V��land

Tirsdag, 27 Juli, 06:51

Nyheter om V��land

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 juli 21 kl. 12:02

Flere land blir oransje

Regjeringen har besluttet at det gjøres endringer i innreiserestriksjonene og karantenekrav for flere regioner i Norden, flere land i Europa, samt nye tredjeland. Følgende land får innført innreiserestriksjoner og innreisekarantene fra 19. juli: Belgia, Frankrike, Færøyene, Hellas og Malta (disse landene går fra grønn til oransje).

NRK - 23 juli 21 kl. 12:03

Flere land blir røde og mørkerøde

Nederland og Spania går fra rød status til mørekerød status i Regjeringens oppdaterte reiseregler. I tillegg går Estland, Liechtenstein og Sveits fra grønn til oransje status. Belgia og Frankrike forblir oransje, mens følgende land forblir røde eller går fra oransje til rød status.

NRK - 18 juni 21 kl. 13:43

– Flere land går over til grønt

Fra 5. juli vil regjeringen heve grensen for hvilke land som er grønne. Norge vil gå over til å følge EU sitt fargekode-system.

NRK - 18 juni 21 kl. 13:43

Flere land går over til grønt

Fra 5. juli vil regjeringen heve grensen for hvilke land som er grønne. Norge vil gå over til å følge EU sitt fargekode-system.

Klartale - 16 juli 21 kl. 13:35

Nye innreise-restriksjoner fra flere land

Regjeringen har satt nye land på listen for karantenekrav. Enkelte land går fra å være grønne til oransje. Mens andre går fra røde til mørkerøde..

Dagbladet - 1 time siden

Skulle gå fra Florida til New York i «hamsterhjul» - skylte i land

En mann fra Florida som forsøkte å gå til New York over Atlanterhavet, fikk strandgjester til å klø seg i hodet da han plutselig skylte i land på østkysten..

NRK - 12 juli 21 kl. 19:40

WHO: Ikke bestill tredje dose nå

Nå som det er stadig større vaksinemangel i verden, bør ikke land bestille vaksiner til en tredje dose. Det sier WHO sin generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus, ifølge Reuters. Deltavarianten har ført til at det globale antallet koronadødsfall stiger igjen.

NRK - 13 timer siden

Strakstiltak fortsetter

Helgens akuttiltak mot køer og trengsel blant dem som kommer fra utlandet blir videreført. Det betyr at reisende fra grønne land kan fortsatt slippe å bli testet på Oslo lufthavn. Det sier fungerende lufthavndirektør Ole Petter Storstad til NRK.

NRK - 19 timer siden

Leteaksjon etter person i vannet

Politiet har fått meldinger om en person i vannet i Venneslafjorden. Legehelikopter, dykker og overflatefartøy er på stedet, der nødetatene jobber med å lete etter personen. Utgangspunktet var en melding om en person som var 20 meter fra land, skriver politiet i Agder på Twitter.

VG - Igår: 16:50

Braut Tjåland kopierte fetter Haaland – scoret i Molde-debuten

(Spjelkavjik - Molde 1–4) Albert Braut Tjåland (17), fetteren til Erling Braut Haaland, debuterte for Molde. På overtid scoret han sitt første mål for klubben..

Aftenposten - Igår: 16:50

Braut Tjåland kopierte fetter Haaland – scoret i Molde-debuten

(Spjelkavjik - Molde 1–4) Albert Braut Tjåland (17), fetteren til Erling Braut Haaland, debuterte for Molde..

NRK - 10 juli 21 kl. 18:23

G20-landene støtter skattereform

Forslaget om en global skattereform går ut på at alle land skal innfører samme nivå for skattlegging av næringsliv og selskaper, med en selskapsskatt på minst 15 prosent. I tillegg foreslår de at selskaper som Facebook og Amazon må betale skatter i land der deres varer blir solgt, skriver New York Times. G20-landene ga lørdag offisielt sin støtte til reformen.

NRK - 23 juli 21 kl. 17:19

Delta dominerer i 19 EU-land

Den meir smittsame delta-varianten av koronaviruset dominerer no i 19 EU-land, opplyser Det europeiske smittevernbyrået (ECDC). I snitt sto delta-varianten for 68,3 prosent av tilfella i dei 19 landa. Den er venta å fortsette å spreie seg..

Aftenposten - 22 juli 21 kl. 15:37

Det er et av verdens farligste land. Samtidig topper det «lykkelisten» til Gallup.

Mer stress og mindre smil. Pandemiåret har gitt folk flere negative følelser. Men noen land overrasker..

NRK - 21 juli 21 kl. 14:46

WHO: Deltavarianten vil dominere

Verdens helseorganisasjon (WHO) venter at deltavarianten av koronaviruset vil bli dominerende i verden i løpet av de neste månedene. Denne varianten ble først oppdaget i India og er nå blitt registrert i 124 land, 13 nye bare i siste uke. Varianten står for tre firedeler av alle smittetilfeller i mange store land, sier WHO i sin ukentlige vurdering.

NRK - 19 juli 21 kl. 14:40

− Uakseptabelt og svært alvorlig

Det er i dag blitt kjent at regjeringen vurderer at IT-angrepet på Stortinget i mars ble gjennomført fra Kina. – Angrepet var uakseptabelt og svært alvorlig, og det må forventes at kinesiske myndigheter gjør det de kan for å hindre at slike IT-angrep skjer. Angrep på Stortinget er angrep på vårt demokrati, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

NRK - 17 juli 21 kl. 12:03

Sammenstøt båt og vannscooter

Det har vært et sammenstøt mellom en båt og en vannscooter utenfor Huk i Oslo, skriver politiet på Twitter. To personer på vannscooteren er fraktet til land, de er bevisste og blir fraktet videre av ambulanse. Båten involvert i uhellet er fraktet til land.

NRK - 16 juli 21 kl. 19:55

92 barn utsatt for menneskehandel

33 personer er pågrepet for menneskesmugling av barn i en koordinert aksjon i flere europeiske land, melder Europol i en pressemelding. Aksjonen involverte 18 land, og foregikk mellom 28. juni og 4.

Dagbladet - 02 juli 21 kl. 14:54

Innfører lilla land

For første gang har Folkehelseinstituttet smittesituasjonen i tredjeland. Når reiserådet for slike land oppheves, vil de bli omtalt som lilla land..

NRK - 16 juli 21 kl. 12:17

Flere land blir lilla

FHI gir mildere innreiseregler ved reiser til Norge, som å slippe karantenehotell, til såkalte «lilla» land og områder på EUs tredjelandsliste. Disse landene og områdene kategoriseres som lilla med virkning fra 19. juli: Albania, Aserbajdsjan, Bosnia-Hercegovina, Canada, Kosovo, Moldova, Montenegro og Qatar..

NRK - 15 juli 21 kl. 22:57

Lasteskip gikk på land på Vågsøy

Lasteskipet «Gullaas» drev mot land og havnet i fjæresteinene ved Kyrkjetangen på Raudeberg på Vågsøy, skriver Fjordenes Tidende. Hovedredningssentralen opplyser at situasjonen ikke skal være dramatisk, men redningsskøyta «Simrad Buholmen» blir likevel sendt for å assistere skipet..

NRK - 15 minutter siden

Uvaksinerte får ikkje eigne reglar

Fleire europeiske land innfører eigne reglar for uvaksinerte. Høg vaksinasjonsdekning og stabil smittespreiing gjer at det same truleg ikkje vil skje i Noreg. – Ein vil følgja utviklinga av epidemien nøye framover, spesielt med omsyn til kva effekt spreiing av deltavarianten får for sjukdomsutvikling, både hjå vaksinerte og uvaksinerte personar.

NRK - 15 minutter siden

Vil ha oppgjer med høgreekstremisme

Preses Olav Fykse Tveit i Den norske kyrkja vil ta initiativ blant religiøse leiarar til å ta eit oppgjer mot haldningane som låg bak 22. juli-terroren. – Vi vil ta ansvar for eit oppgjer blant trus- og livssynssamfunn etter terrorangrepet 22.

Aftenposten - 1 time siden

Lite sannsynlig med egne regler for uvaksinerte i Norge

Flere europeiske land innfører egne regler for uvaksinerte. Høy vaksinasjonsdekning og stabil smittespredning gjør at….

NRK - 9 timer siden

Minst 57 døde i skipsforlis

Et skip forliste mandag på kysten av Libya, utenfor den libyske havnebyen Al Khums. Det opplyser talsperson Safa Msehli for Den internasjonale organisasjon for migrasjon (IOM). Organisasjonen er FNs migrasjonsbyrå.

NRK - 15 timer siden

Avblåser leteaksjonen

Leteaksjonen etter mannen som ble observert kavende i Venneslafjorden i Vennesla avblåses da politiet har kommet i kontakt med en mann som stemmer med beskrivelsen. Mannen som er fra Nederland var ute og svømte butterfly i det aktuelle tidsrommet. Mannen gikk i land etter svømmeøkten og har det bra..

NRK - 15 timer siden

Avslutter leteaksjonen

Leteaksjonen etter mannen som ble observert kavende i Venneslafjorden i Vennesla avsluttes da politiet har kommet i kontakt med en mann som stemmer med beskrivelsen. Mannen som er fra Nederland var ute og svømte butterfly i det aktuelle tidsrommet. Mannen gikk i land etter svømmeøkten og har det bra..

NRK - 17 timer siden

Fikk kutt i hode av propell

En mann som lå og snorklet ved Kirkøy på Hvale ble overkjørt av en båt. Han fikk ett kutt i hodet, men var i god vigør da han ble hentet av redningsskøyta og kjørt til ambulanse som ventet på land. Det opplyser skipper Johan Leandersson på redningsskøyte 172..

NRK - 17 timer siden

Fikk kutt i hodet av båtpropell

En mann som lå og snorklet ved Kirkøy på Hvaler har blitt overkjørt av en båt. Mannen fikk ett kutt i hodet, men var i god form da han ble hentet av redningsskøyta og kjørt til ambulanse som ventet på land, forteller skipper Johan Leandersson på redningsskøyte 172..

NRK - Igår: 22:07

Vil gi 3. dose til kryssvaksinerte

Om lag 150.000 dansker er vaksinert med to forskjellige vaksiner. Når vaksinasjonsprogrammet er gjennomført vil alle disse få tilbud om et tredje stikk, bekrefter Sundhedsministeriet overfor DR Nyheder.

NRK - Igår: 21:46

Rykker ut til førerløs båt

Helikopter og brannbåt fra Trondheim rykker nå ut til Vanvikan på Fosen for å se hvorfor en mindre båt med påhengsmotor går «i ring» nær land – uten folk om bord. Redningsskøyta er også på veg. Nødetatene er ikke fremme ennå..

Dagbladet - Igår: 21:03

- Full fart inn i fjerde bølge

I flere europeiske land skyter delta-smitten fart. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er optimistisk for Norges del, men understreker at vi fortsatt er sårbare i to til tre måneder til..

VG - Igår: 19:40

Mann omkommet etter kanovelt – kvinne klarte å svømme i land

En mann i 50-årene er bekreftet omkommet etter en kanoveltulykke i vannet Øyangen, Ringeriket. Samboeren hans er reddet..

NRK - 11 juli 21 kl. 13:58

Ocean Viking til kai i Italia

De 573 migrantene som den siste tiden har blitt plukket opp i Middelhavet, fikk gå i land da redningskipet Ocean Viking la til kai på Sicilia i Italia. Migrantene gikk i land sent lørdag kveld, opplyser organisasjonen SOS Méditerranée, som opererer det norskeide skipet, i en pressemelding søndag. Blant de 573 migrantene om bord er 369 menn, kvinner og barn som ble reddet fra en skrøpelig trebåt som var i ferd med å kantre i Middelhavet søndag 4.

VG - Igår: 16:50

Haaland-fetter scoret i Molde-debuten

(Spelkavjik - Molde 1–4) Albert Braut Tjåland (17), fetteren til Erling Braut Haaland, debuterte for Molde. På overtid scoret han sitt første mål for klubben..

NRK - Igår: 12:07

Klimasamtalar i London

Klima- og miljøministrar frå over 50 land møtest i London i dag og i morgon for å planleggje det store klimatoppmøtet, COP26, i Glasgow i november. Målet er å bli samde om eit utkast til resultat frå klimatoppmøtet. Dette er det første fysiske ministermøtet av denne typen på over 1,5 år.

NRK - I førrgår: 05:57

Kina stålsetter seg for tyfon

Tyfonen In-Fa slår innover Øst-Kina med kraftig vind og mye nedbør mens andre deler av landet fortsatt rydder opp etter store oversvømmelser. Skip, fly og tog er innstilt langs store deler av østkysten i påvente av In-Fa, som er ventet å nå land nær havnebyen Ningbo sent søndag ettermiddag eller tidlig på kvelden..

NRK - I førrgår: 21:55

Kontroll på alle etter båtvelt

Ein båt skal ha velta ved Hamresanden i Kristiansand. Nokon av dei er i vatnet, skriv politiet på Twitter. Brannvesenet rykker ut med båt og dykkarar, skriv 110 Agder.

NRK - I førrgår: 20:15

Skal ha svindla Nav for 340.000

En mann må møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for å ha tatt imot 340.000 kroner i arbeidsavklaringspenger fra Nav uten å opplyse om at han bodde i Thailand. Arbeidsavklaringspenger fra Norge kan kun beholdes dersom man flytter til EU- eller EØS-land eller Sveits.

NRK - I førrgår: 17:17

Alkohol-tabu blant norske prester

Mange norske prester peker på en stadig mer åpen alkoholkultur i kristne miljøer. Men flere synes det er vanskelig å snakke høyt om at de er glad i å ta seg en øl. – Det skal ikke mye til før folk reagerer kraftig.

NRK - 10 juli 21 kl. 12:16

Tror på god turistsommer i Europa

Deltavarianten fører til økt smitte i flere europeiske land. Likevel tror EU-kommissær Paolo Gentiloni at det kan ligge an til en god turistsesong i Europa. Han advarer mot at enkelte land innfører «uberettigede reisebegrensninger» – Jeg håper virkelig at alle EU-landene koordinerer sine beslutninger i så stor grad som mulig, sier Gentiloni, som er EUs økonomikommissær Han peker videre på at vaksinefremgangen skiller denne sommeren fra den forrige, da det var labert med reising i Europa og verden for øvrig..

VG - 10 juli 21 kl. 05:29

Vaksineringen flater ut i flere land: Kan påvirke Norge

Flere EU-land sliter med å få vaksinert deler av befolkningen. Selv om det kan bety at Norge vil få flere doser raskere, kan det også by på problemer her..

NRK - I førrgår: 06:55

Nakstad tror på en bedre høst i år

Selv om deltavarianten av koronaviruset sprer seg med rekordfart i Europa og i Norge, er assisterende helsedirektør Espen Nakstad optimist. Nakstad tror at eventuelle smitteutbrudd her til lands vil få mindre konsekvenser enn i land med lavere vaksinedekning, og peker på blant annet at antallet sykehusinnleggelser har holdt seg lave. – Det ser ut som det blir en bedre høst enn det var i fjor, og det tror jeg vi skal være glade for, sier han til VG..

NRK - 09 juli 21 kl. 19:02

Stupte for nær land

Politiet har nå vært i kontakt med vitner til stupeulykken i Kviteseid. Mannen i 20-årene har kommet litt for nær land da han stupte fra Sundkilen bru og ned i Kviteseidvatn. Mannen skal ha vært bevisst hele tiden..

VG - 23 juli 21 kl. 15:54

Nordmann bak monsterhit

Justin Bieber og The Kid Larois «Stay» har gått rett til topps på hitlistene i flere land. Bak låten er norske Magnus August «Cashmere Cat» Høiberg..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt