Vaksine

Thursday, 18 August, 07:05

Nyheter om Vaksine

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 05 aug 22 kl. 08:23

Oppdaget fryktet sykdom i New York

Polio var en av USAs mest fryktede sykdommer. Så fikk folk Vaksine. I 1979 var polio utryddet.

Klartale - 09 aug 22 kl. 06:30

Kampen for å få Vaksinert hele verden

Det er gått over to år siden korona-pandemien kom til Norge. Mange har tatt tre doser av korona-Vaksinen. Flere vil få tilbud om fjerde dose.

NRK - 06 jul 22 kl. 04:46

Skal teste ut Vaksine mot borreliose til høsten

En Vaksine mot flåttsykdommen borrelia kan forventes i 2025. Til høsten skal Vaksinen testes på flere tusen mennesker i seks europeiske land, skriver svenske Yle. Så langt har forskere gjennomført to faser med Vaksineprøver, hvor de har konkludert med at Vaksinen ser ut til å være trygg, og at den gir god immunrespons.

Klartale - 27 maj 22 kl. 08:43

Stadig flere tar Vaksine mot flått

I alt 22.494 personer har Vaksinert seg mot flått i år. De har tatt til sammen 28.

NRK - 10 aug 22 kl. 13:32

Ny Vaksine mot omikronvarianter kan bli godkjent til høsten

EUs legemiddelbyrå (EMA) tar i løpet av høsten sikte på å godkjenne en ny Vaksine mot to omikronvarianter av koronaviruset. Vaksinen er utviklet av tyske BioNTech og amerikanske Pfizer. – EMA regner med å motta en søknad om Vaksine tilpasset variantene BA.

NRK - 01 aug 22 kl. 08:30

Fleire Vaksinerer seg mot allergi

I fjor fekk 34.000 personar Vaksine mot gras- og bjørkepollen. Det er 7000 fleire enn året før, viser tal frå Folkehelseinstituttet, skriv P4-nyheitene.

NRK - 10 timer siden

WHO: ApekoppeVaksine er ingen mirakelkur

Verdens helseorganisasjon advarer onsdag og sier at en Vaksine mot apekopper ikke er en mirakelkur som vil løse alle utfordringer knyttet til sykdommen. – Vi har visst helt fra starten at Vaksinen ikke vil løse alle problemer eller oppfylle forventningene til den, sier apekoppeekspert Rosamund Lewis i WHO. Hun minner om at ingen resultater fra kontrollerte forsøk er klare ennå, men sier rapporter tyder på at Vaksinen ikke vil være 100 prosent effektiv, verken for dem som allerede har vært utsatt for viruset eller som et preventivt tiltak.

NRK - 04 aug 22 kl. 20:47

USA: Vil erklære apekopper som nasjonal helsekrise

Amerikanske helsemyndigheter vil erklære apekopper som en nasjonal helsekrise, ifølge Reuters. Myndighetene sier de har distribuert rundt 600.000 doser av jynneos-Vaksine, en Vaksine som beskytter mot kopper.

NRK - 19 jul 22 kl. 14:15

Sverige får Vaksine mot apekopper

Sverige har fått et begrenset antall doser av en Vaksine som kan brukes mot apekopper, opplyser Folkhälsomyndigheten. Vaksinen skal gis til personer som er blitt utsatt for viruset, i et forsøk på å stanse smittespredning. Det er mangel på Vaksinen på verdensbasis, og EU-landene har valgt å fordele dosene seg imellom basert på innbyggertall I Sverige er det nok doser til om lag 1.

NRK - 20 timer siden

Covid-syke sliter med senvirkninger, viser ny undersøkelse

I alt 46 prosent av covid-syke sliter med ulike former for senvirkninger, og symptomene kan forverres, viser en ny studie. Undersøkelsen fra Universitetet i Bergen og Haukeland Universitetssykehus viser at det er flere enn man trodde som sliter med langcovid. – Hele 46 prosent av de covid-syke i vår studie melder om langvarige virkninger, og det er høyt, sier professor og infeksjonsmedisiner Nina Langeland ved Universitetet i Bergen til TV 2.

NRK - I førrgår: 13:00

Storbritannia har godkjent Vaksine mot omikron

Storbritannia har godkjent den oppdaterte Moderna-Vaksinen til bruk mot omikron-varianten av koronaviruset, melder AFP..

NRK - 10 aug 22 kl. 20:52

FHI følger med polio-utvikling etter funn i Storbritannia

Etter funn av poliosmitte i kloakken i London, blir alle barn mellom åtte og ni år i byen no tilbydd ein boosterdose av polioVaksinen, skriv Guardian. Også i New York har det vore funn av polio. I Noreg har det ikkje vore poliosmitte sidan 1969, med unntak av enkelte importerte tilfelle.

Klartale - 10 aug 22 kl. 06:00

Slik er det å være smittet med apekopper

– Jeg merket de første symptomene 11. juli, sier Silver Steele til Klar Tale. Han er en av de over 18.

NRK - 06 jul 22 kl. 10:26

Dobbelt så mange Vaksinerer seg mot flått

I første halvår ble det solgt 38.500 Vaksiner mot skogflåttencafelitt som i samme perioden i fjor. Det er en dobling fra i fjor, ifølge Apotekforeningen.

Klartale - 07 aug 22 kl. 06:30

Ny bok: Lyver, misliker fattige og snakker stygt om kvinner

Jair Bolsonaro misliker fattige. Han lyver ofte. Og skryter av dem som driver med tortur.

NRK - 05 aug 22 kl. 12:47

Nakstad om apekoppar-forslag: Bør bli innført raskt

FHI og Helsedirektoratet føreslår å definere apekoppar som ein allmennfarleg smittsam sjukdom i samsvar med smittvernlova. – Det betyr at personar som er smitta av apekoppar, eller bur saman med smitta personar, får fleire rettigheiter. Mellom anna blir testing og Vaksine gratis, fortel assisterande direktør Espen Nakstad i Folkehelseinstituttet (FHI) til NRK.

Klartale - 04 aug 22 kl. 09:52

FHI tror det blir flere smittede etter ferien

– Det er fortsatt en situasjon som er vanskelig å forutsi. Vi er forberedt på at det blir mer smitte igjen når folk kommer tilbake etter ferien i sommer, sier Trygve Ottersen. Han er direktør for smittevern ved Folkehelse-instituttet (FHI).

Aftenposten - 03 aug 22 kl. 20:00

Forskningsverdenen har neglisjert apekopper

Resultatet er at vi nå står uten noen egen Vaksine mot viruset..

Klartale - 29 jun 22 kl. 14:21

Flere vil få tilbud om fjerde dose korona-Vaksine

– Overvåkingen vår viser at det blir mer smitte, sier Ingvild Kjerkol. Hun er helseminister.Kjerkol sier Vaksinen er den viktigste delen av beredskapen til regjeringen.

NRK - 27 maj 22 kl. 11:56

EU enig om felles innkjøp av Vaksine mot apekopper

EU har bestemt seg for å gå til felles innkjøp av Vaksine for å bekjempe utbruddet av apekopper. Det sier den svenske farmasøyten Richard Bergström til den svenske avisa Dagens Nyheter. – EU-felles innkjøp av Vaksiner og medisiner tjente oss godt under pandemien og kan nå gjøre det igjen, sier Sveriges sosialminister Lena Hallgren, ifølge avisen.

NRK - 27 maj 22 kl. 11:56

EU og Norge enig om felles innkjøp av Vaksine mot apekopper

EU og Norge har bestemt seg for å gå til felles innkjøp av Vaksine for å bekjempe utbruddet av apekopper. Det bekrefter den svenske farmasøyten Richard Bergström overfor NRK. Det var den svenske avisa Dagens Nyheter som først omtalte saken.

Klartale - 27 jul 22 kl. 06:28

Korona kommer tilbake

– Vi må forberede oss på nye smittebølger i Norge. Allerede til høsten og vinteren, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til avisa VG.Korona-viruset er her fortsatt.

NRK - 25 jul 22 kl. 17:50

Norge får rundt 1400 Vaksinedoser i august

Det danske legemidelselskapet Bavarian Nordics koppeVaksine har nå blitt godkjent av EU-kommisjonen. Vaksinen har fram til nå bare vært godkjent som Vaksine mot apekopper i USA og Canada, men mandag morgen forteller selskapet i en pressemelding at EU-kommisjonen har godkjent den til bruk mot apekopper også i Europa. – Det ser ut til at vi får ca.

NRK - 25 jul 22 kl. 08:14

Dansk apekopp-Vaksine er EU-godkjent

Det danske bioteknologiselskapet Bavarian Nordic melder mandag at de har fått tillatelse av Europakommisjonen til å sette sin koppeVaksine på markedet for å bekjempe apekopper. Godkjenningen ble anbefalt av Det europeiske legemiddelbyrået forrige uke, skriver Reuters..

NRK - 14 jul 22 kl. 07:24

Vietnam har mer enn dobblet tilfellene av dengue-feber

Vietnam har hatt 53184 flere tilfeller av dengue-feber første halvår av 2022 enn samme periode i fjor. Det er en økning på 148 prosent. Dødsfall på grunn av sykdommen har tredoblet seg inn samme periode, skriver Reuters.

Klartale - 14 jul 22 kl. 06:30

Mer og mer korona-smitte der nordmenn vil på ferie

Juli er en av de mest travle månedene for ferie i Europa. Samtidig sprer smitte med korona seg på store deler av kontinentet.Mange land er farget mørkerøde på den siste rapporten fra ECDC.

NRK - 13 jul 22 kl. 22:37

FDA gir grønt lys til Novavax-Vaksine

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet (FDA) har gitt nødgodkjenning til Novavax sin koronaVaksine for voksne, melder NBC. Amerikanerne får dermed et alternativ til mRNA-Vaksinene fra Pfizer og Moderna..

Klartale - 07 jul 22 kl. 06:30

Kan stenge byer i Kina etter ny korona-smitte

Det er meldt om mer enn 300 nye smittede i de to byene. Det gjør at mange butikker, barer og restauranter blir pålagt å være stengt.For den nye smitten har skapt frykt for enda strengere regler og tiltak i tiden som kommer.

Klartale - 06 jul 22 kl. 10:06

I 2025 kan du få en ny Vaksine mot flått

Vaksinen har hatt resultater som har lovet bra så langt, melder kanalen Yle.– Du kan si at på laboratoriet og i de første testene har den vist seg å gi god beskyttelse. Den er rett og slett med på å drepe bakterien borreliose hvis den blir overført av en flått som biter.

NRK - 06 jul 22 kl. 04:24

Canada kaster mer enn 13 millioner doser AstraZeneca-Vaksine

Canada kommer til å kaste rundt 13,6 millioner doser av AstraZenecas koronaVaksine. Årsaken er at ingen, verken innenlands eller utenlands, vil ha dem. Den canadiske regjeringen inngikk i 2020 avtale med AstraZeneca om kjøp av 20 millioner doser, og 2,3 millioner canadiere fikk minst én dose, flesteparten av dem mellom mars og juni i 2021.

Klartale - 02 jun 22 kl. 13:20

Flere afrikanske land sliter med å få Vaksiner mot apekopper

Apekopper er et virus. For noen uker siden var det flere som ble smittet av det blant europeiske land. Afrika har slitt med viruset lenge.

Klartale - 04 jul 22 kl. 06:00

Bør vi være bekymret for korona?

Sommeren er her og korona-viruset får mindre oppmerksomhet. Men den siste tiden har flere blitt smittet.Patrik Söderberg sier at smitten blant svensker blir høyere.

Aftenposten - 27 apr 22 kl. 13:25

Vaksinert mot influensa, men likevel syk? Årets Vaksine virker dårligere enn vanlig.

Mange blir syke av influensa nå selv om de har tatt Vaksine. Spesielt én gruppe har dårlig effekt av årets Vaksine..

NRK - 29 jun 22 kl. 14:08

Anbefaler ny oppfriskningsdose koronaVaksine for flere grupper

Regjeringen anbefaler alle fra 75 år og oppover en ny oppfriskningsdose koronaVaksine fra 1. juli 2022. Dette vil for de fleste være en fjerde dose koronaVaksine.

Klartale - 27 maj 22 kl. 13:02

EU og Norge skal kjøpe Vaksiner mot apekopper

Den svenske avisa Dagens Nyheter omtalte saken først i går. De skrev at EU skal kjøpe Vaksiner felles. Da nevnte de ikke Norge.

NRK - 27 maj 22 kl. 11:56

EU enig om felles innkjøpt av Vaksine mot apekopper

EU har bestemt seg for å gå til felles innkjøp av Vaksine for å bekjempe utbruddet av apekopper. Det sier den svenske farmasøyten Richard Bergström til den svenske avisa Dagens Nyheter. – EU-felles innkjøp av Vaksiner og medisiner tjente oss godt under pandemien og kan nå gjøre det igjen, sier Sveriges sosialminister Lena Hallgren, ifølge avisen..

Klartale - 27 maj 22 kl. 10:25

Yngre kan være ferdig med korona-Vaksinering

På sikt regner de med at kun de eldste vil få tilbud om årlig Vaksine.– Vi vurderer situasjonen etter den kunnskapen vi har om epidemien og Vaksinen, sier Preben Aavitsland til kanalen TV 2. Han er overlege ved FHI.

NRK - 27 maj 22 kl. 07:08

FHI vil trolig ikke anbefale ny Vaksinedose til dem under 45 år

FHI vil trolig ikke anbefale at friske under 45 år skal ta en ny oppfriskningsdose. På sikt regner de med at kun de eldste vil få tilbud om årlig Vaksine. – Sånn det ser ut nå, vil det ikke bli anbefalt flere doser for friske folk under 45 år, men dette vurderer vi fortløpende etter den kunnskapen vi har om epidemien og Vaksinen, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet (FHI) til TV 2.

VG - 23 jun 22 kl. 23:13

Du blir smittet selv om du har hatt det før

Coronaen er her igjen. Vaksinene stopper ikke smitte. Kan en ny Vaksine ordne opp?.

NRK - 23 jun 22 kl. 01:59

Poliovirus funnet i kloakkprøver i London

En type poliovirus som utledes av Vaksiner, har blitt oppdaget i prøver fra kloakken i London, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO) og britiske myndigheter. Det er ikke påvist noen poliotilfeller blant folk i Storbritannia, der den alvorlige sykdommen ble utryddet i 2003. WHO sier i en uttalelse at type 2 Vaksine-utledet poliovirus (VDPV2) har blitt funnet i miljøprøver i den britiske hovedstaden.

NRK - 22 jun 22 kl. 14:14

FHI vurderer fortløypande spørsmål knytt til Vaksinedosar

FHI vurderer fortløypande spørsmål knytt til Vaksinedosar, seier fagdirektør Frode Forland i FHI. – Både tredje dose, fjerde dose og eventuelt femte dose til dei som har behov for det, seier Forland til NRK. FHI er i løpande kontakt med Helse- og omsorgsdepartementet om det som gjeld Vaksinedosar.

NRK - 22 jun 22 kl. 14:14

FHI vurderer fortløpande spørsmål knytt til Vaksinedosar

FHI vurderer fortløpande spørsmål knytt til Vaksinedosar, seier fagdirektør Frode Forland i FHI. – Både tredje dose, fjerde dose og eventuelt femte dose til dei som har behov for det, seier Forland til NRK. FHI er i løpande kontakt med Helse- og omsorgsdepartementet om det som gjeld Vaksinedosar.

Klartale - 20 jun 22 kl. 09:12

Mange sier ja til å bli Vaksinert for fjerde gang

Litt flere enn fem av ti har takket ja til å fylle på med en tredje dose med korona-Vaksine. Sju av ti i denne gruppa sier at de vil takke ja til en fjerde dose hvis de får tilbud om det.Det er eldre enn unge som sier ja, ifølge Norsk korona-monitor.

VG - 17 jun 22 kl. 14:25

Nå bør du ta Vaksinen din

Og helsemyndighetene må bestemme når alle skal få Vaksine..

NRK - 13 maj 22 kl. 17:23

Tilbyr Vaksine til eldre

Drammen kommune tilbyr Vaksine mot lungebetennelse til innbyggere over 65 år. Vaksineringen gjelder fra 19. mai og varer så lenge de har Vaksiner.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com