Bergen

Tuesday, 17 May, 03:16

Nyheter om Bergen

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 16 timer siden

Norges ordførere ønsker en inkluderende 17. mai-feiring

Skolebarna i første til tredje klasse skal få gå i skoletog. Det blir første gang for dem. – Nå har koronaen tatt en ny vending.

NRK - 11 timer siden

Mann og kvinne fra Tyskland mistet livet på Voss

Det var en mann og en kvinne i 50-årene fra Tyskland som mistet livet i trafikkulykken på Voss søndag. Det bekrefter politijurist Olav Otterdal i Vest politidistrikt overfor Bergensavisen. – Bilen var på vei mot Bergen, legger han til.

NRK - 30 mar 22 kl. 17:23

Innfører ny flaggdag i Bergen

Bergen bystyret stemte enstemmig for å innføre menneskerettighetsdagens, 10. desember, som ny offisiell flaggdag i Bergen. Fra før i år, innførte Bergen kvenfolkets dag 16.

NRK - 10 maj 22 kl. 13:51

Spesialenheten åpner etterforskning etter at jente døde i Bergen

Spesialenheten for politisaker har vurdert saken der en jente ble funnet død i Bergen etter å ha rømt fra barnevernet. Nå har de åpnet etterforskning. – Ut ifra de opplysningene vi har innhentet, er det riktig at vi etterforsker hendelsen fordi det kan ha skjedd en straffbar handling av ansatte i politiet, sier etterforskningsleder Gunnar Fossum i Spesialenheten til Bergens Tidende.

NRK - 21 apr 22 kl. 09:50

Leieprisene stiger – kraftig oppgang i Bergen

Leieprisene steg med 1,6 prosent i de fire største byene i årets første kvartal. Bergen fikk en kraftig oppgang i utleiemarkedet, mens Stavanger gikk noe ned. – Eiendom Norges utleieboligprisstatistikk viser at det var en oppgang i utleieboligprisene i Norge samlet i første kvartal 2022.

NRK - 04 maj 22 kl. 19:22

Aftenposten og Bergens Tidende tildelt Den store journalistprisen

Aftenposten og Bergens Tidende er tildelt Den store journalistprisen for sin journalistikk i pendlerbolig-sakene og saker om Bergen Engines. Juryen hadde i år valgt å dele ut pris til to bidrag. Juryleder Finn E.

NRK - 13 apr 22 kl. 00:12

Passasjerskip i Bergen holdes tilbake på grunn av sanksjoner mot Russland

Passasjerskipet «Havila Capella» er strandet i Bergen på grunn av sanksjonene mot Russland, skriver Bergens Tidende. Passasjerskipet kom inn fra Ålesund til Bergen litt etter klokken 12 tirsdag og skulle etter planen seile fra Bergen tirsdag kveld, men ved midnatt ligger skipet fremdeles til kai. – Det er en usikkerhet rundt forsikringsdekningen som gjør at avgangen er utsatt.

NRK - 11 maj 22 kl. 16:11

Fem byer får penger til flere barnehagelærere

Regjeringen gir 35 millioner kroner til å ansette flere barnehagelærere i Oslo, Bergen, Stavanger, Drammen og Trondheim, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. Disse kommunene er en del av statens satsing i såkalte levekårsutsatte områder. Pengene fordeles etter antall barnehagebarn i disse områdene i hver kommune.

NRK - 09 maj 22 kl. 17:58

To alvorlig skadd i utforkjøring i Bergen

To kvinner ble alvorlig skadd da en bil kjørte av veien på Flaktveit i Åsane-området utenfor Bergen sentrum mandag ettermiddag. Begge kvinnene var bevisst da nødetatene kom til stedet, men én av dem var fastklemt en periode, ifølge Vest politidistrikt. Til Bergens Tidende og Bergensavisen opplyser innsatsleder Synnøve Malkenes at begge kvinnene ble kjørt til Haukeland universitetssjukehus med det som betegnes som alvorlige skader.

NRK - 09 maj 22 kl. 15:39

Trafikkulykke i Bergen sentrum

To bilar er involvert i ei trafukkulykke på Nøsten i Bergen. Naudetatane er på veg..

VG - 07 maj 22 kl. 17:54

I kveld er det «Gullruten»: Her er kjendisene på rød løper

Bergen/OSLO (VG) - Spente kjendiser er nå på plass i Bergen og på vei inn til årets store festaften for film- og TV-bransjen..

E24 - 05 maj 22 kl. 13:52

Havila Kystrutens nye skip har ankommet Bergen

Havila Kystruten mottok torsdag sitt andre skip, Havila Castor, som skal trafikkere Bergen-Kirkenes. Nå skal skipet klargjøres før jomfruturen 10. mai..

NRK - 02 maj 22 kl. 13:11

Valhammer (Ap) positiv til lokal rusreform

Oslo og Trondheim har politisk flertall for å innføre lokale «lettversjoner» av rusreformen Stortinget stemte ned i fjor. Politiet har fremdeles mulighet til å straffeforfølge personer som blir pågrepet med brukerdoser. Det ønsker den politiske ledelsen i byene å endre gjennom lokale avtaler med politiet om å endre praksis fra straff til hjelpetiltak.

NRK - 02 maj 22 kl. 11:37

Avlyser nok ein rundtur

Havila Kystruten melder at reiarlaget må avlyse endå ein tur med skipet «Havila Capella». Den neste rundturen Bergen-Kirkenes-Bergen skulle etter planen starte onsdag 4. mai.

Aftenposten - 4 timer siden

Få påmeldte til 7-fjellsturen i helgen: – Uten deltakere blir det ikke folkefest

Flere større arrangementer i Bergen opplever nedgang etter pandemien. Men ett mosjonsløp ble utsolgt allerede i fjor..

VG - 6 timer siden

Politiet etter dødsulykke: – Bilen de omkomne satt i kan ha kommet over i motsatt kjørefelt

VOSS (VG) De siste 30 årene har det vært over 50 dødsulykker på stamveien mellom Bergen og Voss. Søndag skjedde det igjen..

NRK - 12 timer siden

Dømt for drapsforsøk på Toppe

To menn er dømt for drapsforsøk på Toppe i Bergen i november 2020. En mann ble kastet utfor en altan i en høyblokk. En 47-åring er dømt til tolv års forvaring og en 41-åring er dømt til åtte år og seks måneder i fengsel, skriver BT.

NRK - 12 timer siden

Dømt for drapsforsøk

To menn er dømt for drapsforsøk på Toppe i Bergen i november 2020. En mann ble kastet utfor en altan i en høyblokk. En 47-åring er dømt til tolv års forvaring og en 41-åring er dømt til åtte år og seks måneder i fengsel, skriver BT.

NRK - Igår: 21:48

Kvinne i 80-åra overførte over halv million kroner

Politiet i Bergen opplyser søndag at ei kvinne i 80-åra vart svindla for over 500.000 kroner etter ein telefonsamtale. Det stadfester politiadvokat Sigrid Sulland til NRK.

NRK - 30 apr 22 kl. 12:59

Kollapsa under Bergen City Marathon

Ein mann kollapsa i målområdet etter å ha delteke i Bergen City Marathon. Det melder Bergensavisen. Operasjonsleiar Steinar Hausvik seier mannen fekk eit illebefinnande, og at det vart gjort livreddande tiltak.

NRK - 30 apr 22 kl. 07:24

Mann falt i sjøen i Bergen

En mann som falt i sjøen ved Fisketorget i Bergen, er reddet opp. Han er bevisst, men kraftig nedkjølt og får tilsyn av helsepersonell, opplyser politiet..

Aftenposten - 29 apr 22 kl. 21:46

Brann-trenerens pers er under 2,40. Dette er hans beste råd før Bergen city marathon.

I fjor kom Helge Haugen på femteplass i Bergen City Marathon. Han trekker frem ett råd for en best mulig løpsopplevelse..

Klartale - 29 apr 22 kl. 08:50

– Det hadde vært fint å få et sted å bo raskere

Bergen har takket ja til å ta imot 1.000 ukrainske flyktninger. Så langt er ingen bosatt, skriver Bergens Tidende.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:22

E16 i Bergen stengt

Risnestunnelen på E16 er stengt. På grunn av oljelekkasje fra en bil er det en del røyk i tunnelen, opplyser politiet. Politi og bilberger er på vei til stedet..

NRK - 12 maj 22 kl. 19:30

Bergen vann kamp mot legeutdanning i Stavanger

Regjeringa ønskjer ikkje fleire medisinutdanningar i Noreg, og set foten ned for Stavanger, viser framlegget til revidert nasjonalbudsjett. Rektor Klaus Mohn ved Universitetet i Stavanger er skuffa, medan dekan Per Bakke ved UiB er nøgd, skriv Khrono.

Klartale - 27 apr 22 kl. 12:03

Færre har søkt plass på høyere utdanning enn i fjor

– Søkertallene for i år viser at vi er på vei tilbake til det som er vanlig. Vi ser at mange søker seg til utdanninger som vil gi dem gode sjanser for jobb når de er ferdig med studiene. Det sier kunnskapsminister Ola Borten Moe.

VG - 11 maj 22 kl. 20:39

NVE om kraftstriden i Veitastrond: – Sognekraft har ikke brutt reglene

Bergen (VG) Bygdefolket politianmeldte det lokale kraftselskapet for juks med vannstandsmålinger. Nå har Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) konkludert med at Sognekraft AS ikke har brutt regelverket..

NRK - 26 apr 22 kl. 23:45

Kontroll på gressbrann i Bergen

Brannvesenet i Bergen sier at de har fått kontroll på skog- og gressbrannen på Espeland i Arna. 23 av de 25 evakuerte beboerne får dra hjem..

NRK - 26 apr 22 kl. 23:28

Mistenkt for gressbrann i Bergen

Én eller flere har status som mistenkt etter skog- og gressbrannen på Espeland i Bergen, opplyser politiet til NRK. Tirsdag kveld melder brannvesenet at de har fått kontroll på brannen. 23 av de 25 evakuerte beboerne får dra hjem..

NRK - 11 maj 22 kl. 11:07

Kvinne dømt til fire års fengsel for barnebortføring

En kvinne i Bergen er dømt til fengsel i fire år for å ha tatt med sine to barn til Jemen mot farens vilje. Hun er også dømt til å betale 80.000 kroner i oppreisning til barnefaren, skriver Bergens Tidende.

VG - 26 apr 22 kl. 19:28

Skogbrann i Bergen

Tirsdag begynte det å brenne i terrenget i Espeland nord i Bergen. Totalt syv personer og rundt 25 personer har blitt evakuert som følge av skogbrannen..

VG - 26 apr 22 kl. 19:28

Skogbrann i Bergen: – Ikke kontroll

Tirsdag begynte det å brenne i terrenget i Espeland nord i Bergen. Totalt syv personer og rundt 25 personer har blitt evakuert som følge av skogbrannen..

VG - 26 apr 22 kl. 19:28

Skogbrann i Bergen: Evakuerte får dra hjem

Tirsdag begynte det å brenne i terrenget i Espeland nord i Bergen. Totalt syv hus og rundt 25 personer har blitt evakuert som følge av skogbrannen..

VG - 26 apr 22 kl. 19:28

Politiet har en mistenkt etter skogbrann i Bergen

Tirsdag var det en større skogbrann i Espeland nord i Bergen. Brannvesenet har nå kontroll på brannen. Politiet melder at de har en mistenkt..

Aftenposten - 26 apr 22 kl. 18:26

Gressbrann sprer seg raskt i Bergen – boliger evakueres

En brann sprer seg raskt i vegetasjonen ved Espeland nord i Bergen. Brannhelikoptre og sivilforsvaret bistår, og flere….

NRK - 26 apr 22 kl. 18:03

Evakuerer som følge av gressbrann i Bergen

Politiet har startet å evakuere noen boliger i forbindelse med en brann som spres seg i vegetasjonen ved Espeland, nord for Bergen tirsdag ettermiddag. Det er så langt ikke meldt om skadde, melder Vest politidistrikt på Twitter..

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 09:07

Et nytt kulturpalass i Oslo til et ukjent antall milliarder? Dette vil de elske i Bergen.

Anette Trettebergstuen med enda en dyr visjon for Oslo..

NRK - 26 apr 22 kl. 16:14

Gressbrann sprer seg i Bergen

En brann sprer seg i vegetasjonen ved Espeland nord i Bergen. En person skal ha fått i seg røyk, og boliger i nærheten vurderes evakuert. Politiet fikk melding om brannen klokken 15.

E24 - 26 apr 22 kl. 12:12

Jobber for at kystruten skal seile fra Bergen 4. mai. – Vi ser at folk er litt mer avventende.

Skipet «Havila Capella» har fått dispensasjon til å seile. Men skipet kan ikke dra fra Bergen mot Kirkenes før forsikringene er i orden..

NRK - 26 apr 22 kl. 09:31

Havila Capella får seile fra Bergen

Havila Kystruten med hovedsete i Herøy har mottatt dispensasjon fra Utenriksdepartementet til at skipet Havila Capella får seile fra Bergen. Selskapet vil nå arbeide videre med forsikring av skipet. Skipet ble stoppet av sanksjonene mot Russland tirsdag før påske, og for hver dag har selskapet blitt rammet økonomisk..

Aftenposten - 10 maj 22 kl. 14:10

Redaktøren kunne aldri forestille seg hva slags nyheter hun skulle publisere om sin egen hjemby

Toma Istomina (26) fra Kyiv Independent var nylig i Bergen for å snakke om hvordan man dekker en krig der man selv er….

VG - 25 apr 22 kl. 22:14

Kan droppe flytte-planer etter pille-ja: «Det er en dag jeg har ventet på i 34 år»

Bergen (VG) Christian Lawley (40) hadde bestemt seg for å flytte til København for å få tilgang til medisinen han trenger for å få puste. Nå kan han fortsette livet i hjembyen Bergen med samboeren og datteren på åtte uker..

NRK - 10 maj 22 kl. 09:48

Staten sparer millioner på Havila

Staten sparer flere millioner kroner på at rederiet Havila Kystruten i Herøy ikke får seile mellom Bergen og Kirkenes på grunn av at de ikke har skip å seile med. Havila skal ha fire skip i ruta sammen med de sju skipene til Hurtigruten, men nå sparer staten millioner hver måned skriver Klassekampen. Rederiet skulle egentlig ha 24 millioner kroner hver måned ifølge kontrakten med Samferdselsdepartementet.

NRK - 25 apr 22 kl. 15:45

Død person i Arnavågen i Bergen

En person er funnet død i Arnavågen i Bergen, opplyser politiet. Personen er brakt inn til land, og nødetatene er på stedet og gjør undersøkelser..

NRK - 09 maj 22 kl. 14:47

To personar til sjukehus etter ulykke

To personar er sendt til sjukehus i ambulanse etter at ei ulykke på Flaktveit i Bergen måndag ettermiddag. Bilen dei sat i skal ha køyrd av vegen og ned ei skråning. Ein person var fastklemt og politiet omtala ulykke som alvorleg.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt