Zealand

Tuesday, 07 December, 13:38

Nyheter om Zealand

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 okt 21 kl. 13:48

Har fått sitt første koronatilfelle

Tonganarar strøymde til vaksinasjonssentera laurdag etter at regjeringa åtvara om at hovudøya kan bli stengd ned neste veke etter å ha registrert sitt aller første koronatilfelle. Det skriv nyheitsbyrået AFP. Personen som var smitta, var blant 215 personar som kom frå eit fly frå byen Christchurch i New Zealand.

NRK - 03 okt 21 kl. 08:15

New Zealand åpner grensene

Når New Zealand åpner grensene igjen for tilreisende, vil alle måtte være fullvaksinert for å slippe inn i landet. – Vi innfører krav om fullvaksinering for alle som er over 17 år og som ikke er borgere av New Zealand, sa covid-minister Christ Hipkins søndag. New Zealand har ført en vellykket kamp mot pandemie.

NRK - 21 okt 21 kl. 07:38

New Zealand vedtok klimalov

Som første land i verda har New Zealand vedteke ei lov som pålegg bankar og forsikringsselskap å rapportere korleis verksemdene påverkar klimaendringane, melder Reuters. Ifølge lova må finansverksemdene blant anna forlkalre korleis dei handterer klimarelaterte risikoar og moglegheiter. Regjeringa i New Zealand har i løpet av perioden innført fleire tiltak for å få ned klimautsleppa..

NRK - 04 nov 21 kl. 09:52

Enorm potet funnen på New Zealand

Det som kan vera den største poteta i verda er funne i New Zealand. Eit ektepar fann poteta i hagen. Den har fått namnet Doug, og veg 7,8 kilo.

NRK - 21 okt 21 kl. 09:17

Maori generalguvernør i New Zealand

Cindy Kiro blei torsdag teken i eid som New Zealands nye generalguvernør. Ho er den første med maori-bakgrunn i rolla. Ho blir dronning Elizabeths offisielle representant i New Zealand.

NRK - 04 sep 21 kl. 04:13

Koronasmittet døde i New Zealand

I New Zealand har de registrert sitt første koronadødsfall på et halv år. En koronasmittet kvinne i 90-årene døde natt til lørdag på sykehus, opplyser landets helsedepartement. Det siste døgnet er det registrert 20 nye smittetilfeller i New Zealand, som har vært helt uten smitte gjennom store deler av pandemien..

NRK - 09 nov 21 kl. 06:04

Vaksine-protester i New Zealand

Flere tusen mennesker demonstrerer tirsdag i New Zealands hovedstad Wellington i protest mot regjeringens vaksinekrav, skriver Al Jazeera. Inngangene til parlamentet er stengt, og politiet er mannsterkt ute i gatene..

NRK - 30 sep 21 kl. 07:16

New Zealand får ny antiterrorlov

New Zealand strammer inn lovgivningen etter landets andre terrorangrep på få år. Loven, som ble innført torsdag, gjør det forbudt å planlegge terrorangrep, og definisjonen av en terrorhandling utvides..

NRK - 22 aug 21 kl. 05:48

Ny smitterekord på New Zealand

På New Zealand ble det søndag meldt om ny smitterekord med 21 nye tilfeller. Dermed er det nye utbruddet av deltavarianten av koronaviruset oppe i 21 tilfeller, opplyser landets helsemyndigheter. De fleste tilfellene er i Auckland som er landets største by.

NRK - 20 aug 21 kl. 06:32

New Zealand forlenger nedstengning

Nedstengningen av New Zealand forlenges etter at det ble registrert 11 nye smittetilfeller i landet. totalt er det registrert 31 smittede i landet. Alle skoler og de fleste forretninger holder stengt, og folk må holde seg hjemme, og bare forlate huset for å kjøpe mat, trene eller om de trenger helsehjelp.

Klartale - 04 nov 21 kl. 12:15

Er dette verdens største potet?

En gigantisk potet er dyrket fram på New Zealand. Poteten veier nesten åtte kilo og har fått navnet Doug..

VG - 04 nov 21 kl. 07:31

Sjekk denne poteten! Trolig verdens største

Et par på New Zealand har dyrket det som kan være verdens største potet. Den veier nesten 8 kilo. Poteten har fått navnet Doug..

Dagbladet - 01 nov 21 kl. 14:07

Denne er «årets fugl»

En flaggermus er kåret til «årets fugl» på New Zealand. Det vekker furore hos fugleelskere..

NRK - 31 okt 21 kl. 17:17

Første koronatilfelle på Tonga

På Tonga, en liten øystat i det sørlige Stillehavet, oppdaget fredag sitt første tilfelle av koronaviruset, skriver CNN. Kongedømmet, som består av 172 små øyer, har litt over 100.000 innbyggere.

NRK - 31 okt 21 kl. 08:03

Vil halvera utsleppa innan 2030

New Zealand har sett eit nytt klimamål. Før FNs klimatoppmøte i Glasgow går dei inn for å halvera klimagassutsleppa innan 2030, skriv NTB. Tidlegare har landet gått med på å minska utsleppa med 30 prosent innan 2030, som er eit ledd i Parisavtalen frå 2015.

NRK - 31 okt 21 kl. 06:38

Australia åpner for newzealendere

Australia gjenåpner grensene for reisende fra New Zealand uten behov for å gå i karantene, melder DPA/NTB. Gjenåpningen skjer mandag, og reisende må være fullvaksinert og kunne vise fram en negativ test..

NRK - 28 okt 21 kl. 05:15

Letter på karantenereglene

New Zealand letter på karantenereglene fra november, men det er fortsatt uklart når turister igjen kan reise til landet. De som reiser inn i landet, må nå tilbringe 14 dager i statlige karantenefasiliteter (MIQ), men fra 14. november vil antall dager reduseres til sju, pluss tre dager med isolering i hjemmet, ifølge NTB..

Aftenposten - 21 okt 21 kl. 18:14

Flere land tar i bruk kreative metoder for å slå ned koronasmitten. Men nå peker kurvene oppover i mange land.

New Zealand og Russland slår nye rekorder. Plan B etterlyses i Storbritannia. Smitten øker i flere land..

NRK - 21 okt 21 kl. 05:58

Ny britisk handelsavtale

Storbritannia og New Zealand inngår ny handelsavtale verdt rundt 26,5 milliarder kroner. Avtalen er resultatet av 16 måneder med samtaler. – Den er bra for våre økonomier, våre næringsliv og våre folk, sier New Zealands statsminister Jacinda Ardern.

NRK - 12 sep 21 kl. 07:20

Dansk vaksine til New Zealand

New Zealand kjøper 500.000 ekstra doser av Pfizer-vaksinen fra Danmark for å holde oppe takten i vaksineprogrammet. Statsminister Jacinda Ardern oppfordrer alle newzealendere som ennå ikke er vaksinert til å gjøre det så snart som mulig.

NRK - 18 okt 21 kl. 06:56

Forlenger koronarestriksjonar

New Zealand sin største by kjem til å ha koronarestriksjonar i minst to veker til, varslar styresmaktene. Auckland har vore under strenge restriksjonar sidan eit smittetilfelle vart registrert 18. august.

NRK - 18 okt 21 kl. 06:56

Forlengjer koronarestriksjonar

New Zealand sin største by kjem til å ha koronarestriksjonar i minst to veker til, varslar styresmaktene. Auckland har vore under strenge restriksjonar sidan eit smittetilfelle vart registrert 18. august.

Aftenposten - 05 sep 21 kl. 07:07

New Zealand prøvde å utvise mann bak terrorangrep i flere år

New Zealand prøvde i flere år å utvise mannen som sto bak terrorangrepet mot et supermarked tidligere i uken, opplyser….

NRK - 04 sep 21 kl. 05:35

Koronadødsfall på New Zealand

New Zealand har registrert landets første koronarelaterte dødsfall på mer enn seks måneder. En koronasmittet kvinne i 90-årene døde natt til lørdag på sykehus, opplyser landets helsedepartement. – Hvert dødsfall er en påminnelse om ødeleggelsene covid-19 kan føre til i samfunnet, sier statsminister Jacinda Ardern, som sender sine kondolanser til kvinnens familie..

Klartale - 03 sep 21 kl. 09:04

Seks skadd etter terror i New Zealand

En mann angrep folk med kniv inne i en butikk i New Zealand natt til fredag. Myndighetene sier det var terror..

Aftenposten - 03 sep 21 kl. 07:57

Terrorangrep på kjøpesenter i New Zealand. Kjent ekstremist skutt av politiet.

Angriperen på et kjøpesenter på New Zealand var en kjent, voldelig ekstremist under kontinuerlig overvåking av politiet..

Dagbladet - 03 sep 21 kl. 07:52

Terrorangrep på New Zealand

Et knivangrep på en butikk i New Zealand var en terroraksjon, ifølge myndighetene..

Dagbladet - 11 okt 21 kl. 10:22

Frykter smitteeksplosjon

New Zealand forlenger coronatiltak i deler av landet fordi deltavarianten fortsetter å herje. Epidemiolog mener coronautbruddet kan eksplodere..

NRK - 23 jul 21 kl. 05:44

New Zealand pauser reiseboble

New Zealand stenger grensen mot Australia. Reiseboblen som har gjort at folk kunne reise fritt mellom landene, oppheves i åtte uker. Ordningen ble innført i april og tillot folk fra Australia og New Zealand å reise karantenefritt.

Dagbladet - 08 okt 21 kl. 19:43

- Fungerer ikke lenger

Lenge så verden mot land som New Zealand, som klarte å knuse smittespredningen i samfunnet. Nå mener eksperter at det er på tide å skrote strategien..

NRK - 27 aug 21 kl. 06:29

New Zealand forlenger nedstenginga

Nedstenginga på New Zealand forlengast med fire dagar medan landet prøver å få bukt med eit koronautbrot. Dette er den tredje forlenginga. Fredag er det meldt om 70 nye tilfelle av lokalt overført smitte det siste døgnet.

NRK - 19 aug 21 kl. 05:12

12-åringer vaksineres i New Zealand

New Zealand åpner for koronavaksinasjon av barn mellom 12 og 15 år. Fra før har man kunnet vaksinere unge fra 16 år og oppover. Landets regjering kunngjorde endringen torsdag, dagen etter at myndighetene innførte en nasjonal nedstenging på minst tre dager, samt sju dager i Auckland og Coromandel, for å slå ned et utbrudd av deltavarianten.

NRK - 17 aug 21 kl. 08:46

Nedstengning i hele New Zealand

New Zealands statsminister Jacinda Ardern annonserte tirsdag at hele landet stenges ned i tre dager, ifølge Reuters. Nedstengningen i Auckland vil vare i syv dager. – New Zealand vil gå inn i en tre dager lang nedstengningen etter å ha registrert sitt første tilfelle av lokalt overført Covid-19 på seks måneder, sa statsminister i en tale til nasjonen..

NRK - 12 aug 21 kl. 02:53

New Zealand åpner grensa neste år

New Zealand vil begynne å gradvis åpne landets grense tidlig neste år, kunngjorde statsminister Jacinda Ardern torsdag.Grensa har vært stengt for alle unntatt fastboende og statsborgere siden mars 2020. Det ble åpnet for innreise fra nabolandet Australia i april, men etter flere koronautbrudd der ble grensa stengt på ny i juli..

Dagbladet - 17 sep 21 kl. 20:23

Tre barn drept - moren siktet

Et tvillingpar på to år og deres seks år gamle søster ble funnet døde i et hus på New Zealand..

NRK - 09 aug 21 kl. 21:20

OL-utøver funnet død

Banesyklisten Olivia Podmore fra New Zealand er funnet død, 24 år gammel. Det skriver The New Zealand Herald. Syklisten deltok under OL i Rio i 2016, men var ikke en del av laget til Tokyo-OL.

NRK - 05 sep 21 kl. 07:13

Ble forsøkt utvist i flere år

New Zealand prøvde i flere år å utvise mannen som sto bak terrorangrepet mot et supermarked tidligere i uken, opplyser statsminister Jacinda Ardern. Sju personer på et supermarked i Auckland ble angrepet med kniv av 32 år gamle Ahamed Aathill Mohamed Samsudeen fredag. Tilstanden var søndag fortsatt kritisk for tre av dem..

NRK - 03 sep 21 kl. 07:22

Flere mennesker knivstukket

En antatt gjerningsmann er drept av politiet etter at flere personer ble knivstukket i en butikk på et kjøpesenter i Auckland på New Zealand. Lokale medier skriver fredag at fire mennesker ble skadd, ifølge BBC. Videoopptak fra stedet viser folk som løper ut av matbutikken i panikk.

NRK - 03 sep 21 kl. 07:22

Flere knivstukket på kjøpesenter

En antatt gjerningsmann er drept av politiet etter at flere personer ble knivstukket i en butikk på et kjøpesenter i Auckland på New Zealand. Lokale medier skriver fredag at fire mennesker ble skadd, ifølge BBC. Videoopptak fra stedet viser folk som løper ut av matbutikken i panikk.

NRK - 30 aug 21 kl. 09:31

Dødsfall kobles til Pfizer-vaksinen

Et dødsfall på New Zealand skyldes trolig en sjelden bivirkning av Pfizer-vaksinen, mener helsemyndighetene i landet. Helsemyndighetene opplyste mandag at en kvinne har dødd som følge av betennelse i hjerteposen. Årsaken til betennelsen var trolig vaksinen – men kvinnen hadde også andre helseproblemer som kan ha innvirket..

Dagbladet - 28 aug 21 kl. 05:49

Alvorlig tørke: - Veldig bekymringsfullt

Fenomenet «southern blob» befinner seg øst for New Zealand, men forårsaker en megatørke flere tusen mil unna. Forskere peker på menneskeskapte klimaendringer som årsak..

NRK - 27 aug 21 kl. 21:45

Bloomberg: Norge best på pandemien

Norge beholder førsteplassen på Bloombergs liste over land som håndterer pandemien best. Norge får skryt for bred vaksinedekning, at det er få som dør og at vi har åpnet opp grensene. Bloombergs liste har en poengscore, der Norge får 80,1 poeng.

Dagbladet - 27 aug 21 kl. 00:55

Utskjelt - nekter å gi opp

New Zealand har truffet en ny smittetopp og landet er stengt ned..

NRK - 09 jun 21 kl. 09:41

Auckland verdens beste by å bo i

Byer i Australia, Japan og New Zealand topper The Economists liste over de beste byene i verden å bo i for 2021. Europeiske byer stupte nedover listen, som er preget av pandemien. Auckland i New Zealand topper årets liste foran Osaka og Tokyo i Japan, Adelaide i Australia og Wellington i New Zealand.

NRK - 23 aug 21 kl. 08:03

New Zealand forlenger nedstenging

New Zealands statsminister Jacinda Ardern sier at deltautbruddet i landet fortsatt ikke har nådd toppen, og hun forlenger den nasjonale nedstengningen. – Deltavarianten tjuvstartet, og vi måtte ta igjen forspranget så raskt vi kunne. Vi tror ikke at toppen er nådd, sier statsminister Jacinda Ardern.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt