Viser

Wednesday, 29 June, 08:54

Nyheter om Viser

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 14 jun 22 kl. 12:53

For få ressurser til politiet var avgjørende for at Kongsberg-angrepet ikke ble stanset før

Onsdag 18. mai startet rettssaken mot Espen Andersen Bråthen. Han er tiltalt for det som blir kalt Kongsberg-drapene.

NRK - I førrgår: 03:05

Flertall av finner vil ikke innfri tyrkiske krav

Et klart flertall av finnene vil ikke at regjeringen skal inngå kompromisser for å innfri Tyrkias krav for å slippe landet inn i Nato, Viser en meningsmåling. Målingen i Helsingin Sanomat Viser at 70 prosent av de spurte ikke vil at Finland skal endre lover eller gi etter på sine prinsipper for å tilfredsstille Tyrkia. 14 prosent er åpne for mer finsk fleksibilitet.

Klartale - 22 jun 22 kl. 08:46

Nesten tusen døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Det skal være 950 døde etter skjelvet.

Klartale - 22 jun 22 kl. 08:46

Flere enn tusen døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Det skal være flere enn tusen døde etter skjelvet.

Klartale - 21 jun 22 kl. 16:30

Ungdommer velger el-sparkesykkel framfor å gå

Seks av ti ungdommer vil heller bruke el-sparkesykkel i stedet for å gå. Bruken av el-sparkesykler har bidratt til mindre foreldrekjøring. Det har også bidratt til mer aktivitet utenfor hjemmet og mindre dataspilling.

Klartale - 15 minutter siden

To av ti mener klimaendringer aldri kommer til å true dem

En av fire nordmenn mener klimaendringene ikke er skapt av mennesker. Men at det er naturlig. Det Viser en ny undersøkelse om klima.

VG - 3 timer siden

Masseskytingen i Oslo: Ny video Viser kamp om skytevåpen

En video Viser hvordan sivile kjempet for å få kontroll på skytevåpenet til draps- og terrorsiktede Zaniar Matapour (43) kun sekunder etter han avfyrer siste skudd..

NRK - 4 timer siden

Oppbygging av kornlager kan ta sju år

Det kan ta sju år å få på plass et beredskapslager med 165.000 tonn matkorn, nok for et halvt års forbruk, Viser en rapport. Landbruksdirektoratet har anbefalt at det bygges opp et slikt beredskapslager, skriver Nationen.

NRK - Igår: 20:47

Ti døde etter eksplosjon i Jordan

Minst ti personar er døde og 250 skadd etter ein lekkasje av giftig gass i Jordan. Overvakingsbilde Viser ein container som glepper frå ei kran på veg til eit skip i hamnebyen Aqaba. Det er ikkje kjent kva slags gass det er snakk om, men bilda Viser store mengder gul røyk som breier om seg.

NRK - Igår: 20:47

13 døde etter eksplosjon i Jordan

Minst 13 personar er døde og 250 skadd etter ein lekkasje av giftig gass i Jordan. Overvakingsbilde Viser ein container som glepper frå ei kran på veg til eit skip i hamnebyen Aqaba. Det er ikkje kjent kva slags gass det er snakk om, men bilda Viser store mengder gul røyk som breier om seg.

Klartale - 16 jun 22 kl. 14:26

Unge har liten tro på at verden kan løse klimakrisen

Barn og unge har liten tro på at det blir en løsning på problemene med klimaet. Kun 14 prosent av barn og unge mener politikerne gjør nok. Det Viser en undersøkelse.

Aftenposten - 25 jun 22 kl. 20:52

Hva Viser politikernes juks og rot? At systemet fungerer.

Hva Viser jukset og rotet? At systemet fungerer..

NRK - 15 jun 22 kl. 12:44

Antall medlemskap i norsk idrett øker igjen

Antall medlemskap i norsk idrett øker igjen, mens antall aktive er redusert med 82 500 siste to år. Koronapandemien er hovedårsaken til nedgangen. – Det vil ta noe tid å rekruttere tilbake medlemmer og frivillige som forlot idretten under pandemien, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Klartale - 14 jun 22 kl. 15:16

Stoltenberg sier at vi nærmer oss en ny smittebølge med korona

– Vi har regnet med at det vil komme en ny smittebølge. Det sier Camilla Stoltenberg til kanalen TV 2. Hun er direktør for Folkehelse-instituttet (FHI).

Klartale - 14 jun 22 kl. 14:54

Soltenberg sier at vi nærmer oss en ny smittebølge med korona

– Vi har regnet med at det vil komme en ny smittebølge. Det sier Camilla Stoltenberg til kanalen TV 2. Hun er direktør for Folkehelse-instituttet (FHI).

NRK - 14 jun 22 kl. 12:56

Mediene tjener fortsatt godt på reklame

Reklameomsetningen i mediemarkedet har vokst med 375 millioner hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig Viser nye tall at veksten avtar. Samlet sett har reklameomsetningen som går via mediebyråene økt med 9,6 prosent hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor, Viser Mediebyråforeningens mediebarometer.

NRK - 24 jun 22 kl. 14:08

Studie Viser overraskende sterk mutasjon i apekoppviruset

Patogenet som forårsaker utbruddet av apekopper i mange land, har mutert mer enn seks ganger så mye som ventet, Viser en portugisisk studie. Forskerne har sammenlignet dagens virus med beslektede virus i 2018 og 2019, og har funnet om lag 50 forskjeller i genotypen, skriver tidsskriftet Nature Medicine. I hovedsak har de sett på tilfeller av viruset i Portugal.

Klartale - 24 jun 22 kl. 13:45

Bedrifter leter fortsatt etter folk til sommerjobb

Bedrifter som jobber med reiseliv sliter med å skaffe seg hjelp til sommeren. Det sier NHO Reiseliv.– Hoteller, restauranter, festivaler og opplevelses-bedrifter over hele Norge søker etter sommervikarer.

Klartale - 24 jun 22 kl. 10:33

Mange tror årets feiring vil bli tidenes største

Oslos gater fylles igjen med festglade folk, regnbueflagg og fargerike flåter.– Etter to år med pandemi har det gått opp for mange hvor viktig det er for dem å feire Pride. Det er fantastisk å være tilbake til normale tilstander.

Klartale - 24 maj 22 kl. 14:55

20 prosent flere folk ble straffet med døden

2021 var et år hvor mange ble henrettet. Det er folk som er dømt til døden som straff.Minst 579 personer ble drept som følge av loven.

Klartale - 23 jun 22 kl. 13:20

Rekordmange vil vente med å betale studielånet sitt

150.000 personer vil vente med å betale studielånet sitt. Det Viser tall fra Lånekassen.

NRK - 22 jun 22 kl. 11:01

Årsaken til dødsfallene i Kristiansand: Sønn (61) døde av akutt sykdom

Foreløpig obduksjonsrapport av de to mennene som ble funnet døde i en privatbolig i Kristiansand i helga, Viser at den yngste døde av akutt sykdom. Faren døde noe etter sønnen. Det skriver Fædrelandsvennen.

NRK - 22 jun 22 kl. 10:23

Flere mister livet i motorsykkelulykker

Så langt i år har 12 motorsyklister omkommet i trafikken. Det er det høyeste tallet siden 2009, skriver Trygg Trafikk i en pressemelding. De fleste alvorlige ulykkene blir etterforsket, og rapportene Viser at utforkjøring er den mest vanlige ulykkestypen i dødsulykkene.

NRK - 10 jun 22 kl. 05:25

Biltrafikken i Oslo har økt kraftig siste år

Tall fra Fjellinjen Viser en økning i biltrafikken i Oslo på 4,7 prosent fra høsten 2019. Tidligere miljøminister Ola Elvestuen (V) sier til NTB at økningen Viser at kollektivtilbudet må styrkes og at det er nødvendig å bygge Fornebubanen. – Det vil bedre hele kollektivtilbudet i Oslo og Viken, sier han.

NRK - 19 jun 22 kl. 07:03

Færre svensker tror på Nato-medlemskap

Et stort flertall av svenskene tror at Sverige blir Nato-medlem, men andelen har falt noe de siste to ukene, Viser en meningsmåling. 83 prosent tror at Sverige kommer til å bli Nato-medlem. Det er en nedgang fra 89 prosent på tilsvarende måling for to uker siden, melder den svenske kringkasteren SVT.

NRK - 1 time siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 2 timer siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, Viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 4 timer siden

En av tre unge har aldri lest Bibelen

En tredel av alle under 30 år har aldri åpnet en bibel, Viser en undersøkelse. Bibellesingen faller samtidig som det blir flere ikke-religiøse, sier sosiolog. Religionssosiolog Erlend Hovdkinn Fonn ser sammenhengen mellom det at færre regner seg som religiøse og at færre leser Bibelen.

NRK - 18 timer siden

Varmerekord i Tromsø

På værvarslinga i Tromsø Viser gradestokken 29,7 grader. Dermed er den gamle temperaturrekorden for juni slått med 0,2 grader. Den forrige rekorden ble satt i 1974..

Aftenposten - 20 timer siden

E18-sjef reagerte med undring over byrådslederens uttalelse. Nye tall Viser hvorfor.

Da Raymond Johansen (Ap) kunngjorde at Fornebubanen skulle bygges, advarte han folk om å holde øynene åpne for….

VG - 23 timer siden

Ungdom med dårligst råd får mest hets på nett

En ny studie Viser at elever med lav sosioøkonomisk status har flere negative opplevelser på sosiale medier enn andre. Elevrådsleder Jenni Elvine Sandvik Brekke (18) mener at netthets er tabubelagt..

Klartale - 18 jun 22 kl. 06:00

Michael gikk for å gi frø til frøbanken på Svalbard

– Ingenting er umulig, sier Michael Haddad. Han er ambassadør for FN.Som seks år gammel ble Haddad lam.

NRK - 18 jun 22 kl. 05:37

Satellittfoto Viser nedgang i ukrainsk kornproduksjon

Analyser av satellittbilder fra det private amerikanske selskapet Maxar kaster nytt lys over krigens innvirkning på kornproduksjonen i Ukraina. Maxar har offentliggjort bilder som Viser endringer sammenlignet med i fjor. Områdene med størst årlig prosentvis nedgang i kornproduksjonen er Tsjernihiv-regionen og Zjytomyr-regionen, med et fall på henholdsvis nesten 70 prosent og 67 prosent, melder BBC..

Aftenposten - Igår: 06:30

Sommerens billigste mobilabonnement. Her får du mest mobildata for pengene.

Ferietid betyr økt mobildatabruk for mange. Vår prisoversikt Viser at du risikerer å betale det mangedobbelte av hva du….

NRK - Igår: 03:58

Lave gasslagre i Tyskland

Tysklands gasslagre har en fyllingsgrad på så vidt over 60 prosent, Viser tall fra gassinfrastrukturoperatøren GIE. Per mandag utgjorde fyllingsgraden 60,26 prosent, en økning på 0,34 prosent siden søndag, ifølge GIEs tall. Den tyske regjeringen har satt som mål at gasslagrene må være minst 90 prosent fulle innen starten på november.

NRK - Igår: 23:30

CNN: Minst 50 skadet og flere drept i togulykke

Den alvorlige togulykken skjedde i Missouri da toget traff en lastebil og sporet av. Ifølge togselskapet Amtrak var det 243 personer om bord. Bilder fra stedet Viser at toget har fullstendig veltet.

NRK - Igår: 21:50

Fleire skal vere døde i togulykke i USA

Fleire personar skal ha mista livet då eit tog spora av utanfor byen Mendon i den amerikanske delstaten Missouri. Det melder BNO News, som siterer naudetatane på staden. Ifølge nyheitskanalen var det 243 personar om bord.

Aftenposten - Igår: 20:00

De siste dagenes hendelser i USA og Norge Viser et farlig samrøre av hat og fobier

Taliban, andre ekstreme islamister og ekstremister på høyresiden har minst to saker til felles..

NRK - Igår: 19:28

Tusenvis har møtt opp på Rådhusplassen

Fleire tusen menneske har trassa politiets råd og møtt opp på Rådhusplassen i Oslo måndag kveld. Opphavleg skulle ei rekke organisasjonar halde ei markering der etter skytinga i Oslo natt til laurdag, der to personar blei drepne. Arrangementet blei avlyst etter at politiet anbefalte det.

Klartale - Igår: 12:53

Fire personer døde i trafikken i helgen

Så langt i år har 60 personer dødd i trafikken. Bare i helgen døde fire stykker. To døde på E6 i Bardu.

NRK - Igår: 12:19

Mener abortloven rrammer svarte kvinner mest

Høyesteretts beslutningen om å legge bort kvinners rett til abort i USA, forventes å ha stor innvirkning på svarte og fargede kvinner. Det mener flere eksperter, ifølge Reuters. Mange svarte kvinner bor i stater som vil forby abort og som har de mest regide lovene, for eksempel i sørstatene.

NRK - Igår: 12:19

Mener abortloven rammer svarte kvinner mest

Høyesteretts beslutningen om å legge bort kvinners rett til abort i USA, forventes å ha stor innvirkning på svarte og fargede kvinner. Det mener flere eksperter, ifølge Reuters. Mange svarte kvinner bor i stater som vil forby abort og som har de mest regide lovene, for eksempel i sørstatene.

Dagbladet - Igår: 11:48

Nesten nakne

Regjeringen Viser fram litt uvanlig bademote i denne ukas «Miniminister»..

E24 - I førrgår: 08:00

Dagligvare dro ned varehandelen

Det var en forholdsvis bred nedgang i varehandelen i mai, Viser nye tall..

VG - I førrgår: 07:53

Barn, pride og terror

Helgens terrorangrep i Oslo Viser igjen hvorfor menneskerettighetene insisterer at LHBT-likestilling hører hjemme i skolen. For å lære barna at menneskerettighetene gjelder alle. Og for å beskytte alle skeive barn mot det hatet som fremdeles finnes der ute..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com