Vestbredden

Wednesday, 29 June, 09:03

Nyheter om Vestbredden

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 jun 22 kl. 10:00

Palestinsk tenåring drept av israelske soldater

En palestinsk 16-åring ble fredag kveld skutt og drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, ifølge palestinske kilder. Mohammad Hamad befant seg på en vei som leder til den ulovlige israelske bosettingen Ofra da han ble skutt, opplyser en talsmann for lokale palestinske myndigheter. Han døde natt til lørdag av skadene.

NRK - 24 jun 22 kl. 11:48

FN: Palestinsk journalist drept av Israel

Kulen som drepte palentinske journalisten Shireen Abu Akleh ble avfyrt israelske styrker. Det FN slår FN fast, ifølge nyhetsbyrået AFP. Akleh jobbet for Al Jazeera og ble drept da hun rapporterte fra Vestbredden i mai..

NRK - 24 jun 22 kl. 11:48

FN: Palestinsk journalist ble drept av Israel

Kulen som drepte den palestinske journalisten Shireen Abu Akleh ble avfyrt av israelske styrker. Det slår FN fast, ifølge nyhetsbyrået AFP. FNs menneskerettighetskontor har gjennomført en gransking av drapet.

NRK - 22 jun 22 kl. 01:17

Palestiner drept på Vestbredden

Palestinske myndigheter hevder at en israelsk bosetter har knivstukket og drept en palestiner på den okkuperte Vestbredden. Den 27 år gamle Ali Harb fra landsbyen Iskaka ble stukket i hjertet av en bosetter tirsdag, opplyser departementet i en uttalelse. Fetteren hans, Firas Naim, forteller til nyhetsbyrået AFP at israelske sikkerhetsstyrker var til stede da Harb ble drept.

NRK - 19 jun 22 kl. 11:14

AFP: Palestinsk mann drept av israelske styrker

En palestinsk person er skutt og drept av israelske styrker nær en sikkerhetsbarriere på Vestbredden, melder AFP, og siterer palestinske myndigheter. Mannen var fra Nablus. Israels hær sier til AFP at de undersøker hendelsen..

NRK - 18 jun 22 kl. 03:19

Rakettangrep mot Israel

Militante palestinere har skutt en rakett inn i det sørlige Israel, ifølge den israelske hæren. Raketten ble skutt ned av det israelske luftforsvarssystemet etter at sirener gikk av i kystbyen Ashkelon, opplyste hæren natt til lørdag. Det var ikke meldt om drepte eller sårede.

NRK - 17 jun 22 kl. 04:50

Tre palestinere skal være skutt og drept

Israelske styrker skjøt og drepte tre palestinere og såret ytterligere åtte i en operasjon på den okkuperte Vestbredden fredag, ifølge palestinske myndigheter. Det palestinske helsedepartementet sier ikke noe om hva som har forløpt. Palestinske medier siterer vitner på at israelske styrker åpnet ild og drepte tre personer i en bil i byen Jenin nord på Vestbredden.

NRK - 13 jun 22 kl. 09:49

Merking av næringsmidler fra Vestbredden

Næringsmidler med opprinnelse i områder okkupert av Israel skal merkes med hvilket område produktet kommer fra, og at det kommer fra en israelsk bosetting dersom det er tilfelle. Det skriver utenriksdepartementet i en pressemelding. Dette er en avgjørelse i EU-domstolen fra november 2019.

VG - 11 jun 22 kl. 23:49

Israel hardt ut mot Norge for merking av bosetterprodukter

Norges beslutning om å merke produkter produsert i Israels ulovlige bosetninger på Vestbredden, fordømmes av Israels utenriksdepartement, melder avisa Haaretz..

NRK - 10 jun 22 kl. 19:58

Regjeringen krever merking av israelske bosetterprodukter

Regjeringen har besluttet at varer produsert i Israels ulovlige bosetninger på Vestbredden og Golanhøydene heretter skal merkes tydelig med opprinnelsessted. Israelske bosetterprodukter har tidligere vært merket med Israel som opprinnelsesland, men heretter må det framgå av merkingen at produktene kommer fra bosetninger som er opprettet i strid med folkeretten. Utenriksdepartementet viser til EU-domstolens avgjørelse fra november 2019 der det slås fast at israelske produkter fra okkuperte områder må merkes særskilt slik at forbrukerne ikke blir villedet.

NRK - 07 jun 22 kl. 19:15

FN med krass kritikk av israelsk okkupasjon

Israels okkupasjon av palestinske områder og diskriminering av palestinerne er hovedårsak til den voldelige konflikten i området, konkluderer ny FN-rapport. For å få en slutt på voldssyklusen er det helt avgjørende at Israel trekker seg ut av de okkuperte områdene i tråd med Sikkerhetsrådets resolusjoner, heter det i rapporten som er utarbeidet av en FN-opprettet granskingskommisjon. Israel okkuperte Vestbredden og Øst-Jerusalem i 1967 og har siden nektet å etterleve gjentatte krav om tilbaketrekning fra FNs sikkerhetsråd..

NRK - 02 jun 22 kl. 17:01

Palestinsk tenåring drept av israelske soldater

En palestinsk tenåring er skutt og drept av israelske soldater. Det melder AFP. Det er den fjerde palestineren som blir drept av israelske soldater på to dager.

NRK - 02 jun 22 kl. 07:50

Palestiner skal være drept i flyktningleir på Vestbredden

En palestinsk mann skal være drept i uroligheter i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter. Palestinske helsemyndigheter opplyser at mannen ble drept av den israelske hæren i et sammenstøt i flyktningleiren Dheisheh utenfor Betlehem. Den israelske hæren har ikke kommentert dødsfallet.

NRK - 01 jun 22 kl. 08:35

Palestinsk kvinne med kniv skutt og drept på Vestbredden

En palestinsk kvinne som ifølge den israelske hæren gikk mot en israelsk soldat med en kniv, skal ha blitt skutt og drept i al-Aroub på Vestbredden. Palestinske helsemyndigheter har bekreftet at kvinnen er død. De opplyser at kvinnen døde som følge av et skudd mot overkroppen, det melder AFP.

NRK - 27 maj 22 kl. 20:16

Palestinsk tenåring drept på Vestbredden

En palestinsk tenåring er drept av den israelske hæren på Vestbredden, melder AFP..

NRK - 26 maj 22 kl. 18:58

– Drept med overlegg

Palestinske myndigheter sier at deres gransking viser at Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble drept med overlegg av israelske styrker. Den palestinske riksadvokaten Akram Al-Khateeb kunngjorde resultatet av granskingen på en pressekonferanse i Ramallah torsdag. Israel vil trolig avvise påstanden som grunnløs.

NRK - 25 maj 22 kl. 06:47

Palestinsk tenåring drept på Vestbredden

En palestinsk tenåring er drept av den israelske hæren i et sammenstøt på Vestbredden, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 22 maj 22 kl. 06:06

56 palestinere og 18 israelere drept

56 palestinere er drept på Vestbredden så langt i år, opplyser palestinske helsemyndigheter. 18 av dem var fra byen Jenin. På israelsk siden er minst 18 drept i angrep på palestinsk område siden mars, ifølge en oversikt fra CNN.

NRK - 21 maj 22 kl. 13:39

Palestinske myndigheter: 17-åring drept av israelske soldater

En 17-årig palestiner er skutt og drept av israelske styrker under sammenstøt ved Jenin på Vestbredden, ifølge det palestinske helsedepartementet. Samtidig er en 18-åring kritisk skadd, opplyser departementet. Sammenstøtene fant sted lørdag.

NRK - 21 maj 22 kl. 05:40

Tenåring drept på Vestbredden

En palestinsk tenåringsgutt ble skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker lørdag morgen på den okkuperte Vestbredden, melder AFP. Palestinske helsemyndigheter opplyser at en 17-åring ble drept, og at en 18-åring er kritisk skadet i byen Jenin nord på Vestbredden..

Aftenposten - 14 maj 22 kl. 12:49

Fra taket på huset sitt ser han rett over til hjembyen. I veien står en ni meter høy mur.

ØST-JERUSALEM/ABU DIS (Aftenposten): Palestinere på Vestbredden har levd med «apartheidmuren» i 20 år..

NRK - 13 maj 22 kl. 16:24

15 land ber Israel om å ikke bygge på Vestbredden

Flere europeiske land ber Israel om å ikke gjennomføre landets siste avgjørelse om å bygge over 4000 nye boliger på Vestbredden. Det melder Reuters. Uttalelsen ble publisert av det franske utenriksdepartementet.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:36

Israelsk politimann død etter Jenin-aksjon

En israelsk politioffiser som ble såret under et raid ved Jenin på den okkuperte Vestbredden fredag, er død av skadene, opplyser israelsk politi. Den 47 år gamle israelske offiseren tilhørte politiets antiterrorstyrke og ble skutt i landsbyen Burqin, 5 kilometer vest for Jenin. 13 palestinere ble såret under den israelske aksjonen i området rundt Jenin, og tilstanden til to av dem er ifølge den israelske avisen Haaretz livstruende.

NRK - 13 maj 22 kl. 09:51

Palestiner såret i sammenstøt med israelske styrker

Én palestiner er fraktet til sykehus med skuddskader etter sammenstøt med israelske styrker i byen Jenin på Vestbredden. Det skjedde under en militæroperasjon fredag, opplyser en fotograf fra nyhetsbyrået AFP samt det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Israelske styrker skal ha skutt granater mot boligen til en person som betegnes som en mistenkt i en flyktningleir i byen.

NRK - 12 maj 22 kl. 17:06

Israel vil bygge 4400 boliger på Vestbredden

Israel framskynder planen om å bygge over 4.400 nye boliger i de ulovlige bosettingene på den okkuperte Vestbredden, ifølge Peace Now. FNs sikkerhetsråd har slått fast at de israelske bosettingene i okkuperte palestinske områder er ulovlige og krever at all byggeaktivitet i dem stanses.

NRK - 11 maj 22 kl. 16:45

EU krever uavhengig etterforskning av journalist-drap på Vestbredden

EU fordømmer drapet på den palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh på den okkuperte Vestbredden. USA og EU ber om gransking. EUs utenrikskontor krever i en uttalelse en uavhengig gransking av omstendighetene rundt drapet.

VG - 11 maj 22 kl. 15:42

Øyenvitne om drapet på Al Jazeera-journalist: – Vi ble bevisst angrepet

RAMALLAH/OSLO (VG) En kollega forteller om dramaet da Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt og drept på jobb på Vestbredden onsdag morgen..

VG - 11 maj 22 kl. 15:42

Video viser skyting mot Al Jazeera-journalister: – Vi ble bevisst angrepet

RAMALLAH/OSLO (VG) Onsdag morgen ble den anerkjente Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh skutt og drept på jobb på Vestbredden. Øyenvitner forteller til VG hva som skjedde..

NRK - 11 maj 22 kl. 15:10

Huitfeldt opprørt etter drap på journalist

Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier i en pressemelding onsdag at hun er svært opprørt over drapet på Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh på Vestbredden. – Angrep på journalister er et økende problem og er et angrep på ytringsfrihet og demokrati. Det er viktig at drapet nå etterforskes, sier Huitfeldt..

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 09:34

Erfaren journalist skutt og drept på Vestbredden: – Åpenbart drap

Sherine Abu Aqla var Al Jazeeras korrespondent på Vestbredden. Hun ble skutt og drept da israelske soldater stormet byen….

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 09:34

Den erfarne journalisten ble skutt på Vestbredden i dag: – Et åpenbart mord, mener arbeidsgiveren hennes.

Sherine Abu Aqla var Al Jazeeras korrespondent på Vestbredden. Onsdag morgen ble hun skutt og drept da israelske….

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:49

Al Jazeera-journalist drept av israelske soldater

Shireen Abu Akleh ble drept av israelske soldater. Hun var journalist for den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera. Det skjedde på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter om.

VG - 11 maj 22 kl. 07:14

Palestinske myndigheter: Al-Jazeera-journalist skutt og drept på Vestbredden

Palestinas helsedepartement skriver på Twitter at Al-Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh er blitt drept av den israelske hæren på okkuperte Vestbredden..

NRK - 11 maj 22 kl. 06:36

Al Jazeera-journalist skal ha blitt drept av skudd fra den israelske hæren

En Al Jazeera-reporter skal ha blitt drept av den israelske hæren på den okkuperte Vestbredden onsdag, melder Reuters, og siterer det palestinske helsedepartementet. Al Jazeera bekrefter at det var journalisten Shireen Abu Akleh som ble skutt. Det israelske militæret har ikke kommentert anklagene, skriver Reuters..

Aftenposten - 02 maj 22 kl. 07:41

En bølge av terror rammet Israel. Svaret har gått hardt ut over særlig én by.

JENIN, Vestbredden (Aftenposten): Byen ble kalt «martyrenes hovedstad». Så ble det stille..

Aftenposten - 01 maj 22 kl. 21:22

I byen deres gjemmer det seg terrorister. Men det er først når soldatene ruller inn, at de blir redde.

JENIN, Vestbredden (Aftenposten): Byen ble kalt «martyrenes hovedstad». Så ble det stille..

NRK - 30 apr 22 kl. 06:32

To drept på Vestbredden

En israelsk vakt og en palestinsk mann ble fredag drept i separate hendelser på den okkuperte Vestbredden. Israeleren sto vakt på en jødisk bosetting da han ble skutt fra en passerende bil. Noen timer ble en palestinsk mann i 20-åra skutt og drept av israelske styrker i landsbyen Azzun.

NRK - 30 apr 22 kl. 02:16

Sikkerhetsvakt drept på Vestbredden

En israelsk sikkerhetsvakt ble fredag skutt og drept i et angrep mot den israelsk bosettingen Ariel på den okkuperte Vestbredden, ifølge nødetater og den israelske hæren. To menn flyktet fra stedet, og politiet leter etter dem i området rundt Nablus, skriver avisa Haaretz. Islamistgruppa Hamas, som kontrollerer Gazastripen, hyller angrepet som «en heroisk operasjon», skriver NTB.

VG - 19 apr 22 kl. 11:26

Forsker om uroen mellom Israel og Palestina: – Skal bare en liten dråpe til

Tirsdag har israelske soldater skutt tåregass mot palestinske demonstranter på Vestbredden. Israelske styrker skal også ha avfyrt tåregass ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem..

VG - 19 apr 22 kl. 11:26

Tusener ventes å delta i kontroversiell marsj på Vestbredden

Spenningen i Jerusalem og på okkuperte Vestbredden fortsetter å stige gjennom den jødiske påskeuken. Tirsdag fryktes nye sammenstøt etter at Israel bombet Gaza, og tirsdag kveld samles FNs sikkerhetsråd for å diskutere situasjonen..

VG - 19 apr 22 kl. 11:26

Israelske soldater støtte sammen med palestinere på Vestbredden

Spenningen i Jerusalem og på okkuperte Vestbredden fortsetter å stige gjennom den jødiske påskeuken. Tirsdag meldes det om nye sammenstøt etter at Israel bombet Gaza..

NRK - 18 apr 22 kl. 20:18

To palestinere skutt og såret av israelske soldater

To palestinere er kritisk skadd etter å ha blitt skutt av soldater i en israelsk militæroperasjon på Vestbredden, der elleve palestiner ble pågrepet. Den israelske hæren sier titalls palestinere kastet steiner og eksplosiver mot soldatene, som «svarte med skarp ammunisjon». Palestinske helsemyndigheter sier to menn ble ført til sykehus med kritiske skader etter aksjonen i det okkuperte området.

NRK - 18 apr 22 kl. 18:15

FNs sikkerhetsråd møtes tirsdag for å diskutere Jerusalem

Sikkerhetsrådet skal møtes på tirsdag for å diskutere opptøyene i Jerusalem, melder AFP. Over 20 israelere og palestinere ble skadd i flere hendelser i og rundt al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem søndag, skriver NTB. Siden fredag har over 170 mennesker blitt skadet i opptøyene.

NRK - 17 apr 22 kl. 17:30

Over 20 skadd i nye sammenstøt i Jerusalem

Over 20 israelere og palestinere ble skadd i flere hendelser i og rundt al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem søndag, skriver NTB. Tallet på skadde er dermed oppe i over 170 siden fredag. Den siste tiden har det også vært angrep med dødelige utfall både i Israel og på den okkuperte Vestbredden.

NRK - 15 apr 22 kl. 06:06

Minst 20 skadd i sammenstøt i Øst-jerusalem

Minst 20 er skadd i sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen. Politiet rykket inn mot al-Aqsa etter at maskerte menn angivelig kastet steiner og fyrte opp fyrverkeri etter bønn. Røde Halvmåne opplyser til Haaretz at minst 20 er skadd.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com