Variant

Tirsdag, 27 Juli, 06:42

Nyheter om Variant

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 mai 21 kl. 14:09

FHI: Ny status på indisk Variant

På bakgrunn av WHOs seneste vurdering av indiske virusVarianter som bekymringsVarianter, har FHI endret sin vurdering og endrer status på indiske virusVarianter fra interesseVarianter (VOI-Variant of Interest) til bekymringsVarianter (VOC-Variant of Concern). Endringen bidrar til at man både nasjonalt og internasjonal vil få bedre overvåking av disse Variantene slik at det igjen kan gjøres videre vurderinger av risiko. Endringen vil ikke påvirke hvordan pandemien eller utbrudd lokalt skal håndteres pr.

Klartale - 22 juli 21 kl. 11:45

To doser skal virke bra mot delta-Variant

En ny studie sier at to doser korona-vaksine kan ha stor effekt mot delta-Varianten. Det kan virke like bra som mot den første Varianten..

E24 - 18 juli 21 kl. 08:00

Suksessgründeren: Lagde sin egen Variant av Forsvarets lederfilosofi

Bookis-gründer Lasse Brurok mener altfor mange tenker at det er status å jobbe mye. Selv anbefaler han de ansatte til å skru av varsler på mobilen..

NRK - 14 juli 21 kl. 15:04

FHI: Trolig delta-dominans i Oslo

FHI tror den mer smittsomme delta-Varianten allerede kan være dominerende i Oslo. – Vi er ikke ferdig med helgenomsekvenseringen enda, men det er gjort screening av prøver fra utbrudd. Resultater viser at det er sannsynlig delta-Variant i de fleste utbrudd i Oslo den siste uken, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet til NRK.

E24 - 12 juli 21 kl. 11:26

Hvis Eggums uttalelser truer arbeidsplasser, er det Norwegian-sjefens skyld

Man må nesten lure på om lederen for Norwegians kabinforening er rammet av en forretningsmessig Variant av Stockholmsyndromet..

NRK - 12 mai 21 kl. 08:35

Nye tilfeller av indisk Variant

Bergen kommune mistenkte indisk Variant hos fem ansatte på UiB og noen av deres nærkontakter. Nå stadfester Helse Bergen at de har påvist åtte nye tilfeller av den indiske Varianten..

NRK - 04 juli 21 kl. 12:57

18 tilfeller av delta-Variant

Lørdag ble det registrert 21 nye smittede i Ullensaker kommune. 18 har kjent smittevei, 3 er ukjent. Totalt er det registrert 106 nye smittede denne uken.

NRK - 07 mai 21 kl. 13:57

Indisk Variant truer gjenåpning

Helsedirektoratet og FHI skriver i en rapport til Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) at den indiske Varianten av koronaviruset truer gjenåpningsplanen. «Den eksponensielle veksten kan indikere at den indiske Varianten er mer smittsom enn den britiske, og den indiske Varianten har nå overtatt i India.» «I Storbritannia dobler antall tilfeller med indisk Variant seg ukentlig.

NRK - 06 mai 21 kl. 23:27

Russland med ny Sputnik-Variant

Russiske helsemyndigheter har godkjent en ny Variant av Sputnik V-vaksinen som bare skal trenge én dose for å gi full effekt. Navnet på den nye vaksinen er Sputnik Light, og den skal være identisk med den første dosen som blir gitt av den opprinnelige Sputnik V..

E24 - 03 juli 21 kl. 07:10

Ny E. coli-Variant tar livet av kyllingar: Bransjen held tett om kor mange som har døydd

69 kyllingbønder søker kompensasjon etter at fuglane deira er blitt ramma av ein E. coli-bakterie med uvanlege eigenskapar..

NRK - 05 mai 21 kl. 14:21

Indisk Variant oppdaget i Kenya

En indisk Variant av covid-19 er oppdaget i Kenya, ifølge helsedepartementet i landet. Det melder nyhetsbyrået Reuters. For noen dager siden ble den samme Varianten oppdaget i Uganda..

NRK - 26 juni 21 kl. 13:22

Delta pluss-Variant funne i Danmark

Eit tilfelle av koronaVarianten «delta pluss» er funnen i Danmark, melder den danske avisa BT. VirusVarianten er funne hos ein passasjer i eit fly frå Portugal 21. juni, skriver Statens Serum Institut i ei pressemelding..

NRK - 25 juni 21 kl. 12:16

46 prosent auke i delta-Variant

Det er meldt om 35.204 tilfeller av delta-Varianten av koronaviruset på ei veke i Storbritannia. Det er ein auke på 46 prosent frå veka før, ifølge landets helsemyndigheiter.

NRK - 22 juni 21 kl. 16:17

Delta-Variant sprer seg i Israel

Israel melder om de høyeste smittetallene på to måneder, med 125 smittede på mandag. Myndighetene skylder på den mer smittsomme delta-Varianten, som står for rundt 70 prosent av tilfellene. Det skriver Haaretz.

NRK - 18 juni 21 kl. 09:32

Moskva utvider nedstengning

Russlands hovedstad Moskva viderefører retningslinjer og koronatiltak til 29. juni. Tiltakene inkluderer blant annet forbud mot offentlige arrangementer, i tillegg til stengte kafeer og restauranter om kvelden.

Dagbladet - 17 juni 21 kl. 04:46

- Som coronavirus på steroider

- Delta-Varianten er en mer virulent Variant, sier tidligere Det hvite hus-rådgiver Andy Slavitt. Han mener den gir folk «all grunn til å vaksinere seg»..

NRK - 15 juni 21 kl. 09:38

Delta-Variant oppdaget i Tønsberg

Delta-Varianten oppdaget i Tønsberg. Kriseledelsen i Tønsberg diskuterer nå om det er behov for å sette inn nye tiltak. Det opplyser Tønsberg kommune i en pressemelding..

NRK - 17 feb. 21 kl. 10:02

Én mutasjon påvist siste døgn

Helse Bergen har påvist en sannsynlig mutert Variant av koronaviruset det siste. Prøven har ikke vært til såkalt sekvensering, men det antas å være britisk Variant. Det er ikke påvist noen nye tilfeller av sørafrikansk Variant i Vestland og deler av Rogaland..

VG - 09 juni 21 kl. 21:33

Lissepasning til pampene

Historien om superligafiaskoen er blitt en forenklet Variant av «de slemme mot de snille». Slik hadde det kanskje ikke behøvd å bli..

VG - 08 juni 21 kl. 16:11

Coronasmitte i den svenske EM-troppen: – Vi håper han har fått en snill Variant

Det svenske fotballforbundet bekrefter at en i troppen har testet positivt for coronaviruset..

NRK - 05 juni 21 kl. 08:34

Utbrudd med colombiansk Variant

Den danske øya Bornholm er rammet av et koronautbrudd med en virusVariant som først ble oppdaget i Colombia. Rundt 20 personer er smittet. – Undersøkelser viser at det er Varianten B1621, som også er sett i Danmark tidligere, opplyste Statens Serum Institut.

NRK - 04 juni 21 kl. 15:08

Eksperter advarer om delta-Variant

Delta-Varianten av koronaviruset, tidligere kjent som den indiske Varianten, kan være opptil 50 prosent mer smittsom enn alfa-Varianten, advarer indiske eksperter. – Tidligere infeksjon og delvis vaksinering er ikke nok til å hindre at den sprer seg, heter det i en indisk rapport som ble offentliggjort fredag. I Storbritannia er nå delta-Varianten den dominerende, og smittetallene der er på det høyeste siden slutten av mars..

NRK - 03 juni 21 kl. 10:01

Vietnam: Ikke ny virusVariant

WHO avviser at det er påvist en ny hybridVariant av koronaviruset i Vietnam. Tidligere har det blitt meldt om en Variant som skal ha vært en blanding av de indiske og britiske Variantene, men WHO sier nå at viruset som er påvist i Vietnam er del av den indiske Varianten. – Det er ingen ny hybridVariant i Vietnam for øyeblikket, basert på WHOs kriterier, sier organisasjonens lokale leder Kidong Park til vietnamesiske medier..

Dagbladet - 02 juni 21 kl. 08:21

Fortviler: - Viruset spres svært raskt

De strenge restriksjonene i Melbourne i delstaten Victoria forlenges med en uke for å få kontroll på et virusutbrudd med en ny mutert Variant i byen..

NRK - 01 juni 21 kl. 12:03

FHI endrer ikke risikovurderingen

Til tross for nye utbrudd i Trondheim og Asker av den såkalte indiske virusVarianten, Delta, er Folkehelseinstituttets risikovurdering uforandret. – Per nå er vår vurdering at denne Varianten kan håndteres med samme smitteverntiltak som vi bruker uavhengig av Variant nå, skriver avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) i en epost til NTB. Trondheim innførte en streng nedstenging mandag og har varslet at de ikke har oversikt over alle nærkontakter.

NRK - 01 juni 21 kl. 12:03

FHI endrer ikke risikovurdering

Til tross for mistanke om nye utbrudd i Trondheim og Asker av den såkalte indiske virusVarianten, Delta, er Folkehelseinstituttets risikovurdering uforandret. – Per nå er vår vurdering at denne Varianten kan håndteres med samme smitteverntiltak som vi bruker uavhengig av Variant nå, skriver avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) i en epost til NTB. Trondheim innførte en streng nedstenging mandag og har varslet at de ikke har oversikt over alle nærkontakter.

VG - 01 juni 21 kl. 05:42

Nå stenger Trondheim ned: - Det er villsmitte og indisk mutant på ferde i byen vår

Et og et smittetilfelle ble til slutt til flere store utbrudd. Mange med ukjent smittekilde og et potensielt utbrudd av indisk Variant – «Delta» – skaper bekymring i Trondheim..

NRK - 31 mai 21 kl. 09:37

Trondheim mistenker indisk Variant

Søndag ble det registrert 34 nye koronasmittede personer i Trondheim. Kommunen varsler skjerping av tiltakene mandag. De mistenker at den indiske virusVarianten har kommet til byen.

NRK - 30 mai 21 kl. 15:56

To tilfeller av indisk Variant

Asker kommune publiserte søndag en pressemelding hvor overlege i kommunen Meera Grepp sier det «svært sannsynlig» er to tilfeller av den indiske virusVarianten i Asker. Begge de smittede er i 20-årene. En av personene med antatt Variantsmitte er allerede ute av isolasjon, heter det i pressemeldingen.

VG - 30 mai 21 kl. 05:09

Varsler funn av ny virusVariant: – Det spres veldig fort

Et av landene som har klart seg best gjennom pandemien stenger nå delvis ned. Helsemyndighetene i Vietnam har nemlig avdekket en ny hybrid-Variant..

VG - 30 mai 21 kl. 05:09

Varsler funn av ny virusVariant: – Den spres veldig fort

Et av landene som har klart seg best gjennom pandemien stenger nå delvis ned. Helsemyndighetene i Vietnam har nemlig avdekket en ny hybrid-Variant..

Aftenposten - 29 mai 21 kl. 17:42

Nakstad: Indisk Variant truer ikke gjenåpningen – men det kan bli behov for ny vaksinedose

FHI advarer mot at den indiske Varianten kan bli dominerende, og at utbrudd av den må slås ned..

NRK - 29 mai 21 kl. 17:13

Nakstad: Indisk Variant truer ikke

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier gjenåpningen de neste ukene ikke trues av at den indiske Varianten blir dominerende i Norge, slik FHI advarer mot. Men det kan føre til behov for en tredje vaksinedose, noe som vil ta tid å produsere, sier Nakstad. Det skriver NTB..

NRK - 29 mai 21 kl. 12:26

Stor fare for spredning av Variant

I en ny risikovurdering fra FHI kommer det frem at de mener at det er høy fare for at den indiske Varianten av koronaviruset vil spre seg i Norge. – Vi anser risikoen for at denne Varianten fortsetter å spre seg inn i Norge, som middels høy, sier avdelingsdirektør Line Vold. Det er nå skjult smitte av denne Varianten i Oslo og Viken etter at ansatte på et karantenehotell ble smittet, går det frem i rapporten..

NRK - 29 mai 21 kl. 12:11

Indisk Variant mye mer smittsom

Den indiske Varianten av koronaviruset er mye mer smittsom enn tidligere trodd, viser tall fra Storbritannia. Der anslås det at den indiske Varianten står for 75 prosent av all smitte. Den såkalte sekundære angrepsraten, altså andelen nærkontakter som blir smittet, skal også være mye høyere for denne Varianten..

NRK - 28 mai 21 kl. 12:10

Danmark lanser koronapass-app

Danmark har nå lansert appen «Coronapas», landets Variant av et såkalt covid-19-sertifikat som skal gjelde i hele EU. Det ble klart på et pressemøte fra Københavns lufthavn, der det nye digitale koronapasset i Danmark blir lansert offisielt. Finansminister Nicolai Wammen, helseminister Magnus Heunicke og transportminister Benny Engelbrecht presenterer den nye ordningen..

NRK - 29 jan. 21 kl. 14:04

To nye tilfeller av mutert Variant

Fredag fikk Nordre Follo svar fra FHI på sekvenseringen av ytterligere åtte positive koronatester fra Nordre Follo. Av disse åtte er det påvist engelsk Variant i to prøver. Totalt er det registrert 71 tilfeller av engelsk Variant i Nordre Follo..

NRK - 22 mai 21 kl. 20:34

India refser SoMe-selskaper

Indiske myndigheter ber selskapene bak en rekke sosiale medier om å fjerne alt innhold som refererer til «Den indiske Varianten» av koronaviruset. Det melder Reuters, som skal ha fått tak i et brev sendt fra Indias IT-departement til selskapene. Brevet er ikke offentlig.

NRK - 19 mai 21 kl. 16:48

3000 tilfelle av indisk Variant

Storbritannia har no nesten 3000 tilfelle av den indiske virusVarianten. Sky News seier at det er ein auke på 28 prosent sidan måndag..

NRK - 22 mars 21 kl. 21:33

Britisk Variant mye farligere

FHI: Britisk Variant gir 2,6 ganger større risiko for å havne på sykehus. – Det er alvorlig, sier Line Vold ved FHI. De er bekymret for at den britiske virusVarianten nå skal gi enda sterkere smittespredning..

NRK - 17 mai 21 kl. 19:47

Studie: Effektiv mot indisk Variant

En foreløpig laboratoriestudie antyder at vaksinene fra Moderna og Pfizer er svært effektive også mot den indiske virusVarianten. Forskere har sett på to indiske virusVarianter, og slår fast at det ser ut som om mRna-vaksinene er effektive også mot disse Variantene..

NRK - 14 mai 21 kl. 21:05

Indisk Variant dominerende

Den indiske koronaVarianten antas å bli dominerende i Storbritannia etter hvert. Den smitter mer enn den britiske Varianten, ifølge den britiske regjeringens øverste medisinske rådgiver, Chris Whitty. Samtidig la han til at det foreløpig ikke er noe som tyder på at den er mer motstandsdyktig mot vaksiner enn den britiske Varianten.

NRK - 14 mai 21 kl. 19:04

Indisk Variant mer smittsom

Britiske forskere mener at den indiske virusVarianten er mer smittsom enn den britiske virusVarianten. Det sa Chris Whitty, overlege i England, på en pressekonferanse fredag. Han sa videre at spørsmålet nå er om Varianten er noe mer smittsom, eller om Varianten er mye mer smittsom, noe som vil påvirke utviklingen i koronasituasjonen både i Storbritannia og globalt..

NRK - 14 mai 21 kl. 10:25

Indisk Variant stopper ikke åpning

Storbritannias vaksineminister Nadhim Zahawi sier at spredningen av den indiske Varianten av koronaviruset ikke kommer til å sette en stopper for planene om å lette på restriksjonene i England. – For øyeblikket er det ingenting som tyder på at den indiske Varianten slipper forbi vaksinen, eller har en mer alvorlig effekt på folk, sier Zahawi, ifølge Sky News. I forrige uke ble det registrert 520 tilfeller av Varianten, denne uken er det 1313 tilfeller..

NRK - 14 mai 21 kl. 06:42

Frykter indisk Variant i England

I England vurderes det strengere lokale og regionale restriksjoner på grunn av en økende spredning av den indiske Varianten av koronaviruset. Ifølge BBC kan det bli innført både økonomiske og sosiale restriksjoner i deler av England. Det er registrert 1313 britiske tilfeller av den indiske Varianten..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt