Norge

Monday, 06 February, 04:41

Nyheter om norge

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 jan 23 kl. 15:34

Spansk storavis før VM-kampen: – norge ikke lenger avhengig av Sagosen

Onsdag er det kvartfinale i verdens-mesterskapet (VM) i håndball. norge skal spille mot Spania.Alle de norske spillerne ble testet for korona tirsdag kveld.

Klartale - 01 feb 23 kl. 06:30

Er det en rar vinter eller klima-endringer?

Snøen lavet tungt ned over Østlandet og Sørlandet i januar. For så å regne bort like raskt. Minusgrader skiftet til plussgrader før du ante det.

Klartale - 02 feb 23 kl. 08:58

Ingen skal måtte sulte i norge

Folk har visst det en stund. Nå blir det også dyrere å kjøpe mat. Jada, det er visst sånn det pleier å være.

NRK - 26 jan 23 kl. 14:46

Støre: – Viktig å bidra med norske stridsvogner til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier norge vil fortsette å støtte Ukraina så lenge det er nødvendig. Onsdag ble det klart at også norge skal donere stridsvogner til Ukraina, i likhet med en lang rekke andre land. Det er ennå ikke kjent hvor mange stridsvogner norge donerer, men det er snakk om vogner av typen Leopard 2A4, ifølge regjeringen.

Klartale - 26 jan 23 kl. 10:00

norge skal trene soldater og sender stridsvogner til Ukraina

Til våren kommer 100 ukrainske soldater til norge. Her skal de trenes opp. Det skjer i fem til seks uker.

NRK - 31 jan 23 kl. 17:25

Politisk flyktning skal ha fått asyl i norge

Andrei Danilov, som søkte asyl i norge i fjor, skriver på sin egen Facebook-profil at han fått innvilget asyl i norge. Danilov var svært kritisk til krigen i Ukraina, og uttalte seg til flere norske medier om det. Siden kom han til norge for å søke asyl, siden han fryktet hva hans meninger kan medføre i hjemlandet.

Klartale - 13 jan 23 kl. 11:00

Hva skjer med sykehusene i norge?

Det er krise på sykehusene i Storbritannia. Folk er syke, men det er ikke nok folk til å hjelpe dem. Syke pasienter fyller også opp norske sykehus.

Klartale - I førrgår: 16:30

Disse skal kjempe om å representere norge

Det er finale i Melodi Grand Prix (MGP) lørdag. Etter tre delfinaler, skal ni artister kjempe om å vinne. Vinneren får være med i den internasjonale finalen Eurovision.

Klartale - I førrgår: 14:44

Rasisme rammer kvinner og menn forskjellig

– Menn blir sammenliknet med dyr. De får dyrelyder ropt etter seg, sier Cora Alexa Døving. Hun er redaktør for en ny bok om rasisme i norge.

Klartale - 02 feb 23 kl. 12:22

Kommer med kraftig advarsel om helse

Sykepleiere løper beina av seg. Leger er utslitte. Vi har lest mange slike saker.

Klartale - 27 jan 23 kl. 13:37

Dømt for smugling av hasj og kokain til norge

Tre menn er dømt til fengsel for å smugle narkotika til norge. De hadde gjemt over 1,2 tonn narkotika var gjemt i lastebiler med møbler. Lastebilene kom fra Danmark.

NRK - 27 jan 23 kl. 10:36

Ukrainske flyktninger får utvidet rett til å kjøre bil i norge

Statens vegvesen har nå fastsatt endringer i førerkortforskriften som innebærer at perioden ukrainske førerkort blir anerkjent i norge er utvidet fra tolv måneder til varigheten av den kollektive beskyttelsen ukrainske flyktninger har i norge, som er inntil tre år. Det opplyser regjeringen i en pressemelding. Videre anerkjennes alle førerkortklasser, ikke bare personbil, som det hittil har vært.

NRK - 01 feb 23 kl. 14:49

Mye vind ga lave strømpriser i nord forrige uke

Forrige uke blåste det mer enn vanlig for årstiden. Sammen med mildvær og lavere forbruk førte det til lavere strømpriser i Midt- og Nord-norge. Ukeprisen i disse områdene og i Nord-Sverige var på rundt 40 øre per kilowattime (kWh) i uke fire, skriver norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i sin ukentlige magasinstatistikk Det var også mildere vær og lavere forbruk sør i landet.

NRK - 01 feb 23 kl. 14:46

Mye vind ga lave strømpriser i nord

Forrige uke blåste det mer enn vanlig for årstiden. Sammen med mildvær og lavere forbruk førte det til lavere strømpriser i Midt- og Nord-norge. Ukeprisen i disse områdene og i Nord-Sverige var på rundt 40 øre per kilowattime (kWh) i uke fire, skriver norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i sin ukentlige magasinstatistikk.

NRK - 01 feb 23 kl. 11:48

Huitfeldt: Svært bekymringsfull utvikling i Myanmar

Utenriksminister Anniken Huitfeldt uttrykker stor bekymring for situasjonen i Myanmar på toårsdagen for kuppet, som på brutalt vis stanset demokratiprosessen. – Utviklingen i Myanmar er svært bekymringsfull. To år etter kuppet befinner landet seg i en dyp politisk, økonomisk og humanitær krise, sier Huitfeldt i en skriftlig uttalelse onsdag.

Klartale - 01 feb 23 kl. 10:06

Aasland skal få råd for å sikre nok strøm

Terje Aasland er norsk energiminister. Han får en rapport om hvilke behov norge kan få for strøm i årene fram mot 2050. Der skal regjeringen få råd om hva som bør og hva de må gjøre.

Klartale - 01 feb 23 kl. 09:20

Disse navnene var mest populære i norge i 2022

359 jenter fikk navnet Nora i fjor 414 gutter fikk navnet Jakob. Like mange gutter fikk navnet Noah. Det viser statistikk for navn fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

NRK - 26 jan 23 kl. 08:18

Forsvarsministeren avviser at norge er mer utsatt

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram avviser at nye leveranser av stridsvogner til Ukraina gjør at norge og Nato trekkes dypere inn i krigen, – Nei, jeg mener ikke det. Vi er ikke en parti konflikten, men det er helt opplagt ifølge folkeretten at Ukraina har rett til å forsvare seg, og har rett til å få hjelp i sin forsvarskamp. Det er der norge stiller opp i et bredt partnerskap mellom svært mange land i den vestlige verden, sa forsvarsministeren til NRKs Politisk kvarter i dag.

NRK - 31 jan 23 kl. 23:55

167 syke eller skadde ukrainske pasienter har blitt hentet til norge

Ifølge Helsedirektoratet har det per 30. januar blitt hentet 167 skadde eller syke ukrainske pasienter til norge. Av hensyn til pasientsikkerhet vil ikke direktoratet opplyse om hvor mange av de 167 som er soldater, eller hvordan fordelingen ut til de regionale helseforetakene i norge har vært, skriver Adresseavisen.

NRK - 30 jan 23 kl. 21:18

Tyskland inviterer norge til batterisamarbeid med EU

Tyskland har invitert norge til et samarbeid som gir subsidier til batteriindustrien fra EU. Statsråd Jan Christian Vestre (Ap) jubler for invitasjonen. – Dette vil jeg si er et gjennombrudd.

Klartale - 24 jan 23 kl. 10:55

Ukrainske flyktninger får bli lengre i norge

Mange ukrainere har kommet til norge etter at Russland angrep Ukraina 24. februar i fjor. Flyktningene har fått det som blir kalt “midlertidig kollektiv beskyttelse”.

Klartale - 24 jan 23 kl. 07:00

Hvordan ble barna bli adoptert ulovlig?

Tre år gamle Clara fra Ecuador forsvant brått en dag. Moren hennes lette og lette. Men da var Clara allerede på vei til norge.

Klartale - 05 jan 23 kl. 11:00

norge og Tyskland skal samarbeide mer om energi

norge og Tyskland er enige om en ny avtale, sier statsminister Jonas Gahr Støre. Han hadde torsdag et møte med Robert Habeck, som er tysk vise-statsminister.I avtalen lover de to landene å jobbe sammen for å nå klimamålene i verden.

NRK - I førrgår: 10:41

Støre bekrefter: norge kjøper 54 tyske strids­vogner

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) bekrefter at norge kjøper 54 tyske stridsvogner av typen Leopard 2, med mulighet for kjøp av ytterligere 18 stridsvogner. Det kom frem på en pressekonferanse fredag formiddag i Rena leir – Vi står i en av de mest krevande sikkeheitspolitiske situasjonene siden andre verdskrig, sier sa Støre. Han sier vi har fått en alvorlig situasjon som følge av krigen i Ukraina og innkjøpet styrker forsvaret av norge.

Klartale - I førrgår: 10:29

Støre skal dele nyheter om Forsvaret

Regjeringen skal komme med nyheter om Forsvaret klokka 10.30. Statsminister Jonas Gahr Støre har reist til militærleiren Rena leir for å dele nyheten.

Klartale - 30 dec 22 kl. 06:00

Disse sakene preget norge i 2022

Januar:1. januar: En 28 år gammel mann blir drept med kniv i Haugesund. To menn tidlig i 20-årene blir siktet i saken.

NRK - 02 feb 23 kl. 22:55

365 russere søkte om asyl i norge i 2022

UDI har ennå ikke tatt stilling til hvordan søknadene til russiske militærnektere skal behandles. 283 russere søkte om asyl på individuelt grunnlag i norge i fjor. – Russiske borgere oppgir ulike grunner for å søke asyl i norge, deriblant at de frykter å bli mobilisert eller har unndratt seg militærtjeneste, skriver fagleder Ingrid Olram i UDI Beskyttelse i en epost til Nettavisen.

NRK - 27 jan 23 kl. 16:35

norge tilbyr å lede arbeidet med atomsikkerhet i Ukrainas fredsplan

norge har tilbudt seg å lede arbeidet med atomsikkerhet i Ukrainas fredsplan, opplyser utenriksministeren til VG. – Zelenskyj’s fredsplan er omfattende og ambisiøs, og norge er innstilt på å bidra. Det gjenstår å se hvordan Ukraina vil følge opp planen i praksis, og vi vil også måtte diskutere med dem hvordan vi best kan bidra, skriver Anniken Huitfeldt (Ap) i en epost til avisen.

NRK - 02 feb 23 kl. 11:01

Kronprinsparet planlegger bakgårdsfest på 50-årsdag

Kronprinsparet har planen klar for feiringen av sine 50-årsdager: De drar ut på fem reiser i norge og lager en bakgårdsfest på Slottet. Kronprins Haakon har bursdag 20. juli og kronprinsessen 19.

NRK - 02 feb 23 kl. 10:41

Støre: Trapper opp støtten til Ukraina

norge skal bidra med langvarig økonomisk støtte til Ukraina, og dette vil innebære en midlertidig økning i oljepengebruken, sa statsminister Jonas Gahr Støre i en redegjørelse for Stortinget torsdag. – Det mener vi er forsvarlig i en skjerpet sikkerhetspolitisk situasjon. Det er i vår nasjonale interesse at Ukraina ikke taper krigen, og vi er i en situasjon hvor vi har handlingsrom grunnet ekstraordinære inntekter fra petroleumssektoren, sa Støre (Ap) da han redegjorde for Stortinget om situasjonen rundt krigen i Ukraina.

Klartale - 02 feb 23 kl. 10:31

Slik vil Støre få folk til å bo i Nord-norge

Færre bor lengst nord i norge. Det vil regjeringen gjøre noe med.– Vi kan ikke være passive, sier Jonas Gahr Støre.

Klartale - 27 jan 23 kl. 07:58

Slik skal de sikre at norge har nok strøm

Siden mai 2022 har det vært uro for at norge kunne få for lite strøm denne vinteren. – Neste vinter så er det jo klart at vi må ha full kontroll, sier Terje Aasland. Han er olje- og energiminister.

E24 - 01 feb 23 kl. 08:11

Håper på drahjelp fra Energikommisjonen: – Vil kreve investeringer på kanskje 200–300 mrd.

Onsdag skal Energikommisjonen si hvordan norge kan sikre nok strøm. Fornybar norge tror det må investeres opp mot 300 milliarder. – Kommer ikke av seg selv, sier Fornybar norge-sjef Åslaug Haga..

NRK - 01 feb 23 kl. 07:39

Stadig flere danske sykepleiere vil til norge

Nærmere 11.000 sykepleiere utdannet i Danmark har søkt og fått autorisasjon til å jobbe i norge. I 2022 fikk 619 sykepleiere utdannet i Danmark autorisasjon til å jobbe i norge, melder TV2 Østjylland i Danmark.

NRK - 25 jan 23 kl. 16:59

Helse-norge advarer mot SMS-svindel

Det har blitt sendt ut flere falske tekstmeldinger som utgir seg for å være Altinn og Helse-norge. Nå advarer Helse-norge mot disse meldingene. Ikke trykk på lenkene i disse SMS-ene, er oppfordringen fra Helse-norge.

NRK - 31 jan 23 kl. 06:23

norge fjerde best på korrupsjonsindeks – Danmark på topp

På Transparency Internationals årlige korrupsjonsindeks havner norge på en fjerdeplass over de minst korrupte landene i verden. Danmark troner på toppen med 90 av 100 mulige poeng, fulgt av Finland og New Zealand med 87 poeng. norge er på fjerde plass med 84 poeng, og dermed for første gang foran Sverige med 83 poeng, skriver Transparency International i en pressemelding.

Klartale - 25 jan 23 kl. 09:01

Mange asylsøkere får bli i norge etter klage

Rekordmange søkte om asyl i norge i fjor. Mange av dem kom fra Ukraina. Noen får nei fra norske myndigheter.

NRK - 15 timer siden

Kraftig snøfokk på fjellet natt til mandag i Nord-norge

Varsom.no advarer om mye vær og vind på fjelloverganger over 200 meter i Nord-norge søndag kveld og natt til mandag. Søndag kveld og tidlig natt til mandag blir det snøfokk og dårlig sikt på fjelloverganger over ca.

Aftenposten - 16 timer siden

norge vant stafetten i Toblach – storfavoritten Sverige sviktet

I det siste verdenscuprennet før VM i Planica vant norge stafetten i Toblach..

VG - 16 timer siden

norge vant stafetten i Toblach – storfavoritten Sverige sviktet

I det siste verdenscuprennet før VM i Planica vant norge stafetten i Toblach..

Klartale - 30 jan 23 kl. 12:51

Alkohol kan få helseadvarsel

Irland skal trykke en advarsel på flasker. Det gjelder alle flasker som inneholder øl, vin eller sprit. norge kan følge etter.

Klartale - 24 jan 23 kl. 13:00

norge møter tøff motstand

norge har gjort det bra hittil i verdens-mesterskapet (VM) i håndball. En av de store stjernene er Torbjørn Bergerud.Han har vist at han er veldig god.

NRK - 30 jan 23 kl. 09:36

Representerer ikke lenger Andrej Medvedev

Advokat Brynjulf Risnes sier til NRK at han har avsluttet sitt oppdrag for Andrej Medvedev. Den tidligere russiske Wagner-soldaten flyktet fredag 13. januar til norge.

Klartale - 30 jan 23 kl. 08:22

300.000 brød kastes hver dag

Rundt 300.000 brød kastes hver dag i norge. Butikkene kaster over 100.

Klartale - 30 jan 23 kl. 08:01

Færre barn ble født i norge i fjor

Det ble født 51.801 barn her i landet i 2022. Det er nesten 5.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com