V��rt Land

Wednesday, 10 August, 23:08

Nyheter om V��rt Land

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 04 aug 22 kl. 06:30

FN sier vi må gjøre oss klare for millioner av klimaflyktninger

Hvert år må rundt 21,5 millioner mennesker reise fra sine hjem som følge av naturkatastrofer. Det viser tall fra verdens-organisasjonen FN. Ifølge FNs klimapanel kan 143 millioner bli tvunget på flukt etter hvert som jorda blir varmere.

Klartale - 02 aug 22 kl. 07:00

Konkurrerer om være Afrikas beste venn

Flere politikere har reist fra land til land i Afrika den siste tiden. De prøver å samle støtte til sitt syn på verden. Spesielt når det gjelder krigen i Ukraina.

Klartale - Igår: 06:30

Kampen for å få vaksinert hele verden

Det er gått over to år siden korona-pandemien kom til Norge. Mange har tatt tre doser av korona-vaksinen. Flere vil få tilbud om fjerde dose.

Klartale - 25 jul 22 kl. 06:30

Dette er landene det er farlig å være uenig med

Mohammed bin Salman er kronprins i Saudi-Arabia. Han ble kjent for mye av verden for fire år siden. Og han ble kjent for et drap på journalisten Jamal Khashoggi.

Klartale - 31 maj 22 kl. 15:20

Putin forsøker å bli venn med afrikanske land

Russland tok over den ukrainske øya Krim for åtte år siden. Fra 2014 til nå har Russland sendt mange soldater til ulike afrikanske land. En forsker sier at de skal være til stede i over 20 land.

NRK - Igår: 14:15

Finland vil hindre russere i å besøke europeiske land

Både Finland og Estland mener russere nå bør forhindres fra å reise til EU-land som turister. – Å besøke Europa er et privilegium, ikke en menneskerettighet, skriver Estlands statsminister Kaja Kallas på Twitter tirsdag. Finlands statsminister Sanna Marin sa dagen før at det ikke er riktig at russere skal «leve normale liv, reise i Europa, være turister» samtidig som Russland fører en brutal krig i Ukraina.

Klartale - 02 jun 22 kl. 13:20

Flere afrikanske land sliter med å få vaksiner mot apekopper

Apekopper er et virus. For noen uker siden var det flere som ble smittet av det blant europeiske land. Afrika har slitt med viruset lenge.

NRK - 04 aug 22 kl. 05:32

Norge og Storbritannia i diplomatisk strid om kvinners rettigheter

Norge og flere andre land nekter å underskrive en internasjonal erklæring om religionsfrihet og likestilling. Grunnen er at Storbritannia har endret teksten. Ifølge Vårt Land har dette ført til en diplomatisk strid mellom Norge og Storbritannia.

Klartale - 09 jun 22 kl. 10:37

Viken er mest avhengig av arbeidere fra andre land

Deler av Norge er helt avhengig av at det kommer arbeidsfolk fra andre land til Norge. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).De har regnet på hvor mange som flytter eller reiser til Norge for å jobbe.

Klartale - 01 aug 22 kl. 09:51

Derfor har bilskilt og ID-kort ført til uro i Kosovo

Fra mandag er det nye regler i Kosovo. Det er flere av disse som den serbiske minoriteten i nord har protestert mot.Serbiske ID-kort blir ugyldig i Kosovo, slik at folk må skaffe midlertidige IS-kort fra Kosovo.

Klartale - 21 jun 22 kl. 11:03

Verdens atommakter ruster opp

De forente nasjoner (FN) har en traktat for atomvåpen. Den er en avtale som gjør det forbudt for land å bruke atomvåpen. Landene skal heller ikke utvikle, teste eller skaffe atomvåpen.

Klartale - 17 jun 22 kl. 11:15

Rapport tror det blir laget flere atomvåpen framover

De siste 35 årene har mange land produsert færre våpen. Årsaken er at enkelte land har avtaler om fred. Nå viser ny rapport at dette kan endre seg.

Klartale - 21 jul 22 kl. 09:32

Erdogan kaller land i Norden for «terror-reir»

Onsdag sa Recep Tayyip Erdogan at han mener det er et problem med nesten alle land i Norden. De er «terror-reir», sa han ifølge nyhetsbyrået Reuters. – Jeg har ingen kommentar til det her.

Klartale - 19 jul 22 kl. 06:30

Vil forske på hjelpen helt vanlige folk ga 22. juli for 11 år siden

77 liv ble revet bort. Fredag 22. juli er det 11 år siden terroren mot Norge.

Klartale - 14 jul 22 kl. 06:30

Mer og mer korona-smitte der nordmenn vil på ferie

Juli er en av de mest travle månedene for ferie i Europa. Samtidig sprer smitte med korona seg på store deler av kontinentet.Mange land er farget mørkerøde på den siste rapporten fra ECDC.

Klartale - 26 jul 22 kl. 11:01

EU-landene enige om gasskutt

Det opplyser diplomatkilder om ifølge nyhetsbyrået DPA. Energi-ministrene i EU skal godkjenne en plan som begynner 1. august.

Klartale - 28 jun 22 kl. 13:00

Dette kan vente deg på ferien i sommer

Det er mange som reiser om sommeren. På det meste så reiser rundt 97.000 nordmenn fra Oslo Lufthavn.

NRK - 06 aug 22 kl. 02:18

Fritidsbåt kjørte på land i Arendal

Etter et omfattende søk med redningsskøyte og helikopter er letingen avsluttet etter at en fritidsbåt gikk på land på Havsøya i Arendal ved 01-tida. En mann i 30-årene er brakt i land og overlatt til helsepersonell. Det var en stund uklart om det hadde vært flere i båten og leting ble derfor iverksatt, melder politiet i Agder..

Klartale - 07 jul 22 kl. 13:08

Senterpartiet krever stans i salg av strøm til andre land

Pollestad er parlamentarisk nestleder i Sp. Han sier det må bli slutt på at Norge tømmer vannmagasinene slik det blir gjort nå. Det er for lite vann fra før, sier Pollestad til nyhetsbyrået NTB.

NRK - 02 aug 22 kl. 21:52

Ukraina anklager EU-land for å holde tilbake støtte

Ukraina anklager Tyskland og andre EU-land for å blokkere tidligere lovet pengestøtte. – Vi forventer 8 milliarder euro, men enkelte EU-land, blant dem Tyskland, blokkerer verifiseringen, sier nestlederen for president Volodymyr Zelenskyjs stab, Ihor Zjovka. Ifølge Zjovka deltar den ukrainske presidenten nå personlig i «aktive samtaler» i et forsøk på å sikre den lovede pengestøtten.

Klartale - 22 maj 22 kl. 06:58

Her krever sult et liv hvert 48. sekund

I Øst-Afrika er det tørke. Tørken har allerede ført til en krise der mange sulter. Barn, gravide og eldre mennesker dør.

NRK - 2 timer siden

FHI følger med polio-utvikling etter funn i Storbritannia

Etter funn av poliosmitte i kloakken i London, blir alle barn mellom åtte og ni år i byen no tilbydd ein boosterdose av poliovaksinen, skriv Guardian. Også i New York har det vore funn av polio. I Noreg har det ikkje vore poliosmitte sidan 1969, med unntak av enkelte importerte tilfelle.

Klartale - 04 jun 22 kl. 06:00

Dette er verdens glemte kriser

Ny rapport har rangert verdens ti mest glemte kriser med folk på flukt. Kongo er på toppen av lista, mens Burkina Faso, Kamerun, Sør-Sudan, Tsjad, Sudan, Nigeria, Burundi og Etiopia følger etter. Det er organisasjonen Flyktninghjelpen som har laget rapporten.

NRK - 19 timer siden

Sikkerhetsekspert: Trusselen fra IS i Afrika vokser

Trusselen fra den ekstreme islamistgruppa IS i Afrika vokser for hver dag som går, sier en ekspert på sikkerhet i Afrika. Martin Ewi forklarte seg til FNs sikkerhetsråd om terrorgruppas økende styrke i Afrika tirsdag. Han sier at minst 20 land i Afrika nå rammes direkte av IS-aktivitet, mens gruppa bruker mer enn 20 andre land til logistikk, pengeinnsamling og annet.

Klartale - 27 jul 22 kl. 11:30

Russland sender enda mindre gass til Europa

Russland har solgt og sendt gass til Europa gjennom store rør. De har kapasitet til å sende veldig mye. Særlig gjennom rørledningen Nord Stream 1.

E24 - Igår: 17:26

Finland vil hindre russere i å besøke europeiske land

Både Finland og Estland mener russere nå bør forhindres fra å reise til EU-land som turister..

E24 - Igår: 13:28

Russland: Stans i oljetransport via Ukraina til EU-land

Transport av russisk olje via Ukraina til tre EU-land er stoppet ettersom betalingene ikke kan gjennomføres på grunn av sanksjoner, ifølge et russisk selskap..

NRK - Igår: 13:26

Russland: Stans i oljetransport via Ukraina til EU-land

Transport av russisk olje via Ukraina til tre EU-land er stoppet ettersom betalingene ikke kan gjennomføres på grunn av sanksjoner, ifølge et russisk selskap. – 4. august ble leveransen av russisk olje via Ukrainas territorium stanset, sier den russiske rørledningsoperatøren Transneft tirsdag.

NRK - I førrgår: 18:59

USA lanserer ny Afrika-strategi

USA lanserer en ny strategi for tettere samarbeid med afrikanske land sør for Sahara, i et forsøk på å motvirke kinesisk og russisk innflytelse i regionen. – Denne strategien omformer regionens betydning for amerikanske nasjonale sikkerhetsinteresser, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus. Det innebærer blant annet å fremme åpne samfunn for å motvirke «skadelige aktiviteter fra Kina, Russland og andre utenlandske aktører», heter det videre.

Klartale - 15 jun 22 kl. 16:00

Minst 12 land nekter å vise filmen «Lightyear»

«Lightyear» er den nyeste filmen fra Disney. Det er en animasjonsfilm om en av de viktigste figurene fra «Toy Story»-filmene, nemlig Buzz Lightyear.Filmen skal vise hva som skjedde med Lightyear før de andre filmene om Toy Story.

Klartale - 11 jul 22 kl. 06:00

Forsøker Russland å få seg nye venner?

– Det er jo en lang historie. Det sier Tor A. Benjaminsen.

NRK - 06 aug 22 kl. 14:45

Fregatt med motortrøbbel i Grimstadfjorden i Bergen

Fregatten KNM Thor Heyerdahl fikk lørdag ettermiddag tekniske problemer og måtte få bistand av slepebåt i Grimstadfjorden i Bergen. Vest politidistrikt meldte at KNM Thor Heyerdahl hadde tekniske problemer med fremdriftsmaskineriet i Grimstadfjorden. – Ingen dramatikk, og ingen fare for skip, mannskap, andre eller miljø.

NRK - 05 aug 22 kl. 14:26

NHO krever flere vindmøller og ny vannkraft

NHO-sjef Ole Erik Almlid ser fram til mandagens krisemøte med LO og regjeringen om nye strømtiltak til næringslivet. Almlid sier det er viktig med kortsiktige støttetiltak, men at det ikke holder. Han mener nordmenn må forstå at det trengs flere vindparker på land og ny utbygging av vannkraft.

NRK - 05 aug 22 kl. 09:51

Til arresten etter redningsaksjon

To menn er tatt med til arresten etter at det ble satt i gang en redningsaksjon ved Ormøy utenfor Tønsberg i morges, skriver Tønsbergs Blad. Politiet fikk først melding om en båt som tok inn vann, men mannskapet på en redningsskøyte som kom til stedet observerte en båt på en grunne og to personer på land. Mennene skal ikke ha vært skadet, men er tatt med til arresten fordi de forsøkte å stikke av da de kom til land, sier politiets operasjonsleder til avisa..

Klartale - 22 jul 22 kl. 09:37

WHO skal ha nytt møte om apekopper

Global helsekrise er den mest alvorlige formen for varsel fra Verdens helseorganisasjon (WHO). Det er andre gang de har møte for å diskutere om apekopper er blitt en så stor krise.Det ble tidlig i mai funnet smitte med apekopper i flere land.

Klartale - 22 jul 22 kl. 06:30

Flyktninger og migranter får dårligere helsehjelp

Hvordan går det med flyktninger og migranter i verden? De får dårligere helsehjelp, ifølge en ny rapport. De får lavere standard på hjelpa enn de som bor i landet fra før.

Klartale - 04 aug 22 kl. 13:16

– Vi er i den farligste situasjonen siden 2. verdenskrig

– Vi skal ikke skremme og overdrive. Men vi skal være klar over at vi er i den farligste situasjonen Europa har vært i siden 2. verdenskrig.

NRK - 04 aug 22 kl. 11:01

Stoltenberg: – Vi lever i en farligere verden

– Vi lever i en farligere verden, og vi lever i en verden der det for første gang siden andre verdenskrig er en fullskala krig på det europeiske kontinentet, sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Han er på Utøya i forbindelse med Utøyafestivalen. Det er første gang han taler til AUF etter han gikk av som partileder i 2014.

Klartale - 20 jul 22 kl. 06:30

Derfor kan varmen være livsfarlig

Det er en hetebølge i mange europeiske land. Flere land sliter med tørke. I Portugal er det hundrevis av branner på grunn av hetebølgen.

Klartale - 05 jul 22 kl. 11:45

Denne sommeren vil mange reise

To år med korona-pandemi virker å være over. Det liker folk. Likevel kan det ta tid før alt er som normalt igjen.

NRK - 01 aug 22 kl. 09:42

Kina åtvarar Pelosi

Kinas utanriksdepartement åtvarar den amerikanske politikaren Nancy Pelosi om at militæret «ikkje vil sitte stille» dersom ho besøker Taiwan. Det skriv Reuters. Fleire medium meldte at Pelosi, som er speaker i Representantanes hus, planla ein tur til Taiwan, noko som førte til auka spenning mellom USA og Kina.

NRK - 01 aug 22 kl. 04:08

Eksperter uenige om Norge trenger kornlager

To eksperter som har sett på om Norge trenger et beredskapslager for korn, kommer til forskjellige konklusjoner. Ifølge Aftenposten mener Christian Anton Smedshaug i AgriAnalyse at Norge trenger kornlagre fordi verden har vist seg vanskelig å analysere. – Det har vi fått to eksempler på nå, i koronakrisen og Ukraina-krisen, sier Smedshaug, som fram til april i år var statssekretær i regjeringen.

NRK - 18 jul 22 kl. 11:36

Tyskland: – Klimakrisen er verdens største sikkerhetsproblem

Ukraina-krigen har ført til et tilbakeslag i kampen mot klimaendringene, erkjenner Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock. Hun deltok mandag under åpningen av et klimamøte i Berlin hvor rundt 40 land er representert. Baerbock erkjente at Tyskland vil gjenåpne flere kullkraftverk for å sikre energiforsyningen i en situasjon med mindre import av russisk gass.

Aftenposten - 31 jul 22 kl. 21:57

Ekspertutvalg vil gi bistand til færre land. Advarer mot at pengene «spres for tynt utover».

Et utvalg oppnevnt av UD vil redusere bistanden til færre land for at norske skattekroner ikke skal «spres for tynt….

NRK - 31 jul 22 kl. 02:37

Båt skal gått på land ved Landøya i Asker

Nødetatene har rykket ut til Landøya i Asker etter melding om en båt som skal ha gått på land. Det melder politiet i Oslo på Twitter. Meldingen oppdateres..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com