Dette

Sunday, 04 December, 22:31

Nyheter om Dette

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 12 nov 22 kl. 06:00

Slike bilder kan du også ta

Verdensrommet kan være vanskelig å forstå. Derfor er det også en egen vitenskap. Den kalles astronomi.

Nyhetspressen - 02 nov 22 kl. 15:19

Hvilke bransjer utviklet seg best i den digitale tidsalderen?

En hybrid hverdag har blitt normalen for mange av oss og en rekke industrier har etterhvert tilpasset seg den nye digitale hverdagen vår. Imidlertid er det noen som har gjort det langt bedre enn andre og vi skal derfor se nærmere på hvilke bransjer som har gjort det best i denne artikkelen. Målet er på ingen måte å henge ut andre, men heller å vise hvordan man kan ta en tradisjonell bransje inn i den digitale tidsalderen.

Klartale - 27 nov 22 kl. 06:40

Hvem er denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli president i Russland om Putin slutter?Flere mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

Klartale - 22 nov 22 kl. 15:45

Dette er Oslo sin gave til britene

Dette er en viktig tradisjon, som har litt ekstra betydning nå. Det sier Oslo-ordfører Marianne Borgen til nyhetsbyrået NTB.Hvert år siden 1947 har Oslo kommune sendt julegran til London.

Klartale - 06 okt 22 kl. 14:06

Dette bruker staten mest penger på

Torsdag la de som styrer Norge fram statsbudsjettet for det neste året. Budsjettet skal vise folk hva regjeringen ønsker å bruke penger på.Dette trenger du å vite om statsbudsjettetStaten bruker totalt 1.

NRK - 19 nov 22 kl. 18:04

Klimaministeren om toppmøtet: – Stemninga er mykje betre

– Stemninga vart mykje betre etter at vi fekk gjennomslag på «tap og skade»-fondet, seier klimaminister Espen Barth Eide. Tidleg laurdags ettermiddag vart det semje mellom alle dei viktige gruppene om formuleringar rundt Dette nye fondet på «tap og skade». – Dette har smitta inn i arbeidet med utsleppsreduksjonar.

Klartale - 16 timer siden

Han bruker plast for å protestere mot søppel

Moudou Fall er 49 år gammel og kommer fra Senegal. Han er miljøaktivist. Og mest kjent som plastmannen.

Klartale - Igår: 06:00

Restauranter skriker etter folk til å jobbe

– Få elever begynner på restaurant- og matfag, og mange slutter. Bransjen sliter med å skaffe folk. Det skrev avisa Nationen i en leder.

Klartale - 24 nov 22 kl. 13:03

80 år siden Dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

Klartale - I førrgår: 06:00

Her kommer Frelsesarmeen med mathjelp

Folk fra Frelsesarmeen hjelper hjemmetjenesten i Oslo. De leverer ut mat til 70 personer i byen som trenger det. Disse menneskene sliter med å få i seg god nok og sunn nok mat.

Klartale - 22 nov 22 kl. 06:59

En av fire gleder seg ikke til jul

Flere gruer seg til jul Dette året. Det viser en undersøkelse fra Ipsos gjort for Frelsesarmeen.I 2018 og 2020 svarte også flere at økonomi var grunnen til at de gruet seg til jul.

Klartale - 29 nov 22 kl. 06:30

Demonstrasjonene sprer seg i Kina

Det er veldig sjeldent store demonstrasjoner i Kina. Myndighetene slår hardt ned på det. Nå har det vært demonstrasjoner flere steder i Kina.

Klartale - 21 nov 22 kl. 11:00

Dette ble landene enige om på møtet om klima

Hvert år møtes landene som har signert klima-konvensjonen. Verdens-organisasjonen FN leder møtet. I år het møtet COP27 og ble arrangert i Egypt.

Nyhetspressen - 28 nov 22 kl. 11:20

Betalingsvanene til nordmenn er i stor endring

Betalinger på nettet har vært en stor greie i mange år, og tiden hvor man følte usikkerhet med å legge igjen personlig informasjon ser ut til å være en saga blott for de fleste av oss. Det bekreftes av at titusener av nordmenn handler varer og tjenester på nett hver eneste dag. Men der de fleste har foretrukket å benytte et betalingskort, ser nye metoder ut til å ta over, slik som elektroniske lommeboktjenester og til og med kryptovaluta.

NRK - 19 nov 22 kl. 21:31

Klimatoppmøtet på overtid

Klokka 21 norsk tid skulle det vore eit avsluttande møte med alle delegasjonane under klimatoppmøtet i Egypt. Det skjedde ikkje. – Vi er kraftig på overtid.

NRK - 26 nov 22 kl. 21:43

Venezuela: – Dette er eit stort gjennombrot

Noreg har spelt ei sentral rolle i forhandlingane som no gjer at sanksjonane mot Venezuela blir letta. – Dette er eit stort gjennombrot. Det som skjedde rett etter at vi var ferdige her i Mexico var at amerikanarane letta på sanksjonar.

NRK - 25 nov 22 kl. 13:10

Riksantikvaren freder minnesmerke over jødiske barn og unge

Statuen av Cissi Klein i Trondheim ble fredag fredet av Riksantikvaren. Det er et minnesmerke over jødiske barn og tenåringer som ble drept under holocaust. – Det at vi freder Dette minnesmerket, er ikke en verdinøytral handling.

NRK - Igår: 06:01

Kamel vant skjønnhetskonkurranse i Qatar

Nazaa'a viftet med øyevippene og viste fram et tannrikt smil foran kameraene da hun ble kåret som vinner av en skjønnhetskonkurranse for kameler i Qatar. – Jeg synes vår kamel gjorde det bedre enn Ronaldo og Messi, spøkte Jassim al-Kuwari, som tilhører familien som eier Nazaa'a. Skjønnhetskonkurranser for kameler holdes regelmessig i Midtøsten.

Klartale - 25 nov 22 kl. 10:37

Kvinne saksøker Trump for voldtekt

E. Jean Carroll anklager Donald Trump for å ha voldtatt henne. Hun sier det skjedde i et prøverom i en klesbutikk på 1990-tallet.

Klartale - 09 nov 22 kl. 16:35

Slik så måneformørkelsen ut fra hele verden

Tirsdag kunne vi se sola jorda og månen på linje. Når Dette skjer kalles det en total måneformørkelse. Jorda kommer mellom sola og fullmånen og skygger for solstrålene.

NRK - 25 nov 22 kl. 01:17

Klimaaktivist mener vold er nødvendig

En ny generasjon klimaaktivister tar i bruk radikale metoder i kampen mot klima. En av aktivistene utelukker ikke bruk av vold. – Man kan bli så kreativ man vil.

NRK - I førrgår: 11:45

– Verdien av tegningene var kun 7000 kroner

Arkitekt Rune Breili avviser at tegnejobben han gjorde for tidligere byggesaksleder Harald Svendsen hadde en verdi på 28 000 kroner, slik retten tidligere har kommet fram til. Ifølge Breili utgjorde tegnejobben én dags arbeid. Han anslår at Dette ville kostet 7 000 kroner dersom han skulle tatt betalt for jobben.

NRK - 24 nov 22 kl. 18:14

Støre om 80 år siden jødedeportasjonen: – Dette angår oss også i dag

Dette angår oss også i dag, sier statsminister Jonas Gahr Støre om minnemarkeringen av jødedeportasjonene under krigen for 80 år siden. Statsminister Jonas Gahr Støre er blant dem som skal holde tale i Oslo rådhus, hvor minnemarkeringen finner sted torsdag kveld. – Det er en nedslående realitet at det ikke ble satt en endelig sluttstrek for slike enorme overgrep som skjedde under andre verdenskrig.

E24 - I førrgår: 11:05

Dof går rettens vei: – Hadde håpet å unngå Dette

Det kriserammede offshorerederiet går til retten for å rekonstruere selskapet, etter at en redningsplan ble nedstemt. Aksjen raser på Oslo Børs. – Hadde vært en fordel å få Dette til uten å gå til retten, sier Dof-styreleder Hans Olav Lindal..

NRK - 24 nov 22 kl. 06:31

Oslo får en koronamilliard av staten

Oslo får dekket over en milliard kroner mer av utgiftene kommunen hadde under koronapandemien. For hele landet foreslår regjeringen 7,3 milliarder mer i koronakompensasjon enn det som hittil er bevilget. Kommunen hadde bare våget å regne med 200 millioner kroner ekstra, og byrådsleder Raymond Johansen sier Dette er en stor lettelse.

NRK - I førrgår: 23:16

Storebrand ut av gruveselskaper

Storebrand vil ikke lenger investere i selskaper som dumper gruveavfall i sjø eller selskaper som vil utvinne mineraler på havbunnen. De følger også nøye med på oljeselskaper som borer i Arktis, skriver E24. Dette kom fram da kapitalforvalteren lanserte en ny naturstrategi torsdag.

Aftenposten - 01 dec 22 kl. 14:55

Norge er gransket fra utsiden. Slik tar vi imot innvandrere.

Dette er Norge best på. Og Dette feiler vi på..

Klartale - 01 dec 22 kl. 10:45

Hva gjør dårlig økonomi med barn i Norge?

115.000 barn vokser opp i familier med lite penger. Flere har fått mye dårligere råd i 2022.

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:31

Stortinget godtar å betale skattekravet

Dette har vært en sak som har vært ganske krevende, sier Masud Gharahkhani onsdag. Han er stortingspresident.Skatte-etaten har sagt at Stortinget har betalt 1 million kroner for lite i arbeidsgiver-avgift.

Klartale - 15 nov 22 kl. 19:06

Har anmeldt komiker Atle Antonsen for rasisme

Sumaya Jirde Ali har anmeldt Atle Antonsen. Hun anmelder komikeren for grov rasisme. Og for å ha brukt fysisk makt mot henne.

Klartale - 31 okt 22 kl. 06:15

Ser handlekurven din slik ut?

Kjeks, brus, ferdigmat, potetgull og energibarer. Alt sammen er det som blir kalt ultra-prosessert (UP)-mat. Rundt 60 prosent av maten vi kjøper er av denne typen.

NRK - 23 nov 22 kl. 07:40

20-åring død etter inntak av nytt livsfarlig rusmiddel

En 20-åring fra Nedre Romerike er bekreftet død, etter inntak av det nye, svært potente og syntetiske opioidet protonitazen. Øst politidistrikt melder at personen døde i midten av oktober på sine Facebook sider. Dette er det så langt første registrerte dødsfallet knyttet til protonitazen i Norge.

NRK - 15 nov 22 kl. 11:00

VG: Oslo-russen kalles inn til byrådslederen

Rektorer ved flere videregående Oslo-skoler har den siste tiden slått alarm om at det er mange redde elever på skolene. Etter at VG skrev om elever i Oslo-skoler som ikke tør å gå i kantinen, kaller byrådsleder Raymond Johansen (Ap) russen inn på teppet. – Jeg er rystet over historier om elever som opplever utestenging, mobbing og redsel som en del av Dette.

NRK - 30 nov 22 kl. 18:06

Kommunaldirektøren for barnevern går av

Tommy Johansen trer av som kommunaldirektør for Byrådsavdeling for barnevern og sosiale tenester i Bergen, melder kommunen. Det er avdekt alvorleg svikt i barnevernet i Bergen, og i starten av oktober gjekk byrådet av som følgje av skandalen. Kommunen skriv at det er iverksett eit systematisk arbeid for å gjennomføra naudsynte forbetringar og at Dette arbeidet fortset med full styrke.

Klartale - 30 nov 22 kl. 16:30

Norske brødre i svensk MGP: – Føltes riktig

Melodi-festivalen er Melodi Grand Prix (MGP) i Sverige. Norske Marcus og Martinus er med. De fikk spørsmål om de ville.

Klartale - 30 nov 22 kl. 09:51

Dette er de enige om i statsbudsjettet

Partiene i regjering og Sosialistisk Venstreparti (SV) har forhandlet om statsbudsjettet for neste år. Først mandag ettermiddag var de enige. Budsjettet skal bestemmes i Stortinget.

NRK - 30 nov 22 kl. 06:34

Bensinstasjon viser strømprisen

Nå kan man se hva strømmen koster på prisskiltet på en bensinstasjon, eller energistasjon, som det heter nå. Først ute er Uno-X på Gulskogen i Drammen. – Det er spennende at folk nå kan se strømprisen før de kjører inn på stasjonen.

Aftenposten - 29 nov 22 kl. 15:00

Han kaster ikke folk til løvene i Colosseum, men Dette blikket er ille nok

ANALYSE: Dette er de fem mest spennende utviklingstrekkene i VM hittil..

Aftenposten - 29 nov 22 kl. 15:00

Dette er de fem mest spennende trendene i VM hittil

ANALYSE: Dette er de fem mest spennende utviklingstrekkene i VM hittil..

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:40

Dette har han gjort før

Mario Ferri er kjent for å storme banen under fotballkamper. Det gjorde han også mandag kveld. For tiden spiller fotball-VM.

Klartale - 21 nov 22 kl. 16:30

Vil gjøre det lettere å handle brukt

– Bruk- og kast-samfunnet er ikke bærekraftig, sier Vestre i en pressemelding.Vestre sier det er viktig å se på alle lover som gjør bærekraft vanskelig. Brukthandel-loven gjør det vanskeligere for de som selger ting brukt.

NRK - 29 nov 22 kl. 09:11

Rettsak mot politimann startar

I dag startar rettsaka mot ein politimann i Møre og Romsdal som er sikta for underslag av store verdiar. Politimannen har vedgått at han har stole politiutstyr for rundt 700.000 kroner og selt vidare store deler av Dette.

NRK - 29 nov 22 kl. 06:13

Brigadesjefen ser ikke for seg en hær uten stridsvogner

Pål Eirik Berglund, sjef for 4.500 soldater i Brigade Nord, sier til Aftenposten at ryktet om stridsvognens død er sterkt overdrevet. – Jeg registrerer at regjeringen har besluttet å gå videre med stridsvognanskaffelsen.

Klartale - 21 okt 22 kl. 14:31

Jubel hos familien og venner av Kristiansen

Fredag ble det kjent at Riksadvokaten vil be om at Viggo Kristiansen blir frikjent i Baneheia-saken.– Veldig, veldig deilig. En fantastisk følelse.

NRK - 21 nov 22 kl. 09:04

Sa han hadde drepe broren sin

Ein mann i 30-åra busett på Sunnmøre er tiltalt for fleire lovbrot. Mannen skal mellom anna ha ringt politiet sin operasjonssentral og opplyst at han hadde slåst med broren sin og drepe han. Ifølge tiltalen førte Dette til at politiet væpna seg og rykte ut.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com