NRK > Nyheter

Thursday, 28 March, 13:11

NRK - 09 sep 21 kl. 06:56

Ønsker færre drukningsulykker

UiT Norges arktiske universitet og Ishavskysten friluftsråd samarbeider om å kurse lærere i utendørs svømme- og livredning. Ved utgangen av august i år hadde 11 personer druknet i Troms og Finnmark, og fylket topper den nasjonale statistikken..
Les mer på NRK


Les mer om:
Norges, Ishavskysten, Troms, Finnmark

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ønsker, færre, drukningsulykker
Klartale - 13 apr 23 kl. 06:00

Hvorfor får vi færre barn?

Før kom flere fra store søskenflokker. Nå velger de fleste å ikke få flere enn to barn. Vi får færre barn enn noensinne i Norge.

NRK - 01 jul 22 kl. 07:52

Seks personer druknet i juni

Seks mennesker omkom i drukningsulykker i juni, noe som er de laveste juni-tallene på mange år. I første halvår druknet totalt 33 personer, ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk. – Det er gledelig at innledningen til sommeren har gitt lavere drukningstall enn tidligere år.

Klartale - 03 jun 22 kl. 08:51

Fem personer druknet i mai

Vår og sommer gjør at flere er i eller ved sjøen. Noen bader, andre er ute i båt. Men for noen går det galt.

NRK - 05 okt 22 kl. 08:34

71 personer mistet livet i drukningsulykker i år

Fem personer omkom av drukning i september, ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk. Hittil i år har 71 personer mistet livet i drukningsulykker. 87 prosent av de som har omkommet i drukningsulykker så langt i år er menn, og 13 prosent er kvinner.

NRK - 17 jul 23 kl. 09:15

Sju personer druknet i første halvdel av juli

I første halvdel av juli omkom sju personer i drukningsulykker. Så langt i år har 45 personer druknet i Norge. Antallet omkomne så langt i år er åtte flere enn på samme tid i fjor, viser tall fra Redningsselskapet.

Klartale - 12 jan 24 kl. 09:05

Hvordan går det med ukrainske flyktninger i Norge?

Krigen i Ukraina har rast for fullt i snart to år. Imens har tusenvis av ukrainere søkt trygghet i Norge. Over 70.

NRK - 03 jun 21 kl. 08:04

Færre druknet i mai

Fem personer omkom i drukningsulykker i mai, mot ti i 2020. Så langt i år har 23 personer druknet i Norge, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk På samme tidspunkt i fjor hadde 30 personer omkommet i drukningsulykker. 40 av de totalt 88 drukningsulykkene i fjor fant sted i sommermånedene juni, juli og august..

NRK - 04 apr 23 kl. 07:50

14 personar drukna i første kvartal av 2023

Sju personar omkom i drukningsulykker i mars. Så langt har 14 personar drukna i Noreg, viser tal frå redningsselskapet sin drukningsstatistikk. Det er to færre enn i fjor.

Klartale - 24 jul 23 kl. 11:54

Færre søker seg til å bli lærer

Tallene fra hvilke studier folk har kommet inn på, er her. De viser at færre ønsker å bli lærer. Lærerutdanningen er det studiet som har fått minst søkere sammenlignet med fjoråret.

Dagbladet - 19 jul 21 kl. 06:06

Dystre tall for drukningsulykker

Sju personer omkommet i drukningsulykker på én uke. Redningsselskapet råder alle til å løfte blikket og følge sjøvettregler..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 timer siden

Farevarsel for snøfokk

Det er sendt ut farevarsel for snøfokk torsdag kveld og tidlig natt til fredag i deler av fjellstrøkene i Sør-Norge. Det er venta sterk østlig vind utsatte steder og perioder med snø. Snøgrensen ventes å ligge på omkring 800-1200 meter, høyest i sørlige områder..

NRK - 3 timer siden

Kina opphever sanksjoner mot australsk vin

Kina kunngjorde torsdag at de opphever høye tollmurer mot australsk vin. Kort etter sa Australia at de dropper saken mot Kina i Verdens handelsorganisasjon WTO. Tidligere denne måneden møttes landenes utenriksministre for å markere bedring i forholdet mellom de to landene etter flere års spenning.

NRK - 5 timer siden

Brann i campingvogn

Ingen skal ha kommet til skade i forbindelse med et mindre branntilløp i ei campingvogn i Salangen torsdag morgen. Det melder politiet på X. En person skal ha befunnet seg i vogna da brannen oppsto.

NRK - 4 timer siden

Putin truer med å skyte ned ukrainske F-16-fly

Russland vil skyte ned F-16-fly når Ukraina får dem, også om de tar av fra baser i andre land, sier Russlands president Vladimir Putin. I en tale til russiske flygere på en base i Tver onsdag understreket Putin at Russland ikke har noen planer om å angripe noe Nato-land, inkludert Polen, de baltiske landene og Tsjekkia. – Men hvis Vesten forsyner Ukraina med F-16-fly, vil de bli skutt ned, sa han og gjorde det klart at slike fly er legitime mål, også om de brukes fra flybaser i andre land.

NRK - 3 timer siden

Nye tall bekrefter resesjon i Storbritannia

Ferske tall fra Storbritannias Statistisk sentralbyrå (ONS) bekrefter at landet er inne i resesjon. Storbritannias bruttonasjonalprodukt (BNP) falt med 0.3 prosent i siste kvartal i 2023, skriver The Guardian.

NRK - 4 timer siden

Gruve med fangede gruvearbeidere nesten oversvømt

Gruven der 13 gruvearbeidere er fanget, i Amur-regionen i Russland, er nesten oversvømt, melder det statlige russiske nyhetsbyrået RIA, ifølge Reuters. Arbeiderne har vært fanget i gullgruven, som er en av Russlands største, siden det gikk et ras 19. mars.

NRK - 5 timer siden

Ukraina har skutt ned 26 russiske droner

Ukraina sier at de natt til torsdag skjøt ned 26 droner som ble avfyrt fra Russland. Det ukrainske militæret melder på Telegram at russerne skjøt både krysserraketter, S-300-raketter og 28 droner mot Ukraina i løpet av natten. – 26 angrepsdroner av Shahad-typen ble skutt ned i Odesa, Kharkiv, Dnipropetrovsk og Zaporizjzja, sier Mykola Olesjtsjuk som er sjef for flyvåpenet.

NRK - 5 timer siden

Nordmenn hamstrer egg i Sverige

Mangelen på egg i norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen. Allerede på tirsdag gikk Maxi-Mat på Nordby-senteret ved Svinesund tomt for egg, skriver Nettavisen. Hos Nordby Supermarket på samme senter måtte man samme dag innføre begrensning på hvor mange egg man kunne handle inn, maks tre 20-pakninger per husstand.

NRK - 7 timer siden

Navalnyj-portretter malt nær sovjetisk krigsminnesmerke i Wien

To portretter av den avdøde russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj er malt på en vegg bak et minnesmerke for sovjetiske soldater i Østerrikes hovedstad. Navalnyjs kamp mot korrupsjon i Russland og demonstrasjoner mot myndighetene i Kreml gjorde ham til en av president Vladimir Putin største fiender. Han døde i en straffeleir i den arktiske delen av Russland i februar.

NRK - 7 timer siden

Frankrike saksøker tenåring

Frankrike saksøker en tenåring etter falske anklager om at en rektor skal ha slått henne da de kranglet om bruken av islamsk hodeplagg. Det opplyser den franske statsministeren ifølge BBC. Rektoren skal ha insistert på at hun fjernet hodeplagget på skolens område, som fransk lov krever.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com