Dette

Wednesday, 20 October, 17:31

Nyheter om Dette

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 11 okt 21 kl. 13:31

Vant i retten til slutt

KJEMPER: Maja Kristine Jåma har lenge kjempet for samiske rettigheter.Storheia vindkraftverk har bygget over 80 store vindmøller på Fosen i Trøndelag. Dette er områder der reineiere har dyrene sine. Samer her har lange tradisjoner med reindrift.

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:35

Sier ja til at Norge skal satse på verdensrommet

Dette er en historisk dag for Andøya. Det er det også for Norge som rom-nasjon. Norge blir med Dette et av svært få land som vil kunne sende opp satellitter fra eget territorium.

Klartale - 14 okt 21 kl. 15:14

Stengte moske etter angrepet på Kongsberg

Torsdag ble det kjent at 37-åringen som er siktet for fem drap på Kongsberg, har konvertert til islam. Han har selv valgt å bli muslim. Da Dette ble kjent onsdag kveld, bestemte Kongsbergs eneste moske å stenge torsdag.

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:58

Klokka 14 skal han si hvordan de vil styre Norge

Både Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) hadde møte onsdag klokka ni. Stortingsgruppene skulle si om de var enige i at regjerings-plattformen var bra nok. Hos Ap tok det en time før det ble hørt jubel og applaus fra rommet der møtet var.

Klartale - 12 okt 21 kl. 13:15

Slik påvirker statsbudsjettet din lommebok

Tirsdag la regjeringen fram statsbudsjettet for 2022. I forslaget vil de bruke 322,4 milliarder kroner av det Norge har tjent på oljen. Det er 84,4 milliarder kroner mindre enn i år.

Klartale - 12 okt 21 kl. 09:47

Dette trenger du å vite om statsbudsjettet

Tirsdag legger regjeringen fram et nytt statsbudsjett. Det er sittende regjering som legger fram budsjettet. Altså Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

NRK - 9 timer siden

Vaksinar til fattige land forseinka

Novavax har produksjonsproblem, og det gjer at 1 milliard dosar med koronavaksine til fattige land er forseinka, melder Politico. Dette er halvparten av dei Novavax-dosane som etter planen skulle gå til fattige land gjennom vaksinesamarbeidet Covax innan 2022. Covax har tidlegare meldt at dei manglar 1 milliard dosar.

Aftenposten - Igår: 13:16

Dette koster det å dusje og lade elbilen nå

Dette koster det å dusje og lade elbilen nå.

NRK - I førrgår: 13:15

Tar ifrå tilsette goder

Tilsette i Tess som fagorganiserer seg med tariffavtaler, blir tatt ifrå alle bonusar, ulykkesforsikring, støtte til tannlege og arbeidsklede, skriv E24. Dette kjem fram i interne dokument, og skal ha gjort tilsette opprørte. «Dette er ikkje tillate etter norsk lov», står det i eit referat frå tillitsvalde.

Aftenposten - I førrgår: 11:30

Nå kommer en tøff tid for tenåringene. Dette bør foreldrene være obs på.

Etter høstferien hvert år skjer det en forandring hos mange ungdommer. Dette bør foreldre være obs på..

NRK - I førrgår: 09:39

Manglar kontanttenester

I 20 kommunar er det korkje minibank, bank i butikk eller bankfilial. Det er umogleg å gjere bankinnskot der, og det kan vere lovstridig, ifølge Finanstilsynet. Alle kommunane hadde desse tilboda på plass i 2018, men dei er no borte, viser ei oversikt frå Finanstilsynet, ifølgje P4.

Klartale - 15 okt 21 kl. 11:15

Reiser på høydetrening

Torsdag reiste Johannes Høsflot Klæbo på samling med sprintlandslaget i ski. Høydesamling, som det også kalles. De reiser til høye topper for å utnytte seg av den tynne luften.

NRK - 15 okt 21 kl. 10:15

Politiet: ikkje planlagt angrep

Politiet seier det er ingenting i etterforskinga som tyder på at sikta Espen Andersen Bråthen hadde planlagt drapa på onsdag på førehand. – Det er ingen grunn til å tru at Dette er planlagt. Det er heller ingenting som tyder på at det var ein situasjon i butikken som utløyste Dette, seier politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen til TV 2..

Klartale - 15 okt 21 kl. 08:41

Den nye statsministeren reiser til Kongsberg

Onsdag kveld var det en stor politiaksjon på Kongsberg. Espen Andersen Bråthen gikk til angrep på flere personer. Han brukte pil og bue og to andre våpen.

NRK - 14 okt 21 kl. 16:55

Oslo Børs med ny rekord

Oslo Børs endte 1,3 prosent i pluss torsdag og ligger dermed over 1.200 poeng for første gang. Sluttkursen torsdag ettermiddag ligger på 1.

NRK - 14 okt 21 kl. 16:02

Bistandsadvokat: – Dette er grusomt

Astrid Røkeberg, som er oppnevnt som bistandsadvokat for de pårørende og etterlatte etter drapene på Kongsberg, sier det som har skjedd er grusomt. – Dette er helt grusomt, og aller verst er det for de nærmeste og de pårørende, sier advokaten til Drammens Tidende. – Jeg bistår de etterlatte med å følge saken.

NRK - 14 okt 21 kl. 16:02

Bistandsadvokat: – Dette er grufullt

Astrid Røkeberg, bistandsadvokat for dei pårørande og etterlatne etter drapa på Kongsberg, seier det som har skjedd er grufullt. – Dette er heilt grufullt, og aller verst for dei næraste og dei pårørande, seier advokaten til Drammens Tidende. – Eg assisterer dei etterlatne med å følgje saka.

Klartale - 14 okt 21 kl. 15:27

Vil sikre god beredskap etter angrepet

Torsdag ble den nye regjeringen presentert. Foran Slottet talte den nye statsministeren, Jonas Gahr Støre. Han sa at Dette er en spesiell dag å overta ansvaret på.

NRK - 14 okt 21 kl. 15:21

Blir fremstilt for fengsling fredag

Espen Andersen Bråthen (37) blir fremstilt for fengsling fredag. Bråthen er siktet for å ha drept og skadd flere i Konsberg sentrum onsdag ettermiddag og kveld. Den siktede vil bli fremstilt for fengsling i Kongsberg fredag klokken 09:00.

NRK - 14 okt 21 kl. 11:36

Skal vurdere tilregnelighet

Politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen bekrefter til NRK at den siktede mannen i 30-årene skal vurderes av rettspsykiatriske sakkyndige. Det skal gjennomføres en prejudisiell vurdering. Ifølge politiadvokaten starter Dette arbeidet i dag.

Klartale - 14 okt 21 kl. 11:06

Dette er den nye regjeringen

Jonas Gahr Støre er klar for å bli Norges nye statsminister. Erna Solberg er ferdig i jobben. Torsdag ble Støres regjering presentert.

NRK - 14 okt 21 kl. 10:52

Utøya-generasjonen i regjering

– Vi får to statsråder som var på Utøya 22. juli, og som var med å ta AUF og Arbeiderpartiet videre. De var partibyggere – de er byggere i Dette landet politisk.

Klartale - 14 okt 21 kl. 09:00

Dette skjedde i Kongsberg

Klokken 18.13: Politiet får en melding om en hendelse i en Coop-butikk i Kongsberg.Klokken 18.

Aftenposten - 13 okt 21 kl. 21:47

Dette vet vi, og Dette vet vi ikke, om drapene i Kongsberg

En mann er pågrepet og arrestert etter å ha skutt med pil og bue i Kongsberg. Flere er skadet og drept..

E24 - 13 okt 21 kl. 13:00

Lekkasjene: Dette vet vi om den nye politikken

Halv pris på fergebilletter, skroting av karakterkrav og nei til PR-byråer – Dette er sakene som har blitt lekket så langt..

VG - 13 okt 21 kl. 11:51

Lekkasjene: Dette vet vi om den nye politikken

Halv pris på fergebilletter, skroting av karakterkrav og nei til PR-byråer – Dette er sakene som har blitt lekket så langt..

Klartale - 12 okt 21 kl. 15:50

Stolt av det de har fått til

Tirsdag talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister. Dette er vanlig å gjøre etter at en ny regjering har blitt valgt.

NRK - 10 minutter siden

Navalnyj får menneskerett-pris

Den fengslede russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har fått Sakharov-prisen, EUs pris for menneskerettigheter. Navalnyj er den fremste regimekritikeren i Russland, og at prisen går til han, tolkes som en åpen kritikk av landets president, Vladimir Putin. -Navalnyj har utvist stort personlig mot i sin kamp for å gi det russiske folks frihet til å velge.

NRK - 45 minutter siden

Advarer mot endring i sameloven

Fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp) frykter at samisk språk blir nedprioritert om det blir valgfritt å svare brukerne sine på samisk for språkvitaliseringskommuner og bykommuner med særlig ansvar for samisk språk. Dette er blant forslagene Kommunal- og moderniseringsdepartementet kommer med i et nytt høringsnotat om endringer i samelovens språkregler..

Aftenposten - 1 time siden

Nå gir byrådet klarsignal: Slik kan den nye idretts­hallen i Sandviken bli

Dette er et stort løft, sier idrettsbyråd Endre Tvinnereim (Ap)..

NRK - 1 time siden

Bitcoin over 65.000 dollar

Kursen på kryptovalutaen Bitcoin har passert 65.000 amerikanske dollar. Det melder E24 som siterer nettstedet Coinmarketcap.

E24 - 2 timer siden

Slik ber du om høyere lønn

– Det er når man går utenfor komfortsonen at man oppnår gode resultater, sier forbrukerøkonom Derya Incedursun. Dette er hennes tips til å lykkes i lønnssamtalen..

NRK - 3 timer siden

Korona-ferie i Russland

Russlands president Vladimir Putin har godkjent et forslag om å innføre en uke betalt ferie for å dempe koronasmitten. Det melder Reuters. På et TV-sendt møte med andre topper fra myndighetene sa Putin at tiltaket vil gjelde fra 30.

Dagbladet - 3 timer siden

Kunstprofessor slakter Munchmuseet

Kunstprofessor Alex Booker og arkitekt og journalist Gaute Brochmann slakter innsida av Munchmuseet. - Jeg har aldri opplevd noe som føles så billig som Dette, sier Booker til Dagbladet..

Dagbladet - 3 timer siden

Slakter Munchmuseet:- Gardermoen er hyggeligere

Professor i arkitektur, Charles Alexander Booker og arkitekt og journalist Gaute Brochmann slakter innsida av Munchmuseet. - Jeg har aldri opplevd noe som føles så billig som Dette, sier Booker til Dagbladet..

Dagbladet - 6 timer siden

Skal vurderes: Dette ser de etter

Vrangforestillinger, konspirasjoner, tegn på forstyrrede tanker. Her forklarer psykiater Kjersti Narud hva rettsspsykiatere ser etter for å vurdere psykisk helse hos mistenkte for alvorlige forbrytelser..

NRK - 7 timer siden

Ein av fire ikkje koronatesta

74 prosent av innbyggarane i Noreg har testa seg for korona sidan våren 2020. Det vil seie at kvar fjerde person aldri har testa seg, melder P4. Avdelingsdirektør Line Vold ved FHI seier til kanalen at Dette er gode tal.

Dagbladet - 8 timer siden

Klagestorm mot NRK-serie: - Fly forbanna

En av de 39 klagerne har truet med å anmelde serien «Ikke gjør Dette mot klimaet»..

Aftenposten - 8 timer siden

Fredag åpner «nye Munch». Skaden på stjernen i museet er fortsatt synlig etter Dette.

En søndag formiddag stormet to bevæpnede menn Munchmuseet i Oslo og tok med seg to av Norges nasjonalskatter..

NRK - 9 timer siden

Skal gjennomgå tusenvis av drap

Justisdepartementet på Filippinane seier dei vil gå gjennom tusenvis av drap som er gjort i regjeringas krig mot narkotika, melder Reuters. Justisministeren fortalde Dette i forbindelse med at dei også skal sjå på fleire saker som peikte på overgrep frå politiet..

VG - 11 okt 21 kl. 22:42

Det er NOE med denne gjengen til Solbakken

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge-Montenegro 2–0) Ingen ting er som en hardt tilkjempet 1–0-seier - som blir til 2–0 på overtid. Det er lite som får spillere til å sloss mer for hverandre og laget sitt enn i kamper som Dette, der det til slutt kun handler om å holde på ledelsen. Og akkurat Dette har Solbakken fått inn i laget sitt..

VG - 11 timer siden

Onsdag 20. oktober: Dette skjedde i natt

FNs sikkerhetsråd varsler krisemøte etter Nord-Koreas siste oppskyting..

E24 - 11 timer siden

Containerkrise i Storbritannia: Slik rammes landet av sjåførmangel

– Noen er nødt til å ta regningen for Dette, sier Natalie Caraccio i Shore Logistics. Nå venter butikker mer luft mellom hyllene og forsinkede julevarer..

NRK - 19 timer siden

Trenger flere lastebilsjåfører

Lange arbeidsdager og dårlig lønn gjør at lastebilbransjen har mangel på sjåfører i Norge. Dette kan føre til at du ikke får de varene du har bestilt eller de du pleier å kjøpe..

Aftenposten - 21 timer siden

RBKs sportssjef om innspurten: – Når vi målet, skal vi være relativt fornøyd

Gullsjansene er bortimot ute. I Dette intervjuet svarer Mikael Dorsin på tabellplasseringen og framtiden til RBK under….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt