Dette

Mandag, 17 Mai, 05:18

Nyheter om Dette

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 timer siden

Frykter elsparkesykkelkaos i sommer

– Vi frykter at det kan bli 20.000 til 25.000 elsparkesykler i år.

NRK - Igår: 16:35

Presseledere fordømmer angrep

Ledere for norske presseorganisasjoner reagerer sterkt på lørdagens israelske angrep mot et bygg som huset flere medier på Gazastripen. – Dette er krigføring. Når en bygning som huser medier blir pekt ut spesifikt, blir Dette også et prinsipielt angrep på pressen, sier styreleder Kjersti Løken Stavrum i Norsk PEN til Medier24.

NRK - I førrgår: 19:02

Innfører strenge tiltak på Røros

For å redusere faren for koronasmitte blir alle arrangement og private samlinger avlyst. Dette gjelder også 17. mai-arrangement.

NRK - 04 mai 21 kl. 11:39

Over 100 smitta knytt til Toldboden

Ålesund kommune fekk i går kveld melding om sju nye smitta. To av dei har relasjon til utbrotet ved Vard Brattvåg og begge har vore i karantene. Det er no totalt 18 smitta relatert til Dette utbrotet, 17 av dei er arbeidarar relatert til verftet.

Dagbladet - 12 mai 21 kl. 22:21

«Pass dere, djevelunger»

Over 9000 høringssvar har rent inn på én uke. Flere trekker paralleller mellom regjeringens forslag om coronasertifikat og nazismen. «Mot Dette vil jeg sloss selv om det koster meg livet» og «hvis Dette blir innført, vil jeg sørge for å bli smittet», er blant reaksjonene som har kommet..

NRK - 12 mai 21 kl. 18:30

Åpner for å donere AstraZeneca

Regjeringen åpner for å donere AstrqaZeneca til andre land. EU-avtalen med AstraZeneca og Janssen åpner for å donere vaksiner til andre land. En mulig løsning er at EU-landene får tilbake dosene de har avgitt til Norge.

NRK - 12 mai 21 kl. 07:36

Pep: – Den vanskeligste tittelen

Pep Guardiola tok tirsdag sin tredje Premier League-tittel med Manchester City, og kaller denne sesongen ekstra spesiell. – Dette har vært en sesong som ikke ligner på noen annen. Dette var den vanskeligste, sa Guardiola etter å ha ledet laget til sitt sjuende seriegull.

NRK - 11 mai 21 kl. 11:10

Krever tiltak mot grensehandel

Fremskrittspartiet er kritiske til at regjeringen i forslaget til revidert nasjonalbudsjett ikke reduserer grensehandelsavgiftene. – Det er ingen tvil om at kuttene Frp fikk gjennomslag for i budsjettavtalen før jul, har vært med å skape flere nye arbeidsplasser. Dette blir enda viktigere når grensene åpnes, sier finanspolitiker Hans Andreas Limi i Frp.

Dagbladet - 6 timer siden

- Noe feil som skjer

Noen nordmenn, som Marianne i bydel Gamle Oslo, har blitt innkalt til vaksinasjon samtidig som risikogruppene, selv om de ikke er i risikogruppene. FHI-overlege Preben Aavitsland forklarer hvorfor Dette skjer..

NRK - 7 timer siden

Første koronatilfelle i Snåsa

En kvinne fra Snåsa ble søndag bekreftet smittet av korona. Dette er kommunens første virustilfelle. Kvinnen jobber i barnehage i kommunen, skriver Trønder-Avisa.

NRK - 8 timer siden

Tix: Det kjennest heilt fantastisk

– Tenk at me endeleg er her i Eurovision. Det kjennest heilt fantastisk, sa Tix då han endra den turkise løparen under opningsseremonien av Eurovision Song Contest. Han seier han er imponert over kva Nederland har klart å stella i stand, trass i omstenda.

Aftenposten - 8 timer siden

Aftenpodden om Høyres landsmøte: – Dette er 100 prosent Erna Solberg

Erna Solberg har endret Høyre i sitt bilde, men helgens landsmøte trosset partidronningen på noen viktige områder..

NRK - 10 timer siden

Alle elevene ved skolen i karantene

Det er bekreftet smitte på flere trinn ved barneskolen i Alvdal. Dette gjør at alle er satt i smittekarantene. – Vi har fortsatt ikke fått svar på alle testene, og forventer at tallet på smittede vil øke noe fortsatt, melder kommunen..

NRK - 10 timer siden

Moxnes: Regjeringa braut grunnlova

Raudt-leiar Bjørnar Moxnes meiner regjeringa braut grunnlova, for å så prøva å skjula det for Stortinget. Ifølgje Nettavisen informerte ikkje statsminister Erna Solberg Stortinget då ho signerte den såkalla JPA-avtalen i mars i fjor. I koronakommisjonen sin rapport kjem det fram at Dette braut med grunnlova.

NRK - 10 timer siden

MGP-general:Trist å høyra om smitte

MGP-general Stig Karlsen seier at han tykkjer det er trist å høyra om tilfelle av koronasmitte under årets Eurovision. Han seier at EBU og den nederlandske kringkastaren i samråd med lokale myndigheiter har jobba fram eit svært strengt smitteregime som dei jobbar under, og at dei kjenner seg godt varetekne og at alle aktivitetar skjer under trygge rammer. – Det er sosial distanse, bruk av masker, og testing annakvart døgn som er nokre av tiltaka.

VG - 12 timer siden

Dette var ingen oppladning til 17. mai-fest

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg-Haugesund 0–0) Etter fjorårets skrekkstart spilte Sarpsborg 0–0 mot Haugesund i årets serieåpning..

NRK - 16 timer siden

– Mange uskyldige har dødd

– Jeg oppfordrer til ro, og dem som er ansvarlige om å legge ned våpnene og velge fredsstien, sa pave Frans da han talte til sine medlemmer på Petersplassen søndag. Han sa videre at drapene de siste dagene er uakseptable. – Mange uskyldige mennesker har dødd, blant dem er også barn.

NRK - 18 timer siden

Dødeligste enkeltangrep i Gaza

Minst 23 mennesker er drept og 50 er såret etter israelske angrep på Gazastripen i nye luftangrep søndag, melder nyhetsbyrået AP. Tre bygninger har kollapset i luftangrepene, og Dette blir da det dødeligste enkeltangrepet siden konflikten mellom palestinerne og Israel brøt ut for rundt en uke siden..

NRK - 07 mai 21 kl. 21:15

Var mot bruk av munnbind

Den oppsagte helsearbeideren i Gran kommune sendte flere private høringsuttalelser. Hun tvilte på nytten av munnbind, og mente pandemien ikke var verre enn en influensa. 28.

Aftenposten - 20 timer siden

Rett før 17. mai: Dette er visepresidentens beste humørråd

Ingen organiserte fester. Ingen store samlinger. Ingen rulling med bussene..

NRK - Igår: 23:54

Hamas-leder varsler økt offensiv

Hamas' politiske leder Ismail Haniyeh sier at militante palestinske grupper på Gazastripen står klare til å ta i bruk sterkere skyts mot Israel. – Sionist-fienden angrep Gaza, ødela høyhus og utførte massakre i den tro at Dette ville få militante grupper til å trekke seg tilbake. Men ettersom de israelske angrepene eskalerer, kommer motstanden til å øke sin styrke til et høyere nivå, sa Haniyeh i en tale foran noen hundre frammøtte i Qatar lørdag kveld.

Aftenposten - Igår: 22:08

Frykter at abortvedtak kan gjøre at flere blir presset til abort

Flere partier tar til orde for å fjerne nemndene. Dette kan skade noen kvinner, advarer leder for gynekologisk forening..

NRK - Igår: 21:21

Hevder Hamas brukte mediebygget

Hamas drev omfattende etterretningsvirksomhet fra bygningen der internasjonale medier hadde kontorer i Gaza, hevder det israelske militæret. – Her var det svært avansert utstyr for å drive aktivitet mot det israelske forsvaret, derfor bestemte IDF seg for å ødelegge bygningen, sier talsmann Jonathan Conricus. – Vi er opptatt av journalisters sikkerhet og deres jobb, men dere må forstå at Dette er en vanskelig krigsskueplass hvor Hamas blander inn sin aktivitet med den sivile verden, sier han.

NRK - Igår: 20:32

Sier 20 på palestinsk side er drept

Det israelske militærets talsmann Jonathan Conricus sier det totalt er avfyrt 2.800 raketter fra Gazastripen mot Israel. Av disse skal 430 ha falt ned inne på Gazastripen.

VG - Igår: 20:14

Ine Eriksen Søreide: – Ligg unna EØS-avtalen, Vedum!

OSLO S (VG) Ine Eriksen Søreide (H) tar et kraftig oppgjør med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedums EØS-motstand. Hun mener at Dette setter norske distriktsarbeidsplasser i fare..

NRK - Igår: 19:09

Abbas i samtale med Biden

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas skal ha vore i telefonsamtale med presidenten i USA, Joe Biden. Dette skal ha vore den fyrste samtalen dei to har hatt saman sidan Biden blei president i USA. Det melder Reuters..

NRK - Igår: 18:56

Søreide: Risikerer fullskala krig

– Det vi har sagt i flere dager nå: Med mindre partene bidrar til å de-eskalere så risikerer vi at Dette går over i en fullskalakrig, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide til NTB. Hun understreker at angrep på sivile på begge sider, er noe Norge fordømmer. Og hun er bekymret for at det blir stadig mer rom for ytterliggående krefter og mindre rom for dialog i den opphetede situasjonen..

NRK - Igår: 16:38

35 påvist smitta i Tynset

Det er nå påvist totalt 35 tilfeller av covid-19 i Tynset kommune. Dette er svar på prøver fra folk som var i karantene. Ifølge kommuneoverlege Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng er ca.

VG - Igår: 16:04

Corona i Eurovision – En delegasjon i karantene

Den polske artisten Rafal kan ikke delta på åpningsseremonien til Eurovision Song Contest søndag. Dette er fordi en person i den polske delegasjonen har testet positivt for coronaviruset..

NRK - Igår: 16:05

Vil prioritere kvinnesykdommer

Høyre vil utvikle flere pakkeforløp for å gi pasientene mer helhetlig behandling og prioritere kvinnesykdommer spesielt i Dette arbeidet. Det har landsmøtet til Høyre vedtatt lørdag..

VG - Igår: 16:04

Corona i Eurovision – En delegasjon i karantene

Den polske artisten Rafal kan ikke delta på åpningsseremonien til Eurovision Song Contest søndag. Dette er fordi en person i den polske delegasjonen har testet positivt for coronaviruset..

VG - Igår: 12:54

Jeg er rystet langt inn i min sjel

Hva har vi blitt, vi som bor i Dette bitte lille landet? Hvordan skal vi kunne fortsette herfra?.

Aftenposten - Igår: 08:45

Til dere som er redde for å bruke russedressen i år

Rusbruken, slåsskampene, alkoholbruken og lovbruddene. Det er ikke Dette russen står for..

NRK - Igår: 07:05

Venezuela tar beslag i storavis

Venezuelanske myndigheter har tatt kontroll over storavisen El Nacionals hovedkvarter i Caracas. – I Dette øyeblikk har en dommer, omgitt av nasjonalgarden, gått inn i El Nacionals bygning og tatt beslag i alt som finnes, skrev avisens administrerende direktør Miguel Henrique Otero på Twitter natt til lørdag norsk tid..

VG - 06 mai 21 kl. 15:53

Ungdommen elsker fotball!

VG hadde nylig en sak om at ungdommer ikke ser fotball på TV. Der hevdes det at fotball fenger de over 30 mest, og at seertallene fra TV 2, Eurosport og NENT bekrefter Dette. Jeg er overbevist om at Dette ikke handler om interesse, for ungdom elsker fotball..

NRK - I førrgår: 23:26

Solberg deltok i toårsmarkering

Statsminister Erna Solberg deltok fredag kveld på toårsmarkeringen for Christchurch Call. Et nettverk som ble etablert etter terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch på New Zealand i 2019. – Terrorangrepet i Christchurch viste at det er behov for mer internasjonalt samarbeid for å hindre at voldelig ekstremistisk materiale spres på nett.

Aftenposten - I førrgår: 23:00

Kort sagt, lørdag 15. mai

Situasjonen i Colombia. Dette er dagens kortinnlegg..

Aftenposten - I førrgår: 22:32

En liten analyse av nordmenns favorittdistanse: 200 meter polkø

Dette er et dypdykk i det norskeste av det norske: Lang polkø før rød dag i kalenderen..

VG - I førrgår: 22:04

Dette kan bety trøbbel for det republikanske stjerneskuddet

Fremtiden til republikaneren Matt Gaetz ser ikke lysere ut etter at en sentral person i etterforskningen mot ham har valgt å erklære seg skyldig..

VG - I førrgår: 20:02

Fortsatt uklart om vaksinepass gjelder barn: – Planlegg for sommerferie i Norge

Andelen vaksinerte øker uke for uke, koronasertifikatene nærmer seg og ferieland lemper på kravene til turister. Samtidig er det uklart hvordan Dette slår ut for barnefamilier..

NRK - I førrgår: 16:05

Rundt 500 meldinger om bivirkninger

Legemiddelverket har mottatt totalt 12.836 om mistenkte bivirkninger etter koronavaksine. Det er 505 flere meldinger enn det var for en uke siden.

NRK - I førrgår: 14:02

Tyskland: Rakettangrepa er terror

Rakettangrepa mot Israel er i realiteten terrorangrep, meiner regjeringa i Tyskland. – Dette er terrorangrep som berre har eitt mål: Å drepe tilfeldige menneske og spreie frykt, sa den tyske regjeringstalsmannen Steffen Seibert fredag. Han understreka at Israel har rett til å forsvare seg mot angrepa.

VG - I førrgår: 10:51

Viggo Kristiansen håper Høyesterett vil sette ham fri – Dette skriver han i anken

Lagmannsretten var uenige, men flertallet mente det ikke var riktig å løslate Viggo Kristiansen. Nå håper 41-åringen at Høyesterett vil vurdere saken annerledes..

Klartale - I førrgår: 08:50

– Far og tre døtre drept på Gazastripen

En palestinsk far og tre døtre ble drept. Dette skjedde etter israelske luftangrep på Gazastripen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt