Avlive

Saturday, 02 December, 12:29

Nyheter om Avlive

NRK - 08 nov 23 kl. 10:33

Sveriges største eggprodusent må Avlive alle høns

Eggprodusenten CA Cedergren må Avlive alle hønsene sine etter et stort salmonellautbrudd, skriver flere svenske medier, deriblant jordbruksavisa ATL..

E24 - 03 nov 23 kl. 18:02

Kan Avlive Pablo Escobars flodhester

Colombia planlegger å Avlive noen av etterkommerne etter narkobaronen Pablo Escobars flodhest, som han importerte til landet på 1980-tallet..

VG - 23 nov 23 kl. 11:50

Giftig manet dreper tusenvis av fisk

Perlesnormaneten fører til økt dødelighet i oppdrettsanlegg. Havforskerinstituttet har måttet Avlive fisk på eget sjøanlegg i Austevoll sør for Bergen..

NRK - 06 nov 23 kl. 18:07

Fugleinfluensa: 32.000 kalkuner skal Avlives i Danmark

I løpet av de kommende dagene skal mat- og beredskapsmyndighetene i Danmark Avlive 32.000 kalkuner i en flokk nær Lundby på Vestkjælland, skriver danske TV 2. Avlivingen skjer fordi det har blitt oppdaget fugleinfluensa blant flokken..

NRK - 17 sep 23 kl. 20:47

Kollisjon mellom bil og elg

En personbil har kollidert med en elg på Gran på Hadeland. Politiet melder at de foreløpig ikke vet om noen er skadet i ulykken, men at det er store skader på kjøretøyet. Det er en del trafikale utfordringer på stedet.

NRK - 14 sep 23 kl. 11:30

Sverige får hjelp til å håndtere svinepest

Den siste tiden har det blitt bekreftet 18 tilfeller av svinepest i Sverige. Nå får svenskene hjelp fra europeiske land som tidligere har fått bukt på problemet. – Vi har nær kontakt med Belgia, i tillegg til EU-kommisjonen.

NRK - 30 jun 23 kl. 09:21

Bonde brukte øyedråper på to sauer – må Avlive 170 dyr

Etter å ha brukt øyedråper på to sauer må bonde Kjetil Hovde Avlive 170 dyr. Det har Mattilsynet konkludert med i saken mot Hovde i Lillesand. Fordi bonden brukte kloramfenikol øyedråper på søyer, krever Mattilsynet at alle dyr født etter 31.

VG - 30 jun 23 kl. 09:57

Bonde brukte øyemedisin på to sauer – må Avlive hele flokken

Det har Mattilsynet konkludert med nesten tre år senere. – En ekstrem arroganse, sier sauebonde Kjetil Hovden..

NRK - 20 jun 23 kl. 16:40

Den døde kvalen ved Kvaløya er slept ut på havet

Kvalen som stranda på Kvaløya i Tromsø, er slept ut på ope hav. Kvalen blei oppdaga laurdag 17. juni og døydde kort tid seinare.

Dagbladet - 17 jun 23 kl. 15:18

- Det humane er å Avlive

Hvalen som ligger strandet i Tromsø burde Avlives for egen skyld mener hvaljeger. Fiskeridirektoratet har en mann på vei som har kompetanse til avlivning, men han er først i Tromsø i morgen, opplyser direktoratet..

NRK - 07 apr 23 kl. 10:07

Etterforsker isbjørn-dødsfall på Svalbard

Sysselmesteren etterforsker dødsfallet til en isbjørnbinne på Vindodden på Svalbard. Binna hadde en unge som også måtte Avlives, skriver sysselmesteren i en pressemelding. Torsdag kveld oppsøkte bjørnen et hytteområde på Vindodden.

NRK - 27 mar 23 kl. 22:34

14 villrein tatt av ras på Hardangervidda

Statens naturoppsyn (SNO) fekk laurdag melding om at fleire villrein var tatt av eit snøras i Ullensvang kommune på Hardangervidda. – Første melding var på at det var sju dyr, men då vi kom fram fann vi til saman fjorten, seier Olaf Bratland, seniorrådgjevar i Statens naturoppsyn. Han fortel at det var sivile som først oppdaga at dyra blei tatt av raset.

NRK - 19 mar 23 kl. 00:18

Villgeitene i Sogn blir sak i Stortinget

Olve Grotle fra Høyre ber landbruksminister Sandra Borch svare i Stortinget på hva hun mener bør skje med en flokk forvillede geiter som Mattilsynet mener må Avlives. – Jeg har de siste dagene blitt kontaktet av en rekke personer som har reagert på at Mattilsynet vil skyte geiteflokken i Høyanger. Mange er opprørte, sier han.

NRK - 25 dec 22 kl. 10:04

Politiet jakter etter løs hund som har skadet tre personer i Sverige

En løs hund i området Hageby i Norrköping i Sverige gikk til angrep og bet tre personer julaften, skriver Aftonbladet. Politiet avfyrte varselskudd da hunden kom løpende mot patruljen, som førte til at hunden rømte en annen vei. Politiet har ikke lykkes i å fange hunden, og har fått tillatelse til å Avlive hunden med begrunnelse at den kan være til fare for allmennheten.

E24 - 19 okt 22 kl. 23:26

Grieg Seafood må Avlive en million fisk etter parasittangrep

Mattilsynet har pålagt Grieg Seafood å Avlive all fisk i åtte merder ved to oppdrettsanlegg i Finnmark..

NRK - 19 okt 22 kl. 23:13

Avlive en million fisk etter parasittangrep

Mattilsynet har pålagt Grieg Seafood å Avlive all fisk i åtte merder ved to oppdrettsanlegg i Finnmark. Årsaken er høy dødelighet og dårlig velferd som følge av sykdommen systemisk spironucleouse, skriver bransjebladet IntraFish. Ifølge Mattilsynet er det snakk om en sjelden parasittsykdom som forårsaker byller og sår på fisken, men som er ufarlig for mennesker.

NRK - 15 aug 22 kl. 19:24

Derfor valgte myndighetene å Avlive Freya

Fredag 12. august besluttet Fiskeridirektoratet å Avlive Freya. Det ble for dyrt og for vanskelig å flytte den store hvalrossen.

Aftenposten - 08 dec 22 kl. 09:11

Flere bør Avlive hunden sin

Eieren kjenner hunden best. Men det betyr ikke at hundeeieren har den beste dømmekraften..

Dagbladet - 07 dec 22 kl. 15:45

- Ekstrem skyldfølelse

Matmor Marie Rødli (21) var nær å måtte Avlive hunden Chicho (11). Så skjedde noe hun ikke hadde forventet..

NRK - 12 aug 22 kl. 12:13

MDG krever at Freya får leve

Etter at det ble kjent at Fiskeridirektoratet vurderer å Avlive Freya, krever MDG at myndighetene finner en løsning som innebærer at hvalrossen får leve, det melder NTB. Myndighetenes anbefaling er at man bør holde seg unna hvalrossen for å unngå at den blir stresset, men fordi publikum ikke følger anbefalingene, har Fiskeridirektoratet sagt at det kan det bli aktuelt å Avlive Freya. – Det er vanvittig at vi diskuterer å Avlive naturen når den blir ubeleilig for oss, sier MDG-nestleder Ingrid Liland til NTB..

NRK - 02 dec 22 kl. 23:39

Hevdar EU tvang Noreg til å skyte ned villrein

EU pressa Noreg til å utrydde villreinstammen i Nordfjella etter skrantesjukeutbrot. Det hevdar tidlegare statssekretær i Miljødepartementet, Stein Lier Hansen. Mattilsynet på si side tilbakeviser påstanden om at Noreg skal ha blitt pressa av EU til å Avlive reinen i Nordfjella.

VG - 01 dec 22 kl. 09:34

Veterinær om rottweileren: – Anbefalte avlivning

Veterinæren til rottweileren forteller i retten at hun ikke lenger ønsket å behandle hunden på grunn av sin egen sikkerhet. – Jeg var tydelig på at hun måtte Avlive hunden..

NRK - 29 sep 22 kl. 00:41

Avlivede kyllinger i Rogaland var ikke syke

På grunn av mistanke om newcastlesyke ble 14.000 kyllinger på Kvernaland Avlivet tidligere denne uka. Nå viser prøvene at de ikke var syke.

NRK - 03 nov 22 kl. 11:28

Sverige: Dyreparken Nordens Ark Avliver ulver

De siste ulvene i dyreparken Nordens Ark i svenske Bohuslän er Avlivet. Bakteppe er Riksdagens beslutning om å redusere ulvebestanden. Beslutningen gikk ut på at den svenske ulvebestanden skulle reduseres fra 300 til 170.

NRK - 22 aug 22 kl. 14:23

Fiskeriministeren om Freya: Avliving var det beste alternativet

Å Avlive hvalrossen Freya var det beste alternativet, svarer fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) på skriftlig spørsmål fra MDG. Folk fulgte ikke myndighetenes anbefalinger om å holde avstand til Freya, skriver Skjæran. – Det resulterte i situasjoner der både publikum og hvalrossen sto i fare for å bli skadd, eller liv kunne gå tapt.

VG - 11 aug 22 kl. 18:24

Fiskeridirektoratet vurderer å Avlive Freya: - Er blitt stresset

Farlige situasjoner mellom mennesker og Freya i sommer har gjort det aktuelt å Avlive kjendishvalrossen. Fiskeridirektoratet mener at dyret er blitt «stresset» av all oppmerksomheten..

NRK - 04 okt 22 kl. 12:49

Nemnde ikkje nyval i opningstalen

Den danske nasjonalforsamlinga Folketinget opna i dag. I forkant hadde mange venta at den danske statsministeren Mette Frederiksen ville skrive ut nyval. I talen nemnde Frederiksen ikkje noko om dette.

NRK - 04 okt 22 kl. 12:49

Danmark: Skreiv ikkje ut nyval

Den danske nasjonalforsamlinga Folketinget opna i dag. I forkant hadde mange venta at den danske statsministeren Mette Frederiksen ville skrive ut nyval. I Frederiksens opningstale nemnde ikkje ho noko om dette.

NRK - 27 sep 22 kl. 10:44

Ny fjørfegård må slakte ut

Den alvorlige fuglesykdommen Newcastlesyke er trolig påvist i nok en fjørfebesetning på Kverneland i Time. Rundt 14.000 fjørfe må Avlives ved gården, som ligger 9,8 km fra gården i Klepp der newcastlesyke ble påvist.

VG - 31 jul 22 kl. 05:14

Ni måneders drama om katt til retten: Vil Avlive Cy

Til tross for lang karantene, medisinsk behandling og vaksinering vil Mattilsynet Avlive CY. Dyrebeskyttelsen har brukt over 200.000 kroner på advokater for å redde livet til katten.

NRK - 26 jul 22 kl. 11:43

Mener folk må flytte båtene sine

Forsker Kathrine Albertine Ryeng ved Havforskningsinstituttet mener det er uaktuelt å Avlive kjendishvalrossen Freya. I går foreslo biolog Per Espen Fjeld å Avlive hvalrossen på grunn av at den har ødelagt båter og brygger i Oslofjorden. I Dagsnytt 18 i går sa Ryeng at man først må gå gjennom tiltak for å unngå skader, og viste til at folk kan flytte båtene sine..

NRK - 14 sep 22 kl. 11:52

Tre frifunnet i Danmark for trusler mot Mette Frederiksen

I januar hengte tre menn opp en dukke av Danmarks statsminister Mette Frederiksen med teksten «Hun må og skal Avlives». Nå er de frifunnet for trusler. Trioen ble frifunnet i en domstol i København, til jubel fra tilhørerne.

Dagbladet - 18 aug 22 kl. 22:40

Ansatte trakasseres: - Kan bli politianmeldt

Mange reagerte i sinne etter at Fiskeridirektoratet valgte å Avlive hvalrossen Freya - det får de ansatte i direktoratet kjenne på kroppen..

VG - 14 aug 22 kl. 13:33

Reagerer kraftig på Freyas død: – Ingen grunn til å Avlive

Søndag morgen ble det kjent at kjendishvalrossen Freya er Avlivet. Reaksjonene har ikke latt vente på seg..

VG - 12 aug 22 kl. 12:09

MDG krever at Freya får leve – mener fiskeriministeren må på banen

Etter at det ble kjent at Fiskeridirektoratet vurderer å Avlive Freya, krever MDG at myndighetene finner en løsning som innebærer at hvalrossen får leve..

Klartale - 12 aug 22 kl. 08:25

Hvalrossen Freya må kanskje dø

Hvalrossen Freya har kost seg. Hun har slappet av i båter i Oslo og Bærum. Men dyret er stort, og folk kommer for nær.

VG - 11 aug 22 kl. 18:24

Freya vurderes Avlivet: – Det er jo helt krise

Farlige situasjoner mellom mennesker og Freya i sommer har gjort det aktuelt å Avlive kjendishvalrossen. Fiskeridirektoratet mener at dyret har blitt «stresset» av all oppmerksomheten..

NRK - 10 aug 22 kl. 11:35

Hvithvalen i Seinen Avlivet under redningsaksjon

Hvithvalen som ble fraktet vekk fra elven Seinen i Frankrike måtte Avlives under redningsaksjonen onsdag, skriver nyhetsbyrået AFP. – Til tross for en enestående redningsaksjon for hvithvalen, er vi triste over å kunngjøre hvalens død, skriver myndighetene i regionen Calvados på Twitter. Hvalen skal ha fått pusteproblemer da den ble fraktet tilbake til kysten.

NRK - 09 aug 22 kl. 08:13

Ja til felling av ulv i Nord-Østerdal

Statsforvalteren i Innlandet har sagt ja til felling av en ulv i deler av kommunene Rendalen, Alvdal, Tynset, Tolga og Os. Fellingstillatelsen ble gitt etter at det ble funnet et skadd lam og ei drept søye på Unset i Rendalen. Lammet måtte Avlive.

NRK - 07 aug 22 kl. 18:49

Lite håp om å redde strandet hvithval i Seinen

Håpet om å redde den underernærte hvithvalen som har forskanset seg i elva Seinen i Frankrike minker. Redningsarbeiderne sier de står i en kamp mot klokka. Hvalen ble først observert tirsdag i elva som renner gjennom Paris til Den engelske kanal.

NRK - 04 aug 22 kl. 11:57

Politiet oppfordrer badegjester til å holde avstand fra Freya

Politiet oppfordrer alle badegjester ved Kadettangen og Sandviksbukta i Bærum til å holde avstand fra hvalrossen Freya. Tidligere i dag fikk politiet meldinger om at Freya jaget badende i Kadettangen, som er en populær badeplass med stupetårn. På Twitter skriver de at havnesjefen i Bærum kommune er varslet om hendelsen, og er ventet å iverksette tiltak i området for å varsle de som bader.

Dagbladet - 31 jul 22 kl. 05:22

Vil Avlive «friske» Cy (2)

Dyrebeskyttelsen anslår at de har brukt rundt 240 000 kroner så langt i kampen for å redde livet til katten Cy. - Det er grusomt å tenke på hva Mattilsynet vil gjøre med en frisk katt, sier daglig leder..

NRK - 26 jul 22 kl. 13:04

Rødlistede Freya er tilbake i Oslo

Hvalrossen Freya er tilbake i Frognerkilen i Oslo etter å ha tilbrakt en langhelg i Bærum. Mesteparten av forrige uke tilbrakte kjendishvalrossen ved å slappe av i småbåter i båthavnen Frognerkilen, som ligger langs E18. Så dro hun videre sørvest over mot Bærum, hvor hun har vært siden fredag.

NRK - 23 maj 22 kl. 19:47

Noah: Politiet burde ikkje ta avgjerder om å Avlive hundar

Torsdag skal det stemmast over den nye hundelova, som er venta å få fleirtal i Stortinget. Leiar av dyrevernsorganisasjonen Noah, Siri Martinsen, er kritisk til at det framleis er politiet som skal bestemme om ein hund skal bli avliva eller ikkje, i tilfelle der den har skadd andre dyr eller menneske. – Det har ikkje politiet kompetanse til å vurdere, for dei er ikkje ekspertar på hundeåtferd, og skal heller ikkje vere det, seier ho til NRK.

NRK - 04 jul 22 kl. 18:23

Hund skal Avlives etter angrep

Mattilsynet har besluttet å Avlive en hund som mandag formiddag gikk til angrep på en mindre hund og dens eier i Porsgrunn. Det var to hunder som gik til angrep, og den andre ble skutt tidligere på dagen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com