Vaksiner

Sunday, 19 September, 10:25

Nyheter om Vaksiner

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 02 sep 21 kl. 12:08

Flere Vaksiner godkjennes

Personer som er Vaksinerte med Vaksiner godkjent i Storbritannia, USA og av WHO får samme lettelser i innreisekarantene som personer Vaksinert med EMA-godkjente Vaksiner. Det skriver regjeringen i en pressemelding. Nå er også Nord-Makedonia, Tyrkia og Ukrainia koblet til EUs løsning for koronasertifikat.

NRK - Igår: 19:12

Nesespray-Vaksiner prøves ut

Vaksine som tas som nesespray, kan bli et nytt våpen i kampen mot koronaviruset. Åtte varianter er under utprøving, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Viruset finner ofte veien inn i kroppen gjennom nesen, og derfor er det interesse for å teste nesespray-Vaksiner.

Aftenposten - I førrgår: 13:49

Enkelte Vaksiner i barnevaksinasjonsprogrammet settes på pause

Oslo kommune utsetter enkelte Vaksiner i barnevaksinasjonsprogrammet. Vil prioritere koronaVaksinering av byens 12–15….

VG - 05 sep 21 kl. 19:42

Slik skal afrikanske land produsere sine egne Vaksiner

Det er skrikende behov for Vaksiner til Afrika og nå jobbes det med å etablere flere vaksinefabrikker i Sør-Afrika og Senegal..

NRK - 02 sep 21 kl. 20:17

Afrika når ikke vaksinemål

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) kommer de fleste land i Afrika ikke til å nå målet om å Vaksinere sine ti prosent mest sårbare innen slutten av september, skriver NTB. – Hamstring av Vaksiner har holdt Afrika tilbake, og vi trenger desperat flere Vaksiner, sier Matshidiso Moeti, WHOs regiondirektør for Afrika. Hvis ikke Vaksineringstakten trapper opp ligger 42 av Afrikas 54 land an til å ikke nå målet..

Klartale - 02 sep 21 kl. 11:35

Se siste nytt om Vaksiner til barn og unge

Det kommer nyheter om Vaksiner for barn mellom 12 og 15 år. sier Bent Høie. Du kan se siste nytt her fra klokka 12.

Klartale - 02 sep 21 kl. 08:45

Varsler nyheter om Vaksiner for barn

Regjeringen vil kommme med nyheter om Vaksiner for barn mellom 12 år og 15. år. Det sier helseminister Bent Høie..

NRK - 23 apr 21 kl. 12:51

Oslo får rekordmange Vaksiner

Oslo får rekordmange Vaksiner neste uke, skriver Dagbladet. Totalt får Oslo over 41.500 doser, skriver avisen.

NRK - 15 jul 21 kl. 01:59

FN: 23 millioner barn uten Vaksiner

Hele 23 millioner barn fikk ikke grunnleggende Vaksiner i fjor. Det er 3,7 millioner flere enn i 2019, og det høyeste antallet siden 2009, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) og FNs barnefond (Unicef). Helsevesenet verden over var rammet av koronarestriksjoner og mange foreldre unngikk klinikkene som var åpne i frykt for å bli eksponert for covid-19.

NRK - 12 jul 21 kl. 19:40

WHO: Ikke bestill tredje dose nå

Nå som det er stadig større vaksinemangel i verden, bør ikke land bestille Vaksiner til en tredje dose. Det sier WHO sin generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus, ifølge Reuters. Deltavarianten har ført til at det globale antallet koronadødsfall stiger igjen.

VG - 11 jul 21 kl. 02:48

Nedstengning og sultkatastrofe i Nord-Korea: Avslår tilbud om Vaksiner

Myndighetene i Pyongyang har nektet å ta imot Vaksiner og annen bistand fra flere land. Nå forsøker Russland å tilby Sputnik-Vaksiner til landet – nok en gang. – Jeg er veldig bekymret, sier Asia-forsker..

VG - 17 aug 21 kl. 14:43

FHI snur om student-Vaksiner ved universitet

FHI lovet egne studentkvoter med Vaksiner, men droppet ordningen fredag. Det fikk både rektor og kommuneoverlege til å reagere. Nå snur FHI i alle fall ved ett universitet..

NRK - 06 jul 21 kl. 18:41

Oppdaterte Vaksiner i høst

Norges vaksineforhandler Richard Bergstrøm sier at Norge vil få Vaksiner som er oppdatert for å fungere mot deltavarianten til høsten, skriver TV2. Han sier at EU inkludert EØS har tilgang til minst 200+900 millioner oppdaterte doser fra fjerde kvartal og 2022-2023. Pfizer og Moderna skal ha oppdaterte Vaksiner klare til september eller oktober, som skal gi bedre beskyttelse mot deltavarianten..

NRK - Igår: 10:43

Nye medisiner mot ebola

Under en seremoni i Kongos hovedstad Kinshasa fredag sa professor i virologi Jacques Muyembe (79) at nye Vaksiner og medisiner har brakt ebolaviruset under kontroll. Muyembe oppdaget viruset for over 40 år siden. Seremonien markerte at en ny medisinsk behandling, Ebanga, er ute på markedet.

NRK - 01 aug 21 kl. 19:37

Hacking kan forsinke Vaksinering

Nettsiden der folk i den italienske hovedstadsregionen bestiller sine Vaksiner, var nede søndag etter et hackerangrep. Myndighetene opplyser at alle som hadde avtale søndag, ville få sine Vaksiner som planlagt, men at det blir forsinkelser..

NRK - 11 sep 21 kl. 18:06

Vaksinemotstandere protesterer

Hundrevis av vaksinemotstandere samlet seg til protest lørdag i Istanbul, tross høye smittetall blant befolkningen i Tyrkia. Videoer viser demonstranter, stort sett uten munnbind, på Maltepe-plassen, der de ropte slagord som «Vi gjør motstand mot Vaksinering» og bar plakater med tekst mot Vaksiner og fascisme. Vaksinering er ikke obligatorisk i Tyrkia, men helseminister Fahrettin Koca oppfordrer folk til å ta vaksinen..

Aftenposten - 10 sep 21 kl. 06:14

Ny, tøffere linje: Innfører vaksinekrav som omfatter 100 millioner amerikanere

Alt ligger til rette for et bikkjeslagsmål om Joe Bidens nye påbud om Vaksiner..

NRK - 09 sep 21 kl. 23:14

Biden med nye korona-råd for USA

USAs president Joe Biden presenterte i kveld nye råd mot koronasmitten. Han kom med sterke oppfordringer om at alle amerikanere over 12 år Vaksinerer seg, noe som ifølge ham er den eneste veien ut av krisen. Han oppfordret alle foreldre til å sørge for at tenåringer tar vaksinen.

NRK - 09 sep 21 kl. 23:14

Biden lover billigere koronatester

USAs president Joe Biden presenterte i kveld nye råd mot koronasmitten. Han kom med sterke oppfordringer om at alle amerikanere over 12 år Vaksinerer seg, noe som ifølge ham er den eneste veien ut av krisen. Han oppfordret alle foreldre til å sørge for at tenåringer tar vaksinen.

NRK - 09 sep 21 kl. 23:14

Biden: Vaksinemotstand er hindringen

USAs president Joe Biden presenterte i kveld nye råd mot koronasmitten. Han kom med sterke oppfordringer om at alle amerikanere over 12 år Vaksinerer seg, noe som ifølge ham er den eneste veien ut av krisen. Han oppfordret alle foreldre til å sørge for at tenåringer tar vaksinen.

NRK - 08 sep 21 kl. 16:21

Vaksinerer 12-15 åringene fra mandag

Unge født i år 2006–2008 vil fra og med mandag 13. september i uke 37 få tilbud om koronavaksine i Oslo kommune. De som er født i 2009 og har fylt 12 år kan møte til drop-in fra mandag 20.

Aftenposten - 08 sep 21 kl. 16:04

Journalisten skrev positivt om Vaksiner. Her kaster en vaksinemotstander en brannbombe inn i huset hans.

Journalister i blant annet Nederland, Italia, Tyskland, Frankrike og USA trues av vaksinemotstandere..

Klartale - 08 sep 21 kl. 15:42

– Det viktigste vi voksne gjør nå, er å ta vaksinen

Line Vold i FHI sa kommunene har nok Vaksiner til å komme i mål med alle over 18 år. Myndighetene roste folk for å ha møtt opp og blitt Vaksinert..

NRK - 28 jul 21 kl. 19:08

FHI: – Går bra å kombinere Vaksiner

Flere nordmenn tilbys vaksine fra legemiddelprodusenten Moderna når de skal ta 2. dose, selv om de fikk vaksine fra BioNTech/Pfizer som første dose. Det å kombinere Vaksiner gir like god beskyttelse og medfører ingen større risiko for alvorlige bivirkninger, skriver FHI i en melding.

NRK - 28 jul 21 kl. 10:42

USA sender Vaksiner til Afrika

Amerikanske myndigheter vil sende om lag 10 millioner doser av Vaksiner mot koronaviruset til Nigeria og Sør-Afrika. 4 millioner doser av Moderna-vaksinen vil gå til Nigeria. Sør-Afrika vil motta 5,66 millioner doser av Pfizer-vaksinen.

NRK - 07 sep 21 kl. 16:02

Opphever nesten alle restriksjoner

Lev som vanlig hvis du er Vaksinert, men bli hjemme om du har symptomer, er budskapet til svenskene når de fleste koronarestriksjonene fjernes 29. september. Fra slutten av måneden er det ikke lenger noen øvre grense på antall deltakere ved arrangementer.

NRK - 04 sep 21 kl. 21:33

Gordon Brown refser vestlige land

Den tidligere britiske statsministeren Gordon Brown beskylder rike land for å hamstre koronaVaksiner som kunne gått til fattigere land. Brown, som nå er spesialutsending FN, har bedt USAs president Joe Biden og andre G7-ledere om å sende Vaksiner til Afrika. Innen jul vil vestlige land sitte med 1 milliard overskuddsdoser doser, selv om hver voksne europeer og amerikaner har fått minst to doser, og alle barn over 12 år blir Vaksinert, sier Brown i Sunday Mirror..

NRK - 13 jun 21 kl. 14:04

EU vil øke vaksineproduksjonen

G7-landene, som består av Storbritannia, USA, Canada, Japan, Frankrike, Tyskland og Italia, er enige om å trappe opp både produksjon og leveranse av koronavaksine globalt. Det sier EU-president Charles Michel søndag. – Prioriteten er å sikre at vi kan møte behovet for Vaksiner, og her har EU tatt lederskap.

NRK - 03 sep 21 kl. 16:08

Dialog om kryssVaksinering

– Selv om enkelte land foreløpig ikke regner de som har fått forskjellige Vaksiner som dose 1 og 2 som fullVaksinert, er det viktig at så mange som mulig også takker ja til dose 2, uansett hvilken vaksine man får tilbud om. Det er først etter andre dose du er godt beskyttet både mot å bli alvorlig syk og mot å smitte andre. Vi er ikke kjent med at norske reisende har fått utfordringer på grunn av kryssVaksinering, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

NRK - 02 sep 21 kl. 13:32

Leger uten grenser:Feilprioritering

Leger og feltarbeidere Erlend Grønningen og Elin Hoffmann Dahl i Leger uten grenser mener det er feil av Norge å begynne Vaksineringen av 12-15-åringer. – Covid-19 vaksinen er en begrenset ressurs. Dersom Norge Vaksinerer 12-15 åringer tar dette Vaksiner fra andre land som ikke enda har fått Vaksinert sine helsepersonell og sårbare grupper, sier Grønningen og Dahl i en e-post til NRK..

NRK - 02 sep 21 kl. 11:40

Janssen-doser blir i Afrika

Dosene med Janssen-Vaksiner som ble produsert i Sør-Afrika var tiltenkt det europeiske markedet. Men til Reuters sier en talsperson for Den afrikanske union at dosene, som allerede er pakket og sendt, vil sendes tilbake til Sør-Afrika. Sør-Afrika har bestilt 31 millioner vaksinedoser fra Johnson & Johnson, men har foreløpig fått svært få av dosene som er bestilt..

NRK - 02 sep 21 kl. 09:24

Nord-Korea takker nei til vaksine

Nord-Korea har takket nei til nesten 3 millioner Vaksiner tilbudt av FN gjennom Covax-programmet, melder BBC. En talsperson for FN sier Nord-Korea ba om at de nesten 3 millionene Sinovac-dosene ble sendt til et land som trenger det mer. Det skal ikke være noen meldte tilfeller av koronaviruset i landet, ifølge WHO..

VG - 02 sep 21 kl. 05:26

Bent Høie: Varsler nyheter om Vaksiner til barn

Det vil komme nyheter om coronaVaksiner for barn mellom 12 og 15 år på dagens pressekonferanse med statsminister Erna Solberg..

NRK - 02 sep 21 kl. 04:28

Sjansen for «lang-covid» halveres

Om man har fått to vaksinedoser, blir risikoen for langtidsvirkninger etter koronasykdom nesten halvert, antyder en studie fra King's College i London. Forskerne mener også at risikoen for å bli sykehusinnlagt på grunn av viruset er 73 prosent lavere og at sjansen for å få alvorlige symptomer er 31 prosent lavere blant fullVaksinerte, sammenlignet med om bare har fått første dose. Informasjon fra mer enn 2 millioner mennesker som har loggført symptomer samt status for testing og Vaksiner mellom desember 2020 og juli i år, er brukt..

E24 - 21 jul 21 kl. 13:51

Johnson & Johnson forventer å selge corona-Vaksiner for 22 milliarder kroner

Medisingiganten Johnson & Johnson solgte corona-Vaksiner for 1,5 milliarder kroner i andre kvartal..

Klartale - 21 jul 21 kl. 09:54

40.000 Vaksiner ble ikke brukt sist uke

I forrige uke hadde Norge korona-Vaksiner som ikke ble brukt. Rundt 15 prosent var til overs. Men FHI tror ikke dette er et problem som vil vare lenge..

NRK - 20 jul 21 kl. 16:19

Ny vaksine kan bli godkjent i Norge

En ny vaksine vurderes nå for godkjenning i EU og Norge. Coronavaksinen som utvikles av Sanofi Pasteur er tatt opp til såkalt «rolling view» i EU,systemet, skriver Det europeiske legemiddelsamarbeidet (EMA) på Twitter. – Det er gledelig.

NRK - 30 aug 21 kl. 16:36

Frankrike: Vaksiner til Afrika

Frankrike vil sende 10 millioner doser av Pfizer- og AstraZeneca-vaksinene til afrikanske land de neste tre månedene. Dosene vil bli distribuert av vaksineprogrammet til Den afrikanske unionen og vaksinesamarbeidet Covax, opplyser den franske presidentens kontor. – Koronapandemien kan bare bli løst gjennom omfattende samarbeid, sier president Emmanuel Macron..

NRK - 06 jun 21 kl. 07:22

USA donerer Vaksiner til Taiwan

Tre senatorer på besøk i Taiwan opplyser at USA vil donere 750.000 koronaVaksiner til landet. De tre senatorene Tammy Duckworth, Dan Sullivan og Chris Coons ble hilst velkommen da de kom til Taipei søndag.

Dagbladet - 27 aug 21 kl. 15:24

Sliter med tempoet

Helsemyndighetene opplyser at vaksinasjonshastigheten ikke øker i takt med tilgangen på Vaksiner i Norge, men er usikre på hva som er årsaken til det..

Klartale - 27 aug 21 kl. 13:05

Vaksiner er veien ut av pandemien

Det siste døgnet var flere nordmenn smittet enn noensinne. Bent Høie håper så mange som mulig tar vaksinen..

NRK - 26 aug 21 kl. 02:40

Japan holder igjen Moderna-doser

Japan lar være å bruke 1,6 millioner doser av Moderna-vaksinen etter meldinger om at flere partier er forurenset, opplyser selskapet som distribuerer vaksinen. Farmasiselskapet Takeda sier det har kommet meldinger fra flere vaksinesentre om fremmedlegemer i uåpnede vaksineglass. – I samråd med helsedepartementet, har vi besluttet å slutte å gi Vaksiner fra de aktuelle partiene fra 26.

NRK - 25 aug 21 kl. 10:52

Robotarm gir flere vaksinedoser

Forskere på Chulalongkorn-universitetet har utviklet en robotarm som øker antall vaksinedoser fra hvert glass med Vaksiner, skriver Reuters. Hittil har det vært mulig å få ut ti doser per glass, men robotarmen gjør det mulig å ta ut tolv doser. Robotarmen kan bare brukes på glass med AstraZeneca-vaksinen..

VG - 25 aug 21 kl. 10:01

FHI frykter vaksinedoser kan gå i søpla

Denne uken sendes det ut rekordmange Vaksiner. Sjefen for vaksinasjonsprogrammet frykter at noen av dem kan bli kastet..

NRK - 23 aug 21 kl. 12:49

WHO vil utsette tredje dose

Verdens helseorganisasjon, WHO, vil at en tredje vaksinedose mot covid-19 blir utsatt. WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus sier til nyhetsbyrået Reuters at Vaksiner nå må prioriteres til de landene der bare 1 eller 2 prosent av befolkningen er Vaksinert. USA kunngjorde i forrige uke at de fra 20.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt