Valget

Saturday, 23 September, 06:58

Nyheter om Valget

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 27 aug 23 kl. 16:17

Full strid om hvem som vant Valget i Zimbabwe

Både sittende president Emmerson Mnangagwa og opposisjonsleder Nelson Chamisa hevder de har vunnet Valget i Zimbabwe. Nå øker bekymringen for uro. Valgresultatet fra det omstridte Valget ble kunngjort lørdag kveld, to dager tidligere enn ventet.

Klartale - 28 aug 23 kl. 11:00

Begge mener de vant Valget i Zimbabwe

Resultatene fra Valget i Zimbabwe kom lørdag kveld. De var to dager tidligere enn ventet. President Emmerson Mnangagwa fikk 52,6 prosent av stemmene, ifølge valgkommisjonen.

Klartale - 15 sep 23 kl. 06:00

Hvorfor stemte færre i år?

KommuneValget er ferdig. Folket har talt. Og bestemt hvem som får styre de neste fire årene.

Klartale - Igår: 12:46

Slik vil de styre Norge

Kommune- og fylkestingsValget er over. Flere kommuner er fortsatt ikke enige om hvem som skal bestemme. Enkelte forhandler med hverandre, mens andre er blitt enige.

NRK - 14 sep 23 kl. 12:33

Valgstyret i Bergen godkjenner Valget

Valgstyret i Bergen har enstemmig godkjent Valget. Det blir dermed ikke omtelling av stemmene. Det kom fram på møtet i Bergen rådhus.

Klartale - 17 aug 23 kl. 08:39

Hvordan vil Valget gå?

Valget i kommuner og fylker nærmer seg. Valget kan gå bra for partiet Høyre, viser en meningsmåling stemmer. Sosialistisk venstreparti (Sv) og Rødt gjør det også sterkt.

VG - 17 sep 23 kl. 22:14

Erna Solberg fikk liste med ukjente aksjehandler uken før Valget

En aksjeliste Erna Solberg (H) mottok uken før Valget, viste at forklaringen hun hadde gitt til velgerne om ektemannens aksjekjøp var feil. Det fortalte hun ikke før etter Valget..

NRK - 13 sep 23 kl. 18:49

Oslo-Valget ferdigtelt

Den endelige opptellingen av stemmene i Valget til Oslo bystyre er nå gjennomført. Det er ingen endring i mandatfordelingen mellom partiene i forhold til det foreløpige resultatet valgnatten. Valgstyret godkjenner valgoppgjøret torsdag ettermiddag.

NRK - 13 sep 23 kl. 10:17

Valget i Bergen er godkjent

Valgstyret har akkurat godkjent Valget i Bergen. Dette skjedde på et møte på Bergen rådhus. Dette betyr at det ikke blir omtelling av stemmene, selv om Bergenslisten krevde dette.

Klartale - 23 aug 23 kl. 06:00

Hjelper deg til å bruke stemmeretten

Ved butikken Kiwi på Høybråten i Oslo står tre engasjerte ungdommer. Hana Abdi-Kasnazan, Mominah Khan og Hasnain Asghar er demokrati-guider.Deres jobb er å informere om stemmerett og hvordan folk kan stemme.

NRK - 11 sep 23 kl. 21:00

NRK-prognose: Ingen klare flertall i Bergen

Valget i Bergen er jevnt, og ingen av blokkene har klart flertall. Det viser NRKs prognose klokken 21. Nær halvparten av stemmene er talt opp.

NRK - 05 sep 23 kl. 19:42

Støre etter skoleValget: – Jeg hadde håpet på bedre

Arbeiderpartiet gikk på en kraftig smell i årets skolevalg, med en tilbakegang på nesten ti prosentpoeng sammenlignet med skoleValget i 2019. I 2019 fikk Ap 26,5 prosent av stemmene, mens de i år kun fikk 17 prosentpoeng. – Det er lavere enn det vi hadde håpet på.

Klartale - 14 aug 23 kl. 06:00

Valget er i gang

– Du har ikke retten til å klage om du ikke har engasjert deg. Jeg ønsker retten til å klage, og derfor stemmer jeg, sier Hanna Dølvik.Hun har akkurat forhånds-stemt.

Klartale - 19 timer siden

Færre stemte i Oslo i år

Færre brukte stemmeretten sin i årets valg. Det er sammenlignet med Valget i 2019. I Oslo stemte færrest i bydelene Stovner og Alna.

NRK - 20 timer siden

Sp-nei til SV i regjering

Ap-nestor Martin Kolbergs anmodning om en flertallsregjering hvor også SV er med, blir møtt med en kald skulder fra Senterpartiet. – Senterpartiet gikk til valg i 2021 på en Sp/Ap-regjering, og vi ønsker å fastholde det regjeringsalternativet. Vi mener det er det beste alternativet, sier Sps parlamentariske leder Marit Arnstad til NRK.

NRK - I førrgår: 08:13

Frp-topp om støtte til Solberg i 2025: – Får ta stilling til det når det kommer

Nestleder Hans Andreas Limi vil ikke svare på om Fremskrittspartiet vil støtte Høyre-leder Erna Solberg som statsministerkandidat i 2025. – Vi får ta stilling til det når den tid kommer, sier Limi på NRKs Politisk kvarter. Han legger til at det er Høyre og Erna Solberg selv som må ta stilling til om hun kan fortsette som leder etter aksjesakene rundt hennes ektemann Sindre Finnes.

Klartale - 30 aug 23 kl. 15:31

Militæret sier de har tatt makta

Makta i landet Gabon er blitt kuppet. Det er landets eget militær som har tatt makta. Gabon er et lite land i Sentral-Afrika.

Klartale - 18 sep 23 kl. 10:56

– Tøff tid for hele familien vår

Sindre Finnes har handlet aksjer over 3.600 ganger. Han er mannen til Erna Solberg.

NRK - 14 sep 23 kl. 09:28

Glemte å telle stemmeurne på Askøy. Nytt møte på mandag

Valgstyret i Askøy kommune skal ha nytt møte på mandag for å godkjenne Valget på nytt. I går kveld ble det kjent at en stemmeurne ikke hadde blitt tatt med i opptellingen i kommunen. I urnen var det 144 stemmesedler fra kommuneValget, og 115 fra fylkestingsValget.

NRK - 14 sep 23 kl. 06:23

Vedum: – Valgkampen hadde vært lettere uten Melkøya

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum innrømmer at timingen for Melkøya-vedtaket kan ha påvirket regjeringspartiene i Valget. Det melder TV 2. Regjeringen kom med den omstridte avgjørelsen før Valget om å elektrifisere Equinors gassanlegg på Melkøya med landstrøm.

Aftenposten - 12 sep 23 kl. 15:43

Oslo-Valget oppsummert: Slik vant høyresiden Valget

Det går mot maktskifte i Oslo etter at Ap og MDG tapte velgere, mens Høyre fosset frem. Her er de viktigste resultatene og endringene fra lokalValget i Oslo..

Klartale - 12 sep 23 kl. 13:52

Folket har talt

En lang valgkamp er slutt. Nå har folket sagt sin mening i både store og små kommuner. Og selvsagt i alle Norges fylker.

NRK - 12 sep 23 kl. 13:45

Fintelling og utalte stemmer i Bergen kan vippe Valget

Fintellingen etter Valget i Bergen kan endre valgresultatet, skriver BT. Ifølge BA er det 2000 forhåndsstemmer som ikke er talt. BT har beregnet at kun 31 stemmer mangler for at Venstre skal ta et mandat fra Høyre.

Aftenposten - 12 sep 23 kl. 07:29

Raymond Johansen vil ikke svare på om han gir seg i politikken: – Skal styre byen frem til 25. oktober

Før Valget sa Raymond Johansen at det ikke var naturlig å fortsette hvis han tapte Valget. Dette sier han nå..

NRK - 12 sep 23 kl. 04:29

Frp vant Valget i Alta uten ordførerkandidat

Frp vant Valget i Alta, selv om de ikke stilte med ordførerkandidat. Nå skal personstemmene trolig avgjøre hvem som får ordførerkjedet. På sommerens medlemsmøte valgte Alta Frp å gå til valg uten ordførerkandidat.

VG - 12 sep 23 kl. 04:22

Frp vant Valget i Alta uten ordførerkandidat

Frp vant Valget i Alta, selv om de ikke stilte med ordførerkandidat. Nå skal personstemmene trolig avgjøre hvem som får ordførerkjedet..

Klartale - 11 sep 23 kl. 20:36

Hvem skal styre de store byene?

Klar Tale oppdaterer saken.Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø venter i spenning. Sammen med andre kommuner i Norge.

Aftenposten - 11 sep 23 kl. 13:37

Skeid publiserte partireklamer dagen før Valget: – Har tråkket over streken

Dagen før Valget publiserte Skeid propaganda for Høyre og Arbeiderpartiet..

VG - 11 sep 23 kl. 13:37

Skeid publiserte partireklamer dagen før Valget: – Har tråkket over streken

Dagen før Valget publiserte Skeid propaganda for Høyre og Arbeiderpartiet. Det har fått flere av klubbens medlemmer til å koke. Valganalytiker kaller det «taktløst» og «veldig uvanlig»..

VG - 11 sep 23 kl. 02:05

Advarer mot frislipp av leksefri etter Valget

LOFSRUD SKOLE (VG) Både lærerne og eks-skolestatsråd Jan Tore Sanner (H) advarer Ap mot å innføre leksefrie skoler etter Valget..

Klartale - 02 aug 23 kl. 11:00

Dette er Donald Trump tiltalt for

Donald Trump er blitt tiltalt p nytt. Han er anklaget for ha brutt loven. Det er det amerikanske justis-departementet som kom med tiltalene.

VG - 10 sep 23 kl. 17:10

Her er 4 ting jeg har lært om Valget

Kristine Nesse Ruud deler fire ting hun har lært om Valget..

NRK - 20 aug 23 kl. 09:08

Pakistansk opposisjonsleder pågrepet

Den pakistanske opposisjonslederen Shah Mehmood Qureshi ble pågrepet lørdag, bare noen timer etter at han sa han ville gå til retten om det kommende Valget blir utsatt. Talsmannen for partiet PTI, Zulfi Bukhari, sier at politiet ikke har gitt noen begrunnelse for pågripelsen av Qureshi, som to ganger har vært Pakistans utenriksminister. Lederen for PTI, Imran Khan, ble nylig dømt til tre år i fengsel for korrupsjon, en anklage han nekter for.

NRK - 15 timer siden

Nytt Oslo-byråd: – Ingen avklaring før mandag

Det er fortsatt uklart hvem som skal styre Oslo og hvilke partier som skal sitte i byråd sammen. De fire borgerlige partiene ble heller ikke fredag enige om hvilke partier som skal erstatte Raymond Johansens rødgrønne byråd. Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet og KrF startet sonderingene torsdag etter at Valget endte med borgerlig valgseier.

NRK - Igår: 10:34

Raymond Johansen Beklager innlegg på Facebook om Erna Solberg

– Min Facebook-status forrige uke, om medias arbeid med Solberg/Finnes-saken før Valget, var egnet til å oppfattes som konspiratorisk, skriver Raymond Johansen (Ap) på Facebook torsdag. Han la ut et innlegg fredag etter Era Solbergs pressekonferanse, der hun fortalte om ektemannens aksjehandel mens hun var statsminister. I innlegget sådde han tvil om medienes uavhengighet.

NRK - I førrgår: 10:46

Rwanda: Kagame vil stille for en fjerde periode som president

Rwandas president Paul Kagame sier han planlegger å stille til valg for en fjerde periode i Valget som skal avholdes neste år. – Ja, jeg er faktisk kandidat, sier Kagame til det franskspråklige nyhetsmagasinet Jeune Afrique. Kagame har styrt landet i flere tiår..

NRK - I førrgår: 07:43

Aftenposten utelatt fra Høyres tidslinje om Sindre Finnes

Aftenposten ba om en liste over Sindre Finnes’ aksjehandler en uke før valgdagen. Høyre droppet henvendelsen i sin tidslinje over Finnes-saken. Høyre publiserte tirsdag kveld en tidslinje for Erna Solberg og Høyres befatning med saken om Finnes’ aksjehandler.

NRK - 20 sep 23 kl. 06:23

Høyreordfører i Engerdal

I Engerdal er det nå klart at Tor Erik Skramstad fra Høyre blir ordfører og Per Olav Opgård fra Arbeiderpartiet blir varaordfører. De to partiene inngår et historisk valgteknisk samarbeid, melder Østlendingen. Dette skjer til tross for at Senterpartiet fikk størst oppslutning under Valget, med 41,4 prosent av stemmene.

NRK - 31 aug 23 kl. 10:50

Ekspert: Gabons kuppmakere bruker presidentkritikk som avledning

Til tross for legitime klager rundt Valget i Gabon, var presidentens upopularitet kun et påskudd for at militæret kunne ta makten selv, ifølge analytiker. – Tidspunktet for kuppet, etter kunngjøringen av de usannsynlige valgresultatene, og juntaen raske handling tyder på at dette var planlagt på forhånd, sier forskningsdirektør Joseph Siegle ved Africa Center for Strategic Studies. – Selv om det er mange legitime klager rundt Valget og Bongos styre, har det lite med kuppforsøket å gjøre.

VG - 19 sep 23 kl. 21:13

Erna Solberg: Skjønte ikke at avisartikkel hadde ny informasjon

Allerede 1. september publiserte Finansavisen en artikkel om flere nye aksjekjøp fra Sindre Finnes. Det var ti dager før Valget..

VG - 19 sep 23 kl. 19:18

Høyres tidslinje over aksjeskandalen er klar

En uke etter Valget fortalte en gråtkvalt Erna Solberg at ektemannen Sindre Finnes handlet stort i aksjer mens hun var statsminister. Klokken 19.30 publiserer de en tidslinje over partiets håndtering av saken..

NRK - 30 aug 23 kl. 16:55

Netanyahus sønn dømt i injuriesak

Yair Netanyahu, sønnen til Israels statsminister, må betale 360.000 kroner til en kvinne han anklaget for å ha et forhold til farens politiske rival. 32-åringen skrev rett før Valget i 2020 flere Twitter-meldinger der han hevdet at tidligere forsvarsminister Benny Gantz hadde et forhold med en kvinne.

NRK - 19 sep 23 kl. 11:31

Frp kan sette ordførerrekord

Det ligger an til at Fremskrittspartiet får ordføreren i 13 av landets 357 kommuner. Det vil i så fall være rekord. Det skriver Kommunal Rapport.

VG - 19 sep 23 kl. 10:14

Jeg krever omvalg!

Mistanken styrkes for meg om at partiet Høyre – med partilederen i spissen – har forsøkt en dekkoperasjon for å redde Valget..

E24 - 19 sep 23 kl. 09:03

Asheim om Finnes: – Skjønte først på fredag at dette kunne være løgn

Høyre-nestleder Henrik Asheim sier at det først var fredagen før Valget at partiet fikk en dårlig følelse rundt forklaringen til Sindre Finnes om aksjehandlene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com