Viktigste

Wednesday, 06 December, 09:42

Nyheter om Viktigste

Klartale - 28 nov 23 kl. 06:00

Høytid for omgangssyken

Akutt kvalme, oppkast og diaré. Har du fått omgangssyken? Det sprer seg i Norge.

E24 - 2 timer siden

Dette tjente partnerne i McKinsey, BCG og Bain i 2022

Nesten halvparten av partnerne tjener over 10 millioner. Dette er de Viktigste årsakene til det, mener professor..

NRK - 4 timer siden

Israelske styrker omringer Khan Younis

Det israelske militæret (IDF) sier de har omringet Khan Younis, den nest største byen i Gaza og den Viktigste byen sør i den krigsherjede enklaven. – Våre styrker omringer nå Khan Younis-området. Vi har sikret mange av Hamas' befestninger nord på Gazastripen og retter nå operasjoner mot deres posisjoner i sør, sier forsvarssjef Herzi Halevi sent tirsdag kveld.

NRK - 6 timer siden

FN stanser matutdeling til millioner i Jemen

Ns matvareprogram (WFP) stanser utdelingen av mat til millioner av mennesker som lever i opprørskontrollerte områder i krigsherjede Jemen. FN-organisasjonen sier «pausen» skyldes begrenset finansiering og at de ikke har kommet overens med houthi-opprørerne om en reduksjon i utleveringene som gjenspeiler WFPs ressurser. – Denne vanskelige avgjørelsen, som er tatt i samråd med givere, kommer etter nesten et år med forhandlinger, Vi har ikke klart å bli enige om å redusere antall mottakere fra 9,5 millioner til 6,5 millioner, sier WFP i en uttalelse.

Aftenposten - 13 timer siden

Gaza bombes sønder og sammen. Hvorfor griper ingen inn?

ISTANBUL (Aftenposten): Israels Viktigste allierte er nøkkelen til å forstå hvorfor ingen stanser krigen..

NRK - 16 timer siden

Helga Pedersen til Bondelaget

Tidligere Ap-topp og Tana-ordfører, Helga Pedersen, er den nye organisasjonssjefen i Finnmark Bondelag. Det melder Norges Bondelag på sine nettsider. – Bondelaget er bøndenes Viktigste talerør.

NRK - 19 timer siden

To mottakere får Wenche Foss' ærespris

Karpe og The Artificial limbs and polio center (ALPC) er tildelt Wenche Foss' ærespris i 2023. ALPC er en ideell og ikke-statlig organisasjon på Gazastripen. – Årets prisvinner har skapt et kompass som peker i alle himmelretninger.

Aftenposten - 19 timer siden

– Havnasjonen Norge skal få et verdenshavsenter. Selvfølgelig skal det ligge i Bergen

Nå kan Vestlandets beste – og en av verdens Viktigste – jobber bli din..

NRK - Igår: 05:13

Storbritannia og Rwanga signerer ny asylavtale

Storbritannia og Rwanda skal signere en ny avtale om overføring av asylsøkere til Rwanda. Det britiske regjeringen vil å sende asylsøkere som kommer ulovlig til Storbritannia videre til Rwanda. I forrige måned slo høyesterett fast at ordningen var i strid med menneskerettighetene.

NRK - Igår: 22:13

Jan-Egil Granfoss til Adresseavisen: – Jeg har det bedre

Jan Egil Granfoss har gitt et intervju til Adresseavisen etter at familien kom tilbake til Norge. – Jeg har det bedre, sier han til avisen. Uføretrygdede Granfoss har bodd på Filippinene med sin kone og tenåringssønn, og har i lengre tid forsøkt å komme seg hjem til Norge.

Aftenposten - Igår: 21:09

– Havnasjonen Norge skal få et verdenshavsenter. Selvfølgelig skal det ligge i Bergen

Nå kan Vestlandets beste, og en av verdens Viktigste jobber bli….

NRK - Igår: 15:45

Frp-leder anbefaler «nei» til Oslo-budsjettet

– Avstanden er stor, sier lederen for Frps bystyregruppe i Oslo, Magnus Birkelund. Han anbefaler gruppen å si nei til budsjettforslaget fra byrådet. 16.

NRK - Igår: 12:24

Studie: Dårlig hørsel en viktig risikofaktor for demens hos eldre

Dårlig hørsel hos eldre – som det er mulig å gjøre noe med – er blant de Viktigste faktorene som øker risikoen for å utvikle demens, viser en studie. Studien er gjort ved Nasjonalt senter for aldring og helse og viser at det er 36 prosent større sannsynlighet for å få demens blant dem med svekket hørsel enn blant dem med normal hørsel. Undersøkelsen viser en klar sammenheng mellom målt hørselssvekkelse og demens for dem under 85 år.

NRK - Igår: 10:25

Bru om pengebruk: – Uansvarlig budsjettriks

Høyres finanspolitiske talsperson Tina Bru reagerer på at regjeringspartiene og SV bruker 9 milliarder kroner fra et fond for tapsavsetninger til å betale for satsinger i neste års statsbudsjett. – I en tid hvor regjeringen er særlig opptatt av å fremheve at det aller Viktigste vi kan gjøre nå er å bidra til å dempe prisveksten og presset på renten ved å holde igjen på pengebruken, er det et særlig uansvarlig budsjettriks å gjøre nettopp det motsatte, men bare kalle det noe annet enn det egentlig er, sa Bru i finansdebatten i Stortinget i dag. Hun frykter pengebruken nå kan bli for høy og få negative følger for økonomien.

E24 - I førrgår: 11:03

Enighet om budsjettet: Dette betyr det for deg

Studiestøtten økes, skatten skjerpes for de med høyest inntekt og flere stønadsordninger bedres. Dette er de Viktigste endringene for deg og din lommebok i statsbudsjettet 2024..

Dagbladet - 03 dec 23 kl. 01:30

Dødelig gisselspill: - Viktigste virkemidlet

Den norske toppdiplomaten Kåre Reidar Aas sier Qatar og Egypt har jobbet intenst med å løse gissel-problemene lørdag kveld. Hamas satte hardt mot hardt for å få mer nødhjelp til Nord-Gaza..

Aftenposten - 02 dec 23 kl. 22:31

USA advarer Israel om at de kan ta «mer effektive» grep for å beskytte sivilbefolkningen på Gazastripen

USA har bedt Israel om å roe seg. Hvorfor hører ikke Israel på sin Viktigste allierte?.

Aftenposten - 01 dec 23 kl. 22:39

Norge får plass blant verdens Viktigste økonomier: – Vil åpne unike muligheter

Brasil har invitert Norge med som partner blant verdens økonomiske stormakter når landet overtar formannskapet for G20….

NRK - 01 dec 23 kl. 15:42

Statsministeren svarer på brev om Fosen-sak fra Den norske Dommerforening

23. november sendte den Den norske Dommerforening brev til stortingspresident Masud Gharahkhani og statsminister Jonas Gahr Støre om Høyesteretts dom i Fosen-saken. Nå har statsministeren svart på brevet.

NRK - 30 nov 23 kl. 19:25

Petter Dass-prisen til kyrkjerådsleiar Kristin Gunleiksrud Raaum

Kyrkjerådsleiar Kristin Gunleiksrud Raaum får Petter Dass-prisen for 2023. I juryen si grunngjeving står det mellom anna at «som leder av Den norske kirkes «regjering» har hun måttet tåle kritikk fra flere hold og samtidig forsøkt å holde en mangfoldig og sprikende kirke samlet. På tross av den vanskelige jobben, har hun vist at det aller Viktigste for henne er å sørge for at troen og kirken tas på alvor i offentligheten – i et stadig mer sekularisert samfunn».

NRK - 30 nov 23 kl. 19:06

Brasil invitert til å bli med i Opec+ neste år

Brasil inviteres til å bli med i Opec+, en samarbeidsgruppe for en rekke av verdens oljeproduserende land. Det søramerikanske landet er en stor oljeprodusent og er derfor invitert til å bli med i samarbeidet med Organisasjonen for oljeeksporterende land (Opec), ifølge kilder tett på organisasjonen, melder AFP. Opec mener oljeetterspørselen kommer til å vokse lenge etter 2030, og at det derfor trengs milliarder til nye investeringer.

NRK - 30 nov 23 kl. 14:36

USAs inflasjon demper seg til tre prosent

Det viser ferske PCE-tall fra USAs byrå for økonomisk analyse. Dermed falt prisveksten mer enn ventet. Inflasjonstallene er en av de Viktigste faktorene sentralbankene ser på når renten settes, skriver E24..

Aftenposten - 30 nov 23 kl. 14:00

En av Nicolai Tangens favoritter får hedersplass: – Et av Norges Viktigste konseptkunstverk

Nå får publikum vite langt mer om hvordan det blir i Kunstsilo Kristiansand: – Vi skal ta 2024 med storm, sier direktør….

NRK - 30 nov 23 kl. 12:10

Frp vil stramme inn reglene på Stortinget

Fremskrittspartiet mener Rødt har misbrukt retten til å invitere gjester inn på Stortinget. Nå vil lederen av justiskomiteen straffe stortingspolitikere som ikke følger reglene, skriver Dagbladet. Onsdag 11.

NRK - 30 nov 23 kl. 05:10

Klimatoppmøtet begynner i Dubai

Forhandlere fra hele verden samles torsdag i Dubai for å gjøre et nytt framstøt for å bremse klimaendringene. Klimakonferansen Cop 28 skal pågå i to uker fram til 12. desember.

NRK - 29 nov 23 kl. 10:19

Solberg ber Støre økte barnetrygden

– Økt barnetrygd kommer alle til gode, også de med lav inntekt, understreker Høyre-leder Erna Solberg. I Stortingets muntlige spørretime i dag utfordret hun statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om barnetrygden. Solberg viste til at økt barnetrygd er et effektivt virkemiddel for å hjelpe folk som sliter med økonomien.

Klartale - 28 nov 23 kl. 16:30

Slik kom Marie seg ut av den dårlige økonomien

– Jeg kjente det veldig på kroppen. Søvnen var dårlig. Jeg var sliten og hadde vondt i kroppen, sier Marie Olaussen til Klar Tale.

Aftenposten - 03 nov 23 kl. 10:56

Den Viktigste dommen gjenstår

Økokrim åpner ikke sak mot Erna Solberg og Sindre Finnes. Men dommen fra den Viktigste juryen gjenstår..

E24 - 03 nov 23 kl. 10:56

Den Viktigste dommen gjenstår

Økokrim åpner ikke sak mot Erna Solberg og Sindre Finnes. Men dommen fra den Viktigste juryen gjenstår..

NRK - 24 nov 23 kl. 17:07

God ukeslutt på Oslo Børs

Ukens siste handledag på Oslo Børs endte med en oppgang for hovedindeksen på 0,7 prosent til 1315 poeng. Den siste uken har børsen løftet seg 1,5 prosent. Equinor fikk en kursvekst 0,9 prosent til 355,15 kroner, mens Aker BP økte 1,2 prosent.

Klartale - 23 nov 23 kl. 16:30

Spiser vi fortsatt matpakker?

Den tradisjonelle matpakka er fortsatt populært blant nordmenn. Det viser en undersøkelse fra Opplysnings-kontoret for Meieri-produkter (Melk.no).

NRK - 21 nov 23 kl. 14:50

«Bamsegutt»-serien blir tema i Debatten

Den omstridte serien «Ingen elsker Bamsegutt» blir tema for Debatten på NRK tirsdag kveld. Det opplyser programleder Fredrik Solvang på sin Instagram-konto. – Det er de siste dagene blitt sagt at NRK som landets største mediehus, med størst gjennomslagskraft, må være ekstra påpasselig med fakta og presseetikk.

VG - 21 nov 23 kl. 00:59

Russisk kirkesjef lover himmelen for døde soldater: – En av Putins Viktigste støtter

Vladimir Putin (71) har gitt patriark Kirill (76) årets presidentpris. Patriarken sier at de som faller for Russland i krigen, kommer til himmelen. – Har aktivt bidratt til krigsinnsatsen, sier en ekspert til VG..

NRK - 20 nov 23 kl. 19:47

Omsatte for 212 millioner i forrige uke

Norges Råfisklag melder at foreløpige omsetningstall for uke 46 viser en omsetning på 212 millioner, mot 322 millioner kroner uken før. – Som normalt mot slutten av året består det meste av råfisklagets omsetning av sjøfryst fisk og skalldyr, som svinger i takt med leveransene fra den havgående flåten, skriver Norges Råfisklag om fisket i forrige uke fra Finnmark til og Nordmøre. – Torsken var suverent størst i verdi når det gjelder omsetningen av sjøfryst råstoff med hele 70 millioner kroner.

VG - 19 nov 23 kl. 15:34

Tenk om denne kampen hadde betydd noe

Skottland mot Norge: Dette KUNNE og burde vært årets Viktigste landskamp. Og faktum er at den, paradoksalt, ville blitt spilt UTEN Norges fire beste, offensive spillere. Tenk om....

NRK - 17 nov 23 kl. 16:01

Rogaland Ap ut mot Støres budsjett-grep

Rogaland Ap støtter ikke regjeringens forslag til endringer i den såkalte CO2-kompensasjonsordningen. Fra før har LO-forbundet Industri Energi truet med streik om endringene som foreslås i statsbudsjettet, ikke blir omstøtt av Stortinget. – Rogaland Arbeiderparti er bekymret for at det foreslåtte kuttet i CO2-kompensasjonsordningen i skaper uforutsigbarhet for norsk industri, heter det i en uttalelse fra fylkeslaget.

NRK - 17 nov 23 kl. 01:05

Internasjonalt pris til norsk film om Gaza

Den palestinske filmskaperen Mohamed Jabaly vant prisen for beste regi på den internasjonale dokumentarfilm-festivalen IDFA i Amsterdam torsdag kveld. Filmen hans, «Life is beautiful», er en norsk dokumentarfilm med handling fra Gaza og Norge. – Det er stort, og første gang en norsk film får denne prisen, skriver kommunikasjonsrådgiver Jakob Berg i Norsk filminstitutt i en e-post til NRK.

NRK - 17 nov 23 kl. 01:05

Internasjonal pris til norsk film om Gaza

Den palestinske filmskaperen Mohamed Jabaly vant prisen for beste regi på den internasjonale dokumentarfilm-festivalen IDFA i Amsterdam torsdag kveld. Filmen hans, «Life is beautiful», er en norsk dokumentarfilm med handling fra Gaza og Norge. – Det er stort, og første gang en norsk film får denne prisen, skriver kommunikasjonsrådgiver Jakob Berg i Norsk filminstitutt i en e-post til NRK.

NRK - 16 nov 23 kl. 12:50

Russland: Navalnyjs advokater på liste over «terrorister og ekstremister»

Russland har plassert tre av advokatene til den fengslede opposisjonspolitikeren Alexei Navalnyj på en liste over «terrorister og ekstremister». Det skriver Reuters. De tre advokatene, Vadim Kobzev, Igor Sergunin og Alexei Liptser, ble satt i varetekt 13.

E24 - 16 nov 23 kl. 11:10

Tollefsens Viktigste samarbeidspartner politianmeldt

Pensjonsfondet Alecta bekrefter at det svenske finanstilsynet har anmeldt en eller flere personer i tilknytning til selskapets investering i boliggiganten Heimstaden Bostad..

NRK - 16 nov 23 kl. 01:10

Høyesterett skal avgjøre cannabis-grenser i blodet

Høyesterett skal torsdag avgjøre cannabis-grenser i blodet til norske sjåfører. Retten skal gå opp grensene for hvor mye cannabis det kan være i blodet før det regnes som ruskjøring. Høyesterett skal vurdere om forbudsgrensen for THC i blodet hos sjåfører er lovlig eller ikke.

VG - 14 nov 23 kl. 17:05

Medaljer er ikke det Viktigste

Ingvild Flugstad Østberg (33) har skapt mange magiske øyeblikk. Spørsmålet er når prisen blir for høy i jaget etter enda flere medaljer..

VG - 13 nov 23 kl. 18:54

Fikk hente kjæledyr fra evakuert by: – Surrealistisk

Mandag formiddag fikk alle beboerne i byen Grindavík lov til å hente kjæledyr og de Viktigste eiendelene sine. Men de måtte være raske..

NRK - 13 nov 23 kl. 15:02

Innbyggere i evakuert by får slippe inn for å hente det Viktigste

Innbyggerne i den islandske byen Grindavík ble evakuert fredag på grunn av faren for et vulkanutbrudd i området. Hittil har kun innbyggerne i én del av byen fått reise inn for å hente eiendeler, men mandag får alle innbyggerne reise inn en kort stund for å hente det aller nødvendigste. Det skriver den islandske kringkasteren RÚV.

VG - 12 nov 23 kl. 10:44

Edru kjendiser: Vi kan lære noe av dem

Kjendiser som legger alkohol på hyllen får oppmerksomhet. Men det Viktigste vi kan lære fra dem, er ikke nødvendigvis at vi må gjøre det samme..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com