Tyskland

Monday, 20 September, 01:48

Nyheter om tyskland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 aug 21 kl. 05:10

tyskland har evakuert 600

Så langt har tyskland evakuert over 600 personer fra Afghanistan til tyskland. Tyske militærfly har fraktet folk fra Kabul til nabolandet Usbekistans hovedstad Tasjkent. Fram til onsdag kveld var over 600 personer blitt fraktet dit, viser tall fra det tyske forsvarsdepartementet.

NRK - 16 sep 21 kl. 12:39

Klar SPD-ledelse i tyskland

Det sosialdemokratiske partiet i tyskland (SPD) får en oppslutning på 26 prosent på en meningsmåling gjort av Kantar, skriver Reuters. Kristeligdemokratene (CDU/CSU) får 20 prosent og De Grønne får 17 prosent. Valget i tyskland er 26.

NRK - 10 sep 21 kl. 21:48

USA stanser evakueringsflygninger

USA har stanset flygninger med evakuerte fra Afghanistan fra to land på grunn av uspesifiserte helseproblemer. Det er flygninger fra baser i tyskland og Qatar som er stanset etter anbefaling fra det amerikanske smittevernbyrået CDC. Myndighetene oppgir ikke hva grunnen er til at flygningene stanses.

NRK - 20 aug 21 kl. 13:31

tyskland gir 100 millioner euro

tyskland gir 100 millioner euro i nødhjelp til organisasjoner som hjelper afghanske flyktninger i nabolandene, opplyser den tyske finansministeren. Olaf Scholz sier til nyhetsbyrået DPA at bidraget på drøyt en milliard kroner «er det første skritt og viser at vi føler ansvar og omsorg». Det er ventet at det tyskland vil følge opp med mer bistand, skriver NTB.

NRK - I førrgår: 11:17

Valget i tyskland

Sosialdemokratene leder fortsatt over de konservative før valget i tyskland. Nå ser venstrepartiet Die Linke en mulighet for politisk makt i en koalisjon. Tre partnere i koalisjonen vil trolig være den eneste muligheten til å sikre flertall i Forbundsdagen etter valget 26.

NRK - 26 aug 21 kl. 15:04

Koronasmitten øker i tyskland

Den siste uken har tyskland registrert 66 koronavirustilfeller per 100.000 innbyggere – en stor økning fra 44,2 for en uke siden. Nesten 22.

NRK - 10 sep 21 kl. 10:42

Nord Stream 2-rørledningen ferdig

Byggingen av gassrørledningen Nord Stream 2 er fullført, opplyser russiske Gazprom. Gassrørledningen går fra Russland, via Østersjøen, til tyskland. Arbeidet ble fullført fredag morgen, opplyser Gazproms styreformann Aleksej Miller.

NRK - 09 sep 21 kl. 18:30

tyskland etterforsker datainnbrudd

tyskland har innledet en etterforskning av det som angivelig er et russisk forsøk på å hacke datamaskinene til tyske parlamentarikere i forkant av valget. – Jeg kan bekrefte at vi har innledet en etterforskning av det vi mistenker er spionasje, sier en talsmann for påtalemyndigheten torsdag..

NRK - 30 jul 21 kl. 17:32

tyskland: «århundrets regnvær»

Ekstremregnet som rammet tyskland i midten av juli hadde historiske proporsjoner, og vil bli omtalt som «århundrets regnvær» i historiebøker, sier det tyske meteorologiske instituttet DWD. 13. og 14.

NRK - 07 sep 21 kl. 05:13

59 døde i tyskland på ett døgn

Mandag ble det registrert 59 nye koronadødsfall i tyskland. Med det er tallet på døde oppe i over 92.000 mennesker.

NRK - 04 sep 21 kl. 08:37

Delt om afghanske flyktninger

Tyskerne er delt på midten når det gjelder asyl til store mengder afghanske flyktninger, ifølge en ny meningsmåling. 46 prosent av de spurte i en YouGov-måling i forrige uke sier de er imot å ta inn store antall flyktninger fra Afghanistan, mens 47 prosent er for. Men tre firedeler av dem som er for å gi afghanere beskyttelse, mener tyskland skal ta dem imot bare hvis andre EU-land også gjør det.

E24 - 02 sep 21 kl. 08:02

Otovo inntar tyskland med ny landssjef

Christian Rahn blir sjef for solcelleselskapets satsing i tyskland..

Aftenposten - 2 timer siden

Også tyskland får trolig sosialdemokratisk sjef

Olaf Scholz tapte ingenting i den siste TV-debatten..

NRK - 29 aug 21 kl. 02:40

Afghanere i tyskland videre til USA

Ved den amerikanske flybasen Ramstein i tyskland venter 12.000 afghanere i en midlertidig teltleir på å bli fraktet til USA. Kapasiteten er sprengt, men i lørdag fikk det amerikanske flyvåpenet et lite pusterom..

Aftenposten - I førrgår: 08:17

Angela Merkel er fortsatt superpopulær. Hvorfor svikter folk partiet hennes da?

BERLIN (Aftenposten): I tiår etter tiår har kristeligdemokratene regjert tyskland. Men i denne valgkampen går alt galt..

NRK - I førrgår: 05:10

Nærmer seg valg i tyskland

tysklands forbundsdag er en av verdens største nasjonalforsamlinger. Valgsystemet kan føre til at landet kan få over 1000 paralmentsrepresentanter etter valget 26. september.

VG - 16 sep 21 kl. 12:37

Draktbråk for Haaland og Dortmund: – Må skamme seg over denne trøya

Erling Braut Haaland scoret og Borussia Dortmund drar hjem fra Tyrkia med seier. Men klubbens nye Champions League-drakt får like mye oppmerksomhet i tyskland. Den er langt fra like positiv..

NRK - 15 sep 21 kl. 22:03

Politiaksjon ved tysk synagoge

Politiet i tyskland seier dei har fått informasjon om eit mogleg trugsmål mot ei synagoge i byen Hagen, melder Reuters. Dei ville ikkje seie noko om kva meldingane gjekk ut på, men lokale medium melder om mykje væpna politi rundt synagogen..

NRK - 25 aug 21 kl. 11:19

Klimaendringer økte flomfaren

Klimaendringer gjorde at sommerens dødelige flommer i tyskland og Belgia kraftigere og økte faren for at de skulle skje. Det viser forskning fra 39 forskere ved World Weather Atribution, en gruppe som ser på sammenhengen mellom ekstremvær og klimaendringer Forskerne fant at klimaendringer gjorde det mellom 1,2 og 9 ganger mer sannsynlig at flommene inntraff. Klimaendringer gjorde også flommene mellom 3 og 19 prosent kraftigere.

NRK - 12 sep 21 kl. 20:28

80.000 løp med kronprins Frederik

Søndag deltok rundt 79.000 dansker i løpet Royal Run, et populært arrangement med den treningsglade kronprins Frederik som bakmann. Løpet ble arrangert på forskjellige steder i Danmark, og prinsen selv løp først 1,6 kilometer i Sønderborg nær grensen til tyskland.

NRK - 12 sep 21 kl. 17:31

SPD øker ledelsen på meningsmåling

osialdemokratene (SPD) i tyskland øker ledelsen over det konservative partiet CDU, to uker før valget. SPD får en oppslutning på 26 prosent, en økning på 1 prosentpoeng siden forrige uke, i en meningsmåling utført av Insa på vegne av avisen Bild am Sonntag. Dette er den høyeste oppslutningen for SPD siden 2017.

NRK - 16 jul 21 kl. 04:23

tyskland og USA støtter Ukraina

USAs president Joe Biden advarer Russland om å bruke landets energiforsyning som «våpen» for å presse naboland, som for eksempel Ukraina. Biden uttrykte sitt syn på den mye omtalte rørledningen Nord Stream 2, som skal forsyne Europa med russisk gass via tyskland, da den tyske statsministeren gjestet Washington. USA og tyskland har blitt enige om å støtte Ukraina i landets reformarbeid og dets suverenitet og territoriale integritet, sa Biden på en felles pressekonferanse med Angela Merkel.

NRK - 24 aug 21 kl. 03:19

Mangel på arbeidskraft i tyskland

For å dekke inn mangelen på arbeidskraft, trenger tyskland 400.000 innvandrere med de rette kunnskapene hvert år, sier sjefen for landets arbeidsetat. – For meg handler ikke dette om asyl, men om målrettet innvandring for å tette hullene i arbeidsmarkedet.

NRK - 23 aug 21 kl. 08:29

Karantenekrav for tyskland

De nye innreiserestriksjonene og karantenekravene for tyskland og Latvia trer i kraft mandag. Det betyr at bare Ungarn, Polen, Slovakia og Tsjekkia er grønne land i EU. De joniske øyer i Hellas og spanske Balearene forblir mørkerøde, med krav til karantenehotell..

NRK - 23 aug 21 kl. 05:18

Baby født på evakueringsfly

En jente ble født om bord på et amerikansk militærfly med evakuerte fra Afghanistan på vei til tyskland , opplyser det amerikanske forsvaret. Den gravide kvinnen fikk veer underveis, og da flyet landet i Rammstein i tyskland fødte hun en datter i flyets lasterom. Mor og barn ble tatt med til et helsesenter i nærheten, og det skal stå bra til med begge to..

NRK - 22 aug 21 kl. 17:41

Ukraina advarer mot gassrør

Ukraina advarer tyskland om at det omstridte gassrøret som bygges mellom Russland og Europa er «et farlig geopolitisk våpen». tysklands statsminister Angela Merkel var søndag på besøk i Ukrainas hovedstad Kiev for samtaler med president Volodymyr Zelenskyj. Gassrøret har en prislapp på over 100 milliarder kroner og vil doble den russiske gasseksporten til tyskland.

NRK - 10 sep 21 kl. 22:46

USA stanser evakueringsfly

USA har stanset flyginger med evakuerte fra Afghanistan. Det er flyginger fra baser i tyskland og Qatar til USA som er stanset etter anbefaling fra det amerikanske smittevernbyrået CDC, men uten at helseproblemer er spesifisert. I alt venter nesten 10.

Aftenposten - 20 aug 21 kl. 22:48

«Ingen» er den mest populære kandidaten før valget i tyskland

Også i tyskland er valgkampen i gang: i regnvær, i bokseringen og i skogen. Ingen har funnet veien til folkets hjerter..

Aftenposten - 09 sep 21 kl. 06:06

De grønne i tyskland er alle miljøpartiers storesøster. Hva skjer når de kommer til makten?

TÜBINGEN (Aftenposten): Må velstanden reduseres for å ta vare på klimaet?.

VG - 20 aug 21 kl. 12:01

tyskland og hele Sverige får karantenekrav

Fra mandag blir det karantenekrav for tyskland, og ingen svenske regioner er lenger grønne..

Aftenposten - 08 sep 21 kl. 16:04

Journalisten skrev positivt om vaksiner. Her kaster en vaksinemotstander en brannbombe inn i huset hans.

Journalister i blant annet Nederland, Italia, tyskland, Frankrike og USA trues av vaksinemotstandere..

VG - 19 aug 21 kl. 09:23

tyskland og nye regioner i Sverige kan få karantenekrav

tyskland og åtte nye svenske regioner som til nå har vært grønne, er forventet at blir oransje. Fra mandag kan det bety karantenekrav..

VG - 30 jul 21 kl. 16:02

Håndballherrene med kjempesmell mot tyskland

TOKYO/OSLO (VG) (tyskland – Norge 28–23) Norge kunne sikret kvartfinaleplassen, men fikk en tung åpning og hentet seg aldri inn mot tyskland..

VG - 30 jul 21 kl. 16:02

Håndballherrene med ny nedtur mot tyskland

TOKYO/OSLO (VG) (tyskland – Norge 28–23) Norge kunne sikret kvartfinaleplassen, men fikk en tung åpning og hentet seg aldri inn mot tyskland..

VG - 30 jul 21 kl. 16:02

Håndballherrene med ny nedtur mot tyskland: – Ikke bra nok

TOKYO/OSLO (VG) (tyskland – Norge 28–23) Norge kunne sikret kvartfinaleplassen, men fikk en tung åpning og hentet seg aldri inn mot tyskland..

VG - 30 jul 21 kl. 16:02

Ny nedtur mot tyskland: – Jeg er skuffet og frustrert

TOKYO/OSLO (VG) (tyskland – Norge 28–23) Norge kunne sikret kvartfinaleplassen, men fikk en tung åpning og hentet seg aldri inn mot tyskland. Fortvilelsen lyste av håndballgutta etter OL-tap nummer to..

NRK - 06 sep 21 kl. 16:28

10.000 migranter vil inn i EU

Over 10.000 migranter fra krigsherjede land er nå i Hviterussland og ønsker å komme seg inn til EU, sier Den polske grensevakten. Ifølge intervjuer med migranter på grensa er målet for mange av dem å komme til tyskland eller Frankrike.

NRK - 17 aug 21 kl. 12:47

tyskland stanser nødhjelp

tyskland avslutter utviklingshjelpen til Afghanistan etter at Taliban har tatt makten i landet. tysklands utviklingsminister Gerd Müller kunngjorde stansen i bistanden tirsdag. De øremerkede midlene til Afghanistan for i år har ennå ikke blitt utbetalt.

NRK - 05 sep 21 kl. 18:26

Merkel vil forhandle med Taliban

Statsminister Angela Merkel tar til orde for at tyskland bør starte forhandlinger med de nye makthaverne i Afghanistan. – Faktum er at vi må snakke med dem fordi det er dem vi må forholde oss til nå, sa Merkel på en pressekonferanse søndag. Hun sa at målet er å sikre at særlig afghanere som har jobbet for tyske bistandsorganisasjoner og som frykter at de er i fare, fortsatt kan bli evakuert fra Afghanistan.

NRK - 05 sep 21 kl. 17:39

Har tapt 10.000 km² skog

Fra august i fjor til juli i år gikk 10.476 kvadratkilometer skog tapt i Amazonas-regionen, ifølge miljøorganisasjonen WWF. Anslaget, som baserer seg på data fra det brasilianske forskningsinstituttet Imazon, ble offentliggjort søndag.

NRK - 04 sep 21 kl. 20:56

Demonstrerte mot ytre høyre

Tusenvis av mennesker marsjerte gjennom Berlins gater lørdag for å vise sin motstand mot høyreekstremisme i tyskland. Ifølge politiet deltok om lag 10.000 mennesker i demonstrasjonen, mens arrangøren hevder over 30.

NRK - 04 sep 21 kl. 16:34

60 prosent av tyskere fullvaksinert

61,2 prosent av den voksne befolkningen i tyskland er nå fullvaksinert, opplyser myndighetene lørdag. De oppfordrer flere til å ta vaksine. Ifølge offisielle tall har over 54 millioner mennesker, eller 65,7 prosent av befolkningen, fått minst én dose.

NRK - 03 sep 21 kl. 22:15

Blinken hyllet norsk bidrag

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er i Washington, og møtte fredag sin amerikanske kollega Antony Blinken. Han skrøt av Norges bidrag i Afghanistan. – Vi ser det på mange måter, mange steder, men også i de siste ukene på flyplassen i Kabul hvor Norge ledet feltsykehuset som tok hånd om de som ble såret i terrorangrepet.

NRK - 03 sep 21 kl. 16:08

Dialog om kryssvaksinering

– Selv om enkelte land foreløpig ikke regner de som har fått forskjellige vaksiner som dose 1 og 2 som fullvaksinert, er det viktig at så mange som mulig også takker ja til dose 2, uansett hvilken vaksine man får tilbud om. Det er først etter andre dose du er godt beskyttet både mot å bli alvorlig syk og mot å smitte andre. Vi er ikke kjent med at norske reisende har fått utfordringer på grunn av kryssvaksinering, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

NRK - 03 sep 21 kl. 05:00

17.000 venter på å få komme til USA

Rundt 17.000 afghanske flyktninger som er fløyet ut fra Kabul, er innlosjert på amerikanske militærbaser i tyskland i påvente av å bli sendt videre til USA. Rundt 12.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt