Vestbredden

Onsdag, 28 Juli, 06:56

Nyheter om Vestbredden

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 6 timer siden

Palestiner drept på Vestbredden

En palestiner er tirsdag drept av israelske sikkerhetsstyrker på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - Igår: 14:31

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

NRK - 24 juli 21 kl. 00:14

17-åring drept på Vestbredden

En 17 år gammel gutt er skutt og drept av israelske soldater i et sammenstøt på Vestbredden, opplyser palestinske helsemyndigheter. Gutten ble skutt i Nebi Saleh, en landsby der innbyggerne har demonstrert mange ganger de siste årene mot utvidelsen av en israelsk bosetting..

NRK - 08 juli 21 kl. 18:13

USA reagerer på israelsk husriving

Israel sprengte torsdag boligen til en palestinsk familie på den okkuperte Vestbredden. Boligen tilhørte en palestinsk-amerikaner som anklages for å ha stått bak et angrep på Vestbredden 2. mai.

E24 - 05 juli 21 kl. 08:28

KLP selger seg ut av bedrifter med virksomhet på Vestbredden

Pensjonsselskapet KLP selger seg ut av 16 bedrifter som har bånd til jødiske bosetninger på den okkuperte Vestbredden, blant dem Motorola..

NRK - 18 mai 21 kl. 17:08

Én død i protest på Vestbredden

Én palestinsk demonstrant skal være drept og titalls er såret i skyting under en stor demonstrasjon på Vestbredden. To israelske soldater er såret. Det israelske militæret sier demonstranter åpnet ild mot soldatene under demonstrasjonen i Ramallah på den okkuperte Vestbredden tirsdag..

VG - 15 mai 21 kl. 20:27

Elleve drept i sammenstøt på Vestbredden

Konflikten i Gaza har spredd seg til Vestbredden. Elleve personer skal være drept etter konfrontasjoner mellom israelske sikkerhetsstyrker og palestinske demonstranter på Vestbredden..

NRK - 14 mai 21 kl. 16:06

4 palestinere drept på Vestbredden

Fire palestinere skal være drept etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden fredag. Det melder AFP, som siterer helsemyndighetene i Palestina. 150 skal være skadet.

NRK - 14 mai 21 kl. 16:06

6 palestinere drept på Vestbredden

Seks palestinere skal være skutt og drept etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden fredag. Det melder AFP, som siterer helsemyndighetene i Palestina. 150 skal være skadet.

NRK - 23 juni 21 kl. 09:22

Katastrofemåling for Abbas

Palestinere flest har vendt ryggen til president Mahmoud Abbas og hans Fatah-parti og mener Hamas bør overta ledelsen, viser en ny meningsmåling. 53 prosent av de spurte mener Hamas bør styre og representere det palestinske folket, mens bare 14 prosent svarer Fatah, viser målingen som er foretatt på Vestbredden og i Gaza av Palestinian Center for Policy and Survey Research, som NTB omtaler. Professor Khalil Shikaki, som i over to tiår har ledet arbeidet med slike målinger, kaller det «et dramatisk skifte», om enn ikke uventet etter den siste krigen mellom Israel og Hamas.

NRK - 12 mai 21 kl. 12:02

To drept på Vestbredden

To palestinere er drept i to separate hendelser på Vestbredden onsdag, melder NTB. En 16 år gammel palestiner ble drept i sammenstøt med israelske militære i Aqaba, ifølge palestinske myndigheter. Bare noen få timer tidligere ble en annen mann skutt og drept sør på Vestbredden.

NRK - 21 juli 21 kl. 17:50

Anklager Ben & Jerry's for terror

Israels nye president Isaac Herzog mener Ben & Jerry's boikott av israelske bosettelser er en del av «en ny form for terror». Det skriver Haaretz. Det amerikanske iskremselskapet Ben & Jerry's har bestemt at de ikke vil selge varene sine i israelske bosettelser på Vestbredden og I Øst-Jerusalem.

NRK - 19 juli 21 kl. 23:51

Stanser salget i okkuperte områder

Ben & Jerry's stanser salget av iskrem på den israelskokkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem, opplyser iskremkjempen. Ben & Jerry's, som har hovedkontor i USA, forklarer at salget i okkuperte palestinske områder ikke er i tråd med selskapets verdier..

NRK - 25 mai 21 kl. 11:11

Palestiner drept på Vestbredden

Israelske styrker tok tirsdag livet av en palestinsk borger på Vestbredden i en flyktningeleir nær byen Ramallah, melder nyhetsbyrået AFP. Hendelsen er bekreftet av både israelske og palestinske myndigheter. Drapet skjedde bare timer før den amerikanske utenriksministeren Anthony Blinken ankom Israel for samtaler med myndighetene..

NRK - 29 juni 21 kl. 13:28

Jødiske bosettere forlater utposten

Jødiske bosettere gikk mandag med på å forlate en utpost på den okkuperte Vestbredden som har ført til palestinske demonstrasjoner de siste ukene .Avtalen er inngått med den israelske regjeringen og innebærer at bosettere forlater utposten..

Aftenposten - 16 mai 21 kl. 18:56

Tribunekollaps i synagoge på Vestbredden – 54 skadet

Fem personer er alvorlig skadet etter at en tribune kollapset i en synagoge på Vestbredden..

NRK - 16 mai 21 kl. 18:45

Synagoge kollapsa på Vestbredden

Israelske medisinarar seier at over 12 personar har blitt skadde i ein tribunekollaps i ein synagoge på Vestbredden. Det melder nyheitsbyrået AP. Ein film viser at det skjedde søndag kveld i Givat Zeec, like utanfor Jerusalem..

NRK - 14 mai 21 kl. 21:13

Israel står overfor tre kamper

Israel står overfor en komplisert konflikt med kamper og uro på tre fronter – i Gaza, på Vestbredden og hjemme. Mens de israelske aksjonene mot mål på Gaza med fly, artilleri og stridsvogner raste videre fredag, meldes det om ny uro mellom arabere og jøder i israelske byer. Samtidig er det meldt om voldsomme sammenstøt på Vestbredden, og situasjonen beskrives som den mest tilspissede siden den andre intifadaen i 2000.

NRK - 14 mai 21 kl. 19:10

10 palestinere drept på Vestbredden

Tallet på palestinere som er drept på Vestbredden har økt til 10, ifølge helsemyndighetene i Palestina. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 14 mai 21 kl. 16:06

Palestinere drept på Vestbredden

Fire palestinere skal være drept etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden fredag. Det melder AFP, som siterer helsemyndighetene i Palestina..

NRK - 23 juni 21 kl. 20:24

Bennett godkjenner nye bosettinger

Den nye israelske regjeringen, ledet av Naftali Bennett, har godkjent 31 nye felt for bosettinger på den palestinske Vestbredden. Det skriver Haaretz. Det er første gang på seks måneder Israel godkjenner slike planer.

NRK - 31 mars 21 kl. 23:30

USA om Vestbredden

President Joe Bidens administrasjon understreker at Vestbredden i USAs øyne er under israelsk okkupasjon. I den årlige menneskerettsrapporten fra amerikansk UD, som ble lagt fram tirsdag, omtales ikke Vestbredden og Gazastripen som «okkuperte områder».

NRK - 19 juni 21 kl. 20:58

Seier gyldige vaksinar blei sende

Helsedepartementet i Israel held fast om at koronavaksinane som dei sende til palestinarane, er heilt gyldige. Sjølvstyremyndigheitene på den okkuperte Vestbredden skrota fredag ein avtale om vaksinebytte få timar etter at avtalen var offentleggjort. Grunngjevinga var at den første leveransen med rundt 90.

NRK - 17 juni 21 kl. 20:46

Ungdom drept av israelsk soldat

En 15 år gammel palestinsk gutt ble onsdag skutt og drept av en israelsk soldat på Vestbredden. Gutten ble skutt under en protest. Ifølge den israelske hæren ble gutten skutt av en soldat som holdt vakt i ved utposten hvor protesten fant sted.

NRK - 07 mai 21 kl. 11:42

To palestinere drept på Vestbredden

To palestinere ble drept og en tredje ble skadd da de åpnet ild mot en israelsk grensestasjon nær Jenin på den okkuperte Vestbredden. Voldsepisoden skjer samtidig som situasjonen rundt Øst-Jerusalem er mer anspent enn på lenge, melder NTB..

NRK - 16 juni 21 kl. 15:05

Palestinsk kvinne drept

Israelske soldater har skutt og drept en 29 år gammel palestinsk kvinne på den okkuperte Vestbredden. Ifølge den israelske hæren forsøkte kvinnen å kjøre på en gruppe soldater nær en veisperring i Hizma sør for Ramallah, før hun hoppet ut av bilen og angrep dem med en kniv..

NRK - 15 juni 21 kl. 09:40

Strenge sikkerhetstiltak

Jødiske høyrenasjonalister skal på nytt marsjere i Jerusalems okkuperte gamleby, til protester fra palestinske ledere. 2.000 israelske politifolk er utkalt.

NRK - 02 mai 21 kl. 18:55

Tre israelere såret på Vestbredden

Tre israelere ble skadet på Vestbredden søndag etter at det ble avfyrt skudd fra en varebil, ifølge den israelske hæren. To skal være skadet, melder nyhetsbyrået DPA..

NRK - 02 juni 21 kl. 19:39

Stort behov for helsehjelp

Nesten 200.000 palestinere trenger helsehjelp i kjølvannet av konflikten mellom Israel og Hamas, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Tallet omfatter også palestinere på den okkuperte Vestbredden, ifølge WHO.

NRK - 28 mai 21 kl. 18:41

Israelske styrker drepte palestiner

Israelske styrker skal ha drept en palestinsk innbygger på Vestbredden, ifølge det palestinske helsemyndigheter. Det skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 27 mai 21 kl. 15:52

FN ber om bistand til palestinere

FN ba torsdag om drøyt 790 millioner kroner i bistand til palestinere i Gaza, på Vestbredden og øst i Jerusalem. Det skriver Jerusalem Post..

NRK - 25 mai 21 kl. 07:13

USAs utenriksminister i Israel

USAs utenriksminister Antony Blinken landet tirsdag i Israel. Han skal møte statsminister Benjamin Netanyahu, for deretter å fortsette til Vestbredden der han møter palestinernes president Mahmoud Abbas. Blinken skal også møte Egypts president Abdel Fattah al-Sisi i Kairo og kong Abdullah i Jordan på rundreisen i Midtøsten..

NRK - 21 mai 21 kl. 18:54

Ingen brudd på våpenhvile foreløpig

Det var fredag flere sammenstøt mellom palestinere og israelsk politi i Jerusalem og på Vestbredden, tross våpenhvilen mellom Israel og Hamas. Men våpenhvilen mellom partene ser foreløpig ut til å holde. Det er så langt ikke meldt om rakettangrep fra Gaza eller israelske luftangrep etter at våpenhvilen offisielt trådte i kraft klokken 1 natt til fredag norsk tid..

Aftenposten - 21 mai 21 kl. 17:23

Nye sammenstøt i Jerusalem

Det var fredag nye sammenstøt mellom palestinere og israelsk politi i Jerusalem og på Vestbredden, tross våpenhvilen….

NRK - 18 mai 21 kl. 11:16

Palestinere streiker mot Israel

Palestinere i Gaza, på Vestbredden og i Israel har stengt utdanningsinstitusjoner, butikker og kafeer og annen økonomisk aktivitet i protest mot Israels bombeangrep mot Gaza-stripen. Det melder Al Jazeera..

NRK - 16 mai 21 kl. 20:13

To mista livet i tribunekollaps

To mista livet og 54 blei skadde då tribunen kollapsa i ein synagoge på Vestbredden utanfor Jerusalem. Det melder israelske medium. Redningstenesta Magen David Adom opplyser til Jerusalem Post at tilstanden er alvorleg for fem av dei skadde..

VG - 16 mai 21 kl. 19:46

Tribunekollaps i israelsk Synagoge - Minst 60 skadet

Rundt 60 mennesker ble skadd da en tribune kollapset i en synagoge i en jødisk bosetting på Vestbredden utenfor Jerusalem..

VG - 16 mai 21 kl. 19:46

Tribunekollaps i israelsk synagoge - minst 60 skadet og to døde

Rundt 60 mennesker skadet og to døde da en tribune kollapset i en synagoge i en jødisk bosetting på Vestbredden utenfor Jerusalem..

VG - 16 mai 21 kl. 19:46

Tribunekollaps i israelsk synagoge – 132 skadet og to døde

132 mennesker skadet og to døde da en tribune kollapset i en synagoge i en jødisk bosetting på Vestbredden utenfor Jerusalem..

VG - 16 mai 21 kl. 19:46

Tribunekollaps i israelsk synagoge – 167 skadet og to døde

132 mennesker skadet og to døde da en tribune kollapset i en synagoge i en jødisk bosetting på Vestbredden utenfor Jerusalem..

NRK - 16 mai 21 kl. 19:25

Synagogen var under oppussing

Synagogen på Vestbredden der tribunane kollapsa, skal ha vore under rehabilitering. Ein som var til stades har fortalt avisa Haaretz at synagogen blei opna for fyrste gong søndag..

Aftenposten - 16 mai 21 kl. 18:56

Tribunekollaps i synagoge på Vestbredden - minst 60 skadet

Det melder nyhetsbyrået Reuters..

Aftenposten - 16 mai 21 kl. 18:56

12-åring og mann i femtiårene døde da tribune kollapset i synagoge

To personer er døde og flere enn 150 er blitt skadet etter at en tribune kollapset i en synagoge på Vestbredden..

NRK - 16 mai 21 kl. 18:45

60 skadde i synagoge

Fleire personar er skadde i ein tribunekollaps i ein synagoge på Vestbredden. Det melder nyheitsbyrået AP. Ein film viser at det skjedde søndag kveld i Givat Zeec, like utanfor Jerusalem.

NRK - 13 mai 21 kl. 12:22

Israel kaller inn forsterkninger

Israel kaller inn store forsterkninger for å stanse vold mellom grupper av israelske jøder og muslimer. Flere steder i landet var det onsdag voldelige sammenstøt mellom høyreradikale jøder og palestinere med israelsk statsborgerskap. Reservister fra det israelske grensepolitiet, som vanligvis opererer på den okkuperte Vestbredden, skal nå bidra til å opprettholde ro og orden.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt