øker

Monday, 06 February, 03:54

Nyheter om øker

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 07 jan 23 kl. 07:00

Disse bøkene lånte vi mest i 2022

Deichman bibliotek har laget lister over bøkene som ble mest lånt i 2022. Deichman er Oslo kommunes folke-bibliotek. Så dette er bøkene Oslofolk lånte mest i 2022.

Klartale - I førrgår: 06:00

Han har vunnet gull, men nå vil han ha hjelp

Norske Salum Kashafali driver med friidrett. Sprinteren er nesten helt blind. Men han har likevel klart å bli en av verdens beste parautøvere.

Klartale - 02 feb 23 kl. 16:30

Kronprinsparet feirer bursdag med fem reiser og fest

Kronprins Haakon har bursdag 20. juli. Kronprinsesse Mette-Marit har bursdag 19.

NRK - 30 jan 23 kl. 13:26

Forsvarsministre besøker norske og nederlandske styrker i Troms

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram og hans nederlandske kollega Kajsa Ollongren besøker både norske og nederlandske styrker på vintertrening i Indre Troms. I neste uke har Gram (Sp) med seg Ollongren nordover, der Nederland årlig har hundrevis av soldater som trener under utfordrende vinterforhold, melder Forsvarsdepartementet i en pressemelding. Først drar statsrådene innom Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan utenfor Bodø neste mandag.

NRK - 25 jan 23 kl. 22:42

Politiet advarer mot ny svindelmetode

En 90 år gammel kvinne ble svindlet for et gullkjede da to unge menn kom på døren hennes og ville kjøpe bøker i Oslo onsdag. Kvinnen ble først oppringt og kort tid senere oppsøkt på døra av to unge menn i 20-årene, opplyser politiet. De to mennene lurte 90-åringen slik til å gi fra seg et gullkjede.

NRK - 24 jan 23 kl. 07:10

Teknisk Ukeblad: Follobanen-entreprenør saksøker forsikringsselskaper

Det spanske selskapet AGJV, som er totalentreprenør på Follobanen, saksøker flere forsikringsselskaper for en halv milliard kroner. Selskapene bestrider kravet. Totalentreprenøren saksøker forsikringsselskapene for minst 555 millioner kroner, ifølge rettsdokumenter som Teknisk Ukeblad har fått innsyn i.

NRK - I førrgår: 01:09

Ung mann skadet i alvorlig voldshendelse i Kristiansand

Politiet søker etter en eller flere gjerningspersoner etter en alvorlig voldshendelse på Nodeland utenfor Kristiansand by. Politiet er på stedet med flere patruljer. – Politiet fikk melding fra AMK og samtidig andre nødtelefoner om en alvorlig voldhendelse som har skjedd utendørs, sier operasjonsleder Arve Myklebust til NRK.

NRK - I førrgår: 19:58

Politiet søker etter personer etter en trusselsituasjon i Sandnes

Politiet har vært i kontakt med personer som har vært utsatt for en skremmende og truende opplevelse. Det skriver politiet på Twitter. – To menn, ukjent alder, hadde truet de med en våpenlignende gjenstand.

VG - I førrgår: 09:14

Skjerm barna fra skjermen

Ut med mobiltelefonen, inn med flere bøker og kladdebøker. Vi trenger ikke mer digitalisering, vi trenger mer analogisering i skolen..

NRK - 02 feb 23 kl. 16:10

Færre søker om ledighetstrygd i USA

Kun 183.000 søkte om å få ledighetstrygd i USA i forrige uke, noe som er det laveste nivået siden april 2022. Det var 3000 færre enn uka før, og femte uka på rad med fall, ifølge det amerikanske arbeidsdepartementet.

E24 - 01 feb 23 kl. 07:29

Bondelaget: – Vanskelig for forbruker å forstå hvorfor prisene øker så mye

Onsdag er det ventet et prishopp på en rekke dagligvarer. Norges Bondelag ber om mer åpenhet om hvorfor prisene øker..

NRK - 01 feb 23 kl. 05:46

Antallet elbiler i EU øker kraftig

Antallet elbiler i EU økte med 76 prosent i 2021 – men utgjorde likevel mindre enn én prosent av den totale bilparken. Innen 2035 skal alle nye biler som selges i EU være utslippsfrie, ifølge avtalen som ble inngått mellom EUs medlemsland og EU-parlamentet i fjor høst. Dit er veien fortsatt lang – selv om antallet elbiler øker jevnt og trutt.

VG - 01 feb 23 kl. 04:43

Her er Maria (21) på storhandling før prisene øker: – Som student må jeg spare mest mulig penger

Onsdag 1. februar øker matvareprisene nok en gang. For student Maria Alizadeh blir et allerede trangt budsjett enda trangere..

VG - 31 jan 23 kl. 16:11

Trump saksøker Watergate-journalist Bob Woodward

USAs tidligere president Donald Trump saksøker den anerkjente journalisten Bob Woodward for å ha gitt ut lydopptak fra intervjuer som lydbok..

NRK - 31 jan 23 kl. 15:59

Trump saksøker Watergate-journalist Bob Woodward

USAs tidligere president Donald Trump saksøker den anerkjente journalisten Bob Woodward for å ha gitt ut lydopptak fra intervjuer som lydbok. Woodward, mannen som er mest kjent for å i sin tid ha avslørt Watergate-skandalen som veltet daværende president Richard Nixon, ga i 2020 ut biografien «Rage» om Trump. Trump hevder Woodward har brutt løfter om å ikke publisere opptakene fra intervjuene han gjorde i arbeidet med boka, viser rettsdokumenter fra en domstol i Florida, ifølge NBC News.

NRK - 30 jan 23 kl. 17:42

Kvinne i 20-årene alvorlig skadd etter frontkollisjon i Meråker

En av de fem som søndag var involvert i en alvorlig frontkollisjon på E14 i Meråker i Trøndelag, betegnes som alvorlig skadd. Det var et par i 20-årene og et par i 50-60-årene og ett barn som var involvert i kollisjonen søndag ettermiddag, skriver Trønder-Avisa. I den ene bilen satt et par i 20-årene.

VG - 26 jan 23 kl. 20:36

Fant 53 døde måker: – Rene massakren i fjæra

Hanne Wiesener fant 53 døde måker i fjæra i Jøkelfjord i Nord-Troms. De har mest sannsynligvis druknet, sier professor i marinbiologi..

NRK - 25 jan 23 kl. 15:15

Libanons riksadvokat saksøker etterforskningsleder

Libanons riksadvokat er siktet for den store eksplosjonen i Beirut i 2020, men saksøker nå dommeren som leder etterforskningen, skriver NTB. Riksadvokat Ghassan Oweidat, tre dommere, tidligere statsminister Hassan Diab og to andre tidligere ministre er ifølge rettsdokumenter siktet av Tarek Bitar, dommeren som leder etterforskningen av eksplosjonen som krevde minst 215 liv og forårsaket store ødeleggelser i Beirut. Ifølge siktelsen har Oweidat forsøkt å hindre etterforskningen..

Klartale - 25 jan 23 kl. 10:05

Rekordmange pasienter har krevd erstatning

Har du blitt operert feil? Fått bivirkninger av behandling? Da kan du ha rett på erstatning.

NRK - 24 jan 23 kl. 19:15

AFP: USA saksøker Google

USA saksøker Google for deres dominans i annonsemarkedet på nett, melder AFP..

NRK - 1 time siden

Russlands utenriksminister besøker Irak

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov kom søndag til Bagdad for å ha samtaler om energi og matsikkerhet i lys av krigen i Ukraina. Han kom til Bagdad med en stor delegasjon som inkluderer investorer og ledere for olje- og gassindustrien, ifølge en talsmann for Iraks utenriksdepartement, Ahmed al-Sahhaf. Lavrov skal møte både president Abdul Latif Rashid, statsminister Mohammed Shia, utenriksminister Fuad Hussein og parlamentspresident Mohammed al-Halbussi.

NRK - 1 time siden

Hasj fløyet inn på lukket avdeling med drone

Dansk politi leter etter gjerningsmannen etter at en drone som fraktet hasj, er hentet ned fra lufta ved lukket avdeling på et sykehus i Roskilde. Vaktsjef Boye Rasmussen ved Roskilde-politiet sier at politiet søndag fikk melding om at det fløy en drone med en pakke i en snor inn over Sct. Hans Hospital.

NRK - 7 timer siden

Søker etter person med helikopter

Politiet og Redningssentralen har satt i gang et søk etter en savnet person ved Namsvatnet i Trøndelag..

Aftenposten - 7 timer siden

Ny studie: Større risiko ved å føde på små sykehus

Risikoen for at barnet dør før eller etter fødsel, øker hvis mor føder ved et lite sykehus..

NRK - 9 timer siden

Trafikkulykke i Bærum – person har løpt fra stedet

Politiet i Oslo skriver på Twitter at alle nødetater er på vei til en trafikkulykke i Åses vei på Vøyenenga i Bærum. En bil har kjørt tvers gjennom en rundkjøring og truffet autovernet. En person er lettere skadet, og en person har løpt fra stedet.

NRK - 23 jan 23 kl. 20:42

USA: – Å brenne bøker er dypt respektløst

– Å brenne bøker som er hellig for mange er dypt respektløst, sier departementet i USA til Reuters. Kommentaren kommer etter Sveriges beslutning om å gi den høyreekstreme politikeren Rasmus Paludan tillatelse til å demonstrere utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm lørdag, der han satte fyr på Koranen..

Nyhetspressen - 23 jan 23 kl. 11:27

Nettcasinoer fortsetter å øke i popularitet

Selv om norske myndigheter fra 1. januar innførte nye strenge virkemidler for å kneble spillselskapene, så har populariteten fortsatt å øke. Dette viser en klar indikasjon på at norske myndigheter og norske spillere ikke trekker i samme retning.

NRK - Igår: 19:14

Demokratene endrer rekkefølgen på nominasjonsvalgene

South Carolina skal i 2024 være første delstat ut når Demokratene skal velge presidentkandidat. Tidligere har startskuddet for nominasjonsprosessen gått i Iowa. Tanken bak endringen er å gi større påvirkningskraft til svarte og velgere fra andre minoritetsgrupper som partiet søker støtte fra.

NRK - Igår: 16:14

Stor snøskredfare i Lyngen

Faren for snøskred øker mange steder i Nord-Norge, og verst ser det ut i Lyngen i Troms. Der er det sendt ut rødt farevarsel for mandag. – Naturlig skredaktivitet ventes på grunn av temperaturstigning, kraftig vind og potensielt mye nedbør.

NRK - Igår: 13:29

Storaksjon mot barneekteskap i India

Politiet i den indiske delstaten Assam har pågrepet over 2.000 menn som har giftet seg med mindreårige jenter, eller bidratt til å arrangere slike ekteskap Blant dem som er pågrepet er over 50 religiøse ledere, både hinduprester og muslimske imamer, som har velsignet slike ekteskap, sier politisjefen i delstaten, Gyanendra Pratap Singh. – Hittil har vi pågrepet 2.

NRK - Igår: 10:52

Person påkjørt i Holmestrand – fører stakk fra stedet

En kvinne ble påkjørt i et gangfelt i Holmestrand sentrum rett før klokka elleve. Hun er våken og bevisst. Bilen som kjørte på henne stakk fra stedet.

Aftenposten - Igår: 07:03

Amer (14) gikk med avskjedsbrev i lommen. Historiens hans viser hvorfor volden bare øker.

BETLEHEM (Aftenposten): To av hans jevnaldrende i nabolaget ble skutt og drept..

NRK - I førrgår: 01:09

Melding om alvorlig voldshendelse i Kristiansand.

Politiet søker etter en eller flere gjerningspersoner etter en alvorlig voldshendelse i Nodeland i Kristiansand. Politiet er på stedet med flere patruljer En person er kjørt til sykehus med det som fremstår som alvorlige skader etter en alvorlig voldshendelse i Kristiansand, skriver politiet på Twitter..

NRK - I førrgår: 01:09

Mann skadet i alvorlig voldshendelse i Kristiansand

Politiet søker etter en eller flere gjerningspersoner etter en alvorlig voldshendelse på Nodeland utenfor Kristiansand by. Politiet er på stedet med flere patruljer En person er kjørt til sykehus med det som fremstår som alvorlige skader etter en alvorlig voldshendelse i Kristiansand, skriver politiet på Twitter..

E24 - I førrgår: 13:41

Kollaps i strømselskap-aksje etter krisemelding

Skandia Greenpower forsøker å holde seg i live, men har så langt ikke lyktes med å hente inn mer kapital eller finne samarbeidspartnere. – Det ligger sånn sett en dramatikk i dette, sier styreleder Erik Edvard Tønnesen..

NRK - I førrgår: 10:28

Stortingspresidenten reiser på offisielt besøk til Japan og Sør-Korea

Sammen med en delegasjon fra Stortinget, besøker stortingspresiden Masud Gharahkhani Japan og Sør-Korea. − Japan og Sør-Korea er blant våre nærmeste partnere i Asia. Begge landene setter demokrati og menneskerettigheter høyt, og internasjonalt inntar de samme posisjon som Norge innenfor en rekke arenaer, sier stortingspresidenten i en pressemelding.

NRK - I førrgår: 10:22

Antallet bosettere øker på Vestbredden

Antallet bosettere på Vestbredden har nå passert en halv million, viser offisielle israelske tall. De siste fem årene har antallet økt med nesten 16 prosent. Antallet bosettere økte i fjor med 2,5 prosent til 502.

NRK - I førrgår: 09:16

Afghansk lærer pågrepet etter protest mot Taliban

Taliban har pågrepet og banket opp en av Afghanistans best kjente akademikere, som har tatt opp kampen mot forbudet mot å gi jenter høyere utdannelse. Ismail Mashal er foreleser i journalistikk og har vært tilknyttet tre universiteter i Kabul. I desember gikk han i et TV-intervju hardt ut mot Taliban-regimet og forbudet de har innført mot å la jenter ta høyere utdanning.

E24 - I førrgår: 07:03

Kraftig resultatfall for Scatec – Inntektene øker

Fornybarselskapet Scatec kan notere seg et kraftig resultatfall i fjerde kvartal 2022, sammenlignet med året før. Samtidig faller kraftproduksjonen..

E24 - I førrgår: 06:00

Kornelia (28) sa opp på grunn av stress: – Hele livet mitt dreide seg om jobben

Seks av ti har vært så stresset på jobb at de ble bekymret for egen helse, viser en ny undersøkelse. Det er særlig tre faktorer på arbeidsplassen som øker stressnivået..

NRK - 02 feb 23 kl. 17:54

Sveriges Nato-forhandler besøker USA

Lederen for Sveriges Nato-forhandlinger Oscar Stenström er i USA, der han blant annet skal treffe den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Jake Sullivan. Stenström reiste til USA sammen med Sveriges nasjonale sikkerhetsrådgiver Henrik Landerholm tidligere i uken. Hovedtema for besøket er Nato og sikkerhetssituasjonen, men nøyaktig hva de skal snakke om, er ikke kjent.

NRK - 02 feb 23 kl. 14:20

Den europeiske sentralbanken øker styringsrenten

Den europeiske sentralbanken hever styringsrenten med 0,5 prosentpoeng..

NRK - 02 feb 23 kl. 10:20

Havarikommisjonen undersøker ambulanse-utforkjøring ved Holmestrand

Statens havarikommisjon har iverksatt sikkerhetsundersøkelse av ulykken hvor en ambulanse havnet på taket ved Holmestrand. Ulykken skjedde onsdag 18. januar i nærheten av Holmestrand.

NRK - 02 feb 23 kl. 09:20

Saksøker barnevernet og Ørsta kommune

Ein far på Sunnmøre har saksøkt Ørsta kommune og barnevernstenesta med krav om 1,5 millionar kroner i oppreisingserstatning. Det skriv Sunnmørsposten. Bakgrunnen for saka er at barnevernet på eit tidspunkt overtok omsorg for mannen sine barn.

NRK - 02 feb 23 kl. 08:44

Von der Leyen besøker Kyiv

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen ankom torsdag Kyiv og understreket at EU «står sammen med Ukraina». Von der Leyen er på besøk sammen med flere andre EU-ledere. Fredag skal de ha toppmøte med den ukrainske regjeringen, der også EU-rådets president Charles Michel skal delta.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com