Dette

Saturday, 25 June, 06:23

Nyheter om Dette

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 01 jun 22 kl. 09:32

Norge sier ja til å ta imot skadde soldater fra Ukraina

Tirsdag kveld ble det klart at regjeringen hadde bestemt seg.– Regjeringen vil nå også ta imot sårede soldater, sa Emilie Enger Mehl i en pressemelding. Hun er justisminister fra Senterpartiet.

Klartale - I førrgår: 13:30

Skal du ut å fly? Dette har du krav på hvis det går galt

Mange har allerede startet sommerferien sin. Derfor er også mange bekymret for hva de skal gjøre om flyet er forsinket. hva har du egentlig krav på?

NRK - 19 timer siden

Støre: - Høsten kan bli krevende for mange

Det sier han på sin oppsummerende pressekonferanse før sommeren. Han mener høyere priser og høyere renter vil merkes. – Dette gjelder særlig for folk som har dårlig råd fra før, sier han videre.

Klartale - 20 jun 22 kl. 11:15

Macron må finne noen å samarbeide med

Emmanuel Macron er Frankrikes president. Han ble valgt av folket for to måned siden. Hans største konkurrent var Marine Le Pen.

Klartale - 31 maj 22 kl. 11:10

Hvorfor snakker folk om Tusenfryd?

Skal du til fornøyelsesparken Tusenfryd denne sommeren? Da kan du betale ekstra for å unngå kø. Det gjør at mange blir sinte.

NRK - 19 timer siden

Støre mener høsten kan bli krevende for mange: - Høyere priser og høyere renter vil merkes

Det sier han på sin oppsummerende pressekonferanse før sommeren. – Dette gjelder særlig for folk som har dårlig råd fra før, sier han videre. Han mener Dette er politikkens store utfordring.

Nyhetspressen - 06 maj 22 kl. 14:09

Tennis blir stadig mer populært i Norge

Norge er kanskje mest kjent for vintersport og fotball, men også den sommerlige idretten tennis har økt kraftig i popularitet her hjemme de siste årene. Dette kan skyldes flere elementer og det er nettopp Dette vi skal se nærmere på i denne artikkelen. For selv om nordmenn lenge har hatt tilgang på tennisklubber og trening, har det ført de siste årene tatt seg opp i popularitet.

Klartale - Igår: 14:00

Partier mener det er regjeringen sin feil at renta blir høyere

Torsdag satte Norges Bank opp styringsrenta til 1,25 prosent. Det er den fjerde økningen siden september. Flere av opposisjons-partiene mener regjeringa må ta skylda.

Klartale - Igår: 10:32

Vil doble styringsrenta på få måneder

Torsdag sa Ida Wolden Bache at det blir 0,5 prosent mer i styringsrente. Det gjør at den blir endret fra 0,75 prosent, til 1,25 prosent. Wolden Bache er sentralbanksjef i Norge.

Klartale - I førrgår: 11:02

Senatorer tror de kan få endret våpenlovene i USA

Chris Murphy er senator fra Det demokratiske partiet. Han er en av de som har laget det nye forslaget. Murphy sier Dette er det viktigste forslaget om våpenkontroll på nesten 30 år.

Klartale - 14 jun 22 kl. 09:59

Dette vil regjeringen bruke penger på

Staten bruker mye penger hvert år. Nå er det lagt fram et forslag for hva de vil bruke penger på framover. Eigil Knutsen, Geir Pollestad og Kari Elisabeth Kaski har forhandlet om hva Norge skal bruke penger på.

Klartale - 13 jun 22 kl. 13:20

Minnestedet på Utøykaia er ferdig

– Det er deilig at vi endelig kan åpne det nasjonale minnestedet. Det blir satt stor pris på blant de berørte. Det sier Lisbeth Røyneland til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 20 jun 22 kl. 15:40

Eksperter tror ikke Russland vil bruke atomvåpen

Kristin Ven Bruusgaard tror ikke Vladimir Putin vil bruke strategiske atomvåpen. Hun er postdoktor ved Institutt for statsvitenskap. Hun sier det ikke er mange som tenker på at det kan skje.

Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:36

Rentene stiger videre og inflasjonen når nye toppnoteringer

Både norske og internasjonale renter stiger i relativt rask takt, samtidig som inflasjonen i Europa befinner seg over åtte prosent per juni 2022. I de 19 landene som er en del av eurosonen, var prisveksten fra mai 2021 til mai 2022 faktisk på hele 8,1 %. Prognosene tilsier også at denne utviklingen vil fortsette videre gjennom 2022 Rentenivå – fra svært lave nivåer til rask vekst Til å begynne med er det viktig å forstå at renter og inflasjon i noe grad henger sammen.

VG - 30 minutter siden

Dette vet vi om skytingen

En person er pågrepet etter at to personer ble drept og flere skadet i Oslo natt til lørdag. Dette vet vi så langt..

Aftenposten - 8 timer siden

Dette plagget får mange til å se rødt

Dette plagget får mange til å se rødt..

NRK - 13 timer siden

Reagerer på abortavgjørelse: – Et angrep på grunnleggende friheter

USAs tidligere president Barack Obama reagerer på høyesteretts avgjørelse om å oppheve Roe mot Wade-dommen, og med det fjerne den føderale retten til selvbestemt abort. – Et angrep på grunnleggende friheter, skriver Obama på Twitter. Nancy Pelosi, lederen av Representantenes hus, sier det er ondskapsfullt av USAs høyesterett å sette den føderale abortretten til side.

Klartale - 14 timer siden

Skjerper reglene mot korona-smitte på Oslo universitetssykehus

Korona-viruset sprer seg i det norske samfunnet på nytt. Denne uka ble rutinene for smitte skjerpet for ansatte på Oslo universitetssykehus (OUS). På Ullevål sykehus jobber det 24.

NRK - 15 timer siden

Mekling for SAS-piloter fra søndag

Meklingen for SAS-pilotene i Norge starter førstkommende søndag, med frist natt til onsdag 29. juini, melder Parat i en pressemelding. Leder i SAS Norge flygerforening i Parat, Jan Levi Skogvang, sier at SAS-pilotene ønsker å få et lønnsoppgjør på linje med andre arbeidstakere i Norge.

NRK - 16 jun 22 kl. 13:12

Vegvesenet vil øke bomprisene for elbiler

Statens vegvesen mener at takstene for elbilene i bomringene bør øke til 70 prosent av full takst. Fra 2025 bør elbiler og bensin eller dieselbiler belastes likt. Dette gjelder for personbiler i bomringene i de store byene.

NRK - 19 timer siden

Norge øker støtten til minerydding i Ukraina

Regjeringen øker støtten til Norsk Folkehjelp og Halo Trust med 30 millioner kroner til minekartlegging og minerydding i Ukraina. Det opplyser regjeringen i en pressemelding. Norge er blant de største bidragsyterne på Dette arbeidet i verden og blir også en av de største bidragsyterne innen minerydding i Ukraina.

NRK - 20 timer siden

Fant lam i søppelkasse

Politiet i Troms opplyser at det i helgen ble funnet et lam innestengt i en søppelkasse i Tovik i Tjeldsund kommune. Lammet var dehydrert og utmagret. Lammet har sannsynligvis vært i søppelkassen mellom ett og to døgn før det ble funnet, skriver de i en pressemelding.

Aftenposten - 23 timer siden

Hvor mye og hvilken væske bør man drikke hver dag? Dette svarer eksperten.

Leseren drikker bare skummet melk. Er det dumt? Dette svarer Erik Arnesen..

Klartale - 16 jun 22 kl. 06:00

Yashar har ikke hørt fra faren sin på fire år

– Jeg visste ikke hvorfor jeg ble sendt bort, sier Yashar til Klar Tale. Han var bare 19 år gammel da han kom til Norge. Yashar er uigur.

NRK - Igår: 21:02

Macron: - Veldig sterkt signal til Russland

EU har godkjent Ukraina og Moldova som kandidater til å bli medlemmer av unionen. Det skjedde under et EU-toppmøte i Brussel i dag. Frankrikes president Emmanuel Macron sier at Dette sender et «veldig sterkt signal» til Russland.

Dagbladet - Igår: 19:11

Dette vil Johnny Depp ha i Norge

Dette vet vi om Johnny Depp og Jeff Becks backstage rider..

Klartale - Igår: 11:20

Hvem er egentlig den nye sjefen til Erling Braut Haaland?

Norske Erling Braut Haaland er klar for en ny fotballklubb. Han dro fra tyske Borussia Dortmund til engelske Manchester City. Det ble bekreftet sist uke.

NRK - Igår: 10:33

Økonomer skeptiske til renteoppgang: – Dette er ikke noen jappetid

– Hvis vi nå hever rentene og får nedgang i boligbygging og så videre, når vi sliter med boligmangel. Bøndene har investert, vi trenger å investere mer så vi får ned matprisene. Nå stopper de opp å investere fordi rentene stiger.

Klartale - Igår: 07:00

– Norsk statsborgerskap betyr svært mye for meg

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

Klartale - 21 jun 22 kl. 16:30

Ungdommer velger el-sparkesykkel framfor å gå

Seks av ti ungdommer vil heller bruke el-sparkesykkel i stedet for å gå. Bruken av el-sparkesykler har bidratt til mindre foreldrekjøring. Det har også bidratt til mer aktivitet utenfor hjemmet og mindre dataspilling.

Klartale - 13 jun 22 kl. 12:01

– Han har alt

Mange fotballklubber han jaktet på Erling Braut Haaland. Men til slutt var det engelske Manchester City som trakk det lengste strået.På mandag sa klubben at Haaland hadde signert kontrakten sin.

Klartale - 21 jun 22 kl. 11:03

Verdens atommakter ruster opp

De forente nasjoner (FN) har en traktat for atomvåpen. Den er en avtale som gjør det forbudt for land å bruke atomvåpen. Landene skal heller ikke utvikle, teste eller skaffe atomvåpen.

NRK - 20 jun 22 kl. 17:12

Støre: Statsforvalteren skal utrede en oppløsning

Statsminister Jonas Gahr Støre sier at statsforvalteren skal lage en utredning om konsekvensene av å bryte opp Kristiansand kommune. Dette sier Jonas Gahr Støre etter at han mandag ettermiddag møtte den lokale arbeiderpartiledelsen i Kristiansand og Agder om den pågående prosessen rundt Kristiansand kommune. – Statsforvalteren skal lage en utredning av hva det vil si å oppløse denne kommunen.

Klartale - 20 jun 22 kl. 15:00

Her skal folk kunne minnes de døde etter 22. juli

22. juli 2011 ble 77 mennesker drept. 69 ble drept på Utøya.

Klartale - 20 jun 22 kl. 13:40

Hva skjer med Kristiansand, Søgne og Songdalen?

Kristiansand, Søgne og Songdalen var tre kommuner for tre år siden. Men den gamle regjeringen med Høyre ville at de skulle bli til én. Det skjedde for to år siden.

Klartale - 25 apr 22 kl. 06:30

Protestene kan føre til at landet bytter ut sine ledere

Dyrere mat. Dyrere drivstoff, om du finner det. Og dyrere medisin.

NRK - 20 jun 22 kl. 08:54

Familieministeren vil gjøre det straffbart å bruke surrogatmor i utlandet

Barne- og familieminister Kjersti Toppe mener det bør bli ulovlig å hente hjem barn født av surrogatmor i utlandet. Toppe sier at det er ulovlig å bruke surrogatmor i Norge og at det derfor heller ikke bør være lov å buke surrogatmor i utlandet. – Det er ikke et poeng for meg at man skal straffe dem som gjør Dette, men straffebestemmelser er holdningsskapende og underbygger alvoret ved lovbestemmelsen.

Klartale - 20 jun 22 kl. 08:46

Vil gjøre det ulovlig å få barn via surrogatmor i utlandet

Noen par kan ikke få barn selv. Noen velger å bli foreldre ved hjelp av surrogati. Da er det en annen mor som føder parets barn.

NRK - 19 jun 22 kl. 19:46

Over 200 medlemmer av amhara-folket skal være drept i Etiopia

Vitner i Etiopia sier at over 200 medlemmer av amhara-folket er drept i et angrep i Oromia-regionen. En opprørsgruppe beskyldes for massakren. – Jeg har telt 230 døde.

Nyhetspressen - 18 maj 22 kl. 14:40

Nettbaserte kasinoer i Norge: Hva du trenger å vite

Daglig benytter millioner av mennesker seg av nettbaserte kasinoer for underholdning og spenning. Kanskje du har hørt mye om nettbaserte kasinoer og kjent at du ønsker å teste det ut, men ikke tatt det siste steget enda? La oss hjelpe deg med å opplyse deg om hva det er slik at du kan ta det siste berømte steget og oppleve spenningen og gleden med nettkasino.

Klartale - 10 jun 22 kl. 16:15

Slik fungerer den populære motosporten

Folk har fått øynene opp for motorsporten Formel 1. Er du en av dem eller sliter du fortsatt med å forstå hvordan det egentlig fungerer?For å hjelpe deg på veien har vi laget en guide for nybegynnere.

NRK - 18 jun 22 kl. 16:11

Unge Høgre vil ha forbod mot nikab og burka i offentleg rom

Ungdomspartiet Unge Høgre har landsmøtet, og har vedteke å gå inn for eit forbod mot nikab og burka i det offentlege rom. – Dette er noko eg har kjempa for lenge, og det er veldig deilig med gjennomslag på Dette, fortel Arina Aamir som er styremedlem i Oslo Høgres Kvinneforum..

Klartale - 09 jun 22 kl. 12:07

Dette døde vi av i fjor

Det døde ifølge Folkehelse-instituttet (FHI) 41.676 personer i Norge i 2021. Det er 13 år siden det døde så mange.

NRK - 17 jun 22 kl. 08:56

Britisk forsvarssjef meiner Russland har tapt

Storbritannias forsvarssjef Tony Radakin meiner Russland har tapt den strategiske kampen i Ukraina. – Dette er ei forferdeleg tabbe av Russland. Strategisk har landet tapt allereie, seier han ifølge Sky News.

NRK - 5 minutter siden

Støre: Et grusomt og dypt rystende angrep

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er orientert om skytingen i Oslo i natt. Han kaller det som har skjedd et rystende og grusomt angrep. – Skytingen utenfor London pub i Oslo i natt var et grusomt og dypt rystende angrep på uskyldige mennesker.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com