Vaksinen

Tuesday, 07 December, 12:16

Nyheter om Vaksinen

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 14 okt 21 kl. 06:15

Når ikke frem til innvandrerne

SPRÅK: Det har vært viktig å tilby informasjon om <strong>Vaksinen</strong> på flere språk.Flere og flere har fått to doser med korona-vaksine i Norge. Nesten 90 prosent av norskfødte nordmenn er nå vaksinerte. For de med innvandrer-bakgrunn er tallene lavere.

Klartale - 07 okt 21 kl. 10:38

Flere land stanser Moderna-Vaksinen

Sverige og Danmark meldte onsdag at de stanser å gi korona-Vaksinen fra Moderna til unge mennesker. Årsaken er at den kan føre til betennelse i hjertet. Nå sier også Finland at de stanser Moderna-Vaksinen.

NRK - 08 nov 21 kl. 08:18

Vaksine knyttes til dødsfall

En person i Søndre Land i Innlandet døde etter å ha fått AstraZeneca-Vaksinen tidligere i år. Dødsfallet er nå registrert som dødsfall knyttet til Vaksinen. En person i Søndre Land døde etter å ha fått AstraZeneca-Vaksinen.

Klartale - 15 okt 21 kl. 06:00

Vil lage en egen vaksine for afrikanske land

Afrika er det minst vaksinerte verdensdelen. Mens rike land starter med en tredje dose, hadde 15 av 54 afrikanske land fått vaksinert 10 prosent av folket.Afrigen Biologics and Vaccines leder et prosjekt for å utvikle en afrikansk vaksine.

Klartale - 07 okt 21 kl. 09:07

Vil gi vaksine mot malaria til barn

Hvert år dør 400.000 personer i av malaria. Rundt to av tre som dør, er barn under fem år.

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:08

Mindre smitte og mindre sprit

Norge er åpent, og stadig færre blir smittet med korona-viruset.Det siste døgnet er det oppdaget 508 nye smittede her i landet. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke.

NRK - 30 okt 21 kl. 08:17

Plaster kan erstatta koronaVaksinen

Forskarar ved Universitetet of Queensland i Australia har saman med amerikanske forska på eit plaster som smertefritt kan erstatta den vanlege Vaksinen når ein framover skal vaksinera mot koronaviruset. Det melder nyheitsbyrået AFP og nordiske medium som SVT og Danmarks Radio. Plasteret, som er ein kvadratcentimeter stort, inneheld meir 5000 små nåler – så små at ein verken ser eller kjenner dei.

NRK - 09 jun 21 kl. 14:12

Disse kan ta Vaksinen

Helsedirektoratet mener Janssen-Vaksinen kan være aktuell i disse situasjonene: Nødvendige reiser til land med høy smitte eller områder der legen vurderer at nytte overstiger risiko ved Janssen-Vaksinen. Personer som har en så krevende livssituasjon knyttet til det å være uvaksinert at den tiden som gjenstår fram til annen vaksine tilbys, truer liv og helse. Når et nært familiemedlem har alvorlig kreftsykdom, eller der et nært familiemedlem mottar annen immunsupprimerende behandling og legen vurderer at nytten av Vaksinen overstiger risiko med Janssen-Vaksinen.

NRK - 31 mar 21 kl. 03:38

Diskuterte Sputnik-Vaksinen

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel, Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin har diskutert Sputnik-Vaksinen. De tre lederne diskuterte den russiske Vaksinen i et videomøte tirsdag, opplyser Merkels talsmann Steffen Seibert. I en uttalelse fra Moskva heter det at trioen diskuterte muligheten for felles produksjon og distribusjon av Sputnik V-Vaksinen i EU-land.

NRK - 08 okt 21 kl. 11:30

Danmark gir Moderna til unge

Danske helsemyndigheter opplyser fredag at koronaVaksinen fra Moderna fortsatt er tilgjengelig for personer under 18 år. Det skriver Reuters. I en pressemelding onsdag skrev Sundhedsstyrelsen at unge i alderen 12-18 år fortrinnsvis vil bli tilbudt Vaksinen fra Pfizer/Biontech.

NRK - 04 nov 21 kl. 15:13

Tar snart beslutning om vaksine til barn

Pfizer/Biontech har søkt om å få godkjent sin koronavaksine for barn ned til fem år. Det kan skje i slutten av året, ifølge EMA. Det europeiske legemiddelverket (EMA) skriver torsdag på Twitter at de i løpet av desember regner med å ta en beslutning om hvorvidt Vaksinen kan godkjennes til bruk på barn i alderen fem til elleve år.

Klartale - 02 nov 21 kl. 09:55

Stoler ikke på Sputnik-Vaksinen

Over 1.000 mennesker dør nå av korona-viruset hver dag. Millioner av russere stoler ikke på at den russiske Vaksinen er trygg..

NRK - 23 okt 21 kl. 02:51

Pfizer-Vaksinen effektiv for barn

KoronaVaksinen fra Pfizer er over 90 prosent effektiv i aldersgruppen 5–11 år, ifølge en klinisk studie fra produsenten. 26. oktober skal en rådgivningskomité i det amerikanske legemiddeltilsynet FDA drøfte om Vaksinen skal godkjennes for barn i USA..

NRK - 22 okt 21 kl. 14:15

Noreg donerer Moderna-vaksine

I samarbeid med EU vil Noreg donere over 620.000 av Moderna-Vaksinen. Noreg har nok vaksinar til eige bruk og kan no redusere lageret av denne Vaksinen betydelege, opplys Helse- og omsorgsdepartementet.

Klartale - 15 okt 21 kl. 09:57

Fortsatt mye smitte i verden

Det er stadig mindre korona-smitte i Norge. Samfunnet er åpent og vi kan leve som normalt. Årsaken er at veldig mange nordmenn er vaksinert.

NRK - 10 sep 21 kl. 10:58

Søker vaksinegodkjenning for barn

Tyske Biontech søker godkjenning for bruk av koronaVaksinen selskapet har utviklet sammen med amerikanske Pfizer, på barn mellom fem og elleve år. – I ukene som kommer, kommer vi til å levere inn resultater fra vår studie gjort blant barn fra fem til elleve år til helsemyndigheter verden rundt og søke godkjenning for denne Vaksinen for disse aldersgruppene, også her i Europa, sier Biontechs leder Özlem Türeci til Der Spiegel fredag. Hun sier selskapet har begynt å forberede produksjon av Vaksinen for barn i denne aldersgruppen.

NRK - 08 okt 21 kl. 04:33

Vil vurdere Sputnik-Vaksinen igjen

Verdens helseorganisasjon WHO skal igjen behandle en mulig godkjennelse til den russiske koronaVaksinen Sputnik V. Vaksinen er laget av det russiske forskningsinstituttet Gamaleja-instituttet, som har søkt godkjennelse hos WHO. Den brukes allerede i 45 land, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NRK - 07 okt 21 kl. 14:39

Tyskland anbefaler tredje dose

Tyske helsemyndigheiter anbefaler ei tredje dose med mRNA-vaksine, altså Pfizer eller Moderna, til dei som er vaksinerte med Janssen-Vaksinen. Årsaka skal vere at fleire med Janssen-Vaksinen skal ha blitt smitta med covid-19, i tillegg til at dei har dårlegare vern mot delta-varianten. Dei anbefaler også ein tredje dose til dei over 70 år, uavhengig av vaksinetype..

NRK - 07 okt 21 kl. 09:24

Finland stoppar Moderna-vaksinering

Finland vil pausa vaksineringa av Moderna for men fødd etter 1991. Onsdag gjorde Sverige det same. Årsaken er at Vaksinen sjeldne tilfelle kan gi betennelse i hjartemuskelen eller hjarteposen.

NRK - 06 okt 21 kl. 13:12

Sverige vil ikke gi Moderna til unge

Svenske helsemyndigheter har midlertidig stanset vaksineringen med Moderna av personer født i 1991 og senere. Årsaken er at Vaksinen det i sjeldne tilfeller kan gi betennelse i hjertemuskelen eller hjerteposen. Siden tilstanden er vanligst blant unge menn, har myndighetene for sikkerhets skyld valgt å ta Vaksinen ut av bruk blant personer under 30 år.

Klartale - 08 nov 21 kl. 09:44

Biden øker presset for å ta Vaksinen

President Joe Biden innfører neste år vaksinekrav for 84 millioner mennesker. Mange amerikanere nekter fortsatt å vaksinere seg..

Dagbladet - 07 nov 21 kl. 21:17

Avslører rystende Pfizer-skandale

Sjokkerende opplysninger om dataforfalskning og dårlig pasientsikkerhet under utprøving av Pfizer-Vaksinen slår ned som ei bombe i forskningsverdenen..

NRK - 07 nov 21 kl. 18:26

Døde etter smitte fra uvaksinert

Østre Toten kommune bekrefter nå at en person er død etter kontakt med en uvaksinert helsearbeider. Samtidig innrømmer helsemyndighetene at de mangler oversikt over omfanget og at det kan være mørketall. Dødsfallet skjedde på Labo bo- og servicesenter i Østre Toten kommune 31.

NRK - 30 aug 21 kl. 09:31

Dødsfall kobles til Pfizer-Vaksinen

Et dødsfall på New Zealand skyldes trolig en sjelden bivirkning av Pfizer-Vaksinen, mener helsemyndighetene i landet. Helsemyndighetene opplyste mandag at en kvinne har dødd som følge av betennelse i hjerteposen. Årsaken til betennelsen var trolig Vaksinen – men kvinnen hadde også andre helseproblemer som kan ha innvirket..

VG - 05 nov 21 kl. 18:54

Vaksinen mister effekt – dette vet vi om beskyttelsen din nå

Ble du vaksinert med Pfizer i vinter, har du dårligere beskyttelse nå..

VG - 05 nov 21 kl. 11:47

Lege anbefaler «boosterdose» til eldre før utenlandsturen

Anne Spurkland beroliger dem som vil ut og reise, men er bekymret over stigende smittekurver: – Vi må stole på at Vaksinen beskytter, sier spesialisten i immunologi..

NRK - 01 okt 21 kl. 11:44

Starter koronavaksinasjon av mink

Finland har som første land i Europa godkjent bruk av koronavaksine til pelsdyr, som fra nå kan gis til mink i landet. Det finske Livsmedelsverket har godkjent Vaksinen FurcoVac, utviklet for pelsdyr, skriver Yle. Vaksinen er eksperimentell og kan derfor ikke selges..

NRK - 04 nov 21 kl. 18:11

Tredje dose til helsepersonell

Helsepersonell med pasientkontakt får no tilbod om ein tredje vaksinedose mot korona. Det opplyste helseminister Ingvild Kjerkol (H) på ein pressekonferanse torsdag. Dei som fekk Vaksinen først vil også få tilbode om den tredje dosen først..

NRK - 03 nov 21 kl. 13:48

Nødgodkjenner indisk koronavaksine

Verdens helseorganisasjon (WHO) ga onsdag en nødgodkjenning til den indiske koronaVaksinen Covaxin, som allerede brukes bredt i landet. Det uttalte FN onsdag. Covaxin er dermed den åttende Vaksinen mot covid-19 som får godkjenning fra WHO..

NRK - 03 nov 21 kl. 00:58

Godkjenner Pfizer-Vaksinen til barn

Den amerikanske smittevernetaten CDC godkjenner koronaVaksinen til Pfizer og Biontech til barn som er mellom fem og elleve år gamle, melder nyhetsbyrået AFP. Godkjenningen baner vei for at 28 millioner amerikanske barn i aldersgruppen kan bli vaksinert..

VG - 02 nov 21 kl. 23:40

Amerikansk ekspertpanel anbefaler Pfizer-Vaksinen for barn

Et ekspertpanel i smittevernetaten CDC anbefaler coronaVaksinen til Pfizer og Biontech til amerikanske barn som er mellom fem og elleve år gamle..

NRK - 02 nov 21 kl. 06:23

Novavax godkjent i Indonesia

Indonesia, som er hardt rammet av koronapandemien, er det første landet som godkjenner bruken av den nye koronaVaksinen fra det amerikanske selskapet Novavax. Godkjenningen betyr at Indonesia, som har slitt med å skaffe nok vaksiner til sine 270 millioner innbyggere, får tilgang til den nye Vaksinen først..

Aftenposten - 01 nov 21 kl. 20:00

HPV-Vaksinen i barnevaksinasjonsprogrammet beskytter svært godt mot kreft

Det viktigste er å la seg vaksinere. Ikke hvilken vaksine som gis..

NRK - 01 nov 21 kl. 17:14

Kongeparet fikk tredje vaksinedose

Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen har i dag fått tredje dose av Vaksinen mot koronaviruset, melder slottet på sine hjemmesider. Kongeparet fikk første dose 13. januar og andre dose tre uker senere..

NRK - 31 okt 21 kl. 17:38

En av seks arbeidere er uvaksinerte

Fredag var siste frist for kommunalt ansatte i New York i USA til å ta koronaVaksinen. De som fremdeles ikke har tatt første vaksine, må ut i ulønnet permisjon fra og med mandag, skriver The Guardian. Vaksinedekningen blant byens innbyggere er nå på 83 prosent.

VG - 12 maj 21 kl. 21:46

Vent på Vaksinen du får tilbudt i det nasjonale vaksineprogrammet

Det er klokt av regjeringen å ta Vaksinen fra AstraZeneca ut av vaksinasjonsprogrammet, og sette Vaksinen fra Janssen på vent. Samtidig har de åpnet opp for at enkeltpersoner selv skal kunne velge om de ønsker å ta Vaksinen fra Janssen ved siden av det ordinære vaksinasjonsprogrammet. Men denne Vaksinen har i likhet med Vaksinen fra AstraZeneca en kjent risiko for alvorlig sykdom og død..

NRK - 23 sep 21 kl. 01:42

USA godkjenner påfyllingsdose

USAs legemiddeltilsyn FDA godkjenner at Pfizer/Biontech-Vaksinen kan gis som en ekstra dose til personer over 65 år og til folk i risikogrupper. Avgjørelsen kommer etter uker med intern uenighet innad i FDA. Beslutningen åpner for at personer over 65 år som har fått Pfizer/Biontech-Vaksinen, kan få en påfyllingsdose minst seks måneder etter den andre dosen, skriver The New York Times..

NRK - 26 okt 21 kl. 09:27

Kina: Koronavaksine til treåringer

Barn helt ned i treårsalderen vil snart bli vaksinert mot koronaviruset i Kina. Minst fem provinser i landet har innført regler som sier at barn mellom tre og elleve år må ta Vaksinen, melder AP. Kina har investert tungt i sin vaksinasjonskampanje.

NRK - 25 okt 21 kl. 19:10

Opnar for tredjedoser med Moderna

Det europeiske legemiddelverket (EMA) opnar for at medlemslanda kan vurdere å ei ein tredje dose med Moderna-Vaksinen til personar over 18 år. Det opplyser dei i ei pressemelding..

NRK - 25 okt 21 kl. 19:10

Opnar for tredjedosar med Moderna

Det europeiske legemiddelverket (EMA) opnar for at medlemslanda kan vurdere å gi ein tredje dose med Moderna-Vaksinen til personar over 18 år. Det opplyser EMA i ei pressemelding. Ei tredje dose gav ein auke i antistoff hos vaksne med avtakande antistoff-nivå.

Klartale - 25 okt 21 kl. 13:17

Smitterekord i Russland

Smitten øker kraftig i Russland. Mange russere mangler fortsatt Vaksinen..

NRK - 20 sep 21 kl. 13:04

Vaksinen trygg for 5-11-åringar

Kliniske studiar viser at Pfizer og Biontech si koronavaksine er trygg og fungerer godt blant barn. Vaksinen gav ein robust immunrespons hos barn i alderen fem til elleve år, ifølge selskapa. Dei vil søke godkjenning frå myndigheitene i nær framtid..

NRK - 19 sep 21 kl. 23:52

Komiker Chris Rock koronasmittet

Den amerikanske komikeren Chris Rock (56) opplyste søndag at han har testet positivt på koronaviruset, og oppfordrer folk til å ta Vaksinen. Hei folkens, jeg har nettopp fått vite at jeg har korona, tro meg du vil ikke ha dette. Bli vaksinert, skriver han på Twitter.

NRK - 22 okt 21 kl. 12:11

Ansatte får gratis influensavaksine

Det kan bli en tøff influensasesong i år. Nå får alle ansatte på skolene i Oslo tilbud om gratis influensavaksine. – Når vi vet at Osloelevene har vært hardest rammet av pandemien, er det viktig at vi gjør alt vi kan for at dette skoleåret skal bli normalt.

NRK - 17 sep 21 kl. 19:50

Ny studie: Moderna mest effektiv

Ein ny studie av dei tre koronavaksinane Moderna, Pfizer og Janssen, viser at Moderna sin vaksine er noko meir effektiv i å hindre at folk blir lagt inn på sjukehus. Det skriv CNN. Moderna gir 93 prosent vern mot sjukehusinnlegging, medan Pfizer gir 88 prosent og Janssen 71 prosent.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt