmonopolet.

Klartale - 11 timer siden

McDonalds forlater Russland

McDonalds har begynt prosessen med å selge. Det opplyste det amerikanske selskapet om mandag. McDonalds har 850 restauranter og 62.

Klartale - 12 timer siden

Første fly på seks år har tatt av fra Jemens hovedstad

Det var 126 passasjerer på flyet. Flyet skulle til Jordans hovedstad Amman. Noen av passasjerene var pasienter.

Klartale - 12 timer siden

Norges ordførere ønsker en inkluderende 17. mai-feiring

Skolebarna i første til tredje klasse skal få gå i skoletog. Det blir første gang for dem. – Nå har koronaen tatt en ny vending.

Klartale - 14 timer siden

Mer enn en av fire nordmenn frykter Russland

Noen folk i Norge er redde for Russland. Det viser en ny undersøkelse. Nesten tre av ti av de spurte sier at trusselen fra Russland er «stor eller «svært stor».

Klartale - 15 timer siden

Ti personer drept i masseskyting i USA

En person iført skuddsikker vest og hjelm begynte å skyte med rifle på et supermarked lørdag. Det skjedde i byen Buffalo. Byen ligger i delstaten New York i USA.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt