Verden

Monday, 29 November, 03:01

Nyheter om Verden

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 okt 21 kl. 22:09

Greta Thunberg etterlyser lederskap

Ti dager før starten av klimatoppmøtet i Glasgow skriver klimaaktivisten Greta Thunberg i en kronikk i The Guardian at Verden mangler lederskap i klimakrisen. – Alt vi trenger er én – en Verdensleder eller ett rikt land eller en stor TV-stasjon eller avis som bestemmer seg for å være ærlig og virkelig behandler klimakrisen som den krisen det er, skriver hun. Thunberg skriver at om vi skal nå målene i Paris-avtalen er det nødvendig med umiddelbar, drastiske, årlige utslippskutt på en skala Verden aldri har sett.

Klartale - 14 okt 21 kl. 16:00

Flere land åpner for norske turister

I halvannet år har det nærmest vært umulig å reise ut av landet for en deilig ferie i by eller på strand. Men nå åpner Verden igjen. Torsdag kunne turister kjenne sand under føttene og sol i fjeset på øya Bali.

Klartale - 08 okt 21 kl. 13:38

En hyllest til en livsfarlig jobb

Maria Ressa fra Filippinene fortsetter med sin undersøkende journalistikk, til tross for trusler og farlige situasjoner. Seks journalister i avisa Novaja Gazeta er drept de siste årene. Likevel slutter ikke sjefredaktør Dmitrij Muratov sitt arbeid med kritisk journalistikk mot blant annet myndighetene i Russland.

NRK - 04 nov 21 kl. 17:00

IEA-sjef advarer mot fossil-investering

IEA-sjef Fatih Birol advarer mot investeringer i fossil energi: – Dine investeringer er risikable. Vær forsiktig. Det sier lederen av energibyrået, Fatih Birol, til NRK.

NRK - 03 nov 21 kl. 17:12

Stoltenberg advarer mot Kina

Nordiske og vestlige verdier er truet etter hvert som Kina får mer makt, advarer Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. – Det er noe vi ikke har opplevd på mange hundre år, at den sterkeste, største makten i Verden ikke tror på våre verdier. Og det er den Verden vi beveger oss mot etter hvert som Kina vokser fram, sa Stoltenberg da han talte til Nordisk råd i København onsdag.

Klartale - 15 okt 21 kl. 06:00

Vil lage en egen vaksine for afrikanske land

Afrika er det minst vaksinerte Verdensdelen. Mens rike land starter med en tredje dose, hadde 15 av 54 afrikanske land fått vaksinert 10 prosent av folket.Afrigen Biologics and Vaccines leder et prosjekt for å utvikle en afrikansk vaksine.

Aftenposten - 01 nov 21 kl. 16:25

James Bond må redde Verden fra vegansk cheddar

Verden må reddes fra vegansk cheddar..

NRK - 01 nov 21 kl. 13:42

Ber Verden ta klimakrisen på alvor

Boris Johnson: – Raseriet og utålmodigheten fra Verden vil bli ukontrollerbar hvis vi ikke klarer å gjøre COP26 i Glasgow til øyeblikket da vi tar klimakrisen på alvor..

Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

JUDO: Friba (til venstre) elsker judo. Det gir henne selvtillit og både fysisk og psykisk styrke.– Friba! Du ble den første!Treneren til Friba Rezayee var både stolt og glad.

VG - 30 okt 21 kl. 07:13

Vi bør fortsette å ta opp olje

En Verden der verstinglandene kontrollerer energimarkedet, kan bli svært ubehagelig. Det er en av mange grunner til at Norge bør produsere olje og gass så lenge Verden trenger det..

NRK - 29 okt 21 kl. 18:05

Viruset har krevd over 5 mill. liv

Det er nå registrert over 5 millioner koronarelaterte dødsfall i Verden, viser en oversikt utarbeidet av Worldometer, basert på offisielle tall. Hittil har over 246,5 millioner mennesker fått påvist smitte. 79 millioner av dem i Asia, 64 millioner i Europa, 56 millioner i Nord-Amerika og 38 millioner i Sør-Amerika.

Aftenposten - 28 okt 21 kl. 21:23

Kan denne hjelpen Verden å avverge klimakatastrofe?

Når Verden de neste ukene møtes til et nytt klimatoppmøte i Glasgow, er alle klar over følgende: Det er ikke nok å spise linser, sykle til byen, resirkulere plast. Som pandemien har vist, holder det ikke engang å parkere fly og biler. Det kuttet bare utslippene med rundt 25 prosent, i en kort periode, i de rikeste landene.

VG - 27 okt 21 kl. 18:15

Veien mot en Verden uten atomvåpen

Natos mål er en Verden uten atomvåpen. Forbudstraktaten er ikke veien til det målet..

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

De vant Nobels fredspris

AVIS: Komiteen kalte Dmitrij Muratovs avis for «den mest selvstendige i Russland i dag».Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratoy får Nobels fredspris for i år. De vinner for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland.Berit Reiss-Andersen kunngjorde prisen fredag.

Aftenposten - 24 okt 21 kl. 19:45

Stedet i Verden med høyest andel elbiler, ligger i Norge

På Askøy utenfor Bergen kjører én av tre elbil. Det gjør kommunen til stedet i Verden med høyest andel elbiler..

VG - 09 nov 21 kl. 12:51

Oppsiktsvekkende uoriginalt! Bokanmeldelse: «Verden ifølge Vinni»

Rusmisbruk og selvmedlidenhet gjennomsyrer denne oppsiktsvekkende uoriginale fortellingen..

NRK - 09 nov 21 kl. 09:29

Kan knuse fattige lands økonomier

Verdens fattigste nasjoner trues av store økonomiske tilbakeslag dersom de ikke får avgjørende støtte til å håndtere klimaendringene under klimatoppmøtet COP26. De mest sårbare landene vil i gjennomsnitt oppleve et fall i bruttonasjonalprodukt på 20 prosent innen 2050 og 64 prosent innen 2100, dersom Verden varmes opp med 2,9 grader. Det viser en studie bestilt av britiske Christian Aid..

Klartale - 09 nov 21 kl. 06:00

Kan atomkraft redde klimaet?

Bør Verden satse på atomkraft for å unngå dramatiske klimaendringer? Politikere, forskere og aktivister er veldig uenige..

NRK - 09 nov 21 kl. 03:55

250 millioner koronamsittet

Mer enn 250 millioner tilfeller av koronasmitte er påvist Verden rundt siden pandemien startet, og over 5 millioner har dødd med koronasmitte. Opptellingen, foretatt av nyhetsbyrået AFP, bygger på offisielle tall fra helsemyndigheter i alle Verdens land fram til klokken 22 mandag kveld..

NRK - 08 nov 21 kl. 17:48

Obama: De fleste land har sviktet

De fleste land har sviktet løftene de avga i forbindelse med Parisavtalen, sa tidligere president Barack Obama på klimatoppmøtet i Glasgow mandag. Obama, som var president da Parisavtalen ble undertegnet, sa at Verden må trappe opp arbeidet for innfri løftene om kutt i CO2-utslipp og samarbeid for å bremse den globale oppvarmingen. – Vi har langt ifra gjort nok for å takle denne krisen.

NRK - 08 nov 21 kl. 08:35

Australia fortsetter med kull

Australia sier at så lenge det er kjøpere, vil de selge kull. Flere enn 40 land ble enige om å fase ut kull innen få tiår under klimatoppmøtet i Glasgow. – Vi vil ikke stenge kullgruver, og vi skal ikke stenge ned kullkraftverk, sier ressursminister Keith Pitt til den australske kringkasteren ABC.

Aftenposten - 07 nov 21 kl. 22:02

Ungdomsdelegater på klimatoppmøtet: – Vi er til pynt

GLASGOW, SKOTTLAND (E24): Aktivister og ungdomsdelegater fra Verden rundt er invitert inn som observatører….

E24 - 07 nov 21 kl. 22:02

Ungdomsdelegater på klimatoppmøtet: – Vi er til pynt

GLASGOW, SKOTTLAND (E24): Aktivister og ungdomsdelegater fra Verden rundt er invitert inn som observatører på klimatoppmøtet i Glasgow. Men det er under demonstrasjonene de føler de gjør nytte for seg..

E24 - 07 nov 21 kl. 22:02

Ungdomsrepresentanter på klimatoppmøtet: – Vi er til pynt

GLASGOW, SKOTTLAND (E24): Aktivister og ungdomsrepresentanter fra Verden rundt er invitert inn som observatører på klimatoppmøtet i Glasgow. Men det er under demonstrasjonene de føler de gjør nytte for seg..

Dagbladet - 07 nov 21 kl. 20:06

Bidens tøffe år: - Uten sidestykke

Store deler av USA og Verden jublet da Joe Biden vant presidentvalget mot Donald Trump. Ett år seinere er begeistringen borte, og Biden sliter tungt..

NRK - 07 nov 21 kl. 18:25

Stengt i 20 mnd - USA åpner igjen

USA gjenåpner mandag grensene for utenlandske reisende som er fullvaksinert, for første gang på 20 måneder, skriver NTB. Den langvarige stengningen av grensene har skilt familier, gjort stor skade på turismen og forretningsvirksomhet i grenseområdene og skapt diplomatiske forviklinger. Stengningen ble innført i mars i 2020 av daværende president Donald Trump i et forsøk på å hindre spredning av koronaviruset, og har blitt videreført av president Joe Biden.

E24 - 07 nov 21 kl. 15:26

Sofa-«flipperen»

Før pandemien reiste Mathias Duma (26) rundt i Verden som modell, så gikk han til innkjøp av en tekstilrensemaskin og har solgt 230 brukte sofaer..

E24 - 07 nov 21 kl. 09:25

Atomkraft – het potet i Glasgow

Bør Verden satse på atomkraft for å redde kloden fra dramatiske klimaendringer? Politikere, forskere og aktivister er dypt uenige..

E24 - 06 nov 21 kl. 09:59

Gufne prisøkninger vekker Verden

Inflasjonen er ikke lenger bare et spøkelse. Kan vi faktisk få priser som løper løpsk igjen?.

Aftenposten - 06 nov 21 kl. 09:30

Blir møtt med fordommer fordi hun er kvinne: – Hvorfor i all Verden?

Monika Kørra er en av to kvinnelige trenere på landslags- og regionsnivå..

NRK - 19 okt 21 kl. 19:52

WHO og Taliban enige om vaksinering

Verdens helseorganisasjon (WHO) og Taliban er enige om en landsomfattende kampanje for å vaksinere barn under fem år mot polio i Afghanistan. I de siste tre årene har Taliban nektet FN-organisasjoner å drive vaksinering i frykt for spionasje. Dermed har 3,3 millioner barn ikke blitt vaksinert.

Aftenposten - 05 nov 21 kl. 21:01

Ny studie: «Luksus-utslipp» fra de rikeste truer 1,5-graders målet

Den rikeste én prosenten i Verden ligger an til å stå for en enda større andel av C02-utslippene i 2030, ifølge studien….

E24 - 05 nov 21 kl. 21:01

Ny studie: «Luksus-utslipp» fra de rikeste truer 1,5-graders målet

Den rikeste én prosenten i Verden ligger an til å stå for en enda større andel av C02-utslippene i 2030, ifølge studien som lanseres samtidig som klimatoppmøtet i Glasgow..

Aftenposten - 05 nov 21 kl. 19:18

Er det lov å være kritisk til Greta Thunberg?

Politikerforakt redder ikke Verden..

Aftenposten - 05 nov 21 kl. 15:40

Tok privatfly og ble ukens bajas

Her er Arne Holes ukentlige skråblikk fra det som har skjedd i sportens Verden..

NRK - 05 nov 21 kl. 14:06

Klimademonstrasjon i Glasgow

Tusenvis av mennesker, inkludert unge klimaaktivister fra hele Verden, demonstrerte i den skotske byen Glasgow i ettermiddag. Hensikten var å legge press på beslutningstakere under klimatoppmøtet COP26 som finner sted i samme by. Den kjente klimaaktivisten Greta Thunberg var blant deltakerne som masjerte fra parken Kelvingrove mot Glasgow sentrum..

VG - 04 nov 21 kl. 19:59

Astrid S på Askepott-premiere: - Fikk litt sjokk

Prinsessen av norsk pop trodde aldri i Verden at hun også skulle bli prinsesse på filmlerretet..

Aftenposten - 04 nov 21 kl. 06:31

Inflasjonen stiger kraftig. Men det kan faktisk være godt nytt for boliglånet ditt.

Inflasjonen stiger Verden over, men for gjeldstyngede nordmenn kan prisvekst være gode nyheter..

E24 - 04 nov 21 kl. 06:00

Dette vil inflasjon gjøre med boliglånet ditt

Inflasjonen stiger Verden over, men for gjeldstyngede nordmenn kan prisvekst være gode nyheter..

Aftenposten - 03 nov 21 kl. 19:18

Dette klimakuttet er det enkleste og billigste å løse. Nå er topplederne enige.

En av de viktigste nyhetene fra klimatoppmøtet er positiv. Nå skal Verden også kutte i en klimagass som ikke er CO₂..

Nyhetspressen - 03 nov 21 kl. 15:49

Helsetips for ivrige nettspillere

Etter at Verden har blitt mer digitalisert og nesten alt skjer gjennom våre PC-skjermer, kan man finne utallige spillemuligheter og annen underholdning på nettet. Med økt tilgang til spill og underholdning online, øker også skjermtiden samt tiden vi bruker sittende i løpet av en dag og dette er ikke uten konsekvenser. Heldigvis er det råd å finne.

NRK - 02 nov 21 kl. 21:10

Biden mener Xi gjør en stor feil

SAs president Joe Biden sier at Kinas president Xi Jinping har begått en stor feil ved ikke å delta på klimatoppmøtet i Glasgow og G20-toppmøtet i Roma. – Det har oppriktig talt vært en stor feil at Kina ikke dukket opp, sa president Biden på en pressekonferanse på klimatoppmøtet COP26 i Skottland tirsdag kveld. – Vi dukket opp.

NRK - 02 nov 21 kl. 19:04

Norge ble «dagens fossil»

Norge har blitt kåret til den lite flatterende «Fossil of the Day» av Climate Action Network (CAN) på COP26, foran Japan på andre plass og Australia på tredje plass. Den lite ettertraktede prisen, deles ut daglig til landene som gjør mest for å bidra minst under klimaforhandlingene, og ble først delt ut under klimaforhandlinger i Bonn i 1999. CAN mener Norge vil utvikle (ikke avvikle) olje- og gassproduksjon og driver lobbyvirksomhet for dette på COP og i utlandet.

NRK - 28 sep 21 kl. 17:15

Opec: Oljeforbruket vil øke

De oljeproduserende landene i OPEC mener etterspørselen etter olje i Verden vil fortsette å øke i mer enn 20 år, til tross for forsøk på å kutte klimautslipp. Opec tror utbygging av fornybar energi og innføring av elbiler vil føre til mindre oljebehov i rike land, men regner med at etterspørselen vil øke i andre deler av Verden. Opec viser blant annet til at det trolig blir 1,7 milliarder flere mennesker innen 2045.

NRK - 02 nov 21 kl. 14:35

Varsler hungersnød på Madagaskar

Amnesty International oppfordrer til øyeblikkelig hjelp for Madagaskar. Øynasjonen er rammet av hungersnød som følge av tørke. Organisasjonen ber onsdag regjeringen i Madagaskar og resten av Verden om å trappe opp hjelpearbeidet i øyas sørdel, som er hardt rammet av tørke.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt