Norge

Friday, 02 December, 07:08

Nyheter om norge

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 24 nov 22 kl. 13:03

80 år siden dette skipet forlot norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

Klartale - 28 nov 22 kl. 10:50

norge er verdens beste land for pensjonister

Det er den franske banken Natixis som har laget rapporten. De har analysert trygghet og leveforhold for pensjonister i 44 land. norge har kommet på tredjeplass i fire år.

Klartale - 17 nov 22 kl. 06:00

Tetiana har bodd åtte måneder i norge

Ukrainere finner trygghet i norge. Neste år bor det trolig 70.000 ukrainske flyktninger her til lands.

Klartale - 22 nov 22 kl. 11:15

– Håper folk blir beroliget av at vi er her

Det gigantiske skipet heter HMS Queen Elizabeth. Og er så stor som en flytende by. Skipet har plass til 1.

Klartale - 03 nov 22 kl. 16:00

Slik blir håndball-EM for kvinner

Fredag starter Europa-mesterskapet (EM) i håndball for kvinner. norge skal spille sin første kamp samme dag. Den er mot Kroatia.

Klartale - 22 timer siden

1.500 syrere søker om asyl i norge

I 2015 flyktet mange til Europa. Nesten 10.500 syrere ba norge om beskyttelse.

Klartale - Igår: 12:10

Tok imot flere kvote-flyktninger i norge

Rundt 3.500 kvote-flyktninger fikk et sted å bo i norge i 2021. Det er det høyeste antallet i løpet av ett år noensinne.

Klartale - Igår: 08:48

Familie får bli i norge etter åtte år

– Vi har grått og ledd og grått igjen. Det sier Kjellrun Skoglund til avisa Vårt Land.Skoglund leder en gruppe.

NRK - 28 nov 22 kl. 05:22

norge er verdens beste land for pensjonister

norge har klatret helt til topps i en internasjonal kåring om hvordan det er å være pensjonist. Den franske banken Natixis har analysert trygghet og leveforhold for pensjonister i 44 land. Etter fire år på tredjeplass klatrer norge helt til topps i 2022-rapporten, skriver Aftenposten.

Klartale - 21 nov 22 kl. 07:02

Slik spiser du klimavennlig

Nærmere en tredjedel av utslippene i verden kommer fra produksjonen av mat. Det vi putter på tallerkenen spiller også en rolle for klimaet.Alle burde spise mer bærekraftig, mener FAO.

NRK - Igår: 05:21

Flere syriske asylsøkere til norge

I år er det kommet rundt 1500 asylsøkere fra Syria til norge. 99 prosent får innvilget søknadene om beskyttelse i norge, viser tall fra UDI. Det er særlig i høst at tallene har begynt å øke, melder Minerva.

Klartale - Igår: 15:04

Her kan de gå på ski

25 centimeter med snø. Det må til for å få skiføre. Kun indre del av Østlandet får skiføre.

NRK - I førrgår: 02:22

Familie får opphold i norge etter åtte år i kirkeasyl

Utlendinger som har sittet mer enn fem år i kirkeasyl i norge, skal få opphold i norge, det går fram av budsjettavtalen mellom regjeringen og SV. Partiene er enige om at Justis- og beredskapsdepartementet skal begynne på et arbeid for å se på rammeverket rundt kirkeasyl. Engangsløsningen omfatter kun én familie på tre personer som har vært i kirkeasyl på Finnsnes i Troms siden oktober 2014.

Klartale - 16 nov 22 kl. 15:34

Kan bli dømt til 120 dager i fengsel for å fly drone

Marit Formo er aktor i den første saken der en russer er tiltalt for å fly drone i norge. Hun mener det var den tiltalte mannen sitt ansvar å lære seg reglene, skriver avisa Bergens Tidende (BT). Det gjelder også forbudet mot at russere får fly drone, mener hun.

NRK - Igår: 04:23

41 rikinger flyttet fra norge

Rikinger med en samlet ligningsformue på 36 milliarder kroner har flyttet fra norge de siste to årene. De som har flyttet, har stått for 2,3 prosent av den totalt innbetalte formuesskatten i norge, skriver Aftenposten/E24. I alt 1700 nordmenn hadde ligningsformuer på over 100 millioner kroner i 2020, viser en gjennomgang E24 har gjort.

Klartale - Igår: 16:30

Norske brødre i svensk MGP: – Føltes riktig

Melodi-festivalen er Melodi Grand Prix (MGP) i Sverige. Norske Marcus og Martinus er med. De fikk spørsmål om de ville.

Klartale - 25 okt 22 kl. 10:56

Støre er bekymret over lite kontakt med Russland

Jonas Gahr Støre snakket foran hele Stortinget tirsdag. Der snakket han om både sikkerhet og situasjonen rundt Ukraina-krigen. Rundt 30.

Klartale - 16 nov 22 kl. 09:02

Hadde vært i årevis i norge- bare 24 fikk bli

I norge bor det mange eldre asylsøkere. De kan ikke sendes tilbake til hjemlandet. Noen har vært her i årevis.

NRK - 27 nov 22 kl. 16:13

norge forlenger avtalen om medisinsk evakuering fra Ukraina.

Krigen i Ukraina har skapt stort behov for medisinsk evakuering. Nå forlenger regjeringen det norske engasjementet for å frakte ukrainske pasienter til behandling på europeiske sykehus. – I perioden etter at norge har begynt å tilby faste ukentlige flygninger, har antall pasienter som blir transportert ut ved norsk hjelp økt kraftig.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:57

norge produserer for mye strøm

Varmt vær gjør at vi trenger mindre strøm til oppvarming. Mye mindre enn forventet.Samtidig har det regnet mye.

NRK - 10 timer siden

Ofre for hiv og aids ble minnet i Oslo

Verdens aidsdag ble markert i Trefoldighetskirken i Oslo torsdag. Der ble de mange hundre hiv- og aidsofrene i norge minnet. – Vi vil minnes og samtidig markere at hiv og aids fremdeles er utfordrende for mange, både i norge og i andre deler av verden, heter det i en pressemelding fra Hivnorge om markeringen.

NRK - 25 nov 22 kl. 19:42

Bergmål: – norge har ikke ansvar for flyktninger på norske skip

– Vi har ikke vært inne på enkelthendelser eller enkeltskip i dag, men fra norges del var jeg tydelig på, på generelt grunnlag, at norge har ikke noe ansvar for flyktninger som tas opp på skip som har norsk flagg. Det sier statssekretær Astrid Bergmål til NRK i dag. Bergmål representerte norge på EUs ekstraordinære justisministermøte i Brussel.

NRK - 25 nov 22 kl. 19:42

Statssekretær: – norge har ikke ansvar for flyktninger på norske skip

– Vi har ikke vært inne på enkelthendelser eller enkeltskip i dag, men fra norges del var jeg tydelig på, på generelt grunnlag, at norge har ikke noe ansvar for flyktninger som tas opp på skip som har norsk flagg. Det sier statssekretær Astrid Bergmål til NRK i dag. Bergmål representerte norge på EUs ekstraordinære ministermøte i Brussel, som handlet om migrantankomster via Middelhavet.

NRK - 23 timer siden

Røde Kors-rapport om hverdagen til fattige barn i norge

Å vokse opp i en familie med dårlig råd fører til at barn preges av voksnes bekymringer, viser en rapport. Røde Kors har for første gang kartlagt hvordan barn og unge opplever det å vokse opp i familier med svært lite penger. Barna ekskluderes fra klasseturer, fritidsaktiviteter og bursdager, – Det finnes barn som legger seg sultne – også her i norge.

NRK - 18 nov 22 kl. 21:30

TV 2: Båtmigranter får komme til norge

norge har gitt beskjed om at vi tar imot båt-migranter fra Ocean Viking. – Regjeringen har besluttet at norge skal tilby relokalisering fra skipet Ocean Viking, bekrefter statssekretær Eivind Vad Petersson i Utenriksdepartementet til TV 2. Det var til slutt Frankrike som lot den norsk-eide båten Ocean Viking legge til havn sist uke, etter at fire land hadde nektet å ta imot båten.

NRK - 18 nov 22 kl. 17:55

FN: norge brøt menneskerettighetene – sperret toåring inne på Trandum i 76 dager

FNs menneskerettskomité mener at norge brøt menneskerettighetene da en afghansk toåring og foreldrene ble låst inne på Trandum utlendingsinternat i 76 dager. Gutten, som nå får rett til erstatning fra den norske staten, er i dag ti år gammel og bor i Afghanistan, skriver VG. Den afghanske familien fikk i 2012 avslag på sin asylsøknad i norge og ble utvist året etter, men nektet å reise frivillig.

NRK - Igår: 10:32

norge eksporterer store mengder kraft

Etter en periode med lav fyllingsgrad har norske vannmagasiner nå blitt fylt opp igjen. Nå er krafteksporten i full gang igjen etter flere måneder med innsparing. Den siste uken har norge kjørt ut netto åtte ganger så mye kraft til utlandet som i hele oktober, ifølge Statnett.

NRK - Igår: 10:32

Venter dyrere strøm fremover

Etter en periode med lav fyllingsgrad har norske vannmagasiner nå blitt fylt opp igjen. Nå er krafteksporten i full gang igjen etter flere måneder med innsparing. Den siste uken har norge kjørt ut netto åtte ganger så mye kraft til utlandet som i hele oktober, ifølge Statnett.

NRK - I førrgår: 04:57

PST tror ikke droneflyvningene er statlig koordinert

PST tror ikke den russiske mannen som er tiltalt for å ha fløyet med drone i Kirkenes, har drevet med spionasje. Assisterende PST-sjef Hedvig Moe sier at de mange russiske dronene i norge neppe er koordinert av den russiske staten. For å øke sikkerheten i norge har Regjeringen etablert Nasjonalt etterretnings- og sikkerhetssenter hos PST.

NRK - 18 nov 22 kl. 06:33

Færre dødsfall blant gravide og nybakte mødre

Mødredødeligheten i norge går ned og er lavest blant åtte europeiske land i en ny studie. Høyest ligger Storbritannia, hvor det dør fire ganger flere i forbindelse med svangerskap og fødsel. Funnene ble publisert i en rapport i det medisinske tidsskriftet BMJ tirsdag.

E24 - I førrgår: 20:04

Slik flytter rikingene som drar fra norge

Rikinger med en samlet ligningsformue på 36 milliarder kroner har flyttet fra norge de siste to årene. Men de har likevel bare stått for 2,3 prosent av den totalt innbetalte formuesskatten i norge..

Klartale - I førrgår: 13:21

Stoltenberg mener Putins angrep handler om frykt

– Det Vladimir Putin er mest redd for, er demokrati og frihet. Det er hans hovedutfordring. Han ønsker ikke det, og derfor har han angrepet Ukraina.

Klartale - 28 nov 22 kl. 16:30

Velger du ribbe eller pinnekjøtt til jul?

– Ribbe og pinnekjøtt er fortsatt nordmenns favoritter på julaften, sier Anette Fjelleng Hansen i en pressemelding. Hun er kokk hos MatPrat, Opplysnings-kontoret for egg og kjøtt.YouGov har gjort en undersøkelse for MatPrat.

NRK - 28 nov 22 kl. 13:21

Serbias president på besøk i norge

Den serbiske presidenten Aleksandar Vučić er på offisielt besøk i norge denne uka, med program i Oslo og Trondheim. Stortingspresident Masud Gharahkhani tok imot president Aleksandar Vučić da han ankom Løvebakken mandag morgen. Det var på forhånd kjent at energi og grønn omstilling ville bli sentralt i praten på stortingspresidentens kontor.

Nyhetspressen - 28 nov 22 kl. 11:20

Betalingsvanene til nordmenn er i stor endring

Betalinger på nettet har vært en stor greie i mange år, og tiden hvor man følte usikkerhet med å legge igjen personlig informasjon ser ut til å være en saga blott for de fleste av oss. Det bekreftes av at titusener av nordmenn handler varer og tjenester på nett hver eneste dag. Men der de fleste har foretrukket å benytte et betalingskort, ser nye metoder ut til å ta over, slik som elektroniske lommeboktjenester og til og med kryptovaluta.

NRK - 16 nov 22 kl. 10:07

John Carew dømt til fengsel

John Carew er dømt til fengsel i ett år og to måneder. Han dømmes for grovt skattesvik. I tiltaleperioden har Carew levert selvangivelser til norske skattemyndigheter som om han var skattemessig bosatt i Storbritannia.

NRK - 27 nov 22 kl. 17:16

Over 1.000 døde i brann siden årtusenskiftet

Siden år 2000 har over 1.000 mennesker dødd i branner i norge. Norsk brannvernforening ber folk sjekke røykvarsleren.

Klartale - 05 okt 22 kl. 06:00

Ny i norge og drømmer om en søt jobb

33 år gamle Nizar Nassouh scroller i videoer på TikTok. Kaka på videoene er over 1,1 kilometer lang. Det er en slags rullekake, «yule log», pyntet med flak av sjokolade.

Klartale - 21 nov 22 kl. 08:22

norge er best i Europa

Norske Katrine Lunde kom som en reddende engel. norge trengte det sårt i finalen mot Danmark. Kampen endte med norsk seier 27-25.

VG - 14 nov 22 kl. 19:30

Reistad løftet norge til semifinalen: 17 EM-seire på rad

LJUBLJANA (VG) (norge – Slovenia 26–23) Hun reddet norge da norge da røynet på som verst. Henny Reistad sendte norge til semifinalen i EM med sine 10 mål og spill i superklassen..

VG - 14 nov 22 kl. 19:30

Reistad løftet norge til semifinalen: - En fantastisk spiller

LJUBLJANA (VG) (norge – Slovenia 26–23) Hun reddet norge da norge da røynet på som verst. Henny Reistad sendte norge til semifinalen i EM med sine 10 mål og spill i superklassen..

NRK - 26 nov 22 kl. 14:06

norge støtter Ukrainas sak mot Russland

norge har levert inn det som heter intervensjonserklæring til saken som Ukraina har anlagt mot Russland. Det skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. Ukraina har klaget Russland inn for Den internasjonale domstol (ICJ) for brudd på folkemordkonvensjonen.

NRK - 26 nov 22 kl. 08:53

norge har utfordringer med å skaffe forsvarsmateriell

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier norge har utfordringer med å skaffe forsvarsmateriell etter donasjoner til Ukraina. – Mange land skraper nå i bunnen av lagrene sine. norge trenger også å reanskaffe ammunisjon, men det kan bli utfordrende, sier Kristoffersen.

NRK - 02 nov 22 kl. 14:38

Regn bidrar til å fylle magasinene

Kraftimport, lav produksjon og vått vær har bidratt til en kraftig økning av fyllingsgraden i vannmagasinene sør i norge. Dette gjør at vi går vinteren i møte med mer tilgjengelig kraft, skriver norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i en pressemelding. – En varm og våt høst var akkurat det vi trengte i år.

NRK - 25 nov 22 kl. 18:11

Regjeringen vil ha risikovurdering etter oppkjøp av luftambulanse-selskap

Luftambulansen i norge er i ferd med å bli solgt til ukjente eiere, og regjeringen har bedt om en risikovurdering av det nye eierskapet. Helseforetakene eier Luftambulansetjenesten, og har satt driften ut til britiske Babcock. Etter at det børsnoterte selskapet vant forrige anbudskonkurranse skal de drive luftambulanse i norge fram til 2025.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com