Vestbredden

Tuesday, 17 May, 03:42

Nyheter om Vestbredden

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 apr 22 kl. 09:55

Palestiner drept i sammenstøt på Vestbredden

Minst én palestiner er drept i sammenstøt med israelske styrker ved Jenin på Vestbredden, opplyser palestinske helsemyndigheter. Det meldes også om flere sårede i sammentstøtene lørdag formiddag. Den israelske militæroperasjonen ble iverksatt flere steder på den israelsk-okkuperte Vestbredden natt til lørdag etter at tre israelere ble skutt og drept i Tel Aviv fredag.

NRK - 30 apr 22 kl. 02:16

Sikkerhetsvakt drept på Vestbredden

En israelsk sikkerhetsvakt ble fredag skutt og drept i et angrep mot den israelsk bosettingen Ariel på den okkuperte Vestbredden, ifølge nødetater og den israelske hæren. To menn flyktet fra stedet, og politiet leter etter dem i området rundt Nablus, skriver avisa Haaretz. Islamistgruppa Hamas, som kontrollerer Gazastripen, hyller angrepet som «en heroisk operasjon», skriver NTB.

NRK - 13 apr 22 kl. 09:16

Palestiner drept på Vestbredden

En palestinsk mann ble skutt og drept av israelske styrker i Nablus på den okkuperte Vestbredden onsdag, opplyser palestinske myndigheter. Det har vært en rekke angrep og sammenstøt mellom palestinere og israelske styrker den siste tiden. Israelske styrker har i fem dager utført militæroperasjoner på Vestbredden.

NRK - 10 apr 22 kl. 10:13

Minst ti såret på Vestbredden

Israelske soldater er i gang med nye militæroperasjoner i Jenin på den okkuperte Vestbredden, og flere palestinere er såret. Det ble søndag meldt om sammenstøt både i Jenin, Jeriko og Tulkarem. Ifølge palestinske myndigheter er minst ti palestinere såret.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:24

15 land ber Israel om å ikke bygge på Vestbredden

Flere europeiske land ber Israel om å ikke gjennomføre landets siste avgjørelse om å bygge over 4000 nye boliger på Vestbredden. Det melder Reuters. Uttalelsen ble publisert av det franske utenriksdepartementet.

NRK - 12 maj 22 kl. 17:06

Israel vil bygge 4400 boliger på Vestbredden

Israel framskynder planen om å bygge over 4.400 nye boliger i de ulovlige bosettingene på den okkuperte Vestbredden, ifølge Peace Now. FNs sikkerhetsråd har slått fast at de israelske bosettingene i okkuperte palestinske områder er ulovlige og krever at all byggeaktivitet i dem stanses.

NRK - 11 maj 22 kl. 16:45

EU krever uavhengig etterforskning av journalist-drap på Vestbredden

EU fordømmer drapet på den palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh på den okkuperte Vestbredden. USA og EU ber om gransking. EUs utenrikskontor krever i en uttalelse en uavhengig gransking av omstendighetene rundt drapet.

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 09:34

Den erfarne journalisten ble skutt på Vestbredden i dag: – Et åpenbart mord, mener arbeidsgiveren hennes.

Sherine Abu Aqla var Al Jazeeras korrespondent på Vestbredden. Onsdag morgen ble hun skutt og drept da israelske….

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 09:34

Erfaren journalist skutt og drept på Vestbredden: – Åpenbart drap

Sherine Abu Aqla var Al Jazeeras korrespondent på Vestbredden. Hun ble skutt og drept da israelske soldater stormet byen….

VG - 11 maj 22 kl. 07:14

Palestinske myndigheter: Al-Jazeera-journalist skutt og drept på Vestbredden

Palestinas helsedepartement skriver på Twitter at Al-Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh er blitt drept av den israelske hæren på okkuperte Vestbredden..

NRK - 31 mar 22 kl. 09:16

Palestinsk departement: Minst to palestinere drept på Vestbredden

Minst to palestinere er drept, blant dem en 17 år gammel gutt, i et israelsk raid på den okkuperte Vestbredden, opplyser det palestinske helsedepartementet. Ifølge departementet ble 17-åringen og en 23 år gammel mann drept da israelske styrker rykket inn i en flyktningleir i byen Jenin nord på Vestbredden torsdag morgen. Ytterligere 15 personer skal ha blitt såret.

NRK - 30 apr 22 kl. 06:32

To drept på Vestbredden

En israelsk vakt og en palestinsk mann ble fredag drept i separate hendelser på den okkuperte Vestbredden. Israeleren sto vakt på en jødisk bosetting da han ble skutt fra en passerende bil. Noen timer ble en palestinsk mann i 20-åra skutt og drept av israelske styrker i landsbyen Azzun.

VG - 19 apr 22 kl. 11:26

Tusener ventes å delta i kontroversiell marsj på Vestbredden

Spenningen i Jerusalem og på okkuperte Vestbredden fortsetter å stige gjennom den jødiske påskeuken. Tirsdag fryktes nye sammenstøt etter at Israel bombet Gaza, og tirsdag kveld samles FNs sikkerhetsråd for å diskutere situasjonen..

VG - 19 apr 22 kl. 11:26

Israelske soldater støtte sammen med palestinere på Vestbredden

Spenningen i Jerusalem og på okkuperte Vestbredden fortsetter å stige gjennom den jødiske påskeuken. Tirsdag meldes det om nye sammenstøt etter at Israel bombet Gaza..

NRK - 15 apr 22 kl. 06:06

Minst 59 skadd i sammenstøt i Øst-jerusalem

Minst 59 er skadd i sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen. Politiet rykket inn mot al-Aqsa etter at maskerte menn angivelig kastet steiner og fyrte opp fyrverkeri etter bønn. Røde Halvmåne opplyser til Haaretz at minst 20 er skadd.

NRK - 15 apr 22 kl. 06:06

Minst 90 skadd i sammenstøt i Øst-Jerusalem

Minst 90 personer er skadd i sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen. Politiet rykket inn mot al-Aqsa etter at maskerte menn angivelig kastet steiner og fyrte opp fyrverkeri etter bønn. Røde Halvmåne opplyser at minst 90 er skadd.

NRK - 14 apr 22 kl. 08:41

To palestinere drept på Vestbredden

To palestinske ungdommer er skutt og drept av israelske soldater i sammenstøt i Jenin på Vestbredden torsdag, opplyser palestinske helsemyndigheter. Det er sjette dag på rad med israelske angrep i distriktet. Det israelske forsvaret sier de «fortsetter den siste tidens antiterrorinnsats», etter at en mann fra Jenin drepte tre personer i Tel Aviv..

NRK - 11 apr 22 kl. 10:37

To unge palestinere drept av israelske soldater

En palestinsk 17-åring er død etter at han ble skutt av israelske soldater i Jenin på Vestbredden søndag, mens en 21-åring er skutt og drept ved Betlehem. Det melder palestinske helsemyndigheter og medier mandag. 21-åringen ble ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa skutt i ryggen i sin egen bolig, mens det israelske militæret har oppgitt at mannen ble skutt etter å ha kastet en brannbombe mot et israelsk kjøretøy, skriver NTB.

Aftenposten - I førrgår: 12:49

Fra taket på huset sitt ser han rett over til hjembyen. I veien står en ni meter høy mur.

ØST-JERUSALEM/ABU DIS (Aftenposten): Palestinere på Vestbredden har levd med «apartheidmuren» i 20 år..

NRK - 13 maj 22 kl. 15:36

Israelsk politimann død etter Jenin-aksjon

En israelsk politioffiser som ble såret under et raid ved Jenin på den okkuperte Vestbredden fredag, er død av skadene, opplyser israelsk politi. Den 47 år gamle israelske offiseren tilhørte politiets antiterrorstyrke og ble skutt i landsbyen Burqin, 5 kilometer vest for Jenin. 13 palestinere ble såret under den israelske aksjonen i området rundt Jenin, og tilstanden til to av dem er ifølge den israelske avisen Haaretz livstruende.

NRK - 13 maj 22 kl. 09:51

Palestiner såret i sammenstøt med israelske styrker

Én palestiner er fraktet til sykehus med skuddskader etter sammenstøt med israelske styrker i byen Jenin på Vestbredden. Det skjedde under en militæroperasjon fredag, opplyser en fotograf fra nyhetsbyrået AFP samt det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Israelske styrker skal ha skutt granater mot boligen til en person som betegnes som en mistenkt i en flyktningleir i byen.

NRK - 01 apr 22 kl. 15:48

Palestinsk mann drept på Vestbredden

En ung palestiner ble skutt og drept av israelske styrker under sammenstøt i Hebron på den okkuperte Vestbredden fredag. Den 29 år gamle mannen ble skutt med skarpe skudd under uroligheter i sentrum av byen, ifølge det palestinske helsedepartementet. Det har vært økende uro blant palestinerne den siste tiden, og den israelske regjeringen har utplassert ytterligere 1.

VG - 11 maj 22 kl. 15:42

Video viser skyting mot Al Jazeera-journalister: – Vi ble bevisst angrepet

RAMALLAH/OSLO (VG) Onsdag morgen ble den anerkjente Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh skutt og drept på jobb på Vestbredden. Øyenvitner forteller til VG hva som skjedde..

VG - 11 maj 22 kl. 15:42

Øyenvitne om drapet på Al Jazeera-journalist: – Vi ble bevisst angrepet

RAMALLAH/OSLO (VG) En kollega forteller om dramaet da Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt og drept på jobb på Vestbredden onsdag morgen..

NRK - 11 maj 22 kl. 15:10

Huitfeldt opprørt etter drap på journalist

Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier i en pressemelding onsdag at hun er svært opprørt over drapet på Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh på Vestbredden. – Angrep på journalister er et økende problem og er et angrep på ytringsfrihet og demokrati. Det er viktig at drapet nå etterforskes, sier Huitfeldt..

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:49

Al Jazeera-journalist drept av israelske soldater

Shireen Abu Akleh ble drept av israelske soldater. Hun var journalist for den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera. Det skjedde på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter om.

NRK - 11 maj 22 kl. 06:36

Al Jazeera-journalist skal ha blitt drept av skudd fra den israelske hæren

En Al Jazeera-reporter skal ha blitt drept av den israelske hæren på den okkuperte Vestbredden onsdag, melder Reuters, og siterer det palestinske helsedepartementet. Al Jazeera bekrefter at det var journalisten Shireen Abu Akleh som ble skutt. Det israelske militæret har ikke kommentert anklagene, skriver Reuters..

Aftenposten - 02 maj 22 kl. 07:41

En bølge av terror rammet Israel. Svaret har gått hardt ut over særlig én by.

JENIN, Vestbredden (Aftenposten): Byen ble kalt «martyrenes hovedstad». Så ble det stille..

Aftenposten - 01 maj 22 kl. 21:22

I byen deres gjemmer det seg terrorister. Men det er først når soldatene ruller inn, at de blir redde.

JENIN, Vestbredden (Aftenposten): Byen ble kalt «martyrenes hovedstad». Så ble det stille..

VG - 19 apr 22 kl. 11:26

Forsker om uroen mellom Israel og Palestina: – Skal bare en liten dråpe til

Tirsdag har israelske soldater skutt tåregass mot palestinske demonstranter på Vestbredden. Israelske styrker skal også ha avfyrt tåregass ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem..

NRK - 18 apr 22 kl. 20:18

To palestinere skutt og såret av israelske soldater

To palestinere er kritisk skadd etter å ha blitt skutt av soldater i en israelsk militæroperasjon på Vestbredden, der elleve palestiner ble pågrepet. Den israelske hæren sier titalls palestinere kastet steiner og eksplosiver mot soldatene, som «svarte med skarp ammunisjon». Palestinske helsemyndigheter sier to menn ble ført til sykehus med kritiske skader etter aksjonen i det okkuperte området.

NRK - 18 apr 22 kl. 18:15

FNs sikkerhetsråd møtes tirsdag for å diskutere Jerusalem

Sikkerhetsrådet skal møtes på tirsdag for å diskutere opptøyene i Jerusalem, melder AFP. Over 20 israelere og palestinere ble skadd i flere hendelser i og rundt al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem søndag, skriver NTB. Siden fredag har over 170 mennesker blitt skadet i opptøyene.

NRK - 17 apr 22 kl. 17:30

Over 20 skadd i nye sammenstøt i Jerusalem

Over 20 israelere og palestinere ble skadd i flere hendelser i og rundt al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem søndag, skriver NTB. Tallet på skadde er dermed oppe i over 170 siden fredag. Den siste tiden har det også vært angrep med dødelige utfall både i Israel og på den okkuperte Vestbredden.

NRK - 15 apr 22 kl. 06:06

Minst 20 skadd i sammenstøt i Øst-jerusalem

Minst 20 er skadd i sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen. Politiet rykket inn mot al-Aqsa etter at maskerte menn angivelig kastet steiner og fyrte opp fyrverkeri etter bønn. Røde Halvmåne opplyser til Haaretz at minst 20 er skadd.

NRK - 13 apr 22 kl. 22:03

Palestinsk tenåring drept

Israelske soldater skal ha skutt og drept en palestinsk tenåring på den okkuperte Vestbredden onsdag, ifølge det palestinske helsedepartementet. Det israelske forsvaret (IDF) sier soldatene skjøt en mistenkt som kastet en molotovcocktail mot dem. (NTB).

NRK - 10 apr 22 kl. 18:14

Palestiner skutt og drept i Hebron

En palestinsk kvinne ble skutt og drept da hun knivstakk en soldat som ble lettere såret i Hebron på den okkuperte Vestbredden, ifølge israelsk politi. – Krigeren ble lettere såret, sier politiet og legger til at den palestinske kvinnen er «nøytralisert». En talsperson bekrefter overfor AFP at den påståtte gjerningspersonen «ikke er i live».

NRK - 10 apr 22 kl. 12:56

Palestinsk kvinne drept av israelske soldater

En palestinsk kvinne er skutt og drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter. Kvinnen ble skutt i nærheten av Gush Etzion Hun ble brakt til sykehus, men livet sto ikke til å redde, melder palestinske medier. (NTB).

Klartale - 08 apr 22 kl. 08:33

En person skjøt mot gjester på en pub

En person skjøt mot gjester på en pub. Det skjedde i Tel Aviv i Israel torsdag. To mennesker døde.

NRK - 08 apr 22 kl. 06:32

Antatt Tel Aviv-angriper skutt og drept av israelske styrker

Israelske sikkerhetsstyrker har skutt og drept den antatte gjerningsmannen som sto bak et skyteangrep i Tel Aviv torsdag kveld. To personer ble drept og minst åtte såret da en person skjøt mot gjester på en pub i Dizengoff-gaten i Tel Aviv sentrum torsdag kveld. Tidlig fredag morgen bekreftet israelske myndigheter at den antatte gjerningsmannen, en palestiner fra Vestbredden, ble skutt og drept i skuddveksling med sikkerhetsstyrker i en moské i Jaffa.

NRK - 06 mar 22 kl. 22:30

Palestinsk mann drept av soldater

Israelske soldater skal ha drept en palestinsk mann på den okkuperte Vestbredden ved Abu Dis, øst for Jerusalem, etter at han kastet molotovcocktailer mot en militærpost opplyser hæren. Israelske soldater handlet for å stanse angrepet ved å skyte mot den mistenkte, skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 06 mar 22 kl. 22:30

Palestinsk tenåring drept av soldater

Israelske soldater skal ha drept en palestinsk tenåring på den okkuperte Vestbredden ved Abu Dis, øst for Jerusalem, etter at han kastet molotovcocktailer mot en militærpost opplyser hæren. Israelske soldater handlet for å stanse angrepet ved å skyte mot den mistenkte, skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 01 mar 22 kl. 21:15

Tre palestinarar drepne på den okkuperte Vestbredden

Israelske styrkar drap tre palestinarar i to separate hendingar, fortalde den palestinske helseministeren tysdag, melder AFP. Ammar Shafiq Abu Afifa, som budde på flykningsleiren Al-Aroub nord for Hebron blei drepne nær byen Beit Fajar av det israelsk militære omtalar som observerande styrker. I tillegg blei to palestinarar drepne under ein arrestasjonsrazzia i nordlege del av Vestbanken, ifølge israelsk grensepoliti og palestinske helsemyndigheiter..

NRK - 14 feb 22 kl. 04:39

Skaut 17 år gamal palestinar

Israelske tryggingsstyrkar har skote og drepe ein 17 år gamal palestinar i samanstøyt på den okkuperte Vestbredden. Samanstøyta skjedde etter at isreaelske styrkar gjekk inn i landsbyen Silat al-Harithiya for å øydelegge husa til to palestinarar som sit fengsla. Palestinarane blir anklaga for å ha opna eld mot ein bil i nærleiken av ein busetnad på Vestbredda og for å ha drepe ein busetjar i desember..

NRK - 08 feb 22 kl. 13:07

Tre palestinere drept

Tre palestinere er drept av israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden tirsdag, melder Reuters. Ifølge israelsk sikkerhetstjeneste var det snakk om tre bevæpnede menn, som skal ha skutt mot israelske soldater og sivilie de siste ukene. Det palestinske helsedepartementet bekreftet at tre palestinere er drept i hendelsen..

NRK - 26 sep 21 kl. 08:16

Palestinere drept på Vestbredden

Ifølge det palestinske helsedepartementet ble en palestiner søndag truffet av israelsk skuddregn i nærheten av byen Jenin på den okkuperte Vestbredden. Han døde av skadene etter å ha ankommet sykehus, skriver nyhetsbyrået AFP. Senere ble meldingen fra det palestinske helsedepartementet oppdatert om at minst fire palestinere er drept i razziaer på den okkuperte Vestbredden..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt