Moderat

Saturday, 13 April, 02:55

Nyheter om moderat

NRK - 01 mar 24 kl. 14:47

Industriproduksjonen i eurosonen svekkes videre

Industriproduksjonen i eurosonen krympet ytterligere i februar, men svekkelsen var moderat, viser innkjøpsoversikten fra S&P Global. Indeksen falt til 46,5, ned fra 46,6 i januar. Resultatet var godt over alarmnivået på 46,1.

NRK - 27 feb 24 kl. 15:54

WTO mener Houthi-angrepene kun har moderat påvirkning på verdensøkonomien

Angrepene på handelsskip i Rødehavet har kun moderat påvirkning på den globale økonomien, mener WTOs sjeføkonom. – Jeg tror at angrepene så langt kun har moderate makroøkonomiske innvirkninger, sier Ralph Ossa som er sjeføkonom i Verdens handelsorganisasjon (WTO). Siden november i fjor har Houthi-militsen angrepet en lang rekke skip i Rødehavet.

NRK - 27 feb 24 kl. 15:49

WTO mener Houthi-angrepene har moderat påvirkning på verdensøkonomien

Angrepene på handelsskip i Rødehavet har kun moderat påvirkning på den globale økonomien, mener WTOs sjeføkonom. – Jeg tror at angrepene så langt kun har moderate makroøkonomiske innvirkninger, sier Ralph Ossa som er sjeføkonom i Verdens handelsorganisasjon (WTO). Siden november i fjor har Houthi-militsen angrepet en lang rekke skip i Rødehavet.

NRK - 06 apr 24 kl. 01:51

Jordskjelv rystet New York og New Jersey

Et moderat jordskjelv rystet millionbyen New York fredag formiddag lokal tid. Det er ikke meldt om store skader. Skjelvet hadde en styrke på 4,8 og hadde sitt episenter i nabostaten New Jersey, melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

NRK - 01 apr 24 kl. 14:15

Gult farevarsel for ising på fartøy

Meteorologisk institutt varsler mandag om moderat ising på fartøy i Finnmark. De anbefaler å fjerne is fra båt. – Rask nok isvekst kan føre til at en liten båt mister stabiliteten, velter og synker, skriver de på sine nettsider.

VG - 25 mar 24 kl. 12:04

Trusselnivået i Norge endres ikke etter Moskva-angrepet

Terrortrusselnivået i Norge er på moderat nivå, og der forblir det etter konserthallangrepet i Moskva fredag, opplyser Politiets sikkerhetstjeneste (PST)..

NRK - 21 mar 24 kl. 22:02

To personer skadet etter voldshendelse i Bodø

Fire personer er involvert i en hendelse hvor en skarp gjenstand er blitt brukt i Bodø, bekrefter politiet til NRK torsdag kveld. Voldshendelsen skjedde på en privat adresse i 17.30-tiden.

NRK - 17 mar 24 kl. 15:01

Stor snøskredfare i Troms og Finnmark

I fire regioner i Troms og Finnmark gjelder det stor snøskredfare fra mandag av. Det gjelder Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen og Tromsø. Det er en oppgradering fra den moderate snøskredfaren som gjelder nå, skriver varsom.

NRK - 20 jan 24 kl. 21:59

Fare for moderat ising på skip i Øst-Finnmark

Fra lørdag 20. januar til mandagsmorgen 22. januar er det sendt ut et gult farevarsel for ising på skip i utsatte kyst- og fjordstrøk i Øst-Finnmark.

Klartale - 05 mar 24 kl. 08:27

Pollensesongen er i gang

Tirsdag er det kun på Østlandet at den kraftige spredningen fortsetter. Det skriver nyhetsbyrået NTB.Flere steder ventes moderat spredning av or tirsdag.

NRK - 22 feb 24 kl. 10:54

Betydelig snøskredfare i Norge

Fredag øker snøskredfaren i store deler av Nord-Norge. Det kommer frem i Varsom.no sitt farevarsel.

Klartale - 22 feb 24 kl. 10:43

Sjekk at stikkrenner og sluk er åpne

Det skal regne mye torsdag og fredag. Det er sendt ut flomvarsel på gult nivå fra Agder til Oslo og Akershus. Gult nivå betyr moderat fare.

NRK - 07 jan 24 kl. 15:26

moderat og liten snøskredfare i Romsdal

I Romsdal og Trollheimen er det i dag og i morgon moderat snøskredfare med litt ustabile forhold. Det melder snøskredvarslinga til NVE, varsom.no.

NRK - 21 feb 24 kl. 05:56

Betydelig snøskredfare i flere deler av Troms

Skredvarslingstjenesten Varsom.no melder om faregrad 3, betydelig snøskredfare i flere deler av Troms onsdag. Rådene fra skredvarslinga er å unngå terreng brattere enn 30 grader, og utløpsområder for skred.

Klartale - 20 feb 24 kl. 10:25

Advarer om fare for snøskred

Organisasjonen Røde Kors advarer. De ber turister på vinterferie være varsomme.– Det er viktig å lese de lokale rådene for ferdsel.

NRK - 20 feb 24 kl. 07:31

Advarer mot snøskred i vinterferien

Røde Kors advarer i en pressemelding mot snøskredfare i vinterferien. «Skredfaren er høy i deler av Nord-Norge og Vestlandet, og selv om den regnes som moderat i de sentrale fjellstrøkene i Sør-Norge, så er det nettopp under slike forhold at flest liv går tapt.» skriver de tirsdag morgen..

NRK - 19 feb 24 kl. 14:47

NVE ber folk unngå bratt terreng

Vaktleiaren understrekar til NTB at råda føst og fremst gjeld for skikøyrarar som skal ferdast utanfor dei oppmerka løypene. Denne veka er det varsla moderat snøskredfare ved fleire populære skiferiedestinasjonar, blant anna Jotunheimen, Hallingdal og i Hardanger ned til Vest-Telemark..

NRK - 15 feb 24 kl. 14:51

FHI: Færre får RS-virus og korona

Influensaaktiviteten er stabil etter at en ganske moderat topp ble passert i julen, heter det i Folkehelseinstituttets ukerapport om covid-19, influensa og andre luftveisinfeksjoner. Videre venter FHI at vinterferieperioden vil føre til nedgang i influensasmitten framover. Antallet nye influensainnleggelser er stabilt med 225 innleggelser i uke 6 etter 234 i uke 5.

Klartale - 12 feb 24 kl. 13:07

Dette er de største truslene mot Norge

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) har sett på hva som kan true Norge i 2024. Det har også Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Etterretningstjenesten (E-tjenesten) gjort.Funnene la de fram for pressen mandag.

NRK - 04 feb 24 kl. 13:07

Oransje farevarsel for snøskred i nesten hele landet

Det verste været ser ut til å ha gitt seg, men praktisk talt alle fjellområder i Norge har søndag oransje snøskredvarsel. De eneste unntakene er områdene Finnmarkskysten og Vest-Finnmark. I tillegg ventes det naturlig utløste snøskred i mange områder i Sør-Norge, samt i Ofoten, skriver Varsom.

NRK - 04 feb 24 kl. 12:24

Åtvarar mot snøskredfare

Hovudredningssentralen i Sør-Noreg minner om at det framleis er betydeleg snøskredfare fleire stadar i landet. Dei oppmodar folk til å alltid sjekke snøskredvarslinga til NVE om du skal på tur i snødekt terreng. I Møre og Romsdal er det betydeleg snøskredfare søndag.

NRK - 04 feb 24 kl. 12:00

Advarer fortsatt mot skredfare i Nordland

Det verste været ser ut til å ha gitt seg, men praktisk talt alle fjellområder i Norge har søndag oransje snøskredvarsel. De eneste unntakene er områdene Finnmarkskysten og Vest-Finnmark. I tillegg ventes det naturlig utløste snøskred i mange områder i Sør-Norge, samt i Ofoten, skriver Varsom.

NRK - 03 feb 24 kl. 15:26

Betydelig snøskredfare i deler av Troms

Varsom.no melder at det er betydelig snøskredfare i deler av Troms på lørdag og søndag. Faregraden er på nivå 3.

Aftenposten - 01 feb 24 kl. 23:05

If har fått inn 150 skademeldinger: Det er langt unna skadeomfanget ifra rekordorkanen i 1992.

– Dette vil jeg si er et moderat skadetall, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If..

Klartale - 31 jan 24 kl. 10:17

Hvor farlig er farevarslene?

Hver dag får vi informasjon om nye farevarsler. Det kan være gult farevarsel for vind eller det kan være rødt varsel for snøskred. Det er Meteorologisk institutt (MET) og Norges vassdrags og energidirektorat (NVE) som sender ut disse.

NRK - 26 jan 24 kl. 14:38

Snøskredfare flere steder fredag

Det er sendt ut snøskredvarsel for store deler av Nord-Norge, samt Jotunheimen og Indre sogn. Varslene gjelder for følgende områder: * Indre Troms * Lofoten og Vesterålen * Ofoten * Salten * Svartisen * Helgeland * Jotunheimen * Indre Sogn – Unngå bratte områder dersom snøoverflaten sprekker opp, skriver Varsom. Farevarslene for Indre Sogn og Jotunheimen er markert med faregrad 3, for betydelig snøskredfare.

NRK - 26 jan 24 kl. 11:43

Utvider farevarslene for helga

Mildvær, sterk vind og en del nedbør i helga gjør at Meteorologisk institutt sender ut gult farevarsel om mye regn og kraftig snøfokk for deler av Nord-Norge. – Det blir varierende snøgrense, skal du kjøre bil sjekk, skriver Meteorologen på X. Varslingstjenesten Varsom har tidligere meldt om at faren for snøskred vil øke fra moderat til betydelig snøskredfare inn mot helga.

NRK - 26 jan 24 kl. 07:37

Varsler økt snøskredfare i nord

Varslingstjenesten Varsom melder at faren for snøskred vil øke fra moderat til betydelig snøskredfare inn mot helga. Snøskredfaren øker i regionene Lynge, Indre Troms, Sør-Troms og hele Nordland. Fullt varsel vil komme i løpet av fredagen.

NRK - 25 jan 24 kl. 08:03

DNB Markets spår økt kjøpekraft – og varsler betydelig streikefare

Vi kommer til å få lønnsvekst i år som sørger at folk flest får merkbart mer å rutte med, ifølge DNB Markets. Men det kommer neppe til å skje uten konflikter. – Det er en stund siden sist vi så en økning i kjøpekraften tilsvarende den vi venter i år, sier sjeføkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets til NTB.

NRK - 21 jan 24 kl. 21:04

USA: Ron DeSantis trekker seg som presidentkandidat

Ron DeSantis har vært en av tre som har kjempet om å få være republikanernes presidentkandidat – frem til nå. I en video publisert på X, tidligere Twitter, kunngjør han at han trekker seg som kandidat. Samtidig uttrykker han sin støtte tidligere president Donald Trump.

NRK - 20 jan 24 kl. 05:02

Nikki Haley sier hun ikke vil være visepresident

Nikki Haley sier hun ikke har lyst til å være Donald Trumps visepresident om han blir republikansk presidentkandidat. Haley er selv kandidat i det republikanske nominasjonsvalget, og har lenge sagt at hun ikke driver valgkamp for å bli nummer to. På et valgkamparrangement i New Hampshire fredag utelukket hun det eksplisitt, melder Politico og Washington Post.

NRK - 18 jan 24 kl. 09:31

Lave forventninger i industrien i starten av året

Flesteparten av industrilederne venter negativ utvikling i første kvartal etter nedgang i fjorårets siste kvartal. Den generelle bedømmelsen av utsiktene for første kvartal er moderat positiv for produsenter av investeringsvarer, ifølge Statistisk sentralbyrås konjunkturbarometer. Samtidig venter flesteparten av produsenter av innsatsvarer og konsumvarer en negativ utvikling.

NRK - 15 jan 24 kl. 13:34

Ambulansepersonell: 14 såret i bil- og knivangrep i Israel

Åtte personer er påkjørt av et kjøretøy i byen Raanana sentralt i Israel, ifølge ambulansepersonell. Flere personer er også knivstukket, ifølge lokale medier. Ambulansetjenesten Magen David Adom (MDA) melder om to separate hendelser med ti minutters mellomrom i Raanana.

NRK - 15 jan 24 kl. 13:34

Ambulansepersonell: 18 såret i bil- og knivangrep i Israel

Åtte personer er påkjørt av et kjøretøy i byen Raanana sentralt i Israel, ifølge ambulansepersonell. Flere personer er også knivstukket, ifølge lokale medier. Ambulansetjenesten Magen David Adom (MDA) melder om to separate hendelser med ti minutters mellomrom i Raanana.

NRK - 15 jan 24 kl. 13:34

Én drept og 17 skal være såret i bil- og knivangrep i Israel

Flere personer er påkjørt av et kjøretøy, og flere skal være knivstukket, i byen Raanana sentralt i Israel, ifølge ambulansepersonell. Ambulansetjenesten Magen David Adom (MDA) melder om to separate hendelser med ti minutters mellomrom i Raanana. En stund ble det meldt at til sammen 18 personer skal være skadd, men Haaretz melder i 14.

NRK - 15 jan 24 kl. 13:34

Én drept og 18 skal være såret i bil- og knivangrep i Israel

Flere personer er påkjørt av et kjøretøy, og flere skal være knivstukket, i byen Raanana sentralt i Israel, ifølge ambulansepersonell. Ambulansetjenesten Magen David Adom (MDA) melder om to separate hendelser med ti minutters mellomrom i Raanana. En stund ble det meldt at til sammen 18 personer skal være skadd, men Haaretz melder i 14.

NRK - 05 jan 24 kl. 10:34

Høg luftforureining i fleire norske byar

Det skriv meteorologane på X. Høgtrykk og rolege vindhald gjer at det blir dårleg luftsirkulasjon i tettbygde strøk på Austlandet, Bergen, Stavanger, Trondheim dei neste dagane, skriv dei vidare. Det bidrar til høg luftforureining.

E24 - 04 jan 24 kl. 06:00

Børsåret 2024: Dette venter forvalterne

Tre faktorer kan bestemme kursen for Oslo Børs i 2024, mener forvaltere. Hans Thrane Nielsen i Storebrand er «moderat optimist»..

NRK - 01 jan 24 kl. 12:14

10 personar fekk augeskadar nyttårsaften

10 personar fekk augeskadar av fyrverkeri på nyttårsaftan dette årsskiftet. – Seks av dei ti er alvorleg skadde. Dei fire andre har augeskadar som er moderat alvorlege, seier overlege Nils Bull ved Haukeland universitetssjukehus i ei pressemelding..

NRK - 29 dec 23 kl. 03:23

Knivangrep førte til at en palestiner ble skutt og drept

En palestiner ble skutt og drept etter at han hadde knivstukket to medlemmer av en israelsk sikkerhetsstyrke nær Jerusalem. Det opplyste israelsk politi sent torsdag kveld. Mannen hadde nærmet seg veisperringen der sikkerhetsstyrken holdt vakt.

NRK - 23 dec 23 kl. 15:34

Betydelig snøskredfare i jula

Varsom.no melder om betydelig snøskredfare (farenivå 3) på Sunnmøre 1. juledag.

NRK - 22 dec 23 kl. 14:41

Oslo-politiet: Økt årvåkenhet etter ny trusselvurdering

Oslo politidistrikt skriver til NRK at de «følger situasjonen og monitorerer utviklingen i samhandling med PST», etter sikkerhetstjenestens siste trusselvrudering. – Oslo politidistrikt er kjent med PSTs siste trusselvurdering. Politiet har skjerpet fokus på jødiske og israelske mål, og har økt årvåkenhet og tilpasser tiltak knyttet til disse.

NRK - 22 dec 23 kl. 14:41

Oslo-politiet: Økt årvåkenhet

Oslo politidistrikt skriver til NRK at de «følger situasjonen og monitorerer utviklingen i samhandling med PST», etter sikkerhetstjenestens siste trusselvrudering. – Oslo politidistrikt er kjent med PSTs siste trusselvurdering. Politiet har skjerpet fokus på jødiske og israelske mål, og har økt årvåkenhet og tilpasser tiltak knyttet til disse.

NRK - 22 dec 23 kl. 12:13

PST: Krigen på Gazastripen fører til økt voldsretorikk

Politiets sikkerhetstjeneste har kommet med en oppdatert trusselvurdering i dag. – PST vurderer fortsatt terrortrusselnivået i Norge som moderat, men vi ser at krigføringen på Gazastripen resulterer i økt voldsretorikk og bidrar til økt radikalisering i Norge. PST mener fortsatt at trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er skjerpet, sier Eirik Veum, seniorrådgiver i PST til NRK..

NRK - 20 dec 23 kl. 10:44

Tidligere lege fra Rwanda dømt i Frankrike for folkemord

En tidligere lege fra Rwanda er i en fransk domstol dømt til 24 års fengsel for deltakelse i folkemord mot tutsier i 1994. Den 68 år gamle tidligere gynekologen Sosthene Munyemana ble funnet skyldig i folkemord, forbrytelse mot menneskeheten og deltakelse i forberedelsene til disse overgrepene. Aktor hadde bedt om 30 års fengsel og framholdt at summen av overgrep viste trekkene til en folkemorder.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com