Norge

Saturday, 13 April, 01:47

Nyheter om norge

NRK - 1 time siden

Digitaliseringsministeren vil ikke forby TikTok

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) sier hun tar advarslene om TikTok på alvor, men vil ikke forby appen. – Jeg er skeptisk til å forby. Vår mening er at vi ikke kan trygge norge ved å forby enkeltapper.

VG - 5 timer siden

Justisministeren om drapsbølgen: – Umulig å ikke bli sterkt berørt

I løpet av de siste 12 månedene er 55 personer drept i norge. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) mener det er for tidlig å si hvorvidt tendensen er tilfeldig eller vedvarende..

Aftenposten - 6 timer siden

norge satser på omstridt «fattigstatsvåpen»: – Sprer stor usikkerhet for all ferdsel til sjøs

– En enkelt sjømine vil kunne senke eller skade skip i alle størrelser, sier kommandørkaptein Bengt Berdal..

E24 - 6 timer siden

Mowi økte antibiotikabruken til oppdrettslaks i 2023

Mens oppdrettsgiganten holdt laksen antibiotikafri i norge, var selskapets praksis en annen i utlandet. I Irland ble mengden mer enn firedoblet..

NRK - 8 timer siden

Lave strømpriser på Sør- og Østlandet lørdag

Lørdag ettermiddag får to prisområder på Sør- og Østlandet tidenes nest laveste strømpris: minus 37 øre. Klokken 15 lørdag blir spotprisen i NO1 (Østlandet) og NO2 (Sørlandet) på minus 37 øre/kWh, før avgifter og nettleie. I timen før er prisen minus 35 øre/kWh, melder Europower.

Klartale - 10 timer siden

Tenne bål i skogen? Da må du vite dette

Fra 15. april til 15. september er det generelt forbud mot bål i norge.

NRK - 11 timer siden

Støre vil ikke love eller utelukke Palestina-anerkjennelse innen sommerferien

Spania har sagt de kan anerkjenne den palestinske staten innen slutten av juni. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) hevder norge er «koordinert» med Spania, men lover ikke det samme. – Vi tenker i samme baner.

NRK - 13 timer siden

Farevarsel for snø i fjellet – venter 5 til 30 cm

Det er meldt en våt helg vestafjell og i Midt-norge. Fra 200-300 meter opp i høyden vil nedbøren falle som snø, melder Meterologisk institutt. For søndag har instituttet sendt ut gult farevarsel for Nordvestlandet og Trøndelag.

NRK - 14 timer siden

Regjeringen vil ikke la Oljefondet investere i unoterte aksjer

Det går frem av Finansdepartementets årlige melding om forvaltningen av Statens pensjonsfond. Fondsmeldingen omtaler både Statens pensjonsfond utland, også kjent som Oljefondet, og Statens pensjonsfond norge. – Regjeringen ønsker ikke å åpne for unoterte aksjer nå.

Aftenposten - 15 timer siden

A2G har skapt flest jobber– For deg som vil bidra i andres liv

I et stadig skiftende arbeidsmarked, skiller A2G seg ut som en ledende aktør innen arbeidsinkludering i norge..

NRK - 15 timer siden

Årets varmeste dag i går

Aller varmest var det i Lier, som målte hele 19,7 grader torsdag. Hakk i hæl var Horten med 18,6 grader og Oslo (Blindern) med sommerlige 18,5 grader. Solen kommer også til å varme godt i Sør-norge i dag, skriver Metorologisk institutt.

NRK - 17 timer siden

Inflasjonen synker i Sverige

Prisveksten demper seg i Sverige. Prisene i mars steg 2,2 prosent, skriver SVT. Fra mars i fjor til mars i år steg prisene 4,1 prosent, som er lavere enn det som var ventet.

NRK - 18 timer siden

Regjeringen gir 50 millioner kroner til studiesentre

Regjeringen gir tilskudd til 31 studiesentre i hele norge. Studiesentrene tilbyr fleksibel utdanning der folk bor, skriver regjeringen i en pressemelding. Sentrene er etablert i samarbeid med lokalt næringsliv, kommuner og fylkeskommuner slik at de best mulig møter regionale behov..

NRK - 18 timer siden

Leieprisene i norge har økt med 15,6 prosent på to år

Ferske tall viser at leieprisene i norge har steget med 15,6 prosent på to år. Både leieboere og utleiere fortviler over et svært krevende leiemarked..

Klartale - 19 timer siden

Nordmenn er dårligst til å bruke kondom i Norden

Nordmenn er dårligst i Norden på å bruke kondom. Det viser en ny undersøkelse fra RFSU. De undersøker årlig hvor flinke folk i Norden er til å bruke kondom.

NRK - Igår: 22:51

Flertall for regjeringens opptrappingsplan for landbrukspolitikken

Venstre og Høyre har fått regjeringspartiene med på å starte arbeidet med en ny kurs i landbrukspolitikken, der folkehelse, klima og landbrukspolitikk blir satt i sammenheng. Der det også vil være økt satsing på plantebasert produksjon for å styrke selvforsyningsgraden og matberedskapen, skriver Høyres stortingsgruppe i en pressemelding torsdag kveld. – Med denne enigheten vrir vi landbruket og fremtidens matsystem i en grønnere retning.

NRK - Igår: 21:24

Brudd mellom Virke og Negotia og Parat

Torsdag kveld ble det brudd i forhandlingene om funksjonæravtalene mellom Virke på arbeidsgiversiden og Negotia og Parat på arbeidstakersiden. Det var Negotia og Parat som forhandlingene med Virke. – Virke tar dette til etterretning og vil jobbe for en enighet med hjelp av Riksmekleren, sier forhandlingsleder Daniel Fundingsrud for Virke.

Dagbladet - Igår: 20:42

- Ubehagelig syn

Skredforsker frykter storulykke i Nord-norge, og mener samfunnet ikke har beredskapen til å håndtere det..

NRK - Igår: 19:52

USA godkjenner overføring av norske F16 til Ukraina

Amerikanske myndigheter har nå godkjent oveføringen av 22 F-16 fra norge til Ukraina. Det melder Nettavisen. Godkjenningen er et steg på veien mot at norge kan donere F-16-fly til Ukraina.

NRK - Igår: 19:08

Eide vil møte EU på omstridt energilov

Utenriksminister Espen Barth Eide sier regjeringen har som mål å innfri EUs frist om å innføre det omstridte Fornybardirektivet innen 13. august i år. Det melder Nationen.

NRK - Igår: 18:29

Dømt til fem års fengsel for innføring av 150.000 Ksalol-tabletter

En mann er i Nord-Troms og Senja tingrett dømt til fengsel i fem år for innføring av store mengder Ksalol-tabletter fra Finland til norge. Mannen har sittet varetektsfengslet det siste året etter han ble pågrepet. Mannen kom fra Romania og ble stoppet på Helligskogen tollsted med nesten 150.

NRK - Igår: 16:31

norge gir 1 prosent til bistand

I 2023 ga norge 58,6 milliarder kroner i bistand. norges bistand økte med 30 prosent fra i fjor. Økningen skyldes delvis mer støtte til Ukraina.

Aftenposten - Igår: 15:36

Orkla vil nekte Freia å bruke «Stratos-blå»

Orkla ønsker et forbud mot at Mondelez norge, som fører Freia Boble Melkesjokolade, får markedsføre og selge sjokoladen….

NRK - Igår: 10:47

Terrordømt mann i 50-årene kan utleveres til Italia

En mann i 50-årene som sitter varetektsfengslet i norge og som er dømt til over sju års fengsel i Italia, kan utleveres fra norge, fastslår Oslo tingrett. Mannen, som er bosatt på Østlandet, er dømt til sju år og seks måneders fengsel i Italia. Dommen gjelder deltakelse i en terrororganisasjon.

Aftenposten - Igår: 10:08

Ekspertene vraker EØS-løsningen som Senterpartiet ba dem vurdere

Sp vil trekke norge ut av EØS-avtalen, men får ingen støtte fra utvalget som Sp tok initiativet til for å få utredet….

NRK - Igår: 10:05

EØS-utvalget kritiserer regjeringen for treg håndtering

Det store etterslepet av EØS-saker kan koste dyrt og gå ut over tilliten til norge, advarer EØS-utvalget. – Det er en betydelig utfordring at EØS-etterslepet har vokst gjennom den siste tiårsperioden. norge må bidra til å få etterslepet ned, slår EØS-utvalget fast i utredningen som blir lagt fram torsdag.

E24 - Igår: 09:01

Salmar faller på Oslo Børs

Laksegiganten slaktet mer enn ventet forrige kvartal, men var samtidig plaget av perlesnormanet i Nord-norge..

VG - Igår: 08:25

Ny rapport: Flerkoneri holder 1400 barn utenfor norge

En ny studie viser at rundt 1400 barn med norsk statsborgerskap lever atskilt fra far - blant annet på grunn av polygame forhold..

Aftenposten - Igår: 06:42

En podkastdokumentar om manipulasjon, tillit og russiske etterretningsoffiserer i norge. Hør den her!

En podkastdokumentar om manipulasjon, tillit og russiske etterretningsoffiserer i norge.

Klartale - Igår: 06:00

– Vi lever bare så vidt, fra dag til dag

Det er nå seks måneder og fire dager siden krigen mellom Hamas og Israel startet. Minst 33.300 palestinere er blitt drept.

VG - I førrgår: 19:25

USA og norge bygger satellittstasjon på Andøya

Regjeringen mener blant annet at satellittstasjonen kan styrke norges og Natos forsvar..

NRK - I førrgår: 19:14

USA og norge bygger satellittstasjon på Andøya

USA og norge skal samarbeide om en midlertidig satellittstasjon på Andøya flystasjon. Det opplyser regjeringa i en pressemelding. Nyheten kommer få dager etter at det ble kjent at regjeringa omgjør nedleggelsen av flystasjonen.

NRK - I førrgår: 17:42

Asyl-og migrasjonspakt vedtatt i EU-parlamentet

EU-parlamentet sier ja til en større reform av asyl- og flyktningpolitikken i EU. Den nye asyl- og migrasjonspakten skal gjøre det vanskeligere for migranter og flyktninger å komme inn i unionen. Den skal også sikre bedre byrdefordeling mellom medlemsstatene.

Klartale - I førrgår: 15:30

Vått vær og skredfare

Enkelte dager har lokket fram sola og dermed litt høyere temperaturer. Men ingen lange perioder med «nå er det vår!».

NRK - I førrgår: 15:13

Leteaksjon etter savnet mann i Bodø

Det pågår for øyeblikket en leteaksjon etter en savnet turgåer i området sørøst for fjellet Per Kalsatind i Bodø. – HRS leter etter en person fra et turfølge på tre. Et utenlandsk turfølge i Åselidalen.

Klartale - I førrgår: 13:14

Flere pasienter på norske sykehus er underernært

Én av tre pasienter på norske sykehus er underernært. Det viser en ny rapport. Halvparten av de som er underernært er kreftpasienter.

Dagbladet - I førrgår: 13:00

Pågrepet: Utpekt som Foxtrot-leder

En 48 år gammel svenske som er utpekt som en lederskikkelse i det kriminelle Foxtrot-nettverket, er pågrepet og siktet for drapsforsøk i norge..

Klartale - I førrgår: 13:00

Hva må til for at vi når klimamålene?

Klima og miljø er ikke noe nytt tema. De fleste av verdens land vet at de må gjøre noe for å hindre at klimaendringene blir verre. Ulike avtaler skal sørge for at det skjer.

NRK - I førrgår: 12:38

Kolonnekjøring på fjelloverganger

Det er onsdag kolonnekjøring på fjelloverganger i Sør-norge som følge av dårlig vær. På fjellovergangene over Haukelifjell, Hol til Aurland og Hardangervidda i Sør-norge er det kolonnekjøring onsdag. På Haukelifjell blir det kolonnekjøring fram til torsdag klokken 10, mens på overgangene Hol til Aurland og Hardangervidda oppheves det onsdag klokken 23 og klokken 19.

NRK - I førrgår: 11:52

Enighet i meklingen for byggfagene

Fellesforbundet og NHO Byggenæringen kom til enighet onsdag formiddag. Dermed blir det ikke streik. Det er oppnådd enighet om en ramme på 5,2 prosent.

Klartale - I førrgår: 10:47

Gode nyheter for norges Bank

Prisvekst er lavere enn på samme tid for ett år siden. Den ligger nå på 3,9 prosent. Prisvekst betyr at ting blir dyrere.

Aftenposten - I førrgår: 10:01

Advarer klimaministeren: – Kan bli dyrt og vanskelig å få kjøpt utslippskutt

norge har lent seg tungt på å kjøpe seg fri fra dyre utslippskutt på hjemmebane..

NRK - I førrgår: 08:04

Extra virgin olivenolje fra Egypt trekkes tilbake

Dagligvaregrossisten Ramco norge trekker tilbake extra virgin olivenolje av merket Anita etter funn av plantevernmiddel over grenseverdien. Produktet er solgt i frittstående dagligvarebutikker over hele norge, skriver Mattilsynet i en pressemelding. Ramco norge ber forbrukere som har kjøpt produktet, om å levere det tilbake til butikk..

NRK - I førrgår: 08:00

SSB: Prisene har steget 3,9 prosent det siste året

Det viser konsumprisindeksen for mars fra Statistisk sentralbyrå. Prisveksten har dermed dempet seg noe i norge. I februar var til sammenligning prisveksten på 4,5 prosent.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com