Vestbredden

Wednesday, 01 December, 17:32

Nyheter om Vestbredden

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 26 sep 21 kl. 08:16

Palestinere drept på Vestbredden

Ifølge det palestinske helsedepartementet ble en palestiner søndag truffet av israelsk skuddregn i nærheten av byen Jenin på den okkuperte Vestbredden. Han døde av skadene etter å ha ankommet sykehus, skriver nyhetsbyrået AFP. Senere ble meldingen fra det palestinske helsedepartementet oppdatert om at minst fire palestinere er drept i razziaer på den okkuperte Vestbredden..

NRK - 27 okt 21 kl. 18:14

Godkjenner nye bosetterboliger

Israel har endelig godkjent 3 130 nye bosetterboliger på den okkuperte Vestbredden. Det melder NTB. I tillegg skal man diskuttere om man skal godkjenne ytterligere 1 000 nye boliger for palestinere på Vestbredden i slutten av uken.

NRK - 26 sep 21 kl. 08:16

Palestiner drept på Vestbredden

Ifølge det palestinske helsedepartementet ble en palestiner søndag truffet av israelske skuddregn i nærheten av byen Jenin på den okkuperte Vestbredden. Han døde av skadene etter å ha ankommet sykehus. Det skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 28 okt 21 kl. 16:43

Norge mot israelske bosetninger

– Vi oppfordrer den israelske regjeringen til å omgjøre sin avgjørelse om å fremme byggingen av rundt 3.000 bosetterboliger på Vestbredden, heter det i uttalelsen, som står på Utenriksdepartementets nettsider. Norge står bak uttalelsen sammen med Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italia, Nederland, Polen, Spania, Sverige og Tyskland.

NRK - 24 okt 21 kl. 15:12

Vil bygge nye busetjar-bustadar

Israelske styresmakter kunngjer at dei vil byggje ytterlegare 1.300 bustadar i busetningane på den okkuperte palestinske Vestbredden. Godkjenninga av nye bustadar i dei ulovlege busetningane var ikkje uventa, og fredag ytra USAs utanriksdepartement bekymring over byggjeplanane.

NRK - 30 jul 21 kl. 05:18

Palestiner skutt på Vestbredden

Israelske soldater har skutt og drept en palestiner under sammenstøt etter begravelsen til en gutt på Vestbredden, ifølge palestinske helsemyndigheter. 20 år gamle Shaukat Awad ble skutt i hodet og magen under uroen som brøt ut etter torsdagens begravelse i Beit Ummar sør på den okkuperte Vestbredden. Den israelske hæren bekrefter at de skjøt med skarpt mot folkemengden torsdag og sier de har innledet en gransking av skuddene som drepte tolvåringen.

NRK - 24 aug 21 kl. 08:04

Palestiner drept på Vestbredden

En palestinsk tenåring er drept under sammenstøt på den okkuperte Vestbredden tirsdag. Det palestinske helsevesenet opplyser at den 15 år gamle palestineren ble skutt i hodet og døde under et sammenstøt med israelske militære. Den israelske hæren sier at det oppsto skyting da de skulle pågripe en person i flyktningleiren Balata i nærheten av Nablus.

NRK - 16 aug 21 kl. 09:31

Fire palestinere drept

Fire palestinere er drept i en skuddveksling med israelske soldater i Jenin på Vestbredden, opplyser palestinske tjenestemenn. Sammenstøtet skjedde sent søndag kveld i forbindelse med at israelske soldater gikk til aksjon for å pågripe flere palestinere nord på den israelskokkuperte Vestbredden, ifølge NTB..

NRK - 19 sep 21 kl. 03:07

Israel: Palestinske rømlinger tatt

De to siste av de seks palestinske fangene som rømte fra et høysikkerhetsfengsel i Israel for to uker siden, ble pågrepet lørdag. Det opplyser Israels hær. De to rømlingene ble pågrepet under et raid i byen Jenin på den okkuperte Vestbredden.

NRK - 08 sep 21 kl. 23:51

Jakter på rømlinger fra fengsel

Den israelske hæren sendte onsdag forsterkninger inn på Vestbredden i jakten på seks palestinere som har vært på rømmen fra et høysikkerhetsfengsel i tre døgn. Fem av de seks er medlemmer av Islamsk hellig krig, mens den sjette tilhører Fatah. De seks stakk av fra høysikkerhetsfengselet Gilboa mandag via et hull som de hadde gravd ut under en vask i en fengselscelle, angivelig ved å ha brukt en skje..

NRK - 30 jul 21 kl. 05:18

Nok palestiner skutt på Vestbredden

Israelske soldater skjøt og drepte en palestiner under sammenstøt etter begravelsen til en gutt i Beit Ummar på den okkuperte Vestbredden torsdag. Palestinske helsemyndigheter opplyser at 20 år gamle Shaukat Awad ble skutt i hodet og magen, melder NTB. Den israelske hæren bekrefter at soldatene skjøt med skarpt mot folkemengden.

NRK - 29 jul 21 kl. 19:29

Palestiner drept på Vestbredden

En 20 år gammel palestinsk mann ble skutt og drept av israelske soldater torsdag, melder AFP som siterer palestinske helsemyndigheter. 20-åringen ble skutt da det brøt ut voldelige opptøyer mellom palestinere og israelske soldater etter begravelsen til en 12 år gammel gutt ved byen Beit Ummar i Vestbredden. 12-åringen døde etter å ha blitt skutt av israelske soldater onsdag..

NRK - 28 jul 21 kl. 19:56

Gutt (12) drept på Vestbredden

En palestinsk gutt ble skutt og drept av israelske styrker tirsdag, melder Reuters, som siterer palestinske helsemyndigheter. 12-åring ble skutt i brystet mens han satt i en bil hans far kjørte på Vestbredden nær byen Hebron. Han døde noen timer senere på et lokalt sykehus..

Aftenposten - 06 sep 21 kl. 17:25

Seks fanger har rømt fra et israelsk høysikkerhetsfengsel – gjennom dette hullet

ISTANBUL (Aftenposten): En storstilt jakt med droner og helikoptre foregår nå på Vestbredden..

NRK - 28 jul 21 kl. 00:13

Palestiner drept på Vestbredden

En palestiner er tirsdag drept av israelske sikkerhetsstyrker på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 26 jul 21 kl. 14:31

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

NRK - 24 jul 21 kl. 00:14

17-åring drept på Vestbredden

En 17 år gammel gutt er skutt og drept av israelske soldater i et sammenstøt på Vestbredden, opplyser palestinske helsemyndigheter. Gutten ble skutt i Nebi Saleh, en landsby der innbyggerne har demonstrert mange ganger de siste årene mot utvidelsen av en israelsk bosetting..

NRK - 08 jul 21 kl. 18:13

USA reagerer på israelsk husriving

Israel sprengte torsdag boligen til en palestinsk familie på den okkuperte Vestbredden. Boligen tilhørte en palestinsk-amerikaner som anklages for å ha stått bak et angrep på Vestbredden 2. mai.

E24 - 05 jul 21 kl. 08:28

KLP selger seg ut av bedrifter med virksomhet på Vestbredden

Pensjonsselskapet KLP selger seg ut av 16 bedrifter som har bånd til jødiske bosetninger på den okkuperte Vestbredden, blant dem Motorola..

NRK - 11 aug 21 kl. 21:52

Godkjenner 863 nye bosettinger

Israels statsminister Naftali Bennett har gitt sin godkjenning til planer om å bygge 863 nye bosettinger på Vestbredden i Palestina. Det skriver avisen Haaretz. Bosettingene ligger i det såkalte C-området, der palestinas selvstyremynighet i utgangspunktet utøver all regjeringsmakt utenom for militære spørsmål.

NRK - 18 maj 21 kl. 17:08

Én død i protest på Vestbredden

Én palestinsk demonstrant skal være drept og titalls er såret i skyting under en stor demonstrasjon på Vestbredden. To israelske soldater er såret. Det israelske militæret sier demonstranter åpnet ild mot soldatene under demonstrasjonen i Ramallah på den okkuperte Vestbredden tirsdag..

VG - 15 maj 21 kl. 20:27

Elleve drept i sammenstøt på Vestbredden

Konflikten i Gaza har spredd seg til Vestbredden. Elleve personer skal være drept etter konfrontasjoner mellom israelske sikkerhetsstyrker og palestinske demonstranter på Vestbredden..

NRK - 14 maj 21 kl. 16:06

4 palestinere drept på Vestbredden

Fire palestinere skal være drept etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden fredag. Det melder AFP, som siterer helsemyndighetene i Palestina. 150 skal være skadet.

NRK - 14 maj 21 kl. 16:06

6 palestinere drept på Vestbredden

Seks palestinere skal være skutt og drept etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden fredag. Det melder AFP, som siterer helsemyndighetene i Palestina. 150 skal være skadet.

NRK - 23 jun 21 kl. 09:22

Katastrofemåling for Abbas

Palestinere flest har vendt ryggen til president Mahmoud Abbas og hans Fatah-parti og mener Hamas bør overta ledelsen, viser en ny meningsmåling. 53 prosent av de spurte mener Hamas bør styre og representere det palestinske folket, mens bare 14 prosent svarer Fatah, viser målingen som er foretatt på Vestbredden og i Gaza av Palestinian Center for Policy and Survey Research, som NTB omtaler. Professor Khalil Shikaki, som i over to tiår har ledet arbeidet med slike målinger, kaller det «et dramatisk skifte», om enn ikke uventet etter den siste krigen mellom Israel og Hamas.

NRK - 12 maj 21 kl. 12:02

To drept på Vestbredden

To palestinere er drept i to separate hendelser på Vestbredden onsdag, melder NTB. En 16 år gammel palestiner ble drept i sammenstøt med israelske militære i Aqaba, ifølge palestinske myndigheter. Bare noen få timer tidligere ble en annen mann skutt og drept sør på Vestbredden.

NRK - 21 jul 21 kl. 17:50

Anklager Ben & Jerry's for terror

Israels nye president Isaac Herzog mener Ben & Jerry's boikott av israelske bosettelser er en del av «en ny form for terror». Det skriver Haaretz. Det amerikanske iskremselskapet Ben & Jerry's har bestemt at de ikke vil selge varene sine i israelske bosettelser på Vestbredden og I Øst-Jerusalem.

NRK - 19 jul 21 kl. 23:51

Stanser salget i okkuperte områder

Ben & Jerry's stanser salget av iskrem på den israelskokkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem, opplyser iskremkjempen. Ben & Jerry's, som har hovedkontor i USA, forklarer at salget i okkuperte palestinske områder ikke er i tråd med selskapets verdier..

NRK - 25 maj 21 kl. 11:11

Palestiner drept på Vestbredden

Israelske styrker tok tirsdag livet av en palestinsk borger på Vestbredden i en flyktningeleir nær byen Ramallah, melder nyhetsbyrået AFP. Hendelsen er bekreftet av både israelske og palestinske myndigheter. Drapet skjedde bare timer før den amerikanske utenriksministeren Anthony Blinken ankom Israel for samtaler med myndighetene..

NRK - 29 jun 21 kl. 13:28

Jødiske bosettere forlater utposten

Jødiske bosettere gikk mandag med på å forlate en utpost på den okkuperte Vestbredden som har ført til palestinske demonstrasjoner de siste ukene .Avtalen er inngått med den israelske regjeringen og innebærer at bosettere forlater utposten..

Aftenposten - 16 maj 21 kl. 18:56

Tribunekollaps i synagoge på Vestbredden – 54 skadet

Fem personer er alvorlig skadet etter at en tribune kollapset i en synagoge på Vestbredden..

NRK - 16 maj 21 kl. 18:45

Synagoge kollapsa på Vestbredden

Israelske medisinarar seier at over 12 personar har blitt skadde i ein tribunekollaps i ein synagoge på Vestbredden. Det melder nyheitsbyrået AP. Ein film viser at det skjedde søndag kveld i Givat Zeec, like utanfor Jerusalem..

NRK - 14 maj 21 kl. 21:13

Israel står overfor tre kamper

Israel står overfor en komplisert konflikt med kamper og uro på tre fronter – i Gaza, på Vestbredden og hjemme. Mens de israelske aksjonene mot mål på Gaza med fly, artilleri og stridsvogner raste videre fredag, meldes det om ny uro mellom arabere og jøder i israelske byer. Samtidig er det meldt om voldsomme sammenstøt på Vestbredden, og situasjonen beskrives som den mest tilspissede siden den andre intifadaen i 2000.

NRK - 14 maj 21 kl. 19:10

10 palestinere drept på Vestbredden

Tallet på palestinere som er drept på Vestbredden har økt til 10, ifølge helsemyndighetene i Palestina. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 14 maj 21 kl. 16:06

Palestinere drept på Vestbredden

Fire palestinere skal være drept etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden fredag. Det melder AFP, som siterer helsemyndighetene i Palestina..

NRK - 23 jun 21 kl. 20:24

Bennett godkjenner nye bosettinger

Den nye israelske regjeringen, ledet av Naftali Bennett, har godkjent 31 nye felt for bosettinger på den palestinske Vestbredden. Det skriver Haaretz. Det er første gang på seks måneder Israel godkjenner slike planer.

NRK - 31 mar 21 kl. 23:30

USA om Vestbredden

President Joe Bidens administrasjon understreker at Vestbredden i USAs øyne er under israelsk okkupasjon. I den årlige menneskerettsrapporten fra amerikansk UD, som ble lagt fram tirsdag, omtales ikke Vestbredden og Gazastripen som «okkuperte områder».

NRK - 19 jun 21 kl. 20:58

Seier gyldige vaksinar blei sende

Helsedepartementet i Israel held fast om at koronavaksinane som dei sende til palestinarane, er heilt gyldige. Sjølvstyremyndigheitene på den okkuperte Vestbredden skrota fredag ein avtale om vaksinebytte få timar etter at avtalen var offentleggjort. Grunngjevinga var at den første leveransen med rundt 90.

NRK - 17 jun 21 kl. 20:46

Ungdom drept av israelsk soldat

En 15 år gammel palestinsk gutt ble onsdag skutt og drept av en israelsk soldat på Vestbredden. Gutten ble skutt under en protest. Ifølge den israelske hæren ble gutten skutt av en soldat som holdt vakt i ved utposten hvor protesten fant sted.

NRK - 07 maj 21 kl. 11:42

To palestinere drept på Vestbredden

To palestinere ble drept og en tredje ble skadd da de åpnet ild mot en israelsk grensestasjon nær Jenin på den okkuperte Vestbredden. Voldsepisoden skjer samtidig som situasjonen rundt Øst-Jerusalem er mer anspent enn på lenge, melder NTB..

NRK - 16 jun 21 kl. 15:05

Palestinsk kvinne drept

Israelske soldater har skutt og drept en 29 år gammel palestinsk kvinne på den okkuperte Vestbredden. Ifølge den israelske hæren forsøkte kvinnen å kjøre på en gruppe soldater nær en veisperring i Hizma sør for Ramallah, før hun hoppet ut av bilen og angrep dem med en kniv..

NRK - 15 jun 21 kl. 09:40

Strenge sikkerhetstiltak

Jødiske høyrenasjonalister skal på nytt marsjere i Jerusalems okkuperte gamleby, til protester fra palestinske ledere. 2.000 israelske politifolk er utkalt.

NRK - 02 maj 21 kl. 18:55

Tre israelere såret på Vestbredden

Tre israelere ble skadet på Vestbredden søndag etter at det ble avfyrt skudd fra en varebil, ifølge den israelske hæren. To skal være skadet, melder nyhetsbyrået DPA..

NRK - 02 jun 21 kl. 19:39

Stort behov for helsehjelp

Nesten 200.000 palestinere trenger helsehjelp i kjølvannet av konflikten mellom Israel og Hamas, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Tallet omfatter også palestinere på den okkuperte Vestbredden, ifølge WHO.

NRK - 28 maj 21 kl. 18:41

Israelske styrker drepte palestiner

Israelske styrker skal ha drept en palestinsk innbygger på Vestbredden, ifølge det palestinske helsemyndigheter. Det skriver nyhetsbyrået AFP..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt