Bergen

Friday, 02 December, 06:42

Nyheter om Bergen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 nov 22 kl. 09:17

Bergen Engines leverer motordeler til Russland

Etter at Russland gikk til angrep på Ukraina i februar, besluttet Bergen Engines å stoppe all aktivitet inn mot Russland. Nå har selskapet snudd. – Beslutningen er tatt i samråd med eierne våre i England.

NRK - Igår: 18:06

Kommunaldirektøren for barnevern går av

Tommy Johansen trer av som kommunaldirektør for Byrådsavdeling for barnevern og sosiale tenester i Bergen, melder kommunen. Det er avdekt alvorleg svikt i barnevernet i Bergen, og i starten av oktober gjekk byrådet av som følgje av skandalen. Kommunen skriv at det er iverksett eit systematisk arbeid for å gjennomføra naudsynte forbetringar og at dette arbeidet fortset med full styrke.

NRK - 16 nov 22 kl. 02:33

Bergensbanen stengt i nesten tre uker i vest

Natt til onsdag stengte Bergensbanen mellom Voss og Bergen på grunn av planlagt banearbeid. Strekningen er helt eller delvis stengt til 11. desember.

Klartale - 07 okt 22 kl. 14:48

Derfor er det fullt kaos i Bergen

Hvem skal styre Bergen, Norges nest største by? Lite tyder på at det er byrådet og leder Roger Valhammer. Han er fra Arbeiderpartiet (Ap).

NRK - 14 timer siden

Støre henter ny statssekretær fra Stortinget

Synnøve Mjeldheim Skaar som i dag er nestleder i Arbeiderpartiets sekretariat på Stortinget, blir ny statssekretær ved Statsministerens kontor, etter det NRK erfarer. Dermed ligger det an til tre endringer i staben til Jonas Gahr Støre. I går ble det kjent at statssekretærene Tale Jordbakke og Siri Hytten slutter.

NRK - Igår: 18:06

Kommunaldirektøren går av etter barnevernsskandale

Tommy Johansen trer av som kommunaldirektør for Byrådsavdeling for barnevern og sosiale tenester i Bergen, melder kommunen. Det er avdekt alvorleg svikt i barnevernet i Bergen, og i starten av oktober gjekk byrådet av som følgje av skandalen. Tidlegare har også barnevernsdirektøren gått av.

NRK - 16 nov 22 kl. 10:45

BT: Sumaya Jirde avlyser arrangement i Bergen

Sumaya Jirde Ali avlyser sin reise til Bergen der hun skulle snakke om teaterstykket «Havet tar det det ikke gir» førstkommende fredag, melder Bergens Tidende. – Jeg kan bekrefte at arrangementet er avlyst. Sumaya kommer ikke til Bergen på grunn av den pågående situasjonen, sier teatersjef Stefan Larsson til BT onsdag morgen.

NRK - Igår: 15:45

TV-aksjonen flyttes til Bergen

NRK flytter neste års TV-aksjonen fra Oslo til Bergen. Produksjonen blir lagt til byen, og kommer som følge av en innsparingspakke. NRK må spare 300 millioner kroner i neste år etter kutt i statsbudsjettet..

NRK - 16 nov 22 kl. 07:19

Stogga sal frå Bergen Engines

Utanriksdepartementet greip inn og stogga nyleg ein leveranse frå motorfabrikken Bergen Engines, skriv Bergens Tidende. Ein russisk delegasjon var i Bergen i oktober for å få overlevert motorar til eit atomkraftverk under bygging i Tyrkia. Etter besøket kom meldinga frå UD om at dei ikkje godtek salet grunna sanksjonar mot russiske selskap..

NRK - I førrgår: 16:54

Over 1500 valdshendingar i Bergen

1. september hadde det kome inn 1511 meldingar om valdshendingar på skulane i Bergen. Hovudverneombod Jenny Rømo vurderer å stenge skular, skriv Utdanningsnytt.

NRK - I førrgår: 16:54

Over 1500 valdshendingar ved skular i Bergen

1. september hadde det kome inn 1511 meldingar om valdshendingar mot lærarar ved skulane i Bergen. Hovudverneombod Jenny Rømo vurderer å stenge skular, skriv Utdanningsnytt.

NRK - 29 nov 22 kl. 00:50

Varslet om overgrep etter å ha sett Supernytt

Tre jenter i alderen 6 til 8 år varslet om at en SFO-assistent i Bergen hadde begått overgrep. Jentene forsto at det mannen gjorde mot dem, var ulovlig, etter at de hadde sett en episode av «Supernytt». Mannen ble pågrepet i desember i fjor.

NRK - 14 nov 22 kl. 09:37

Matapour ferdig med tvangsinnleggelse - tilbake i fengsel

Politiadvokat Børge Enoksen bekrefter at man vil be om fire ukers fengsel med brev og besøksforbud for terrorsiktede Zaniar Matapour i dagens fengslingsmøte. Matapour nekter fortsatt avhør. Matapour har vært tvangsinnlagt ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen, for å få sin psykiske helsetilstand vurdert av tre sakkyndige.

NRK - 23 nov 22 kl. 17:36

Bergen vil ha same lokale rusreform som Oslo

Eit bystyrefleirtal (H, V, Ap, MDG, SV, R) ønsker avkriminalisering av det å ha og bruke narkotika. Som i Oslo, skal byrådet gjennomføre eit pilotprosjekt mellom kommunen og Bergenspolitiet om alternative reaksjonsformer med lett tilgang til helsehjelp og rådgjeving ved pågriping. Dersom politiet og kommunen ikkje blir samde, skal byrådet søke nasjonale styremakter om å få innføre ein lokal rusreform i Bergen..

NRK - 08 nov 22 kl. 11:54

Peter Gabriel til Bergen

Peter Gabriel skal spille på Koengen i Bergen fredag 2. juni neste år. Dette er hans første turne i Europa siden 2013.

NRK - 08 nov 22 kl. 06:02

To til sykehus etter knivstikking i Bergen

To menn er sendt til sykehus etter knivstikking i Bergen natt i tirsdag. Det skal ikke dreie seg om livstruende skader. Klokken 2.

NRK - 20 nov 22 kl. 22:29

Ran i Bergen sentrum

Éin person vart rana og éin person vart forsøkt rana i Bergen sentrum søndag kveld. Fire personar er tekne av politiet og har status som mistenkte..

NRK - 20 nov 22 kl. 22:29

Ran i Bergen sentrum – skal ha truga med hammar

Éin person vart rana og éin person vart forsøkt rana i Bergen sentrum søndag kveld. Fire personar er tekne av politiet og har status som mistenkte. Vedkomande som tjuvane ikkje klarte å stela telefonen frå, ringde til politiet for å melda frå.

NRK - 03 nov 22 kl. 13:56

Trapper opp streik: 600 barnehageansatte tas ut

Fagforbundet trapper opp streiken og tar ut ytterligere 250 medlemmer i streik fra 9. november. Streiken utvides til 43 nye barnehager i Bergen og Øygarden.

NRK - 5 timer siden

Supernytt-innslag gjorde at barn varslet

Redaksjonen i NRK Super er glad for at innhold de laget førte til at barn turte å si ifra om seksuelle overgrep. En 28-åring som arbeidet som SFO-assistent ved to skoler, er tiltalt for overgrep mot åtte jenter i alderen 6 til 8 år i Bergen..

NRK - 11 timer siden

Mann pågrepet for blotting

En mann i 50-årene ble torsdag pågrepet for blotting utenfor Minde skole i Bergen, melder Bergens Tidende. Politiet mistenker at han har blottet seg for andre utenfor skolen. Ifølge jourhavende jurist, Elisabeth Morstøl, skal hendelsen ha skjedd for noen uker siden, og mannen knyttes til nylig blotting i samme område.

E24 - 16 timer siden

Fra et skrivebord i Oslo spådde han eventyrlig profitt på tomtesalg i Bergen

Tomtene ville bli verdt 700 millioner, ifølge investorene. Vurderingene hentet de fra en takstmann som aldri hadde satt sin fot på eiendommene..

NRK - 02 nov 22 kl. 23:22

Midlertidig løsning for bostedsløse i Bergen

I Bergen måtte mellom 10 og 20 bostedsløse sove i ute i natt til onsdag fordi overnattingstilbudet, som Kirkens Nødhjelp har drevet for fattige i byen, stengte tirsdag. Nå har Bergen kommune ordnet til er en midlertidig løsning i Fyllingsdalen, så de bostedsløse får tak over hodet. – Når vi så at tilbudet vi hadde med hjemreise ikke var tilstrekkelig for en god del, så kastet vi oss rundt for å se om det var noe vi kunne få til på veldig kort sikt.

VG - 18 timer siden

Siri Kleiven Strøm slutter i TV2

Etter syv år som nyhetsanker i TV 2 velger Siri Kleiven Strøm å gå videre til en stilling som kommunikasjonsrådgiver ved Universitetet i Bergen..

NRK - 23 timer siden

Tre personar arrestert etter mogleg knivstikking

Politiet i Bergen rykka i dag tidleg ut til ei leilegheit på Landås der det vart meldt om knivstikking. Førebels er ikkje den fornærma funnen, men tre personar fra leilegheita er tatt med og sett i arresten. Det var BT som meldte om hendinga først.

NRK - 23 timer siden

Rykka ut til mogleg knivstikking - leitar etter person

Politiet i Bergen rykka i dag tidleg ut til ei leilegheit i Slettebakken-området der det vart meldt om at ein person var knivstukke. Førebels er ikkje den fornærma funnen, men tre personar fra leilegheita er tatt med og sett i arresten. – Det er spor på staden som gjer at politiet mistenker at knivstikking kan ha skjedd, seier operasjonsleiar Dan Erik Johannessen til NRK.

NRK - 23 timer siden

Rykte ut til mogleg knivstikking - leitar etter person

Politiet i Bergen rykte i dag tidleg ut til ei leilegheit i Slettebakken-området der det vart meldt om at ein person var knivstukke. Førebels er ikkje den fornærma funnen, men tre personar fra leilegheita er tatt med og sett i arresten. – Det er spor på staden som gjer at politiet mistenker at knivstikking kan ha skjedd, seier operasjonsleiar Dan Erik Johannessen til NRK.

NRK - Igår: 05:27

Færre senger på nattoget Oslo–Bergen

Bergensbanen skal få nye tog til 6,5 milliarder kroner. Men bestillingen er utformet slik at det kan bli færre senger på nattoget enn det er i dag. I forespørselen som er gått ut fra Norske tog – det statlige selskapet som skal eie togene – til de fire togprodusentene som deltar i konkurransen, heter det at de nye togene skal ha 90 soveplasser.

NRK - Igår: 16:20

Haakon Bruun-Hanssen blir styremedlem i Equinor

Bruun-Hanssen erstatter Bjørn Tore Godal, skriver Equinor i en pressemelding til NTB. – Valget er gjort med virkning fra 12. desember 2022 og gjelder fram til neste ordinære valg av styrets aksjonærvalgte medlemmer i juni 2023, heter det.

E24 - 16 nov 22 kl. 08:26

Russisk delegasjon besøkte Bergen Engines. Ble nektet kjøp av motorer til tyrkisk atomkraftverk.

En russisk delegasjon reiste nylig fra Bergen i den tro at de skulle få levert 12 generatorsett til Tyrkia. Så grep Utenriksdepartementet inn..

NRK - Igår: 08:57

Rathke blir bisett tysdag 6. desember

Motstandsmannen og politikaren August Petro Theodor Olsen Rathke blir bisett frå Bergen domkirke tysdag 6. desember klokka 11.00.

NRK - Igår: 08:06

Politibetjent var grovt aktlaus då vådeskot gjekk av

Ein politibetjent braut fleire reglar då eit vådeskot frå ein pistol gjekk av i kjellaren på politihuset i Bergen i februar. Det er konklusjonen frå Spesialeininga for politisaker. Politibetjenten gløymde at magasinet var sett i våpenet då vedkommande trakk av med pistolmunningen retta mot betonggolvet.

NRK - 01 nov 22 kl. 10:21

Fare for streik hos dyrleger

38 dyrepleiere og klinikkassistenter i Oslo og Bergen går ut i streik fra torsdag dersom ikke meklingen mellom Fagforbundet og NHO Mat og drikke fører fram. Fagforbundet og NHO Mat og drikke møtes til mekling onsdag etter at Fagforbundets medlemmer sa nei til ny overenskomst for dyrepleiere og klinikkassistenter i uravstemning. Meklingsfristen er ved midnatt, natt til 3.

NRK - 15 nov 22 kl. 15:52

Storbyer vil utsette høring om ny skatt

En rekke norske kommuner, deriblant storbyer som Bergen, Stavanger og Trondheim ber om å få utsatt høringsfristen for den nye grunnrenteskatten for havbruk. Det sier imidlertid Finansdepartementet nei til, skriver IntraFish. – Vi har fått avslag på søknaden om utsatt frist på havbruk.

NRK - 15 nov 22 kl. 09:27

All helikoptertrafikk utsett

På grunn av tåke er all helikoptertrafikk til og frå Nordsjøen ut frå Bergen innstilt. Flytrafikken er ikkje råka. I Florø vart eit helikopter frå Visund-plattforma omdirigert til Førde lufthamn.

VG - I førrgår: 15:42

Studentledere: Kansellering hjelper ikke saken vår

Både i Oslo og Bergen har studenter erklært Ola Borten Moe «persona non grata». Nå inviterer studentpolitikk-kolleger statsråden til dialog..

NRK - 14 nov 22 kl. 16:08

Gjensidige tapte erstatningssak i Bergen

Forsikringsselskapet Gjensidige tapte søksmålet mot Magic Properties i Bergen og må betale sakskostnader og erstatningskrav. Gjensidige mente at Magic sto bak omfattende vannlekkasjer. Dette trodde altså ikke retten noe på, skriver Bergensavisen.

NRK - 28 nov 22 kl. 20:35

Ola Borten Moe persona non grata

Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen har erklært utdanningsminister Ola Borten Moe persona non grata - altså uvelkommen person når oversatt fra latin. Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo vedtok det samme i forrige uke. Ett av ankepunktene er at studentene mener Borten Moe undergraver prinsippet om gratis utdanning når han vil innføre avgift for utenlandske studenter..

NRK - 14 nov 22 kl. 13:20

Fleire fornærma i «ring på spring»-saka i Bergen

Etterforskinga mot mannen som er sikta drapsforsøk etter å ha angripe ein ungdom på Hjellestad i Bergen, har avdekka fleire fornærma. Angrepet skjedde etter at ungdommar ringde på fleire gongar hjå mannen. I ei pressemelding skriv politiadvokat Farzad Izadi at mannen også skal ha forsøkt å slå ein av dei andre ungdommane med øks, samt forsøkt å kasta stein.

VG - 28 nov 22 kl. 19:15

UiB-studentene gjør som på UiO – erklærer Borten Moe som uønsket

Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen har vedtatt å erklære Forsknings- og høyere utdanningsministeren som «persona non grata»..

NRK - 28 nov 22 kl. 18:51

Utdanningsministeren uønskt av UiB-studentar

– Ola Borten Moe har ikkje vist interesse for verken studentane eller sektoren han representerer, seier Aksel Haukom, leiar av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, i ei pressemelding. På eit møte vedtok studentpolitikarane å erklæra Borten Moe «persona non grata». Det betyr at dei meiner han er uønskt ved UiB og ikkje eigna til å vera forskings- og høgare utdanningsminister.

NRK - 28 nov 22 kl. 09:48

SFO-ansatt nekter straffskyld for overgrep

Den 28 år gamle mannen som er tiltalt for voldtekt mot tre jenter, og seksuelle handlinger mot fem andre jenter, erkjenner ikke straffskyld. Mannen jobbet som SFO-ansatt ved to skoler i Bergen. Overgrepene skal ha skjedd i 2020 og 2021.

NRK - 13 nov 22 kl. 19:23

Fredskjempe fra Tsjad fikk Rafto-prisen

Nodjigoto Charbonnel fra Tsjad kjemper for å avskaffe tortur og gi torturofre hjelp. Søndag fikk han Raftoprisen for det viktige arbeidet. Prisen ble delt ut på Den Nationale Scene i Bergen søndag kveld, med fakkeltog i Bergen sentrum etterpå.

NRK - 13 nov 22 kl. 15:30

Bergensbanen stengt mellom Evanger og Bolstadøyri

Bergensbanen er stengt mellom Evanger og Bolstadøyri grunnet ras i området, melder Bane Nor Melding om dette kom søndag klokken 15.18. De berørte toglinjene er Vy Regiontog Oslo S – Bergen og Vy Lokaltog Bergen – Myrdal.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com