Nyheter om Dette

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 01 jun 22 kl. 09:32

Norge sier ja til å ta imot skadde soldater fra Ukraina

Tirsdag kveld ble det klart at regjeringen hadde bestemt seg.– Regjeringen vil nå også ta imot sårede soldater, sa Emilie Enger Mehl i en pressemelding. Hun er justisminister fra Senterpartiet.

Klartale - 22 jun 22 kl. 13:30

Skal du ut å fly? Dette har du krav på hvis det går galt

Mange har allerede startet sommerferien sin. Derfor er også mange bekymret for hva de skal gjøre om flyet er forsinket. hva har du egentlig krav på?

NRK - I førrgår: 11:11

Støre: - Høsten kan bli krevende for mange

Det sier han på sin oppsummerende pressekonferanse før sommeren. Han mener høyere priser og høyere renter vil merkes. – Dette gjelder særlig for folk som har dårlig råd fra før, sier han videre.

Klartale - 20 jun 22 kl. 11:15

Macron må finne noen å samarbeide med

Emmanuel Macron er Frankrikes president. Han ble valgt av folket for to måned siden. Hans største konkurrent var Marine Le Pen.

NRK - Igår: 07:20

Trettebergstuen: - Vi står sammen i Dette

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen sier hun er dypt rystet og sjokkert over skytingen i Oslo sentrum i natt. – Dette er et grusomt angrep på uskyldige mennesker uansett motiv, og jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de som er blitt rammet og deres pårørende. Mange skeive er nå redde, men dere er ikke alene, vi står sammen i Dette, sier hun..

Klartale - 31 maj 22 kl. 11:10

Hvorfor snakker folk om Tusenfryd?

Skal du til fornøyelsesparken Tusenfryd denne sommeren? Da kan du betale ekstra for å unngå kø. Det gjør at mange blir sinte.

NRK - I førrgår: 11:11

Støre mener høsten kan bli krevende for mange: - Høyere priser og høyere renter vil merkes

Det sier han på sin oppsummerende pressekonferanse før sommeren. – Dette gjelder særlig for folk som har dårlig råd fra før, sier han videre. Han mener Dette er politikkens store utfordring.

Nyhetspressen - 06 maj 22 kl. 14:09

Tennis blir stadig mer populært i Norge

Norge er kanskje mest kjent for vintersport og fotball, men også den sommerlige idretten tennis har økt kraftig i popularitet her hjemme de siste årene. Dette kan skyldes flere elementer og det er nettopp Dette vi skal se nærmere på i denne artikkelen. For selv om nordmenn lenge har hatt tilgang på tennisklubber og trening, har det ført de siste årene tatt seg opp i popularitet.

Klartale - 23 jun 22 kl. 14:00

Partier mener det er regjeringen sin feil at renta blir høyere

Torsdag satte Norges Bank opp styringsrenta til 1,25 prosent. Det er den fjerde økningen siden september. Flere av opposisjons-partiene mener regjeringa må ta skylda.

Klartale - 23 jun 22 kl. 10:32

Vil doble styringsrenta på få måneder

Torsdag sa Ida Wolden Bache at det blir 0,5 prosent mer i styringsrente. Det gjør at den blir endret fra 0,75 prosent, til 1,25 prosent. Wolden Bache er sentralbanksjef i Norge.

Klartale - 22 jun 22 kl. 11:02

Senatorer tror de kan få endret våpenlovene i USA

Chris Murphy er senator fra Det demokratiske partiet. Han er en av de som har laget det nye forslaget. Murphy sier Dette er det viktigste forslaget om våpenkontroll på nesten 30 år.

Klartale - 14 jun 22 kl. 09:59

Dette vil regjeringen bruke penger på

Staten bruker mye penger hvert år. Nå er det lagt fram et forslag for hva de vil bruke penger på framover. Eigil Knutsen, Geir Pollestad og Kari Elisabeth Kaski har forhandlet om hva Norge skal bruke penger på.

Klartale - 13 jun 22 kl. 13:20

Minnestedet på Utøykaia er ferdig

– Det er deilig at vi endelig kan åpne det nasjonale minnestedet. Det blir satt stor pris på blant de berørte. Det sier Lisbeth Røyneland til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 20 jun 22 kl. 15:40

Eksperter tror ikke Russland vil bruke atomvåpen

Kristin Ven Bruusgaard tror ikke Vladimir Putin vil bruke strategiske atomvåpen. Hun er postdoktor ved Institutt for statsvitenskap. Hun sier det ikke er mange som tenker på at det kan skje.

NRK - 2 timer siden

Skeptisk til terrorkategorisering

Ekstremismeforsker Lars Gule reagerer på at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) gikk tidlig ut og sa de vurderte masseskytingen som en terrorhandling. Uttalelsen Gule reagerer på, kom fra konstituert PST-sjef Roger Berg lørdag, som la til: – Dette er bakteppet for vår del, og så etterforsker politiet om det kan være sykdom, helse eller andre forhold som setter saken i et dårlig lys. Gule mener Dette kan påvirke hvordan politiet etterforsker saken, skriver Dagbladet.

NRK - 16 timer siden

Narkotika for milliarder opp i flammer i Myanmar

Militærjuntaen i Myanmar hevdet søndag å ha satt fyr på beslaglagt narkotika til en verdi av over 6,3 milliarder kroner, men ikke alle lar seg imponere. Ifølge juntaen gikk nesten 2 tonn med heroin og over 630 millioner metamfetaminpiller opp i røyk under seremonier i Yangon, Mandalay og i Shan-staten søndag. Kritiske røster sier Dette er et spill for galleriet fra de militærs side ettersom de selv er tungt involvert i narkohandel.

NRK - 17 timer siden

Ordfører etter dødsulykke: – Forferdelig trist

To 19-åringer omkom i MC-ulykke i Rogaland natt til søndag. Ulykken skjedde på RV450 mellom Oltedal og Dirdal. – Det er forferdelig trist, og vi tenker på de pårørende.

NRK - 21 timer siden

Flere eksplosjoner i Kyiv i natt: – Det er folk i ruinene

Natt til søndag har det vært flere eksplosjoner i Sjevtsjenkivskyj-distriktet i Kyiv. Dette har forårsaket store skader på flere bolighus. Ordfører i Kyiv, Vitali Klitschko, sier de jobber med evakuering, ifølge Reuters.

Klartale - Igår: 16:09

Dette hadde regjeringen å si om angrepet

– I natt har mine venner blitt skutt etter. Uskyldige mennesker er blitt drept. Vi var i gang med tidenes fest.

Klartale - Igår: 13:30

Dette sier regjeringen om skytingen

Minst to personer er drept. 21 andre er skadd. En mann angrep og skjøt på utestedet Per På Hjørnet og puben London.

NRK - Igår: 12:30

Flyteknikerstreiken: Widerøe stanser sine flyginger på kortbanenettet i dag

Widerøe opplyser til NTB at de lørdag vil foreta en kontrollert nedstengning av kortbanenettet. Kortbanenettet er rutene til minste flyene til flyselskapet. – Det gjør vi for å ivareta passasjerene våre, og for få flyene tilbake til sine tekniske baser.

Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:36

Rentene stiger videre og inflasjonen når nye toppnoteringer

Både norske og internasjonale renter stiger i relativt rask takt, samtidig som inflasjonen i Europa befinner seg over åtte prosent per juni 2022. I de 19 landene som er en del av eurosonen, var prisveksten fra mai 2021 til mai 2022 faktisk på hele 8,1 %. Prognosene tilsier også at denne utviklingen vil fortsette videre gjennom 2022 Rentenivå – fra svært lave nivåer til rask vekst Til å begynne med er det viktig å forstå at renter og inflasjon i noe grad henger sammen.

Aftenposten - Igår: 09:46

Kan du spise dem? Kan vi bli kvitt dem igjen? Dette er det du trenger å vite til badesesongen.

Kan du spise dem? Kan vi bli kvitt dem igjen? Dette er det du trenger å vite før badesesongen starter for fullt..

Klartale - Igår: 07:54

Stille markering etter angrepet: – Vi skal heve flagget enda høyere

– Vi skal ikke legge vekk flaggene. Vi skal ikke skjule kjærligheten og det å elske den man vil, sier Sigmund Nilsen Myre til nyhetsbyrået NTB.– Jeg kommer til å gå i paraden i morgen.

VG - I førrgår: 05:56

Dette vet vi om skytingen

En person er pågrepet etter at to personer ble drept og flere skadet i Oslo natt til lørdag. Dette vet vi så langt..

Aftenposten - I førrgår: 22:01

Dette plagget får mange til å se rødt

Dette plagget får mange til å se rødt..

NRK - I førrgår: 17:06

Reagerer på abortavgjørelse: – Et angrep på grunnleggende friheter

USAs tidligere president Barack Obama reagerer på høyesteretts avgjørelse om å oppheve Roe mot Wade-dommen, og med det fjerne den føderale retten til selvbestemt abort. – Et angrep på grunnleggende friheter, skriver Obama på Twitter. Nancy Pelosi, lederen av Representantenes hus, sier det er ondskapsfullt av USAs høyesterett å sette den føderale abortretten til side.

Klartale - I førrgår: 15:25

Skjerper reglene mot korona-smitte på Oslo universitetssykehus

Korona-viruset sprer seg i det norske samfunnet på nytt. Denne uka ble rutinene for smitte skjerpet for ansatte på Oslo universitetssykehus (OUS). På Ullevål sykehus jobber det 24.

NRK - I førrgår: 14:37

Mekling for SAS-piloter fra søndag

Meklingen for SAS-pilotene i Norge starter førstkommende søndag, med frist natt til onsdag 29. juini, melder Parat i en pressemelding. Leder i SAS Norge flygerforening i Parat, Jan Levi Skogvang, sier at SAS-pilotene ønsker å få et lønnsoppgjør på linje med andre arbeidstakere i Norge.

NRK - 16 jun 22 kl. 13:12

Vegvesenet vil øke bomprisene for elbiler

Statens vegvesen mener at takstene for elbilene i bomringene bør øke til 70 prosent av full takst. Fra 2025 bør elbiler og bensin eller dieselbiler belastes likt. Dette gjelder for personbiler i bomringene i de store byene.

NRK - I førrgår: 11:00

Norge øker støtten til minerydding i Ukraina

Regjeringen øker støtten til Norsk Folkehjelp og Halo Trust med 30 millioner kroner til minekartlegging og minerydding i Ukraina. Det opplyser regjeringen i en pressemelding. Norge er blant de største bidragsyterne på Dette arbeidet i verden og blir også en av de største bidragsyterne innen minerydding i Ukraina.

NRK - I førrgår: 09:35

Fant lam i søppelkasse

Politiet i Troms opplyser at det i helgen ble funnet et lam innestengt i en søppelkasse i Tovik i Tjeldsund kommune. Lammet var dehydrert og utmagret. Lammet har sannsynligvis vært i søppelkassen mellom ett og to døgn før det ble funnet, skriver de i en pressemelding.

Aftenposten - 24 jun 22 kl. 06:30

Hvor mye og hvilken væske bør man drikke hver dag? Dette svarer eksperten.

Leseren drikker bare skummet melk. Er det dumt? Dette svarer Erik Arnesen..

Klartale - 16 jun 22 kl. 06:00

Yashar har ikke hørt fra faren sin på fire år

– Jeg visste ikke hvorfor jeg ble sendt bort, sier Yashar til Klar Tale. Han var bare 19 år gammel da han kom til Norge. Yashar er uigur.

NRK - 23 jun 22 kl. 21:02

Macron: - Veldig sterkt signal til Russland

EU har godkjent Ukraina og Moldova som kandidater til å bli medlemmer av unionen. Det skjedde under et EU-toppmøte i Brussel i dag. Frankrikes president Emmanuel Macron sier at Dette sender et «veldig sterkt signal» til Russland.

Dagbladet - 23 jun 22 kl. 19:11

Dette vil Johnny Depp ha i Norge

Dette vet vi om Johnny Depp og Jeff Becks backstage rider..

Klartale - 23 jun 22 kl. 11:20

Hvem er egentlig den nye sjefen til Erling Braut Haaland?

Norske Erling Braut Haaland er klar for en ny fotballklubb. Han dro fra tyske Borussia Dortmund til engelske Manchester City. Det ble bekreftet sist uke.

NRK - 23 jun 22 kl. 10:33

Økonomer skeptiske til renteoppgang: – Dette er ikke noen jappetid

– Hvis vi nå hever rentene og får nedgang i boligbygging og så videre, når vi sliter med boligmangel. Bøndene har investert, vi trenger å investere mer så vi får ned matprisene. Nå stopper de opp å investere fordi rentene stiger.

Klartale - 23 jun 22 kl. 07:00

– Norsk statsborgerskap betyr svært mye for meg

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

Klartale - 21 jun 22 kl. 16:30

Ungdommer velger el-sparkesykkel framfor å gå

Seks av ti ungdommer vil heller bruke el-sparkesykkel i stedet for å gå. Bruken av el-sparkesykler har bidratt til mindre foreldrekjøring. Det har også bidratt til mer aktivitet utenfor hjemmet og mindre dataspilling.

Klartale - 13 jun 22 kl. 12:01

– Han har alt

Mange fotballklubber han jaktet på Erling Braut Haaland. Men til slutt var det engelske Manchester City som trakk det lengste strået.På mandag sa klubben at Haaland hadde signert kontrakten sin.

Klartale - 21 jun 22 kl. 11:03

Verdens atommakter ruster opp

De forente nasjoner (FN) har en traktat for atomvåpen. Den er en avtale som gjør det forbudt for land å bruke atomvåpen. Landene skal heller ikke utvikle, teste eller skaffe atomvåpen.

NRK - 20 jun 22 kl. 17:12

Støre: Statsforvalteren skal utrede en oppløsning

Statsminister Jonas Gahr Støre sier at statsforvalteren skal lage en utredning om konsekvensene av å bryte opp Kristiansand kommune. Dette sier Jonas Gahr Støre etter at han mandag ettermiddag møtte den lokale arbeiderpartiledelsen i Kristiansand og Agder om den pågående prosessen rundt Kristiansand kommune. – Statsforvalteren skal lage en utredning av hva det vil si å oppløse denne kommunen.

Klartale - 20 jun 22 kl. 15:00

Her skal folk kunne minnes de døde etter 22. juli

22. juli 2011 ble 77 mennesker drept. 69 ble drept på Utøya.

Klartale - 20 jun 22 kl. 13:40

Hva skjer med Kristiansand, Søgne og Songdalen?

Kristiansand, Søgne og Songdalen var tre kommuner for tre år siden. Men den gamle regjeringen med Høyre ville at de skulle bli til én. Det skjedde for to år siden.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com