V��rt Land

Friday, 12 August, 05:17

Nyheter om V��rt Land

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 4 timer siden

Estland stenger grensen for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - 7 timer siden

FNs atomenergisjef ber om å få inspisere ukrainsk kjernekraftverk

Sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) Rafael Grossi sa til FNs sikkerheitsråd at byrået må få lov til å inspisera atomkraftverket ved Zaporizjzja, melder AFP. Grossi sa at angrepa ved atomkraftverket har utløyst ei alvorleg krise. Russland og Ukraina skuldar på kvarandre for angrepa ved kraftverket og i områda rundt dei siste dagane.

NRK - 10 timer siden

Klimaminister om rask oppvarming av Arktis: – Et alvorlig varsku

Klimaminister Espen Barth Eide (Ap) er bekymret over en ny studie, som fastslår at Arktis har blitt varmet opp fire ganger raskere enn resten av planeten. – Dette er dramatiske tall. Studien er nok et alvorlig varsku om hvor raskt klimaendringene skjer, sier Eide om klimastudien som ble publisert av norske og finske forskere torsdag.

NRK - 14 timer siden

Norge skal bidra til opplæring av ukrainske soldater i Storbritannia

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) bekrefter at Norge skal hjelpe til med opplæring av ukrainske soldater i Storbritannia. – De ukrainske styrkene har sterkt behov for ytterligere trening og opplæring. Norge er positive til det britiske initiativet om å trene opp ukrainske soldater i Storbritannia.

NRK - 18 timer siden

Latvia deklarerer Russland som sponsor av terrorisme

Parlamentet i Latvia deklarerte i dag Russland som ein «statleg sponsor av terrorisme». Det skriv nyheitsbyrået AFP. Parlamentet la til at russiske handlingar i Ukraina utgjer eit målretta folkemord mot det ukrainske folket.

NRK - 18 timer siden

Ukraina får betalingsutsettelse på milliardgjeld

Ukraina er innvilget to års utsettelse på nedbetaling av deler av utenlandsgjelden, som er på rundt 190 milliarder kroner, opplyser landets statsminister. – Investorene i Ukrainas gjeld har gått med på å utsette innbetalingene til 2024. Dette gir Ukraina anledning til å opprettholde makroøkonomisk stabilitet og styrke den økonomiske bærekraften, sier statsminister Denys Sjmyhal.

NRK - 19 timer siden

Blinken møter Rwandas Kagame

USAs utanriksminister Antony Blinken møter torsdag Rwandas president Paul Kagame, som har styrt landet i nesten tre tiår, melder AFP. I møtet står blant anna forholdet mellom Rwanda og Kongo på agendaen. Ifølge ein FN-rapport støttar Rwanda opprørarar i Kongo.

Klartale - 20 timer siden

Presser på for å stenge grensene for russiske turister

Finland, Estland, Tsjekkia og Ukraina . Disse fire landene presser på for å forby russiske turister til landet. Det skriver kanalen NRK.

NRK - 22 timer siden

Taiwan avviser Kinas planar for øya

Taiwan avviser «eitt land, to system»-modellen Kina foreslo i ein rapport som kom denne veka. Det opplyser det taiwanske utanriksdepartementet, ifølge Reuters. – Berre Taiwans innbyggarar kan avgjere framtida si, sa Joanne Ou, som er talskvinne for departementet, på ein pressekonferanse.

E24 - 22 timer siden

Splid blant regjeringspartiene om elektrifisering

Sps parlamentariske leder Marit Arnstad (Sp) sier det et «reelt dilemma» om vi kan bruke kraft fra land til å elektrifisere sokkelen slik situasjonen er i dag..

Klartale - 23 timer siden

Ingen garanti for at passproblemene tar slutt i år

Folk har ventet i lange køer for å skaffe seg nye pass det siste halvåret. Flere steder må folk vente i mange måneder for å få bestille seg et pass eller nasjonalt ID-kort. Og noen steder har alle timene fram til oktober og november vært opptatt.

NRK - 23 timer siden

Zelenskyj taler på giverkonferanse i Danmark

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj holder åpningstalen på giverkonferansen for Ukraina i København torsdag. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) deltar på giverkonferansen fra Norge. Zelenskyj holder sin tale via en videoforbindelse.

NRK - Igår: 02:42

Økonomer ber USA gi Afghanistan tilbake frosne midler

En lang rekke økonomer fra USA og andre land oppfordrer amerikanerne til å gi Afghanistan tilbake midler som er frosset etter Talibans maktovertakelse. Etter at Taliban tok makten i Afghanistan i august i fjor, ble minst 7 milliarder dollar den afghanske sentralbanken hadde frosset i USA. I tillegg ble minst 2 milliarder frosset av Storbritannia, Tyskland og De forente arabiske emirater.

NRK - Igår: 22:50

Ukraina ber Sveits representere dem i Moskva

Ukraina har bedt Sveits representere landet diplomatisk i Russland, opplyser det sveitsiske utenriksdepartementet. Sveits har siden invasjonen i februar sagt at deres ambassade i Moskva er klar til å være Ukrainas representant i Russland, men understreker at Russland må godkjenne en slik ordning. Nøytrale Sveits har en lang tradisjon med å være diplomatisk mellomledd for land i konflikt.

NRK - Igår: 20:52

FHI følger med polio-utvikling etter funn i Storbritannia

Etter funn av poliosmitte i kloakken i London, blir alle barn mellom åtte og ni år i byen no tilbydd ein boosterdose av poliovaksinen, skriv Guardian. Også i New York har det vore funn av polio. I Noreg har det ikkje vore poliosmitte sidan 1969, med unntak av enkelte importerte tilfelle.

NRK - Igår: 10:16

Forbud mot russisk kullimport trer i kraft torsdag

Fra og med torsdag forbys EU-land å importere kull fra Russland, melder NTB. Landene ble enige om kullforbudet i april, men innførte en 120 dagers overgangsperiode for å gi industriene tid til å omstille seg. Forbudet er en del av den femte sanksjonspakken til EU mot Russland, som følge av landets invasjon av Ukraina..

Klartale - Igår: 06:00

Slik er det å være smittet med apekopper

– Jeg merket de første symptomene 11. juli, sier Silver Steele til Klar Tale. Han er en av de over 18.

NRK - I førrgår: 03:26

Sikkerhetsekspert: Trusselen fra IS i Afrika vokser

Trusselen fra den ekstreme islamistgruppa IS i Afrika vokser for hver dag som går, sier en ekspert på sikkerhet i Afrika. Martin Ewi forklarte seg til FNs sikkerhetsråd om terrorgruppas økende styrke i Afrika tirsdag. Han sier at minst 20 land i Afrika nå rammes direkte av IS-aktivitet, mens gruppa bruker mer enn 20 andre land til logistikk, pengeinnsamling og annet.

NRK - I førrgår: 19:23

Mogleg drukningsulykke i Søgne

Politiet i Agder har fått melding om ei mogleg drukningsulykke ved Åros feriesenter i Søgne. To personar skal vere redda i land. Naudetatar er på veg, opplyser politiet..

NRK - I førrgår: 19:23

To barn berga opp frå sjøen i Søgne

Politiet i Agder skriv at dei har fått melding om ei mogleg drukningsulykke i Søgne. Det er to barn som er berga i land, opplyser dei. Naudetatar er på staden..

E24 - I førrgår: 17:26

Finland vil hindre russere i å besøke europeiske land

Både Finland og Estland mener russere nå bør forhindres fra å reise til EU-land som turister..

NRK - I førrgår: 15:35

Amnesty Norge har mistet 80 medlemmer siden omstridt Ukraina-rapport

Amnestys omstridte Ukraina-rapport har ført til at rundt 80 norske medlemmer har meldt seg ut av organisasjonen i protest, ifølge Amnesty Norge. I rapporten, som ble publisert forrige torsdag, konkluderte Amnesty med at det ukrainske militærets taktikker setter sivile i fare ved å sette opp militærbaser i boligområder, skriver Vårt Land. Det falt verken i god jord hos ukrainske myndigheter, som beskylder organisasjonen for å understøtte russisk propaganda, eller hos flere Amnesty-medlemmer.

NRK - I førrgår: 14:15

Finland vil hindre russere i å besøke europeiske land

Både Finland og Estland mener russere nå bør forhindres fra å reise til EU-land som turister. – Å besøke Europa er et privilegium, ikke en menneskerettighet, skriver Estlands statsminister Kaja Kallas på Twitter tirsdag. Finlands statsminister Sanna Marin sa dagen før at det ikke er riktig at russere skal «leve normale liv, reise i Europa, være turister» samtidig som Russland fører en brutal krig i Ukraina.

Klartale - I førrgår: 13:30

Ukrainere sliter fortsatt med å få seg jobb

Ljudmyla Tsjudyjovytsj er fra Ukraina. Hun jobbet advokat før krigen startet. Da krigen startet måtte hun tenke på datteren sin sikkerhet.

E24 - I førrgår: 13:28

Russland: Stans i oljetransport via Ukraina til EU-land

Transport av russisk olje via Ukraina til tre EU-land er stoppet ettersom betalingene ikke kan gjennomføres på grunn av sanksjoner, ifølge et russisk selskap..

NRK - I førrgår: 13:26

Russland: Stans i oljetransport via Ukraina til EU-land

Transport av russisk olje via Ukraina til tre EU-land er stoppet ettersom betalingene ikke kan gjennomføres på grunn av sanksjoner, ifølge et russisk selskap. – 4. august ble leveransen av russisk olje via Ukrainas territorium stanset, sier den russiske rørledningsoperatøren Transneft tirsdag.

Klartale - I førrgår: 11:15

Taiwan øver nå også på krig

Kina og Taiwan er uenige. Kina mener at Taiwan er en del av dem. Mens Taiwan mener det motsatte og vil være uavhengige.

Aftenposten - I førrgår: 09:18

Tidligere var Norge for langt unna. Nå øker pågangen fra ukrainere i andre land.

Det er kommet færre ukrainske flyktninger til Sverige og Danmark i sommer..

Klartale - I førrgår: 06:30

Kampen for å få vaksinert hele verden

Det er gått over to år siden korona-pandemien kom til Norge. Mange har tatt tre doser av korona-vaksinen. Flere vil få tilbud om fjerde dose.

NRK - 08 aug 22 kl. 18:59

USA lanserer ny Afrika-strategi

USA lanserer en ny strategi for tettere samarbeid med afrikanske land sør for Sahara, i et forsøk på å motvirke kinesisk og russisk innflytelse i regionen. – Denne strategien omformer regionens betydning for amerikanske nasjonale sikkerhetsinteresser, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus. Det innebærer blant annet å fremme åpne samfunn for å motvirke «skadelige aktiviteter fra Kina, Russland og andre utenlandske aktører», heter det videre.

Klartale - 08 aug 22 kl. 13:31

Freya drar sørover

Hvalrossen Freya har vært mye snakket om i media. Hun har oppholdt seg i området rundt Oslo i det siste. Nå kan hun være på vei sørover.

NRK - 08 aug 22 kl. 13:16

Arbeidsuhell ved båt

Vest politidistrikt har fått meldinger om et arbeidsuhell på eller ved en båt som ligger på land på Tysnes i Vestland fylke, melder politiet på Twitter. Det har vært en form for eksplosjon. Nødetatene er på vei.

NRK - 08 aug 22 kl. 11:42

Freya observert i Asker

Søndag kveld ble hvalrossen Freya for første gang observert ved Vollen i Asker. Hun er blant annet fotografert på en båtbrygge. I dag skal Sjøsprøyt sommerleir på Børsholmen like i nærheten ta imot over 50 barn, men det er ikke satt inn noen spesielle tiltak i tilfelle de får besøk av hvalrossen.

NRK - 08 aug 22 kl. 10:41

Zelenskyj utelukker forhandlinger hvis Russland holder folkeavstemninger

Hvis Russland holder folkeavstemninger i okkuperte områder om innlemmelse i Russland, blir det ingen forhandlinger, sier president Volodymyr Zelenskyj. Russiske styrker og allierte separatister holder store områder i Donbas-regionen øst i Ukraina og sør i landet. Okkupantstyresmaktene flere steder vil holde folkeavstemninger, lik den som var på Krim før halvøya ble annektert av Russland Den folkeavstemningen har fått massiv kritikk og anerkjennes ikke av Ukraina og vestlige land.

NRK - 07 aug 22 kl. 20:34

Cuba får utenlandsk hjelp ved brennende oljedepot

Spesialteam fra Mexico og Venezuela har ankommet Cuba for å bidra i slukkingen av en brann som brøt ut ved et oljedepot fredag. Brannen startet da et lyn slo ned i en oljetank. Flammen har siden spredd seg til ytterligere en oljetank og forårsaket flere eksplosjoner.

NRK - 07 aug 22 kl. 07:23

Tusenvis av duer tatt av vinden

Flere tusen duer er savnet etter en kappflyvningskonkurranse der duene skulle fly fra Narbonne i Sør-Frankrike til Belgia, skriver The Guardian. En kraftig storm gjorde at duene ble desorientert og mange kan ha havnet i feil land. Arrangøren av konkurransen får kraftig kritikk av duenes eiere og dyrevenner.

NRK - 07 aug 22 kl. 05:29

Colombias nye president tas i ed

Gustavo Petro tas søndag i ed som Colombias første president fra venstresiden i et land som preges av økonomisk ulighet og narkovold. Den 62 år gamle tidligere senatoren, borgermesteren og geriljasoldaten, tar over etter den upopulære Ivan Duque. Som president får han nå også fordelen av at venstresiden har flertall i nasjonalforsamlingen.

NRK - 07 aug 22 kl. 02:47

17 brannmenn savnet på Cuba

På Cuba er 121 mennesker skadet og 17 brannmenn er savnet etter fire store eksplosjoner i et oljeanlegg. Lynet slo ned i et oljelager, og brannen som oppsto spredte seg til flere oljetanker. Cuba ber om hjelp fra det de kaller vennligsinnede land, for å få kontroll på brannen i oljeanlegget som ligger i Matanzas på nordkysten av øya.

NRK - 07 aug 22 kl. 00:50

Brann i oljeanlegg på Cuba ute av kontroll

Cuba ber om hjelp fra vennligsinnede land for å få kontroll på en storbrann i et oljeanlegg i Matanzas på nordkysten av øya, melder NTB. Brannen brøt ut etter et lynnedslag fredag. 77 mennesker er skadd og 17 brannmenn er savnet.

NRK - 06 aug 22 kl. 14:45

Fregatt med motortrøbbel i Grimstadfjorden i Bergen

Fregatten KNM Thor Heyerdahl fikk lørdag ettermiddag tekniske problemer og måtte få bistand av slepebåt i Grimstadfjorden i Bergen. Vest politidistrikt meldte at KNM Thor Heyerdahl hadde tekniske problemer med fremdriftsmaskineriet i Grimstadfjorden. – Ingen dramatikk, og ingen fare for skip, mannskap, andre eller miljø.

Aftenposten - 06 aug 22 kl. 11:45

Slik er forskjellene i andre land: Southgate tjener over 12 ganger så mye som suksesstreneren

Lønnsforskjellen mellom de norske landslagssjefene Ståle Solbakken og Hege Riise har skapt debatt den siste tiden..

VG - 06 aug 22 kl. 11:45

Slik er forskjellene i andre land: Southgate tjener over 12 ganger så mye som suksesstreneren

Lønnsforskjellen mellom de norske landslagssjefene Ståle Solbakken og Hege Riise har skapt debatt den siste tiden. I England er imidlertid forskjellen langt større..

NRK - 06 aug 22 kl. 02:18

Fritidsbåt kjørte på land i Arendal

Etter et omfattende søk med redningsskøyte og helikopter er letingen avsluttet etter at en fritidsbåt gikk på land på Havsøya i Arendal ved 01-tida. En mann i 30-årene er brakt i land og overlatt til helsepersonell. Det var en stund uklart om det hadde vært flere i båten og leting ble derfor iverksatt, melder politiet i Agder..

NRK - 06 aug 22 kl. 01:38

MC-fører døde i ulykke på Karmøy

En motorsyklist omkom fredag ettermiddag i en ulykke på Sandhåland på Karmøy, opplyser politiet i Rogaland. Ulykken skjedde da motorsyklisten og en personbil kolliderte. Mc-føreren ble fraktet til sykehus med luftambulanse, og ble erklært død etter ankomst.

NRK - 05 aug 22 kl. 19:29

Mulig drukningsulykke i Bergen

To personer har vært i sjøen ved Nordnes sjøbad, og en av de har ikke kommet opp på land igjen, melder Vest politidistrikt på Twitter. Nødetatene er på vei til stedet og det pågår søk etter den savnede..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com