Vestbredden

Friday, 02 December, 08:00

Nyheter om Vestbredden

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 nov 22 kl. 17:31

Israel utplasserer fjernstyrte robotvåpen på Vestbredden

Israel har installert robotvåpen som kan skyte mot palestinske demonstranter to steder på den okkuperte Vestbredden Våpnene, som er plassert over en overfylt palestinsk flyktningleir og i en by på Vestbredden, bruker kunstig intelligens for å spore mål. Israel sier at teknologien redder liv – både israelske og palestinske. Men kritikere ser enda et skritt mot en dystopisk virkelighet der Israel finjusterer sin okkupasjon av palestinerne.

NRK - 03 nov 22 kl. 09:17

Palestiner drept av israelske soldater på Vestbredden

Israelske soldater har skutt og drept en 42 år gammel palestiner som de hevder var i ferd med å kaste en brannbombe på Vestbredden. Hendelsesforløpet er ikke bekreftet av andre kilder. Daoud Rayyan ble drept i den palestinske landsbyen Beit Duqqu, rett utenfor den ulovlige israelske bosetningen Giv'at Ze'ev i morgentimene torsdag.

NRK - 16 okt 22 kl. 14:04

Palestinere drept av israelske soldater

To palestinere er drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, ifølge det palestinske helsedepartementet. 30 år gamle Mujahed Dawood døde på sykehus søndag morgen av skader han fikk da han ble skutt av israelske soldater i landsbyen Qarawat Bani Hassan lørdag. Den israelske hæren opplyser at soldatene skjøt med skarpt da «mistenkte kastet steiner» mot dem.

NRK - 15 nov 22 kl. 10:33

Minst to drept på Vestbredden

Minst to israelere er drept i et angrep angivelig utført av en palestiner på den okkuperte Vestbredden tirsdag, ifølge israelske og palestinske myndigheter. Tidligere meldte den israelske nødhjelpstjenesten Magen David Adom at tre israelere ble behandlet for stikksår etter angrepet, og at tilstanden for to av dem var henholdsvis alvorlig og kritisk. Siden bekreftet de at to av dem hadde blitt erklært døde, én på grunn av stikksår og den andre på grunn av en bilulykke i nærheten.

NRK - 15 nov 22 kl. 10:02

Minst tre såret i knivangrep på Vestbredden

Minst tre israelere er såret i et knivangrep angivelig utført av en palestiner på den okkuperte Vestbredden tirsdag, ifølge israelsk helsepersonell. – Ambulansepersonell gir medisinsk behandling til tre sårede personer med stikksår, heter det i en uttalelse fra den israelske nødhjelpstjenesten Magen David Adom. Angrepet skjedde i Ariel, en bosetting sentralt på Vestbredden..

NRK - 05 nov 22 kl. 22:41

18-åring skutt og drept på Vestbredden

Israelske soldater har skutt og drept en 18 år gammel palestiner i nærheten av Ramallah på den okkuperte Vestbredden, ifølge det palestinske helsedepartementet. Musab Nofal ble skutt i brystet og døde på sykehus i Ramallah, opplyser departementet lørdag kveld. En annen palestiner ble alvorlig skadd.

NRK - 23 timer siden

To palestinere drept under israelsk aksjon på Vestbredden

Israelske styrker skjøt og drepte to palestinere under et tokt på Vestbredden torsdag. De to var 26 og 27 år skal ha blitt drept i flyktningleiren Jenin, ifølge det palestinske helsedepartementet. Det israelske militæret mener den ene mannen var et framtredende medlem i gruppa Islamsk jihad, som har vært involvert i en rekke trefninger mot israelske styrker de siste månedene.

NRK - I førrgår: 10:57

Tre palestinere drept på Vestbredden

Israelske soldater har skutt og drept tre palestinere på den okkuperte Vestbredden, opplyser det palestinske helsedepartementet. To unge menn ble drept i nærheten av Ramallah, mens en tredje døde av skadene etter å ha blitt skutt i hodet ved byen Hebron, opplyser departementet tirsdag. Den israelske hæren har bekreftet at soldater har skutt mot personer som kastet stein og hjemmelagede eksplosiver mot israelske soldater.

NRK - 19 okt 22 kl. 16:28

UD skjerper reiserådet for Palestina

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til regionene Nablus og Jenin på Vestbredden. Det skriver UD i en pressemelding. – Sikkerhetssituasjonen nord på Vestbredden har vært ustabil i lang tid.

NRK - 23 nov 22 kl. 11:29

Israelske soldater har revet skole på Vestbredden

Det israelske militæret har revet en skole på den okkuperte Vestbredden, opplyser den israelske menneskerettsgruppa B'Tselem. Rivingen ble gjennomført etter at israelsk høyesterett tidligere i år ga grønt lys til at palestinere kan bortvises fra området. Ifølge B'Tselem var det skolebarn i klasserommene da soldatene ankom stedet onsdag.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

Flere skadd og døde etter bombeangrep i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde.Det var først uklart hva som hadde ført til de to eksplosjonene.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

En drept og flere skadd etter bomber i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde. Den døde var en 16 år gammel ungdom.

NRK - 22 aug 22 kl. 14:49

Israel åpnet for at palestinere på Vestbredden kan fly utenlands

Israel vil la palestinere på den okkuperte Vestbredden fly til utlandet fra flyplassen i Negev-ørkenen. Til sammen 40 palestinere var passasjerer da det første flyet tok av fra flyplassen Ramon ved Eilat mandag, melder AFP. Flyet, som opereres av det israelske selskapet Arkia, skulle til Kypros.

NRK - 28 okt 22 kl. 09:16

To palestinere drept på Vestbredden

To palestinske menn ble fredag drept av israelske soldater i byen Nablus på Vestbredden, ifølge palestinske myndigheter. Ifølge lokale kilder nyhetsbyrået AFP har snakket med, tilhørte de to mennene palestinske sikkerhetsstyrker. Den israelske hæren hevder at de hadde mottatt informasjon om et skyteangrep fra en bil i bevegelse.

Klartale - 28 okt 22 kl. 06:30

Derfor blir det aldri fred i Midtøsten

– Konflikten er like uløst som alltid, sier Hilde Henriksen Waage til Klar Tale. Hun snakker om Israel og palestinerne og deres dårlige forhold. Israel har drept 100 palestinere hittil i 2022.

NRK - 24 okt 22 kl. 12:13

Bosetter blir Israels neste forsvarssjef

For første gang blir en jødisk bosetter på den okkuperte Vestbredden sjef for generalstaben i det israelske militæret. Generalmajor Herzi Halevi ble godkjent søndag, og han ventes å starte sine tre år som forsvarssjef 17. januar.

Aftenposten - 8 timer siden

EU finansierer ulovlig palestinsk boligbygging

Område C på Vestbredden skal ifølge Oslo-avtalen være under eksklusiv israelsk kontroll..

NRK - I førrgår: 13:42

Fire palestinere drept av israelske soldater

Israelske soldater har skutt og drept fire palestinere på den okkuperte Vestbredden, opplyser det palestinske helsedepartementet. To unge menn ble drept i nærheten av Ramallah, mens en tredje døde av skadene etter å ha blitt skutt i hodet ved byen Hebron, opplyser departementet tirsdag. En fjerde palestiner ble drept etter å ha kjørt ned en israelsk soldat.

NRK - 21 okt 22 kl. 08:12

Palestiner drept i sammenstøt med den israelske hæren

Natt til fredag ble en 19 år gammel palestinsk mann drept i et sammenstøt med den israelske hæren i den okkuperte byen Jenin på Vestbredden, ifølge nyhetsbyrået AFP. Ifølge den israelske hæren hadde mistenkte personer slengt eksplosiver og skutt mot sikkerhetsstyrkene, som svarte med å skyte tilbake. Spenningene og volden i den israelsk-palestinske konflikten har økt de siste månedene.

NRK - 28 nov 22 kl. 12:47

Netanyahu inngår koalisjonsavtaler med ytre høyre

I arbeidet med å danne regjering i Israel har Benjamin Netanyahu inngått avtaler med ultranasjonalistiske Noam og ytre høyre-partiet Otzma Yehudit. Søndag signerte den tidligere – og etter alt å dømme påtroppende – statsministeren en avtale med Noams leder Avi Maoz, som blant annet har snakket nedsettende om homofile og om ikke-ortodokse jøder. Maoz blir visestatsminister og skal lede en etat for «nasjonal jødisk identitet».

NRK - 23 nov 22 kl. 05:14

Palestinsk 16-åring skal være drept av israelske sikkerhetsstyrker

Israelske sikkerhetsstyrker drepte en palestinsk 16-åring tidlig onsdag under et raid på den okkuperte Vestbredden, ifølge det palestinske helsedepartementet. Departementet sier at 16 år gamle Ahmed Shehada døde etter å ha blitt skutt i brystet. Fire andre palestinere ble såret i raidet i byen Nablus, en av dem alvorlig, heter det videre, melder NTB..

Aftenposten - 14 okt 22 kl. 17:51

Israelske soldater drepte palestinsk lege under raid på Vestbredden

To palestinere er skutt og drept i et israelsk raid mot flyktningleiren Jenin på den okkuperte Vestbredden..

NRK - 14 okt 22 kl. 08:25

To palestinere drept på Vestbredden

To palestinere er drept av israelske styrker på Vestbredden, melder AFP..

NRK - 03 okt 22 kl. 08:30

To palestinere drept av israelske styrker

Det israelske militæret skjøt og drepte to palestinske menn på Vestbredden mandag, ifølge palestinske og israelske myndigheter. Israelske militærkilder sier at de to mennene å brase en bil inn i en gruppe soldater, en påstand som ikke er bekreftet. Israelske soldater skal så ha åpnet ild mot mennene.

NRK - 10 nov 22 kl. 20:19

Ukrainas forsvarsminister: Tilbaketrekningen fra Kherson ikke i gang

Ukrainsk etteretning viser at Russland ikke har begynt å trekke seg ut av Kherson, hevder den ukrainske forsvarsministeren, Oleksii Reznikov, til Reuters. Reznikov sier at russiske styrker fortsatt er i byen, rundt byen, og på Vestbredden til elva Dnipro. Videre hevder han at det vil ta minst en uke for russiske styrker å trekke seg ut fra byen..

NRK - 02 okt 22 kl. 06:39

100 palestinere drept på Vestbredden i år

Minst 100 palestinere er drept i områder som Israel har okkupert på Vestbredden og Øst-Jerusalem hittil i år. Lørdag ble en 18-åring skutt og drept i Øst-Jerusalem. Han var det 100.

NRK - 02 nov 22 kl. 10:51

Palestiner drept ved israelsk veisperring

En palestinsk 54-åring er skutt og drept etter at han skal ha kjørt rett inn en israelsk veisperring mellom den okkuperte Vestbredden og Israel. Ifølge den israelske hæren ble en israelsk soldat alvorlig såret da han ble truffet av varebilen mannen kjørte. Hendelsen fant sted ved Maccabim-sperringen ved grensemuren utenfor den israelske byen Modiin.

NRK - 06 jul 22 kl. 09:02

Palestiner drept i israelsk raid på Vestbredden

En palestinsk mann ble onsdag drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, melder AFP. 20 år gamle Rafiq Riyad Ghannem ble drept av israelsk militære, ifølge en uttalelse fra det palestinske helsedepartementet. Drapet skal ha skjedd under en israelsk millitæroperasjon i Jenin på den okkuperte Vestbredden onsdag.

NRK - 29 okt 22 kl. 23:51

Palestiner drept etter å ha skutt israelere

En palestinsk mann skjøt og drepte en israeler og såret fire andre i Hebron på den okkuperte Vestbredden lørdag. Han ble selv skutt og drept av en vakt. Skytingen skjer bare noen dager før Israel tirsdag avholder sitt femte valg på mindre enn fire år.

NRK - 25 okt 22 kl. 01:49

Tre palestinere skal være drept

Tre palestinere ble drept da israelske sikkerhetsstyrker raidet Nablus på den okkuperte Vestbredden tidlig tirsdag, ifølge palestinske myndigheter. – Det er tre døde og 19 såret, tre av dem alvorlig, av israelsk ild i Nablus, heter det i en kort uttalelse fra det palestinske helsedepartementet. (NTB).

NRK - 25 okt 22 kl. 01:49

Fire palestinere skal være drept

Fire palestinere ble drept og nesten 20 andre skadd i israelske raid på den okkuperte Vestbredden tidlig tirsdag, ifølge palestinske myndigheter. – Det er tre døde og 19 såret, tre av dem alvorlig, av israelsk ild i Nablus, heter det i en kort uttalelse fra det palestinske helsedepartementet. Senere meldte departementet at en annen palestiner var drept i Ramallah.

NRK - 08 sep 22 kl. 07:31

Palestiner drept av israelsk soldat på Vestbredden

En israelsk soldat på den okkuperte Vestbredden har drept en palestiner som angrep ham med en hammer, ifølge den israelske hæren. Hendelsen skjedde torsdag i nærheten av byen Baytin, der israelske soldater var i gang med «rutinemessig aktivitet». – En mistenkt angrep en soldat med en hammer og skadet ham i ansiktet, heter det i en uttalelse fra hæren.

NRK - 06 sep 22 kl. 07:16

Palestiner drept av israelske soldater i razzia på Vestbredden

En palestiner ble drept og seksten såret i en israelsk operasjon i byen Jenin på den okkuperte Vestbredden tirsdag, opplyser det palestinske helsedepartementet. – Resultatet av Israels aggresjon mot Jenin ved daggry i dag: Én 29 år gammel martyr og seksten lagt inn på sykehus med skader fra kuler og splinter, heter det i en uttalelse fra departementet. Den israelske hæren sier i en uttalelse at den gikk inn i Jenin i løpet av natten «for å rive boligen» til gjerningsmannen bak et skyteangrep i Tel Aviv i april.

NRK - 14 okt 22 kl. 06:35

Palestinere sier jødiske bosettere angrep by

En gruppe jødiske bosettere herjet ifølge palestinske rapporter en palestinsk landsby på den okkuperte Vestbredden torsdag. Ifølge Ghassan Daghlas, en palestinsk tjenestemann som følger med på bosettervirksomhet i området, dukket 70 bosettere fra bosetningen Yitzhar uten varsel opp i Hawara i utkanten av Nablus. Han sier at de slo palestinere, ødela butikker og biler og satte fyr på en park.

NRK - 14 okt 22 kl. 01:40

Fatah og Hamas undertegnet avtale om valg

Representanter for de palestinske grupperingene Fatah og Hamas har undertegnet en forsoningsavtale som skal bane vei for valg neste år. Det er Algerie som har meglet frem avtalen, og den ble også signert der. Ifølge avtalen skal det holdes valg på president og palestinsk lovgivende forsamling innen oktober neste år.

NRK - 02 sep 22 kl. 17:08

Palestiner skutt og drept av israelske styrker på Vestbredden

En palestinsk mann er skutt og drept av israelske styrker etter at en israelsk soldat ble knivstukket nær Hebron på den okkuperte Vestbredden. Det bekrefter den israelske hæren og palestinske helsemyndigheter. Den israelske hæren sier at en angriper væpnet med kniv kom til et kontrollpunkt og knivstakk en soldat, før en annen soldat skjøt og drepte den palestinske mannen.

NRK - 11 okt 22 kl. 16:49

AFP: Israelsk soldat skutt på Vestbredden

Det opplyser den israelske hæren til AFP..

NRK - 01 sep 22 kl. 21:35

To palestinere drept på Vestbredden

To palestinere er skutt og drept på den okkuperte Vestbredden. Begge skal ha blitt drept av væpnede palestinere. 25 år gamle Samer Khaled ble ifølge palestinske myndigheter skutt og drept under en krangel med væpnede palestinere i flyktningleiren Balata utenfor Nablus.

NRK - 24 jul 22 kl. 07:33

To palestinere drept i angrep på Vestbredden

To palestinske menn ble drept i et angrep i byen Nablus på Vestbredden natt til søndag, opplyser palestinske myndigheter. Det var to menn på 25 og 28 år som ble drept, ifølge det palestinske helsedepartementet. De opplyser at seks personer ble såret i angrepet, og at for to av dem er tilstanden kritisk.

NRK - 04 okt 22 kl. 18:24

Russland erkjenner tilbakeslag i Kherson

Det russiske forsvarsdepartementet erkjenner at ukrainske styrker har gjenerobret områder i Kherson fylke sør i Ukraina. Under en pressekonferanse i departementet tirsdag ble det vist kart der det framgikk at landsbyen Dudtsjanyj på Vestbredden av elva Dnipro ikke lenger kontrolleres av russiske styrker. En høytstående tjenestemann i det ukrainske innenriksdepartementet opplyste samtidig at ukrainske styrker har gjenerobret over 50 landsbyer og bosetninger i Kherson fylke, melder det ukrainske nyhetsbyrået Interfax.

NRK - 19 aug 22 kl. 11:00

Palestinsk mann drepen av israelske styrker på Vestbredden

Ein palestinsk mann (58) blei fredag drepen av israelske stykrar under ei tokt nord i den okkuperte Vestbredden, ifølge det palestinske helsedepartementet. Det melder AFP. Israel har gjennomført militæroperasjoner nesten kvar dag i det okkuperte palestinske området etter ei rekke angrep mot sivile i Israel denne våren..

NRK - 18 aug 22 kl. 07:41

Palestinsk tenåring drept av israelske soldater på Vestbredden

En palestinsk tenåring er drept av israelske soldater ved Nablus på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske helsearbeidere. 35 andre palestinere ble såret da soldatene støtte sammen med palestinske demonstranter natt til torsdag. Det er ikke klart hva som utløste volden, og det israelske militæret har foreløpig ikke kommentert opplysningene.

NRK - 25 sep 22 kl. 09:23

Palestiner drept av israelske soldater

En palestinsk mann ble søndag skutt og drept av israelske soldater ved Nablus på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter. Den israelske hæren oppgir at soldater skjøt mot «mistenkelige bevæpnede» personer som kom kjørende i en bil og på en motorsykkel. Nablus-området har de siste månedene vært preget av nesten daglige israelske militæroperasjoner, der soldater kommer for å pågripe mistenkte palestinere.

NRK - 07 jul 22 kl. 11:13

Ben & Jerry's saksøker egen eier for å stanse iskremsalg på Vestbredden

Iskremprodusenten Ben & Jerry's saksøker sitt eget morselskap Unilever i et forsøk på å stanse iskremsalget på den okkuperte Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Det var i juli i fjor det ble kjent at Ben & Jerry's stanser salget av iskrem i de okkuperte områdene på Vestbredden fordi det strider mot selskapets verdier. (NTB).

NRK - 23 sep 22 kl. 20:36

Abbas til FN: – Israel ikke lenger en partner i fredsprosessen

Palestinas president Mahmoud Abbas langet ut mot Israel fra talerstolen i FN fredag. De kan ikke lenger betraktes som en pålitelig partner i fredsprosessen, sa han. Uttalelsene kommer dagen etter at Israels statsminister Yair Lapid sa at han støtter en tostatsløsning.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com