Norge

Friday, 24 March, 10:18

Nyheter om norge

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 minutter siden

Dansk etterretning advarer mot kinesisk stipendordning

Politiets Efterretningstjeneste (PET) i Danmark mener den kinesiske stipendordningen CSC for studenter og forskere kan øke faren for spionasje. Medier både i Sverige, Tyskland og norge omtalte stipendordningen tidligere i år. Kinesiske studenter og forskere som kommer til Europa med CSC-stipend, må underskrive en kontrakt der de lover troskap til kommunistpartiet og den kinesiske staten.

NRK - 45 minutter siden

SSB: Fire av fem nye biler i fjor var elbiler

79 prosent av bilene som ble førstegangsregistrert i 2022 var elbiler. Det er en økning fra 71 prosent i 2021. Av alle personbiler på norske veier går nå 21 prosent kun på strøm.

NRK - 45 minutter siden

Easee permitterer 138 ansatte: – En tung og trist dag

Torsdag blir det sendt ut permitteringsvarsel til 138 ansatte, på tvers av selskapets kontorer i norge i Sandnes, Oslo og Tønsberg. Dette utgjør 40 prosent av de ansatte i norge, skriver selskapet i en pressemelding. – Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier.

VG - 1 time siden

Det grønne ordskiftet

Ser vi forbi retorikken og på den faktiske politikken, skal en lete lenge for å finne noe som ligner på et ønske om at norge skal være en ledende energinasjon..

VG - 1 time siden

Kamelen gjester Post Malone-konsert i norge

– Det var flaks for Post at jeg var ledig denne datoen, for jeg er klar for å sette fyr på Telenor Arena!.

Klartale - 1 time siden

Mann dømt for å ha svindlet 94 år gammel kvinne

En 62 år gammel mann har svindlet en 94 år gammel kvinne. Han er dømt til rundt to år i fengsel. Mannen kommer fra Østfold.

Klartale - 1 time siden

Mange i norge lurte på hva dette var

I Sverige skjøt de opp en rakett torsdag. I norge så folk lysende objekter på himmelen. Mange lurte på hva det var.

Klartale - 1 time siden

Solberg mener hun kunne styrt norge bedre enn Støre

Erna Solberg leder partiet Høyre. Hun har også vært statsminister før. Hun sier hun kunne styrt landet bedre enn nårværende statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 1 time siden

Stjørdal vraker Helseplattformen

Stjørdal kommune mener det i dag er en uakseptabel totalrisiko knyttet til Helseplattformen, og at det derfor er uaktuelt å bli medeier i journalsystemet på kort eller mellomlang sikt. Stjørdal og en rekke andre kommuner i Midt-norge har de siste to årene gjennomført en markedsdialog med alternative leverandører til Helseplattformen. – Disse møtene ga oss både helse- og IT-faglig forsterket tro på at det finnes gode alternativer.

NRK - 2 timer siden

Mener norge må bli bedre på å bevare språk

Europarådet mener norge må bli bedre på å bevare de seks minioritetsspråkene i norge. Det kommer fram gjennom en vurdering de nylig gjorde. Nordsamisk, sørsamisk, lulesamisk, kvensk, romanes og romani er definert som minoritetsspråk i norge, og dermed beskyttet av Minoritetsspråkpakten..

NRK - 2 timer siden

Presidentkampen i idrettsforbundet: Kjøll under press fra Al-Samarai

Zaineb Al-Samarai sanker nye støttespillere før presidentvalget i norges idrettsforbund. Hun imponerte ledelsen i Nordland Idrettskrets i et intervju torsdag. Al-Samarai (35) ble grillet under deler av styremøtet.

NRK - 3 timer siden

NAF-undersøkelse: En av tre frykter kraftkrise for elbilen

En undersøkelse utført av Norstat for NAF i januar i år viser at hver tredje nordmann mener norge ikke har nok strøm til at folk kan skaffe seg elbil, skriver NAF i en pressemelding. Blant dem som ikke har elbil svarer 37 prosent at de ikke tror på at norge har nok strøm til elbilene. Blant dem som har elbil er det 18 prosent som frykter det samme.

Aftenposten - 3 timer siden

Skattepolitikken bør ikke oppfordre folk til å ryke og reise

Det er fint i norge. Men ikke så fint at det bør lønne seg veldig å flytte til utlandet..

E24 - 3 timer siden

Svak krone gir dyrere ferie for nordmenn: – Men det er deilig å være dansk i norge!

GARDERMOEN (VG) Kronekursen er historisk lav. Det betyr at ferien kan bli langt dyrere enn mange hadde tenkt seg..

NRK - 3 timer siden

Latviske krabbefiskere krever fem milliarder kroner i erstatning fra norge

Et latvisk rederi tapte nylig i Høyesterett om krabbefangst ved Svalbard. Striden fortsetter i den internasjonale voldgiftsdomstolen, der de krever fem milliarder kroner fra den norske staten. Den såkalte snøkrabbestriden har pågått i årevis.

Dagbladet - 4 timer siden

Lengter du etter vår? Glem det

I Nord-norge er det fortsatt vinter, og i helga vil den snike seg lenger sørover. Lengter du etter vår, må du vente enda litt til..

Dagbladet - 11 timer siden

- Spektakulært syn

Flyturen hjem fra Nord-norge bød på en opplevelse av de sjeldne..

VG - 11 timer siden

Svak krone gir dyrere ferie for nordmenn: – Men det er deilig å være dansk i norge!

GARDERMOEN (VG) Kronekursen er historisk lav. Det betyr at ferien kan bli langt dyrere enn mange hadde tenkt seg..

VG - 13 timer siden

Merkelige lys på himmelen: – Kanskje en UFO

Torsdag kveld har VG mottatt mange tips fra Nord-norge om merkelige lys på himmelen. Flere vitner forteller at lysene har dukket opp ett etter ett, og forsvunnet sakte..

NRK - 15 timer siden

EU-lederne enige om felles våpenkjøp til Ukraina

EU-landenes ledere er enige om å forsyne Ukraina med 1 million artillerigranater i løpet av de neste tolv månedene og åpner også opp for leveranser av missiler. På EU-toppmøtet i Brussel torsdag stilte lederne for unionens 27 medlemsland seg bak planen om felles våpenkjøp til Ukraina, et forslag som EU-landenes utenriksministre vedtok tidligere denne uken. Det dreier seg om 1 million 155 millimeter artillerigranater som skal sendes til Ukraina i løpet av tolv måneder.

Aftenposten - 16 timer siden

Stadig flere blir bedt om å slette Tiktok. Er det trygt å beholde appen?

USA vurderer totalforbud, og i norge blir alle offentlig ansatte anbefalt å slette Tiktok fra jobbmobilen..

NRK - 17 timer siden

Tannhelsestøtte faller bort for 25- og 26-åringer

Utvidelsen av tannhelsereformen blir endret slik at 25- og 26 åringer får ikke støtte til tannbehandling likevel. SVs helsepolitiske talsperson Marian Hussein sier til Dagbladet at ordningen blir endret etter at Tannlegeforeningen varslet at de ville klage norge inn for Esa. – Foreningen mener det å rulle ut velferd til unge mennesker i en dyrtid ikke var etter deres smak, sier Hussein.

Aftenposten - 18 timer siden

– Vi kan ikke bare bli sittende på kafé og vente på beslutninger i EU

Erna Solberg mener at EU er blitt viktigere for norge etter Russlands angrepskrig mot Ukraina..

Klartale - 18 timer siden

Klarer norge å kvalifisere seg?

Herre-landslaget til norge skal spille mot Spania. Den spilles lørdag. Kampen er kvalifisering til Europa-mesterskapet (EM).

NRK - 20 timer siden

Telenor droppar TikTok

Telenor norge føyer seg inn i rekka av organisasjonar som ber sine tilsette om å fjerne appen TikTok. – Våre eigne sikkerheitsmessige vurderingar tilseier at TikTok utgjer ein betydeleg risiko på einingar med tilgang til våre interne system, opplyser kommunikasjonssjef Julie Hæhre til NRK. Forbodet gjeld tilsette sine mobileiningar som er sikkerheitsklarerte eller autoriserte.

NRK - 21 timer siden

Renta heves i Storbritannia

Den britiske sentralbanen hever renta med 0,25 prosentpoeng, tross bankuroen den siste tiden. Et viktig formål er å bremse inflasjonen, som fortsatt ligger over 10 prosent. Også norge og Sveits har torsdag hevet renta i et forsøk på dempe høy prisvekst.

VG - 21 timer siden

Unge Høyre vil slåss for Nato-baser i norge

Unge Høyre skal denne helgen prøve å overbevise moderpartiet om å tillate fast stasjonering av amerikanske fly, tanks og droner i norge..

Aftenposten - 22 timer siden

norge kaller omstridt barnevernsfilm fiksjon. Moren raser.

Kvinnen som filmen «Mrs. Chatterjee vs. Norway» er basert på, tar et kraftig oppgjør med norges ambassadør i India..

Aftenposten - 22 timer siden

Kryptisk beskjed om Haaland-erstatter

Ståle Solbakken ville ikke bekrefte eller avkrefte om det er Alexander Sørloth som starter på spissplass for norge når….

Aftenposten - Igår: 10:05

Lettvint om trusselen fra islam fra tidligere diplomat

Vi trenger kritiske bøker om islam, men «Midtøsten midt iblant oss» bidrar ikke til å løfte islamdebatten i norge..

Klartale - Igår: 08:27

Seilbåt med 14 barn om bord i ulykke

En seilbåt hadde et uhell natt til torsdag. Ingen ble skadd. Seilbåten traff grunnen i Trøndelag.

NRK - Igår: 04:48

Seilskip på grunn i Trøndelag

Et seilskip med 26 personer ombord gikk natt til torsdag på grunn ved Rugholmen i Flatanger kommune. Båten har slagside, men står støtt. Det er ikke meldt om personskade, opplyser politiet i Trøndelag.

NRK - Igår: 03:53

Politiet satser tungt i østlige bydeler

Politiet har pekt ut seks spesielt utsatte soner i Oslo der innsatsen mot våpen og narkosalg skal trappes kraftig opp. Tiltaket er inspirert av Sverige. I fjor besluttet politimesteren en satsing rettet mot alle utsatte områder, eller sårbare områder, som de også kalles.

NRK - Igår: 21:06

FN takker norge for innsatsen for fred

FNs undergeneralsekretær for fredsoperasjoner, Jean-Pierre Lacroix, takker norge for støtten til FNs fredsbevarende arbeid. FN takker også norge for tjenesten og oppofringen personellet fra det norske militæret og politiet gjør som utstasjonerte rundt omkring i verden under FN-flagg, skriver FN i en pressemelding. I år er det 75 år siden FN begynte med fredsbevarende operasjoner.

NRK - Igår: 20:32

Karin Krog tildelt Norsk jazzforums hederspris

Karin Krog ble onsdag tildelt Norsk jazzforums hederspris for 2023. Juryen betegner 85-åringen som et ikon og en pioner i norsk jazz. Hedersprisen er en utmerkelse som anerkjenner arbeid utført over tid av ekstra stor betydning og inspirasjon for jazzfeltet her i norge og/eller internasjonalt.

VG - Igår: 20:26

norge er først ut i Eurovisions semifinale: – En stor ære

Det er norske Alessandra Mele (20) som skal åpne ballet når semifinalen av Eurovision går av stabelen i Liverpool..

NRK - Igår: 19:29

norge var vertskap for samtaler mellom Iran og EU-land

Iranske og europeiske diplomater skal ha møttes i forrige uke for samtaler i Oslo..

Aftenposten - Igår: 17:57

Soppinfeksjon skaper bekymring i USA. FHI følger nøye med i norge.

En dødelig sopp spredte seg raskt under koronapandemien. Nå er amerikanske helsemyndigheter bekymret..

Aftenposten - Igår: 17:25

Brasil og norge bekrefter regnskogssamarbeidet: – Et land norge bryr seg veldig mye om

BRASÍLIA (E24): 6,8 milliarder kroner i Amazonasfondet står nå klare til å brukes på tiltak..

E24 - Igår: 17:25

Brasil og norge bekrefter regnskogssamarbeidet: – Et land norge bryr seg veldig mye om

BRASÍLIA (E24): 6,8 milliarder kroner i Amazonasfondet står nå klare til å brukes på tiltak..

E24 - Igår: 17:25

Milliardsatsingen i Brasil er i gang igjen

BRASÍLIA (E24): Brasil og norge bekrefter at regnskogssamarbeidet mellom landene er i gang igjen. 6,8 milliarder kroner i Amazonasfondet står klare til å brukes på tiltak mot avskoging..

VG - Igår: 17:22

Høyre krever forsvarsplan: – Regjeringen er bakpå

Høyre-topp og eks-utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier det haster for norge å forplikte seg til å nå Natos to-prosentmål. Hun advarer om at støtte til Ukraina kan bli en stor sak i USA-valgkampen i år..

NRK - Igår: 15:39

Mildere vær og mer vind ga lavere priser

Mildere vær i hele landet bidro til nedgang i kraftforbruket. Kombinert med økt vindkraftproduksjon ga dette lavere kraftpriser sammenlignet med uka før. Etter en vindstille og temmelig kald uke 10 var det sist uke mildere og mer vind.

Klartale - Igår: 15:29

Våren kommer ikke helt enda

Alle som gleder seg til vår med sol og varm temperatur, må være tålmodig. Det sier Meteorologisk institutt. – Sør-norge kommer det regn, sludd og snø.

NRK - Igår: 13:25

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com