Vestland

Wednesday, 06 December, 08:37

Nyheter om Vestland

NRK - 07 sep 23 kl. 08:11

Sjukefråværet auka i Vestland i andre kvartal

Sjukefråværet i Vestland fylke i andre kvartal auka samanlikna med same kvartal i fjor, og svarar til nesten 900 000 tapte dagsverk. Det skriv NAV Vestland i ei pressemelding. – Vi registrerer ein vedvarande auke dei siste fem åra frå 4,6 prosent til 5,6 prosent sjukefråvær.

NRK - 18 timer siden

Farevarsel om snø er sendt ut for deler av Vestlandet

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel om snø for deler av Vestland fylke. – Fra onsdag formiddag til torsdag formiddag er det ventet 5 til 15 centimeter snø i ytre strøk av Vestland, mens det på kysten kan komme opp i 20 centimeter, skrive Meteorologene på X/Twitter. De oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene, og beskytte sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden.

NRK - Igår: 23:23

Vegvesenet advarer mot glatta: Salt og sand hjelper ikke

Det er så kaldt at Vegtrafikksentralen i Vestland varsler om glatte veier de ikke klarer å gjøre noe med. – Ved så lave temperaturer hjelper det ikke å salte, og fast sand som brukes, vil ikke feste seg i hjulsporene, opplyser Vegtrafikksentralen vest. De skriver at det er svært lave temperaturer flere steder i Vestland.

NRK - 13 nov 23 kl. 11:17

Ung kvinne døde på barnevernsinstitusjon i Bergen: Har startet tilsyn

Statsforvalteren i Vestland har startet tilsyn etter at en ung kvinne i slutten av tenårene ble funnet død på en barnevernsinstitusjon i Bergen torsdag forrige uke. – Vi har startet tilsyn, men i den fasen vi er i nå jobber vi med å innhente informasjon bredt fra de ulike involverte tjenestene. Også må vi komme nærmere tilbake til hvilke tjenester vi har en nærmere oppfølging av, sier Øystein Breirem Jacobsen, seksjonssjef ved Statsforvalteren i Vestland.

NRK - 06 nov 23 kl. 18:52

Redningsaksjon i Vestland

Politiet skriver på X/Twitter at de har iverksatt en redningsaksjon i Tordalen i Kvam kommune i Vestland. – Røde Kors-mannskaper er på vei til en kvinne som har gått seg fast i bratt terreng. Politiet har dialog med kvinnen og vet hennes nøyaktige posisjon, skriver politiet..

Dagbladet - 2 timer siden

To funnet døde i natt

To mennesker er funnet døde på en adresse i Øygarden i Vestland..

Klartale - Igår: 07:00

Halvparten sjekker mobilen bak rattet

45 prosent sjekker mobilen bak rattet. Det viser en ny undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring.– Bøtene har blitt høye med god grunn.

NRK - 21 okt 23 kl. 13:27

Meteorologen: Ligg tynt an om du køyrer campingbil over Hardangerbrua

Sterk vind, tre som veltar og innstilte ferjer i Hardanger. Det meldte uveret har ikkje fått like store konsekvensar i Vestland som i Agder, og er på det sterkaste laurdag på dagtid. Den sterke vinden vil halde det gåande nokre timar til i Vestland, ifølgje vakthavande meteorolog Magnus Haukeland til NRK.

NRK - 20 okt 23 kl. 07:17

Uvêret har nådd Vestland

Ferjeavganger blir kansellert og Hardangerbrua er for augneblikket stengd, melder Bergens Tidende. Det er meldt kraftig vind og nedbør i deler av Agder og i indre strøk av Vestland, noko som kan gje vanskelege køyreforhold, skriv Vegvesenet på sine nettsider..

NRK - 20 okt 23 kl. 07:08

Varslar mykje vind - bruer og vegar kan bli stengde

Det er varsla mykje vind det neste døgnet. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for kraftige vindkast i Vestland. Hardangerbrua i Vestland er stengd på grunn av vinden.

Klartale - 01 dec 23 kl. 08:49

Seks døde i trafikken i november

Alle som døde i november var over 40 år. De døde var fem menn og én kvinne. Ulykkene skjedde i Nordland, Troms og Finnmark, Viken, Innlandet og Vestland.

NRK - 16 okt 23 kl. 10:41

Farevarsel om jord- og flomskredfare i Vestland

Det er sendt ut et gult farevarsel om jord- og flomskredfare for store deler av Vestland. Varselet gjelder fra mandag klokken 14 og fram til tirsdag klokken 12. – Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring, er oppfordringen fra NVE.

NRK - 24 nov 23 kl. 22:23

Buss ligger på siden i Gloppen

En buss ligger på sdien i Gloppen i Vestland melder 110 Vest på X. Seks passasjerer i bussen fremstår uskadd. Nødetater på vei..

NRK - 24 nov 23 kl. 22:23

Buss med åtte ombord veltet i Gloppen

En buss ligger på siden i Gloppen i Vestland, melder 110 Vest. Det skal ha vært åtte passasjerer i bussen, alle fremstår uskadd. Ulykken skal ha skjedd i en sving på vei opp til Utvikfjellet, skriver politiet.

NRK - 24 nov 23 kl. 08:15

Fanget 183 tonn pukkellaks i sommar

I 2023 blei det for første gong fanga meir pukkellaks, både i tal fisk og vekt, enn atlantisk laks i norske fjordar. Det vart fanga til saman 183 tonn pukkellaks, ein auke på 112 tonn frå 2021. Samtidig gjekk fangsten av atlantisk laks ned med 21 tonn frå 134 tonn i 2022.

Dagbladet - 20 nov 23 kl. 19:01

Alvorlig ulykke i Vestland

En personbil og en tankbil har støtt sammen..

NRK - 20 nov 23 kl. 18:48

Politiet: – Alvorlig ulykke mellom personbil og tankbil i Vaksdal

En personbil og en tankbil med etsende væske er involvert i en ulykke i Stavenestunnelen i Vaksdal i Vestland. – Anses som en alvorlig ulykke, skriver Vest politidistrikt på X/Twitter..

NRK - 28 aug 23 kl. 04:43

Halvparten av velgerne i Vestland sier nei til vindkraft

Halvparten av de spurte stiller seg negative til utbygging av vindkraft i Vestland fylke, viser en måling før valget. En tredel svarer de er positive. Det er i en måling Respons har utført for Bergens Tidende blant 800 velgere i Vestland fylke, at 50 prosent sier nei til bygging av nye vindkraftverk.

NRK - 20 nov 23 kl. 07:44

Fem fylker står for nesten all verdiskapning i sjømatnæringen

Fylkene Nordland, Vestland, Troms og Finnmark, Møre og Romsdal og Trøndelag står for 90 prosent av verdiskapningen i sjømatnæringen. Verdiene som ble skapt på sjømat i fjor, økte med 36 prosent fra året før og var på 71 milliarder kroner, viser en rapport fra matforskningsinstituttet Nofima. Regner man med ringvirkninger, var den totale verdiskapingen på 109 milliarder kroner.

NRK - 05 okt 23 kl. 08:18

Bravida kjøper Vestlandets største elektrokonsern

Bravida Norge kjøper Thonestvedt-konsernet på Vestlandet. Oppkjøpet må imidlertid godkjennes av konkurransemyndighetene. Om kjøpet godkjennes, blir Bravida Norge den største elektroservice-aktøren på markedet i Vestland.

NRK - 09 nov 23 kl. 08:17

Ordførar: – Vi har behandla saka på feil grunnlag

– Ordførar Stig Ove Ølmheim i Sogndal seier at tidlegare ordførar Arnstein Menes ikkje gav formannskapet korrekte opplysningar då han søkte om etterløn. – Vi hadde tillit til at han gav rette opplysningar. Det viste seg i ettertid at han ikkje har gjort det, og difor er saka behandla på feil grunnlag.

NRK - 06 nov 23 kl. 10:55

Norsk seiler på sykehus i England

NRK har vært i kontakt med seileren fra Vestland som forrige uke måtte reddes av britisk og fransk luftforsvar etter å ha blitt tatt av stormen «Ciaran» på Atlanterhavet. Han ligger nå på et sykehus i Sør-England. – Du kan si at kapteinen har det veldig bra, og at han ligger trygt på sykehus og venter på operasjon, sier han til NRK mandag formiddag..

Klartale - 01 nov 23 kl. 15:30

Været varierer de neste dagene

Anne Solveig Andersen sier det kommer mye forskjellig vær. Hun er meteorolog.Ytre strø av Agder kan få opptil 100 millimeter regn på et døgn, ifølge meteorologen.

NRK - 15 sep 23 kl. 15:44

Slår alarm om kor mykje Hardangerfjorden si smertegrense

Nye utrekningar gjort av Statsforvaltaren i Vestland tyder på at smertegrensa for kor mykje nitrogenutslepp Hardangerfjorden kan tåla snart er nådd, skriv DN. Per i dag er det fiskeoppdrett som er den klart største kjelda til utslepp av næringssalter, skriv avisa. Held oppdrettsnæringa fram med å sleppa ut like mykje næringssalter som i dag, risikerer ein at oksygenet vil forsvinna frå dei djupaste delane av fjorden, ifølge utrekninga.

VG - 27 okt 23 kl. 18:26

Bakterie sprer seg: – Følger godt med

Forekomsten av bakterien mycoplasma pneumonia øker i alle fylker. Den beskrives som betydelig i Vestland. Risikogrupper bør ha lavere terskel for å kontakte lege, sier smittevernoverlege..

NRK - 11 sep 23 kl. 23:08

INP-leder: – Vi er like sjokkert som dere

INP-leder Ann Jorun Hillersøy er førstekandidat for INP i Bergen og på fylkestinget i Vestland. Hun jubler for dagens gode valgresultat, og har vansker med å ta innover seg de gode tallene flere steder i landet. – Vi er like overrasket over dette som dere, sier hun i NRKs valgsending for Vestland..

NRK - 21 okt 23 kl. 17:48

Hadle Rasmus Bjuland gjenvalgt som KrFU-leder

Landsmøtet i Kristelig Folkepartis Ungdom gjenvalgte lørdag Hadle Rasmus Bjuland til ett nytt år som leder. 23 år gamle Bjuland har sittet som leder i KrFU siden 2021 og får med seg Erik Rønhovde fra Vestfold og Telemark og Thea Myhr fra Vestland som nestledere i KrFs ungdomspartiet. Ylva Bang er valgt som ny Internasjonalt ansvarlig i KrFU.

NRK - 14 okt 23 kl. 08:01

Røde Kors har funnet gutter som gikk seg vill

Det ble natt til lørdag satt i gang en redningsaksjon etter at to unge menn hadde gått seg vill på vei til hyttetur i Kordølsfjellet i Kinn kommune i Vestland. Røde Kors fant guttene lørdag morgen..

NRK - 14 okt 23 kl. 05:52

Leteaksjon etter to menn i Kinn

To unge menn, som skulle på hyttetur, har gått seg bort i Kordølsfjellet i Kinn kommune i Vestland. Det er satt i gang en redningsaksjon, melder Vest politidistrikt. Røde Kors er kalt ut.

NRK - 28 aug 23 kl. 15:17

Sikta politikar vil søkja fritak etter valet

Ap-politikaren i Vestland, som er sikta for seksuell omgang med ein mindreårig, vil søkja fritak for alle politiske verv om han vert valt inn i kommunestyret. Det stadfester mannen sin forsvarar, advokat Odd Arild Helland. Søndag kveld vart det kjent at ein av toppkandidatane i ein kommune i Vestland er sikta av politiet.

VG - 05 okt 23 kl. 11:53

Sensasjonelt 4000 år gammelt gravfunn: – Sterke og emosjonelle bilder

Et nytt og sensasjonelt 4000 år gammelt gravfunn er gjort på Selje i Vestland. Det er over hundre år siden arkeologer gjorde en like unik og godt bevart oppdagelse i Norge..

NRK - 03 okt 23 kl. 09:33

Seks druknet i september

Så langt i år har 69 personer druknet i Norge, én mer enn på samme tid i fjor. I september var det seks personer som druknet. Fem menn og én kvinne druknet i forrige måned, ifølge tallene fra Redningsselskapet.

NRK - 16 apr 23 kl. 18:52

Fergeselskap: Flere avganger over hele landet innstilles

Avganger på flere fergesamband over hele landet blir innstilt som følge av streiken, opplyser fergeselskapet Norled. – Det rammer ferjer og hurtigbåter i Oslo, Tromsø, på Vestlandet og i Rogaland. Det blir færre avganger og lavere frekvens på avgangene, sier kommunikasjonssjef Cathrine Gjertsen i Norled til NTB.

Aftenposten - 29 sep 23 kl. 22:10

Ja til ny milliard-kraftlinje på Vestlandet

Fredag sa regjeringen ja til en ny kraftlinje til rundt to milliarder kroner på grensen mellom Vestland og Rogaland..

E24 - 29 sep 23 kl. 22:09

Ja til ny milliard-kraftlinje på Vestlandet

Fredag sa regjeringen ja til en ny kraftlinje til rundt to milliarder kroner på grensen mellom Vestland og Rogaland..

Klartale - 27 sep 23 kl. 09:49

Tordenvær skaper trøbbel for trafikken

På Bergen lufthavn Flesland er flere avganger utsatt. Det samme gjelder ankomst, ifølge kanalen NRK.Togene på Jærbanen mellom Sandnes og Stavanger er stengt.

NRK - 27 sep 23 kl. 07:06

Mer enn 1800 lynnedslag på én time

Det er et kraftig tordenvær på sør- og Vestlandet onsdag morgen. I løpet av de siste 30 minuttene har det vært mer enn 1800 lynnedslag, viser observasjoner fra Meteorologisk institutt. Det er ute gult farevarsel om styrtregn og mye lyn.

NRK - 27 sep 23 kl. 07:06

Mer enn 2000 lyn på 30 minutter

Det er et kraftig tordenvær på sør- og Vestlandet onsdag morgen. I løpet av de siste 30 minuttene har det vært mer enn 2000 lynregistreringer, viser observasjoner fra Meteorologisk institutt. Det er ute gult farevarsel om styrtregn og mye lyn.

NRK - 26 sep 23 kl. 13:21

Farevarsel for styrtregn: – kan komme 20 millimeter på en time

Det er sendt ut gult farevarsel for styrtregn for deler av Agder, Rogaland og Vestland, skriver Meteorologisk institutt. Farevarselet gjelder vest i Agder fra Flekkefjord til Lindesnes. De kraftigste regnbygene er ventet fra onsdag morgen til sent onsdag formiddag, og det kan komme over 20 millimeter på en time..

Klartale - 25 sep 23 kl. 08:34

Nå starter elgjakta

Hvert år blir rundt 30.000 elger skutt i Norge. Rundt 60.

NRK - 25 sep 23 kl. 07:49

Ber sjåførar vere obs på farevarsel

Utover dagen i dag er det venta mykje regn i Vestland fylke og Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel. Lokalt kan det kome mellom 60 og 80 millimeter nedbør i løpet av 24 timar. Det kan også vere fare for overvatn i tettbygde område.

NRK - 24 sep 23 kl. 17:16

Kripos kalles inn etter funn av død person i campingvogn i Stord

Sørvest politidistrikt har bedt om bistand av Kripos etter at en person ble funnet død etter en brann i en campingvogn i Stord i Vestland natt til lørdag. – Krimteknikere avslutter de foreløpige undersøkelsene, og så vil vi kontakte Kripos for teknisk arbeid, sier jourhavende jurist Kjetil Solhaug i Sørvest politidistrikt til Sunnhordland. Flere undersøkelser skal gjøres i løpet av uka, og fra og med mandag er det Stord politistasjon som har ansvar for den videre etterforskningen.

NRK - 07 aug 23 kl. 11:57

Oppgraderer farevarselnivået for fleire kommunar i Vestland

Oppdatert informasjon måndag føremiddag oppjusterer farevarselnivået for uvêret «Hans» i fleire kommunar i Vestland fylke. For flaum- og jordskred er kommunane Sogndal og Aurland inkludert i gult varsel frå 7. august.

Klartale - 18 sep 23 kl. 08:26

Florø sørger etter tragisk ulykke

Søndag hedret folk i Florø de døde. Bare dager før ble tre unge liv revet bort. Ulykken skjedde i Florø i Vestland.

NRK - 17 sep 23 kl. 21:47

Mann funne av redningshelikopter

Mannen som har vore sakna etter ein fottur ved Åstøylen i Gloppen kommune er funne av redningshelikopter, melder politiet i Vestland. Mannen er vaken og er frakta til Førde sjukehus av redningshelikopteret..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com