Vaksine

Monday, 20 September, 01:30

Nyheter om Vaksine

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 sep 21 kl. 09:35

USA: Færre sier nei til Vaksine

20 prosent som sier nei til Vaksine i Axios-Ipsos-målingen, er det laveste tallet siden målingen begynte å inkludere spørsmål om Vaksinen i april. Flere faktorer trekkes fram som en mulig forklaring til den avtagende skepsisen, blant annet at flere arbeidsgivere stiller krav om Vaksinering, at deltavarianten gir økende smitte og at Pfizers Vaksine nylig fikk full godkjenning..

NRK - I førrgår: 19:50

Ny studie: Moderna mest effektiv

Ein ny studie av dei tre koronavaksinane Moderna, Pfizer og Janssen, viser at Moderna sin Vaksine er noko meir effektiv i å hindre at folk blir lagt inn på sjukehus. Det skriv CNN. Moderna gir 93 prosent vern mot sjukehusinnlegging, medan Pfizer gir 88 prosent og Janssen 71 prosent.

NRK - I førrgår: 05:37

Utvikler kombinert Vaksine

Minst to Vaksineprodusenter utvikler en kombinasjonsVaksine som både gir årlig påfyll av beskyttelse mot covid-19 og sesongens influensa. FHI følger med. Det er Vaksineprodusentene Moderna og Novavax som begge nylig gjorde det kjent at de er i gang med å utvikle en kombinasjonsVaksine.

NRK - 13 sep 21 kl. 23:10

Truer med bøter om Vaksinekrav

Guvernøren i Florida i USA, Ron DeSantis, truer lokale myndigheter med bøter på 5.000 dollar for hver gang de krever Vaksine av ansatte. DeSantis kommer med trusselen til tross for at sykehusene i Florida er overbelastet av nye tilfeller med koronapasienter.

NRK - 10 aug 21 kl. 12:26

Vaksine godkjent for fase tre-test

Sør-Korea har gitt grønt lys for fase tre-testingen av koronaVaksinen til SK Bioscience. Vaksinen kan bli landets første egenutviklede Vaksine. 3.

NRK - 10 sep 21 kl. 04:36

Bergen kan måtte kaste Vaksine

Skepsis til Moderna-Vaksinen kan gjøre at Bergen kommune må kaste tusener av Vaksinedoser. – Det er et stort problem, sier assisterende smittevernoverlege Kjell Haug til Bergens Tidende. Da Bergen i slutten av juli begynte å få flere doser av Vaksinetypen, opplevde Vaksinesentrene at flere forlot vaksinasjonslokalet da det var Moderna de ble tilbudt.

NRK - 03 sep 21 kl. 16:08

Dialog om kryssVaksinering

– Selv om enkelte land foreløpig ikke regner de som har fått forskjellige Vaksiner som dose 1 og 2 som fullVaksinert, er det viktig at så mange som mulig også takker ja til dose 2, uansett hvilken Vaksine man får tilbud om. Det er først etter andre dose du er godt beskyttet både mot å bli alvorlig syk og mot å smitte andre. Vi er ikke kjent med at norske reisende har fått utfordringer på grunn av kryssVaksinering, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

NRK - 02 sep 21 kl. 12:04

Gir tilbud om Vaksine til unge

Regjeringen har besluttet at 12-15-åringer skal få tilbud om koronaVaksine, slik Folkehelseinstituttet anbefaler. Aldersgruppen vil i første omgang tilbys én Vaksinedose. – De faglige rådene er at 12-15-åringene får flere fordeler enn ulemper ved en vaksinasjon.

NRK - 31 aug 21 kl. 17:39

Høie svarer Støre om barneVaksiner

Ap- leder Jonas Gahr Støre gikk tidligere på tirsdag ut og kritiserte regjeringens arbeid med å avklare om 12-15-åringer burde Vaksineres. Støre mener arbeidet går for langsomt. Helseminister Bent Høie avfeier kritikken.

NRK - 28 jul 21 kl. 19:08

FHI: – Går bra å kombinere Vaksiner

Flere nordmenn tilbys Vaksine fra legemiddelprodusenten Moderna når de skal ta 2. dose, selv om de fikk Vaksine fra BioNTech/Pfizer som første dose. Det å kombinere Vaksiner gir like god beskyttelse og medfører ingen større risiko for alvorlige bivirkninger, skriver FHI i en melding.

NRK - 27 aug 21 kl. 14:20

Vaksine til 16-17-åringer

Barneombud Inga Bejer Engh, er bekymret over meldinger om økt smitte på skolene. Hun sier det haster med å gi 16- og 17-åringer et Vaksinetilbud. Vaksineringen av 16- og 17-åringer er i gang, men barneombudet mener det ikke går raskt nok.

NRK - 22 jul 21 kl. 09:36

Alle i Oslo har fått Vaksinetilbud

Alle i Oslo har nå fått tilbud om første Vaksinedose. Det sier smittevernoverlege Frode Hagen til Avisa Oslo. Likevel har én av fem fremdeles ikke fått Vaksine.

NRK - 24 aug 21 kl. 05:02

Lærere i New York pålegges Vaksine

148.000 ansatte på New Yorks offentlige skoler blir pålagt ta Vaksine, opplyser ordfører Bill de Blasio. – I dag kan vi fortelle at alle lærer og ansatte på byens skoler skal bli Vaksinert i løpet av skoleåret, sier de Blasio, ifølge Reuters.

NRK - 19 aug 21 kl. 14:22

Biden skal få tredje dose Vaksine

USAs president Joe Biden sier han vil motta en tredje dose Vaksine mot koronaviruset, melder Reuters. Det har vært planen at landet vil tilby voksne en «booster»-dose fra 20. september, ifølge Politico..

Klartale - 19 aug 21 kl. 08:53

Ungdom får tilbud om korona-Vaksine

Nå skal 16 og 17-åringer få tilbud om Vaksine. Men det skjer først etter at folket over 18 år er fullVaksinert..

VG - 10 timer siden

Nektes å gå inn på restaurant uten Vaksine: – En kamp man ikke kan vinne

NEW YORK CITY (VG) Hvis du vil gå på kino, trene på treningssenter eller spise et bedre måltid inne i New York City – slipper du nå ikke inn hvis du ikke kan vise at du er Vaksinert..

NRK - 11 timer siden

Italia: Må ha Vaksine for å jobbe

Vaksineringen mot koronaviruset har økt kraftig i Italia, etter at alle med jobb fikk påbud om å være Vaksinert, ha testet negativt eller hatt korona. Italias koronaansvarlige, Francesco Figliuolo sier at det har vært en økning av Vaksinebookinger på 20–40 prosent sammenlignet med uka før. Nesten 41 millioner italienere er hittil fullVaksinert.

NRK - Igår: 09:53

Erstatning etter bivirkninger

Norsk pasientskadeerstatning har fått 141 søknader om erstatning for bivirkninger etter koronaVaksine. De fleste søknadene kommer fra helsearbeidere som har fått AstraZeneca-Vaksine. Hodepine, blodpropp, smerter og utmattelse topper statistikken over bivirkninger.

NRK - I førrgår: 19:12

Nesespray-Vaksiner prøves ut

Vaksine som tas som nesespray, kan bli et nytt våpen i kampen mot koronaviruset. Åtte varianter er under utprøving, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Viruset finner ofte veien inn i kroppen gjennom nesen, og derfor er det interesse for å teste nesespray-Vaksiner.

VG - I førrgår: 08:37

Kombinert Vaksine mot influensa og covid under utvikling

Minst to Vaksineprodusenter utvikler en kombinasjonsVaksine som både gir årlig påfyll av beskyttelse mot covid-19 og sesongens influensa. FHI følger med..

NRK - 16 sep 21 kl. 14:50

Danskene velger Vaksine selv

Danskene skal framover få velge selv hvilken koronaVaksine de ønsker å ta, opplyser den danske Sundhedsstyrelsen. Valgfriheten gjelder dem som skal i gang med første Vaksinedose. Ifølge Sundhedsstyrelsen skal tiltaket sikre at flere ønsker å la seg Vaksinere..

Klartale - 16 sep 21 kl. 14:31

4 millioner nordmenn har fått første Vaksinedose

Mer enn 4 millioner personer har fått minst én dose korona-Vaksine i Norge. Mer enn 3,5 millioner er fullVaksinert..

NRK - 16 sep 21 kl. 13:25

Sverige vil Vaksinere 12-åringer

Sverige kommer til å tilby Vaksine mot covid-19 til barn mellom 12 og 15 år. Det sa statsminister Stefan Löfven på en pressekonferanse torsdag, skriver SVT. Vaksineringen av barna skal starte etter høstferien..

Dagbladet - 16 sep 21 kl. 09:04

- Klare for å Vaksinere 5-åringer

Israel har høyeste smittetrykk i verden. Nå får innbyggere sin tredje Vaksinedose, i tillegg til at det gjøres klar for at barn fra fem til elleve år skal få sin første Vaksine..

NRK - 09 jun 21 kl. 12:52

AstraZeneca-Vaksinerte får 2. dose

90 prosent av dem som fikk AstraZeneca-Vaksine som første dose, er nå Vaksinert med andre dose med mRNA-Vaksine eller har gjennomgått covid-19 sykdom. Det har nå gått 12 uker siden de siste ble Vaksinert med AstraZeneca-Vaksine som første dose, opplyser Folkehelseinstituttet i en pressemelding. De mener den høye oppslutningen av dose to med mRNA-Vaksine blant de AstraZeneca-Vaksinerte er mye takket være god informasjon og praktisk tilrettelegging fra helseforetakene..

NRK - 11 jul 21 kl. 11:31

Vaksinerte helsearbeidere smittet

Mer enn 600 medisinske arbeidere som har fått to doser av Kinas Sinovac-Vaksine har blitt smittet med covid-19, sier Thailands helsedepartement søndag. Av de 677.348 i helsepersonelllet som fikk to doser Sinovac, ble 618 smittet.

Aftenposten - 14 sep 21 kl. 21:09

Bergen vil gi flere et tredje stikk for å slippe å kaste 12.000 doser. FHI sier nei.

– Vi mener det skal være en grunn før man Vaksinerer folk, ikke bare at man har en Vaksine tilgjengelig, sier overlege i….

NRK - 14 sep 21 kl. 16:27

Tredje dose i Storbritannia

Storbritannia starter neste uke å gi en tredje Vaksinedose til helsearbeidere, eldre og medisinsk utsatte grupper. Rundt 30 millioner briter skal få tilbud om påfyll med en ekstra Vaksinedose, som skal tas seks måneder etter at man har fått dose nummer to. Helseministeren i landet har også sagt ja til å begynne å tilby Vaksine til barn mellom 12 og 15 år..

Dagbladet - 14 sep 21 kl. 12:42

Nekter Vaksine - stenger fødeavdeling

Bidens Vaksinekrav skjerper frontene..

Klartale - 12 aug 21 kl. 10:12

Vil vite når barn i Norge skal få korona-Vaksine

UVaksinerte vil bli smittet med korona, før eller senere. Det sa Bent Høie tirsdag. Anne Spurkland spør når barna skal få Vaksine..

NRK - 13 sep 21 kl. 19:05

Kasserte 550 Vaksinedoser

Vadsø kommune har måttet kassere 550 Vaksinedoser som følger av teknisk feil et medisink kjøleskap. Det skriver iFinnmark. 150 personer ble Vaksinert før feilen ble funnet.

NRK - 13 sep 21 kl. 19:05

Kasserte Vaksinedoser i Vadsø

Vadsø kommune har måttet kassere 550 Vaksinedoser som følger av teknisk feil et medisink kjøleskap. Skriver iFinnmark. 150 personer ble Vaksinert før feilen ble funnet.

NRK - 13 sep 21 kl. 00:12

Vaksineprotest gir sykehus vansker

Ansatte på flere sykehus i USA nekter å ta koronaVaksinen og slutter i jobben. Det fører til at flere sykehus sliter med å holde driften i gang etter at president Joe Biden påla helsepersonell å ta Vaksine.

NRK - 08 jul 21 kl. 14:25

Nedringt av folk som vil ha Vaksine

Torsdag skrev NRK at Ås kommune starter med drop-in-timer for første dose av koronaVaksinen fordi folk ikke møter til Vaksinering, eller ikke bestiller time. Nå blir koronasenteret i Ås nedringt av folk fra hele landet som vil ha Vaksine etter nyheten. Men Vaksine får de ikke.

NRK - 12 sep 21 kl. 07:20

Dansk Vaksine til New Zealand

New Zealand kjøper 500.000 ekstra doser av Pfizer-Vaksinen fra Danmark for å holde oppe takten i Vaksineprogrammet. Statsminister Jacinda Ardern oppfordrer alle newzealendere som ennå ikke er Vaksinert til å gjøre det så snart som mulig.

NRK - 11 sep 21 kl. 22:34

120.000 i fransk Vaksine-protest

Over 120.000 franskmenn demonstrerte lørdag mot Vaksinepassene som de mener forskjellsbehandler dem som ikke er Vaksinert. 85 mennesker ble arrestert.

Klartale - 11 sep 21 kl. 15:15

Ni av ti har fått første dose

90 prosent av folket over 18 år har fått første dose med korona-Vaksine. Norge er et av landene hvor flest folk tar Vaksinen..

Aftenposten - 11 sep 21 kl. 13:13

Halvparten av pasientene er født i utlandet. De fleste er ikke Vaksinert.

Andelen utenlandsfødte pasienter med korona stiger kraftig – igjen. De fleste har ikke tatt Vaksine..

NRK - 11 sep 21 kl. 00:25

En dose beskytter ikke mot smitte

Bare én dose Vaksine gir god beskyttelse mot å bli alvorlig syk, men nesten ingen beskyttelse mot smitte. Det viser den største Vaksineundersøkelsen til nå i Norge. Studien tyder på at Vaksinene som nå er i bruk her i landet gir 22 prosent beskyttelse mot deltavarianten..

NRK - 10 sep 21 kl. 17:10

Danske koronapasienter uten Vaksine

To av tre innlagte koronapasienter på danske sykehus er ikke Vaksinert, viser en rapport fra Sundhedsstyrelsen. Blant de innlagte under 50 år er stort sett ingen Vaksinert, mens rundt annenhver pasient over 65 er ikke blitt Vaksinert. Ifølge Sundhedsstyrelsen er risikoen for å bli innlagt med korona rundt åtte ganger så høy for ikkeVaksinerte som for fullVaksinerte personer.

NRK - 10 sep 21 kl. 14:00

Usikkert om Vaksine kan ende pandemien

Verdens helseorganisasjon (WHO) ser med pessimisme på Vaksinenes evne til å avslutte koronapandemien, ettersom nye varianter ødelegger målet om flokkimmunitet. I mai uttalte WHO at pandemien vil være over når minimum 70 prosent er Vaksinert. På spørsmål om tallet fortsatt er et mål eller om flere må Vaksineres, medga WHOs Europa-leder Hans Kluge fredag at situasjonen har endret seg på grunn av nye varianter, som deltavarianten.

Klartale - 10 sep 21 kl. 08:59

Bergen kan måtte kaste flere tusen doser Moderna-Vaksine

Mange i Bergen er skeptiske til korona-Vaksinen fra Moderna. Dermed kan flere tusen doser ende opp som søppel..

NRK - 10 sep 21 kl. 08:30

107.815 barn har fått Vaksine

Vaksineringa av barn har starta i Noreg. Til no har 107.815 barn mellom 12 og 18 år fått første Vaksinedose, viser tal frå Folkehelseinstituttet.

NRK - 10 sep 21 kl. 02:55

RNC: Vaksinekrav er grunnlovsstridig

Republikanernes nasjonalkomite i USA, RNC, mener at president Joe Bidens nye koronatiltak er i strid med grunnloven. Biden presenterte torsdag en rekke nye krav til amerikanere som ikke er Vaksinert. RNC-leder Ronna McDaniel sier tiltakene er ukonstitusjonelle og varsler søksmål.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt