Valgresultatet

Friday, 01 December, 17:58

Nyheter om Valgresultatet

NRK - 30 okt 23 kl. 01:54

Trump ilagt ny munnkurv av føderal dommer

I USA er ekspresident Donald Trump igjen ilagt munnkurv i rettssaken der Trump anklages for å ha forsøkt å endre Valgresultatet i 2020. Munnkurven pålegger Trump å ikke uttale seg om justisdepartementets spesialrådgiver i saken, eller andre vitner som kan bli innkalt til å forklare seg Trumps angivelige forsøk på å endre Valgresultatet. Trump har erklært seg ikke skyldig i ulovlig å ha planlagt å blande seg inn i opptelling av stemmer og hindre godkjenningen av Valgresultatet.

NRK - 11 aug 23 kl. 01:16

Trump vil utsette rettssak til etter valget

USAs tidligere president Donald Trump mener rettssaken mot ham om forsøk på å omgjøre Valgresultatet fra 2020 bør utsettes til etter neste års presidentvalg. Spesialetterforsker Jack Smith foreslo torsdag at 2. januar 2024 skal være dato for rettssaken mot Donald Trump knyttet til forsøkene på å omgjøre Valgresultatet.

Klartale - 02 aug 23 kl. 11:00

Dette er Donald Trump tiltalt for

Donald Trump er blitt tiltalt p nytt. Han er anklaget for ha brutt loven. Det er det amerikanske justis-departementet som kom med tiltalene.

NRK - 20 nov 23 kl. 18:40

Joseph Boakai valgt til president i Liberia

Han fikk 50,64 prosent av stemmene, men den sittende presidenten, George Weah, fikk 49,6 prosent. Valgresultatet ble klart mandag..

NRK - 20 nov 23 kl. 00:34

Høyrepopulisten Javier Milei mot seier i presidentvalget i Argentina

Sosialdemokraten Sergio Massa erkjenner valgnederlag i presidentvalget i Argentina. Han utpeker høyrepopulisten Javier Milei som vinner. Massa kom med uttalelsen før Valgresultatet ble gjort kjent.

NRK - 20 nov 23 kl. 00:34

Javier Milei mot seier i presidentvalget i Argentina

Sergio Massa erkjenner valgnederlag i presidentvalget i Argentina. Han utpeker Javier Milei som vinner. Massa kom med uttalelsen før Valgresultatet ble gjort kjent.

Aftenposten - 15 nov 23 kl. 08:03

Giske i ny bok: Ikke overrasket over valgnederlaget

Valgresultatet burde ikke ha kommet som en overraskelse på noen. Det skriver tidligere Ap-nestleder Trond Giske i….

Aftenposten - 15 nov 23 kl. 08:03

Giske i ny bok: Hardt ut mot dagens ledelse i Arbeiderpartiet

Valgresultatet burde ikke ha kommet som en overraskelse på noen. Det skriver tidligere Ap-nestleder Trond Giske i….

Dagbladet - 12 nov 23 kl. 03:42

Stiller nytt krav: - Parodi

USAs forrige president, Donald Trump, vil gjerne at den føderale rettssaken om hvordan han er tiltalt for å forsøke å omgjøre Valgresultatet, skal vises direkte på TV..

NRK - 03 nov 23 kl. 17:11

Trump kaller dømte etter stormingen av Kongressen «gisler»

Trump kom med utspillet under et valgkampmøte i Houston i Texas torsdag. – Jeg kaller dem gisler, ikke innsatte. Jeg kaller dem gisler, og det som har skjedd er en skam, sa Trump.

NRK - 12 sep 23 kl. 16:08

Bergen: Venstre er 27 stemmer ifra ekstra mandat

Nye tall fra valgopptellingen Bergen kl. 15.51 viser at det er enda jevnere i Bergen enn tidligere meldt.

NRK - 12 sep 23 kl. 15:01

Sent ankommende stemmer kan påvirke Valgresultatet i Tromsø og Skjervøy

Både i Tromsø og i Skjervøy skal sent ankommende forhåndsstemmer tellers opp i ettermiddag. Det melder Nordlys. I Tromsø er det snakk om 1000 ekstra stemmer opplyser Heidi Lydersen, leder for valgsekretariatet i Tromsø kommune til Nordlys.

NRK - 25 okt 23 kl. 00:09

BC News: Trumps stabssjef får immunitet i 6. januar-rettssak

Donald Trumps tidligere stabssjef Mark Meadows har fått immunitet i bytte mot at han vitner under ed i etterforskningen av kongressopprøret, melder ABC News. Kanalen melder at Meadows, som var Trumps siste stabssjef, har fortalt til Smiths etterforskere at han gjentatte ganger i ukene etter presidentvalget i 2020 fortalte Trump at påstandene om at valget var preget av utbredt valgfusk, var grunnløse. Opplysningene kommer fra kilder med kjennskap til saken, skriver ABC News.

NRK - 12 sep 23 kl. 00:40

Helga Pedersen skuffet over Valgresultatet

Opposisjonen i Tana, Høyre og Senterpartiet, har stor fremgang ved årets valg. Nå kan de få makta etter 32 år med Arbeiderpartiet. – Nå er jeg hundre prosent sikker på at Arbeiderpartiet ikke fikk ordføreren sin, og nå er det vår tur.

NRK - 07 sep 23 kl. 19:48

Trump vil trolig be om å få flyttet rettssak

Donald Trump vil trolig søke om å få flyttet saken der han er tiltalt for forsøk på å omgjøre Valgresultatet, fra en domstol i Georgia til en føderal domstol. Det kommer fram i rettsdokumenter fra Trumps advokater torsdag, melder Reuters. Trump er sammen med 18 andre, blant dem sin tidligere stabssjef Mark Meadows, tiltalt for å ha forsøkt på å omgjøre Valgresultatet i Georgia 2020, der Joe Biden vant.

NRK - 19 okt 23 kl. 16:03

CNN: Trump-advokat erkjenner straffskyld i Georgia-sak

Donald Trumps tidligere advokat Sidney Powell erkjenner straffskyld i saken om valgpåvirkning i delstaten Georgia, melder CNN. Kanalen skriver at påtalemyndigheten ber om seks års prøvetid. Reuters skriver at hun erkjente straffskyld for seks tiltalepunkter, Powell var advokat for Trumps valgkampapparat.

VG - 17 okt 23 kl. 14:42

Opposisjonen vant valget i Polen: – Gir meg håp

WARSZAWA (VG) – Kanskje kan vi nå få noen av frihetene andre europeere har, sier Gregory Sowa, og håper Valgresultatet gjør at den konservative kirken kan få mindre makt over folks liv i Polen..

NRK - 12 okt 23 kl. 23:28

Kirkevalget: Omvalg i to områder

Det blir omvalg i kirkevalget i både Agder og Telemark bispedømme og Stavanger bispedømme. Det første omvalget gjelder valg til menighetsråd i Gulset og Skotfoss sogn i Skien. Årsaken er at det var oppført en feil kandidat på stemmeseddelen.

NRK - 28 aug 23 kl. 21:05

Trump vil anke rettssak-dato

Donald Trump sier han vil anke datoen som er satt for den føderale rettssaken mot ham, der han er tiltalt for å ha prøvd å omgjøre Valgresultatet i 2020. – I dag ga en partisk, Trump-hatende dommer meg kun en to måneders forlengelse, akkurat slik vår korrupte regjering ønsket seg, og like før supertirsdag. Jeg vil anke!

Klartale - 28 aug 23 kl. 11:00

Begge mener de vant valget i Zimbabwe

Resultatene fra valget i Zimbabwe kom lørdag kveld. De var to dager tidligere enn ventet. President Emmerson Mnangagwa fikk 52,6 prosent av stemmene, ifølge valgkommisjonen.

NRK - 09 okt 23 kl. 22:04

Venstre fikk flest forhåndsstemmer i Longyearbyen

Forhåndsstemmene ved årets lokalstyrevalg i Longyearbyen er klart. Totalt kom det inn 380 forhåndsstemmer. Venstre fikk flest stemmer: 160 forhåndsstemmer gikk til dem.

NRK - 07 okt 23 kl. 12:31

Moss innkalt til møte om omvalg

Moss kommune er innkalt til et møte hos Kommunal- og distriktsdepartementet mandag klokken 10 for å diskutere gjennomføringen av omvalget i fylkestinget. Departementet har besluttet omvalg fordi stemmesedler fra Industri- og næringspartiet manglet i et valglokale i Moss i flere timer på valgdagen, noe som kan ha påvirket Valgresultatet. INP manglet sju stemmer for å sikre seg et mandat nummer to i fylkestinget i Østfold..

VG - 29 sep 23 kl. 22:23

Reuters: Medtiltalt erkjenner straffskyld

En av de medtiltalte i saken hvor Donald Trump anklages for å ha forsøkt å påvirke Valgresultatet i 2020, erkjenner straffskyld..

Aftenposten - 28 sep 23 kl. 18:00

Høyre størst i ny måling: – Jeg setter utrolig stor pris på det etter disse ukene

Høyre overgår Valgresultatet i fersk kommunemåling. Nasjonalt ligger partiet på stedet hvil..

Aftenposten - 27 sep 23 kl. 15:13

Valgtabbe kan gi omvalg i Norge for første gang på 40 år

Fylkesordføreren i Viken ber om omvalg i Østfold etter valgtabbe. Han mener tabben kan ha påvirket Valgresultatet..

VG - 24 sep 23 kl. 12:52

Ut mot Ap-uttalelser: – På tide at Støre sender et tydelig signal

Flere ledende Ap-politikere har satt aksjeskandalen i Høyre i sammenheng med Valgresultatet. Nå må statsminister Støre få slutt på disse spekulasjonene, mener Venstre-nestleder Sveinung Rotevatn..

NRK - 11 aug 23 kl. 04:32

Én kommune kan stanse vindsatsing i Finnmark

Regjeringens planer om kraftløft i Finnmark kan stå og falle på Valgresultatet i Lebesby kommune, med 1200 innbyggere. Regjeringen har lovet at det skal bygges ny kraftproduksjon tilsvarende det elektrifisering av Melkøya vil kreve, omtrent fire terawattimer, innen 2030. Men om løftene skal realiseres vil det avhenge av Valgresultatet i Lebesby kommune i Finnmark der de største vindkraftprosjektene er under planlegging, skriver Klassekampen.

NRK - 22 sep 23 kl. 07:03

Martin Kolberg vil ha SV i regjering

Ap-nestor og tidligere partisekretær Martin Kolberg kaller Valgresultatet et historisk nederlag for Arbeiderpartiet og ber også statsminister Jonas Gahr Støre om å invitere SV inn i regjeringen. – Framgangen til den samlede høyresiden, i størrelse og i bredde, har brakt oss inn i en krise, skriver tidligere partisekretær og stortingsrepresentant Martin Kolberg i et debattinnlegg på NRK..

NRK - 16 sep 23 kl. 00:44

Ber dommeren kneble Trump

Spesialetterforsker Jack Smith er lei av Trumps mange verbalangrep i sosiale medier etter tiltalen i valgsaken. Nå ber han dommeren gripe inn. Aktoratet ønsker en «smalt skreddersydd» knebling av den tidligere presidenten, melder New York Times.

NRK - 14 sep 23 kl. 20:47

Oslo MDG: Vil innlede samtaler med Venstre og Høyre

– Det er støtte til at vi innleder samtaler med Venstre og Høyre hvor vi undersøker mulighetene for et samarbeid. Det mener jeg vi skylder velgerne for å holde Frp unna makt i Oslo, sier MDGs Sirin Stav til oppmøtt presse. Torsdag kveld har partiet hatt representantskapsmøte i Oslo.

NRK - 14 sep 23 kl. 10:19

Kun én avis tyvstartet valgkvelden

Det er kun avdekket ett tilfelle der Valgresultatet ble publisert før fristen klokka 21.00 i forbindelse med årets valg. Fredriksstad Blad publiserte en artikkel som offentliggjorde resultatet av forhåndsstemmene i kommunen klokka 20.

NRK - 14 sep 23 kl. 09:28

Glemte å telle stemmeurne på Askøy. Nytt møte på mandag

Valgstyret i Askøy kommune skal ha nytt møte på mandag for å godkjenne valget på nytt. I går kveld ble det kjent at en stemmeurne ikke hadde blitt tatt med i opptellingen i kommunen. I urnen var det 144 stemmesedler fra kommunevalget, og 115 fra fylkestingsvalget.

NRK - 02 aug 23 kl. 12:44

Kan bli president selv om han blir dmt

Den nye tiltalen mot Donald Trump hindrer ikke at han kan stille til valg hsten 2024. Selv om han skulle bli dmt, kan han trolig stille og bli valgt. Man kan i prinsippet sitte i fengsel og vre president, sier USA-ekspert Niels Bjerre Poulsen.

NRK - 13 sep 23 kl. 09:50

Oslo: 5.000 stemmer ikke telt

Den endelige opptellingen av stemmene i Oslo-valget startet klokka 09.00 onsdag. 5.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:45

Valgdirektoratet har problemer igjen

Det er igjen treghet i systemet til Valgdirektoratet. Også på valgkvelden var det problemer. Dette gjør at det endelige Valgresultatet tar lenger tid før de blir tilgjengelige på direktoratet sin resultatside.

NRK - 12 sep 23 kl. 13:45

BT: – Venstre kan ta mandat fra Høyre

Fintellingen etter valget i Bergen kan endre Valgresultatet, skriver BT. Avisen har beregnet at kun 31 stemmer mangler for at Venstre skal ta et mandat fra Høyre. Skulle det skje, kan Arbeiderparitiet ha et potensielt flertall sammen med Venstre, SV, Rødt, Sp, KrF og MDG, skriver avisen..

NRK - 12 sep 23 kl. 13:45

Fintelling og utalte stemmer i Bergen kan vippe valget

Fintellingen etter valget i Bergen kan endre Valgresultatet, skriver BT. Ifølge BA er det 2000 forhåndsstemmer som ikke er talt. BT har beregnet at kun 31 stemmer mangler for at Venstre skal ta et mandat fra Høyre.

VG - 12 sep 23 kl. 13:05

BT: 31 stemmer kan endre Valgresultatet i Bergen

Rune Bakerviks byråd er historie. Nå jobber valgvinneren for å sikre flertall – men thrilleren vil ingen ende ta..

NRK - 12 sep 23 kl. 13:14

Trettebergstuen: Dette er krise

– Det er en no-brainer at dette her er krise. Det er altfor dårlig. Så nå skal vi gå inn og diskutere hva vi skal gjøre med det, sier Anette Trettebergstuen til NRK.

NRK - 12 sep 23 kl. 09:28

Stortingspresidenten: – Et elendig resultat

Masud Gharahkhani har tirsdag morgen skrevet et innlegg på Facebook hvor han beskriver Valgresultatet for elendig. Først bruker han anledningen til å takke for innsatsen fra dem som har drevet lokal valgkamp. – Så må vi erkjenne at dette valget for sosialdemokratiet er et elendig valgresultat, skriver han.

NRK - 12 sep 23 kl. 09:32

LO-lederen: – Ingen tvil om at vi er skuffet

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier til NRK tirsdag morgen at hun ikke er særlig fornøyd med Valgresultatet. – Det er ingen tvil om at vi er skuffa i dag. Vi må være bedre enn dette, og vi må vinne valg framover.

Klartale - 12 sep 23 kl. 08:35

Raymond Johansen gratulerer Høyre

Raymond Johansen leder byrådet i Oslo. Han kommer fra Arbeiderpartiet (Ap). Han gratulerer Høyre og den borgerlige siden med valgseieren.

NRK - 12 sep 23 kl. 07:47

Raymond Johansen: – Jeg er skuffet

– Det har vært en valgkamp i motbakke, for å si det sånn. For 14 dager siden hadde vi målinger ned på 14,6 prosent. Det har vært en formidabel innsats fra folk, sa byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, til NRK tirsdag morgen.

Aftenposten - 12 sep 23 kl. 06:21

Sovnet du før Valgresultatet var klart? Dette trenger du å vite etter valgnatten

En 99 år gammel tradisjon har falt. Her er valgets vinnere og tapere..

NRK - 12 sep 23 kl. 03:11

Trump krever å få dommer skifta ut

Donald Trumps advokater mener dommeren Tanya Chutkans tidligere uttalelser om kongresstormingen gjør henne partisk. Nå har de levert en klage til retten. Derfor søker USAs tidligere president å få skiftet ut Chutkan, som er oppnevnt som dommer i den føderale saken der han er tiltalt for forsøk på å velte om på Valgresultatet i 2020.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com