Vold

Saturday, 13 April, 02:37

Nyheter om Vold

Klartale - 19 mar 24 kl. 08:44

Slik takler skolene Vold og trusler

Skoler i Norge jobber ikke godt nok med å forebygge Vold. Det sier Arbeidstilsynet. De besøkte 62 skoler i fjor.

NRK - 04 mar 24 kl. 20:20

FN: – Grunn til å tro på meldinger om seksuell Vold

En gruppe FN-eksperter sier det er skjellig grunn til å feste lit til meldingene om at det ble begått seksuell Vold, deriblant Voldtekter, under Hamas-angrepet på Israel 7. oktober i fjor. Ekspertgruppen, ledet av FNs spesialutsending for seksuell Vold i konfliktområder, Pramila Patten, besøkte Israel i perioden 29.

Klartale - 14 mar 24 kl. 11:00

Eldre forteller om psykisk Vold

Psykisk Vold, ignorering og mangel på mosjon. Dette er vanlige utfordringer på norske sykehjem.Det kommer fram i en ny rapport fra Røde Kors.

Klartale - 30 nov 23 kl. 13:29

Skeive opplever mer Vold og hat enn heterofile

Skeive opplever mer Vold og seksuell Vold enn heterofile. De opplever også mer hat-kriminalitet og hatefulle ytringer.Det viser Nasjonal trygghets-undersøkelse.

Klartale - 27 mar 24 kl. 11:00

Så mange barn opplever mobbing på nett

16 prosent av barn mellom 11 og 15 år opplevde mobbing på nett i 2022. Det viser en rapport fra Verdens helse-organisasjon (WHO). WHO har intervjuet 279.

NRK - 22 mar 24 kl. 22:40

Person utsatt for Vold fra flere andre på Holmlia

Politiet skriver på X at nødetatene har rykket ut til Holmlia i Oslo. En person skal være utsatt for Vold fra flere andre personer. – Politiet er på stedet.

Klartale - 09 apr 24 kl. 08:29

Har aldri fått flere anmeldelser

Rundt 8.000 hendelser ble anmeldt i Oslo, Asker og Bærum. Det er 430 flere anmeldelser enn i 2022.

NRK - 19 mar 24 kl. 03:22

Skole-Norge refses av Arbeidstilsynet

Skole-Norge er ikke rusta for Vold og trusler, skriver Klasseskampen. Arbeidstilsynet feller ifølge avisa en knallhard dom over manglende forebygging av Vold i Skole-Norge. Tre av fire skoler fikk pålegg etter avdekking av mangelfulle rutiner.

NRK - 07 apr 24 kl. 04:20

En til legevakt etter Vold i Drammen

En person er natt til søndag kjørt til legevakt etter Vold i Drammen sentrum. Saken vil bli etterforsket, skriver Sør-Øst politidistrikt på X..

NRK - 07 apr 24 kl. 04:16

To til sykehus etter Vold i Skien

Politiet rykket natt til søndag ut til en bolig i Skien i Telemark etter melding om Vold. To personer er fraktet til sykehus med ambulanse etter å ha blitt slått med en gjenstand. De er ikke alvorlig skadet.

NRK - 06 apr 24 kl. 21:44

Arendal: Én person til sykehus etter Vold på privat adresse

Lørdag kveld rykket nødetatene ut til en privat adresse i Arendal etter melding om Vold, melder Agderposten. Én person er skadet, men var ved bevissthet da politiet ankom. Personen ble kjørt til sykehus i ambulanse for behandling.

NRK - 17 mar 24 kl. 20:34

Vil slippe psykisk helsevern etter Vold mot NRK-profil

I 2021 ble en artist i 20-årene dømt til tvungent psykisk helsevern etter Vold mot en NRK-profil. Til uka skal tingretten avgjøre om helsevernet skal opphøre. Det var 24.

NRK - 04 apr 24 kl. 17:45

Dømt til ungdomsstraff etter Vold mot utviklingshemmet

En 16-åring er dømt til ungdomsstraff med en gjennomføringstid på tre år etter at han var tiltalt for grov Vold mot utviklingshemmede Thor Inge Dahl på Karmøy i fjor. 16-åringen må også betale 270.000 kroner i erstatning, og 1,13 millioner kroner i menerstatning til Thor Inge Dahl.

NRK - 15 mar 24 kl. 06:19

Mann pågrepet for Vold mot kvinne i Bergen

En mann i 30-årene er pågrepet og satt i varetekt etter at han skal ha utøvd Vold mot en venninne, skriver politiet på X. I tillegg skal han ha forsøkt å spytte og skalle til polititjenestepersonene som pågrep han. Mannen ble pågrepet i en privatbolig i Bergen natt til fredag.

Klartale - 03 apr 24 kl. 08:58

Sørgedag i Finland etter skoleskyting

Ett barn ble drept i skyting på en grunnskole. To barn er alvorlig skadd. Skytingen skjedde på Viertola skole.

NRK - 02 apr 24 kl. 15:58

Grue-drapet: Mener hammer var drapsvåpenet

En mann i 30-årene er pågrepet og sikta for drapet på Aina Hynne (75) i Grue kommune. – Hun ble drept som følge av stump Vold mot hode. Politiet har tatt beslag i en hammer som vi mener er drapsvåpenet, sier politiadvokat Anja Ruud.

NRK - 31 mar 24 kl. 23:10

Kvinne pågrepet for Vold i Trondheim

En kvinne i 30-årene er pågrepet i Trondheim søndag kveld. Hun er mistenkt for Vold mot flere personer, skriver Politiet i Trøndelag. Politiet fikk melding om hendelsen fra folk som var på stedet..

NRK - 31 mar 24 kl. 04:39

Flere personer utsatt for Vold i Voss

En politipatrulje kom over flere personer som var utsatt for Vold i Voss. En av dem blødde fra ansiktet. De sa de var overfalt av en gjeng på 4–5 personer, følge Vest politidistrikt.

VG - 31 mar 24 kl. 04:24

Flere personer utsatt for Vold i Voss

Natt til søndag kom en politipatrulje i Voss over flere personer som var blitt utsatt for Vold..

NRK - 29 mar 24 kl. 13:13

Tiltalt for Vold og trusler mot offentlig tjenestemann

Ei kvinne i 30-årene er tiltalt for Vold og trusler mot offentlig tjenestemann, skriver Nordlys. Det var i august at kvinna skal ha blitt transportert i ambulanse, hvor politiet måtte bistå. Kvinna skal ha sparket en politibetjent i ryggen flere ganger.

NRK - 28 mar 24 kl. 20:48

Mann anmeldt for Vold mot kioskansatte i Bergen

En mann i 40-årene er anmeldt for Vold mot to kioskansatte etter et slagsmål ved Bystasjonen i Bergen torsdag ettermiddag. Ingen av personene er skadet, ifølge politiet. Den mistenkte mannen er vist bort fra stedet..

Klartale - 26 mar 24 kl. 06:00

Titusenvis av barn vokser opp i fangeleiren

Ali har brukt halve livet i fangeleiren al-Hol. Leiren ligger nordøst i Syria. Ali drømmer ikke om frihet.

NRK - 25 jan 24 kl. 09:32

Økt Vold i Oslo-skolen

På seks år har det blitt sendt 23.000 meldinger om Vold og trusler fra skolene i Oslo. Stadig flere lærere sier de har opplevd Vold på arbeidsplassen.

VG - 13 timer siden

Det kommer til å skje partnerdrap igjen

Politiet verken kan eller skal være til stede i den private sfære uten at det foreligger mistankegrunnlag for at en Voldelig handling er forestående. Men vi kan på selvstendig grunnlag bli bedre til å forebygge Vold i nære relasjoner..

NRK - 22 mar 24 kl. 22:40

Én person utsatt for Vold på Sagene i Oslo

Politiet i Oslo skriver at de har rykket ut til Sagene sammen med ambulanse, der en person har blitt utsatt for Vold – Fornærmet part er våken. En mistenkt har stukket fra stedet. Politiet søker etter vedkommende, skriver politiet..

NRK - Igår: 22:39

Storbritannia advarer Iran mot Midtøsten-eskalering

Storbritannia gjør det klart overfor Iran at Teheran ikke må trekke Midtøsten inn i en større konflikt etter at Iran har truet med å angripe Israel. – I dag gjorde jeg det klart overfor utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian at Iran ikke må dra Midtøsten inn i en større konflikt, uttalte Storbritannias utenriksminister David Cameron torsdag. – Jeg er svært bekymret over faren for at feilberegninger kan føre til ytterligere Vold.

NRK - 22 mar 24 kl. 15:57

Redusert straff for grov Vold

Borgarting lagmannsrett har redusert straffen kraftig for en 24 år gammel mann som ble dømt for grov Vold mot en mann i 20-årene i Vika i mars i fjor. I tingretten ble mannen dømt til fengsel i fem år og fire måneder, men lagmannsretten har nå redusert straffen til fengsel i to år. Natt til 5.

NRK - Igår: 11:58

Politiet ber om vitner etter Voldshendelse på Majorstuen

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner til en Voldsepisode som skjedde på Majorstuen natt til søndag 7. april 2024. – To personer utøvde grov Vold mot det som for politiet fremstår som et tilfeldig offer, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - I førrgår: 14:11

Familiemedlemmer om Matapour: Endret seg for ti år siden

Aktor Aud Kinsarvik Gravås leser opp politiforklaringene til flere av Zaniar Matapours familiemedlemmer i årene forut for angrepet i 2022. Matapour har blitt anmeldt for Vold, ulovlig befatning med skytevåpen og trusler av familiemedlemmer tidligere. I politiforklaringene fortelles det om en endring i 2014/2015.

NRK - I førrgår: 14:11

Familiemedlemmer om Matapour: Endret seg for rundt ti år siden

Aktor Aud Kinsarvik Gravås leser opp politiforklaringene til flere av Zaniar Matapours familiemedlemmer i årene forut for angrepet i 2022. Matapour har blitt anmeldt for Vold, ulovlig befatning med skytevåpen og trusler av familiemedlemmer tidligere. I politiforklaringene fortelles det om en endring i 2014/2015.

NRK - 09 apr 24 kl. 08:17

MCU-skuespiller Jonathan Majors fikk dom

Skuespiller Jonathan Majors (34) fikk mandag dommen etter å ha bli kjent skyldig i mishandling og trakassering av ekskjæresten i desember. Ifølge AP slapp han fengselsstraff, men ble dømt til prøvetid med ulike typer terapi i ett år. Om han ikke overholder betingelsene, får han ett år i fengsel.

NRK - 28 feb 24 kl. 14:13

Tre menn dømt for brutal Vold, grove trusler og frihetsberøvelse i Oslo

To 23-åringer og en 30-åring er dømt for blant annet å ha gått løs på en mann med drill, holdt han fanget i en bolig og tvangsbarbert han. Den ene dømte 23-åringen er nå dømt til fire år i fengsel for Voldtekt, grov Vold, grove trusler og frihetsberøvelse. Det skriver Avisa Oslo.

NRK - 07 apr 24 kl. 16:51

Liten tillit til Spesialenheten

Politioverbetjent Arne Guddal som har over 30 års erfaring fra politiet, sier til TV 2 at han har fått en ganske sterkt svekket tillit til Spesialenheten. Han er redd for konsekvensene dersom den tiltalte kollegaen hans fra Kongsberg dømmes for overdrevet bruk av Vold under en pågripelse høsten 2022. Guddal som vitnet under ankesaken i Borgarting lagmannsrett, er klokkeklar på at den tiltalte politimannens slag er innenfor de lovlige rammene politiet er gitt i politiloven.

NRK - 07 feb 24 kl. 11:44

Ny EU-lov skjerper kampen mot Vold mot kvinner

En ny lov skal gjøre EU-landene bedre i stand til å håndtere trusler og Vold mot kvinner, både online og offline. EU-parlamentet og Ministerrådet ble tirsdag kveld enige om det nye lovverket, som er det første i sitt slag i EU. Loven skal gi kvinner bedre beskyttelse mot kjønnsbasert Vold.

Klartale - 07 apr 24 kl. 06:00

– Jeg husker fortsatt den gode følelsen av å være med på noe så stort

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 06 apr 24 kl. 23:01

Person pågrepet for Vold i Arendal

En person er pågrepet etter en Voldshendelse i Arendal lørdag kveld. En person er sendt til sykehus. Skadeomfanget er så langt ikke kjent, men personen var våken og bevisst..

NRK - 26 feb 24 kl. 17:21

Mer Vold enn noensinne i Oslo-skolen

I fjor var det 5623 tilfeller av Vold og trusler mot ansatte i Oslo-skolen. «Svært alvorlige hendelser» mot lærere i Oslo-skolen økte fra 2022 til 2023 med 21 prosent, viser Utdanningsetatens årsrapport om Vold og trusler. Tallene er de høyeste noensinne registrert, ifølge Dagsavisen.

NRK - 06 apr 24 kl. 09:06

Truet med skytevåpen i Sandefjord

Politiet har flere patruljer i Sandefjord etter at det kom melding om en Voldshendelse på en privat adresse i sentrum like etter klokka 07. – Det er nå ikke opplysninger om at noen har blitt utsatt for fysisk Vold som meldingen innledningsvis var. Ingen personer er fysisk skadet, melder politiet.

NRK - 06 apr 24 kl. 09:06

Truet med skytevåpen i Sandefjord - tre personer pågrepet

Politiet rykket ut etter en melding om en Voldshendelse på en privat adresse i sentrum like etter klokka 07. – Det er nå ikke opplysninger om at noen har blitt utsatt for fysisk Vold som meldingen innledningsvis var. Ingen personer er fysisk skadet, melder politiet.

NRK - 06 apr 24 kl. 02:39

Person pågrepet for Vold i Oslo

En person er pågrepet, mistenkt for å ha skallet ned en vekter på et utested ved rådhuset i Oslo natt til lørdag. Kort tid etter skal personen ha slått ned en annen person i Stortingsgata. Politiet opplyser at personen ble pågrepet på Egertorget.

Klartale - 05 apr 24 kl. 11:07

Ber om 60 dagers fengsel for politimann

En politimann er tiltalt for å ha brukt Vold mot to personer. En video viser at han slår og bruker makt. Hendelsen skjedde 30.

NRK - 05 apr 24 kl. 10:27

Ber om 60 dagers fengsel for Voldstiltalt politimann

Fredag er det prosedyrer i ankesaken hvor en politimann er tiltalt for Vold og overdrevet maktbruk. Aktor Marit Oliver Storeng har lagt ned påstand om 60 dagers ubetinget fengsel, det samme hun ba om i tingretten. Forsvarer John Christian Elden vil komme med sin påstand senere fredag..

Klartale - 03 apr 24 kl. 12:37

Hva handler politiVoldsaken om?

Politimannen er tiltalt for å ha brukt Vold mot to personer. En video viser at han slår og bruker makt. Hendelsen skjedde 30.

NRK - 14 mar 24 kl. 07:45

Røde Kors: Mange eldre på norske sykehjem opplever Vold

Halvparten av eldre på norske sykehjem har opplevd eller vært vitne til forsømmelse eller Vold, ifølge en ny Røde Kors-rapport. Rapporten er basert på blant annet intervjuer med 190 eldre beboere spredt på sykehjem over hele landet. – Funnene er urovekkende.

Dagbladet - 01 apr 24 kl. 18:45

Ny runde i retten: - Fortsatt mareritt

Politimannen ble frikjent for Vold, men saken ble anket. Nå møtes partene i retten igjen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com