Vaksinering

Wednesday, 01 December, 17:27

Nyheter om Vaksinering

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 03 nov 21 kl. 20:27

Vaksinering av barn startet i USA

USA har nå begynt med Vaksinering av barn etter at Den amerikanske smittevernetaten CDC natt til onsdag norsk tid godkjente koronavaksinen til Pfizer og Biontech til barn som er mellom fem og elleve år gamle. Godkjenningen baner vei for at 28 millioner amerikanske barn i aldersgruppen kan bli vaksinert..

NRK - 01 sep 21 kl. 08:33

Ikke aktuelt å stenge Oslo

– Det er ingen tvil om at smittetallene er høyere enn vi fikk forespeilet fra helsemyndighetene da de satte skoler på grønt nivå, sier Raymond Johansen til NRK. Oslos byrådsleder venter råd fra FHI og Helsedirektoratet i løpet av dagen. Her etterspør han også råd for Vaksinering av de mellom 12 og 15 år: – Det er også hast at vi får klare og tydelige råd om det som gjelder Vaksinering av dem mellom 12 og 15 år.

NRK - 19 okt 21 kl. 19:52

WHO og Taliban enige om Vaksinering

Verdens helseorganisasjon (WHO) og Taliban er enige om en landsomfattende kampanje for å vaksinere barn under fem år mot polio i Afghanistan. I de siste tre årene har Taliban nektet FN-organisasjoner å drive Vaksinering i frykt for spionasje. Dermed har 3,3 millioner barn ikke blitt vaksinert.

Klartale - 14 okt 21 kl. 06:15

Når ikke frem til innvandrerne

SPRÅK: Det har vært viktig å tilby informasjon om vaksinen på flere språk.Flere og flere har fått to doser med korona-vaksine i Norge. Nesten 90 prosent av norskfødte nordmenn er nå vaksinerte. For de med innvandrer-bakgrunn er tallene lavere.

NRK - 17 aug 21 kl. 18:42

Oslo vil vaksinere 16-åringene nå

Oslo kommune vil starte innkallingen av 16 - 17 åringene til vaksinetime nå. – Vi trenger en avklaring om Vaksinering av barn og unge nå. FHI har anbefalt Vaksinering av 16 og 17-åringene.

NRK - 29 sep 21 kl. 23:18

Vaksinering går tregere og tregere

67 prosent av alle i Norge er fullvaksinert. 82 prosent av de over 16 år er vaksinert med to doser. Men Vaksineringen går tregere og tregere.

NRK - 28 sep 21 kl. 21:43

Legevikar vaksinerte på p-plass

En fastlegevikar i Bergen skal ha satt koronavaksine på folk på en parkeringsplass utenfor legekontoret. Kommunen fikk i mai en bekymringsmelding om brudd på rutinene for koronaVaksinering, skriver Bergens Tidende. Legen skal ha vaksinert folk i biler på parkeringsplassen tidlig om morgenen før planlagt Vaksinering.

NRK - 08 nov 21 kl. 06:16

Ingen koronadødsfall i Japan

Søndag var den første dagen på 15 måneder der det ikke ble registrert noen koronarelaterte dødsfall i Japan. Før søndagen hadde det ikke gått en eneste dag uten koronadødsfall siden 2. august 2020, melder kringkasteren NHK ifølge Reuters mandag.

NRK - 03 nov 21 kl. 12:37

Ser på menstruasjonsforstyrringar

FHI analyserer mogleg samanheng mellom koronavaksinar og menstruasjonsforstyrringar. No har over 2 millionar kvinner tatt første dose koronavaksine, og Legemiddelverket har så langt behandla 1264 meldingar om blødingsforstyrringar. I juni byrja FHI arbeidet med å studera om det kan vera samanheng mellom koronavaksinasjon og blødingsforstyrringar.

Dagbladet - 01 nov 21 kl. 22:18

Varsler tiltak hele vinteren

Smittevernoverlegen i Tromsø venter økte smittetall i dagene framover. Til tross for Vaksinering, er ikke immuniteten i befolkningen nok til en vinter uten tiltak, mener han..

Dagbladet - 01 nov 21 kl. 22:18

- Gitt opp å leve uten tiltak

Smittevernoverlegen i Tromsø venter økte smittetall i dagene framover. Til tross for Vaksinering, er ikke immuniteten i befolkningen høy nok til en vinter uten tiltak, mener han..

Dagbladet - 01 nov 21 kl. 22:18

Frykter tiltak hele vinteren

Smittevernoverlegen i Tromsø venter økte smittetall i dagene framover. Til tross for Vaksinering, er ikke immuniteten i befolkningen høy nok til en vinter uten tiltak, mener han..

NRK - 30 okt 21 kl. 06:58

Tyskere vil ha strengere tiltak

47 prosent av av tyskere frykter for helsa på grunn av økt koronasmitte, ifølge en meningsmåling for ZDF. I en måling for RTL sier 62 prosent at uvaksinerte ikke bør ha adgang til restauranter og butikker. 72 prosent vil ha påbud om Vaksinering for helsepersonell og lærere..

NRK - 25 okt 21 kl. 01:46

Labour vil ha strengere smittevern

Labour-partiet i England vil ha strengere smitteverntiltak og utvidet bruk av hjemmekontor og munnbind, skriver BBC. Partiet oppfordrer regjeringen til å sette i verk Plan B med raskere Vaksinering og nye, strenge tiltak for å stoppe smitteøkningen..

NRK - 02 sep 21 kl. 18:27

Bærum vaksinerer 15-åringer

Bærum kommune starter Vaksinering av 15-åringer neste uke, skriver NTB. Alle 10.-klassinger blir klassevis invitert til Bærum vaksinesenter på Rud onsdag 8.

NRK - 28 aug 21 kl. 16:41

Vaksinering av 12-15-åringer

Den britiske regjeringen er i gang med å forberede Vaksinering av 12- til 15-åringene, til tross for at komiteen som gir vaksineråd ennå ikke har sagt ja. Helsedepartementet i London sier de ønsker å være klare til å få Vaksineringen raskt unna når godkjenningen kommer. Tanken er å vaksinere elever på skolene når undervisningen begynner igjen i september,.

Aftenposten - 14 okt 21 kl. 22:17

Hvorfor gir vaksinene bivirkninger? Dette er det vi vet.

De fleste bivirkninger er milde og kortvarige. Forskerne ser nå på om andre reaksjoner etter Vaksinering har sammenheng….

Klartale - 14 okt 21 kl. 16:00

Flere land åpner for norske turister

I halvannet år har det nærmest vært umulig å reise ut av landet for en deilig ferie i by eller på strand. Men nå åpner verden igjen. Torsdag kunne turister kjenne sand under føttene og sol i fjeset på øya Bali.

NRK - 14 okt 21 kl. 07:55

Langt fleire influensavaksinerte

På fem år har talet nordmenn over 65 år som tar influensavaksinen auka med 150 prosent. Det viser tal P4 har henta frå Folkehelseinstituttet. I 2015 tok 23,8 prosent av dei over 65 år vaksinen mot influensa.

NRK - 07 okt 21 kl. 09:24

Finland stoppar Moderna-Vaksinering

Finland vil pausa Vaksineringa av Moderna for men fødd etter 1991. Onsdag gjorde Sverige det same. Årsaken er at vaksinen sjeldne tilfelle kan gi betennelse i hjartemuskelen eller hjarteposen.

VG - 05 okt 21 kl. 14:02

Går inn for «booster»-Vaksinering av eldre

Regjeringen følger FHIs anbefaling, og går inn for å gi en tredje dose av coronavaksinen til personer fra 65 år og opp..

NRK - 05 okt 21 kl. 12:07

FHI: Anbefaler 3. dose til eldre

I FHIs faglige grunnlaget anbedaler de oppfriskningsdose (boosterdose) til eldre. De foreslår to alternativ: I 2 a ønsker man en fornyet vurdering før anbefalingen utvides til 75-84-åringene og deretter 65-74-åringene. I alternativ 2 b anbefales en trinnvis Vaksinering av de samme aldersgruppene, men det legges ikke inn et krav om fornyet vurdering i forkant.

NRK - 30 sep 21 kl. 15:37

3000 alvorlege biverknadsmeldingar

Hittil er det sett nesten 7,8 millionar vaksinedosar. Legemiddelverket har til no motatt 34.493 meldingar om mistenkte biverknadar.

NRK - 30 sep 21 kl. 05:42

Youtube fjerner pandemi-løgner

Youtube melder at de umiddelbart vil fjerne uriktige påstander, feilinformasjon og konspirasjonsteorier om Vaksinering. Meldingen kommer ett døgn etter at selskapet blokkerte og fjernet den tyskspråklige utgaven av den statsfinansierte russiske kanalen RT. Kanalen ble utestengt for feilinformasjon om pandemien..

NRK - 28 sep 21 kl. 21:56

Vaksinasjonsraten øker i New York

Tall offentliggjort etter innføring av et vaksinekrav for helsearbeidere i New York, viser at bare 8 prosent er uvaksinert. Guvernør Kathy Hochul har lagt fram tall som viser at vaksinasjonsraten øker blant delstatens 450.000 sykehusansatte og andre som jobber innen helsesektoren.

NRK - 08 aug 21 kl. 09:22

EU har tatt igjen USAs Vaksinering

Etter en treg start har EU nå tatt igjen USAs Vaksinering mot koronaviruset. USA startet raskt i fjor vinter, men takten har sunket den siste tiden. I midten av februar var mindre enn 4 prosent av innbyggerne i EUs 27 medlemsland vaksinert, mens tallet i USA var 12 prosent, ifølge Our World in Data, som er tilknyttet Oxford-universitetet.

NRK - 24 sep 21 kl. 13:04

Solberg: Vaksinering er en borgerplikt

– Av respekt for dem som ikke kan vaksinere seg av ulike grunner, så mener jeg det er din borgerplikt å vaksinere deg, sier Erna Solberg..

NRK - 22 sep 21 kl. 21:18

Solberg talte på Biden-møte

Statsminister Erna Solberg understreket viktigheten av å sikre vaksiner i alle land i et møte initiert av USAs president Joe Biden under FN-samlingen i New York. – Høye smittetall i hele verden viser at pandemien ikke er over. Vi får ikke kontroll over pandemien før vi sikrer Vaksinering i alle land.

NRK - 22 sep 21 kl. 17:23

USA donerer 1 milliard doser

USAs president Joe Biden sier landet vil kjøpe inn ytterligere en halv milliard doser med koronavaksine som skal doneres til lavinntektsland. Til sammen skal amerikanerne da gi bort 1,1 milliarder doser. 160 millioner er allerede donert til 100 land.

NRK - 04 aug 21 kl. 05:22

Avis: Pfizer mot full godkjenning

USAs legemiddeltilsyn FDA kan komme med en full godkjenning av koronavaksinen fra Pfizer/Biontech i september, skriver New York Times. Avisa får dette opplyst av kilder tett på prosessen. Godkjenningen ventes å åpne for krav om Vaksinering for flere sykehusansatte, studenter og føderale soldater, heter det videre.

NRK - 17 sep 21 kl. 07:33

Gjenopning avhengig av vaksinasjon

Det er framleis uvisst når smitteverntiltaka kan bli fjerna i Noreg. Dei siste vekene har færre blitt smitta, og helsestyresmaktene reknar med at talet på innlagde også vil gå nedover snart. Men talet på vaksinerte må opp, seier FHI-direktør Camilla Stoltenberg til NRK.

NRK - 11 sep 21 kl. 18:06

Vaksinemotstandere protesterer

Hundrevis av vaksinemotstandere samlet seg til protest lørdag i Istanbul, tross høye smittetall blant befolkningen i Tyrkia. Videoer viser demonstranter, stort sett uten munnbind, på Maltepe-plassen, der de ropte slagord som «Vi gjør motstand mot Vaksinering» og bar plakater med tekst mot vaksiner og fascisme. Vaksinering er ikke obligatorisk i Tyrkia, men helseminister Fahrettin Koca oppfordrer folk til å ta vaksinen..

VG - 10 sep 21 kl. 12:01

Reagerer kraftig på Bidens vaksinekrav

Innføringen av obligatorisk Vaksinering for 100 millioner amerikanere får sinnene til å koke på i Texas, og guvernør Greg Abbott kaller det «et angrep på private bedrifter»..

NRK - 09 sep 21 kl. 23:14

Biden med nye korona-råd for USA

USAs president Joe Biden presenterte i kveld nye råd mot koronasmitten. Han kom med sterke oppfordringer om at alle amerikanere over 12 år vaksinerer seg, noe som ifølge ham er den eneste veien ut av krisen. Han oppfordret alle foreldre til å sørge for at tenåringer tar vaksinen.

NRK - 08 sep 21 kl. 16:28

Vil forlenge permitteringsordninga

Regjeringa vil forlenge permitteringsordninga til 1. november. Det er klart etter at arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i dag møtte partane i arbeidslivet.

NRK - 08 sep 21 kl. 07:14

Signerte opprop mot vaksine

Faren for bivirkninger blant korona-vaksinerte barn er større enn faren for alvorlig sykdom. Det mener Finnmark Krfs Truls Olufsen-Mehus. Han møter motbør fra FHI, som mener det motsatte.

VG - 07 sep 21 kl. 17:52

Her får Erik (14) første vaksinestikk

KARMØY (VG) Vaksinering av barn i alderen 12–15 år er nå i gang. På Karmøy var det 14 år gamle Erik Erland som fikk det første stikket..

NRK - 07 sep 21 kl. 17:52

Startar Vaksinering av 12-15 år

Bergen kommune vil frå neste veke av starte Vaksineringa av unge i alderen 12-15 år. Frå tysdag 14. september vil den første gruppa kunne møte til drop-in på gitte tidspunkt.

E24 - 19 jul 21 kl. 06:10

Advarer mot treg Vaksinering av sjøfolk: – En perfekt storm

Lederen av International Chamber of Shipping advarer om at situasjonen i shippingmarkedet blir verre som følge av deltaviruset og treg Vaksinering av sjøfolk..

NRK - 04 sep 21 kl. 05:35

Cuba vaksinerer toåringer

Cuba har startet Vaksinering av barn mellom 2 og 18 år mot koronavirus. I første omgang er det barn mellom 12 og 18 år som får den første av to vaksinedoser. Deretter følger de yngre barna.

E24 - 03 sep 21 kl. 15:11

Overblikk: Boligprishopp, arbeidsledighets­fall og oljeskatt

Med under to uker igjen til valget, er nyhetene stadig mer preget av valgkampen. I tillegg har coronaoppblomstringen etter sommeren gitt ny smittefrykt og debatt om Vaksinering..

NRK - 03 sep 21 kl. 07:58

Nakstad: Ser en liten utflating

Onsdag ble dagen med de høyeste smittetallene til nå i pandemien med 1796 registreringer på ett døgn. De påfølgende dagene har tallene gått noe ned. – Vi ser at økningen til rundt 1500 tilfeller har flatet litt ut de siste tre-fire dagene.

VG - 02 sep 21 kl. 23:01

Alexander (20) fikk hjertebetennelse etter coronavaksinen: Mener det var verdt risikoen

Alexander Belmonte Johansen (20) ber andre som kjenner symptomer etter Vaksinering om å ta det på alvor – men han angrer ikke på at han tok vaksinen..

Aftenposten - 02 sep 21 kl. 22:29

Barna har rett til å «bli hørt» i spørsmål om Vaksinering. Men hva betyr egentlig det?

Nå tilbys barn og unge i 12–15 års alderen koronavaksine. Det kan føre til hissige diskusjoner over middagsbordet..

VG - 02 sep 21 kl. 20:50

Opposisjonens coronakor raser mot røde Raymond: – Var det bare tomme ord?

Oslo Høyre beskylder Raymond Johansen (Ap) for å somle med Vaksinering av 16- og 17-åringer: – Her er det bare å komme i gang, sier gruppeleder Anne Haabeth Rygg..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt