NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 23:11

NRK - 19 okt 21 kl. 13:10

Straumprisen fell i morgon

Etter fleire dagar med rekordhøge straumprisar, er det venta eit prisfall onsdag. Det viser prisoversikta frå straumbørsen Nordpool. Prisen vil ligge på 0,80 kilowattimen i snitt gjennom dagen i Sør-Noreg..
Les mer på NRK


Les mer om:
Nordpool, Sør-Noreg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Straumprisen, felli , morgon
NRK - 06 okt 21 kl. 12:05

Oslo Børs kraftig ned

Oslo Børs følger børsane i Europa, og fell markant torsdag. Alle dei største selskapa på børsen går nedover. Like før klokka 12 hadde hovudindeksen falle 1,6 prosent sidan opning.

NRK - 20 okt 21 kl. 05:17

Sp fell på ny måling, SV klatrar

Senterpartiet fell, medan SV gjer eit kraftig byks opp på VGs første partimåling etter valet. Sp får ein oppslutning på 12,4 prosent (ned 1,2), Ap får 26,7 (opp 0,3), og SV får 9,3 prosent (opp 1,8). Raudt, som fekk eit rekordsterkt resultat i valet med 4,7 prosent, går fram 0,1..

NRK - 30 sep 21 kl. 19:27

Kraftkabel vil gi dyrare straum

Den nye kraftkabelen til Storbritannia vil gjere straumen dyrare i Sør-Noreg. Men kor mykje dyrare, er analytikarar og Statnett usamde om. Kraftanalytikar Tor Reier Lilleholt i Volue Insight trur ikkje opninga av kabelen vil føre til store endringar i dei norske straumprisane med det aller første, men selskapet har gjort utrekningar som viser at den vil bidra til å auke den sørnorske straumprisen med 10 øre/kWh i snitt over tid.

NRK - 19 okt 21 kl. 07:59

Lovar straumpristiltak

Folk som strevar med høge straumrekningar må få hjelp på kort sikt, seier olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap). Ho seier det kan skje i form av auka bustøtte eller andre ordningar. Straumprisen i Sør-Noreg er på det høgaste så langt i år, og Mjøs seier det er tøft for mange å få straumrekningar som er enn dei regna med.

NRK - 20 okt 21 kl. 04:21

Risikabelt å avgrense straumeksport

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen seier Noreg kan risikere å miste tilgang på import av kraft dersom vi avgrensar straumeksporten til utlandet. Raudt-leiar Bjørnar Moxnes vil at Noreg skal redusere eksporten for å få ned straumprisen, skriv Aftenposten. Han spør regjeringa om ikkje Noreg einsidig kan avgrense bruken av NorLink-kabelen til Tyskland..

NRK - 24 okt 21 kl. 15:32

Strid om styring av straumpris

Høge straumprisar i Sør-Noreg har skapt ny debatt om energimarknaden skal vere fritt. Stortingsrepresentant Sofie Marhaug frå Raudt meiner staten bør ta meir kontroll over straumprisane. Men ho får motstand frå Mathilde Tybring-Gjedde frå Høgre, som meiner at eit marknad har tent Noreg og straumprisen godt..

NRK - 29 sep 21 kl. 08:25

Lange køar i London

Det er lange køar ved bensinstasjonane i London onsdag morgon, melder Reuters. Regjeringa sa tysdag at drivstoffmangelen var i ferd med å stabilisere seg, etter at mange hadde hamstra bensin i panikk. Men onsdag morgon var det igjen kø ved fleire av stasjonane langs motorvegen rundt hovudstaden..

NRK - 05 okt 21 kl. 06:43

Hest døydde i påkøyrsel

Ein hest døydde tysdag morgon då han blei påkøyrd på ein veg på Setskog i Aurskog-Høland. Bilføraren blei lettare skadd. Gisle Sveen, operasjonsleiar i politiet seier til NTB at det var ein hest utan ryttar som var i vegen.

NRK - 25 jun 21 kl. 10:30

Mann har forskansa seg på rådhus

Ein mann har forskansa seg på eit rådhus i den danske byen Middelfart fredag morgon. Bebuarar innanfor 100 meter frå rådhuset blir evakuert, melder avisa BT. Dei første meldingane gjekk ut på at ein mann hadde brote seg inn på eit politikontor i rådhusbygningen og at han hadde fyrt av fyrverkeri.

NRK - 25 jun 21 kl. 10:30

Mann har forskansa seg i rådhus

Ein mann har forskansa seg i eit rådhus i den danske byen Middelfart fredag morgon. Bebuarar innanfor 100 meter frå rådhuset blir evakuert og det er store politistyrkar på staden, melder avisa BT. Dei første meldingane gjekk ut på at ein mann hadde brote seg inn på eit politikontor i rådhusbygningen og at han hadde fyrt av fyrverkeri.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt