Ytelser

Sunday, 26 March, 18:18

Nyheter om Ytelser

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 mar 23 kl. 03:32

Prisen for å løfte trygdede ut av fattigdom: 13 milliarder

Det koste rundt 13,3 milliarder kroner å løfte alle som mottar trygdeYtelser, over fattigdomsgrensa, opplyser arbeids- og inkluderingsministeren. Ifølge Klassekampen skriver statsråd Marte Mjøs Persen (Ap) dette i et svar på spørsmål fra Rødts Mímir Kristjánsson. – Det er overraskende lite som skal til.

Klartale - 10 mar 23 kl. 09:54

37.000 saker i kø om sykepenger hos Nav

Blir du syk og søker om sykepenger hos etaten Nav? De må vurderes. Men det kan ta tid.

NRK - 09 mar 23 kl. 08:33

DNB-sjef tjente 15,4 millioner i 2022

DNB-sjef Kjerstin Braathen tjente 15,4 millioner kroner i 2022. Hun var dermed den best betalte i konsernledelsen. Årsrapporten for 2022 viser at DNB-sjefen hadde en fastlønn på 8,6 millioner kroner, opp fra 8,3 millioner kroner året før, skriver E24.

Aftenposten - 06 mar 23 kl. 06:22

Økte Statkraft-bonuser etter sterke tall: – Bør være offentlighet om dette

Statkrafts prestasjonsbaserte Ytelser økte mye i rekordåret 2022. Lars Haltbrekken (SV) ønsker flere detaljer om hvordan….

E24 - 06 mar 23 kl. 06:22

Økte Statkraft-bonuser etter sterke tall: – Bør være offentlighet om dette

Statkrafts prestasjonsbaserte Ytelser økte mye i rekordåret 2022. Lars Haltbrekken (SV) ønsker flere detaljer om hvordan selskapets tradingvirksomhet. – Jeg syns det bør være offentlighet fra Statkraft om dette, sier han..

Aftenposten - 24 feb 23 kl. 17:41

Norge gikk i trygdefellen

Mange foreldre har ikke fått Ytelser de har krav på..

VG - 26 nov 22 kl. 19:47

Randi (43) og Anita (44) kjenner på fattigskam - Ytelser taper mot prisveksten

Førjulen 2022. Forventning og glede for mange. Fattigdom og skamfølelse for stadig flere.

VG - 12 jan 23 kl. 14:59

Hvorfor så stille, Erna Solberg?

Folk ble straffeforfulgt, nektet og krevd tilbakebetalt livsviktige Ytelser på feilaktig grunnlag. Etter at skandalen som senere fikk betegnelsen Nav-skandalen ble avslørt som et omfattende justismord ble det sagt at hver stein skal snus, men det er én person vi ikke hører noe fra, og det er hovedpersonen selv..

NRK - 10 jan 23 kl. 02:39

Republikanerne varsler kutt i sosialstøtte

Republikanerne i Kongressen i USA varsler at de vil kutte i sosiale Ytelser og Medicare, skriver HuffPost. Fra årsskiftet overtok Republikanerne flertallet i Representanthuset. Kuttene skal være drevet fram av den mest konservative delen av partiet som et resultat av forhandlinger som sikret Kevin McCarthy posisjonen som ordstyrer..

NRK - 29 nov 22 kl. 18:24

SV: Dyrtidspakke på mer enn 3 milliarder

SV-leder Audun Lysbakken sier det er enighet om en pakke mot dyrtid og økte levekostnader. Ifølge SV summerer tiltakene seg til over 3 milliarder kroner, som legges på det opprinnelige budsjettforslaget fra regjeringen. I underkant av 1 milliard kroner settes av til å prisjustere barnetrygden for alle og øke den med 5.

Klartale - 07 nov 22 kl. 08:32

Folk har lav tillit til matbutikkene

Butikkene sier at de er nødt til å sette opp prisene. Både på grunn av høyere priser på varer og dyrere strøm. Men ikke alle kunder tror på dette.

NRK - 07 nov 22 kl. 05:52

Behandlingstiden for klagesaker hos Nav og Trygderetten øker

Senest i fjor rettet Riksrevisjonen «alvorlig» kritikk mot Nav og Trygderetten for å bruke altfor lang på å behandle klagesaker. Siden da har behandlingstiden økt. I 2021 skrev Riksrevisjonen at saksbehandlingstidene er for lange og at de er blitt lengre over tid, skriver Dagsavisen.

Klartale - 04 nov 22 kl. 11:02

SV vil kreve inn mer skatt

Sosialistisk Venstreparti (SV) har laget et eget budsjett. De vil kreve inn mer skatt enn regjeringen. Blant annet fra folks inntekter og formuer.

NRK - 14 aug 22 kl. 09:12

Langt færre står utenfor arbeidslivet

I løpet av 2021 ble det 31.000 færre som sto utenfor arbeidslivet. Det er den største nedgangen siden Nav begynte beregningene i 2017.

Aftenposten - 12 jun 22 kl. 18:08

Nav om kritikken fra Sivilombudet: Tar den på største alvor

Folk kan ha gått glipp av Ytelser fordi Nav har tolket loven feil. Rødt vil ha svar fra statsråden om når man får full….

NRK - 09 jun 22 kl. 23:18

Sivilombudet mener Nav har gjort ny feil

Sivilombudet mener Nav har vært for strenge med å gjøre om vedtak når folk ber om en ny vurdering av saken sin. Nav kan endre et vedtak hvis det i ettertid viser seg at det lider av feil eller mangler. I slike saker kan Nav gjøre om vedtaket etter at klagefristen er gått ut hvis den personen vedtaket gjelder, ber om ny behandling, skriver Aftenposten.

Aftenposten - 09 jun 22 kl. 18:16

Sivilombudet mener Nav har gjort en ny feil. Folk kan ha gått glipp av Ytelser.

Sivilombudet mener Nav har vært for strenge med å gjøre om vedtak når folk ber om en ny vurdering av saken sin..

VG - 22 sep 21 kl. 16:17

Stortinget snur: Skal sjekke politiker-Ytelser og etterlønn

Etter tidligere avslag om å utlevere informasjon om politikeres fratretredelsesYtelser og etterlønn tilbake til 2013 og 2014 - har Stortinget snudd og vil likevel gi informasjon om dette..

NRK - 11 aug 21 kl. 05:46

SV pg SV med felles lønnsfront

SV og Senterpartiet i Agder håper å bruke et nytt stortingsflertall til å kutte i lederlønningene i statlige selskaper og innføre lønnstak. Stortingskandidater fra de to partiene i Agder reagere blant annet på direktørlønnen i Nye Veier, som har hovedkontor i Kristiansand. Direktøren i det statlige veiselskapet tjener 2,3 millioner i året.

NRK - 09 jun 21 kl. 14:35

ESA: Norge bryter EØS-regler

Ved å begrense sykepenger fra å bli utbetalt når mottakere drar til andre EØS-land, bryter Norge EØS-reglene, mener EØS-tilsynet Esa. De norske reglene krever at personer må bli i Norge for å kunne motta visse Ytelser. Mottakere av kontantYtelser ved sykdom kan gis tillatelse til å reise utenlands ved enkelte anledninger, men dette krever forhåndsgodkjenning fra NAV..

NRK - 09 jun 21 kl. 14:35

Norge bryter fortsatt EØS-regler

Ved å begrense sykepenger fra å bli utbetalt når mottakere drar til andre EØS-land, bryter Norge fortsatt EØS-reglene, mener EØS-tilsynet Esa. De norske reglene krever at personer må bli i Norge for å kunne motta visse Ytelser. Mottakere av kontantYtelser ved sykdom kan gis tillatelse til å reise utenlands ved enkelte anledninger, men dette krever forhåndsgodkjenning fra NAV.

NRK - 25 maj 21 kl. 10:44

Stor økning av dagpengemottakere

Tre millioner nordmenn fikk utbetalt til sammen 500 milliarder kroner i Ytelser og pensjon i 2020, viser Navs utbetalingsstatistikk. Antall dagpengemottakere er fem ganger så mange som i 2019. Det er over 360.

VG - 12 maj 21 kl. 09:38

NAV-granskeren kritiserer Stortinget: Skaper usikkerhet

Jusprofessor og NAV-gransker Finn Arnesen har en tydelig melding til Stortinget: Loven om folketrygd må endres slik at retten til å ta med Ytelser ut av Norge og til EØS-landene, fremgår av lovteksten..

E24 - 13 jan 21 kl. 15:24

Nav utbetalte 38,3 milliarder kroner i Ytelser i forbindelse med coronakrisen i fjor

Nav utbetalte i fjor 38,3 milliarder kroner i Ytelser etter at coronakrisen slo inn i mars. Det er fire ganger mer enn utbetalte i dagpenger i hele 2019..

VG - 10 mar 21 kl. 10:47

Kjære NAV, «ta vekk gitteret, lukk opp døra»

NAV skulle bli en dør inn, og være sikkerhetsnettet for alle innbyggere i Norge. NAV skulle sikre en god forvaltning av Ytelser, arbeidsrettede tiltak og sosiale tjenester. NAV er ikke lenger en dør inn for de mange.

NRK - 13 jan 21 kl. 14:58

NAV betalte ut 38 milliarder

Nav utbetalte i fjor 38,3 milliarder kroner i Ytelser til ledige og permitterte.etter at koronakrisen slo inn i mars. Det er fire ganger mer enn de utbetalte i dagpenger i hele 2019..

E24 - 03 dec 20 kl. 22:41

Mæland vil ha egen forbrukerkjøpslov for apper og strømmetjenester

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) har sendt på høring et lovforslag om en egen forbrukerkjøpslov for digitale Ytelser, som strømmetjenester..

Aftenposten - 25 nov 20 kl. 12:37

Esa åpner formell sak mot Norge etter trygdeskandalen: Mener vi fortsatt praktiserer regelverket galt

Norge praktiserer fortsatt EØS-regelverket for strengt. Overvåkingsorganet ESA mener Norge uten god nok begrunnelse krever at mottagere av visse Nav-Ytelser skal oppholde seg i Norge..

Aftenposten - 25 nov 20 kl. 12:37

Trygdeskandalen: Esa åpner formell sak mot Norge. Mener vi fortsatt praktiserer regelverket for strengt

Norge krever fortsatt at mottagere av visse Nav-Ytelser skal oppholde seg i Norge. Dette er ikke godt nok begrunnet, mener overvåkingsorganet Esa..

Aftenposten - 16 sep 20 kl. 22:00

Statlig sosialhjelp redder ikke Nav

Kommunale Ytelser og tjenester blir best når de har lokal, demokratisk forankring..

P4 - 20 mar 20 kl. 15:10

Justerer NAV-Ytelser på grunn av koronaviruset

Flere av NAVs Ytelser blir endret som følge koronakrisen. Blant annet vil det ikke lenger bli påbud om aktivitetsplikt for mottakere, dersom det ikke lar seg gjennomføre under virusutbruddet, opplyser Arbeids- og sosialdepartementet. I tillegg forlenges perioden man kan gå på arbeidsavklaringspenger med et halvt år.

P4 - 20 mar 20 kl. 15:10

Justerer NAV-Ytelser under koronakrisen

Flere av NAVs Ytelser blir endret som følge koronakrisen. Blant annet vil det ikke lenger stilles krav til aktivitetsplikt for mottakere, dersom det ikke lar seg gjennomføre under virusutbruddet, opplyser Arbeids- og sosialdepartementet. I tillegg forlenges perioden man kan gå på arbeidsavklaringspenger med et halvt år.

P4 - 13 jul 20 kl. 06:15

Får ikke feriepenger fra lønnskompensasjonen

Permitterte ble lovet full lønnskompensasjon - men nå kutter regjeringen kraftig i feriepengene. Stortinget ba regjeringen om å sikre permitterte arbeidstakere full lønn i tjue dager, nå bekrefter regjeringen at det kun vil beregnes feriepenger av to av disse dagene. Arbeids- og sosialdepartementet opplyser til Klassekampen at årsaken er at de mener det ikke skal betales feriepenger av statlige Ytelser..

Dagbladet - 01 jul 20 kl. 20:25

FHI mener sexarbeidere bør få økonomisk hjelp

Det bør vurderes å la sexarbeidere få økonomiske Ytelser fra Nav, mener Folkehelseinstituttet i sin siste risikorapport..

P4 - 22 jun 20 kl. 08:45

23 millioner utbetalt etter trygdeskandalen

Nav har utbetalt 23 millioner til ofre for trygdeskandalen. Etter å ha gjennomgått 1.171 krav har Nav vedtatt å etterbetale Ytelser til 626 personer, skriver Aftenposten.

P4 - 16 apr 20 kl. 20:40

Siv Jensen ber harryhandlere skjerpe seg

Frp-leder Siv Jensen går hardt ut mot personene som harryhandlet i Sverige i påsken. Jensen mener folk som med viten og vilje setter seg i karantene, må fratas retten til Ytelser i karanteneperioden. 2350 personer ble stoppet i påskeuken for å ha handlet billige varer i Sverige, og i teorien kan disse nå be om Ytelser etter å ha blitt satt i karantene.

P4 - 25 maj 20 kl. 14:51

Varsler kamp mot lønnstyveri

Regjeringen skjerper kampen mot kriminelle arbeidsgivere. Det er klart etter et toppmøte med flere statsråder og partene i arbeidslivet om arbeidslivskriminalitet i dag. Et av tiltakene er en ny lov som skal sikre at lønn, pensjon, feriepenger og Ytelser faktisk går til arbeidstakere.

P4 - 28 apr 20 kl. 12:23

Flypassasjerer har krav på penger tilbake

Flypassasjerer som får flygningen sin innstilt har krav på pengene tilbake. Det slår Forbrukertilsyent fast. De semder nå ut et brev til Norwegian, SAS og Widerøe, der de understreker at det må opplyses klart om rettighetene passasjerene har nå flyreiser blir kansellert.

P4 - 24 apr 20 kl. 18:17

Flere måneder med unormal hverdag for Nav

Nav forventer at det vil ta flere måneder før saksbehandlingstiden igjen blir normal. Det har kommet inn over 400.000 søknader om dagpenger under koronakrisen, og nå behandler Nav 3.

P4 - 07 apr 20 kl. 11:58

Setter gjennomgang av trygdeskandale-saker på vent

På grunn av enorm pågang hos Nav som følge av koronakrisen, settes behandling av saker i trygdeskandalen på vent. Etter påske skulle Nav etter planen startet på sakene som gjaldt personer som hadde fått stans eller avslag på Ytelser de kunne hatt krav på, Og det er i hovedsak i disse sakene at behandlingen utsettes, opplyser arbeids- og sosialdepartementet..

P4 - 22 jan 20 kl. 16:32

Nav har ikke funnet flere feiltolkninger

NAV har ikke funnet flere feiltolkninger av EØS-regelverket for flere Ytelser enn sykepenger. De viser en ny vurdering, skriver NAV på sine nettsider. I etterkant av avsløringen om at NAV feiltolket EØS-regelverket har direktoratet vurdert etatens praktisering av regelverket og sjekket om feiltolkningen også gjaldt andre Ytelser som blant annet dagpenger.

P4 - 25 mar 20 kl. 07:10

Bondelaget vil innføre "frikort"

Norges Bondelag vil innføre "frikort" i permitteringsperioden slik at det ikke går utover dagpengene til permitterte som vil ta seg jobb i landbruket. På grunn av reiserestriksjoner er det usikkert om de utenlandske sesongarbeiderne kan bidra i år. Til Nationen sier leder Lars Petter Bartnes at bøndene må få på plass en løsning raskt om de skal sikre nasjonal forsyning av grønnsaker, frukt og bær i år.

P4 - 31 okt 19 kl. 22:16

Skandalen i Nav kan omfatte flere Ytelser

Nav-skandalen kan omfatte flere Ytelser. NAV-direktør, Sigrun Vågeng, sier til NRK at i kveld at de har igangsatt undersøkelser for å sjekke om flere Ytelser blir gitt i tråd med EØS-reglene. Hittil er skandalen begrenset til stønader som gjelder arbeidsavklaringspenger, sykepenger og pleiepenger.

P4 - 28 feb 20 kl. 11:30

Isolasjon gir rett til sykemelding

Personer som blir bedt av lege om å holde seg isolert fordi man kan være smittet av koronaviruset har rett til sykemelding og sykepenger. Også om legen ikke vet sikkert om pasienten faktisk er smittebærer, det opplyser NAV i dag. Men personer som velger å isolere seg selv uten at en lege har bedt om dette vil ikke ha rett på Ytelser fra NAV..

VG - 27 feb 20 kl. 14:20

Etterlønns­forslag fra SV: – NAV-brukere og politikere må følge samme regler

– Enkelt sagt ønsker vi at de samme reglene skal gjelde for politikere som mottar etterlønn som for vanlige personer som mottar ulike former for NAV-Ytelser, sier stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski (SV)..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com