Dette

Wednesday, 06 December, 08:32

Nyheter om Dette

Klartale - 13 nov 23 kl. 15:30

Dette er «Maskorama»-hintene

Programmet der kjente personer skjuler seg bak masker og synger foran publikum har startet. Programmet heter «Maskorama».Vi som ser på skal finne ut hvilken person som skjuler seg bak masken.

NRK - 02 dec 23 kl. 16:18

– Viktig å starte med god nyhet

Statsminister Jonas Gahr Støre er godt fornøyd med starten på klimatoppmøtet Cop 28 i Dubai. Han venter større utfordringer de neste ukene. – Mye av det som ble satt i gang i Glasgow i 2021, ser vi nå at det kommer resultater av.

NRK - 30 nov 23 kl. 17:01

Kanibalsolstorm vil gje kraftig nordlys over heile Noreg i natt

Ein kanibalsolstorm er på veg mot jorda, og vil føra til kraftig nordlys over heile Noreg natt til 1. desember. Det fortel fysiker og vitenskapsformidlar Veronica Danielsen som jobbar på vitensenteret ViteMeir i Kaupanger.

NRK - 30 nov 23 kl. 17:01

«Kannibalsolstorm» vil gje kraftig nordlys over heile Noreg i natt

Ein «kannibalsolstorm» er på veg mot jorda, og vil føra til kraftig nordlys over heile Noreg natt til 1. desember. Det fortel fysikar og vitskapsformidlar Veronica Danielsen som jobbar på vitensenteret ViteMeir i Kaupanger.

Klartale - 2 timer siden

Slik påvirker syklusen kvinner

Mathilde Pilskog og Siri Moseng Reiersen er begge opptatt av kvinners helse. De har lært seg mer om kvinners syklus. Begge forteller at de lærte for lite da de var unge.

NRK - 14 timer siden

Ny statsministermåling: Solberg drar ifra Støre

Høyre-leder Erna Solberg drar kraftig ifra Jonas Gahr Støre (Ap) på NRKs nye statsministermåling. Nå mener 44 prosent at Erna Solberg er best skikket til å være statsminister. Kun 31 prosent mener Jonas Gahr Støre er best skikket til jobben han nå har.

Klartale - I førrgår: 06:00

Frykter mørk og kald vinter i Ukraina

Kulda har nådd Kyiv, Ukrainas hovedstad. Landet har en ny, hard vinter i vente. Samtidig står Russland klare.

NRK - I førrgår: 17:31

24 norske i ferd med å forlate Gaza i dag

24 personer med norsk tilknytning er i ferd med å forlate Gaza nå. Det opplyser Utenriksdepartementet til NRK søndag ettermiddag. – Vi har i dag fått bekreftet at 24 personer på vår liste er i ferd med å forlate Gaza og at de er på vei inn i Egypt.

NRK - I førrgår: 10:04

Økt barnetrygd for de eldste

Budsjettenigheten mellom regjeringspartiene Ap og Sp og SV innebærer at barnetrygden for barn over seks år økes med 2400 kroner. De tre partiene bruker 1,9 milliarder kroner på Dette neste år. De tre partiene legger nå fram enigheten på Stortinget.

NRK - 02 dec 23 kl. 18:58

Barth Eide: Har hatt samtaler om Midtausten under klimatoppmøtet

På klimatoppmøtet vart også situasjonen i Midtausten diskutert, fortel utanriksministar Espen Barth Eide (Ap) til NRK. Han seier UD mellom anna har jobba via Qatar for å få ut nærmare 60 nordmenn, også nå medan dei er i Dubai, kor mange av partane er tilstade. Kven har vore utslagsgivande?

Aftenposten - 02 dec 23 kl. 08:06

Ser du hva Dette er? For fem millioner kroner kan man få et nytt blikk på småkrypene.

Ser du hva Dette er? (Nei, Dette er ikke en humrende fyr med digre hodetelefoner.).

NRK - 01 dec 23 kl. 13:57

Politiet må se på drapssak på nytt

Førstestatsadvokat Hilde Stoltenberg har bedt politiet å gjøre en ny gjennomgang av drapet på Ole Aamodt. Det bekrefter hun overfor NRK fredag ettermiddag. I 2012 ble Webjørn Jensen dømt til 12 års fengsel for drapet på Aamodt.

NRK - 30 nov 23 kl. 15:54

Gir 20 millioner til kunstig intelligens og digitalisering

Regjeringen setter av 20 millioner kroner til medfinansiering og oppfølging av to norske prosjekter knyttet til EUs forskningsprogram Digital Europa. Midlene skal sikre at norske miljøer gjennom Nemonoor og Oceanopolis får verdi tilbake for pengene som er investert i EU-programmet. Deltakere i programmet må nemlig finansiere halvparten av arbeidet selv.

Klartale - 30 nov 23 kl. 16:00

Mange lever i hjem uten denne: – Som å kjøre bil uten bilbelte

Jula er høytid for branner i norske hjem. Det viser tall fra brannstatistikk.no.

NRK - 30 nov 23 kl. 14:46

Stortinget krever nye svar fra SMK

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har i dag sendt to brev med nye spørsmål knyttet til sommerens mange habilitetsskandaler. Begge brevene handler om journalføring, ifølge saksordfører Grunde Almeland (V). Statsministerens kontor (SMK) må svare på 12 spørsmål.

NRK - 22 nov 23 kl. 18:44

Tore Strømøy: − Usikker på om ledelsens beslutning er riktig

Det skriver Strømøy på Facebook. Han starter innlegget med å si at han føler han må klargjøre sin rolle i Dette. Strømøy skriver at han fikk opplyst om overgrepsdommen da han snakket med politiet noen uker før publisering av serien.

E24 - 1 time siden

Dette tjente partnerne i McKinsey, BCG og Bain i 2022

Nesten halvparten av partnerne tjener over 10 millioner. Dette er de viktigste årsakene til det, mener professor..

NRK - 10 timer siden

Politimester: Må være større avstand mellom politiet og påtalemyndigheten

Tirsdag ble Johnny Vassbakk (53) frikjent i Gulating lagmannsrett for drapet på Birgitte Tengs. Politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt skriver etter dommen til sine 2500 følgere på X/Twitter. – Frifinnelse i Birgittesaken: Dette går ikke lenger.

NRK - 21 timer siden

Miljøstiftelsen Bellona varsler kamp om gruvedrift på havbunnen

Etter flere uker med forhandlinger er regjeringspartiene Ap og Sp nå enige med Frp og Høyre om å åpne deler av norsk sokkel for kommersiell havbunnsmineralvirksomhet. – Dette er i total strid med vitenskapelige anbefalinger og vil gjøre Norge til en internasjonal miljøversting, sier Martin Sveinssønn Melvær i Bellona. – Bellona vil jobbe med EU for å få stoppet Dette, sier han.

NRK - 22 timer siden

Skatteetaten advarer mot svindel

Skatteetaten advarer mot meldinger sendt fra svindelere om skatterefusjon. – Vi mottar jevnlig tips om svindelforsøk fra publikum, og særlig i periodene rundt skattelistene og skattemeldingen, sier sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, Ragna Fossen. De siste dagene har flere meldt om en mistenkelig melding fra et vanlig norsk mobilnummer.

NRK - Igår: 20:54

Jernbanetilsynet stenger strekning på Vestfoldbanen – sier Bane Nor har drevet ulovlig

Vestfoldbanen mellom Larvik og Porsgrunn er stengt inntil videre. Statens jernbanetilsyn sier Bane Nor har drevet ulovlig drift der over flere dager. – De har ikke dokumentert at de driver sikkert.

Klartale - Igår: 14:24

Slik påvirker statsbudsjettet deg

Arbeiderpartiet (Ap), Senterpartiet (Sp) og Sosialistisk Venstreparti (SV) er enige. Sammen har de kommet fram til et forslag for statsbudsjettet 2024.Dette er noen av endringene som påvirker din økonomi:Det skal bli dyrere å dra til legen.

Klartale - 27 nov 23 kl. 10:47

Folk i Moss må stemme på nytt

I høst var det lokalvalg. Folk stemte i kommuner og fylker. Men i Moss er det omvalg i dag.

NRK - Igår: 11:49

FHI åtvarar om norovirus

Sesongen for omgangssjuke med norovirus er like om hjørnet og dei første utbrota med norovirus er allereie melde til FHI denne hausten. Sidan 1. oktober er det melde om fem norovirusutbrot.

NRK - I førrgår: 08:21

Miljødirektoratet vil verna all myr

Miljødirektoratet foreslår eit forbod mot nedbygging av all myr i Noreg. Dette svarar til i underkant av 30 000 km² som vil seia omtrent 9 prosent av arealet i Noreg. Forbodet er for å redusera klimagassutslepp og ta vare på truga artar.

NRK - 19 nov 23 kl. 16:00

Israels president advarer mot global antisemittisme

Den israelske presidenten Isaac Herzog advarer mot et oppsving i global antisemittisme etter angrepet på Israel 7. oktober. I en melding til jøder over hele verden sa Herzog søndag på X at massakren i det sørlige Israel har tvunget jøder til å stå opp mot en form for ondskap som ikke skulle eksistere i i den moderne verden.

NRK - 26 nov 23 kl. 14:30

13 israelske gislar skal bli slepne fri søndag

13 israelske gislar skal bli slepne fri frå Hamas inne på Gaza søndag. 39 palestinske fangar skal bli slepne laus frå fengsel i Israel. Dette melder egyptiske styresmakter.

NRK - I førrgår: 15:21

Barth Eide: – Svært god opningshelg på klimatoppmøtet

Det seier utanriksminister Espen Barth Eide (Ap) i ei pressemelding frå regjeringa, og viser til at fondet for tap og skade vart oppretta på konferansens fyrste dag. — Statsministeren annonserte at Noreg vil bidra med 270 millioner kroner til fondet. Mange andre land har også gitt løfte om å støtta fondet.

NRK - I førrgår: 11:30

Budsjettavtalen: Når ikke bistandsmål

Regjeringspartiene og SV er enige om neste års statsbudsjett, men målet om å bruke 1 prosent av brutto nasjonalinntekt på bistand. – Det er første gang på mange år det viktige 1 prosentmålet ikke nås. Selv med Frp i regjering ble Dette nådd.

NRK - I førrgår: 11:15

Reagerer på pengebruken i budsjettavtalen

Både Venstre og Høyre er sterkt kritiske til hvordan regjeringspartiene og SV betaler for nye satsinger i budsjettforliket. – Vedum, Brenna og Bergstø prøver på useriøst vis å skjule oljepengebruken sin, de blåser opp offentlig sektor i Dette budsjettet, sier Venstres finanspolitiske talsperson Sveinung Rotevatn. – Regjeringspartiene og SV har tatt 9 milliarder som var satt av til å dekke tap i eksportfinansieringsordningen i forbindelse med en covid-støttepakke i 2020, som regjeringen slapp å bruke, fordi prosjektene har gått bra, til å heller pumpe opp de varige utgiftene på statsbudsjettet, sier Rotevatn.

E24 - I førrgår: 11:03

Enighet om budsjettet: Dette betyr det for deg

Studiestøtten økes, skatten skjerpes for de med høyest inntekt og flere stønadsordninger bedres. Dette er de viktigste endringene for deg og din lommebok i statsbudsjettet 2024..

Klartale - 03 dec 23 kl. 06:00

– Du bare møter opp for en kaffekopp

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 11 nov 23 kl. 09:11

Amerikanerne splittet i synet på Gaza-krigen

Et flertall av demokrater i USA mener Israel går for langt i sine angrep mot Gaza, mens hver tredje republikaner mener angrepene bør trappes opp. 40 prosent av de spurte mener Israel har gått for langt i sine angrep mot Gazastripen, mens 38 prosent mener den militære maktbruken har vært passe kraftig. 18 prosent mener Israel bør trappe opp angrepene, viser en måling foretatt for AP.

NRK - 01 dec 23 kl. 16:11

Utenriksministeren om første dag av COP28: – Svært glad

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide er på plass som en del av den norske delegasjonen under klimatoppmøtet i Dubai. Han er svært glad for utfallet av første dag, da det ble opprett et skade og tap fond. – Det har aldri skjedd før at man har tatt en så viktig beslutning på aller første dag, så det var en usedvanlig god start på Dette møtet, sier han.

Klartale - 01 dec 23 kl. 16:00

– Jeg finner mye til felles i våre kulturer

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 24 nov 23 kl. 07:30

Dommerforeningen ber Stortinget og regjeringen respektere Fosen-dommen

Den norske Dommerforeningen har sendt brev til Stortingspresident Masud Gharahkani og statsminister Jonas Gahr Støre. I brevet blir Stortinget og regjeringen bedt om å respektere Fosen-dommen og redegjøre for hvordan de vil sikre rettsstaten og menneskerettighetene. – I en rettstat er det viktig at dommer blir respektert og etterlevd.

NRK - 01 dec 23 kl. 07:05

Medier24: Viaplay tapte nærmere 700 millioner Dette kvartalet

Fredag morgen la Viaplay frem sin kvartalsrapport for tredje kvartal. Rapporten viser at selskapet tapte nærmere 700 millioner svenske kroner Dette kvartalet, skriver Medier24. Det kriserammede selskapet har utsatt å publisere kvartalsrapporten flere ganger.

Klartale - 30 nov 23 kl. 13:29

Skeive opplever mer vold og hat enn heterofile

Skeive opplever mer vold og seksuell vold enn heterofile. De opplever også mer hat-kriminalitet og hatefulle ytringer.Det viser Nasjonal trygghets-undersøkelse.

Klartale - 30 nov 23 kl. 11:00

Flere overlever de vanligste typene kreft: – Dette er gode nyheter

Kreft er en vanlig sykdom. Den berører mange. Og kommer til å berøre enda flere i fremtiden, ifølge KreftforeningenI Norge er det over 316 000 personer som har kreft eller som har hatt kreft.

Klartale - 30 nov 23 kl. 06:00

Nå skal verdens ledere prøve å redde jorda

2023 er det varmeste året noensinne. Torsdag skal verdens ledere møtes for å snakke om klima. Møte blir kalt COP28.

Klartale - 22 nov 23 kl. 08:54

Nye råd for hva vi bør spise og drikke

20. juni kom De nordiske ernærings-anbefalingene (NNR). Rådene forteller oss hva vi bør spise mer og mindre av.

E24 - 29 nov 23 kl. 06:00

Dette kommer til å skje med AFP

Om ikke lenge skal Stortinget ta stilling til viktige endringer i AFP-en. Dette vil få betydning for et stort antall nordmenn. Hva vil skje, og hva bør vi som arbeidstagere foreta oss?.

E24 - 1 time siden

Dette skjer i dag: En onsdag viet til skatt, inntekt og formue

Dagen startet med et brak klokken 5..

E24 - 1 time siden

Se oversikt: Dette tjente de 1000 best betalte advokatene i 2022

De best betalte advokatene jobber i Schjødt og Bahr. – Jeg tror ikke man burde velge arbeidssted primært ut fra tallene, sier Wikborg Rein-partner Jørgen Aandal Vangsnes..

E24 - 1 time siden

Se oversikt: Dette tjente de best betalte advokatene i 2022

De best betalte advokatene jobber i Schjødt, Bahr og Wikborg Rein. – Jeg tror ikke man burde velge arbeidssted primært ut fra tallene, sier Wikborg Rein-partner Jørgen Aandal Vangsnes..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com