Vaksiner

Tirsdag, 11 Mai, 06:40

Nyheter om Vaksiner

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 april 21 kl. 12:51

Oslo får rekordmange Vaksiner

Oslo får rekordmange Vaksiner neste uke, skriver Dagbladet. Totalt får Oslo over 41.500 doser, skriver avisen.

NRK - 20 april 21 kl. 05:57

Vaksinebytte i Danmark

Danske myndigheter er i dialog med flere land om å bytte AstraZeneca-Vaksiner mot en annen vaksine. – Akkurat her og nå har vi stadig bruk for sikre og godkjente Vaksiner. Det er hittil Pfizer og Moderna, sa helseminister Magnus Heunicke etter et møte med Folketingets helsepolitikere.

NRK - 15 april 21 kl. 15:16

Sikrer fattige land Vaksiner

Norge overfører flere vaksineopsjoner til vaksinesamarbeidet Covax. Det er Vaksiner fra Novavaz og Janssen som nå blir overført. I en pressemelding sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) at vaksinene som blir overført, er Vaksiner som Norge får gjennom EUs innkjøpsordning, og opsjoner som dermed ikke er aktuelle for det norske markedet.

NRK - 29 april 21 kl. 11:08

Mener to land sprer feilinformasjon

EU beskylder Russland og Kina for å spre feilinformasjon om Vaksiner i EU, melder DPA. EU mener de to landene driver intens promotering av sine egne Vaksiner, samtidig som de forsøker å undergravie tilliten til vestlige Vaksiner, EUs institusjoner og europeiske vaksinestrategier. – Både Russland og Kina bruker statsstyrte medier, eksterne medienettverk og sosiale medier – inkludert offisielle kontoer knyttet til diplomatiet – for å oppnå disse målene, heter det i en rapport fra EUs utenrikstjeneste.

NRK - 28 april 21 kl. 20:05

Tyrkia kjøper Sputnik-Vaksiner

Tyrkia har undertegnet en kontrakt for kjøp av 50 millioner russiske Sputnik V-Vaksiner som skal bidra til å løse en akutt mangel på Vaksiner.13,5 millioner tyrkere har hittil fått første dose av den kinesiske CoronaVac-vaksinen som Tyrkia har mest av, mens 9 millioner har fått to doser..

Klartale - 28 april 21 kl. 12:58

Flere millioner barn mangler Vaksiner

På grunn av Vaksiner mot korona, mangler flere millioner mennesker Vaksiner mot andre, farlige sykdommer. Flest barn er rammet av mangelen..

NRK - 25 april 21 kl. 06:58

Vurderer Vaksiner til andre land

USAs president Joe Biden signaliserer at det snart er på tide at USA begynner å sende Vaksiner utenlands. Biden er stolt av å ha nådd målet på 200 millioner doser i de første 100 dagene som president, og over en firedel av befolkningen – nesten 90 millioner mennesker – er fullVaksinert. Noen stater har begynt å takke nei til flere Vaksiner..

NRK - 16 april 21 kl. 08:06

Flere Vaksiner kan fylle tomrommet

Det kan komme flere Vaksiner som fyller det kortsiktige tomrommet etter AstraZeneca om den blir tatt ut av det norske vaksinasjonsprogrammet. Det sier Sigrid Bratlie, molekylærbiolog og spesialrådgiver i Kreftforeningen. Regjeringen har ikke bestemt seg ennå om AstraZeneca skal skrotes i Norge, men andre Vaksiner kan stå klare til å ta plassen.

NRK - 15 april 21 kl. 17:44

Romerike ber om flere Vaksiner

Kommunene på Romerike har gått sammen om å be om flere Vaksiner til regionen. De to regionrådene på Romerike har sendt et brev til Helse- og omsorgsdepartementet der de ber om dette, skriver Romerikes Blad. De viser til utvalget ledet av Steinar Holden som anbefalte at områdene med høyest smittetrykk bør prioriteres for Vaksiner..

NRK - 07 april 21 kl. 12:28

Foreslår skjevfordeling av Vaksiner

Å gi langt flere Vaksiner til områder med høy smitte vil gi færre syke og døde, mener regjeringens samfunnsøkonomiske ekspertutvalg. «Dersom målet med vaksinasjonen er færrest mulig døde og syke for landet som helhet, vil det være riktig med betydelig skjevdeling til fordel for områder der man forventer et høyt smittenivå fremover», skriver ekspertutvalget i sine anbefalinger til regjeringen i forbindelse med gjenåpningsplanen. Utvalget ledes av professor Steinar Holden.

NRK - 02 april 21 kl. 14:34

Østerrike gir Tsjekkia Vaksiner

Østerrike vil gi Tsjekkia 30.000 Vaksiner mot koronaviruset, melder Reuters. Tsjekkia er hardt rammet av viruset, og den østerrikske forbundskansleren Sebastian Kurz sa nylig at EUs fordeling av Vaksiner ikke har tatt nok hensyn til dette..

NRK - 28 mars 21 kl. 23:06

SV ber om vaksine også til vikarer

SVs helsepolitiske talsperson Nicholas Wilkinson mener det er politikernes ansvar at helsepersonell, også vikarer, får Vaksiner og godt nok smittevernutstyr. I kveld fortalte NRK om vikarer som kommer fra bemanningsbyråer som ikke har fått vaksine. Helse- og omsorgsdepartementet er tydelige på at også vikarer skal få vaksine.

Klartale - 20 timer siden

Får råd om Norge bør bruke flere Vaksiner

Norge har ventet med å bruke to godkjente Vaksiner. Nå er en gruppe eksperter klare med sine råd til regjeringen. Du kan se det her fra klokka 10.

NRK - I førrgår: 23:04

FHI: Mulig barn slipper vaksine

En ny studie fra Israel, publisert i tidsskriftet The Lancet, viser at Pfizer-vaksinen omtrent utrydder corona i et samfunn, så lenge halvparten er Vaksinert. I april var 4,7 millioner av Israels 6,5 millioner innbyggere over 16 år ferdigVaksinert. FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm sier til VG at hvis man oppnår flokkimmunitet allerede når den voksne delen av en befolkning er Vaksinert, trenger man ikke Vaksinere barn og unge under 18 år.

NRK - 07 mai 21 kl. 01:45

250 millioner Vaksiner i USA

Over 250 millioner Vaksiner mot koronaviruset er satt i USA hittil, ifølge smittevernbyrået CDC. 57 prosent av alle voksne amerikanere har nå fått minst én dose av vaksinen, mens rundt 42 prosent nå er fullVaksinert..

Klartale - 06 mai 21 kl. 10:12

USA vil dele oppskrifter på vaksine

USA støtter en plan om å dele oppskrifter på korona-Vaksiner. Det kan gjøre at flere land kan lage Vaksiner..

NRK - 06 mai 21 kl. 05:03

Folkehjelp-glede over patentunntak

Norsk Folkehjelp jubler over at president Joe Biden åpner for patentunntak for koronaVaksiner slik at flere land kan produsere Vaksiner selv. Generalsekretær Henriette Westhrin sier at dette åpner for at fattige land kan få tilgang på Vaksiner..

NRK - 21 mars 21 kl. 18:57

Vil bygge vaksinefabrikk

Byutvikleren Oslo Airport City vil bygge en vaksinefabrikk på Gardermoen som kan forsyne Norge og Europa med Vaksiner, og ber om støtte fra Stortinget, melder E24. Selskapet sier at fabrikken vil kunne distribuere Vaksiner til hele Norge og Europa på få timer via luftvei. – Vi må ha med oss staten på dette.

NRK - 04 mai 21 kl. 09:30

Nepal trenger 1,6 millioner doser

Nepal trenger minst 1,6 millioner vaksinedoser for å få fullført vaksineprogrammet i republikken. Etter at nabolandet India ble truffet av en ny smittebølge har Nepal mottatt langt færre Vaksiner. Nå ber statsministeren i Nepal om hjelp til å skaffe Vaksiner..

NRK - 02 feb. 21 kl. 05:28

80 arrestert for falske Vaksiner

Over 80 presoner er arrestert i Kina, mistenkt for å være del av en bande som selger falske Vaksiner. Banden skal ha solgt beholdere med saltvann som Vaksiner mot koronaviruset. Over 3000 falske Vaksiner er beslaglagt, melder nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 30 april 21 kl. 14:00

Høy oppslutning om vaksinasjon

Oppslutningen om koronavaksinasjon er høy, samtidig som type koronavaksine har betydning. Det viser befolkningsundersøkelsen med mer enn 65 000 deltakere fra Den norske mor, far og barn undersøkelsen og Den norske influensaundersøkelsen. – Vi ser at sannsynligheten for å takke ja er avhengig av hvilken vaksine de blir tilbudt.

NRK - 06 mars 21 kl. 13:50

EU ser til USA for Vaksiner

EU vil oppfordre USA til å tillate eksport av flere millioner doser av AstraZenecas koronavaksine til Europa, melder Financial Times. Brussel forsøker å skaffe nok Vaksiner for å gjøre opp for forsyningsfeil fra AstraZeneca. EU ønsker at Washington sikrer fri flyt av forsendelser med viktige vaksineingredienser som trengs i europeisk produksjon, ifølge FT, som siterer EU-kommisjonen.

E24 - 20 april 21 kl. 06:03

Danmark i dialog om å bytte Vaksiner

Danske myndigheter er i dialog med flere land om å bytte AstraZeneca-Vaksiner mot en annen vaksine..

NRK - 18 jan. 21 kl. 13:07

Norge vil gi bort Vaksiner

Vaksiner som vi ikke trenger selv, vil bli gitt til andre land som trenger dem, sier helseminister Bent Høie. Norge kan få tilgang til tre ganger så mange Vaksiner som vi trenger hvis alle Vaksiner vi har avtale om gjennom EU, blir godkjent,.

NRK - 18 april 21 kl. 11:04

Ikke dokumentasjon på forhandlinger

Koronakommisjonen har ikke fått noe dokumentasjon på at regjeringen tok kontakt med legemiddelselskaper for å sondere muligheten for å kjøpe Vaksiner direkte. Det skriver kommisjonen i sin rapport. Regjeringen har blitt kritisert for å kun kjøpe Vaksiner gjennom EU, i stedet for direkte fra produsentene.

NRK - 03 mars 21 kl. 06:06

Kinesiske Vaksiner til fattige land

Kina har lovet en halv milliard doser av landets egne koronaVaksiner til land som sliter med å skaffe seg Vaksiner. Kina har selv opplyst at de gir «vaksinehjelp» til 53 land og eksporterer Vaksiner til 27 land..

NRK - 16 april 21 kl. 21:16

Flere Pfizer-Vaksiner

Som NRK meldte i går, kommer det flere Pfizer-Vaksiner til Norge i juli og utover høsten. VG melder i kveld at det betyr 700.000 ekstra vaksinedoser i juli og 700.

NRK - 16 april 21 kl. 08:38

Kjøper 1 milliard Vaksiner i året

EU har teikna ein avtale om å kjøpe ein milliard dosar Vaksiner per år. Det seier EU sin vaksinekoordinator Richard Bergström..

NRK - 16 april 21 kl. 08:38

Vil kjøpe 1 milliard Vaksiner årleg

EU vil teikne ein avtale om å kjøpe ein milliard dosar Vaksiner per år. Det seier EU sin vaksinekoordinator Richard Bergström..

NRK - 15 april 21 kl. 16:24

Vil satse på MRNA-Vaksiner

FHI ønsker å særlig satse på MRNA-vaksinene Biontech/Pfizer og Moderna. Direktør Camilla Stoltenberg sier disse vaksinene ser ut til å beskytte enda bedre mot smitte i befolkningen. Instituttet håper også at andre Vaksiner vil bli aktuelle for bruk i Norge..

Dagbladet - 15 april 21 kl. 16:05

Forsøker å skaffe mer Vaksiner

Pausen utvides for bruken av AstraZeneca-vaksinen i Norge. Nå vil FHI prøve å få tak i flere Vaksiner fra Pfizer og Moderna..

NRK - 01 mars 21 kl. 08:19

Vurderer skjevfordeling av Vaksiner

Oslo kommune etterlyser flere Vaksiner. Helsebyråd Robert Steen mener en skjevfordeling av Vaksiner innad i Oslo er fornuftig. – Det er fornuftig å bruke vaksinene der smitten er størst.

NRK - 11 april 21 kl. 08:27

Kina vurderer å blande Vaksiner

Kina vurderer å blande ulike koronaVaksiner for å øke effektiviteten til de kinesiske vaksinene, sier Kinas smitteverndirektør, Gao Fu. Teknologien som Kina har brukt er den tradisjonelle, mens vestlige Vaksiner er framstilt med ny teknologi..

NRK - 10 april 21 kl. 07:24

– EU vil kjøpe Vaksiner til 2023

EU-kommisjonen forhandler om kjøp av 1,8 milliarder doser koronavaksine til bruk i åra framover. Det sier den svenske vaksinekoordinatoren Richard Bergström til Dagens Nyheter. Bergström vil ikke si hvilken vaksineprodusent EU forhandler med, men sier at målet er at alle EUs borgere skal få tilbud om to Vaksinerunder i både 2022 og 2023, dersom det er behov for det.

VG - 07 april 21 kl. 21:39

Mener flere Vaksiner til Oslo vil gi færre dødsfall i Norge

Flere Vaksiner til områder med mye smitte vil gi mindre død, færre sykehusinnleggelser og raskere nedtrapping av de strengeste tiltakene, mener regjeringens eget ekspertutvalg..

NRK - 01 april 21 kl. 09:17

15 millioner vaksinedoser ødelagt

Rundt 15 millioner Vaksiner fra Johnson & Johnson er ødelagt på grunn av en menneskelig feil ved en fabrikk i USA. Ifølge New York Times oppsto feilen på en fabrikk i Baltimore som produserer Vaksiner fra både Johnson & Johnson og AstraZeneca..

Klartale - 30 mars 21 kl. 09:50

Cuba tester sin egne Vaksiner mot korona

Cuba har startet med tester av sine egne Vaksiner mot korona. De blir testet på flere tusen helsearbeidere i landet..

VG - 29 mars 21 kl. 06:34

Kautokeino-ordfører har allerede bestemt seg: Vil ikke ta imot AstraZeneca-Vaksiner

KAUTOKEINO (VG) Ordføreren i Kautokeino ønsker ikke å ta imot flere AstraZeneca-Vaksiner – selv hvis helsemyndighetene beslutter å fortsette og bruke vaksinen..

E24 - 18 timer siden

Flere Vaksiner kan droppes: Nordea venter fortsatt renteheving i september

Nordea Markets tror ikke vaksinene fra AstraZeneca eller Johnson & Johnson vil bli brukt i Norge, men forventer likevel at den første rentehevingen kommer til høsten..

NRK - 20 timer siden

Vil prioritere unge i vaksinekø

Ekspertutvalg vil prioritere gruppen fra 18 til 25 år i vaksinekøen. – Vi mener det vil redusere smittetrykket, sier Vorland. Camilla Stoltenberg i FHI sier at de har fått økt tilgang på mRNA-Vaksiner som gjør at allle over 18 år trulig vil ha fått første fosen innen utgangen av juli..

Dagbladet - 20 timer siden

Fraråder omstridte Vaksiner

Ekspertutvalget har lagt fram sine konklusjoner..

NRK - Igår: 02:54

Porsgrunn ber om flere Vaksiner

Porsgrunn kommune ber staten om flere koronaVaksiner etter en kraftig smitteøkning i helgen. Grenlands-kommunene Bamble, Porsgrunn og Skien er fra søndag plassert på tiltaksnivå B til og med tirsdag 25. mai..

NRK - Igår: 20:49

Vaksinekonsert for å samle verden

Foo Fighters, Jennifer Lopez, J Balvin og Eddie Vedder opptrådte på konserten Vax Live i Los Angeles, som ble sendt på TV natt til søndag. Publikum besto av 20.000 Vaksinerte og munnbindbeskyttede mennesker.

NRK - Igår: 12:38

Bestilte ikke mer fra AstraZeneca

EU har ikke bestilt flere koronaVaksiner fra AstraZeneca, bekrefter EU-kommisær for det indre marked, Thierry Breton. I forrige måned valgte EU å saksøke AstraZeneca for ikke å ha levert nok Vaksiner etter kontrakten som var inngått..

NRK - Igår: 07:31

300 millioner dollar til Vaksiner

Veldedighetskonserten «Vax Live» ble sendt på amerikansk tv lørdag kveld. Målet var å samle inn penger til koronaVaksiner i fattige land, samt å spre kunnskap om vaksinene. Målet for innsamlingen ble passert, og i alt 302 millioner dollar kom inn..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt