Våren

Tirsdag, 15 Juni, 21:29

Nyheter om Våren

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 8 timer siden

Aktor: Prinsdal-drapet bærer preg av å være en ren henrettelse

En stadig tøffere konflikt mellom to miljøer sør i Oslo utløste drapet på Halil Kara i Prinsdal i fjor. – Det bærer preg av å være en ren henrettelse, sa aktor..

NRK - 08 juni 21 kl. 07:13

Høyeste CO2-nivå noen gang

Mengden CO2 i atmosfæren har aldri vært større siden målingene startet for 63 år siden. Målinger viste 419 deler per million. Mengden karbon i atmosfæren i dag er like stor som for omtrent fire millioner år siden, viser en rapport fra NOAA's Global Monitoring Laboratory.

NRK - 06 juni 21 kl. 10:51

Ni nye smittet på Nord-Jæren

Det er registrert ni nye covid-19-tilfeller i kommunene på Nord-Jæren det siste døgnet. Flest tilfeller er det registrert i Sola kommune..

E24 - 06 juni 21 kl. 08:45

Den britiske ambassadøren om ny handelsavtale: Mener det ble for mye fokus på ost og fisk i debatten

Etter et år er med forhandlinger er frihandelsavtalen klar. Den britiske ambassadøren tror ikke nordmenn forstår hvor viktig avtalen er for Storbritannia..

NRK - 04 juni 21 kl. 18:40

Formel 1-runden i Singapore avlyst

Formel 1 får ingen VM-løp i Singapore tidlig i oktober. Arrangøren kaster kortene på grunn av koronapandemien. Det er annet år på rad at Singapore ser seg nødt til å avlyse landets Grand Prix-løp.

VG - 04 juni 21 kl. 13:57

Mangemilliardæren ble FIS-president

Mangemilliardæren Johan Eliasch (59) ble valgt til president i det internasjonale skiforbundet FIS..

Aftenposten - 04 juni 21 kl. 13:57

Mangemilliardæren ble FIS-president

Mangemilliardæren Johan Eliasch (59) ble valgt til president i det internasjonale skiforbundet FIS..

NRK - 03 juni 21 kl. 02:15

Nasa vil undersøke Venus

Den amerikanske romfartsorganisasjonen planlegger å sende to ubemannede romfartøy til solsystemets varmeste planet, opplyser Nasa-sjef Bill Nelson. – Målet med disse søsteroppdragene er å forstå hvordan Venus ble en slikt infernolignende verden der bly kan smelte på overflaten, sier Nelson. Oppdraget som har fått navnet DaVinci Plus, skal analysere den tykke og uklare atmosfæren for å finne ut om det noen gang var hav på overflaten og om Venus noen gang har vært beboelig.

E24 - 02 juni 21 kl. 07:01

Fersk IEA-rapport: Ser tegn til at oljebransjen omstiller

Verden investerer fortsatt ikke nok i ren energi til å nå klimamålene, ifølge IEA. Byrået ser tegn til omstilling i oljebransjen, men fortsatt står ren energi bare for en brøkdel av investeringene..

NRK - 18 mai 21 kl. 18:09

Reagerer på vaksinetildeling

Ordførerne på Nord-Jæren ber statsministeren om å se på Nord-Jæren som en felles region i forbindelse med tildeling av vaksiner. FHI har bestemt at 24 kommuner på Østlandet bør få flere vaksiner. Dette vil i så fall gå på bekostning av kommunene på Nord-Jæren..

E24 - 45 minutter siden

Bli Vakker-gründer vil selge sjampo til frisørkunder: – Kan bli et nytt bein å stå på

Nettbutikken Bli Vakker har blitt en pengemaskin for Einar Øgrey Brandsdal, men fremdeles selges en stor del av premium sjampo hos frisøren. Nå kjøper konsernet seg en vei inn i salongene..

NRK - 7 timer siden

Fant 152.000 i norskregistrert bil

Tollere i Larvik avdekket 152.000 kroner i en norskregistrert bil som var på vei med ferje til Hirtshals. Det skriver Tolletaten på Twitter.

NRK - 10 timer siden

Avlyst eksamen – mer tid til pensum

Våren 2020 opplevde mange fylkeskommuner at standpunktkarakterene i videregående skole økte noe mer enn forventet. I en rapport har KS og fylkeskommunene utredet hvorfor. De tror en av årsakene er at avlyst skriftlig eksamen førte til mer tid til å gjennomgå pensum..

NRK - 11 timer siden

Strenge sikkerhetstiltak

Jødiske høyrenasjonalister skal på nytt marsjere i Jerusalems okkuperte gamleby, til protester fra palestinske ledere. 2.000 israelske politifolk er utkalt.

Aftenposten - 13 timer siden

Fjerning av klimagasser fra atmosfæren er mulig – og tvingende nødvendig

Restavfallet ditt kan bli en del av klimakampens nye, nødvendige ekstraresept: å dra store mengder CO₂ ut av naturens….

E24 - 15 timer siden

Her håper cruisedirektøren å ta imot de første skipene i august

Cruisedirektør Arthur Kordt går langs den tomme kaikanten og venter på regjeringens åpning av landet for cruiseturister..

Aftenposten - Igår: 20:00

Hvordan blir økonomien for kunnskapsarbeideren og servitøren etter covid-19?

Covid kan endre bolig-og arbeidsmarkedet. Men ikke alle yrkesgrupper kan flytte ut av byen og jobbe hjemmefra..

NRK - Igår: 15:48

Rettssak mot Suu Kyi har startet

Mange politibetjenter vitnet da rettssaken mot Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi startet mandag. Advokatene hennes sier de er forberedt på det verste. Suu Kyi har sittet i husarrest siden hæren igjen kuppet makten 1.

VG - Igår: 13:35

TIPPING: Emil Forsberg er Sveriges stjerne: Han eksploderte under Hareide

Zlatan Ibrahimovic (39) mangler, men Emil Forsberg (29) ser ut til å bli en nøkkelspiller for Sverige i EM. Åge Hareide får sin store del av æren for det..

VG - Igår: 13:35

Emil Forsberg er Sveriges stjerne: Han eksploderte under Hareide

Zlatan Ibrahimovic (39) mangler, men Emil Forsberg (29) ser ut til å bli en nøkkelspiller for Sverige i EM. Åge Hareide får sin store del av æren for det..

VG - Igår: 12:15

Olsbu Røiseland har brukt ferien til å fullføre hyttedrømmen

Denne Våren har Marte Olsbu Røiseland (30) og ektemannen Sverre brukt godt. Nå er hyttedrømmen på fjellet realisert..

NRK - Igår: 12:08

Demonstrat i USA påkjørt og drept

En kvinne ble drept da en mann kjørte bilen sin inn i en demonstrasjon i Minneapolis i USA i dag tidlig, norsk tid. To andre personer ble skadet, og sjåføren er pågrepet av politiet. Demonstrantene protesterte etter at en ettersøkt svart mann ble drept under en pågripelse i forrige uke.

VG - Igår: 11:35

Foran NATO-toppmøtet: «Ikke så ambisiøst som generalsekretæren ønsket»

BRUSSEL (VG) De siste ukene har Norge og andre NATO-land gått sammen og moderert NATO-sjef Jens Stoltenbergs ambisjoner for alliansens strategi mot 2030..

NRK - Igår: 11:32

Høyeste oljepris siden 2019

Oljeprisen stiger til sitt høyeste nivå siden Våren 2019. Det skriver E24. Hovedindeksen på Oslo Børs steg fra start mandag morgen, og er etter noen timer med handel opp 0,86 prosent.

E24 - Igår: 10:34

Oljeprisen stiger til sitt høyeste nivå siden Våren 2019

Oljeprisen har klatret til sitt høyeste nivå på flere år, mens den globale etterspørselen vender tilbake. Det bidrar til å trekke Oslo Børs oppover mandag formiddag, der oljeselskapene stiger..

NRK - Igår: 04:54

Suu Kyis møter i retten mandag

Aung San Suu Kyis advokater sier de håper på det beste, men er forberedt på det verste før den avsatte lederen skal møte i retten mandag. Hun har sittet i husarrest siden hæren kuppet makten 1. februar.

NRK - I førrgår: 20:10

Dropper krav til takstmann

Regjeringen skjerper kravene til hva du får vite når du kjøper bolig, men stiller ikke krav til takstmann. Det får bransjen til å protestere. Eiendom Norge advarer om at frisøren din nå i prinsippet kan skrive rapporten som boligkjøpere får se.

NRK - I førrgår: 16:07

Ingen penger til verdensarvsenter

Norges eldste stavkirke, Urnes stavkirke, fikk ikke penger av myndighetene til å etablere verdensarvsenter. Nå vil Fortidsminneforeningen leter etter penger andre steder, hos private bidragsytere, skriver Nationen. I ren frustrasjon over myndighetenes nedprioritering, har en privat giver allerede donert 100.

E24 - I førrgår: 07:21

Hotellene i Bergen har færre bestillinger enn i fjor

De fleste hotellene i Bergen har åpnet igjen, men det er få bestillinger. Reiselivsdirektøren tror mange venter på vaksinedato før de planlegger ferien..

VG - I førrgår: 22:55

Les dagens VG her!

Hadde ikke barnebarna overtalt ham til å stumpe røyken, kunne det spøkt for operasjonen som hindret hovedpulsåren i å sprekke. 20 år etter Dizzie Tunes’ avskjed, nyter Yngvar Numme pensjonisttilværelsen i fulle drag. I et stort intervju med VG snakker han om sykdommen, kjærligheten og livet i Spania..

VG - 12 juni 21 kl. 18:48

Dansk fotballpresident: – Spillerne har snakket med Christian Eriksen

KØBENHAVN/OSLO (VG) (Danmark - Finland 0–0, kampen pågår) Christian Eriksen (29) har snakket med sine lagkamerater fra sykesengen, sier direktøren i det danske fotballforbundet. Kampen ble gjenopptatt kl. 20.

VG - 12 juni 21 kl. 18:48

Dansk fotballdirektør: – Spillerne har snakket med Christian Eriksen

KØBENHAVN/OSLO (VG) (Danmark - Finland 0–0, kampen pågår) Christian Eriksen (29) har snakket med sine lagkamerater fra sykesengen, sier direktøren i det danske fotballforbundet. Kampen ble gjenopptatt kl. 20.

NRK - 12 juni 21 kl. 18:10

Banditter herjer i Nigeria

Bevæpnede banditter blir beskyldt for å ha drept 53 mennesker i landsbyer nordvest i Nigeria, ifølge nyhetsbyrået TT. På motorsykler kjørte en gjeng gjennom seks landsbyer i delstaten Zamfara fra torsdag til fredag. De skjøt mot bønder i åkrene og tvang andre til å flykte.

NRK - 12 juni 21 kl. 18:10

Kvegtyver herjer i Nigeria

Bevæpnede banditter blir beskyldt for å ha drept 53 mennesker i landsbyer nordvest i Nigeria, ifølge nyhetsbyrået TT. På motorsykler kjørte en gjeng gjennom seks landsbyer i delstaten Zamfara fra torsdag til fredag. De skjøt mot bønder i åkrene og tvang andre til å flykte.

NRK - 28 mai 21 kl. 07:36

Frykter vaksinekaos i hæren

Forsvaret ser på flere løsninger for sin vaksinekabal, blant annet å sende soldatene til hjemkommunene for å ta vaksinen. En tillitsvalgt mener det er uklokt. Å sende alle soldatene hjem til sine fastleger for å få koronavaksine, vil være en enorm logistisk oppgave, sier hovedtillitsvalgt Pål Nygaard for offiserene i Hæren til NRK.

VG - 28 mai 21 kl. 07:00

Bjørn Einar Romøren var alvorlig kreftsyk – nå kan han bli «Mesternes mester»

Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er en av deltagerne i neste sesong av «Mesternes mester». – Dette er en personlig seier for meg. For et og et halvt år siden hadde jeg kroppen full av cellegift..

E24 - 11 juni 21 kl. 08:15

Aker Solutions-direktør siktet i Malaysia

Siktelsen kommer etter at Aker Solutions tidligere har blitt etterforsket av Malaysias antikorrupsjonsbyrå. Direktøren nekter straffskyld..

VG - 11 juni 21 kl. 05:53

Stoltenberg om Johnson & Johnson: – Jeg er redd for at noen kan dø

En løsning for Johnson & Johnson-vaksinen er nå på plass. Det bekymrer direktøren i Folkehelseinstituttet..

NRK - 10 juni 21 kl. 17:36

Prøvde å stanse forskningsrapport

Erfarne rettsmedisinere mener at ny rapport om filleristing av barn har flere alvorlige feil og uriktigheter. – Dette er ikke forskning. Men nå tenker jeg at redaktøren for tidsskriftet kan ta en vurdering på dette når han har blitt oppmerksom på disse feilene, sier en av landets mest erfarne rettsmedisinere, Arne Stray-Pedersen, til NRK..

E24 - 10 juni 21 kl. 12:58

Forventer økt trafikk på flyplassene: – Det kommer til å bli køer, og det har begynt allerede

Avinor forventer økt trafikk på norske flyplasser som følge av lettelser i innreisekrav i Norge, og melder allerede om køer på opptil 5–6 timer. – Arealet er ikke stort nok, sier lufthavndirektøren..

VG - 10 juni 21 kl. 12:23

Forventer økt trafikk på flyplassene: – Det kommer til å bli køer, og det har begynt allerede

Avinor forventer økt trafikk på norske flyplasser som følge av lettelser i innreisekrav i Norge, og melder allerede om køer på opptil 5–6 timer. – Arealet er ikke stort nok, sier lufthavndirektøren..

NRK - 10 juni 21 kl. 12:33

Danmark dropper munnbind

Danmark er trygge på at munnbind ikke lenger er nødvendig fra og med mandag, sier Søren Brostrøm direktør i Sunhedsstyrelsen i en pressekonferanse torsdag ettermiddag. Regjeringen vurderer også muligheten for å donere korona-utstyr til andre land. – Antallet innleggelser faller, og vi har overskudd av spesialisert utstyr, sier helseminister Magnus Heunicke..

NRK - 09 juni 21 kl. 18:54

OL-utøvere spores opp av GPS

Utøvere som skal delta i OL vil bli overvåket på GPS. Det sier leder i organisasjonskomiteen Toshiro Muto, ifølge BBC. Dette betyr ikke at arrangøren vet hvor de er til enhver tid, men det skal brukes som smittesporing dersom noen får covid-19.

NRK - 09 juni 21 kl. 11:00

Behandler fengslingsspm. skriftlig

«Oslo tingrett har nå besluttet å behandle fengslingsspørsmålet i Hellerudsaken skriftlig, uten rettsmøte», skriver politiet i en pressemelding. «De etterlatte i drapssaken har bedt om at advokat Søren Ø Hellenes fra advokatene i Larvik, oppnevnes som bistandsadvokat». «De fornærmede i saken fra E-6 har bedt om at Helge Hartz fra Elverum, oppnevnes som deres bistandsadvokat»..

NRK - 09 juni 21 kl. 07:33

8 syriske regjeringssoldater drept

Minst fem regjeringssoldater og tre av regimets allierte ble drept i israelske luftangrep i Homs-provinsen tirsdag kveld. Det sier direktøren for organisasjonen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Luftangrepene traff Homs-provinsen, sentralt i Syria, like før midnatt, sier Rami Abdulrahman..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt