Verden

Mandag, 17 Mai, 20:29

Nyheter om Verden

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 08:54

Medier krever svar fra Israel

Medieorganisasjoner Verden over krever en forklaring fra Israel etter at de bombet et bygg som huset flere internasjonale journalister, blant andre nyhetsbyrået Associated Press og Al-Jazeera. Journalistene kom seg trygt ut i forkant etter å ha fått en advarsel fra israelsk militære. 145 mennekser på Gaza og åtte i Israel har blitt drept etter at kampene brøt ut mandag.

NRK - 11 mai 21 kl. 10:29

Investering i ny energi har økt

Verden over øker satsingen på fornybar energi. Investeringene i ny energi har også økt under pandemien, viser en ny rapport fra IEA. Det internasjonale energibyrået IEA fastslår at veksten i fornybar energi er den kraftigste på tjue år.

NRK - 9 timer siden

Erdogan ber om hjelp fra paven

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber pave Frans hjelpe til for å stoppe det han omtaler som Israels massakre av palestinere. Erdogan mener det internasjonae samfunnet må straffe Israel med sanksjoner, og at pavens budskap er viktig for å mobilisere den kristne delen av Verden..

VG - Igår: 08:03

«Århundrets mulighet»

Pandemien har kostet millioner av mennesker livet og påført Verden enorme økonomiske tap. Likevel kan katastrofen være starten på en bedre fremtid for oss alle. Kanskje..

NRK - Igår: 01:54

Iran lover å støtte Hamas

Den iranske Revolusjonsgardens eliteenhets mektige leder, Esmail Qaani, lover å støtte Hamas fullt ut mot Israel i Gaza-konflikten, melder iranske medier. Qaani kom med forsikringen i en telefonsamtale med Hamas-leder Ismail Haniyeh lørdag, melder den statlige nyhetskanalen al-Alam. Haniyeh takket Qaani for støtten og sa ifølge al-Alam at kampen mot Israel ikke bare er Hamas' kamp, men en kamp som hele den islamske Verden utkjemper mot Israel.

Aftenposten - Igår: 22:57

Hylles etter FA-cupseieren: – Blant de beste keeperne i Verden

Lørdag kveld jublet Kasper Schmeichel og Leicester for FA-cuptittelen..

VG - Igår: 22:57

Hylles etter FA-cupseieren: – Blant de beste keeperne i Verden

Lørdag kveld jublet Kasper Schmeichel og Leicester for FA-cuptittelen. Nå hylles den danske keeperen etter å ha stengt buret mot Chelsea..

NRK - Igår: 21:21

Hevder Hamas brukte mediebygget

Hamas drev omfattende etterretningsvirksomhet fra bygningen der internasjonale medier hadde kontorer i Gaza, hevder det israelske militæret. – Her var det svært avansert utstyr for å drive aktivitet mot det israelske forsvaret, derfor bestemte IDF seg for å ødelegge bygningen, sier talsmann Jonathan Conricus. – Vi er opptatt av journalisters sikkerhet og deres jobb, men dere må forstå at dette er en vanskelig krigsskueplass hvor Hamas blander inn sin aktivitet med den sivile Verden, sier han.

NRK - 26 april 21 kl. 19:23

Redd indiske varianter vil spre seg

Ikke på noen dag under hele pandemien har det i noe land i Verden blitt meldt om så mange smittede som i India det siste døgnet. Der er det registrert over 350.000 nye tilfeller, og nær 3000 dødsfall bare i dag.

Aftenposten - 26 april 21 kl. 13:19

Hvorfor i all Verden skal vi bry oss om Oscar-prisen?

Etter enda et middelmådig TV-show der Hollywood feirer seg selv, må vi nok en gang spørre: Hvorfor i all Verden skal vi….

E24 - 26 april 21 kl. 11:07

Endrer Verden seg raskere enn i styrerommene?

Norske styrer ser ut til å ha store kompetanseutfordringer for å kunne fremtidssikre norsk næringsliv. Det gjelder både mangfold, bærekraft og teknologi. I en Verden som endrer seg fort må en handle raskt og styrene må henge med..

NRK - 13 mai 21 kl. 21:23

Jeff Bezos bygger milliard-yacht

Amazon-grunder Jeff Bezos får bygget en ny yacht på Oceaco-verftet i Nederland. Den nye yachten vil koste 500 millioner dollar -.over fire milliarder kroner, skriver Bloomberg.

Aftenposten - 13 mai 21 kl. 14:10

Denne grafen er svært godt nytt for OL

I den verste koronatiden i fjor ble det knapt tatt dopingtester i Verden. Nå har det skjedd store endringer..

VG - 13 mai 21 kl. 10:32

Sårbare brikker i spill

I en digital tid er det norske «spillmonopolet» ikke et monopol. På Høyres landsmøte får vi en tiltrengt debatt om et tema der for mange går i takt i stedet for å diskutere Verden slik den er..

NRK - 13 mai 21 kl. 08:21

Advarer mot direktørsvindel

Direktørsvindel utgjør en stadig større trussel og har blitt mer målrettet og vellykket, advarer politiet, DNB og Telenor. Direktørsvindel innebærer at svindlere utgir seg for å være ledelsen i bedriften og ber ansatte overføre penger. Det er den desidert mest lukrative bedrageriformen i Verden, skriver Telenor.

NRK - 13 mai 21 kl. 07:45

Klatrere døde på Mount Everest

En sveitsisk og en amerikansk klatrer har mistet livet på Mount Everest, ifølge ekspedisjon-operatøren Seven Summit Treks i Nepal. Det er denne sesongens første dødfall på Verden høyeste fjell, ifølge nyhetsbyrået AP. Den 41 år gamle sveitseren fikk helseproblemer og døde etter at han hadde vært på toppen av fjellet.

NRK - 12 mai 21 kl. 22:00

Eksplosiv smitteøkning i Asia

Nærmere 6 millioner tilfeller av koronasmitte er registrert i Asia de siste to ukene, melder NTB. Det er en eksplosiv økning, advarer den internasjonale Røde Kors-føderasjonen. Smitteøkningen er mer enn i alle andre deler av Verden til sammen, ifølge Det internasjonale forbundet av Røde Kors‑ og Røde Halvmåne, som advarer om kollaps i helsevesen og på sykehus..

Aftenposten - 12 mai 21 kl. 21:45

Hun så lyshalene fra rakettene nærme seg familien hus. Så raste Verden sammen.

Asmaa Kuheil (24) har opplevd tre kriger. Hun har aldri vært så redd som nå..

VG - 12 mai 21 kl. 21:20

Filmanmeldelse «Spiral: From The Legacy Of Saw»: Akkurat det Verden ikke trengte nå

Årets minst etterlengtede «comeback»..

NRK - 12 mai 21 kl. 12:27

Verden var ikke forberedt nok

I hovedrapporten til WHOs ekspertpanel IPPR konkluderer de med at Verdenssamfunnet ikke var godt nok forberedt til å beskytte folk mot koronasmitte. Det tok for lang til før meldingene om sykdom med ukjent opprinnelse ble rapportert, før det ble erklært en internasjonal helsekrise, skriver de. Panelet mener man bør etablere et nytt globalt system for å forhindre fremtidige pandemier..

NRK - 12 mai 21 kl. 12:27

Verden var ikke forberedt nok

I hovedrapporten til WHOs ekspertpanel IPPR konkluderer de med at Verdenssamfunnet ikke var godt nok forberedt til å beskytte folk mot koronasmitte. Det tok for lang tid før meldingene om sykdom med ukjent opprinnelse ble rapportert, til det ble erklært en internasjonal helsekrise, skriver de. De mener også februar 2020 var en «tapt måned», der trusselen ikke ble tatt alvorlig nok..

NRK - 12 mai 21 kl. 00:26

Problemer for Microsoft Outlook

Epost programmet Microsoft Outlook er rammet av problemer over hele Verden tirsdag. Det har kommet mange rapporter om at tekst forsvinner etter å ha blitt skrevet og at eksisterende meldinger ikke viser tekst. Microsoft undersøker hendelsen og tror det skyldes en Office-oppdatering, skriver ITNews..

NRK - 11 mai 21 kl. 16:05

3 millioner svensker vaksinert

Over tre millioner mennesker i Sverige har fått første dose med koronavaksine, opplyser Folkhälsomyndigheten. En av ti er fullvaksinert. Sverige er fortsatt blant landene med høyest smittetrykk i Verden.

VG - 11 mai 21 kl. 08:20

Klatreselskap: Løke har nådd toppen av Mount Everest

Frank Løke har sammen med fire andre personer fra rundt omkring i Verden nådd toppen av Mount Everest..

Aftenposten - 11 mai 21 kl. 08:20

Klatreselskap: Løke har nådd toppen av Mount Everest

Frank Løke har sammen med fire andre personer fra rundt omkring i Verden nådd toppen av Mount Everest..

VG - 11 mai 21 kl. 08:20

– Løke har nådd toppen av Mount Everest

Frank Løke har sammen med fire andre personer fra rundt omkring i Verden nådd toppen av Mount Everest..

E24 - 10 mai 21 kl. 15:32

Derfor skjelver Verden før Kinas folketellingstall

Kina fryktes å rapportere befolkningsnedgang for første gang på syv tiår. Det kan få betydning for landets selvbilde, vekst og Verdensøkonomien..

Klartale - 10 mai 21 kl. 15:24

Her spiller metall-band inn video

Naturen er mer tilgjengelig. Årsaken er lettere utstyr og droner. Dette gjør det enklere å få musikken ut i Verden for filmskapere og band..

VG - 10 mai 21 kl. 15:10

Disse vaksinene må vi bare skrote

Rådet er å kutte ut de skandaliserte corona-vaksinene. Men samtidig vil Norge at resten av Verden skal bruker dem..

NRK - 09 mai 21 kl. 20:49

Vaksinekonsert for å samle Verden

Foo Fighters, Jennifer Lopez, J Balvin og Eddie Vedder opptrådte på konserten Vax Live i Los Angeles, som ble sendt på TV natt til søndag. Publikum besto av 20.000 vaksinerte og munnbindbeskyttede mennesker.

Dagbladet - 09 mai 21 kl. 05:07

Funnet vekker oppsikt: - Spektakulært

- Dette er en ekstraordinær oppdagelse som hele Verden vil snakke om, sier Italias kulturminister..

Aftenposten - 08 mai 21 kl. 16:34

Grøvdal tok OL-kravet – så sendte hun et stikk til Johaug

Karoline Bjerkeli Grøvdal var bare sekunder bak årsbeste i Verden da hun løp 10.000 meter på Bislett..

VG - 08 mai 21 kl. 10:41

Pappa Ruud om sønnen: – Kanskje blant de ti beste i Verden på grus

Christian Ruud (48) tror sønnen Casper Ruud (22) har muligheter mot alle de gjenværende motstanderne i Madrid Open og lar seg virkelig begeistre av det gode spillet hans på grusen..

Aftenposten - 08 mai 21 kl. 10:41

Pappa Ruud om sønnen: – Kanskje blant de ti beste i Verden på grus

Christian Ruud (48) tror sønnen Casper Ruud (22) har muligheter mot alle de gjenværende motstanderne i Madrid Open og….

Aftenposten - 08 mai 21 kl. 09:00

Emil vil vise Verden at en gutt fra Finnsnes og Haiti kan nå så langt han vil

I niendeklasse bestemte Emil Konradsen Ceïde seg for å bli best. Der og da forsvant brus og godteri ut av livet..

NRK - 08 mai 21 kl. 02:51

Mexico letter på koronatiltak

Koronatiltakene i Mexico by blir fra neste uke lettet på som følge av at smittesituasjonen er blitt gradvis bedre. Mexico by går til gult nivå, opplyser ordfører Claudia Sheinbaum. Det betyr lengre åpningstider for butikker, kinoer, kasinoer, fornøyelsesparker og banker.

E24 - 20 april 21 kl. 06:09

Verden venter på Bidens tall for kutt i klimautslippene

President Joe Biden har store ambisjoner for klimatoppmøtet torsdag, og Verden venter at han kunngjør minst en halvering av USAs utslipp innen 2030..

NRK - 07 mai 21 kl. 09:24

Mer ensomhet under pandemien

Koronapandemien ser ut til å ha ført til mer ensomhet, ifølge en undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Økende smittefrykt og mindre kontakt med andre kan være blant årsakene, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Tallene for 2020, basert på Livskvalitetsundersøkelsen som ble gjennomført fra 9.

VG - 07 mai 21 kl. 09:14

Hjertevarmt fra Lucinda Riley! Bokanmeldelse: «Den savnede søsteren»

Hun vet å svinge seg på tastaturet, Lucinda Riley. I jakten på den siste av syv søstre i bok syv fartes det Verden over med detaljrikdom, blomstrende skildringer og familiehemmeligheter i fleng..

Klartale - 07 mai 21 kl. 08:23

Dobbelt så mange kan ha dødd av korona

Dobbelt så mange som de offisielle tallene kan ha dødd av korona i Verden. Det viser en ny studie..

NRK - 07 mai 21 kl. 02:26

6,9 mill. kan ha dødd av korona

Dobbelt så mange kan ha dødd av koronaviruset i Verden som de offisielle tallene viser, ifølge en ny studie. Så mange som 6,9 millioner mennesker kan ha dødd av viruset sammenlignet med de drøyt 3,2 millioner dødsfall som er registrert av Johns Hopkins-universitetet. Beregningene til forskerne ved University og Washington viser også at dødstallet i USA kan være 905.

NRK - 06 mai 21 kl. 13:44

Vil ha våpenboikott mot Myanmar

Over 200 internasjonale organisasjoner, deriblant Amnesty International og Human Rights Watch, oppfordrer Verden til å innføre en våpenboikott mot Myanmar. Det vil ha en felles erklæring om dette i FNs sikkerhetsråd, melder Reuters..

Aftenposten - 06 mai 21 kl. 10:11

SV og Rødt: Pinlig at Norge ikke ville dele vaksineoppskrift med Verden

Regjeringen advarte mot å dele vaksineoppskriften med fattige land, og kalte det eksperimentell handelspolitikk..

Aftenposten - 06 mai 21 kl. 05:37

Denne mutasjonen skremte en hel Verden. I Norge er den nå nærmest utryddet.

Minst 20 ganger tok reisende med seg den sørafrikanske mutasjonen til Norge. Men nå er den i praksis utryddet..

Dagbladet - 18 april 21 kl. 02:47

Trygler kvinner: - Utsett graviditeten

Verden har passert nok en dyster dødsrekord. Brasil er et av landene som er hardest rammet. Én firedel av alle dødsfall som er rapportert i Verden de siste dagene, har skjedd i Brasil.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt