Vulkanutbrot

Wednesday, 01 December, 05:07

Nyheter om Vulkanutbrot

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 24 sep 21 kl. 20:18

Innstilt fly etter Vulkanutbrot

Eit nytt Vulkanutbrot på den spanske kanariøya La Palma har ført til at fleire fly til og frå øya er innstilt fredag kveld, opplyser flyplasstyresmaktene. Fleire flyselskap har avgjort å la flya stå på bakken etter at vulkanen igjen byrja å spy ut tjukke oskeskyer etter det nye utbrotet. Det er første gong sidan utbrotet starta søndag, at fly har vorte innstilte.

NRK - 24 sep 21 kl. 20:18

Innstilte fly etter Vulkanutbrot

Eit nytt Vulkanutbrot på den spanske kanariøya La Palma har ført til at fleire fly til og frå øya er innstilt fredag kveld, opplyser flyplasstyresmaktene. Fleire flyselskap har avgjort å la flya stå på bakken etter at vulkanen igjen byrja å spy ut tjukke oskeskyer etter det nye utbrotet. Det er første gong sidan utbrotet starta søndag, at fly har vorte innstilte.

NRK - 22 sep 21 kl. 11:21

Vulkanutbrot kan bli langvarig

Vulkanutbrotet på kanariøya La Palma kan vare til slutten av året, meiner ekspertar. Ekspertar ved Kanariøyenes vulkanologinstitutt meiner utbrotet kan vare i opptil 84 dagar, skriv NTB. Prognosen er basert på utrekningar frå varigheita på tidlegare utbrot på Kanariøyene.

NRK - 20 sep 21 kl. 11:30

20 hus øydelagt av Vulkanutbrot

Lava frå Vulkanutbrota på kanariøya La Palma har øydelagt 20 hus i byen El Paso. Den har også gått over vegar og gjort det umogleg å kome fram fleire stadar. Lavaen spreiar seg no gjennom ein busetnad i Los Llanos de Aridane, der hundrevis av hus er i faresona, ifølge ordføraren.

NRK - 20 sep 21 kl. 07:38

Tusenvis evakuerte frå Vulkanutbrot

Rundt 5000 menneske evakuerte etter at vulkanen Cumbre Vieja på den spanske øya La Palma hadde utbrot søndag. Lavaen har allereie nådd nokre bustader og gjort det umogeleg å kome fram på fleire vegar. Det er 50 år sidan sist vulkanen hadde utbrot..

NRK - 19 sep 21 kl. 16:37

Vulkanutbrot på Gran Canaria

Ein vulkan på den spanske øya Las Palmas i Gran Canaria har hatt eit utbrot, skriv Reuters. Bilde frå Twitter viser mykje røyk og lava. Det er vulkanen langs fjellkjeda Cumbre Vieja som har hatt eit utbrot.

NRK - 19 sep 21 kl. 16:37

Vulkanutbrot på kanariøy

Ein vulkan på den spanske kanariøya Las Palmas har hatt eit utbrot, skriv Reuters. Bilde frå Twitter viser mykje røyk og lava. Det er vulkanen langs fjellkjeda Cumbre Vieja som har hatt eit utbrot.

NRK - 19 sep 21 kl. 16:37

Vulkanutbrot på kanariøya La Palma

Ein vulkan på den spanske kanariøya La Palma har no eit utbrot, skriv Reuters. Bilde frå Twitter viser mykje aske og lava. Evakueringa har starta i områda nære vulkanen, melder lokale myndigheiter.

NRK - 01 apr 21 kl. 20:28

Vulkanutbrot stengde flyplass

Flyplassen i Catania på Sicilia måtte stogge all flytrafikk i fleire timar etter at eit utbrot på vulkanen Etna sende oske mange kilometer opp i lufta. Røykskya strakk seg om lag ni kilometer over det søraustlege krateret til vulkanen..

NRK - 02 mar 21 kl. 08:19

Stor askesky over indonesisk øy

Himmelen over den indonesiske øya Sumatra er formørka av ei rundt 5000 høg askesky, etter eit Vulkanutbrot frå vulkanen Sinabung tysdag morgon. Innbyggjarar i området har enno ikkje blitt oppmoda om å evakuera, skriv nyheitsbyrået AP..

NRK - 29 nov 20 kl. 21:16

Fleire tusen flykta frå utbrot

Nær 2800 menneske er evakuerte aust i Indonesia etter eit Vulkanutbrot på øya Lembata søndag, skriv AP. Vulkanen slengde oske 4000 meter opp i lufta, og fleire enn 28 landsbyar måtte bli evakuerte. Det er ikkje meldt om skadde eller omkomne..

NRK - 11 apr 20 kl. 08:55

Stort Vulkanutbrot i Indonesia

Vulkanen Anak Krakatau i Indonesia har spydd ut oske 500 meter opp i lufta, i det største utbrotet sidan vulkanen forårsaka ein tsunami i 2018. TV-bilde viste fredag korleis lava strøymde ut av vulkanen. Utbrotet fortsette til laurdag morgon..

NRK - 12 jan 20 kl. 09:52

Vulkanutbrot på Filippinane

Taal-vulkanen som ligg sør for hovudstaden Manila har hatt utbrot og farenivået er heva. Søndag kom det både damp og oske frå vulkanen, som steig rundt 100 meter opp i lufta. At farenivået er heva betyr at det kan komme eit større utbrot..

NRK - 11 dec 19 kl. 07:51

Ni saka etter Vulkanutbrot

Politiet på New Zealand seier at det no er ni som er sakna etter Vulkanutbrotet på White Island måndag. Sju av desse er frå Australia, medan to er frå New Zealand, melder Reuters. Seks menneske miste livet etter utbrotet, medan tretti er skadde..

NRK - 02 jun 19 kl. 10:52

Vulkanutbrot på Sicilia

Det kjem oske og lava frå vulkanen Etna på Sicilia i Italia. Den er Europas mest aktive vulkan, men det skal ikkje vere fare for folk som bur i området. Utbrotet starta på torsdag, melder nyheitsbyrået AP..

NRK - 16 dec 18 kl. 12:26

Vulkanutbrot på Sulawesi

Soputan-vulkanen i Indonesia slynger oske 7.500 meter opp i atmosfæren. Det kraftige utbrotet starta søndag morgon, og dei som bur i området har fått beskjed om å halde seg vekke.

NRK - 15 sep 18 kl. 09:42

Fryktar nytt Vulkanutbrot på Island

Ein av island sine mest frykta vulkanar, Katla, kan vere nær eit nytt utbrot, ifølgje islandske og britiske geologar. Det melder Sveriges Radio. Eit utbrot frå Katla vil bli mange gongar større enn utbrotet frå Eyjafjallajökull i 2010..

NRK - 20 apr 18 kl. 09:03

Kraftig Vulkanutbrot i Japan

Vulkanen Io har vakna til live i Japan, for første gong på 250 år. Sist vulkanen på øya Kyushu sør i Japan spydde ut røyk og oske, var ifølgje myndigheitene i 1768. Innbyggjarane i landsbyar i området er åtvara om faren for oske og lava..

NRK - 20 sep 16 kl. 20:38

Vulkanutbrot stenger flyplass

Hovudflyplassen i Costa Rica er stengt på grunn av oske og røyk frå vulkanen Turrialba på øya San Gerardo de Irazu, melder Airlive.net. Vulkanen hadde to utbrot måndag og oskeskya er 4000 meter høg.

NRK - 29 maj 15 kl. 07:57

Vulkanutbrot i japan

Shindake-vulkanen sør i Japans hadde eit uventa utbrot i dag. Ingen av dei 140 menneska som bur på øya er skadd, men styresmaktene har sendt ei ferje for å evakuere dei. Fleire japanske passasjerfly er omdirigerte for å unngå oskeskya..

NRK - 24 apr 15 kl. 08:42

Vulkanutbrot i Costa Rica

Vulkanen Turrialba (3340 moh.) i Costa Rica hadde eit utbrot i natt norsk tid. Ein flyplass åtte mil unna er stengt etter at flystripa vart dekt av oske frå vulkanen, og 14 internasjonale flygingar er innstilte.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt