Washington

Torsdag, 29 Juli, 10:39

Nyheter om Washington

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 juli 21 kl. 04:38

Skyting stanset baseballkamp

Fire personer ble skutt utenfor en baseballstadion i Washington lørdag. Hendelsen førte til at kampen mellom San Diego Padres og Washington ble stanset. – Dette er en aktiv etterforskning, og det ser ikke ut til å være noen pågående trussel for øyeblikket, tvitrer politiet i Washington DC..

NRK - 17 juli 21 kl. 08:39

6-åring drept i Washington D.C.

En 6 år gammel jente ble drept i en skyteepisode i Washington D.C. klokka 23 lokal tid, skriver CNN.

Aftenposten - 14 juli 21 kl. 09:29

Guvernør i Texas truer med å fengsle demokrater som dro til Washington i protest mot valglover

Den republikanske guvernøren i Texas truer demokrater som har stukket til Washington i protest mot strengere….

NRK - Igår: 00:03

Politifolk fryktet for livet

Amerikanske politifolk fryktet for livet under stormingen av Kongressen i Washington januar. Det kom frem i flere vitnesbyrd som ble fortalt av fire politimenn under en høring i Kongressen tirsdag. De fortalte om trusler, rasisme og fysisk vold fra angriperne..

NRK - Igår: 21:05

Anbefaler munnbind innendørs

Amerikanske helsemyndigheter, CDC, anbefaler nå at fullvaksinerte skal bruke munnbind innendørs i det offentlige rom. The Washington Post fikk altså rett da de trodde at dette ville skje.Grunnen er smittebølgen knyttet til Delta-varianten..

NRK - Igår: 21:05

Anbefaler munnbind inne i USA

Amerikanske helsemyndigheter anbefaler at fullvaksinerte bruker munnbind innendørs på offentlig sted. Grunnen er smittebølgen knyttet til delta-varianten. Anbefalingen gjelder i områder med mye smitte.

NRK - Igår: 17:05

Vaksinerte kan måtte bruke munnbind

Amerikanske helsemyndigheter (CDC) vil antakelig oppfordre vaksinerte til å begynne å bruke munnbind innendørs igjen. Det erfarer avisa The Washington Post. CDC mente i mai at vaksinerte ikke trengte munnbind, men på grunn av smittebølgen knyttet til Delta-varianten vil CDC sannsynligvis ombestemme seg, skriver avisa..

Aftenposten - 25 juli 21 kl. 09:33

Før avskydde de våpen, men nå strømmer de til USAs våpenhandlere. «Gir meg sjelefred.»

(The Washington Post:) Mange amerikanere som nå kjøper våpen, gjør det for første gang..

NRK - 22 juli 21 kl. 12:19

Nekter for telefonhacking

Saudi-Arabia nekter for å ha benyttet spionprogrammet Pegasus fra israelske NSO Group til å avlytte journalister og menneskerettsaktivister. En saudiarabaisk tjenestemann sier til nyhetsbyrået SPA at anklagene er usunne og at landet ikke støtter en slik praksis. Ifølge Amnesty International og en rekke internasjonale medier er Saudi-Arabia ett av landene som har skaffet seg det israelsk-utviklede spionprogrammet, som blant annet ble funnet på telefonene til ekskona og forloveden til regimekritikeren Jamal Khashoggi.

Aftenposten - 21 juli 21 kl. 15:54

Svart kvinne fikk ikke være hvit brud. Nå er kjoledrømmen innfridd 69 år senere.

(The Washington Post): Da Martha Tucker giftet seg i 1952, slapp hun ikke inn i brudesalongene..

Aftenposten - 21 juli 21 kl. 09:57

Halvparten av kelnerens lønn går til Kims regime i Nord-Korea

VLADIVOSTOK (The Washington Post): I en russisk by serverer nordkoreanere mat og pusser opp hus..

NRK - 20 juli 21 kl. 19:00

14 statsledere mulig spion-mål

President Emmanuel Macron og flere andre stats- og regjeringssjefer kan ha blitt rammet av overvåking med spionverktøyet Pegasus, melder Washington Post. To andre presidenter, ti statsministre og en konge står på lista over mer enn 50.000 telefonnumre som et internasjonalt graveprosjekt har knyttet til overvåkingsverktøyet og mulige mål.

Aftenposten - 20 juli 21 kl. 13:23

Han fanger 1000 mus i døgnet. Neste år kan gnagerplagen bli verre.

SYDNEY (The Washington Post:) Australia har et ekstremt museår. Neste år kan det bli like ille eller enda verre..

NRK - 17 juli 21 kl. 19:13

Nye tiltalt etter kongresstorming

Det er tatt ut tiltale mot tre nye etter kongress-stormingen i januar. To av disse er en politimann og en tidligere politimann, en far og sønn. De er tiltalt for å slå seg sammen med Proud Boys for å ta seg inn i Kongressen.

NRK - 17 juli 21 kl. 12:09

Tikhanovskaja til USA neste uke

Hviterusslands opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja besøker USA neste uke. – Høytstående embetsmenn ser fram til å møte Tikhanovskaja neste uke, når hun er i Washington. USA står skulder ved skulder med henne og folket i Hviterussland, og vi vil fortsette å støtte hennes demokratiske ambisjoner, uttalte en embetsmann i regjeringen.

NRK - 16 juli 21 kl. 04:23

Tyskland og USA støtter Ukraina

USAs president Joe Biden advarer Russland om å bruke landets energiforsyning som «våpen» for å presse naboland, som for eksempel Ukraina. Biden uttrykte sitt syn på den mye omtalte rørledningen Nord Stream 2, som skal forsyne Europa med russisk gass via Tyskland, da den tyske statsministeren gjestet Washington. USA og Tyskland har blitt enige om å støtte Ukraina i landets reformarbeid og dets suverenitet og territoriale integritet, sa Biden på en felles pressekonferanse med Angela Merkel.

Aftenposten - 15 juli 21 kl. 07:00

Nå bortforklarer de angrepet på Kongressen. Black lives matter og FBI får skylden.

Hva skjedde egentlig den 6. januar i Washington? Etterspillet er blitt en dragkamp om sannheten..

NRK - 14 juli 21 kl. 09:22

Truer med å fengsle demokrater

Den republikanske guvernøren i Texas truer demokrater som har stukket til Washington i protest mot strengere valglover med arrest straks de vender tilbake, melder nyhetsbyråene AP og NTB. Republikanerne i delstatsforsamlingen har også gitt det lokale politiet fullmakt til å pågripe utbryterne..

Aftenposten - 13 juli 21 kl. 11:09

Mens USA koker, feirer heteturister den ekstreme varmen

DEATH VALLEY (The Washington Post): På et av klodens varmeste steder er det noen som jubler..

VG - 13 juli 21 kl. 09:07

Demokrater stakk fra Texas for å hindre avstemming om omstridt valglov

Folkevalgte demokrater i Texas reiste mandag i samlet flokk til Washington D.C. for å hindre republikanerne i å endre valgloven i delstaten sør i USA..

Aftenposten - 13 juli 21 kl. 07:15

Over 50 demokrater stakk fra Texas for å hindre avstemming

Folkevalgte demokrater i Texas reiste mandag i samlet flokk til Washington D.C..

Dagbladet - 13 juli 21 kl. 06:27

Politikere stakk av - kan bli straffeforfulgt

Folkevalgte demokrater i Texas reiste mandag i samlet flokk til Washington D.C. for å hindre republikanerne i å endre valgloven i delstaten sør i USA..

NRK - 13 juli 21 kl. 05:57

Vil hindre avstemming

Folkevalgte demokrater i Texas reiste mandag i samlet flokk til Washington D.C. for å hindre republikanerne i å endre valgloven i delstaten sør i USA.

Dagbladet - 12 juli 21 kl. 08:15

Smelter i rekordfart - forskere slår alarm

Hetebølgen som herjer i USA og Canada har trolig forårsaket den raskeste smeltingen av en isbre i delstaten i Washington i løpet av de siste hundre åra..

NRK - 12 juli 21 kl. 00:40

Amerikaner sier han ble torturert

En amerikansk statsborger som er fengslet i Jordan for konspirasjon og oppvigleri, hevder at han er blitt utsatt for tortur og trusler. Bassem Awadallah jobbet for kong Abdullah, og er anklaget for å ha konspirert med kongens halvbror, prins Hamzah, som er anklaget for kuppforsøk. Awadallah avviser anklagene.

NRK - 10 juli 21 kl. 03:29

20.000 tvangssterilisert i USA

Tusenvis av amerikanere som ble tvangssterilisert i California fra 1910 til 1980, kan nå få erstatning, skriver Washington Post. Over 20.000 ble tvangssterilisert fordi myndighetene mente de var uskikket til å få barn.

NRK - 10 juli 21 kl. 02:23

Gjerdet rundt Kongressen fjernes

Gjerdet som ble satt opp rundt kongressbygningen i Washington etter opptøyene i januar, skal nå fjernes, melder AFP. Tusener av soldater har vært stasjonert rundt Kongressen, og sikkerhetsbarrieren med piggtråd på toppen har forvandlet bygningene til en festning. Et ytre gjerde ble fjernet allerede i mars..

Aftenposten - 09 juli 21 kl. 11:45

Dronning Elizabeth lar folk ha piknik på plenen hennes

LONDON (The Washington Post:) For første gang i sitt 70 år lange styre lar dronning Elizabeth folk få ha piknik….

NRK - 08 juli 21 kl. 19:43

Amerikaner pågrepet etter attentat

En amerikansk borger er blant de seks som så langt er arrestert etter attentatet mot Haitis president Jovenel Moïse. Det opplyser landets valgminister, Mathias Pierre, til Washington Post. 53 år gamle Moïse ble skutt og drept av ukjente gjerningsmenn som tok seg inn i boligens hans i Petionville utenfor hovedstaden Port-au-Prince natt til onsdag..

NRK - 05 juli 21 kl. 21:48

Afghanske soldater rømmer landet

Mer enn 1.000 afghanske soldater rømte mandag over grensen til nabolandet Tadsjikistan for unngå sammenstøt med Taliban-opprørere, ifølge landets grensepatrulje. Det skriver Washington Post..

NRK - 05 juli 21 kl. 04:00

Biden holdt stor 4. juli-feiring

President Joe Biden feiret USAs nasjonaldag med tusen gjester i Washington. Han sa at landet er på bedringens vei, men at covid-19 fortsatt ikke er overvunnet. Rundt tusen gjester var invitert til Det hvite hus, der presidenten sammenlignet kampen mot koronaviruset med uavhengighetserklæringen i 1776..

Dagbladet - 05 juli 21 kl. 03:34

Nesten fritt fra pandemien

President Joe Biden feiret USAs nasjonaldag med tusen gjester i Washington. Han sa at landet er på bedringens vei, men at covid-19 fortsatt ikke er overvunnet..

NRK - 01 juli 21 kl. 04:26

Hetebølgen har tatt mange liv

Myndighetene anslår at hetebølgen som har rammet Canada og Oregon og Washington i USA, har kostet hundrevis av menneskeliv. Myndighetene i Brititsh Colombia sa onsdag at de hadde fått meldinger om 486 uventede dødsfall fra fredag til onsdag. Det normale er omlag 165 dødsfall..

NRK - 28 juni 21 kl. 22:07

Kan gi beskyttelse i flere år

Studien ved Washington University i St. Louis er gjort på 14 personer som har tatt de to såkalte mRNA-vaksinene fra Pfizer-Biontech og Moderna. Funnene kan tyde på at de fleste som er vaksinert med disse vaksinene kanskje ikke må ha påfyll, om ikke viruset utvikler seg veldig til nye varianter.

NRK - 28 juni 21 kl. 05:16

India kan ha over 1 million døde

Forskere ved Washington-universitetets institutt for helsedata har utviklet en modell som anslår at det virkelige tallet på koronadødsfall i landet er på over 1,1 millioner, melder Wall Street Journal. De offisielle dødstallene er på like under 400.000.

NRK - 28 juni 21 kl. 00:36

Hetebølge i USA og Canada

En hetebølge har rammet store deler av det amerikanske stillehavsområdet Nordvest og Canada. National Weather Service har sendt ut advarsel for nesten hele Washington og Oreon. California og Idaho er også berørt, skriver BBC.

NRK - 26 juni 21 kl. 09:23

Hetebølge i Nordvest-USA

Det nordvestlige USA er for tiden rammet av en hetebølge med temperaturer 15–20 grader over normalen. I Portland i Oregon ventes det at temperaturen kan komme opp i 42 grader i løpet av helgen. Det vil i så fall være ny rekord.

NRK - 24 juni 21 kl. 16:26

USA: Svak nedgang i ledighetstall

Tallet på nye søknader om dagpenger i USA går ned igjen, men holder seg fortsatt over 400.000. Forrige uke ble det registrert 411 000 søknader om ledighetstrygd, 7 000 færre enn uka før, ifølge statistikk fra arbeidsdepartementet i Washington..

NRK - 23 juni 21 kl. 21:54

Første dom etter kongress-storming

Den første dommen mot en av personene involvert i stormingen av kongressen i Washington D.C. 6 januar er blitt gitt.

NRK - 22 juni 21 kl. 05:58

Storbritannia jobber med avtale

Tirsdag starter Storbritannia forhandlingene om å slutte seg til frihandelsavtalen CPTPP i Asia og Stillehavsregionen. Det kan bety at britisk næringsliv og forbrukere kan få enestående muligheter uttalte statsminister Boris Johnson mandag. Avtalen omfatter Japan, Canada, Australia, New Zealand, Mexico, Singapore og Vietnam.

NRK - 22 juni 21 kl. 03:56

Trump-selskapet saksøker New York

Selskapet til Donald Trump saksøker byen New York etter kontrakten om en golfbane på Ferry Point Park ble kansellert etter stormingen av Kongressen i Washington 6. januar..

NRK - 21 juni 21 kl. 22:06

Ambassadører vender tilbake

USAs ambassadør til Russland, og Russlands ambassadør til USA vender tilbake til sine poster i Moskva og Washington D.C. Det ble klart på toppmøtet i Génève sist uke.

NRK - 20 juni 21 kl. 19:13

Ghani skal møta Biden

Afghanistan sin president Ashraf Ghani skal fredag møta USA sin president Joe Biden i Det kvite hus, samstundes som tilbaketrekkinga til amerikanarane går føre seg. Det skriv NTB. Ghani reiser til Washington saman med Abdullah Abdullah, som har ansvaret for fredsforhandlingane med opprørsrørsla Taliban.

NRK - 20 juni 21 kl. 09:48

Vurderer å utsette tilbaketrekking

Avisen Washington Post skriver at USA vurderer å utsette tilbaketrekking fra flybasen Bagram i Afghanistan. Avisen viser til anonyme kilder i det amerikanske forsvaret. En av dem sier noen av soldatene på Bagram allerede har fått beskjed om at de må regne med at avreisen blir utsatt.

NRK - 18 juni 21 kl. 14:33

Bjørn skadet fire personer i Japan

En brunbjørn gikk til angrep på mennesker i den japanske byen Sapporo i Japan fredag. Det skriver Washington Post. Bjørnen kom seg inn på en militær flyplass i byen og rakk der å skade fire personer, før den ble skutt og drept..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt