V��rt Land

Saturday, 25 June, 06:15

Nyheter om V��rt Land

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 31 maj 22 kl. 15:20

Putin forsøker å bli venn med afrikanske land

Russland tok over den ukrainske øya Krim for åtte år siden. Fra 2014 til nå har Russland sendt mange soldater til ulike afrikanske land. En forsker sier at de skal være til stede i over 20 land.

Klartale - 02 jun 22 kl. 13:20

Flere afrikanske land sliter med å få vaksiner mot apekopper

Apekopper er et virus. For noen uker siden var det flere som ble smittet av det blant europeiske land. Afrika har slitt med viruset lenge.

Klartale - 09 jun 22 kl. 10:37

Viken er mest avhengig av arbeidere fra andre land

Deler av Norge er helt avhengig av at det kommer arbeidsfolk fra andre land til Norge. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).De har regnet på hvor mange som flytter eller reiser til Norge for å jobbe.

Klartale - 21 jun 22 kl. 11:03

Verdens atommakter ruster opp

De forente nasjoner (FN) har en traktat for atomvåpen. Den er en avtale som gjør det forbudt for land å bruke atomvåpen. Landene skal heller ikke utvikle, teste eller skaffe atomvåpen.

Klartale - 17 jun 22 kl. 11:15

Rapport tror det blir laget flere atomvåpen framover

De siste 35 årene har mange land produsert færre våpen. Årsaken er at enkelte land har avtaler om fred. Nå viser ny rapport at dette kan endre seg.

Klartale - 22 maj 22 kl. 06:58

Her krever sult et liv hvert 48. sekund

I Øst-Afrika er det tørke. Tørken har allerede ført til en krise der mange sulter. Barn, gravide og eldre mennesker dør.

Klartale - 04 jun 22 kl. 06:00

Dette er verdens glemte kriser

Ny rapport har rangert verdens ti mest glemte kriser med folk på flukt. Kongo er på toppen av lista, mens Burkina Faso, Kamerun, Sør-Sudan, Tsjad, Sudan, Nigeria, Burundi og Etiopia følger etter. Det er organisasjonen Flyktninghjelpen som har laget rapporten.

Klartale - 15 jun 22 kl. 16:00

Minst 12 land nekter å vise filmen «Lightyear»

«Lightyear» er den nyeste filmen fra Disney. Det er en animasjonsfilm om en av de viktigste figurene fra «Toy Story»-filmene, nemlig Buzz Lightyear.Filmen skal vise hva som skjedde med Lightyear før de andre filmene om Toy Story.

Klartale - 31 mar 22 kl. 12:11

Vil stemme over om de skal bli med i Russland

Anatolij Bibilov er leder i regionen. Han sa onsdag at det er behov for en folkeavstemning for at de skal kunne bli med i Russland. Men det vil bli «veldig vanskelig» å få til.

Klartale - 20 jun 22 kl. 06:15

Derfor vil Taliban fjerne flere tusen valmuer

En soldat fra Taliban holder vakt. Han ser på en traktor som river opp valmue-plantene på en åker i den lille byen Washir i Afghanistan. Det er Noor Mohammed som eier åkeren.

Klartale - Igår: 08:39

Microsoft sier hackere fra Russland har angrepet 42 land

Folk fra Russland har hacket flere land som støtter Ukraina. Det sier dataselskapet Microsoft. – Siden krigen startet, har russiske angrep vært vellykket 29 prosent av tiden.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 12 jun 22 kl. 07:22

Kina anklager USA for å sette land opp mot Kina

Kinas forsvarsminister Wei Fenghe anklager USA for å kapre land i Asia- og Stillehavsregionen for å sette dem opp mot Kina. På et sikkerhetstoppmøte i Singapore langet Wei ut mot USAs forsvarsminister Lloyd Austin som dagen før sa at Kina destabiliserer regionen med sine krav på Taiwan og økt militær aktivitet i Sør-Kinahavet. Austin understreket behovet for multilateralt samarbeid mellom nasjonene i regionen, men det sa Wei er et forsøk på å trenge Kina inn i et hjørne.

Klartale - Igår: 11:20

Hvem er egentlig den nye sjefen til Erling Braut Haaland?

Norske Erling Braut Haaland er klar for en ny fotballklubb. Han dro fra tyske Borussia Dortmund til engelske Manchester City. Det ble bekreftet sist uke.

Klartale - 30 apr 22 kl. 06:00

Putin har flere venner enn det vi tror

Joe Biden mener Russland er alene. Mer enn noensinne. Skal vi tro eksperter er det feil.

Klartale - 27 apr 22 kl. 12:00

Frykt for at krigen skal spre seg hit

Moldova ble et eget land i august 1991. Da forlot de det som var Sovjetunionen. Men det har likevel vært russiske soldater i landet i 20 år.

NRK - 15 jun 22 kl. 08:33

Minst 12 land nekter å vise Disney-filmen «Lightyear»

Den nyeste animasjonsfilmen fra Disney, «Lightyear» har blitt nektet utgivelse i minst 12 land på grunn av at filmen viser et kyss mellom to av samme kjønn. Det gjelder land over hele Asia og Midtøsten, ifølge det en kilde i Disney sier til AFP. Tidligere denne uken varslet De forente arabiske emirater at de ikke vil tillate visninger av filmen på grunn av landets regler for medieinnhold.

Klartale - 03 maj 22 kl. 07:00

Det er en sult-katastrofe i deler av verden

– Vi er nødt til å ta mat fra de sultne for å gi til de som sulter. Det er hjerteskjærende, sier Anna Eriksen til Klar Tale. Hun jobber på kontoret til Verdens matvareprogram (WFP) i Norden.

NRK - 17 timer siden

Brann i båt 300 meter fra land

Det er brann i en båt i Valle, sør i Telemark. Det melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Båten befinner seg 300 meter fra land.

Klartale - Igår: 06:00

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

Klartale - 10 jun 22 kl. 13:15

Afrikas Horn har den verste tørken på over 40 år

Owliyo Hassan Salaad er en 40 år gammel kvinne. Hun kommer fra Somalia. Et land som har store problemer som følge av klima.

NRK - 10 jun 22 kl. 10:02

Justisministeren ber EU-land akseptere utgåtte pass

Justisminister Emilie Enger Mehl ber EU-land akseptere at nordmenn reiser med utgåtte pass, skriver TV 2. – Norge har sendt en henvendelse til alle landene i Schengen og bedt om at nordmenn kan reise med utgåtte pass. Vi har også tilbudt oss å finne løsninger fordi vi vet at en del andre land også sliter med passproduksjonen, sier Enger Mehl til kanalen..

NRK - Igår: 09:23

EU: 12 land påvirket av russisk gass-kutt

EUs klimasjef Frans Timmermanns sier ifølge Reuters at 12 av EUs medlemsland påvirkes av russiske gass-kutt. 10 land har advart mot gassmangel..

NRK - I førrgår: 23:34

Microsoft: Russiske hackerangrep mot 42 land

Microsoft sier at russiske hackere har drevet «strategisk spionasje» mot regjeringer, tenketanker, næringslivet og organisasjoner i 42 ukrainsk-vennlige land. – Siden krigen startet, har russiske angrep vært vellykket 29 prosent av tiden, sier Microsoft-president Brad Smith og legger til at data er stjålet i minst en firedel av de vellykkede hackerangrepene. (NTB).

NRK - I førrgår: 10:38

Ber Europa holde gamle kjernekraftverk gående

Det internasjonale energibyrået (IEA) ber europeiske land forberede seg på en full stans i gassleveransene fra Russland i vinter. IEA-sjefen Fatih Birol sier europeiske land må gjennomføre tiltak for å dempe etterspørselen, samt holde liv i eldre kjernekraftverk lenger enn planlagt. – Jo nærmere vi kommer vinteren, jo tydeligere ser vi Russlands intensjoner.

NRK - 21 jun 22 kl. 12:54

Ingen EU-land motsetter seg at Ukraina blir kandidatland

Det er ingen land i EU som motsetter seg at Ukraina blir et av unionens kandidatland, opplyser Luxembourg utenriksminister, ifølge NTB. Det er ventet at både Ukraina og Moldova blir formelt godkjent som kandidatland under EU-toppmøtet i Brussel torsdag og fredag. EU er dog ventet å sette flere betingelser for medlemskap, blant annet at det trengs reformer i rettsvesenet og større innsats mot korrupsjon.

NRK - 21 jun 22 kl. 12:50

Guterres: – Atomvåpen må elimineres

FN-sjef António Guterres advarte mot følgene av atomkrig under åpningen av konferansen for landene som har sluttet seg til FNs forbud mot atomvåpen. – La oss eliminere disse våpnene før de eliminerer oss, sa Guterres i et videobudskap til landene på møtet i Østerrikes hovedstad Wien. Over 80 land har signert avtalen, og over 60 har ratifisert den.

NRK - 23 maj 22 kl. 19:32

Huitfeldt svarer Polen: – Vi har vist at vi er et land med et stort hjerte

Norge har bidratt med betydelige beløp til Ukraina, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt til kritikken fra Polen om at Norge bør dele mer av gassoverskuddet. – Hvis vi sammenligner med andre land, har Norge allerede bidratt med betydelige beløp, sier Huitfeldt til kritikken fra Polens statsminister Mateusz Morawiecki. – Vi har vist at vi er et land med et stort hjerte og stor solidaritet med det ukrainske folket, sier utenriksministeren.

NRK - 19 jun 22 kl. 01:27

Båtulykke ved Kragerø – to personer hardt skadd

Hovedredningssentralen har satt i gang en aksjon etter melding om en kollisjon mellom to båter utenfor Kragerø natt til søndag. Fire personer skal være skadd. HRS fikk melding om hendelsen klokken 1.

Dagbladet - 18 jun 22 kl. 22:50

- Flere land vil velge Kina

Kinas forsikring til Russland viser at det vokser fram et skille mellom autoritære land og demokratier, mener Tom Røseth..

NRK - 17 jun 22 kl. 15:38

Putin hardt ut mot Vesten i tale

Det har vært store forventninger knyttet til Putins tale på det internasjonale forum i St. Petersburg i dag. I talen brukte den russiske presidenten et hardt ordelag mot vestlige land, og anklager USA for å behandle andre land som kolonier.

NRK - 03 jun 22 kl. 19:44

Putin: Vil ikke blokkere korneksport fra Ukraina

Russlands president Vladimir Putin sier at Ukraina vil kunne eksportere korn ut fra havner ved Svartehavet. Putin kommer med uttalelsen i et intervju med statlig russisk TV. Presidenten hevder det ikke er riktig at Russland blokkerer slik eksport fra Ukraina.

NRK - 03 jun 22 kl. 14:09

– Afrika er et offer for krigen i Ukraina

Sjefen for Den afrikanske union (AU) ber Vladimir Putin ta hensyn til at Afrika er blitt et offer for krigen i Ukraina. AU-sjef Macky Sall, som også er Senegals president, besøkte fredag Sotsji. Her oppfordret han Putin til å bli bevisst at afrikanske land er ofre for de økonomiske sidene av krigen, selv om de befinner seg langt fra stedet der krigen utspiller seg.

NRK - 15 jun 22 kl. 13:11

Japan til Nato-toppmøtet for første gang

Japans statsminister deltar når Nato-landenes ledere samles i Spania i slutten av måneden. Det er første gang en japansk leder er med på et Nato-toppmøte. Fumio Kishida kommer til Spanias hovedstad Madrid der de 30 landenes ledere møtes 28.

NRK - 14 jun 22 kl. 22:59

Stoltenberg: Ukraina trenger mer tyngre våpen

– Vestlige land bør sende flere tyngre våpen til Ukraina. Slik at de kan kjempe mot den russiske offensiven øst i landet, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i Haag tirsdag kveld, melder NTB. Pressekonferansen ble holdt etter et møte med ledere fra flere Nato-land..

Klartale - 01 jun 22 kl. 08:30

Mange innvandrere vil ha mer oversatt informasjon

Det har vært stor forskjell på hvor mange som ble syke med korona i ulike grupper. Slik var det også med smitte. Det var en større andel av begge deler i ulike grupper innvandrere, ifølge tall fra Folkehelse-instituttet (FHI).

Klartale - 14 jun 22 kl. 15:45

Anna fra Polen er en av dem som velger å bli i Norge

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

Klartale - 18 maj 22 kl. 13:14

Sjefen i FN ber om mer satsing på fornybar energi

Guterres er generalsekretær i verdens-organisasjonen FN. Han var med da det ble presentert en ny rapport onsdag. Den er laget av Verdens meteorologi-organisasjon (WMO), og den handler om klimaet på jorda.

Klartale - 31 maj 22 kl. 13:10

Passrot begrenser friheten vår

Nordmenn gråter i fortvilelse. Folk kan reise igjen etter pandemien. Men etter to år er en halv million uten gyldig pass.

Klartale - 30 maj 22 kl. 06:27

Hvordan kan du få tak i pass eller ID-kort?

Pass er et viktig ID-papir. De sier hvem du er og hvor du kommer fra. Skal du reise utenlands, trenger du som regel pass.

NRK - 12 jun 22 kl. 03:28

Diplomatisk krise for India etter Muhammed-utsagn

Rundt 20 land har hentet hjem sine ambassadører fra India i protest mot uttalelser om profeten Muhammed fra en talsperson for regjeringspartiet BJP. Både i India og andre land med store muslimske befolkninger har det vært voldsomme protester der demonstrantene har satt fyr på bygninger, dukker og flagg. Nå krever de en offentlig beklagelse fra statsminister Narendra Modi..

NRK - 28 maj 22 kl. 18:31

ESB: Hver tiende husstand i eurosonen bruker krypto

Hver tiende husstand i eurosonen har tilgang til kryptovaluta. Det viser en studie utført av Den europeiske sentralbanken (ESB) som Aftonbladet omtaler. De har spurt husstander i flere europeiske land om de bruker kryptovaluta, og svarene varierer.

Aftenposten - 10 timer siden

Dagens quiz: Lørdag 25. juni 2022

I hvilket land heter hovedstaden Bamako?.

VG - 12 timer siden

Kino advarte mot lesbisk kyss

I delstaten Oklahoma i USA hengte en kino opp varsler om kysset som allerede har fått «Lightyear»-filmen bannlyst i flere land..

NRK - 15 maj 22 kl. 02:36

EBU måtte skrote jurystemmer fra seks land

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) oppdaget under stemmegivningen i Eurovision Song Contest lørdag uregelmessigheter i jurystemmene fra seks land. EBU beslutter derfor, ifølge regelverket, å underkjenne disse stemmene i samarbeid med selskapet som står for den tekniske delen av avstemmingen. Stemmene fra disse landene ble derfor kalkulert på basis av resultatene fra andre land med lignende stemmegivning, opplyser EBU i en pressemelding.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com