Vold

Wednesday, 10 August, 04:37

Nyheter om Vold

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 02 jun 22 kl. 15:13

SjøVold slutter som sjef for PST

Hans Sverre SjøVold slutter som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Det melder nyhetsbyrået NTB.Det har vært mye kritikk mot SjøVold den siste tida.

NRK - 02 jun 22 kl. 14:58

SjøVold går av som PST-sjef

Hans Sverre SjøVold går av som sjef for PST, det skriver regjeringen i en pressemelding. - Tjenesten trenger en sjef som har sin fulle og hele oppmerksomhet rettet mot å løse et meget viktig samfunnsoppdrag og i så måte ha samfunnets tillit. Dette er viktigere enn noen gang i den sikkerhetssituasjonen vi nå befinner oss i.

Klartale - 02 maj 22 kl. 09:45

Mehl sier hun har tillit til sjefen for PST

– Jeg har tillit til Hans Sverre SjøVold som sjef for PST, sier Emilie Enger Mehl til nyhetsbyrået NTB. Hun er justisminister. Mehl sier hun er kjent med at SjøVold har sagt fra om saken til justisdepartementet før.

NRK - 01 maj 22 kl. 19:02

Justisministeren har tillit til PST-sjefen

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier hun har tillit til Hans Sverre SjøVold som PST-sjef etter VGs saker om politiets håndtering av hans ulovlige våpen. – Jeg har tillit til SjøVold som PST-sjef. Jeg er gjort kjent med at SjøVold varslet departementet om saken under forrige regjering, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en uttalelse til NRK og NTB.

NRK - 22 timer siden

Søstre løslatt fra varetekt-sikta for Vold mot 99-årig mor

To søstre i slutten av 70-åra fra Hedmarken er løslatt etter ei uke i varetekt. De to ble pågrepet og fengsla forrige mandag etter en Voldshendelse natt til søndag 31. juli.

NRK - Igår: 16:24

Mann tiltalt for å ha slått ned kommunedirektør

En mann i 40-årene er tiltalt etter at kommunedirektøren i Midt-Telemark ble slått ned i kommunehuset i mars i fjor. Ifølge tiltalen ble kommunedirektør Per Dehli slått flere ganger med knyttet hånd i ansiktet i kommunehuset i Bø 16. mars i fjor.

VG - 05 aug 22 kl. 14:54

Foreldrepar siktet for Vold mot egen baby

Et foreldrepar på Sunnmøre er siktet for Vold etter at den fem måneder gamle babyen deres døde for en uke siden..

NRK - 05 aug 22 kl. 14:42

Foreldrepar siktet for Vold mot baby

Et foreldrepar i 30-årene er siktet for Vold i nære relasjoner, etter at den fem måneder gamle babyen deres døde for en uke siden, skriver politiet i Møre og Romsdal i en pressemelding..

NRK - 03 aug 22 kl. 09:45

USA: Fare for angrep etter likvideringen av al-Zawahri

Det er økt risiko for antiamerikansk Vold etter at al-Qaidas leder Ayman al-Zawahri ble drept, ifølge USAs utenriksdepartement. I en ny uttalelse ber departementet amerikanere om å være årvåkne over hele verden. Årsaken er risikoen for terrorangrep og annen Vold rettet mot amerikanske borgere og interesser.

NRK - 24 jul 22 kl. 05:09

En mann til legevakt etter Vold i Vindafjord

En mann i 50-årene er sendt til legevakt med skader i hodet etter Vold i et hjem i Vindafjord i Rogaland. En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for kroppsskade. Det melder politiet i Sør-Vest..

NRK - 22 jul 22 kl. 11:43

Dømt for Vold mot tre kvinner

En 53 år gammel mann fra Bergen er dømt til fengsel i to år og åtte måneder for Vold mot to tidligere ektefeller og samboere samt datteren til den ene av dem. 53-åringen er også dømt til å betale nærmere 17 millioner kroner i oppreisning, erstatning og inntektstap til de tre kvinnene. Han må også betale saksomkostninger og er idømt kontaktforbud med de to tidligere samboerne i fem år..

NRK - 01 jul 22 kl. 05:16

Mann pågrepet for Vold i hjemmet og mot politiet

En mann ble pågrepet sent torsdag kveld i Seljord i Telemark for Vold i nære relasjoner. Under pågripelsen utøvde han også Vold mot politiet, melder Sør-Øst politidistrikt. En politimann fikk et blått øye og smerter i nakke og hode.

NRK - 09 jun 22 kl. 12:35

Riksrevisjonen kommer med alvorlig kritikk av det offentliges innsats mot Vold i nære relasjoner

Riksrevisjonens nye undersøkelse viser samlet alvorlige svakheter ved myndighetenes innsats mot Vold i nære relasjoner. – Det er risiko for at de Voldsutsatte ikke får den hjelpen de trenger, skriver Riksrevisjonen i en pressemelding. Riksrevisjonen sin undersøkelse viser at offentlig ansatte er usikre i forholdet mellom taushetsplikten og avvergingsplikten, og at de ikke vet når avvergingsplikten gjelder.

Klartale - 21 jul 22 kl. 06:30

FN mener flere hundre er drept etter at Taliban tok makta

– Det er ingen tvil om at funnene i rapporten vår er svært alvorlige. Det sa Markus Potzel da han presenterte en ny rapport fra verdens-organisasjonen FN. Han leder jobben de gjør i Afghanistan, og har vært med på å lage rapporten.

Klartale - Igår: 16:43

Minnesenter åpnes etter Manshaus-angrepet

Den 10. august 2019 skjer det en tragedie i Bærum. Philip Manhaus e21 år gammel.

Aftenposten - Igår: 15:01

Rettssaken mot Giggs i gang – risikerer fengselsstraff for Vold

Rettssaken mot den tidligere fotballstjernen Ryan Giggs startet i Manchester mandag..

NRK - I førrgår: 23:25

Mann skadet etter Vold i Oslo

En mann er fraktet til legevakt i Oslo etter en Voldsepisode i Konowsgate i Kværnerdalen. Ifølge politiet er det uklart hva som har skjedd, men vitner forteller at de har hørt smell på stedet. Politiet leter etter involverte, også med helikopter.

Klartale - I førrgår: 06:30

Ny bok: Lyver, misliker fattige og snakker stygt om kvinner

Jair Bolsonaro misliker fattige. Han lyver ofte. Og skryter av dem som driver med tortur.

NRK - 05 aug 22 kl. 23:40

Også mora er fengsla etter at baby døde

Begge foreldrene til et fem måneder gammelt spedbarn som døde for en uke siden, er varetektsfengslet, opplyser politiet i Møre og Romsdal. Foreldreparet er siktet for Vold i nære relasjoner eller for å ha medvirket til det..

NRK - 15 jul 22 kl. 16:18

Person pågrepet for Vold mot politiet

Politiet har pågrepet en person for Vold mot polititjenesteperson i Rennebu i Trøndelag. Tjenestepersonen har fått skade på øye og er behandlet av lege. Det er opprettet sak på forholdet, skriver politiet på Twitter..

NRK - 05 aug 22 kl. 21:16

To søstre i 70-årene siktet for å ha mishandlet moren

De to ble pågrepet mandag og varetektsfengslet tirsdag, skriver Østlendingen. De to er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 282, mishandling i nære relasjoner. Et lovbrudd med en strafferamme på seks års fengsel.

Dagbladet - 05 aug 22 kl. 15:44

Morens advokat: - Hun er sjokkert

Et foreldrepar i 30-åra er siktet for Vold i nære relasjoner, skriver politiet i en pressemelding..

Aftenposten - 05 aug 22 kl. 15:10

Fem måneder gammel baby døde. Foreldrene siktet for Vold.

Foreldrene er avhørt, men nekter straffskyld. Lokalt politi får bistand av Kripos..

Aftenposten - 05 aug 22 kl. 08:27

Reagerer på supportertrend: – Skumle på en kjip måte

Det har vært flere tilfeller av Vold og supporterbråk på og rundt norske fotballkamper denne sesongen..

VG - 05 aug 22 kl. 08:27

Reagerer på supportertrend: – Skumle på en kjip måte

Det har vært flere tilfeller av Vold og supporterbråk på og rundt norske fotballkamper denne sesongen. Nå merker supportermiljøet en ny trend..

NRK - 14 jul 22 kl. 17:00

Vektere utsatt for Vold

To vektere har blitt utsatt for Vold på Trondheim torg. Politi og ambulanse er på veg. Gjerningsmannen har stukket fra stedet..

Aftenposten - 04 aug 22 kl. 14:13

Trøndersk talent valgte Vålerenga

Stian SjøVold Thorstensen (16) har skrevet under for Vålerenga..

Klartale - 04 aug 22 kl. 06:30

FN sier vi må gjøre oss klare for millioner av klimaflyktninger

Hvert år må rundt 21,5 millioner mennesker reise fra sine hjem som følge av naturkatastrofer. Det viser tall fra verdens-organisasjonen FN. Ifølge FNs klimapanel kan 143 millioner bli tvunget på flukt etter hvert som jorda blir varmere.

NRK - 04 aug 22 kl. 05:53

Spent i Kenya før presidentvalg

Presidentvalget i Kenya 9. august blir en viktig test på demokratiet i landet. Når Uhuru Kenyatta forlater presidentvervet etter to perioder, er det frykt for uroligheter og usikkert om det blir en fredelig maktoverføring.

NRK - 04 aug 22 kl. 00:45

Nok en journalist drept i Mexico

Ernesto Mendez er den 13. journalisten som er drept i Mexico i år. Han var redaktør for nettavisen Tu Voz, og ble skutt og drept sammen med to andre på en bar han eide i delstaten Guanajuato tirsdag.

NRK - 03 aug 22 kl. 23:42

Brødre siktet for drap på mor

I Göteborg er et brødrepar arrestert og siktet for å ha drept sin mot med overlegg da de kjørte henne ned med personbil i bydelen Hisingen sist lørdag. Politiet har også arrestert to andre personer som de mistenker har samarbeidet med brødrene. Det skal være en familierelasjon mellom de innblandede, og politiet mistenker at det skal dreie seg om æresrelatert Vold, skriver SVT..

NRK - 03 aug 22 kl. 23:42

Brødre siktet for æresdrap på mor

I Göteborg er et brødrepar arrestert og siktet for å ha drept sin mor med overlegg da de kjørte henne ned med personbil i bydelen Hisingen sist lørdag. Politiet har også arrestert to andre personer som de mistenker har samarbeidet med brødrene. Det skal være en familierelasjon mellom de innblandede, og politiet mistenker at det skal dreie seg om æresrelatert Vold, skriver SVT.

Aftenposten - 03 aug 22 kl. 06:20

Ny bok tegner skremmende bilde av Brasils president

Jair Bolsonaro hyller Vold, forakter fattige, lyver ofte og er en trussel mot demokratiet, hevdes det i en ny bok om….

VG - 11 jul 22 kl. 10:52

Mann dømt for Vold mot realityprofilen Cristian Brennhovd

En mann er dømt til 45 dagers fengsel for Vold mot realityprofilen Cristian Brennhovd. Den andre tiltalte ble frikjent..

NRK - 30 jul 22 kl. 16:07

Beordrer amerikansk personell hjem fra Mali

Myndigheter i USA har beordret personell som ikke er i beredskap og deres familier til å forlate Mali. Dette på grunn av økt risiko for angrep, opplyser utenriksdepartementet. USA nevner ikke spesifikke trusler mot sine ansatte, men at det er økt fare for Vold blant vestlige i landet.

NRK - 30 jul 22 kl. 13:35

Kinesisk militærøvelse tvers overfor Taiwan

Kina holdt lørdag en militærøvelse utenfor sin egen kyst, tvers overfor Taiwan. Øvelsen skjer etter meldinger om at USAs Nancy Pelosi planlegger Taiwan-besøk. Kina anser den selvstyrte øya som kinesisk territorium og utelukker ikke Vold for å oppnå gjenforening.

NRK - 09 jul 22 kl. 03:50

Mann utsatt for Vold i Oslo sentrum

En mann ble fraktet til sykehus etter å ha blitt utsatt for Vold i Oslo sentrum. Mannen som var bevisst, blødde fra hodet. Etter samtaler med vitner på stedet søker nå politiet etter en gjerningsmann som løp fra stedet i retning mot Grønland, tvitrer politiet i Oslo..

VG - 29 jul 22 kl. 07:00

Bokanmeldelse: «Fremmedlegeme»

Unni Lindell har skrevet en engasjerende krim om menns Vold mot kvinner. Og om hevnen som venter..

VG - 29 jul 22 kl. 07:00

Bokanmeldelse: Unni Lindells nye krim «Fremmedlegeme»

Unni Lindell har skrevet en engasjerende krim om menns Vold mot kvinner. Og om hevnen som venter..

NRK - 07 jul 22 kl. 20:21

Tre menn dømt for Vold i Oslo

Tre menn er dømt for Vold etter en episode på Bjørndal i fjor sommer. Ifølge tiltalen slo de en mann i hodet med en Maglite-lommelykt og en hammer, slik at han fikk to kutt i bakhodet, skriver Avisa Oslo De tre ble i Oslo tingrett blant annet dømt til fengsel i sju og åtte måneder, og de må betale fornærmede 20.000 kroner i oppreisning..

NRK - 28 jul 22 kl. 17:34

Person ranet i Skien

En person er ranet ved bruk av Vold ved Lunde skole i Skien, melder politiet. Flere gjerningspersoner har fått med seg en veske og klær fra fornærmede. – Vi har kontroll på to unge gutter som har stukket fra stedet.

NRK - 28 jul 22 kl. 03:55

FN-fordømmelse av henrettelser i Myanmar

Et enstemmig FNs sikkerhetsråd fordømmer henrettelsen av fire politiske fanger i Myanmar. Rådet krever «fullstendig respekt for menneskerettighetene». I et vedtak onsdag krever de femten medlemmene i Sikkerhetsrådet at alle former for Vold må opphøre, og at rettsstatens prinsipper respekteres.

NRK - 05 jul 22 kl. 11:51

Tiltalt for drapsforsøk på kona

En mann i 40-åra fra Oslo er tiltalt for grov Vold og drapsforsøk på kona si. Ifølge tiltalen skal mannen ha utsatt kona for Vold, trusler og krenkende atferd over en periode på 26 år. Tiltalen for drapsforsøk ble tatt ut etter at mannen stakk kona i magen med kniv.

NRK - 26 jul 22 kl. 07:49

Voldsomme sammenstøt mellom gjenger i Haiti

Minst 471 personer er enten drept, skadd eller savnet etter sammenstøt mellom rivaliserende gjenger i Haitis hovedstad den siste måneden, melder FN. – Det har også blitt meldt inn alvorlige tilfeller av seksuell Vold mot kvinner og jenter, i tillegg blir gutter rekruttert til gjenger, heter det i en uttalelse fra FN. Den tar for seg gjengVolden som har skjedd i Port-au-Prince mellom 8.

NRK - 25 jul 22 kl. 18:31

Tre pågrepet etter ran i Bergen

Politiet har kontroll på tre mistenkte etter det de omtaler som en ransepisode på Danmarksplass i Bergen. Politiet tror ikke at det har vært flere gjerningspersoner i saken. Det jobbes med å finne mulig sammenheng til hendelsen i Bergen sentrum, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com