Valget

Monday, 29 November, 16:11

Nyheter om Valget

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 10 okt 21 kl. 06:00

Sier Valget i Somalia blir utsatt nok en gang

Somalia skulle ha holdt valg i 2020. Folk skulle velge både president og en ny nasjonal-forsamling. Men de må vente på å få stemme.

NRK - 08 nov 21 kl. 13:38

Fordømmer Valget i Nicaragua

Flere internasjonale aktører fordømmer Valget i Nicaragua. Sittende president Daniel Ortega vant Valget med 75 prosent av stemmene, viser foreløpige resultater. Kritikken har haglet mot søndagens valg i Nicaragua.

NRK - 08 nov 21 kl. 12:29

Ny regjering klar etter krise i Tsjekkia

Det går mot regjeringsskifte i Tsjekkia, etter at fem partier mandag skrev under på en koalisjonsavtale for å erstatte regjeringen til Andrej Babis. Det var opposisjonen i landet som gjorde det best i Valget i oktober, men er preget av politisk splittelse. President Milos Zeman, som skal utnevne regjeringsleder, ble dessuten alvorlig syk rett etter Valget, og landet havnet dermed i en konstitusjonell krise.

NRK - 03 nov 21 kl. 06:01

Vant guvernørValget i Virginia

Republikaneren Glenn Youngkin vinner guvernørValget i Virginia, melder en rekke medier. Seieren kan være et varsku for Demokratene før mellomValget neste år. Han er den første republikaneren til å vinne valg på et av de fremste embetene i Virginia siden 2009.

NRK - 21 sep 21 kl. 18:10

Navalnyj kommenterer Valget

Den fengslede Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj kommenterer Valget i Russland fra cella og sier kampen for demokratiet vil fortsette. President Vladimir Putins støtteparti Forente Russland fikk ifølge valgresultatet en klar seier i Duma-Valget. Fra flere hold, blant annet Kommunistpartiet, hagler beskyldningene om valgfusk.

NRK - 20 sep 21 kl. 18:33

EU og USA kritiske til Valget

EU fordømmer det de mener har vært et skremselsklima i forkant av Valget på ny nasjonalforsamling i Russland. Også USA er kritiske. – Det vi har sett i forkant til dette Valget, er en atmosfære preget av trusler mot alle kritiske, uavhengige stemmer, sier EUs utenrikspolitiske talsmann Peter Stano.

NRK - 01 nov 21 kl. 03:17

LDP sikret klart flertall i Japan

Regjeringspartiet LDP mistet et mandat men beholdt et klart flertall i underhuset i den japanske nasjonalforsamlingen i Valget søndag, melder kringkasteren NHK. Valget var det første etter at Fumio Kishida overtok som statsminister..

NRK - 03 okt 21 kl. 10:42

Valget i Georgia

Regjeringspartiet Georgisk drøm, leder etter en delvis opptelling etter lokalValget i Georgia lørdag. Etter at 39 prosent av stemmene var opptalt søndag, hadde Georgisk drøm 49 prosent, mens det viktigste opposisjonspartiet UNM hadde 31 prosent i landet som helhet. I landets fire største byer, Tbilisi, Batumi, Kutaisi og Rustavi, ligger det an til en ny valgrunde fordi ingen kandidat hadde flertall.

Aftenposten - 19 okt 21 kl. 19:02

Etter Valget i Irak er én kontroversiell mann blitt enda mektigere

ISTANBUL (Aftenposten): Svært få irakere brukte stemmeretten ved Valget. Det gagnet særlig ett parti..

NRK - 09 nov 21 kl. 05:16

Får nei til feriepenger i 2022

Folk som har mottatt dagpenger i 2021, risikerer å få mindre eller ingenting i feriepenger neste år. Ap lovte i sin 100-dagersplan før Valget å «gjeninnføre feriepengetillegget for permitterte og arbeidsledige», men det viser seg ikke å stemme..

NRK - 18 okt 21 kl. 19:17

Tsjekkias president alvorlig syk

Presidenten i Tsjekkia, Milos Zeman (77), er for syk til å utføre sine plikter som president. Det inkluderer utnevnelsen av en ny regjering etter Valget 10. oktober.

VG - 08 nov 21 kl. 15:00

Øker ikke brillestøtten til barn som ser dårlig

Ap lovet før Valget at de ville «rette opp i skjevhetene» i brillestøtteordningen for barn. Men så langt tar de ikke grep..

VG - 08 nov 21 kl. 15:00

Rødt om brillestøtten: - Opprettholder smålige kutt

Ap lovet før Valget at de ville «rette opp i skjevhetene» i brillestøtteordningen for barn. Men vil videreføre Solberg-regjeringens kutt..

NRK - 08 nov 21 kl. 01:47

Biden kaller Valget en farse

PresidentValget i Nicaragua er en farse, mener USAs president Joe Biden. Nicaraguas president Daniel Ortega er nærmest garantert å sikre seg gjenvalg for en fjerde presidentperiode på rad etter at alle rivalene er fengslet eller i eksil. – Det som den nicaraguanske presidenten Daniel Ortega og hans kone, visepresident Rosario Murillo, iscenesatte i dag, var et pantomime-valg som verken var fritt eller rettferdig, sier Biden i en uttalelse fra Det hvite hus.

Aftenposten - 05 nov 21 kl. 16:39

Flytter til bygget med Trondheims farger

WSP skal vokse i Trøndelag. Valget av lokaler i Holtermanns veg var derfor av strategisk betydning..

Aftenposten - 05 nov 21 kl. 15:34

Kopi: Flytter til bygget med Trondheims farger

WSP skal vokse i Trøndelag. Valget av lokaler i Holtermanns veg var derfor av strategisk betydning. .

NRK - 05 nov 21 kl. 11:22

Presidentkandidat pågrepet

Presidentkandidaten Santos Rodriguez i Honduras ble torsdag pågrepet og siktet for anklager om hvitvasking av penger knyttet til narkotikasmugling og drap. Arrestasjonen kommer mindre enn en måned før presidentValget der alle hovedkandidatene enten er anklaget for korrupsjon eller narkotikasmugling. Avtroppende president Juan Orlando Hernandez har selv blitt anklaget for narkotikasmugling, mens broren Tony Hernandez i mars ble dømt til livsvarig fengsel i New York for samme forbrytelse.

Aftenposten - 05 nov 21 kl. 11:27

Flytter til bygget med Trondheims farger

WSP skal vokse i Trøndelag. Valget av lokaler i Holtermanns veg var derfor av strategisk betydning. .

Aftenposten - 04 nov 21 kl. 13:46

Navnet hans sto ikke på stemmeseddelen. Likevel vant han.

Valget i Buffalo i USA ble en nedtur for venstrefløyen hos demokratene..

NRK - 04 nov 21 kl. 12:15

Tsjekkias president på bedringens vei

Tsjekkias president Milos Zeman ble torsdag flyttet fra intensivavdeling til eget rom etter at hans helsetisltand har blitt forbedret, opplyser militærsykehuset i Praha der Zeman er innlagt. Zeman ble innlagt dagen etter Valget i landet 10. oktober.

NRK - 03 nov 21 kl. 07:35

Enighet om regjering i Tsjekkia

Fem partier i sentrum og på høyresiden har blitt enige om en regjeringsplattform i Tsjekkia. Det kan imidlertid ta tid før regjeringen blir innsatt. Det skyldes at president Milos Zeman fortsatt ligger på sykehus, noe han har gjort siden dagen etter Valget, skriver Reuters.

NRK - 02 nov 21 kl. 11:20

Japans opposisjonsleder går av

Yukio Edano, som leder Japans største opposisjonsparti CDP, kunngjorde tirsdag at han trekker seg. Grunnen er det dårlige valgresultatet etter Valget søndag. Tross misnøye med regjeringens pandemihåndtering, gikk CDP tilbake fra 110 til 96 mandater.

Klartale - 01 nov 21 kl. 15:28

Kan tape Valget for første gang siden 1994

African National Congress har hatt makta i Sør-Afrika siden 1994. Nå har mange mistet tilliten til partiet..

NRK - 01 nov 21 kl. 13:21

ANC tilbake i Sør-Afrika

Regjeringspartiet ANC kan for første gang få flertallet av velgerne mot seg i kommuneValget i Sør-Afrika, viser meningsmålinger. Partiet har sittet ved makten nasjonalt siden apartheidsystemet ble avskaffet i 1994. Valget foregår mens flere medlemmer av partiet, inkludert ekspresident Jacob Zuma, blir etterforsket for korrupsjon..

VG - 01 nov 21 kl. 11:51

Gaute Grøtta Grav slutter i TV 2

«Valget er tatt», skriver han på Instagram..

NRK - 01 nov 21 kl. 11:26

KrF vil ha Bollestad som leder

KrFs valkomité har valgt å innstille Olaug Vervik Bollestad til å lede KrF. Bollestad er stortingsrepresentant for Rogaland og nestleder i KrF. I tillegg var hun frem til regjeringsskiftet høsten 2021 landbruks- og matminister.

NRK - 31 okt 21 kl. 02:40

Islandsk stemmekrangel

Island har ennå ikke fått ny regjering én måned etter Valget. Årsaken er anklager om lovbrudd og slurv med stemmesedler. Da stemmene i en krets der resultatet var jevnt, skulle telles på ny, ble fem mandater endret, ifølge Sveriges Radio.

NRK - 19 sep 21 kl. 06:33

Slår alarm om Valget i Russland

Lederen for Russlands kommunistparti, landets nest største parti, varsler om omfattende uregelmessigheter i det russiske Valget. Sent lørdag ble blant annet en video på YouTube blokkert i Russland. I videoen går støttespillere til opposisjonsleder Aleksej Navalnyj ut med oppfordringer om å stemme på Putin-motstandere.

VG - 30 okt 21 kl. 22:15

Heftig krangel om valgresultatet på Island

Island har ennå ikke fått ny regjering, en måned etter Valget. Årsaken er en heftig krangel om lovbrudd og slurv med stemmesedler i en valgkrets..

NRK - 09 okt 21 kl. 18:10

Opposisjonen med flertal i Tsjekkia

Reuters skriver at opposisjonsgruppene nå har flertall i Valget i Tsjekkia. Det var ventet at statmsinister Andrej Babis og hans parti ANO skulle vinne Valget, men nå ser det ut til at opposisjonspartiene har mulighet til å danne regjering..

NRK - 17 sep 21 kl. 11:17

Valget i Tyskland

Sosialdemokratene leder fortsatt over de konservative før Valget i Tyskland. Nå ser venstrepartiet Die Linke en mulighet for politisk makt i en koalisjon. Tre partnere i koalisjonen vil trolig være den eneste muligheten til å sikre flertall i Forbundsdagen etter Valget 26.

VG - 28 okt 21 kl. 13:05

USA-Valget er fortsatt «stjålet»

Med angrepet på Capitol Hill var det mange som trodde at mytene om «det stjålne Valget» skulle dø ut, men de har vist seg å være utrolig seiglivede. Holdningene har også en viss grobunn i Norge..

Aftenposten - 28 okt 21 kl. 11:35

Hvis du vil handle miljøvennlig vin, er Valget lett

Elsker du vin samtidig som du vil bidra positivt til miljøet? Her er enkle grep som virkelig monner i klima-regnskapet..

Aftenposten - 28 okt 21 kl. 06:51

Landslagssjefen vil at flere gjør som bergenseren. – Et veldig godt karrierevalg.

Vilde Bøe Risa manglet to kamper for å få gullmedalje med Sandviken, men Valget var aldri vanskelig..

Klartale - 07 okt 21 kl. 09:58

Vil han stille på nytt?

Da valgresultatet var klart, nektet Trump å akseptere det. Nå mistenker mange at han vil stille til valg på nytt.2020 var ikke første gang et amerikansk valg blir dramatisk.

Dagbladet - 27 okt 21 kl. 15:43

Mener 130 000 døde unødvendig

Deborah Birx var Trumps corona-koordinator. Hun mener administrasjonen var «distrahert» av det kommende Valget og opptrådte på en måte som førte til at over 130000 amerikanere døde unødvendig..

Aftenposten - 26 okt 21 kl. 16:45

Da Johaug hadde tatt det uvanlige Valget, måtte hun ringe hjem: – Det blir rart

LIVIGNO (Aftenposten): Therese Johaug gjør alt for å være optimalt forberedt til OL i Beijing..

NRK - 26 okt 21 kl. 08:00

Amazon-arbeidere vil fagorganiseres

Lageransatte ved Amazons avdeling i New York vil holde en avstemning om å danne en fagforening. De formelle papirene der de ansatte søker om å få stemme om å danne en fagforening, er sendt inn. For å kunne holde Valget må over halvparten av lagerarbeiderne ved avdelingen si ja.

VG - 25 okt 21 kl. 14:35

Fra reformtretthet til for få reformer på ti minutter

Før Valget var kritikken mot regjeringen at vi reformerte for mye. Nå mener visst flere at vi reformerte for lite. Damned if you do, damned if you don’t..

Dagbladet - 24 okt 21 kl. 21:24

Politiker overrasker: - Henges nok ikke opp

Rett i forkant av Valget, deler lokalpolitikeren intimt bilde..

NRK - 02 okt 21 kl. 17:03

Qatar har sitt første valg

De fleste av Qatars innbyggere fikk ikke lov til å stemme da det søkkrike arabiske landet lørdag holdt sitt første valg på en rådgivende forsamling. Valget ses mest som et symbolsk skritt i retning av mer demokrati. Landet har absolutt monarki, og analytikere mener at Valget neppe vil ha noe som helst å si for kongefamilien Al Thanis ubegrensede makt.

NRK - 23 okt 21 kl. 04:02

Vil straffe barn ned til 13 år

Det svenske partiet Moderaterna skal behandle en rekke kontroversielle forslag i forkant av Valget neste år. Blant forslagene er å senke den kriminelle lavalderen til 13 år. Partiet skal også ta stilling til om det skal bli tillatt å føre anonyme vitner i rettssaker, om gjengkriminalitet skal anses som terror, og om politiet skal få rett til å ransake alle i spesielle krimutsatte områder..

VG - 21 okt 21 kl. 14:49

Færre unge menn stemte ved Valget

Valgets store tapere er unge menn. Ferske tall viser at kjønnsforskjellen er aller størst hos unge mellom 18-24 år, der langt flere kvinner enn menn brukte stemmeretten..

VG - 20 okt 21 kl. 10:53

Første VG-måling etter Valget: Sp faller - Ap lekker til SV

Senterpartiets stortingsgruppe krymper med seks representanter på VGs ferske partibarometer. Samtidig stikker SV av med Ap-velgere og gjør et hopp..

VG - 19 okt 21 kl. 09:50

Embetsverket advarte mot Sanner-innblanding før Valget

Få dager før stortingsValget advarte en ekspedisjonssjef mot at finansminister Jan Tore Sanner (H) ville holde igjen dokumenter om et omstridt utvalg. Han fryktet at det ville skade Finansdepartementet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt