V��rt Land

Wednesday, 20 October, 02:03

Nyheter om V��rt Land

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 15 okt 21 kl. 08:58

India vil sende vaksiner til andre land igjen

Ingen land i verden lager like mange vaksiner som India. Derfor førte det til stor uro i mange land da India sluttet å sende vaksiner ut av landet. Det skjedde på samme tid som mange i India ble syke av korona.

Klartale - 15 okt 21 kl. 06:00

Vil lage en egen vaksine for afrikanske land

Afrika er det minst vaksinerte verdensdelen. Mens rike land starter med en tredje dose, hadde 15 av 54 afrikanske land fått vaksinert 10 prosent av folket.Afrigen Biologics and Vaccines leder et prosjekt for å utvikle en afrikansk vaksine.

Klartale - 13 okt 21 kl. 23:27

Solberg: – Jeg forstår at mange er redde

– Vi har i kveld fått meldinger om at en mann har drept flere mennesker i Kongsberg. Vi har også vite høre at mange er skadd, sier statsminister Erna Solberg. Hun hadde pressekonferanse med justisminister Monica Mæland.

Klartale - 14 okt 21 kl. 16:00

Flere land åpner for norske turister

I halvannet år har det nærmest vært umulig å reise ut av landet for en deilig ferie i by eller på strand. Men nå åpner verden igjen. Torsdag kunne turister kjenne sand under føttene og sol i fjeset på øya Bali.

NRK - 04 okt 21 kl. 20:37

Ber rike land vente med tredje dose

Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp og tidligere helseminister, ber rike land vente med å gi tredje dose koronavaksine til friske personer. Høybråten, som nettopp er tilbake fra et besøk i Mali i Vest-Afrika, har et klart budskap fra landets vaksinekoordinator, skriver VG. – Årsaken til at fattige land ikke får tilgang til vaksiner nå, er at stadig flere rike land gir friske en tredje dose som «booster», samtidig som helsepersonell i afrikanske land er uvaksinerte, sier Høybråten.

NRK - 13 okt 21 kl. 22:49

Mæland: Jonas Gahr Støre orientert

Påtroppende statminister Jonas Gahr Støre (Ap) er orientert om angrepet på Kongsberg. Det opplyser justisminister Monica Mæland på en pressekonferanse onsdag kveld. – Jeg har i kveld varslet påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om det som har skjedd og meldt til ordføreren i Kongsberg og forsikret meg om at politiet og kommunen har de ressursene de trenger, sa Mæland – Dette er en veldig alvorlig hendelse.

Klartale - 07 okt 21 kl. 06:30

Frykter at enda flere vil mangle rent vann i 2050

– Vi må våkne opp. Det er en vannkrise som truer oss, sier Petteri Taalas. Han er sjef for Verdens meterologiske organisasjon (WMO).

NRK - 13 okt 21 kl. 16:05

Semje om naturvern i verda

195 land er samde om ein avtale for å verne om økosystema og kjempe mot naturøydeleggingar. Landa blei samde under eit FN-toppmøte i Kina i dag. Avtalen går ut på at 30 prosent av land- og havområda i verda skal vera verna innan 2030.

NRK - 11 okt 21 kl. 04:30

Åpner for reiser til flere land

Storbritannia åpner mandag for reiser til ytterligere 42 land og territorier, og de fleste tilreisende trenger ikke lenger tilbringe tid i karantene. Storbritannias utenriksdepartement opphever reiserådet mot ikke-nødvendige reiser til ytterligere 42 land og territorier mandag..

Klartale - 08 okt 21 kl. 13:38

En hyllest til en livsfarlig jobb

Maria Ressa fra Filippinene fortsetter med sin undersøkende journalistikk, til tross for trusler og farlige situasjoner. Seks journalister i avisa Novaja Gazeta er drept de siste årene. Likevel slutter ikke sjefredaktør Dmitrij Muratov sitt arbeid med kritisk journalistikk mot blant annet myndighetene i Russland.

Klartale - 07 okt 21 kl. 09:07

Vil gi vaksine mot malaria til barn

Hvert år dør 400.000 personer i av malaria. Rundt to av tre som dør, er barn under fem år.

NRK - I førrgår: 23:35

Leteaksjonen i Byfjorden avsluttet

Det ble sent søndag kveld satt i gang en leteaksjon etter en fritidsbåt på 28 fot med en passasjer i Byfjorden mellom Bergen og Askøy. Like etter klokka 23.30 søndag kveld opplyser politiet at både båten og mannen er funnet.

E24 - I førrgår: 12:41

136 land er enig om global skatteavtale. Ikke alle er like fornøyd.

I slutten av oktober kan verden få en historisk avtale om skatt. Men flere mener avtalen er best for rike land..

Aftenposten - I førrgår: 12:41

136 land er enig om global skatteavtale. Ikke alle er like fornøyd.

I slutten av oktober kan verden få en historisk avtale om skatt. Men flere mener avtalen er best for rike land..

NRK - 30 sep 21 kl. 16:55

Ingen land vil få nye reiseråd

Når det globale reiserådet avvikles 1. oktober, vil ingen land få nye pandemirelaterte reiseråd nå, skriver regjeringen i en pressemelding. – Selv om det globale reiserådet nå avvikles, er det viktig å huske på at pandemien ikke er over.

Klartale - 14 okt 21 kl. 15:14

Stengte moske etter angrepet på Kongsberg

Torsdag ble det kjent at 37-åringen som er siktet for fem drap på Kongsberg, har konvertert til islam. Han har selv valgt å bli muslim. Da dette ble kjent onsdag kveld, bestemte Kongsbergs eneste moske å stenge torsdag.

Klartale - 14 okt 21 kl. 09:00

Dette skjedde i Kongsberg

Klokken 18.13: Politiet får en melding om en hendelse i en Coop-butikk i Kongsberg.Klokken 18.

NRK - 13 okt 21 kl. 20:46

Monica Mæland er informert

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland er informert om situasjonen på Kongsberg og følger den tett, skriv departementet på Twitter..

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:00

Han blir første leder fra Afrika som besøker Biden

Møtet mellom Biden og Kenyatta fra Kenya skal være i Det hvite hus. Det er ventet at de vil bruke tid på å snakke om Etiopia. Det er et av nabolandene til Kenya.

Aftenposten - 13 okt 21 kl. 11:21

Gull-helten vil ha forbud mot OL-deltakelse for land som har dødsstraff for homofili

Gullvinneren fra Tokyo Tom Daley (27) mener at utøvere fra land som har dødsstraff for homofili, ikke bør få delta i de….

VG - 13 okt 21 kl. 11:21

Gull-helten vil ha forbud mot OL-deltakelse for land som har dødsstraff for homofili

Gullvinneren fra Tokyo Tom Daley (27) mener at utøvere fra land som har dødsstraff for homofili, ikke bør få delta i de olympiske leker..

NRK - 13 okt 21 kl. 11:19

Båt kjørt på land i Kragerø

En båtfører har kjørt på land ved Veten i nærheten av Kragerø sentrum. Politibåten og redningsskøyta er på stedet. Føreren av båten blir sjekka av helsepersonell, og er antatt ikke alvorlig skadd.

Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

JUDO: Friba (til venstre) elsker judo. Det gir henne selvtillit og både fysisk og psykisk styrke.– Friba! Du ble den første!Treneren til Friba Rezayee var både stolt og glad.

NRK - 13 okt 21 kl. 04:37

Norad ber Norge vente med dose tre

Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad) mener at friske nordmenn på under 65 år ikke skal få sin tredje dose av koronavaksine nå og vil heller gi dosene til fattige land. – I den fasen vi er i nå, er det veldig viktig at de rike landene holder igjen. Vi tror det mest effektive både for oss selv og for verden generelt er at man nå prioriterer vaksiner til fattige land, sier direktør Bård Vegar Solhjell i Norad til VG..

NRK - 12 okt 21 kl. 20:41

USA: Hatt positive møte med Taliban

Representantar for amerikanske styresmakter seier ifølge nyheitsbyrået Reuters at dei har hatt gode og positive samtaler med Taliban gjennom helga. USA har mellom anna snakka med Taliban om humanitær hjelp til Afghanistan. Det asiatiske landet har slite med å få tak på nok handelsvarer etter at Taliban tok over makta og mange land kutta mykje av støtta til landet.

NRK - 12 okt 21 kl. 09:01

Vil stramme inn sikkerhetsloven

Regjeringen foreslår innstramminger i sikkerhetsloven for å sikre økt kontroll med oppkjøp som kan påvirke nasjonal sikkerhet. Lovforslaget er nå sendt på høring med tre måneders frist for innspill. Det er nødvendig og ønskelig at bedrifter og kapital fra andre land investerer i norsk kompetanse og arbeidsplasser.

NRK - 10 okt 21 kl. 07:46

Den pakistanske atombombas far død

Abdul Qadeer Khan, som hadde ei svært sentral rolle i Pakistans atomprogram, er død. I Pakistan er han rekna som ein nasjonalhelt etter at landet blei verdas første islamske atommakt. I vestlege land er han derimot sett på som ein farleg aktør som bidrog til å smugle atomteknologi til andre land, skriv NTB.

NRK - 25 sep 21 kl. 17:36

Migrantar fekk gå i land på Sicilia

122 flyktningar og migrantar fekk gå i land då redningsskipet Ocean Viking la til kai i byen Augusta på Sicilia laurdag. Det opplyser hjelpeorganisasjonen SOS Méditerranée, som eig skipet. Alle om bord blei testa for korona før dei fekk gå i land.

NRK - 24 sep 21 kl. 13:34

Karantenefritak for flere land

Regjeringen har endret innreisereglene, men personer som kommer fra røde og mørkerøde land må fremdeles i karantene. Fra mandag av må reisende fra følgende europeiske land i karantene ved ankomst til Norge: Andorra, Belgia, Bulgaria, Estland, Hellas, Irland, Kypros, Kroatia, Latvia, Liechtenstein, Spania, Sveits, Tyskland, Romania, Litauen, Slovenia, Storbritannia og Østerrike. Det blir også krav om innreisekarantene for de svenske regionene Skåne, Stockholm, Västra Götaland og Östergötland.

NRK - 24 sep 21 kl. 12:44

Karantenefritak for oransje land

Regjeringen opphever innreiserestriksjoner fra EU/Schengen, Storbritannia og såkalte lilla land fra lørdag klokka 16. Reisende fra oransje områder skal ikke i karantene. Det skal heller ikke de fra grønne land.

Klartale - 08 okt 21 kl. 10:35

Sier ja til at Norge skal satse på verdensrommet

– Dette er en historisk dag for Andøya. Det er det også for Norge som rom-nasjon. Norge blir med dette et av svært få land som vil kunne sende opp satellitter fra eget territorium.

Klartale - 07 okt 21 kl. 15:30

Spiller inn første film i verdensrommet

Russland er et land med mye historie innen romfart. De var blant annet første land som sendte et menneske i bane rundt jorda. Nå har de sendt et filmteam til verdensrommet.

Klartale - 07 okt 21 kl. 10:38

Flere land stanser Moderna-vaksinen

Sverige og Danmark meldte onsdag at de stanser å gi korona-vaksinen fra Moderna til unge mennesker. Årsaken er at den kan føre til betennelse i hjertet. Nå sier også Finland at de stanser Moderna-vaksinen.

NRK - 22 sep 21 kl. 21:18

Solberg talte på Biden-møte

Statsminister Erna Solberg understreket viktigheten av å sikre vaksiner i alle land i et møte initiert av USAs president Joe Biden under FN-samlingen i New York. – Høye smittetall i hele verden viser at pandemien ikke er over. Vi får ikke kontroll over pandemien før vi sikrer vaksinering i alle land.

NRK - 06 okt 21 kl. 01:20

Vesten ber Russland svare

45 vestlige land krever at Russland raskt gir svar om forgiftningen av opposisjonsleder Aleksej Navalnyj. Moskva har nå ti dager på seg til å svare på spørsmålene som er stilt av EU, USA, Canada, Australia og flere andre land. Russiske myndigheter avviser å ha vært involvert i forgiftningen..

NRK - 05 okt 21 kl. 23:14

Ber om tiltak mot høye gasspriser

Flere europeiske land, deriblant Frankrike og Spania, etterlyser tiltak mot høye gasspriser. I en felles uttalelse etterlyser de blant annet undersøkelser av gasspriser. Prisene på gass er rekordhøye og flere land har sett seg nødt til å øke bruken av kull..

NRK - 05 okt 21 kl. 14:49

Gir bort 31 millioner doser

Norge bidrar til flere vaksinedoser ute i verden enn vi har brukt selv i Norge, fastslår helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Ifølge Høie er en avtale nå kommet på plass som gjør at Norge kan bidra med 3 millioner doser Janssen-vaksine til andre land gjennom vaksineprogrammet Covax. – Samlet tilsvarer vårt bidrag 31 millioner vaksinedoser til andre land, sier han..

Aftenposten - 14 timer siden

Tyrkia mener Norge mangler forståelse for demokratiske spilleregler

Den tyrkiske regjeringen mener Norge og flere land mangler forståelse for demokratiske spilleregler etter at de krevde….

Dagbladet - 16 timer siden

- Ekstremt dårlig odds

Den siste tida har flere lomvier blitt funnet døde på land i Oslo. Men det er ikke bare døde lomvier som skaper bekymring. Også de levende fuglene må ha hjelp..

NRK - 23 timer siden

USA frykter kryptovaluta

Veksten i kryptovaluta kan gjøre sanksjoner mot land og enkeltpersoner mindre effektive, frykter USAs finansdepartement. Departementet mener at digital valuta utfordrer systemet fordi folk kan overføre penger utenfor det tradisjonelle systemet og dermed unngå sanksjoner..

NRK - 23 timer siden

Mexico støtter Bidens klimaplan

Mexicos president Andrés Manuel López Obrador lover å støtte USA i kravet om at land må ta større klimagrep på toppmøtet i høst. Presidenten deltok på et arrangement med USAs klimautsending John Kerry da han kom med løftet. Obrador og Kerry deltok på en seremoni for Mexicos program for å plante trær, som den mexicanske presidenten mener er en viktig løsning på klimaproblemene.

VG - Igår: 01:19

Tyrkia kaller Norges ambassadør inn på teppet

Tyrkia ber Norges ambassadør forklare seg etter at Norge og flere vestlige land krevde at den fengslede regimekritikeren Osman Kavala blir løslatt..

NRK - Igår: 00:24

Norges ambassadør innkalt i Ankara

Tyrkia ber ambassadører fra Norge og ni andre land forklare seg etter at de krevde at den fengslede regimekritikeren Osman Kavala blir løslatt. Flere ambassader i Tyrkia, blant dem den norske, gikk mandag ut med en uttalelse der de krever at Kavala blir løslatt, skriver den regimevennlige avisa Daily Sabah. Kavala, som er forretningsmann, ble fengslet for fire år siden, for sin påståtte rolle i demonstrasjonene og opprøre i Gezi-parken i 2013.

NRK - Igår: 13:39

Omstridt prest går av

Prest Vidar Nes Mygland vart mellombels teke ut av teneste etter rå ha nekta å jobbe med kvinnelege prestar. No går han av. – Vi hadde eit møte på fredag der avtala mellom oss blei inngått.

NRK - Igår: 11:18

Eksportert ein milliard vaksinar

Ein milliard EU-produserte koronavaksinar har blitt eksportert til meir enn 150 land sidan desember 2020, seier leiaren for Europakommisjonen Ursula von der Leyen måndag. – EU er den største eksportøren av covid-19-vaksinar, seier von der Leyen. Ho nemnde også at EU har eksportert like mange vaksinar som dei har levert tol EU sine innbyggjarar..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt