Ytelser

Thursday, 28 September, 10:49

Nyheter om Ytelser

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 sep 23 kl. 06:44

EU vil ha friere flyt av sosiale Ytelser

EU-kommisjonen vil gjøre det enklere for folk å ta med seg sosiale Ytelser og trygderettigheter over grensene. Det vil også gjelde nordmenn. Hensikten er å få fortgang i implementeringen av felles digitale systemer i EU-landene.

NRK - 29 aug 23 kl. 10:55

Saksbehandlingstiden for AAP og uføretrygd øker i Nav

Dårligere bemanning i Nav gjør at det nå tar hele 15 uker å få behandlet søknad om arbeidsavklaringspenger og seks måneder å få behandlet uføresøknad. – Den viktigste årsaken er at Nav Arbeid og Ytelser har en lavere bemanning og mindre overtidsbruk i 2023 enn vi hadde i 2022. Dette skyldes endrede rammevilkår, sier direktør Stine Olsen i Nav arbeid og Ytelser til Dagsavisen.

NRK - 7 timer siden

Storkontroll avslørte mangler på 85 av 98 kjøretøy

Under en større kontroll av kjøretøy i Innlandet onsdag, ble det avdekket mangler på 85 av 98 lette kjøretøy. Kontrollen avslørte også flere tilfeller av trygdesvindel. Kontrollen var et samarbeid mellom Statens vegvesen, A-krim, Arbeidstilsynet, Skatteetaten, Nav og politiet, og ble avholdt på Ånestad kontrollstasjon i Løten mellom klokken 14 og 20 onsdag.

NRK - 19 sep 23 kl. 14:09

EU-kommisjonen vil forlenge midlertidig beskyttelse for ukrainere

EU-kommisjonen foreslår å forlenge den midlertidige retten til opphold for ukrainere til mars 2025. Til nå har mer enn fire millioner ukrainere søkt tilflukt fra russisk aggresjon i europeiske land. Den nåværende beskyttelsen utløper i mars neste år, men foreslås altså forlenget.

NRK - 11 maj 23 kl. 10:28

NRK erfarer: Ytelser blir justert i tråd prisvekst

Regjeringen varsler i revidert nasjonalbudsjett at Ytelser som pensjon, arbeidsavklaringspenger (AAP) og uføretrygd blir regulert på vanlig måte fra 1. mai, basert på vekst i folketrygdens grunnbeløp. Ytelsene reguleres med gjennomsnittet av pris- og lønnsvekst.

NRK - 13 jun 23 kl. 10:35

Løfter sosialhjelpssatser med 10 prosent

SV og regjeringspartiene er i budsjettforhandlingene blitt enige om å løfte sosialhjelpssatsene med 10 prosent. – Det blir en varig økning for mange med dårlig råd. Og det blir endelig slutt på at trygdemottakere mister bostøtte når de får etterbetalt for trygdeoppgjøret, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski.

NRK - 23 maj 23 kl. 13:57

Trygdeoppgjøret er klart: Grunnbeløpet i folketrygden økes med 6,41 prosent til 118.620 kroner

Pensjonistene er nærmest garantert økt kjøpekraft i år etter at trygdeoppgjøret kom i havn. Grunnbeløpet i folketrygden økes med 6,41 prosent til 118.620 kroner.

NRK - 23 maj 23 kl. 13:05

Nå får regjeringen SVs kravliste

Arbeiderpartiet og Senterpartiet innledet nå klokken 13 forhandlinger med SV om revidert nasjonalbudsjett for 2023. – Nå skal vi få deres fullstendige liste om noen minutter. Det gleder vi oss til.

VG - 11 maj 23 kl. 11:00

Et ansvarlig budsjett som sikrer trygghet for folk i hele Norge

Mange nordmenn opplever nå hverdagsøkonomien som krevende. For norsk økonomi er det samtidig mange positive tegn. Det er derfor både viktig og riktig at vi nå justerer opp en rekke Ytelser og stønader for å kompensere for noe av utgiftsveksten..

NRK - 07 mar 23 kl. 03:32

Prisen for å løfte trygdede ut av fattigdom: 13 milliarder

Det koste rundt 13,3 milliarder kroner å løfte alle som mottar trygdeYtelser, over fattigdomsgrensa, opplyser arbeids- og inkluderingsministeren. Ifølge Klassekampen skriver statsråd Marte Mjøs Persen (Ap) dette i et svar på spørsmål fra Rødts Mímir Kristjánsson. – Det er overraskende lite som skal til.

NRK - 05 maj 23 kl. 12:17

Ap vil øke de laveste trygdene - beholder «arbeidslinja»

Arbeiderpartiets mål er at nivået på trygdeytelsene sikrer at folk kan leve anstendige liv, heter det i forslaget som nettopp ble lagt fram for Aps landsmøte. – Vi vil sørge for dette gjennom regulering av trygdene, øke de laveste ytelsene og andre ordninger for de som har minst, heter det. – Arbeiderpartiet vil sørge for at bostøtteordningen skal kunne fange opp flere vanskeligstilte, særlig i lys av høye strømpriser og høy prisvekst.

NRK - 04 maj 23 kl. 17:48

Ap-topp i Oslo ba Støre «fikse trygdene»

Ordførerkandidat Rina Mariann Hansen har tidligere kalt arbeidslinja et «fryktelig begrep» og ber om økte trygdeYtelser. – Kjære Jonas, jeg har et tilbud til deg som du ikke kan avslå, sa hun på landsmøtet i dag. – Hvis du hjelper meg med å fikse trygdeytelsene og folks mulighet til å klare seg selv økonomisk, så skal jeg slutte å kødde med arbeidslinja, sa hun.

VG - 13 apr 23 kl. 07:40

Støre åpner for å øke Ytelser

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) åpner for å gi mer i trygd, slik flere av Arbeiderpartiets fylkeslag har tatt til orde for..

NRK - 13 apr 23 kl. 07:16

Støre åpner for å øke Ytelser

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) åpner for å gi mer i trygd, slik flere av Arbeiderpartiets fylkeslag har tatt til orde for. – Det er en del som ikke kan være i jobb av ulike årsaker, og de skal også ha grunnlag for et trygt liv. Derfor mener jeg at vi skal se på, og vi har sett på, og justert en lang rekke ordninger for å gjøre det mulig å klare seg uten jobb, sier Ap-leder og statsminister Støre til NRK..

Klartale - 10 mar 23 kl. 09:54

37.000 saker i kø om sykepenger hos Nav

Blir du syk og søker om sykepenger hos etaten Nav? De må vurderes. Men det kan ta tid.

NRK - 09 mar 23 kl. 08:33

DNB-sjef tjente 15,4 millioner i 2022

DNB-sjef Kjerstin Braathen tjente 15,4 millioner kroner i 2022. Hun var dermed den best betalte i konsernledelsen. Årsrapporten for 2022 viser at DNB-sjefen hadde en fastlønn på 8,6 millioner kroner, opp fra 8,3 millioner kroner året før, skriver E24.

Aftenposten - 06 mar 23 kl. 06:22

Økte Statkraft-bonuser etter sterke tall: – Bør være offentlighet om dette

Statkrafts prestasjonsbaserte Ytelser økte mye i rekordåret 2022. Lars Haltbrekken (SV) ønsker flere detaljer om hvordan….

E24 - 06 mar 23 kl. 06:22

Økte Statkraft-bonuser etter sterke tall: – Bør være offentlighet om dette

Statkrafts prestasjonsbaserte Ytelser økte mye i rekordåret 2022. Lars Haltbrekken (SV) ønsker flere detaljer om hvordan selskapets tradingvirksomhet. – Jeg syns det bør være offentlighet fra Statkraft om dette, sier han..

Aftenposten - 24 feb 23 kl. 17:41

Norge gikk i trygdefellen

Mange foreldre har ikke fått Ytelser de har krav på..

VG - 26 nov 22 kl. 19:47

Randi (43) og Anita (44) kjenner på fattigskam - Ytelser taper mot prisveksten

Førjulen 2022. Forventning og glede for mange. Fattigdom og skamfølelse for stadig flere.

VG - 12 jan 23 kl. 14:59

Hvorfor så stille, Erna Solberg?

Folk ble straffeforfulgt, nektet og krevd tilbakebetalt livsviktige Ytelser på feilaktig grunnlag. Etter at skandalen som senere fikk betegnelsen Nav-skandalen ble avslørt som et omfattende justismord ble det sagt at hver stein skal snus, men det er én person vi ikke hører noe fra, og det er hovedpersonen selv..

NRK - 10 jan 23 kl. 02:39

Republikanerne varsler kutt i sosialstøtte

Republikanerne i Kongressen i USA varsler at de vil kutte i sosiale Ytelser og Medicare, skriver HuffPost. Fra årsskiftet overtok Republikanerne flertallet i Representanthuset. Kuttene skal være drevet fram av den mest konservative delen av partiet som et resultat av forhandlinger som sikret Kevin McCarthy posisjonen som ordstyrer..

NRK - 29 nov 22 kl. 18:24

SV: Dyrtidspakke på mer enn 3 milliarder

SV-leder Audun Lysbakken sier det er enighet om en pakke mot dyrtid og økte levekostnader. Ifølge SV summerer tiltakene seg til over 3 milliarder kroner, som legges på det opprinnelige budsjettforslaget fra regjeringen. I underkant av 1 milliard kroner settes av til å prisjustere barnetrygden for alle og øke den med 5.

Klartale - 07 nov 22 kl. 08:32

Folk har lav tillit til matbutikkene

Butikkene sier at de er nødt til å sette opp prisene. Både på grunn av høyere priser på varer og dyrere strøm. Men ikke alle kunder tror på dette.

NRK - 07 nov 22 kl. 05:52

Behandlingstiden for klagesaker hos Nav og Trygderetten øker

Senest i fjor rettet Riksrevisjonen «alvorlig» kritikk mot Nav og Trygderetten for å bruke altfor lang på å behandle klagesaker. Siden da har behandlingstiden økt. I 2021 skrev Riksrevisjonen at saksbehandlingstidene er for lange og at de er blitt lengre over tid, skriver Dagsavisen.

Klartale - 04 nov 22 kl. 11:02

SV vil kreve inn mer skatt

Sosialistisk Venstreparti (SV) har laget et eget budsjett. De vil kreve inn mer skatt enn regjeringen. Blant annet fra folks inntekter og formuer.

NRK - 14 aug 22 kl. 09:12

Langt færre står utenfor arbeidslivet

I løpet av 2021 ble det 31.000 færre som sto utenfor arbeidslivet. Det er den største nedgangen siden Nav begynte beregningene i 2017.

Aftenposten - 12 jun 22 kl. 18:08

Nav om kritikken fra Sivilombudet: Tar den på største alvor

Folk kan ha gått glipp av Ytelser fordi Nav har tolket loven feil. Rødt vil ha svar fra statsråden om når man får full….

NRK - 09 jun 22 kl. 23:18

Sivilombudet mener Nav har gjort ny feil

Sivilombudet mener Nav har vært for strenge med å gjøre om vedtak når folk ber om en ny vurdering av saken sin. Nav kan endre et vedtak hvis det i ettertid viser seg at det lider av feil eller mangler. I slike saker kan Nav gjøre om vedtaket etter at klagefristen er gått ut hvis den personen vedtaket gjelder, ber om ny behandling, skriver Aftenposten.

Aftenposten - 09 jun 22 kl. 18:16

Sivilombudet mener Nav har gjort en ny feil. Folk kan ha gått glipp av Ytelser.

Sivilombudet mener Nav har vært for strenge med å gjøre om vedtak når folk ber om en ny vurdering av saken sin..

VG - 22 sep 21 kl. 16:17

Stortinget snur: Skal sjekke politiker-Ytelser og etterlønn

Etter tidligere avslag om å utlevere informasjon om politikeres fratretredelsesYtelser og etterlønn tilbake til 2013 og 2014 - har Stortinget snudd og vil likevel gi informasjon om dette..

NRK - 11 aug 21 kl. 05:46

SV pg SV med felles lønnsfront

SV og Senterpartiet i Agder håper å bruke et nytt stortingsflertall til å kutte i lederlønningene i statlige selskaper og innføre lønnstak. Stortingskandidater fra de to partiene i Agder reagere blant annet på direktørlønnen i Nye Veier, som har hovedkontor i Kristiansand. Direktøren i det statlige veiselskapet tjener 2,3 millioner i året.

NRK - 09 jun 21 kl. 14:35

ESA: Norge bryter EØS-regler

Ved å begrense sykepenger fra å bli utbetalt når mottakere drar til andre EØS-land, bryter Norge EØS-reglene, mener EØS-tilsynet Esa. De norske reglene krever at personer må bli i Norge for å kunne motta visse Ytelser. Mottakere av kontantYtelser ved sykdom kan gis tillatelse til å reise utenlands ved enkelte anledninger, men dette krever forhåndsgodkjenning fra NAV..

NRK - 09 jun 21 kl. 14:35

Norge bryter fortsatt EØS-regler

Ved å begrense sykepenger fra å bli utbetalt når mottakere drar til andre EØS-land, bryter Norge fortsatt EØS-reglene, mener EØS-tilsynet Esa. De norske reglene krever at personer må bli i Norge for å kunne motta visse Ytelser. Mottakere av kontantYtelser ved sykdom kan gis tillatelse til å reise utenlands ved enkelte anledninger, men dette krever forhåndsgodkjenning fra NAV.

NRK - 25 maj 21 kl. 10:44

Stor økning av dagpengemottakere

Tre millioner nordmenn fikk utbetalt til sammen 500 milliarder kroner i Ytelser og pensjon i 2020, viser Navs utbetalingsstatistikk. Antall dagpengemottakere er fem ganger så mange som i 2019. Det er over 360.

VG - 12 maj 21 kl. 09:38

NAV-granskeren kritiserer Stortinget: Skaper usikkerhet

Jusprofessor og NAV-gransker Finn Arnesen har en tydelig melding til Stortinget: Loven om folketrygd må endres slik at retten til å ta med Ytelser ut av Norge og til EØS-landene, fremgår av lovteksten..

E24 - 13 jan 21 kl. 15:24

Nav utbetalte 38,3 milliarder kroner i Ytelser i forbindelse med coronakrisen i fjor

Nav utbetalte i fjor 38,3 milliarder kroner i Ytelser etter at coronakrisen slo inn i mars. Det er fire ganger mer enn utbetalte i dagpenger i hele 2019..

VG - 10 mar 21 kl. 10:47

Kjære NAV, «ta vekk gitteret, lukk opp døra»

NAV skulle bli en dør inn, og være sikkerhetsnettet for alle innbyggere i Norge. NAV skulle sikre en god forvaltning av Ytelser, arbeidsrettede tiltak og sosiale tjenester. NAV er ikke lenger en dør inn for de mange.

NRK - 13 jan 21 kl. 14:58

NAV betalte ut 38 milliarder

Nav utbetalte i fjor 38,3 milliarder kroner i Ytelser til ledige og permitterte.etter at koronakrisen slo inn i mars. Det er fire ganger mer enn de utbetalte i dagpenger i hele 2019..

E24 - 03 dec 20 kl. 22:41

Mæland vil ha egen forbrukerkjøpslov for apper og strømmetjenester

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) har sendt på høring et lovforslag om en egen forbrukerkjøpslov for digitale Ytelser, som strømmetjenester..

Aftenposten - 25 nov 20 kl. 12:37

Esa åpner formell sak mot Norge etter trygdeskandalen: Mener vi fortsatt praktiserer regelverket galt

Norge praktiserer fortsatt EØS-regelverket for strengt. Overvåkingsorganet ESA mener Norge uten god nok begrunnelse krever at mottagere av visse Nav-Ytelser skal oppholde seg i Norge..

Aftenposten - 25 nov 20 kl. 12:37

Trygdeskandalen: Esa åpner formell sak mot Norge. Mener vi fortsatt praktiserer regelverket for strengt

Norge krever fortsatt at mottagere av visse Nav-Ytelser skal oppholde seg i Norge. Dette er ikke godt nok begrunnet, mener overvåkingsorganet Esa..

Aftenposten - 16 sep 20 kl. 22:00

Statlig sosialhjelp redder ikke Nav

Kommunale Ytelser og tjenester blir best når de har lokal, demokratisk forankring..

P4 - 20 mar 20 kl. 15:10

Justerer NAV-Ytelser på grunn av koronaviruset

Flere av NAVs Ytelser blir endret som følge koronakrisen. Blant annet vil det ikke lenger bli påbud om aktivitetsplikt for mottakere, dersom det ikke lar seg gjennomføre under virusutbruddet, opplyser Arbeids- og sosialdepartementet. I tillegg forlenges perioden man kan gå på arbeidsavklaringspenger med et halvt år.

P4 - 20 mar 20 kl. 15:10

Justerer NAV-Ytelser under koronakrisen

Flere av NAVs Ytelser blir endret som følge koronakrisen. Blant annet vil det ikke lenger stilles krav til aktivitetsplikt for mottakere, dersom det ikke lar seg gjennomføre under virusutbruddet, opplyser Arbeids- og sosialdepartementet. I tillegg forlenges perioden man kan gå på arbeidsavklaringspenger med et halvt år.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com